12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • mindero
    Nem lehet dokkolni az M8-asokkal? lol

Pedig elvileg azok bombázók lennének (én ilyenkor mindig a freespace-es bombázókra asszociálok: lassú, de erősen páncélozott vadász brutális bombákkal meg turretekkel).

Jó lett volna mondjuk egy 80-as sebességű vadász 2db PPC-vel, a turretbe HEPT-ekkel, meg Firestorm torpedókkal. Na az M8-as lenne.
  • Lockheed
    Hát ez igaz, de én addig el sem lezdtem foglalni míg meg nem volt hozzá a folottám. Első fregattom egy Deimos volt, a következő egy Panther, aztán a Minotaur. Ekkor kezdtem el egyáltalán gondolkozni a foglaláson. Minderre a pénzt egy Vidarral szedtem össze. Hyperionnal egy Deiomosra nagyon rövid idő alatt össze lehet kapni...

Gladiátorral semmire sem mégy. M8 osztály felejtős. Ha lehetne őket dokkolni más hajókra nem lenne olyan rossz, de így használhatatlan.
  • SaGa
    Ez teljesen új játék, épp csak befejeztem a nem terran területek felfedezését és elindultam oda is...
  • Ace McCloud
    Valóban!
    Velem is ezt tette az új mod, egészen addig, amíg új játékot nem kezdtem.
  • SaGa
    Tegnap elmentem a terran szektorokba. A Jupiternél kissé felmérgeltem magam. 4 FPS-t produkált a gép. Máshol 30 alá ritkán megy. Túl sok hajót se láttam közlekedni, így az nem foghatta le, meg másutt ha 5 oldalnyi hajó irtja egymást akkor is folyamatos a mozgás.

Ezzel az űr átszabó moddal valamit nagyon elkavartak arrafelé...
  • mindero
    Igen, de neked már van flottád.

Én meg flottát akarok szerezni. Van egy Hyperion meg egy Minotaur és kész. Nemsokára lesz még egy Hyperion, meg veszek egy Gladiatort hátha azzal könnyebb lesz.
  • Lockheed
    Ehh jó taktikával és kellő felkészültséggel nagyon egyszerű hajót foglalni. Mondjuk ésszel és némi módosítással csinálom de nagyon egyszerű... Gyártom magamnak a podot és kell 2-3 fregatt hozzá, hogy könnyen menjen. De nem bonyolult szerintem. Én napi 1-2 nagy hajót (M7,M2,M1) elkapok.
  • SaGa
    Fel tudod magadnak turbózni a dolgot. Mész vadászni, az automatikus hajókkal meg összehordatod a HUB-ba a cuccot.

Nekem az a gondom, hogy mint békés, goner fénykereső, nem vadásztam senkire, inkább csak építgettem a kereskedelmi flottámat, meg gyárakat, felélesztettem President's End-et, majd elballagtam a goner templom újjáépítését elősegíteni. Csak jól elfeledkeztem arról, hogy harcolni is kell majd. Most ott várnak a "beholderek" a hajóban, hogy megmentsem őket. Néha jön egy üzenet, hogy siessek...

Még várniuk kell kicsit, mert marine-jaim vannak, meg szállító hajóm is, de hadihajó egy darab se. Meg éppen elkölteni való forgótőke se nagyon...
  • mindero
    Nem tudok mostanában játszani. Amióta megtudtam h milyen körülményes hajót foglalni egy kicsit elment a kedvem sajnos. Meg csinálom a HUB-ot ami szintén elég lehetetlen.
    Plussz nem egy pörgős játék, egy óra után elalszok
  • SaGa
    Alapvetően sehogy. Az emlegetett Debris Reapir moddal lehetséges azokat, amelyek eleve ott vannak a játék kezdetekor, mint roncsok, az egyes szektorokban.
  • Henky13
    Hali!
    Biztos kérdezték már százszor, (de új vagyok szval légyszi nézzétek el) hogyan lehet visszaépíteni a szétlőtt bázisokat? Mer Targetként nem ír ki semmilyen infót. (ha egy sorszámot megírtok nekem h hol keressem a választ azt is megköszönöm)

thnx
  • Kipe
    Hát én ezt nem értem. Vettem még katonát így 20-al mentem neki a küldetésnek. Volt 15 db egy csillagos azokat küldtem be először majd a végén az 5 legjobb harcosom. A második szint után mind meghaltak megint.
  • SaGa
    Aki aggódik, hogy a "háttér mod" által átpakolt aszteroida mezőkben összetöri a hajóit, tegye föl a Rotate and Move objects scriptet.
  • Lockheed
    Találtam egy topicot ahol leírják, hogyan lehet a Terran Valhallát kompatibilissé tenni a Commonwealth fegyverekkel. Hát igen! Ezért nem tudtam marineokat hozzáadni a CF Raptorhoz.

