X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#idiota>#idiota>
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
köszi
Fordításban: "Von Neumann felderítõk, ön-replikálló gépek, Terraformálók, Xenonok, még akár Isten ellensége. Ám a magja csak egyetlen dolog volt..."
Õ ugyebár magyar volt, Neumann János, aki a 2-es számrendszert találta fel, nos a "010101010101101011" alapelvet. és õ is irányította építését. Azért ezt így jól esett hallani, mintha mi Magyarok alkottuk volna a Xenonokat. 😉 Respect ezért az Egosoftnak!
Von Neumann wiki
Intró
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Az, hogy mennyire sérül elfoglalás közben a célpont hajó, az a marine-ok engineering skill értékétõl függ. Minél magasabb és minél többnél magas értéken van ez a skill, annál kevésbé sérül a célpont gép. 5-ös szintél csak olyan 10-20%-os lesz maximum a sérülés foka. Nullára sajna nem csökkenthetõ a dolog.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Sikerült elfoglalni egy M6-ot boarding pod nélkül, de teljesen lepusztították a marine-ok a hajót. Mitõl függ hogy mennyire sérül? Ennek több mint a fele lement, azt meg nem akarnám szkafarnderben megjavítani. Egy egész estig tartana.
Kell nekik valami személyszállításra alkalmas hajó (tipikusa MTP osztály, az kifejezetten az õ szállításukra lett kifejlesztve, de M6-os és nagyobb hajókon is elférnek páran. Ugyanott a katonai kiképzõ bázison be lehet õket adni kiképzésre. harci, technikai, hacker, meg még valami osztályban lehet õket képeztetni. Minél több a csillaga valamelyiknek, annál értékesebb.
Kellhet még hozzájuk Boarding Pod (ezt kalóz bázisokon is lehet kapni), azzal könnyebben tudják megközelíteni az elfogandó hajókat. Ha van belõlük jó sok, akkor M6-nál nagyobb hajókat tudsz velük elfoglaltatni. Lelövöd a pajzsot nullára, majd beküldöd a tengerészeket hajó folgalásra (Piracy manüben van azt hiszem). Kell olyan, aki átvágja a hajótestet, olyan aki feltöri a számítógépet, meg harcos. Egy hajóhoz minimum 10, de inkább 20vagy több is kellhet. Ha sikerült bejutniuk, folyamatoan közlik, hol tartanakm ha feltörik a vezérlõ számítógépet, a tied a hajó. M3-nál nagyobb hajókat elvileg csak így tudsz elfoglalni, a szokásos Claim-mel nem...
Egyébként én nem félnék a 3 féle gombkészlettõl. Jól elhatárolhatóak a feladatsorok:
1: harci gombok (group vezérlés, fegyverek vezérlése, MARS, strafe, seta, jump)
2: állomás, szektor és egyéb parancsok
3: FCC és egyéb, sok gombor igénylõ, de nyugiban használható modok...
Logitech Attack 3

Megjegyzem, én zavarónak tartom, hogy több funkciót rendeljek egy gombhoz, mert éles helyzetben nincs idõ keresgélni, hogy melyik csoportban is van az a bizonyos funkció.
Inkább arra jó, hogy egyik játékot az elsõ csoport szerint, a másikat a második szerint, stb.
Bár én rendesen bevakultam ETTÕL a parasztvakító kütyütõl.
Szerencsére a Belkinnek kék fénye van mint a billentyûmnek (még nagyobb vakítás).<#lookaround>#lookaround>
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Menüket remekül lehet kezelni a POV hattal, extra kényelmes. (A kis bigyó a tetején ami egy mini-joystick)
A 12 gomb bõven elég, csak egyik-másik kapott ciklikus parancsot - örülök, ha krízishelyzetekben nem kell gombokat keresgélni hogy melyikisaz...
Gépelni, térképen koordinátákat megadni, nézeteket váltani meg gyorsmakróknak persze ott a billentyûzet.
Hasznos apróság még, hogy egy-egy funkciót lehet rendelni a rövid és a hosszú gombnyomáshoz (kvázi shift funkció). Nem mindenre célszerû (szerintem a lövést pl. nem szerencsés hosszú gombnyomásra tenni😊), de sok esetben jól használható.
Egyetlen bánatom, hogy a SHIFT+joy gomb kombináció nem mûködik az 3-akban, így egy gombhoz csak 2 funkciót tudok rendelni, míg a billentyûzet gombjaihoz négyet...
天使たちは私を見守る
"Almost a millenium has passed since the last great plague of human kind had been wiped out from the solar system and its precious blue pearl planet Earth.
It was a plague so dangerous, a threat so grave, that it spread throughout the infinity of space and eternity of time almost effortlessly to infest the stars. It spread its pestilence to civilizations unknown, devastated the galaxy as if it was just an ordinary body made of flesh and bone falling prey to a mindless virus.
And in a sense it was really a virus, a virus created by humankind. One made with the best of intentions, but a virus nevertheless.
