12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • NONPLUSZULTRA
    Ja van utas? OK, mert hajót is váltottam. Kösz.
  • Alex Griffin
    Rakj oda is satelitet! Meg figyelj, h az "utasod" meg a hajóban legyen. En azzal szívtam eleg sokáig, hogy kellett a hely a hajóban, így kidobtam az utasomat (nem tudom mar hogy hívják) és hiába tettem le vag 4-5 satelitet a szektorban, nem fogadta el...
  • NONPLUSZULTRA
    Na. Visszatértem az alap küldihez, a galaxis felfedezése után, néhány komplexum kiépítése után és némi processzor és videókártya csere után. Most megint nyomnám ezerrel, de kicsit megkukult a küldetésgenerátor, mert ott tartanék, hogy látogassak Split szektorokat, és telepítsek Satelliteket. Az első szektorban leraktam, kapom az infót, hogy menjek a szomszéd szektorba. Átmegyek, bámészkodok, semmi. Jó helyen járok? a galaxistérképen ki van emelve ez a szektor, tehát jól. OK, múlassuk az időt: vannak küldik? nincsenek. OK, hajóparancs Idle, kb egy órára magárahagyom. Semmi. Visszajövök, megunom, elmegyek fájtolni, mert már valamit csinálni akarok, vissza és megint semmi.
    Ötlet?
  • Pares
    Megpróbálom ,de ez miatt nem fogok uj játékot kezdeni...
  • Amaro
    Valószínűleg a játék mentésével az aszteroidák is mentésre kerültek. Indíts próbaképpen egy űj játékot, ha ott normál aszteroidák vannak, akkor ez lesz a baj - ha ott is a gyengébb változat van, akkor valami mégis maradt a szkriptből.
  • Pares
    Van egy kis gondom: feltettem még régebben a Low Polyroids modot, ami az aszteroidákat egy kicsit rusnyábbá teszi, de növeli a teljesitményt. Spk, szal simán plugin managerrel telepitettem, minden OK, műxik is. Csakhogy, uninstallálni akartam, ki is irta, hogy sikeresen eltávolitva, de az aszteroidák nem váltottak vissza eredeti kinézetükbe... Nemtudom mi lehet. Megnéztem a játék mappát, semmi ott maradt script nincs...
  • Alex Griffin
    Csakazértis FELTETTEM AZ UFO KÉPEIMET!!!
  • Alex Griffin
    A Station nálam is enemy. Szerintem ez így "normális", de a Zeus-nak se híre se hamva... :(
  • Alex Griffin
    Óriási...
    A képfeltöltésről nem lehet idelinkelni, úgyhogy küldtem Neked mailt a linkekkel az UFO-ról

