12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Alex Griffin #5567 Wow!! Köszi! -
#5566 Köszönöm. Nem számítottam ár/érték arányú teljesítménynövekedésre, de az ellenkezőjére meg végképp nem. Kösz mégegyszer. -
SaGa #5565 Használjátok a MARS scriptet. Ha az irányítja a tornyokat, sose lő baráti állomás felé... -
SaGa #5564 Mennek, bár ha valamelyik faj elfoglalj egy olyan szektort, amiben fontos állomás volt, annak annyi. Amikor utoljára néztem a Conflicts-ot, itt-ott kemény fagyásokat okozott amikor beléptem egy gazdát cserélt szektorba. Ahogy nézem, a most letölthető verzió még mindig ugyanaz... -
SaGa #5563 A boot.ini-be (egy rejtett állomány a bott partíció gyökérkönyvtárában) lehet mindenféle boot paramétereket megadni a windowsnak, amellett, hogy abban lehet állítgatni azt is, melyik telepített windowsod induljon. Vista alatt már kicsit másképp működik, ez XP-re igaz.
A /3GB opció hatására az XP (és a 2k3) az egyes programoknak az alapértelmezett 2 GB helyett 3-at ad át haszálatra, ha van annyi. Általában nincs, mert a videokártyák elég sokat lefoglalnak, de ami marad, azt mind odaadja az elindított exe-nek. Az meg vagy tud vele kezdeni valamit, vagy nem. Tipikusan nem, emiatt a 64 bites rendszerekben sem érezhető nagy teljesítmény javulás, hiába lehet sokkal több RAM-ja egy programnak... -
#5562 Valóban csak visszatöltés segít, különben öri-hari. Ha meg vagy győződve róla, hogy em is lőttél rá, olyankor ltalában valamelyik turreted találja el, ha egy ellenséges hajót elvét.
Viszont egy-egy sikeres, és nehéz bevédés után ha nincs kedved visszatölteni és újrakezdeni az sem baj, mert így is kifizetnek, és legfeljebb azzal az egy állomással többé nem kereskedsz, más hátulütője nincsen -
goyo2 #5561 Sziasztok,
Ha feltettem a Conflict modot, ami átnevez pár szektort, attól még menni fognak a missionok? Most a HUB ot nyomom éppen, de a többi is előjön majd?
tapasztalat?
köszi -
crossy104 #5560 Tölts vissza egy régebbi mentésre, vagy az utolsóra.Én nem vállalok ilyet, mert nálam is mindig bepirosodott.Néha eltalálja az ember, mert az ellenség ott kavar az állomás közvetlen közelében. -
Alex Griffin #5559 Jajjj.... Azzal a station-el mi lesz ami "bepirosodott" miközben megvédtem?? Mennyire rossz már, hogy 2x mellélősz és azonnal rád uszítják a fél flottát, de azt simán végignéznék, hogy a Pirate-ek vagy a Xenon-ok lebontják a stationt... Szóval hogyan tudom "kiengesztelni" az ellenségessé vált station-ket? -
Alex Griffin #5558 Köszi mindenkinek a gyárösszekötős infókat! -
bgabor #5557 #5467 -
mrzed #5556 Nekem egyből beadta az Aldrin plotot, ahogy feltelepítettem a 2.0-t, telepítés után úgy indult, hogy eleve az volt aktív.
A HUB-nál most csinálom a 750e crytal begyűjtését, elméletileg már csak néhány corporation plot van hátra. Már rég megcsináltam a goner és a final fury-t is, úgyhogy nem tudom, hogy mik lehetnek a feltételei a megjelenésének. -
crossy104 #5555 Még el sem kezdtem, de te leirhatnál pár infót.Hol, és mikor adja be.Mi a feltétele?
Még men fejeztem be a Gonert.Saját hubot otthagytam félbe, túl sok cucc kel. -
#5554 64-es Vista-t használok, pont ezért. Mi is az a "/3GB opciót a boot.ini-ben" ?? -
mrzed #5553 Végig vitte már valaki a 2.0 Aldrin plotot?
A Lost Allies feladatnál elakadtam. Azt írja, hogy vizsgáljam meg a Terran unknow sector 3-at. Körberöpködtem az egészet, hatalmas terran flotta van ott, de nem történik semmi... -
SaGa #5552 4-et lát. Lejjebb már kitárgyaltuk.
