12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #5727 Kikkel kell csatázni főleg? -
mindero #5726 Ez az Aldrin küldetésegyüttes baromi jó lett. Olyan csaták vannak benne h csak
Hogy csináltátok meg a 750ezer Crystalt? Nekem most van 30 crystal fabos gyáram, de nem igazán akar gyűlni. Nekiállok építeni egy 50eset.
Csak BAROMI unalmas mire lerakom azt a halom állomást. -
Gunslinger #5725 Nah igen, Reunionban az már valami, nekem anno volt vagy egy évnyi folyamatos játék, TC-ben meg néhány hónap alatt megvolt a két és fél milliárd. 1.3 alatt fight missionok jól tejelnek biza. -
Gunslinger #5724 Ijj, ez nagyon rossz hír. Kipróbáltam anno, hogy milyen ha oldalra rakok be egy-egyet, de kevésnek találtam, hátul négy SSG már keményen odaüt és csak ők használják a fegyvergenerátort. EMPC-vel is kipróbáltam anno, vétek azt a kis vadászoknak való fegyvert rárakni a Springblossomra. MAML rulzzz! -
bgabor #5723 MAML-t pedig lehet a hátsóba rakni, csak az SSGt tiltotta le a patch. -
bgabor #5722 Ki kell ábrándítsalak:
A 2.0-ás patch óta nem lehet SSG-t tenni a Springblossom hátsó lövegtornyába, csak előre(ahová semmi értelme) és oldalra(ahová viszont szinte kötelező).
Én amúgy előre és hátra is M/AM Launchert szoktam rakni, elvégre a 2000-es raktérben jól elfér a sok lőszer hozzá, lézergenerátor meg így kizárólag a két oldalsó SSG-t szolgálja ki. -
#5721 Ugyan nem TC-ben, hanem a Reu-ban, de örömmel jelentem, hogy ma sikeresen átléptem az 1milliárd credites vagyonhatárt
-
#5720 valamiért nem tudok hátulra se maml-ot se starbust shockwave cannon-t rakni -
#5719 Csak a szokásost tudom mondani: S&M fórum. Egy script visszahozza a régi jutalmakat a FIGHT küldetésekhez (bocs, minden X-es könyvjelzőm a laptopomon van, azt meg BP-n hagytam :S ) -
Gunslinger #5718 Én az összes Springblossomomat úgy szereltem fel, hogy előre és oldalra MAML, hátra pedig starburst shockwave generator. Elég hatékony így szerintem, mert a hátsó négy SSG egy lövéssel simán leszed egy M3-ast vagy kisebbet, baromi hatékony, ha üldözik az embert. -
#5717 sajnos már fennt van.
még annyi lenne hogy a springbrossom hátuljára milyen fegyvert érdemes feltenni rakéte elhárítónak? (persze az is elő fordul hogy lehagyom a rakétát) az a starbust shockwave erős de sok energiát is eszik, ha jól emlékszem a másik az az electro-magnetic plasma cannon ami nem túl hatékony. előre 8 darab matter/ anti matter launchert raktam. -
#5716 Vhol az Egofóromon a TC sm résznél van egy Complex Cleaner, ami egy nagy kockává alakítka, s így nem csökkentik a csövek az FPS-t. Csak nemtom hol van (Reu-zom és nem modolom) :S -
bgabor #5715 Minden hajónak, aminek tornya van, meg kell adni, hogy mit csináljanak a tornyok. Addig nem lőnek. Ott kell beállítani, ahol parancsot adsz a saját hajódnak, ott van egy turrets rész, ahol be lehet állítani mindegyik turretet, melyik mit csináljon. Kiadod mindnek hogy 'attack all' és kész.
Ha még nem tetted fel a 2.0-ás patchet, óriási haszonra fogsz tudni szert tenni aszteroida-bányászatból. Az #5259-esben már leírtam hogy pontosan hogyan kell. (a 2.0-ás patch ezt a lehetőséget is tönkretette) -
#5714 kösz így már meg van. most összekötöttem 1-2 gyáramat és így talán valamivel hatékonyabb a termelés, de a sok cső lehet hogy lejjebb viszi az fps-t. -
Gunslinger #5713 Lőnek maguktól is, attól függ milyen parancsot adsz nekik a command menüben. -
#5712 Konkurenciát se felejtsd ám el nézni :) Van úgy, hogy a legalapabb hozza a legtöbbet.