Von Neumann probes, self-replicating machines, Terraformers, Xenon, even the enemy of God. But at its core, it was really only one thing.
Artificial general intelligence, or AGI. Mechanical minds capable of making themselves even more intelligent, and then again, and again. Recursively forever. The greatest threat to biological life that ever existed throughout the whole universe. The Terraformers were cast out of the solar system by sheer luck, just barely, with billions upon billions dead in their wake. The Earth Jumpgate was dismantled, legislation was put in place never to allow AGI to be created again, ever.
Human kind never forgot the lesson of AGI, never ventured to try out this concept once more, not in a thousand years, but then it was discovered that species from outside the solar system had thought differently. The plague of AGI was being released on the universe once more. Again perhaps with the best of intentions and again however, with the deadliest of results. The government of Earth had to intervene, even if it meant cold war, even if it meant a cold war between brothers, and intervene Earth did.
This escalating conflict would be given a name by historians. Terran Conflict."
http://www.youtube.com/watch?v=qPH0QlikKuw
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Congratulations! You completed the story!"
Nem azért, de ennél a Reunion 100x, az X2 meg 1000x jobb volt (történet szempontjából)!
@Tomonor: azért az X2 fanokat sem felejtették el: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=221739&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=2dea15b94fcb3963cd54f0e0b9a735e3
天使たちは私を見守る
A Bankrupt Assasin csinált valami disznóságot a boronoknál, így õk ellenségesek. Az argonok meg azért, mert a boronok az argonok szövetségesei a paranid-split szövetséggel szemben, így ha argon területen boront irtasz, õk is berágnak. Mnej át a splitekhez és lõdd ott a boronokat, folyamatosan emelkedni fog a reputációd.
Off
Kapcsold ki a Caps Lock-ot és elküldés elõtt javítsd ki az elütéseket, betûhiányokat, mert alig érthetõ, mit is akarsz. Érthetetlen kérdésre nem fog senki értékelhetõ választ küldeni.
Tudom, téged nem érdekel, de ez itt egy fórum, ahol az a minimum, hogy érthetõen próbálunk kommunikálni egymással.
Én má annak is örülnék ha lehetne kapni itthon. Ha csinálnak hozzá magyar feliratot azon parázok hogy ne baxxák el..
Irányítás: szinte mindent személyre lehet szabni, bármit bármilyen gombra átrakhatsz. Legkényelmesebb megoldás egy Joystick, fõleg olyan amin van pár további programozható gomb.
Vagyis (pfff) el van szórva néhány gazdátlan hajó az univerzumban, amiket ha megtalálasz, magadévá tehetsz.
A terran plotot hanyagolom egyelõre, még csak egy hajót kaptam az elején...
Összesen 4 vagy 5 hajót kaptam a Terran plot során, az utolsót a legvégén. Az a jutalom, bár némileg tunningolni kell...
A Terran plotnak tényleg az a vége hogy nincs neki?
Mindkét hajót lelkes modderek csinálták nekünk ingyen, az Egó meg pénzért szépen bekavarta õket a TC-be, csak nem éppen úgy ahogy korábban megszoktuk (szíve-joga).
Az Advanced hajók királya az Advanced Perseus (a második legrondább hajó). A kedvencem. M3-ashoz képest íííszonyat jó sebesség, remek pajzs és kicsi, nehezen cébavehetõ hajótest. Xenon és Pirate M6-osokat leszedi némi munkával, a Khaak korvettek gusztustalan lõtávja már gondot okoz, de ha becsaljuk a helyi véderõk közé már csak a kegyelemlövést kell leadni rá. Aprólékok csak determinált túlerõben jelentenek gondot. Szóval ez tényleg Advanced, 99%-ban ezt használom.
http://forum.daemon-tools.cc/announcements.php
Már az elõzõ verzel is tökéletesen futott, én ezt használom mert a lemezt csak kölcsön kaptam, és nem szeretném egy ügyes mozdulattal hazavágni.
A magyarításhoz csak annyit, ha jól sikerül, nincs félrefordítva, akkor mért ne. Én nem tudok angolul, talán sokat segítene, habár az én szintemen még nem volt olyan küldi amit ne értettem volna meg. Ha valakinek van kedve csinálni, kereslet biztos, hogy lessz rá. Egy gondot látok csak, hogy az új patchek boríthatják az egésszet, a scriptekrõl nem is beszélve.
akk most jöhet a banner meg néhány fontos script...
Ne haragudj, de egy jó táblázatnak épp az a jellemzõje, hogy szöveg nélkül is tökéletesen lehet értelmezni. Ezzel összefüggésben a táblázatokból, adatokból is kiderül, hogy az úgynevezett advanced eclipse sokkal rosszabb gép, mint a sima eclipse. Ez mindenféle háttérismeret nélkül nyilvánvaló. Nincs olyan mutatója, ami advanced lenne, lassabb, kisebb a pajzsa, stb. Épp erre próbáltam utalni.