Topic
  • SaGa
    Kétszer 10 katonát küldtem ki és talán 8 maradt meg a végére...
    Túl sokat nem vesződtem a képzéssel, így nem tudom, milyenek voltak...
  • SaGa
    Akkor én is lebontom. Annyira nem hiányzik...
  • Amaro
    A Mobile Mining Base Ship egy Mammuth, ugyanazzal a statisztikával, de megváltoztatott fegyverzettel: laser, drill. Ennyi, így hát nálam visszatöltés és szétbontás volt...
  • Kipe
    A Goner plot hajófoglalós küldetéséhez milyen erős katonák kellenek, mert nekem 5 db 3 csillagos sem tudta elfoglalni, mindig kivéreznek a második szint kipucolása után azonnal, pedig az egyiküknek 4 csillagos a harci képessége és csak 4 ellenfél van a hajón.
  • SaGa
    Gondoltam, hogy bányászkodik, de arra képes egy ore collectorral és mobile miner ágyúval felszerelt Demeter Miner is, aminek az ára töredéke ennek a masinának. Ráadásul ez TL osztályú...

Azt hittem, valahogy úgy működik, hogy van hozzá egy-két bányász TS és ide hordják a cuccot...
  • Amaro
    Bányászkodik :) Az olyan kisebb aszteroidákat, amikre nem érdemes bányát telepíteni, állítólag ezzel érdemes kibányászni. A Mobile Pirate Station és a Pirate Ship nem partnerek a Shipyardokban, ez van sajnos.
  • SaGa
    A Mobile Mining Base Ship mit csinál? Sodródik egy ilyen roncs President's End-ben, és meglehetősen sokba lenne a helyreállítása. Rengeteg anyag, plusz 14 millió Cr. Azt látom, hogy a Terran szektorokban kapható és 28 millióért mérik, csak nem tudom, érdemes-e vele foglalkozi, vagy inkább bontsam szét.

Megint találtam egy félig szétlőtt Mobile Pirate Stationt. Érdekes egy TL, ugyanis ST Containerek vannak rajta, mégse lehet vele gyárakat venni. Az előző játékban azt hittem, azért, mert tele raktam mindenfélékkel (hagyva elegendő üres helyet a gyárnak), de most teljesen üresen álltam be vele egy shipyard-ra és mégse...

A yakiknál lehet kapni "normális" Pirate Base-t, 160 milliót kérnek érte. A leírása szerint, ha megtámadják, "elrejtőzik". Gyanítom a Yaki shipyard mod eredménye. Ha lesz annyi pénzem, kipróbálom...
  • Vitez77
    Nnna, minden megoldódott. Köszönöm az infókat!
  • Lockheed
    Itt egy REMEK script! Nagyon megörültem neki! :)

Akárhány winget létre lehet hozni vele. Hozzáad egy commandot a General menühöz. Nagyon egyszerűen működik: aktiválás után megadod a wing nevét, és már adhatod is hozzá a hajókat... :)

Create Custom Wings
  • Lockheed
    Ez a topic segítségedre lehet...
  • tomonor
    Haxor! :o
  • Vitez77
    Aha! asszem sikerült! Anno ugye kicsomagoltam az egyik catot. Abban volt csomó minden, többek között egy maps mappa is. abban kicseréltem az x3_universe.xml-t. csak a maps mappát tömörítettem catba, s így most működik.
    Nem hagytam ki semmit akkor, ugye? ^^
  • Vitez77
    Naruhodo! Nagyon kösz! :)
  • Amaro
    Ja és a file neve minden esetben x3_universe.xml, Vitezmap.xml-t nem fog betölteni, fájlnevet nem módosíthatsz, hacsak nem írtad át a hardcoded magban - ha igen, mondd el, hogy kell ;)
  • Amaro
    "maps" alkönyvtárat hozd létre, abba kell betenni az universe.xml-t, és úgy menteni a modot. Nekem tökéletesen működik, pedig eléggé átírt univerzummal játszok.
  • Vitez77
    Odáig én is eljutottam :D De kösz ;)
    Kérdés az, hogy miért nem.
    Leírtam, mit csinálok, hogyan. Mi benne a hiba?
  • tomonor
    talán nem írja felül a régit?

Sztem az egosoft fórumain okosabb leszel, ott kérdezd meg.
  • Vitez77
    Vki pls tudna nekem segíteni? Csináltam magamnak egy új térképet, de nem tom, hogyan csomagoljam be úgy egy .cat fileb, hogy működjön :S
    Fennvan Doubleshadow meg minden cucc amit írt a honlapján. Megnyitok 1et, new folder vagy mi, beleteszem Vitezmap.xml-t, kész a .cat.dat, de amikor fake patchelem, új gamet kezdek, akkor vmiért nem műxik, a régi jön be.
    Mit rontottam el?
  • Vitez77
    Sexy ;)
  • Lockheed
    Használja innen valaki a Conflicts modot ?
  • tomonor
    azt mondtam hogy a bannerban, nem a downloadsban...
  • tomonor
    shop gomb alatt
  • SaGa
    Hol?

A Downloads ott van, de amint látod, onnan nem mindenki találja meg...
  • tomonor
    ott van a bannerban ám mindegy o.o
  • SaGa
    Cycrow X Plugin Manager for TC direkt link...
  • Vitez77
    Az érdekes..... nincs benne egy olyan, hogy "show X directories" vagy vmi?