X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

O_O hogyhogy?

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
Ez kb olyan mint a Y2K. Mindenki félt a világvégétõl, erre bummmm... semmi.
Amúgyis, én örökké élek, szal engem nem izgat XD

天使たちは私を見守る

Lockheed
Uhh ez nagyon érdekesen hangzik! Köszi az infot! 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

*2012

és igen, az utóbbi. Bár Magyarországon nem egy elterjedt dátum xD Ám interneten mindenki errõl beszél...

Vitez77
2010: véletlen dátum vagy a Maja világvége?

天使たちは私を見守る

és már nincs sok idejük 2012-ig ugyebár 😄

Vitez77
X-online-ra gondolsz? Na, ez eléggé megosztja a társadalmat. Bár nemtom miért (ha valaki nem akar vmit akkor egyszerûen ne vegye meg). Amúgy Berndt Lehahnt idézve: "Nem felejtettük el az X-onlinet, tervben van, de azt szeretnénk, hogy tökéletes legyen amikor kész lesz".

天使たちは私を見守る

hello ismét scripts hogy kell használni? remélem egyszer csinálnak internetes változatot ami ingyenes lessz 😊😛
Amaro
Igen, ezzel sajna én sem bírok, úgy néz ki, hogy ez a GoD respawn keményen be van kódolva az X3 magba, magyarán csak az Ego fiai és lányai segíthetnek egy folttal - vagy az XTM, ami végül is már majdnem ugyanaz a csapat 😊 Remélem, beszerkesztik a Conflictot, kár lenne érte.
Az órabér fizetés jó dolog, de akkor már felkenhetnének néha egy-egy hajót egy aszteroidára, vagy lenyúlhatnának a creditbõl, esetleg elhúzhatnának meglepetésszerû táppénzre (csak hogy teljesen életszerû legyen a dolog). Nem is beszélve a rendszeres "kevés a bérem" siránkozásról, amit öt percenként küldenének üziként, és be is íródna a logba, hogy hármat kelljen lapoznod, ha vissza akarsz nézni valamit...
No, vissza a játék világába 😄

A Conflicts legnagyobb baja az, hogy a harcokban szétlõtt állomások újra "születnek" egy idõ után. A fagyásokat is ez okoza. Pontosabban az, hogy a gyõztes csapat felépíti a saját állomásait, azokba meg "beleépül" az eredeti, amikor eljön a "respawn" ideje és kész abaj. Amíg nem mész be egy ilyen szektorba, nincs gond, de ha közel kerülsz egy ilyen "hibridhez", máris fagy az egész. Jeleztem a script írójának, aaz után alakította át projektté a dolgot, mert úgy tûnik, egyedül nem bírt a problémával.

A hajókkal való szállításhoz csak annyit: én a commodity logistics vagy a supply trader scripteket használom erre a célra, ott meg fizetni kell az "órabérüket"...

Amaro
Egyetértek, de ha szektoron belül hajókkal szállítasz, annak mi a költsége? A hajó és felszerelésének ára, esetleg. A legkisebb node is 5 milla, abból pár TS-t fel lehet már szerelni, de azt elismerem, jobb lenne a szkript bizonyítványa, ha levonna némi EC-t vagy creditet bizonyos mennyiségek után 😉 Plusz lehetne drágább, ekkora szabad raktárral.
Más: a héten megpróbálom a Repair Debris-t összeereszteni a Conflicts szkripttel. Utóbbi erõsen bogaras, de sikerült elviselhetõ keretek közé szorítanom a fagyásokat, és látok benne fantáziát (ha valakit érdekel a szkriptírás, nézze már át, nyílt forrású projekt lett belõle. Buli lenne reparálni a Conflicts csapatok által szétlõtt állomásokat (ne adj ég, rendbehozni a sajátjaimat).

Csak szólok: van mini image a Terran Conflicthoz a gamecopyworld-ön. Lehet óvni a dvd-t...

oks koszi remélem most már meni fog 😊
EC minden Solar Power Plantban kapható. Ha be tudsz dokkolni, akkor venni is tudsz. A gyárakban csak a készterméket tudod megvenni, az alapanyagot nem adják, csak veszik. Az EC az SPP készterméke, mindenhol másutt csak veszik. Egy kivétel van, a TerraCorp HQ, ott vehetsz is, de csak középáron.

most meg az a gondom hogy voltam kb 6 helyen ahol volt ec csaknem tudtam meg venni 😞 valaki tud helyet ahol van?
Egy szektoron belül még ok, azt én is használtam, meg elfogadható háttér történet van hozzá (spéci transporter eszköz a gyárakban), de a több szektoron átnyúló dolog már fáj kicsit...

