12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • mano1b
    HA ilyen mezőbe navigál egy TL vagy vadász auto pilot mod ba annak anyi én elyen hejen 10 vadász vesztetem edig
  • mano1b
    az igaz de sok hajó fog el veszni és nehezen lehet telepiteni bányát super
  • Lockheed
    Tetszik ahogy renberakták az aszteroidákat Ore Beltben. Igy tényleg olyan, mintha egy aszteroidaöv lenne...

Kép 1.
    Kép 2.
  • Lockheed
    Hát én személy szerint minden spk-t kibontok és megnézem mi van benne. ha csak script akkor mehet az installerrel, ha mod cat/dat is akkor a scripteket külön csomagolom és úgy rakom be az installerrel. A cat/dat fileokat pedig kézzel bemásolom. Egyedül a combat modot tettem a Mods mappába mert az sűrűn frissül és cserélgetni kell a fileokat hozzá. Igy nekem többnyire működik. Van egy MUSTHAVE mappám és oda berakom a scripteket és modokat amiket mindig használok és működnek, tehát reinstallkor ezeket egyben föl lehet rakni. Persze mindent letöltök és rengeteg dolgot kipróbálok de egyszerre csak mindig egy új scriptet/modot telepítek föl így azonnal kibukik mi az ami nem működik...
  • SaGa
    Sejtettem, hogy ilyesmi lehet a dologban. Korábban már futottam bele olyanba, hogy az egyik hajó parancs slotban hol az egyik, hol a másik script által bevitt parancs jelent meg, ahányszor ránéztem...

Amúgy a 2.1-es FDN nekem bőven elég...
  • Amaro
    "hogy van pl. Argon Prime SY-ban" = hogy mi van pl. Argon Prime SY listájában pluszban
    meg kéne tanulnom már írni...
  • Amaro
    A fake patch módszerrel minden későbbi, nagyobb számozású felülírja az előzőt, amennyiben azonos fájlról van szó. Neked nincs meg a node, tehát arra a bejegyzésre, amiken a node-t bejegyezte, egy magasabb számra írt mod bejegyzett valami mást. Végig kell nézned, hogy van pl. Argon Prime SY-ban, és az azt beíró modot kivenni. Azt konkrétan tudom, hogy pl. az Enhanced Equipment Dock és az FDN ütik egymást, tehát amelyik a későbbi számozású, az érvényesül: vagy EEQ dock-ot, vagy Node-t tudsz venni. Persze ez csak példa, azt neked kell kitalálni, mivel veszekedik a helyen. Sajnos a modoknál nincs egy olyan egységes kiosztás, mint a szkripteknél, mindenki azt a helyet használja, ami az ő játékában következik, tehát ha együtt akarod használni az ütköző modokat, akkor rewrite, merge mod... ;)
  • SaGa
    Bent. Minden modot átalakítok fakepatch moddá, így benne vannak mindig...
  • Lockheed
    Lehet hülye kérdés. A cat/dat fileok benn vannak ? Nekem amúgy az volt a hiba, hogy nem szedte ki a kész anyagot a gyáraból. Amint leszedtem a supplyt újra müködött rendesen.
  • SaGa
    Nekem az FDN V3-mal akadt gondom. Nem volt egy darab FTN node az Argon hajógyárban. A V2.1 viszont simán megy. A Supply Command nálam is fent van. Lehet, hogy az a baj?
  • SaGa
    Köszi...
  • Lockheed
    Én háromszor kezdtem újra vele bár egyszer sem miatta. Kellett egy kis idő mire rájöttem, hogy nálam a Supply Command Software és az FDN nem megy együtt. Nekem ( kipp-kopp ) még soha nem fagyott pedig bejártam keresztül-kasul az egész univerzumot mert nagyon tetszik.

A BSG mod is nagyon jó bár vannak fura dolgok benne. Szerinem 1-2 hajón nagyon sötét a textúra. Még az őj szektorokban is ahol 2 nap van és világoskék az egész szektor ott is nagyon nehezen látszik a hajó. A másik amit nem értek, hogy van 1-2 TL aminek irtózatosan nagy raktere van 160.000 de csak L vagy XL -es árut tud vinni. Ezt nem értem. Persze van benne rengeteg jó hajó. :) Aminek nagoyn örülök az a BSG41 Battlestar Valkyrie, Adama régi hajója. Nagyon szépen meg van csinálva. A fegyverfelfüggesztási pontok ( battery ) nagyon jól ki vannak dolgozva belesüllyesztve a hajótest oldalába. Amit nagyon sajnálok, hogy a raptorok nem tudják a marineokat szállítani. Ezt sajnálatos, mert teljesen jó lenne és szerintem még "reális" is - ha lehet ezt a szót ebben a témában emlegetni -, hogy a hajóból indítva egy strike team indul elfoglalni egy másik hajót. Másik dolog amit sérelmezek, hogy a Battlestarok nem tudják a Gauss cannont felszerelni. Pedig az hasonlít leginkább arra ( Combat modról beszélek, anélkül még nem is láttam ) amit a filmben látni. Összességében nagyon tetszik és kifejezetten szépek a modellek.