Springblossom: command menüben be lehet állítani vhol hogy "command turrets right/back/left/stb", "attack my target, attack missile stb". Valahol ott kell, pontosan nem tudom, mivel Nován kívül nem nagyon vezetek semmit, annak meg elég ugye 1x beállítani. A hátsót szerintem mindenképpen "missile defence"-re tedd, mert akkor kilövi az érkező rakétákat mögötted, ha meg már elfogytak, akkor az ellent lövi.
De van vhol egy script amit nagyon ajánlanak - a nevét nem tudom, bocs :( -
#5711 köszi majd megnézem őket. nem egyszerű dolog tiszta haszonhoz jutni. van már néhány gyáram de a többség még a saját árát se hozza vissza. probálok olyanokat építeni amikre nagy a kereslet. közben keresem az olyan küldetésket ahol 2-3 millát fizetnek valaki megöléséért.
más..
a springbrossomon az oldalsó és hátsó ágyuknak maguktól kéne lőniük vagy valahogy azokkal is nekem kell célozni? -
#5710 a.) 1.4-es patch alatt FIGHT küldetések,
b.) afölött pedig:
(mint már írtam) BUILD küldetések, és néz meg, hogy a felépíttetett gyáraknak milyen nyersanyag kell. Ha pl. Power Circle-ba vagy CBSW-be kérnek egy olyan gyárat, ami Soya Beans-et igényel, akkor megépíted az ő gyárát, majd saját pénzedből építesz oda egy Soyfarmot, és max áron el tudod neki adni az árudat. Csak vigyázz, nehogy a későbbi BUILD küldetések során megépítsd valaki más Soyfarmját a környéken!
c.) Chip complex Three Worlds-ben -
#5709 üdv! van valakinek jó tippe hogy hogyan lehet nagy profitra szert tenni? -
mindero #5708 Én az egyik OTAS küldetés során elfoglaltam egy terran Osakát és a fedélzetén volt 24! psp
Sajna a hajót el kellett adni, mert a küldetés lejártakor automatikusan felrobbant.
Más: az idegeimre megy néha a játék:
A 450k Ore-nál tartok a HUB-ba. Vettem 10 Mistral SF-t gondolván h meggyorsítják a dolgokat. Mondom nekik Buy Best Ware Ore.
Erre mit csinálnak? Mind elindul egyszerre ugyanahhoz a gyárhoz! Persze az összes szektor közül abba nincs műhold, mert a legforgalmasabb kalózszektor .
Gyorsan beugrottam a Hyperionnal és rendet raktam, de egy hajó így is az Orrom előtt robbant szét.
Nem értem mért nem lehet a station managert beépíteni a meglévő parancsokba, h figyeljék az azonos gyárhoz tartozó hajóim h a többiek hova mennek. Ez olyan baromi bonyolult script lenne? -
crossy104 #5707 Venni máshol nem nagyon lehet, a föld szektorban is csak egy darab van.Végignéztem az adatbázisban megjelölteket, de nincs sehol máshol. -
crossy104 #5706 Sziasztok! Akadt egy kis problémám.Sem a Hold, sem a Saturn 3 szektorokban nem találok Point Singularity Projector gyárat.Végigjártam a szektorokat, de nem találom őket. Hol a rákban lehetnek? Előre is köszi! -
#5705 Ha a WC-guriga #deca hajóra gondolsz, akkor az a hazaszállítós előtt van. A Földhöz csak azután mehetsz, hogy elfoglaltad a hajót. -
tomonor #5704 tudom, csak azért mondom hogy nem volt sok értelme, ugyanis már le van fordítva... -
#5703 Nem másoltam, a beliknkelt intróról fordítottam le este. -
#5702 ja köszi. így már világos -
bgabor #5701 Nincsenek olyanok hogy aldrinok. Csak Terranok vannak, az aldriniak ugyanúgy állnak hozzád mint a Terranok, velük kell a kapcsolatodat javítani. Legegyszerűbb módszer erre, ha Heretic's Endben (ez egy terran szektor) állomásvédő küldiket vállalsz. Ahogy gyakod le a támadókat, folyamatosan javul a viszonyod a szektor gazdáival(jelen esetben a terranokkal). Ugyanígy lehet más fajoknál is gyorsan nagy népszerűségre szert tenni. -
mrzed #5700 Én úgy emlékszem, hogy még ezután jön az Aldrin-os hajófoglalás... -
#5699 hát nem kicsi. találtam egy hajógyárat meg néhány állomást de nem tudom javítani a kapcsolatomat az aldrinokkal mert nincsenek az állomásokon küldetések és anélkül meg nem tudom meg venni a hajót. esetleg kereskednem kéne velük? -
#5698 Föld körüli állomás :)
Ja, csak keresni kell, mert Aldrin akkora, mint az állat. -
bgabor #5697 Elvitted őket a föld melleti állomásra(Earth Torus), és nem jött a gratuláló videó? Elvileg pedig ott ér véget a hadjárat.
