12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Vitez77
    Hacsak nem akarod a dobozt meg a manualt olvasgatni, akkor fölös paráznod a nyelven, mivel az X3: Gold-ban a Reu az angol, a TC meg a szokásos (választható a nyelv telepítéskor)
  • tomonor
    hmm, asszem mégiscsak terránként fogom végigtolni ;) Argonokból már elegem lett egy időre.

Apropó, sector takeover scriptből csak a claim unkown sector script van? Tudom, az is megfelel a célnak, csak csodálom hogy még nem készült hozzá az eredti készítőtötől...
  • bgabor
    Nem hosszú. Ha intenzíven viszed, két nap alatt le lehet játszani.
    Még jó hogy van több küldetésszál is.
  • gallardo
    most raktam fel ezt a tages driver-t és tényleg müködik. tökéletesen megy a játék.
  • Pares
    A főszál kb. milyen hosszú?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mert most ott tartok, hogy a fogjul ejtett Split tudós elárulta, hogy vmi lefagyaztott Terran tudós segiti a Spliteket a Xenonok gyártásában.
  • gallardo
    köszi. megprobálom.
  • NONPLUSZULTRA
    Szerintetek ki fogják adni a z X3 Gold-ot angol dobozban is?
    A németet értem, de borzasztóan utálom.
  • tomonor
    hehe, tetszik ez az új irányítás :D nekem bejön. Csak nyomok egy space-t és eltűnik a sidebar, és teljes vezérlést a hajó felett ^_^
  • NONPLUSZULTRA
    Nem is fog , mert a lemez másolásvédelme nem kompatibilis a W7-el.

Bár van remény. Telepítsd a legújabb Tages Driver-t, és elméletileg menni fog. Elég hosszú volt a huzavona, de nem vártam ki a végét, mert ha a kedvenc játékom nem fut el rajta akkor le is pucoltam (bár minden más tekintetben tetszett).

Próbáld ki a drivert, és számolj be nekünk róla. Ha jó akkor adok neki még egy esélyt.

Mellesleg itt a témábavágó fórum: én is innen puskáztam, és mivel elég régi az utolsó bejegyzés lehet hogy tényleg múúúkodik.
  • bgabor
    Jaja. Amíg az ember végig nem viszi az összes küldetésszálat és meg nem szerzi a saját M2-jét, addig tényleg nem lehet megunni.
  • tomonor
    jó a memóriám. Csak a felfogásom lassú :D
  • Vitez77
    A szóban forgó comment:
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228541&postdays=0&postorder=asc&start=60
    és a mod:
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228541&postdays=0&postorder=asc&start=0

(tom, használhattam volna a markókat és akkor nem ilyen hosszú lenne a link, dehát :D )

Tomonor, te ilyen részletekre is emléxel? o.O
  • Pares
    Ilyen ellentétekből rengeteget lehetne mondani:
    Remek zene vs. szánalmas fegyver és motorhangok
    Hihetelenül kidolgozott szektorok, hajók vs. általad emlitett nagyságérzet, kokpit hiánya
    Rengeteg nagyon jó ötlet vs. ócska vagy bugos kivitelezés
    stb.

Viszont akár mennyi hibája is van, egyszerűen nem tudom abbahagyni, én 100-ból 85-90 pontot adok neki.
  • Pares
    Hát igen, ez sajna igy igaz. De már készülget az Xtended mod. Olvastam róla, hogy a Reunionnal csodát tett, remélem hamarosan befejezik és kijavitják ezeket a hibákat benne...
  • gallardo
    Üdv! Nektek hogy indult el a játék windows 7-en? Probáltam de nem megy.
  • tomonor
    továbbá az a HUD mod is kéne amely eltünteti az oldallécet és csak a gombokat hagyja láthatóan...
  • bgabor
    Igen, ez bizony így van az X3TC-vel kapcsolatban. Sok tekintetben lenyűgöző, más szempontokból pedig hihetetlenül gány munka.
    A legjobb single player űrszimulátor a piacon, mégse tudták megoldani hogy rendesen fusson az átlag gépeken is, pedig az X3 alapjáték több mint három éves. Gyönyörű zenék és grafika, miközben a lézerek lövése, hangja borzalmas, semmi látványosság, ami még tutibbá tehetné az egészet. A hajók gyönyörűen kidolgozottak, mégis egy nagy üres fémkoporsó benyomását kelti mind, se belső nézet, se hangok, még a hajtóműnek is alig van hangja. A méretkülönbségeket se lehet érzékelni, külsőnézetben az elrontott kameratávolságok miatt ugyanakkorának látszik egy felderítőgép mint egy romboló. Pedig az ilyenekkel lehetne lenyűgözni a júzereket, és az X3TC mégis az összes ziccert rendre kihagyja. A gazdasági részére, stationmenedzselésre szintén nem fordítottak nagy figyelmet, ahogy a küldetésekre sem. Az irányítás a vég nélküli menübogarászásaival és a billentyűkön zongorázással is hajmeresztő, még sok évnyi gyakorlás után is egyértelműen nem felhasználóbarát.