Ennek ellenére még mindig a Tyr a kedvenc hajóm és VISSZA AKAROM KAPNI a régi Valhallát! :)
  • Amaro
    Doubleshadow X3 Modmanager - ez tökéletes a célra, a runtime librarykat telepítsd először.
  • SaGa
    Nekem csak egy kérdésem van. Mivel szeded szét a modot? Az spk-kat simán szétkapom, de a .cat .dat párossal meg vagyok lőve kissé, nem tudom ,mi kezeli őket...
  • Amaro
    Szektormódosító mod forgatókönyv - folytatásos tele(a hócipőm)regény:
    1. rész - Főhős úgy dönt, próbát tesz. Mentések átmásolva biztos helyre, mod betöltve, aktuális állapotot betölt. Szép hátterek, hősünk vigyorog, megy ez újrakezdés nélkül is - de az ördög nem alszik, Ocean of Fantasy belépés helyett fagyhalál. Másik kapu, újra fagy. Utolsó próba, reset, dühöngés.
    2. rész - Gondolatban: "rajtam nem fogsz ki, a régi már nem tetszik, kell ez a mod". Új játék (custom), Argon Prime: jesszusom, ez óriási, hősünk kávét főz az északi kapuig, ám füle X3TC üzemmódban, és hallja, beakadt a lemez. Ugrás a monitorhoz, állókép, félúton Herron's Nebula felé művészi háttérképet generált a játék. Semmi reagálás, reset, ide kevés lesz a kávé, rendszerfelállásig spacefuel kézközelbe állítása.
    3. rész - Aktív üzemmód, minden szkript uninstall, új játék - hát ez meg miért ment össze, no meg a régi háttér? Itt nincs mod, hova lett? Hősünk kilép, ellenőriz, .cat-.dat false patchként a helyén, más gond lesz - hosszan mereng a monitor felett üveges szemekkel és kezekkel. Percek múltán spacefuel letesz: "ahham, szkripteket kinyírtam, pedig van, aminek mod része is létezik, ott a szkriptrész hiányában leakad a false patch betöltés, egyszerűen nem tölti be a következőket" - modos szkriptek reinstall, akkor már a kedvencek is, új játék, megy ez, csak nagyon lassan.
    4. rész - "Optimalizálni kéne, már régóta akartam úgyis, vonjuk össze most. De akkor már a zenéket is csináljuk meg" Mod kibont, universe.xml átnéz, régiből a sound id-k átemelve, új mod generálva, kilép, soundtracket másol, .cat sorrendet módosít, kimegy jégkockáért, játékot indít.
    Rendezői kommentár - jó dolog ez a mod, de lelassítja a játékmenet elejét nagyon. Custom modban ugye van egy alap Buster 80-as sebességgel, ezer credittel. A szektornagyságok miatt mire eljutok egy jumpdrive és némi EC megvételéhez, több ezer kilometro kerül a gépbe, ami akkor is időigényes, ha közben feltuningolom. Az viszont külön pirospont, ahogy átrendezte a szektorokat, és az sem mellékes, hogy a SY-k és EQ-k körül hagyott tér egyszerűsíti később az M1-M2-TL dokkolást. Priest Refuge egy döbbenet, attól függően, hol lépsz be, síri sötét, vagy csillogó ikernap fogad ;) Nem sok időm maradt a tesztre, de szerintem megéri ezzel újrakezdeni - bár nemsokára úgyis jön a TC 2.0, lehet, hogy érdemes addig várni, és azzal együtt újra kezdeni.
  • SaGa
    Hmmmm...

Megfogadván a tanácsokat, kezdtem egy új játékot a szektormódosító moddal. Változások a korábbi állapothoz (szektormódosító, régi állás betöltéssel) képest: a szektorok nagyobbak, sokkal, az állomások kissé átrendeződtek, gyakorta fagy. Az este, másfél óra alatt háromszor.
    A régi visszatöltésénél fagyás nem volt, csak talán egyszer pár nap alatt, a szektorok háttere változott, a mérete nem. Sebesség különbséget a kettő között eddig nem tapasztaltam, igaz, nagy csaták, sok hajóval természetesen még nincsenek. Sőt egyelőre semmilyenek, mert kipróbálom, hogy békés gonerként mennyire lehet jutni...

