12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    Szívesen :) Megcsillagozhattad volna :P
    @Tomonor: na, ez jó kérdés. A kör alak az még ok (ugye hogy minden pontja egyenlő távolságra legyen), de a két "gondola" vagy mi, na az rejtély.
  • tomonor
    Nem, a terraformálókat egy jibás update cseszte el. infó

A naprendszer közelében nem volt kapu. A terranok maguknak csináltak egy kaput ,amelyet eredetileg az alpha centauri fele irányítottak volna egy ikerkapuhoz, ám véletlenül a földi kapu elkezdett az ősök kapujaira csatlakozni. Később a USC beküldte a Winterblossom hajót, melynek kapitánya Cpt. René Farnham volt. (feltehetőleg a Springblossomot e hajónak a másolata)

Az viszont senki nem magyarázta meg eddig, hogy miért ugyanolyan a Földi kapu design-ja az intróban, illetve az X-BtF intróban...

Ám azt senki
  • BuriP
    Nocsak!

Szóval az argonopédia csak az X-Bft után lett megcsinálva. itt még szó sincs az intróban, az ösi fajról, az emberek maguk csinálták az első kaput. A terraformálok is maguk lázadtak fel, semmi hibás update.
  • bgabor
    Elírtam, harmadik legjobb pajzsgenerátora van neki, nem fegyvergenerátora. Ezért töltődik gyorsan újra a pajzsa.
  • bgabor
    Azért ekkora hülyeségeket ne bészélj már, kérlek.

"Nekem a Springblossommal az volt a bajom, hogy nagyon kicsi a pajzsa és az is tetü lassan épül vissza"

Aha. Ha megnézed az összes M6 és M6+ adatait, megfigyelheted, hogy az összes közül a Springblossomnak van a harmadik legjobb fegyvergenerátora. Ennyit a tetű lassú pajzsújratöltésről.
    Kicsi a pajzsa? Pontosan 600MJ a pajzsa, ezzel pedig a középmezőnyben van, lévén hogy a legnagyobb vásárolható M6-osnak sincs 1000MJ-nál nagyobb pajzsa.(Egyedül az ATF Valinak van 1200-as,de az ugyebár nem megvásárolható)
    És érdekes, nekem még soha se kenődött föl semmire, se akkor amikor én irányítottam, se akkor amikor az AI.

Nyugodtan olvasgassad azt az oldalt az M6-osokról, amit az imént belinkeltél, mert pont ott vannak azok az adatok, amik tételesen megcáfolják amit írtál.
  • bgabor
    A Vidarra a matter/anti matter launchert érdemes rakni, ez meg a gyökér EMPC megy fel rá. A M/AM launcher nem fogyaszt áramot, lőszerrel megy, azt is vinni kell hozzá.