4 GB-ot lét, ebből le kell vonni a videokártya RAM méretét és még egy gigt a kernelnek. Na ennyi lesz a programok számára szabad, de ha nem adod meg a /3GB opciót a boot.ini-ben, akkor egy-egy programnak csak max 2-t ad át... -
bgabor #5551 Ha jól tudom a 32 bites XP még annyit se, csak két és fél gigát. -
mindero #5550 Ez vicces
Milyen a Windows? Mert ha nem 64bites akkor nincs értelme 8Gb-nak mivel csak 4-et lát. -
#5549 Hello vetnétek egy pillantást az alábbi teszteredményeimre, és elmondanátok, hogy szerintetek hol kúrtam el?
Még egy kis benchmarkolás, néhány tévhit(em) eloszlatására abból a szempontból, mennyi RAM kell a gépbe, és hogy mennyire (nem) érdemes túlpörgetni:
01 - RAM4Gig@920, CPU@3,8: X3TC-48,6fps 3DMark-9869
02 - RAM8Gig@920, CPU@3,8: X3TC-48,4fps 3DMark-9815
03 - RAM4GIG@1066, CPU@3,3: X3TC-47,3fps 3DMark-9624
04 - RAM4Gig@800, CPU@3,3alapjárat: X3TC-46,4fps 3DMark-9568
05 - RAM8Gig@800, CPU@3,3alapjárat: X3TC-45,4fps 3DMark-9494
Tehát kicsit jobb a teljesítmény 4Giga RAMmal, mint 8Gigával.
Egyebek:
CPU Intel E8600@3,33GHz (alapban)
Alaplap: Asus Striker II Formula
VGA: EN 8800GTS 640Mb, ez a gyene pont, mert nemigen bírjy kiszolgálni a 1920x1200-as monitorom.
RAM: két párbaválogatott Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF kit, de lehet hogy egyik kitet eladom ezek után.
-
SaGa #5548 Nem volt ott sem. Külön scripttel került bele... -
bgabor #5547 Tényleg, a bizonyos összeg feletti automata pénzátutalás szolgáltatást a gyárból a bankszámlád felé miért vették ki a TC-ből? Sima Reunionban mintha lett volna ilyen. -
bgabor #5546 Bármit bármivel összeköthetsz, a két összekötött gyár nyersanyagingényei és késztermékei egy közös üzemben lesznek.
Pl: Nekem a hét Teladianium L foundrym össze van kapcsolva hat Complex Constr. kittel, így hét helyett csak egy stationt kell ellátnom EC-vel, és egyből szállítanom a kész teladianiumot.
De például nemrég hozzájuk kapcsoltam egy kissebb Solar power plantot is, így ha ellátom crystallal, a komplexum magának termeli az EC-t, amit persze fel is használ a teladianium előállításánál. -
tomonor #5545 ezt írtam le kb 30 perce >_> -
#5544 O.K., azt állítottam be, úgy látszik csak türelmetlen vagyok. -
Ninju #5543 Station Manager nincs az alap TC-ben.
Commercial Agent egy jó szkript erre a problémára. Érdemes kipróbálni.
-
bgabor #5542 A "buy" és "sell" parancsok tényleg egyszeriek.
Viszont amiről én beszéltem, a "buy for best price" és a "sell for best price" parancsok, amiket eleve csak azután lehet kiadni, hogy hozzárendeled egy állomásodhoz a hajót, azok nem egyszeri alkalomra szólnak, a hajó folyamatosan csinálja.
Tehát például a "buy for best price"-Energy cells parancsal a hajó folyamatosan fogja feltölteni a gyárat EC-vel, egészen addig amíg az fullon nem lesz EC-vel.
Figyelj oda jobban mielőtt kötekedni kezdesz. -
mindero #5541 A gyárhoz rendelt kereskedőhajókon tudod ezeket beállítani. Tedd meg 2-3 TS-nél a gyárat hombase-nek és onnantól fogják eladni a cuccokat. Vásárláshoz pénzt is kell a gyárhoz pakolnod. -
#5540 Buy/Sell for best price- használom kérdés, hogy a hajóknak mi legyen a legalapvetőbb felszerelése? -
#5539 SaGa:
Vanilla TC-t használok, és ezen nem is karok változtatni.