Nem tudom, ér-e annyit ez a mod, hogy aki már jól benne járt a dolgokban, újat kezdjen érte.
  • tomonor
    Off/reklám:

Itt van egy jó kis híd építős játk, a neve World of Goo, nagyon mókás kis játék. Trailer és gameplay:

Mókás játékmenet, király zenék, mindenkinek ajánlom ;)

//On
  • Lockheed
    Hát sajnálatos módon a Raptorokba nem lehet embereket rakni hiába tudja kilőni a Boarding PODot. Pedig az jó lett volna, mert akkor csak kirepülök egy hordozóból és jól belelövöm őket a célhajóba! :) Kár érte, mert eléggé megkönnyítette volna a dolgom...
  • Gunslinger
    Még ezt sem kell beállítani, elég a kívánt vadászoknak Homebase-nek beállítani a carriert és automatikusan Attack all enemies and land paranccsal repülnek ki támadás esetén.
  • Lockheed
    Hát ha a vadászoknak kiadod a protect ship parancsot és a védelmezett hajónak a hordozót adod meg, akkor automatikusan dokkolnak és ha gáz van akkor védik.
  • bgabor
    Be lehet azt valahogy állítani, hogy a carrierek veszély esetén automatikusan indítsák a vadászokat? Vagy minden alkalommal manuálisan kell kiadni a "launch fighter attack" commandot?
  • NONPLUSZULTRA
    Ha már Star Wars, ezt nem hagyhattam ki: OFF
  • mano1b
    én meg találtam a linkstar wars
    ez még gyerek cipőbe jár
  • Lockheed
    Dekemény! A Raptor ki tudja lőni a Boarding PODot! :) Van egy fürge támadóhajó ami még logikus is.
  • Ace McCloud
    A battlestar galactica (BSG) hajókat linkelted be, a Star Wars hajókat még én sem láttam TC re...:)
  • mano1b
    azok hol vannak én a babylon rol tudok csak
  • Lockheed
    Én meg az SG cirkálókat, de azért a Raidernek örülök. Szép hajó! :)
  • Ace McCloud
    Jah! A Battlestar Galactica hajók. Olvastam már róla, hogy megcsinálták TC re is. Faxák, de én az SW hajókat várom már nagyon :)
  • mano1b
    meg nézné valaki milyen hajók hajok és egyéb
  • Lockheed
    Tényleg sokkal szebb lett, miután újat kezdtem. Rá sem ismertem ugyanazkra a szektorokra. Meg lettek szép nagy bolygók és holdak itt-ott. Van jópár ikernapos rendszer is ami nagyon szép lett. Igazán jó mod, nekem legalább annyira a kedvenceim közé tartozik, mint a MARS és a Combat mod.
  • Vitez77
    Heh, nekem meg elkészült az új Argon Prime. TC-ben már nem tok mit csinálni, mindenem megvan.
    Azonban a gyors gépnek is megvan az "ára": alig tok 1-et vltani sector backgroundnál, olyan gyorsan betölti meg kitölti.
  • Ace McCloud
    Feltettem magam is ezt a modot: Sector Size & Backgrounds Mod V1.0 és az érdekessége, hogy ha betöltésből játszok, akkor iszonyúan meghúzza a gépem. Amikor új játékot kezdek, akkor jobban fut, mint az alap Tc. Mindenesetre nekem a betöltéssel betöltötte az új háttereket is.
    Köszönet a linkért!
  • Vitez77
    Javítás: a 2. pár kapunál is ilyen. Remélem 2.0-ban kijavítják...
  • Amaro
    Az Improved Background új napokat és szektorokat is tatrtalmaz, magyarán módosítja a térképet elég rendesen, ezért kell új játékot kezdeni. Elzötyög anélkül is, de csak félgőzzel, és ha belefutsz egy módosításba, crashhh.
    Ám ha már úgyis a látványnál tartunk, nem tudja valaki, milyen paramétereket kell átírni a view distance módosításához? A ködöt én is kivettem, de szeretném a látási távot úgy beállítani, hogy ne lássam az egész szektort be, de azért tovább lássak az orromnál. Elvileg egy német srác alkotott egy állítható szkriptet, de németül egy kukkot se tudok, ott hiába fórumozok.
  • Vitez77
    Hjajj.....
    szemét Hub: valahányszor Hubon keresztül ugrom Ore Beltbe, mindig crashel a game.
  • SaGa
    De. Zavar is, hogy a napok olyan szép szabályos kereszt alakban "csilloganak" az üvegen.
    Ami eddig fent volt (
    ez a mod), abban ezek a sugara becsillanások jobban ki vannak dolgozva. Lehet, hogy vissza is teszem, mert túl sokat elvett a teljesítményből ez a mod...
  • Vitez77
    Mellesleg azt hogyan tom elérni, hogy az Argon Military Sector 148 szeressen?
  • Vitez77
    Újak, de nem ugyanilyenek, nem?
  • SaGa
    Nem kellett új játékot kezdenem, mégis újak a szektor hátterek...
  • SaGa
    A Combat modtól piros. A második lapon ki is írja.