12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    lol random
  • Vitez77
    Episode 1 Part 4
  • Pluskast
    Hm nálam nem akarja megtalálni az exe fáljt akárhogyis mutatom meg neki a program files-ban az exe helyét.
  • Vitez77
    http://www.xpluginmanager.co.uk/
    Leszeded, installálásnál beállítod a TC helyét, és kész (legalábbis én így csináltam).
  • Pluskast
    Sziasztok!

Most kezdtem el a játékot és az lenne a kérdésem, hogy a plugin manager hányas verziója a jó amivel a X3terrant is lehet moddolni?
  • Lockheed
    Ott lesz a Downloads lapon a link rá.

Cyrow's Plugin Manager
  • Micsu
    thx, utánanézek

és melyik progit érdemes használni ezek feltöltéséhez?
  • Lockheed
    Hát nálam a MAIN mod a CMOD3 és a MARS script. Mindkettőt megtalálod itt fönt a bannerban. Egyikre van direkt link, másik a downloadsban van.

A Scripteknek van külön saját topicja ahol megtalálod a leírást is róla. Te tudod mit szeretnél magadnak és mit nem...

Improved Sector
  • Micsu
    milyen modokat javasoltok amiket érdemes feltenni?

az új háttérmodot merre találom?
  • tomonor
    hmm, volt egy ilyen mod a Reunionhoz is, csak az a hajóknak varázsolt roncsokat, és abból lehetett kinyerni a dolgokat. A modra már nem emléxem, csak annyira hogy nagyon kellett hozzá a comm_chatter scriptgyűjtemény, amely nagyon laggossá tette a játékot még a régi gépemen.

Asszem valami Salvager volt a script neve... Vagy Salvage guild o.o
  • Amaro

Apró gond van ezzel a megoldással, roncs az lesz bőven, de egyik sem lesz célként kijelölhető, ergo nem lehet helyreállítani... Ami nincs ott a játék kezdetekor, az halott a salvage szkript számára (is), csak a helyet foglalja, míg a GOD meg nem unja.
  • NONPLUSZULTRA
    Mondom a tutit: telepítsél minél több Station-t a szektorba, majd használd őket céltáblának.
    Voilá: kész a roncstelep.
  • Lockheed
    Nos működik, köszi az infot! :) Bár hiába nincs sajátom mert felrobbantottam és lementettem, új gamet kell kezdeni, hogy érvénybe lépjenek a változások. Sajnos hibaüzivel kilép betöltéskor. És nem corrupt savegame miatt, hanem standard hibajelentésküldős üzenet. Mindegy a lényeg, hogy a Tyr végre értelmes cargoval használható. Vicces, hogy az összes pajzs és egyféle fegyverzet ( ha az PSP ) nem fér föl rá. Szerintem ez nagyon nagy hiba.

Sajnos a Raptorból nem sikerült boarding shipet csinálni. :) Köszi mégegyszer a segítséget.
  • Lockheed
    Uhh nem, 18 cat/dat van a modok miatt. Gyorsan átnézem akkor a többit is! :)
  • Amaro
    Jaja, van rengeteg roncs, de Avarice-ben egy sincs, megnéztem a universe.xml-ben. Nem értem, miért pont azt a szektort mentesítette...
  • Amaro
    Elvileg ez csak akkor lehet, ha a Tyr adatait egy később betöltött mod felülírja. Az 5. az utolsó nálad?
  • SaGa
    Kiegészítő infó: van az az oldalnézeti galaxis háttér, ami majd minden szektorból látszik. Azon van egy "hiba", egy olyan formájú folt, a fehér háttéren, ami nagyon könnyen nézhető távoli űrállomásnak. Többször is megtévesztett, mire megjegyeztem, hol van....
  • SaGa
    Vannak roncsok máshol is. Contorted Dominion, 12, -1, 12 környékén pl egy állomás, de minimum 5 hajót is láttam ugyanitt. Kell a Video Enhancement Googles nagyon, hogy meglássa az ember őket...
  • Lockheed
    Uhh ezt a hátteret sem láttam még. :) Tetszik!