Mellesleg az M6-osok közül a Springblossom a legjobb, túl jó is, ugyanis utánna a többi M6 feleslegessé válik. Ha már megkaptad a Vidart, akkor az azt jelenti hogy nem vagy messze a fő küldetésszál végétől, amikor eljutsz Aldrinba. Ott majd megveheted a Springblossomot. Mivel karnyújtásnyira jársz tőle, szerintem ne pocsékold el a pénzed másra.
    A Springblossomot szintén M/AM launcherrel érdemes felszerelni, de figyelj rá oda, hogy csak a kísérleti(aldrinban kapható) fegyók mennek fel rá. Az oldalsó tornyaiba tehetsz Starburst shockwave cannont, az egy nagyon erős vadászelhárító fegyver.
    Ha megnézed a lentebb belinkelt oldalt, megláthatod, hogy az összes M6 és M6+ közül messze a Springblossomnak a legjobbak az értékei.
  • gallardo
    a vidar-ra milyen fegyverzetet raktál? pajzsai erősek de jó fegyvert nem találtam rá.
  • Alex Griffin
    Springblossom csak Aldrin-ban van. Térkép itt.
    Az M6-osokat meg itt találod. Komolyan mondom én a Vidar-on kívül más használhatót nem találtam, talán a Hyperion Vanguard, de azt meg nem lehet "hivatalosan" venni sehol.
    Nekem a Springblossommal az volt a bajom, hogy nagyon kicsi a pajzsa és az is tetü lassan épül vissza. A sebessége kiváló, de éppen ebből fakad az is, hogy képtelen megállni a cél elött és gyakran "felkenődik" a célra, ha nem Te irányítod...
  • gallardo
    eljutottam odáig hogy a küldetésekből befojt egy kis lé és szeretnék venni egy m6-ot. Vissza olvastam hogy sokan dícsérik a springblossom-ot de olyat olyat sehol se találtam. Még melyik m6-os éri meg a pénzét?
  • r4pt0r
    Amikor én játszottam akkor nem volt ugyanaz. Lehet a mostani patch megváltoztatta, mert még nem néztem meg.
  • bgabor
    Kifejtenéd? Az experimental EMPC és a sima EMPC minden értéke megegyezik, sebzés, hatótávolság, minden. Ugyan ez a helyzet a másik három terran fegyvernél is.
  • r4pt0r
    A proto meg az exp fegyverek nem ugyanolyanok mint a sima, ez a táblázat szarul van írva.
  • Alex Griffin
    mrzed: Köszi!
    bgabor: Hát ez tényleg szánalom...
  • bgabor
    Semmire, annyi hogy bizonyos (aldrini)hajókra csak a prototype változatok mennek fel. Semmi különbség nincs köztük. Szertintem a fejlesztők legalább a lövedékek színét vagy valamit megváltoztathattak volna a prototypeokon. Eleve sokkal jobban is kivitelezhették volna a fegyvereket, lövéshangok, animációk, hasonlók. Az meg végképp gáz, hogy az energialövedékeket sokkal szebbé tevé 'glow' effektust csak high shaderek mellett lehet bekapcsolni.
  • mrzed
    Az autopilotnak add a move to position parancsot, majd a numerikus billentyűzeten a nyilak segítségével módosíthatod a poziciót, az insert gombbal pedig a tengelyek között váltasz. Ha megvan a kívánt koordináta, akkor enter....
  • Alex Griffin
    Hali,
    A Database-ben található Ownerless ships in Universe coordinátáit meg tudom valahol adni az autopilot-nak? Vagy hol látom én a hajóm aktuális helyzetét, hogy legalább abból tudjam, hogy jó irányba haladok vagy sem?
    Szerintetek mire jók a prototype fegyverek? Ugyan azok az értékei vannak mint a simáknak...
  • Vitez77
    No, megvan a "hiba" forrása: a Reunion adatai maradtak meg bennem :P (most hasonlítottam össze a kettőt).
    A 0% pedig Loomanckstrat's Legacy.
  • Vitez77
    Harapd le a fejem Mikrochippekben utazom, szal átlagot nézek mindig.
    0% ha jól emlékszem Pirate Alley-ben van.
  • Gunslinger
    A 400% és a 100% között azért négyszeres különbség van, könnyű lesz észrevenni, ha tényleg számít ez valamit, majd ha ráérek letesztelem, mert érdekel, de addig nem foglalok állást a működés mellett vagy ellen. Az viszont tény, hogy nem csak 0 és 100%-os van, ahogy Vitéz írta. Egyébként a 0%-os szekotor(ok) merre található(k)? Ilyennel nem találkoztam vagy csak nem figyeltem. Az Unknown szektorok is többnyire 150%-osak, ahogy észrevettem.
  • r4pt0r
    Ha jól emlékszem sima X3ban is volt 0,100, talán 150%is. De ott se sokat számított. Szerintem.
  • Gunslinger
    Nem biztos. Az Aldrin szektor csak TC-ben van, szal az biztosan nem az X2-ből örökölte át az értékét és nem hinném, hogy csak viccből lett 300%-os. Ki kéne majd próbálni, nekem most per pill csak és kizárólag 150%-os szektorokban vannak SPP-im, így nyilván nem láttam különbséget köztük.
  • Vitez77
    Na, és ez a lényeg :D
  • tomonor
    nem látom a dobozán a "Magyar felirattal" részt...

