12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #5807 nem újdonság , newbieknak annyit kell róla tudni hogy állítólag az egy goner hajó, és nem, nem hajók hanem objektumok, amelyet egy olyan basic script hajt, ami objektummá teszi azt. Tehát követheted, lelőheted, de nem fogod tudni vezetni, ugyanis kb annyit számít a jelenléte mint a spacefly-oké. -
#5806 egy kis érdekesség..
az elöbb repülök egy argon szektorban, aszem wastelands volt az és látok egy argon meg egy paranid flottát hogy nagyon lőnek valamit. közelebb megyek hogy megnézzem mi az de nem látok se kalózt se xenont. akkor vettem észre hogy egymást lövik. nem is tudtam hogy ennyire utálják egymást. -
#5805 sokat tudtommal nem lehet csinálni velük.(még scannelni sem) -
bgabor #5804 Még mindíg nem mennek, de tudjuk miről beszélsz. Én eddig kétszer találkoztam ilyen járgánnyal, a fenti adatbázisban bennevan. -
Pares #5803 Nah, a képek látom nem mennek, itt vannak mégeccer:
UFO
UFO -
Pares #5802 Mindegy, hadjuk ezt a hang problémát, van itt egy érdekesebb dolog:
Éppen egy Terran missziót csináltam (The Rescue, amikor azt a kapitányt kell megmentenünk, akit az argonok elkaptak), amikor a The Grand Exchange sectorba érkezve egy ilyen űrhajóra (UFO) lettem figyelmes (nem tudtam beérni, mert a hajóm végsebessége 200 m/s volt, az UFO-é meg kb. 300 m/s).
Még eléggé a játék elején vagyok, nemtudom, hogy ez egy amolyan easter egg vagy csak egy normális hajó. Csak mert az adatlapjára mindenhova az volt irva, hogy ***unknown***... Érdekes mindenesetre. Jah, és éppen a Xenon sectorba repült, amit a Grand Exchangeben a képen látható kapun lehet elérni...
Itt a két kép, amit lekaptam. Elfelejtettem F3-al közelebbről...
UFOUFO -
mindero #5801 Észrevettem pár érdekességet a játékban:
1. Némelyik hajómnak van pilótája (MKIII Trading software nincs!), akiket át is lehet adni egyik hajóról a másikra. Egyenlőre nincs ötletem h mi az értelmük, de nagyon jópofa.
2. Ha automatikus gyárellátásra vágytok akkor állítsátok be a hajóitoknak az autojump>yes, min. jump range 1, refuel 60 jump. Ez azt jelent h ha egy gyárból elküldöd a kereskedőhajóidat akkor 60 ugrásra elegendő energiával föltankol a gyáradból, majd ezt minden dokkolásnál megismétli. Marha jó nézni ahogy a 4-5 kereskedőhajó össze-vissza ugrál a szektorok között.
3. HUB, (de bármilyen másik gyár) nyersanyagellátása is megoldható a manual trade run paranccsal: kiválasszuk az állomást ahonnan venni akarunk, a terméket (mindig maxra föltölti a rakteret) majd a célállomást. Följön a kérdés: végteleníteni akarjuk > igen. Így folyamatosan fogja hordani a nyersanyagokat amíg el nem fogy. Kítűnő a HUB elllátására saját komplexből, vagy NPC gyárak ellátására.
4. Végre működnek a fegyverek speciális tulajdonságai pl az egyik Carrack Ion Pulse Generatorral lövöldözött és a sebességem lecsökkent 25%-al (rövid időre).
Bocs ha már voltak ezek csak nekem újdonság volt, gondoltam megosztom -
Gunslinger #5800 Na ja. Egyébként hajó függő, mert néhány hajónál belső nézetben is lehet hallani a hajtóművek hangjait. Ha meg a számítógép kattog, az már igencsak nem jó jel. Szakadjunk már el a 60-as évek villódzó-pittyegő berendezésű Star Trek űrhajóitól. -
tomonor #5799 Mért, az új BMW-kbe meg Mercikbe hallasz ambientet? Nem hinném.