Mindenesetre akkor már elérhető a Springblossom az Aldrini hajógyárban. -
#5696 "Egy szoftverupdate a megmaradt maroknyi Terraformálónak, (melyek abbahagyták immár több, mint 15 éve), üzenõdrónokkal és rádión keresztül, és sokkal több flottát értek el, mint amennyinek a létezésérõl tudtak. Ezek szintén tovább osztották a javítást egymás között.
Ez a szoftverjavítás, hanyagul és gondatlanul karbantartva, telepített néhány komoly tervezési hibát, melyek sohasem voltak az eredeti szoftverben."
Ugyanonnan :D -
#5695 A fenéket! Őket még útközben legyőzte a Borg! -
tomonor #5694 és aztán jöttek a Cylonok -
tomonor #5693 Másolni tudni kell.
"Történet a végsõ álomról...
Emberek álma... az álom, elmenekülni saját bolygónk börtönébõl. Az álom a szabadságról a saját világegyetemünkben, az álom a csillagok elérésérõl.
Az elsõ határ volt a Föld gravitációja. Az elsõ célpont volt elérni a Holdat. Erõs rakéták hamarosan dacoltak ezzel a határral.
Azonban újabb akadállyal szembesültek nemsokára - az utazásokat korlátozta a fénysebesség. Sok éven keresztül a vállalták a kutatásokat - mígnem az emberi leleményesség megalkotta a térugrókapukat. Ezek az eszközök lehetõvé tették, hogy az ûrhajók egyetlen ugrással millió fényévekre utazzanak. Az emberiség most új rendszerek és univerzumok felfedezéseit kezdte meg. Az új bolygók gyarmatosítása bonyolult dolog volt - kedvezõtlen éghajlati viszonyok, eltérõ terepfelszín, a különbözõ építkezési felszerelések szállítása rendkívül összetett és nagyon költséges tevékenység.
Újabb kutatások és találmányok szolgáltatták a választ. Hatalmas robotokat kreáltak, hogy terraformálják a bolygókat és telepeket létesítsenek.
Amikor a terraformálók teljesítették munkájukat, a kolóniák készen álltak arra, hogy emberek éljenek bennük, és sok telepes utazott a csillagok közé az új életbe.
Ahogy múltak az esztendõk, az emberek szétterjeszkedtek, sok különbözõ csillagrendszerben. De ez alatt az eltelt idõ alatt a terraformálók elkezdték fejleszteni saját intelligenciájukat. Elkezdtek gondolkozni.
Titokban összeesküvést szõttek saját létrehozóik ellen.
Váratlanul támadtak, belesodorva az embereket a valaha vívott leghalálosabb és legpusztítóbb háborúba. A messzenyúló emberi kolóniákat meglepték, rengeteg pusztult el az elsõ támadásban, és nemsokára a terraformálók a végsõ rohamra készültek, magán a Földön.
Csupán bátor pilóták egy kicsiny csoportja mentette meg a Földet a megsemmisítéstõl, egy trükkel a Terraformáló Flottát keresztülcsalták a rejtett térkapun.
Mindkét flotta eltûnt - sohasem tértek vissza, és a térkaput lerombolták.
Az emberek 500 évet kaptak, hogy helyrehozzák a pusztítást, amit a támadóik okoztak.
500 esztendõ, amely alatt az ember újra bezáratott a bolygó-otthonába.
De az álom sohasem halt meg. 10 generáció tudósai küzdöttek a csillagok visszanyeréséért, és végül egy új ûrhajót alkottak. Ezt a hajót jobban ismerik úgy, mint X-perimental Shuttle, az elsõ hajó, amelyik képes volt óriási távolságokat áthidalni térugrókapu használata nélkül.
A prototípus készen állt a próbákra..."