Az egy dolog hogy magyarul van ráírva a trade fight build think... (szerintem)
  • tomonor
    állítólag gyorsabban kéne termelnie az energia cellákat, habár X2-ben sem figyeltem hogy valóban működik-e ez az állítás...

De legalább több % van :D
  • r4pt0r
    Az egy dolog hogy van de tudomásom szerint semmit nem befolyásol a termelésben. :D
  • Gunslinger
    A jövőhetes infó honnan származik? Mert az oldalon csak annyit látok, hogy tervezett megjelenés április 30, ami holnap lesz.
  • mnorbi
    dehogy .....

http://www.cdv-sevenm.hu/preview.php

legalul , jövö héttöl kapható magyarul teljesen
  • tomonor
    na egy jó hír :D
  • Gunslinger
    Tévedsz. Van egy csomó 150%-os szektor is sőt, Akeela's Beacon 400%-os és Aldrin 300%-os!
  • Vitez77
    Tudtommal utoljára az X2-ben volt meghatározó a napfény, mert ott volt 0-50-100-150-stb%-os szektor. Azóta csak 100%-os van és egy 0%-os. De javítson ki vki ha tévedek.
  • gallardo
    üdv! lehet hogy hülye kérdés de oda érdemes solar plant-et építeni ahol nincs sok napfény?
  • tomonor
    sztem rossz topikba írtál :D
  • BuriP
    A megjelenésről nem tudok, de valamit félreolvashattál, vagy érthettél. Kétlem hogy magyarul jelenne meg, mégcsak feliratozással sem, (sajnos).
  • mindero
    Kijött egy újabb videó a készülő X3TC Babilon 5 Modból.

Lassan alakul http://b5.hc-gamer.de/

BABILON 5
  • mnorbi
    sziasztok !

elnézést , de nem olvastam vissza . azt szeretném megkérdezni hogy tudaj-e valaki hol lehet kapni majd holnaptol magyarul a progit ?

köszi
  • gallardo
    köszi
  • Vitez77
    Ha van a beállított áron (szintén a station parameters) nyersanyag, akkor ja, a hajók az egyszeri parancsra maguktól jönnek-mennek majd.
    Sztem ha ez az első gyárad akkor olyan helyre tedd, ahol azért van elérhető nyersanyag (és core szektorba, a fajok anyaszektoraihoz, természetesen ahol a te outputod kelendő lesz). Ha már lesz annyid, hogy pl. silicon mine és hozzá egy SPP, akkor csinálsz egy komplexet, és leteheted ecellben szegény helyre is (amennyiben van az ecellhez szükséges kristály). Ja, és sztem az árakat úgy állítsd be, hogy 1.) ne kelljen 3 szektornál többet repülniük a hajóidnak, mert akkor lassabban kapja az anyagot és a nagyobb út nagyobb kockázat 2.) ne kelljen kalóz szektorba menniük, mert az öngyilkosság néha.

Viszont vigyázz majd a BUILD küldetésekkel ha arra vetemedsz hogy olyat csinálj; jól járhatsz velük, ha pl. Argon szektorba vki szállíttat veled egy Paranid gyárat, mert akkor hirtelen kereslet lesz, amit te egy saját gyárral ki tudsz majd elégíteni. Viszont ezután nézd majd meg, ki mit és hova kér a build során, mert ha neadjisten hasonló gyárat építtet, mint ami neked van, akkor lőttek is a max áras eladásodnak.
  • gallardo
    és ha ezek megvannak akkor önellátó lesz(mármint hogy magától szerzi az alapanyagot, vagy mindig nekem kell majd)? valamint érdemes olyan helyre építenem ahol meg vannak azok aruk amik kellenek a termeléshez vagy mindegy hova?
  • Vitez77
    Rámész az állomásra, set station parameters. Átutalsz vmennyi cr-t (én 3millt szoktam). A 2 TS-nél beállítod a command console-nál a Home base-t, hogy az állomásod legyen, majd trade, buy ware for best price az egyiknek, a másiknak meg sell ware for best price (input-output)
  • SaGa Jr
    Adj neki pénzt és töltsd fel alapanyagokkal. Utána elkezdi a termelést.