Profit Share
  • Lockheed
    Megnéztem egy TP-t de semmi nem utal arra mi jelöli a passengert vagy marinet. :D

A Tyr sem lett jó! :) Megőrít. Szerintem fölhagyok ezzel.

CAT file
    Ship Info közvetlenül a vásárlás helyén.

Egyébként dobál egy hibaüzit a progi de működik. error

Letöltöttem a 2 runtime libraryt is hozzá. Az egyiknél nem lehet helyet választani hova telepedjen és azonnal megy a system32 mappába. Hiába rakom föl a másikat nem indult el mert keresett egy filet. Ekkor engedtem azt is a system32-be telepedni és oda raktam a progit is. Igy megy, de jön ez a hibaüzi. Nem értem miért nem lett jó. Egyébként később megnyitva a módosított CAT filet és megnézve a Tyr cargo értékét az általam módosított értéket találom tehát nem vágom... :)
  • Amaro
    Nyiss meg olyan katalógust, amiben van marine-os hajó. és nézd meg, milyen bejegyzések vannak ott - ha ott találsz marine-re utaló bejegyzést, azt kell létrehozni a raptornál is. Elképzelhető, hogy csak raw módban tudsz ilyet tenni, tehát így is nézd meg mindkét hajót.
    Az a Tyr, ami a tulajdonodban van, le van mentve minden adatával a mentésedben, az nem fog változni. Lopj egy újat ;)
  • Vitez77
    Köszönöm az infókat!
    Sajnos csak részek vannak benne (1-2 szektor, benne az eldugott hajók, extra kövek stb), szal az 1. universe a jó, azt arra importálnom kell a tartalmát.
    Már csak az a kérdés, hogy az utolsó patch kódja v200, v205 vagy v250. Mindegy, majd végigpróbálgatom :)
  • Lockheed
    Köszönöm az infot de lenne még egy kérdésem. ( nincs más akit zaklassak :D ) Megtaláltam a Raptort minden tulajdonságát látom, de nem találom hogyan/hol lehet engedélyezni a marineokat/passengereket. Másrészt kikerestem a Tyrt ( 5.Cat/Dat) és megpróbáltam megnövelni a rakterét, majd lementettem, felülírtam de semmi változás a játékban... :) Nem nagyon megy ez nekem! :)
  • Amaro
    Elfelejtettem hozzáteni, természetesen a .cat-on belül a types\Tships.pck -t választod, mivel ugyi eredetileg is arról beszéltünk, csak a hozzávaló szerkesztő is megvan már...
  • Amaro
    Vissza az egész, nem tudtam, hogy doubleshadow frissített TC-re. Tehát a módszer: letöltöd az X3 Editor 0.0.24-et , telepíted, megadod az X3TC könyvtáradat (adatnak megadhatsz más könyvtárat is, ahol a mod-ot tartod, ez esetben nem közvetlenül a játékba szerkesztesz bele). A beállítás után az ablakban TXT editor, kiválasztod azt a .cat-ot, amiben a raptor van, és kapsz egy gyönyörűen átlátható és könnyen szerkeszthető felületet. Sok sikert!
  • Lockheed
    Ahha! Nos ezzel megnyugtattál, hogy nem azért nem találom benne a dolgot mert vak vagyok. :)
  • Amaro
    Elvileg elég az utolsó hivatalos patch-ben lévő, de nem tudom, teljes volt, avagy nem - mert ha nem, akkor akár az eredeti, lemezen lévő utolsó .cat-ig vissza kell menni, attól függően, hogy a patch méretének csökkentése és időspórolás miatt nem tartalmazta a teljes xml-t, csak a módosítást - vagy tartalmazta az egészet. Ha jól emlékszem az utolsó patch fullos universe-t kapott, tehát az a hivatalos up-to-date. Az XTM-ben tuti az van ;)
  • mano1b
    azért látom van itt élet ne ad fel.
  • Amaro
    Belenéztem a TShips-be, ehhez teljesen mindegy, milyen kódban vagy járatos, semmire se mész vele :D Valami egyedi felépítésű adatfájl a drága, kéne hozzá a kulcs, mi mit jelent. Egy biztos, a cargo típus és méret ebben van, hajónként. Egy sor egy hajó, de hogy azon belül melyik szám mi, ahhoz kéne szerezni valami leírást. Majd ha lesz időm, fórumozok egyet Egoéknál, biztos megvan valamelyik topicban.
  • Vitez77
    Namost félig off leszek, de vmelyikőtök meg tdná mondani hogy a Reunionban(!) hol találom a leg up-to-date x_universe mapot? Vagy elég az (asszem) 04.cat meg a v13patch mappa?
  • Lockheed
    Nos igen az FDNre ez logikus válasz... :) Attól tartottam, hogy akkor befelé se szállít majd árut...