Érdekes ez a kételkedés a részedről, hogy nem mondok igazat...
  • mindero
    Nem erre gondoltam, hanem:
    Nem szeretném ha a skriptek miatt nem tudnák következő verzióra patchelni.
  • LV 426
    Nagyon gaz ekezet nelkul, de nincs kedvem atmatricazni a keyboardomat. Sorry.
  • LV 426
    Heaven's Assertion-tol delre levo Unknown Sector, amiben van egy station, asszem Duke's Heaven a neve. A station nekem alapbol enemy volt, valoszinuleg azert, mert a "Duke's dangerous mat. transp. " ship-eket midig lezuztam, de a poen az, hogy a Zeus az friendly.Ha megnezed, kivancsi vagyok nalad is ez e a szitu. Elmeletileg minden X-univerzum mas, a jatekos viselkedesetol fugg.
  • Amaro
    Nem lesz minden szkripttől modified a játék - de vanilla is lehet modified, ha bekapcsolod a szkripteditort, pedig nem is tettél fel semmit... Az általam linkelt szkriptek "AI" kategóriába tartoznak, tehát Thereshallbewings nélkül nem teljesen futnak. Aki vanilla jelzéssel akarja használni, annak várni kell a TC Bonus pack-ra, ami ugye az Ego által hivatalossá tett szkriptek gyűjteménye. Szerintem a Ship Killed Notifications benne lesz, elvégre jogom van tudni, hogy csillagpor lett a drága pénzen vett hajómból. Pláne, ha adv.sat is van a szektorban - bár igazi az lenne, ha jönne még elhalálozás előtt egy "Mayday!", vagy valami.
  • Amaro
    Rendszeresen előfordulhat, hogy valami hiánycikk lesz. Tegyél ellene, gyárts te olyat, vagy nézd meg, mi kell a gyártáshoz és lásd el a gyárakat nyersanyaggal. Indítsd be a gazdaságot egy két jól irányzott lökettel, légy úrrá a válságon
  • Pares
    Jah, a kérdés az, hogy a 2.0-ás patchel ez normális? Mármint a hiány?
  • Pares
    Köszi, de már sikerült megoldani. Nem volt bugos a játék, csak egyszerűen rohadt ritka nálam jelenelg a satelit. De az a baj, hogy nemcsak az.
    Lenen ezzel kapcsolatban egy kérdésem: Eléggé üresnek tűnnek a gyárak. Mind. A satelit és fegyver meg akármilyen gyárakban alig találni productot, mert a primary resourcekból mindig hiánycikk vmelyik. Jelenleg nem tartok ott, hogy mindenhova hordozzak mindent, szal ez igy elég nehéz is meg furcsa is. Van, amikor a fél univerzumot át kell utaznom, hogy végre találjak azt, ami kell.

Jah, és amugy Satelitot se nem a satelit factoryban, hanem egy trading stationön találtam...
  • tomonor
    képpel tudod bizonyítani? Mert nem hisszük el.
  • Alex Griffin
    Hali,

Advanced Satelite problémára ez a script megoldást adhat. Trade Command Software MK2 kell hozzá, és csak kiválasztod, hogy mit szeretnél, majd a hajó, hogy ki menjen el érte (akár a sajátodat is). Ennyi.
    UFO: Nekem van egy!! Igaz, hogy ezzel szereztem, de csak úgy poénból. LEHET vezetni, tényleg bazi gyors, de csak "collect were in sector"-ra jó. Semmilyen fegyver nem megyrá és nagyon kicsi a cargo bay-e is. Poénból próbáltam csak ki...
    LV 426: Pontosan hol is van ez a szektor?? Mert Duke-bol van 3 is... (Domain; Vision; Citadell)
  • Gunslinger
    Most nem pont a TC-re gondolok, de bizony előfordul, hogy egy-egy új patch nem éppen úgy sikerül, ahogy szerették volna és instabillá válik a játék.
  • bgabor
    Patchek nem szoktak "összeakadni" a játékkal, lévén hogy hivatalosak és a játék készítője készíti őket a játékoz. A scriptek, amiket sokan használnak, viszont már okozhatnak anomáliákat, de azokhoz semmi köze sincs a játék fejlesztőjének.
  • Pares
    Nem. De a modok mellett többnyire fel szokott lenni tüntetve, hogy kompatibilis-e a 2.0a patchal. Pl.: Cmod3, stb...
  • mindero
    Fene. És nektek nem szokott összeakadni az új patchekkel a játék? Nem akarnék mindent újra kezdeni (nem is kezdenék).
  • bgabor
    Minden script modifieddé teszi a játékot.
  • mindero
    Kösz az ötleteket!