Amúgy egyik X-be sem volt ambient sound cockpiton belül, ám a zenék kárpótoltak érte. -
Pares #5798 Én nem zenére gondoltam, hanem vmi űrhajó zörejre. Nem létezik, hogy egy M3-az űrhajó olyan csöndes legyen, mint egy koporsó. Akár milyen hang jó lenne, mondjuk ilyen számitógép kattogás, akár mi... -
#5797 Pares: milyen ambient sound?
int: csak TC-ben lehet alapból boarding-olni -
int #5796 És egy második kérdés hogy lehet dockolni az anarchy portnál vagy az mindig ellenséges? Mert nem tudom hogy szerezhetnék másként Chartel-shield hackert? -
int #5795 Már elnézést hogy kérdezem de a hajófoglalás M1 M2 esetében csak a Terran conflictban lehetséges vagy a Reunionban is? -
Pares #5794 Az audiógondokról jut eszembe: Nektek is tök csöndös a "belső" kamera nézet? Mert neekm minden hang, zene megy, mégha kivülről nézem is, hallom a sugárhajtás hangját, de ha F1-el belső nézetbe kapcsolok, akkor olyan csönd van, mint a kriptában. Kicsit azért tehettek volna vmi ambient sound-ot, vmi motorzörejt, vagy akár mit, mert igy kcisit idegesitő a csönd, persze zene megy, de akkor is. Tudom, hogy a Cmod3 ban vannak + ambient soundok a fregattokra és a nagyobb hajókra, de a ksiebb, M3 M4 M5 hajókra is tehettek volna vmit.
-
#5793 Off.
Oprendszer vitákat intézzétek privátban, szóljon ez mindenkinek, Tomonor pedig előzzön meg a figyelmeztetésben ;)
On.
Egy tanulságos kis röpke - káromkodást elkerülendő - azoknak, akik X3-ban is Windows 7 RC-re váltottak/váltanának. Nálam megtörtént, természetesen 64bit alatt, ami a WMP12 média dekódere miatt érdekes problémákat okozott. Kiderült, hogy a zene és némely esetben a hangok is többféle codec felhasználásával készültek, tehát pl. Argon Prime-ban szólt a zene, de Herron's Nebula néma volt, hol volt térhangzás, hol nem stb. Egy nap tesztelés után a következő tuti megoldás született: telepítés admin joggal, Shark féle Win7codecs v1.1.2 64 és 32 bites verziója admin joggal felhúzva, utóbbinál az ffdshow audio részlegében codecs címszó alatt az MP3 sorban dekódert bekapcsolni mp3lib-re állítva. Tökélyre törekvőknek ac3filter v1.51, az erősítőre/hangfalakra hangolva, ez ugye kinek hogy. X3TC.exe tulajdonságainál a Compatibility fülön XP SP3 kipipálva, és megy mint a golyó, szól, ahogy kell.
Az ffdshow ugye problémázott XP alatt, itt teszteltem a videórészt bekapcsolva, kikapcsolva, semmit nem rontott a sebességen, az audió pedig már ott sem kavart be, tehát mindenki beállítgathatja a neki tetsző dolgokat.
Erősen zárójeles megjegyzés (mivel itthon még mindig nem lehet kapni, nomeg van aki félti a lemezét), hogy az új daemon lite - GCW miniimage combó is működik tökéletesen, csak frissíteni kell a Tages drivereket. Ez utóbbit eredeti lemezzel is, de ez 64 bites vistán is így volt.