BSG ügyben csak nem sikerült eljárnom... Megnyitottam a filet de konkrét utalást ott sem találtam sajnos. Nagyon nagy katyvasz ez nekem sajnos. Pedig azért járatos vagyok kódok terén bár igaz ebbe az xml nem tartozik bele, inkább Delphiben szoktam ügyködni.
  • Lockheed
    Értem, köszi a választ.
  • Amaro
    FDN: Riportot kérsz a node FDN menüjétől, és abban a végterméket gyártó állomást OFF-ra teszed. Az FDN csak onnan szedi be a gyártott cuccot, ahol ON van, tehát folyamat közben is szabályozhatod egy complex ellátását.
    BSG: Nem ismerem a modot és felépítését, de alighanem egy 3D filet nyitottál meg, a Raptor "külalakját". Nem foglakoztam még az X3TC-ben plusz hajókkal, de gondolom itt is a types\TShips állományban vannak az összes gép adatai, azon belül kell kikeresned a Raptor blokkját. Notepaddal szerkeszthető akár, de ajánlott egy xml editor hozzá ,pl. Notepad++, mert elég ömlesztett anyag kiemelések nélkül
  • Lockheed
    Huhh lenne itt más is... :) Megnyitottam a BSG modfilet az X3ModManagerrel mert szeretném átírni a Raptor filet, hogy tudjon szállítani 5 marinet. Megnyitom a filet, ott kikeresem a Raptort de csak egy gusztustalanul nagy méretű filet kapok tele számsorokkal... Hogyan és hol tudnám beállítani a kívánt értéket ?
  • Lockheed
    Lenne egy kérdésem. Hogyan lehetne azt elérni ag FDN modnál, hogy a végterméket hagyja benn a complexben ? Lehet ilyet ?
  • Lockheed
    Egyetértek amúgy, nem viccből rendezte át a szektorokat. Végre nincs az a nagy zsúfoltság egyes helyeken.

"...made the aldrin sector a little smaller, removed a load of debris, and a few of the stations, performance in that sector should improve..."

Topic
  • Amaro
    Ez egy nagyon átgondolt mod, sok mindent átrendezett, logisztikai szempontból jó és érthető, hogy azonos állomások egy csapatba vannak húzva sok szektorban, ami kell is ekkora területeken. Van egy halom plusz állomás is, nagyon megnézte, mit hova tegyen a kereskedelem fellendítése érdekében, ezért fordulhat elő, hogy a Montalaar - New Income közötti Unknown Sectorban hosszú sorban vonulnak a kereskedő konvojok már a játék elején. Az viszont nem tetszik, hogy ugyanezen szektorban egy szem roncsot nem találtam, sőt, President End-en kívül az egész univerzumban egyet sem. Megszerettem a Salvage szkriptet, eljátszottam a helyreállítással több helyen, és ezt nem akarom nélkülözni. Remélem, csak én vagyok béna, és nem találtam meg a leamortizált helyeket. Valakinek valami infója ezzel kapcsolatban?
  • mano1b
    én ezt úgy mondom mikor auto pilot ba van egy hajó pl. kerget a vadász ..kalózokat ilyen helyen belemegy az első 2 perc be az 100% túl sűrű helyet nem szereti a játék. a teher hajó
    a ugyanez a helyzet minden felé forgolodik és nekimegy.
  • Lockheed
    Nem értem...
  • Vitez77
    Ahogy öregszik az ember úgy romlik a vezetési képessége
    Amúgy ha jól emléxem úgy van kialakítva hogyha nem muszáj akkor nem megy bele hajó.
    TL-el meg fölösleges odamenni