Ezek nem teszi modified-dé a játékot? Nem szeretném ha összeakadna a patchekkel.
  • Amaro
    Invasion Warnings v1.1 és Ship Killed Notifications kell, mindenről tudni fogsz. A Ship Killed szkript alapbeállításon a lelőtt szatellitekről nem értesít, de beállítható az is, és akkor tényleg egy kósza spacefly sem zúghat át a szektorodon anélkül, hogy tudnál róla. A konfiguráláshoz fel kell tenni a Community Configuration Menu -t, ha még nem lenne fent.
  • LV 426
    Visszamentem kis ido mulva miutan elfoglaltam a Zeus-t, es azt latom, hogy ujra ott van. Lehet, hogy ez a szektor egy orok M1 es M2 forras, raadasul buntetlenul. Nekem kicsit cheat gyanus, ha azt vesszuk, hogy kb. 20 perces melo elfoglalni, befektetett osszeg 0, veszteseg 0, es 40%-os hull-al is adnak erte kb 30 millat. A boarding-os hajot ne vegyuk befektetesnek, mert szerintem minden valamirevalo X-univerzum lako ugyis vesz egyet, ha mas nem a hecc kedveert. (Aki nem vesz attol bocs.)
  • LV 426
    Sokaig kerestem olyan hajot amit el lehet foglalni ugy, hogy ne legyek utana public enemy No1. Erdemes meglatogatni a Duke csalad szektorat delen, foleg ha vki akar cap. ship-eket boardingolni.(Zeus, meg egy Pirate M2) Van kisertuk is boven, fullos fegyverzet, tehat nem konnyu preda, viszont megeri.
  • Pares
    Utánna olvastam, még nincs megoldva a probléma, hiába foglalod el a sectort, az ellenfél (legalábbis a Xenonok) respawnolnak...
  • Pares
    Őőő, erre a problémára láttam egy remek kis modot. Belinkelem, ha nem baj:
    Claim Sector
  • Pares
    Az Extreme difficulty pluginnal. Szal innen nézve, érthető, hogy nehéz...
  • Pares
    Satelitot tényleg nem találtam sehol. Eddig még csak kb. 25 sectort fedeztem föl, mindengyiket átfésültem, a satelit factorykat is, de ahogy mondom, sehol nem találtam még. lehet véletlen pont akkor azokban elfogyott... Advenced satelit factoryt is meglátogattam, de satelit 0.

Az úttal kapcsolatban: igen nem várja el, csak a mission guidance vagy mi mutassa a legrövidebb utat, és először amikor mentem arra, gondoltam ááá mit nekem egy Xenon sector, lesz ott egy pár N vagy L, max egy kicsit lövöldözök. Mikor átmentem a kapun, mondom aztaq..., két M2 egy M1 meg egy csomó kisebb. de sikerült átrepülnöm. Jah, amugy a Combat mod 3-at használom.

jah és köszi a helpet!
  • mindero
    Megint tele lett a tököm:

Találtam egy jó aszteroidáktól hemzsegő szektort (Unkown Terran 1), csak folyton átjártak a Xenonok randalírozni. Kiírtottam őket, aztán megkerestem h melyik közeli szektorból jönnek aztán azt is kipucoltam (volna ha nem termelődnek újra).
    Játszok tovább, egy M1-et meg M7-et otthagytam a kapu mellett h őrizzék.

Egyszer csak látom h a hajóimnak annyi, a rendszert meg újra elárasztották a Xenonok. MI A FRANCÉRT NEM JELEZ?! Oda lett 3 órányi játékom (300 millió kredites hajókat csak nem hagyom veszni).