By: Valen, Argonopedia.hu -
#5692 "During a software update several flaws were introduced into the Terraformer fleet and distributed between them causing a radical change in behaviour." - Wikipedia
"...This software update, maintained sloppily and carelessly, introduces several major design flaws, which were never in the original software." - Argonopedia
"...2115 a maradék Terraformálónak küldött software fejlesztést rosszul értelmeznek, s a Földet akarják megtámadni" - spacesimulators.blogspot.com (jóvanna :D )
Szal igazad van, öntudatra ébredtek, de a bozóttűzhöz kellett egy aprócska szikra, a hibás update, ami nélkül nem történt volna meg. -
#5691 Az egy dolog, de az öntudatra ébredést egy hibás patch okozta. Ha jól emlékszem az Aldrint védő Terraformálók nem kapták meg, s ezért maradtak normálisak - bár ezt Gallardo megerősíthetné/cáfolhatná, mivel ő pont most van túl azon a részen.
Gallardo: nem, egyszerűen annyi van, hogy amilyen jó játék az X, olyan [censored] a történetmesélése. The End. Ill. a melléksztorikat (HUB, HQ, Aldrin Missions) még érdemes végigvinni. -
#5690 Az X-Bft intró szövege (kb).:
Ez egy ultimatív álom története, az emberiség álmáé! Egy álom a saját bolygó szabta határ átlépéséről! Egy álom a szabadságról az univerzumban! Egy álom hogy elérjék a csillagokat! Az első (átlépendő)határ a tömegvonzás volt, az első cél a Hold! Hamarosan hatalmas rakéták törték át ezt a határt! De nem tartott sokáig, és újabb határhoz értek. Ez volt a fénysebbesség!Sok éves kutatás után az
emberiség zsenialítása megalkotta az ugrókaput. Ez a találmány lehetővé tette az űrhajóknak sok milliósfényévnyi távolságok egybőli megtételét. Az emberiség elkezdhette új naprendszerek, új galaxisok felfedezését! Azonban az új bolygók kolonizációja nem volt egyszerű.: Kemény életkörülmények, a barátságtalan környezet, és a felszerelés nehézkes szállítása, a kolóniák építését igen drágává, és nehézzé tette. És ismét egyszer a tudósok és kutatók szállították a megoldást: hatalmas robotot fejlesztettek ki, ami önmaga bolygókat volt képes terraformálni, és kolóniákat felépíteni.Mikor a terraformálók befejezték a munkájukat, a kolóniák készenálltak az emmberek befogadására, számtalan telepesnek adva lehetőséget egy új életre a csillagok alatt. Az évek elteltével az emberiség sok különféle rendszerben megtelepedett. De ezzel egyidejűleg a terraformálók saját intelligenciát fejlesztettek ki, gondolkodni kezdtek! Titokban tervet készítettek egy felkelésről a teremtőik ellen! Egy meglepetésszerű támadással, minden idők leggyilkosabb, és legpusztítóbb háborújába sodorva az emberiséget! A nagy területen szétszórt kolónák, nem voltak felkészűlve, és sok teljesen megsemmisült az első támadások során. Nem tartott sokáig és a terraformálók már a végső csapást tervezték az
emberiség ellen: a Föld megtámadását! Egy csapatnyi bátor pilóta mentette meg a Földet a pusztulástól, azzal hogy a hatalmas terraformáló flottát elcsalták magukkal az ugrókapun át! Mindkét flotta örökre eltünt, és a kaput megsemmisítették. Az emberiségnek több mint 500 évébe telt hogy felálljon a háború okozta csapástól. 500 évbe, amialatt újra az anyabolygójához volt kötve. De az álom tovább élt!
Tudósok 10 generációja dolgozott keményen, hogy újra elérjék a csillagokat. Végül megépítettek egy új hajótípust. Ez az űrhajó, ismertebb nevén az "Experimente Shuttle" az első hajó, ami nagy Csillagközi távolságok megtételére volt képes, ugrókapu használata nélkül! A prototípus most készen áll a tesztrepülésre! -
#5689 az utolsó küldetésem az volt hogy vigyek vissza néhány faszit a földre de azóta nem kaptam újat. ez lehet hogy valami bug? -
#5688 Megtettem volna én, de ahhoz be kell jelentkeznem.(régen voltam bejelentkezve, nem emlékszem arra mi volt a jelszavam, meg kellkeresnem a noteszem.)