Szóval szeretem ezt a játékot, a legjobb a kategóriájában, de ezerszer jobban is meg lehetett volna csinálni.
  • tomonor
    és én pedig mától egy TC boldog tulajdonosa vagyok :D

Vitéz, melyik az a background mod, amibe egyszer azt kommentáltad az egó fórumán hogy "Drools over the PC" vagy smthing like that... Amelyikben azt hitted hogy Akeelas Beacon custom háttere Priest Rings-é lesz. (mert nem találom D: )
  • Vitez77
    No, nem tom volt-e itt említve már, de megjelent a TC.
    http://cdgalaxis.hu/PC/16519/x3-terran-conflict.html
  • Pares
    Nem, ez nem pontos igy van. kb. 10%-ig engedi a játék a pajzsot, utánna kiirja, hogy a katonáknak kampeca. Sikerült is egyszer elfoglalni, de annyira el van ez cseszve, hogy az vmi hihetetlen:
    70%-on van a pajzs, amikor elkezdik a "breaching the hull"-t, vagyis a burkolaton átfurni magukat. Mire sikerül, jobbik esetben is 40%-on van a hull. De az elfoglalás közben is csökken a lövöldözés miatt, szal egyszer sikerült elfoglalni, 15%-os hullja maradt a hajónak. Most komolyan, olyan nehéz lett volna ezt rendesen megcsinálni? Komolyan mondom, némelyik fícsöre a gémnek lenyűgöz, némelyikről meg azt hiszem, hogy majmok programozták... Egyszerűen elképesztő...
  • bgabor
    Ugye tudod hogy nem 10%.on hanem 0-án kell tartani a pajzsot a műávelet közben? Mellesleg igen, a boardingolás az egyik legelcseszettebb része a játéknak.
  • Pares
    whááá, előre ittam a medve bőrére... Most másik hajót kell elfoglalnom, és ugyan ugy csak köröz a hajó körül, egy katona se csinálja azt, amit kéne... Most visszatöltöttem az előbbi részt, és a Vidart se tudom megint elfoglalni, ugyan ugy köröz a hajó körül. Én nemtudom mi ez... Uninstalláltam a Mars-ot, köüzvetlenül utánna egyszer kiugrottak a katonák, elfoglalták a hajót, de azóta megint nemtudom megcsinálni...
  • Pares
    OK, már meg is oldottam, a MARS volt a gond. Uninstall és elsőre sikerült... Az hétszentség, hogy többet nem teszem föl...
  • Pares
    Jah, és szóban nem hivaj fel a figyelmem semmire, csak kb. elkezdi mondani, hogy "Nesze itt ez a hajó, a kommand konzolban megtalálod a board ship parancsot...", ennyi. Semilyen tipp...
  • Pares
    Kb. úgy néz ki az egész szánalmas jelenet, hogy a Scabbardom ott köröz a Vidar körül, akármit csinálok...
  • Pares
    Hát akkor mit kell csinálni? Én 3x is elolvastam a Manualt, és abban az van leirva, hogy lőni kell a pajzsot, mer amugy elvesztem a katonákat. Külömben se csinál semmit, ha lövöm, ha nem lövöm...
  • Alex Griffin
    ÖÖÖÖ.... Izé....
    Én úgy emléxem nem kell meglőni a Vidart, amire fel is hívja a figyelmedet szóban!!...
    És az már régen rossz, ha kiugranak a gépből.
    Legalábbis én így emlékszem, de javítsatok ki...
  • Pares
    Hú de felcseszte az agyam a TC... Nemtudom, ti hogy vagytok vele, de a boardingolás rettentesen el van cseszve. Elváltam azt a missziót, ahol a Vidart kell boardingolni gyakorlás képp... Csinálnám én, csak nem megy:
    1. odarepülök a vidarhoz, lövöm addig, amig ellenség nem lesz
    2. a scabbardomnak a commandconsole-piracy-board ship-(kiválasztom a katonákat és:)Start Boarding parancsot adok. Meg is indul szépen...
    3. Megyeket a vidar felé, ÉN KÖZBEN LÖVÖM A VIDAR PAJZSÁT, úgyhogy 10% fölé nem megy...
    4. a scabbard csak körözget a vidar körül, körözget és körözget...
    5. és még mindig csak köröz... én meg mindig 10%-on tartom a pajzsot...
    6. még mindig csak köröz... katonák sehol... egy se ugrik ki...
    7. a csávesz, aki a missziót adja, megunja, és "elfoglalja" (pirosról átvált zöldre) nekem....