Utolsó bejegyzésemet Tomonor majd kimoderálja, ha eljön az ideje. -
Pares #5792 Jogodban áll. -
tomonor #5791 az nem, csak ha flood van, ami annyit jelent hogy egy állomásból kb 2 másodpercenként dokkol ki egy hajó. -
tomonor #5790 -
#5789 akkor még egy scriptet sem használtam. de tényleg okozhatja ha sok hajóm van egy rendszerben? -
bgabor #5788 Nem értek egyet. -
Pares #5787 Már bocs, de nem is tudod, mekkora marhaságot mondtál. -
tomonor #5786 dehogynincs. Én is vistát futtatok 32-biten és kezel 4 giga memóriát.
Ráadásul van még egy nagy előny: DirectX 10
Na meg a sok csilli-villi menü :D -
tomonor #5785 nem a vista a gond, hanem hogy a egyik script floodol. Rakd fel a csalást, nyomd az Add player sats-ra, és nézzél végig minden szektort hogy nincs-e a valamely hajókból ÍRDATLAN sok egy rendszerben. Nekem a Yaki Shipyard script csinálta ezt, ám sok script beszarhat. Megoldás nekem egy új játék kezdése volt, ám a script terminálása is megoldás lehet. -
#5784 kösz meg van. csak be kellett tölteni a játékot. -
#5783 most felraktam egy xp-t de sokat nem változott.
egy scriptet hogy kell beüzemelni? letöltöttem egy .spk fájlt beraktam a plugin manager-be aztán most még a játékban a script editornál kéne valamit csinálni. -
bgabor #5782 Hát annyi hogy nem szabad vistát használni, mert sokkal erősebb gép kell hozzá, hogy úgyanúgy futtass rajta egy játékot, mint XP alatt.
Előnye viszont nincs. -
#5781 sajnos nekem nem. visszatöltöttem egy régebbi mentésemet és ott minden simán megy. szerintem a sok gyáram és a hajóim miatt van. -
mindero #5780 Nekem is volt ilyen Vistával. Nyomtam egy Tálca gombot, aztán visszaléptem és megjavult. -
#5779 üdv! minden ok nélkül hirtelen belassult a játék. vistát használok. Van különbség a vista és az xp között? -
mindero #5778 Nekem ott nincs semmi, tegnap arra jártam. De lehet h csak nem néztem körbe. -
bgabor #5777 Kár, hogy a kivágott Yaki kezdést nem lehet valahogy visszaállítani. -
bgabor #5776 Ez a Senator's Badlands-i Yaki Hajógyár. Új, a 2.0 patchel került bele.
És nem árul M6-M7 hajókat, csak a többit. -
tomonor #5775 csak azt lehet ami alapból debris. -
#5774 Amaro talált vmi scriptet ami a debris-eket újjáépíti CR-ért. Kérdés, hogy ami alapból debris, azt újjá lehet-e? -
mindero #5773 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ akkor a 750e kristályt mindenképp össze kell szednem -
mindero #5772 Hát azt még én se láttam pedig minden szektorba voltam. Lehet h az új Jaki állomás. -
#5771 president's end-et hogyan lehet újra építeni? vissza olvastam hogy páran már megcsinálták. gondolom kell hozzá egy tl meg jó sok credit. -
#5770 "Este van este van, ki ki nyugalomba", a firefox is bszxik, nem vagyok TC közelben, szal csak kósza emlékeimet tudom felidézni, valamint meg Apricot leírását:
unzippeld a .zip-et a TC-be, az csinál magának egy mappát és kész is van - Ja de előtte a scripteditort kapcsold be játékon belül nevezd át a pilótát Thereshallbewings-re.
"Unzip into the X3TC directory and it should create a directory folder and put the plot script in it.
Be aware that if you have already begun this plot, it will not change your current task, but should change for the next task. "
-
LV 426 #5769 A kibontas utan van egy xml file-om. Azt hova kell bemasolni az X3 TC-n belol? Kb 6 eves szinten vagyok szamtek-bol, ugyhogy bocs. -
#5768 Mivel a TC-m továbbra is szorgalmasan fagyogat, még a terran plot végére sem jutottam el, megkérdezném.: Ezen a képen az a háromágú állomás pontosan micsoda?