A Station Commands-ban van 10 slot, amit be lehet állítani mindössze 3 dologra:
1: none
2: report inbound ships
3: auto money transfer to player account
Ezt kevésnek tartom. Credit van elég, Station manager sehol.
Alex:
Complexet akkor érdemes csinálni, ha nem túl bonyolult, pl önellátó bánya, vagy SPP.
Fegyver, vagy pajzs előállítására szerintem csak saját célra érdemes, ha könnyebb előállítani, mint beszerezni egy egész flottára való felszerelést. -
tomonor #5538 Nem.
4 féle parancs van: Buy Ware, Buy ware for best price, Sell Ware, Sell Ware for best price.
A sima Buy/Sell ware az egyszeri, a Buy/Sell Ware for best price pedig örökké futtatható. -
SaGa #5537 Arra való, hogy egy végtermék előállításához szükséges folyamat minden elemét egyetlen komplexben gyártsd le. Szerintem nem éri meg. Ha nem használsz modokat, akkor igen, de ha hajlandó agy scriptekkel feljavítani a játékot, érdemesebb a Freight Distribution Network-öt használni. A lényeg, hogy az áruféleségek a gyáraid között "átsugárzással" közlekednek. Előnye, hogy nem kell összecsövezni a komplexumot, így a szektorban sokkal kevesebb grafikai elmet kell számolnia a gépnek, nem lassítja be a játékot. Meg nem lesz egy randa spagetti az egész... -
Alex Griffin #5536 Hali,
Gyűlik, gyűlik a pénzecském, de még korántsem vagyok gazdag.
Van már gyáram, bányám, Solar power plant-em is, de nyilván növelném a bevételemet. Van az a Complex Construction Kit, amivel össze lehet kötni a gyárakat. Ez pontosan mire is jo? Úgy értem, hogy csak ugyan olyan gyárakat lehet összekötni hogy nagyobbak legyenek, Pl M-ből L-re vagy XL-re? Vagy összeköthetek bányát finomítóval, és azt egy gyárral? Megéri? Tapasztalat?
Köszi! -
SaGa #5535 Álljunk meg egy szóra...
A ahjóknak kiadott buy és sell parancsok egyszeriek. Ha azt akarod, hogy az állomás cuccaival kereskedjenek, feltöltsék, stb, a hajó(ka)t (árucikkenként minimum egyet hozzá kell rendelni az állomáshoz és nem kézzel parancsokat adogatni, hanem hagyni az állomást, hogy menedzselje a hajóit. Pénz legyen az állomáshoz rendelve elegendő.
A Ru-ban a bonus packban volt a Station Manager, a TC-ben azt hiszem ez az alapban benne van. Arra jó, hogy beállíthasd, az állomás hajóinak, mivel kell kereskedniük. Ha tévednék, akkor ott a Commercial Agent script, ami pont erre van kitalálva... -
#5534 ja, ja... -
tomonor #5533 database... -
#5532 Merre vannak Nividium astetroidák?
Nem akarok gyorsan meggazdagodni, de érdekel...
-
bgabor #5531 Folyamatosan csinálja, amíg meg nem telik az adott nyersanyaggal az adott station. Ugyanígy lehet termékeladásra is állítani, sell for best prize parancsal.
Tapasztalatom szerint azonban a profit zömét más népek kereskedői fogják hozni, amikor árút vesznek az állomásunkról. Eltart néhány napig amíg flefedezik maguknak a helyet, és sajnos nem lehet így ugrásszerűen meggazdagodni. (nekem egy 7 darab Teladianium L foundryból álló complexem van duke's domainben, de nagyon lassan hozza a pénzt)
Szerintem a legjobb pénzsszerzési lehetőség még mindíg az nvidium aszteroidák felaprítása és összeszedetése, majd az nvidium eladása egy shipyardon, egy superfreighter rakterében. Egy nvidiummal teli spuerfreighterért 25 millió pénzt fizetnek a shipyardon.
Hát igen, ebből tellett nekem thresherre, pantherre meg négy M6ra.
-
#5530 Teleszórtam a környező szektorokat satokkal. -
#5529 Megvolt. Egyszer fordult olyankor a hajó de én azt akarom, hogy folyamatosan töltse a készleteket. Vagy csak türelmetlen vagyok? -
bgabor #5528 Ugyanígy van TC-ben is. Kell a teherhajóra mk2 trade software, és homabasere magadni az adott stationt. Aztán orders/Trade/buy ware for best prize.