Egész tegnap este meg ma ezt próbálgatom, utánna néztem vagy 10 helyen, nemtudom mit csinálok rosszul. Egyébként párszor, talán 2x kiugrottak, és elkezdték elfoglalni, de aztán mégse sikerült. Gondoltam, hogy az elfoglalásra küldött katonák számával van a baj, megpróbáltam 2 katonával meg 3-al, 4-el, de semmi...

Modjaim: Cmod3, Mars...

Nemtudom, hogy a modokkal van-e gond, nemghiszem, hiszen 2xsikerült, igaz akkor nem sikerült elfoglalni a vidart, és ujrakezdtem, de azóta még kiugrani se hajlandóak... A scabbard csak köröz, néha még neki is megy. Egyszerűen elképesztő.

• bgabor
    Jaja, én is ezzel szívtam anno.

Mellesleg tegnap végigvittem a Final Furyt, és az utolsó nagy csata után találtam egy Alpha és egy Beta Kyon Emittert. Csalódottan tapasztaltam, hogy kizárólag khaak hajókra lehet felszerelni őket, még a Truelight Seeker se tud mit kezdeni velük.

Mellesleg nem semmi csatát nyomtak be a Final Fury végére. Még szerencse, hogy a vadiúj Titanommal mentem, így 50%-alá még a legrosszabb esetben se ment a pajzsom, így nem volt nehéz.
    De nemtudom mit kezdtem volna kissebb hajóval. Esetleg még a Thresherrel tudtam volna megcsinálni, de a többivel?
  • bgabor
    Arra is figyelj oda, hogy csak akkor engedi átpakolni őket egyik hajóból a másikba, ha mindkét hajón van Cargo Life Support system.
    A Transporter device meg minden általad repült hajódra és az összes teherhajódra 'must have' alkatrész. Bőven fog előfordulni olyan eset amikor egyik hajódról kell majd azonnal energy cellt vagy fegyvereket átpakolni a másikra, és közel és távol nincs dokkolható állomás.

Arról nem is beszélve, hogy az M7,M1,M2,TL hajóosztály a shipyardot és az equipment dokkot leszámítva egyáltalán nem képes állomásokra dokkolni.
  • mrzed
    Ha jól rémlik, csak akkor jelennek meg a marine-ok, ha mindkét hajóban van cargo bay life support system...
  • tomonor
    na pont jókor. Már csak a családi segélyre kell várni akkor

Apropó, Tescoba lehet kapni?
  • Alex Griffin
    Ahhh.... Köszi!
    Tudod mi a lehszebb az egészben? HOGY OTT VAGYOK!!!
  • mindero
    Vagy vegyél transporter device-t a Terracorp HQ-ba (Home of light). A marinok a raktér lista legalján vannak.
  • Alex Griffin
    Kérdés:
    Hogyan pakolom át a marine-jaimat egyik freighterből a másikba?
    Bedokkoltattam őket ugyanarra az állomásra, de a freight exchange menü alatt csak a rápakolt cuccok látszanak, a marine-ok nem... Tudom, hogy vagyok, de akkor sem találom.
  • mindero
    Jó hír: végre megjelent a játék Mo-n.
    Megvehető már egy halom helyen!
  • mindero
    A robbanás effekt azért maradt a mai napig :)

Baromi jó kis játék lehetett ez annak ideján.
  • tomonor
    új zene o.o
  • tomonor
    =D

X-BtF első hivatalos trailer. Lám mennyit változott azóta az univerzum...

• Pares
    Pont most fejeztem be a küldit.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    3 szekrorba teszel satelitet, és kész, vársz egy percet, aztán jön is a köv. feladat...