Tök mindegy h emergency jump 75-re van állítva. Meg eleve h nem jelez a játék h fölrobbantak. Ezt miért kellett kiszedni (reu-ba benne volt)
  • NONPLUSZULTRA
    Érdekes módon a 2.0-ás patch után nálam is eltűntek a szetellitek, pomt, amikor kellett volna, és nekem is be kellett loholnom a fél galaxist, hogy taléljak párat. Éppen beszerző körúton voltam, mikor felraktam a patchet. előtte volt bőven, utána szó szerint eltűntek.
    Scorp Map-pt nem használok, csak reklámozom, mert újabban nem használok semmilyen könnyítést. így tényleg be kellett járnom a fél világot..... de végül találtam mégis.
  • gallardo
    elsőnek nekem is nehéznek tünt de így utólag már nem az. elöször szerezd meg hila's joy-ban levő advanced barracuda-t azzal gond nélkül átérsz a xenon szektorokon(más hajóra nem is lesz szükséged). advanced satelite-t ha jól emlékszem akkor kapsz omicron lyrae-ben és duke's citadell-ben.
  • bgabor
    Javaslom szerezz be a teladiktól egy Kestrelt, az egy 600m/s sebességig tuningolható M5. A legjobb M5 a játékban. Ideális szatellitek kihelyezésére majd a gyors menekülésre,valamint felderítésre. De a megjelölt szektorba tényleg van kerülőút is, tölts le egy térképet, a bannerban van egy.
  • Vitez77
    Érdekes elképzelésed van a "nehéz" küldetésekről.
    - "Megfordultam minden trading stationön"
    Magában a Satelite Factory-ban nem? Vagy EQ-ban?

- "a misszió azt várja el tőlem, hogy mennyek keresztül egy xenon rombolóktól teli sektoron"
    Emlékeim szerint csak azt várja, hogy menj az adott szektorba, oda meg ott van a Xenon-mentes út "felül", a Family Whi szektorban levő szuperkapun keresztül.

- "Esetleg azt meg tudnátok mondani, hol tudnám törölni a missziót?"
    Nem csinálod meg, azt jóvan. Nem fog érte senki szólni. Akkor mész oda s csinálod meg, amikor akarod.
  • Pares
    Utánna olvastam, az adatbázisban Goner/Argon objektumként van feltüntetve, kérdés, hogy a játékban az adatlapon miért nincs semmi adat?

Más:
    Segitségeteket kérem: Elinditottam azt a Terran missziót, amiben sateliteket kell telepiteni a split sektorokba. Nos satelitet sehol az ég világon nem találtam eddig. Megfordultam minden trading stationön, de sehol se volt nekik, ki volt irva, hogy árulnak, de nem volt. Sehol. Se terran, se argon, se Teladi és se Split sectorban nem volt. Nemtudom, lehet vmit rosszul csinálok.

Amugy elég nehéz a misszió. Jelenleg egy darab upgrédelt Scimitarom van, nos a misszió azt várja el tőlem, hogy mennyek keresztül egy xenon rombolóktól teli sektoron (3x sikerült, 37% maradt a hajóm hullja, mire átmentem a kapun), + útközben egy csomó xenon és kalóztámadásba ütköztem. Végülis odaértem a Family Zyarth sectorba (satelit nélkül persze), ahol aztán szépen kinyirtak a kalózok (ha 10 nem volt, akkor egy se). Szal nemtudom mit csináljak.

Esetleg azt meg tudnátok mondani, hol tudnám törölni a missziót? Hogy aztán később kezdjem el inkább?
  • Vitez77
    Nem konkrétan Goner, csak 1x vki scriptelt magáak egyet elpusztítota, azt azt írta ki, hogy "your ship...from Goner Temple was destroyed bla bla bla". De hát ezeknek is eredniük kell vhonann :) Annyi a hasznuk, hogy ha 1 gyors járgányt follow-ra állítasz rájuk, akkor felfedezi neked az összes szektort.
  • Gunslinger
    Easter egg. Semmit sem csinálnak csak fel-alá repkednek. X3:Reunionban tök ritkán találkoztam velük, de TC-ben baromi sokszor, volt, hogy egy szektorban kettő is tartózkodott. Nem hiszem, hogy Gonerek, a Goner hajókra lőnek a kalózok, khaakok és xenonok is, az ufókra senki sem lő, de lehet, hogy azért mert fizikailag nem is hajó?
  • mindero
    Goner? Akkor nem poén. Azt hittem h valami idegen életforma ami azzal szórakozik h megfigyeli a fajokat.