Amit még hiányoltam, hogy nincs "költsége" a dolognak, azaz a szállítás nem kerül pénzbe vagy energiába...

Igen. Bérelni csak gyár építésre tudod õket. Amúgy sem tudna EC-t venni vagy eladni, mert nem tud leszállni a TL az erõmûvekben vagy gyárakban. csak EQ dockba vagy Shipyardra tud dokkolni, így ha saját TL-lel akarsz ilyesmit csinálni, ahhoz is hozzá kell rendelj pár TS-t, hogy leszállítsák a hajóról a gyárba a cuccot és vissza.

koszi a segitséget 😊 bérelt mamutot nak meg lehet mondani hogy ec szálicson meg ilyenek csak saját kell hozzá?
Amaro
Aktuális riport 2, complex témához:
Egyetlen complexet sem építettem a TC-ben, ennek egyik oka, hogy Reunionban is utáltam az óriás FPS-gyilkos csövezett monstrumokat, a másik, hogy találtam jobbat: ez a Freight Distribution Network. V3.01-nél tart, meg is látszik rajta. Lényege, hogy egy node-t kell a szektorba helyezni, ami levezérli az idegesítõ dolgokat. A node gyakorlatilag egy kommunikációs toronnyal, transzporterrel, logisztikus személyzettel és dokkolókampóval felszerelt raktár, négy különbözõ méretben és hatótávolságban kapható Argon területen. Mûködése egyszerû: begyûjti az információt az advanced satellite hálózatról, és a logisztikai beállítások szerint oda-vissza transzportálja a raktárból a cuccokat. Értelemszerûen az adv.sat-eket úgy kell elhelyezni, hogy lássák a gyárakat, ha egy kidõl, vele együtt a gyár ellátása is megszûnik. A node beállítása nem túl bonyolult, rá lehet bízni az elsõdleges-másodlagos nyersanyagok elosztását, a kész terméket berántja a raktárba, és most jön a csemege: ha van rá kapacitás, megoldja a hajók energia, rakéta, és lõszerutánpótlását, a hajók felszerelési adatai alapján. Magyarul: ha a szektorodba belépõ, adv.sat által látott hajón be van állítva, hogy automatikusan töltse fel az EC állományt X ugráshoz, vegyen, ha tud Y és Z rakétából ennyit és annyit, valamint töltse fel a mass és energy lõszerkészletet bizonyos mennyiségre, a node áttranszportálja a szükséges mennyiséget, csak engedélyezni kell ezt is a beállításoknál. Ezzel a lehetõséggel csak a node-ra kell figyelni, legyen benne mindig elegendõ cucc, és a járõrözõ hajókat a patrol során átküldeni a node-s szektoron... Nagyobb node esetén ezt sem muszáj, lévén több szektort is szemmel tarthat, bár ennek már erõsen csít íze van, de egy szektoron belül egyet használva semmi bajom vele. Jut eszembe, kezeli az EQ dokkokat, és a PHQ-t is, ezeknek saját node menüjük van, ahol be lehet állítani, mit, mennyire töltsön fel, mikor avatkozzon be. A szkript folyamatosan módosul, telepítésénél figyelni kell arra, hogy van mod és szkript része is.

Nekem a Property Baron script jött be nagyon ilyen kategóriában. Gyakrolatilag bármelyik állomást (kivéve a hajógyárakat) meg tudod venni az univerzumban, ha nem ellenséges. Annyit kell érte fizetni, mintha a hajógyárban vennéd, plusz a benne lévõ cucc átlagáron. sok esetben jó, ha már meglévõ gyárat veszel meg, és azzal lendíted föl a környék gazdasági életét, nem egy harmadik gyárat raksz két másik mellé...

Amaro
Aktuális riport, TL témához kapcsolódva:
Rengeteget ülök TL-ben a Terran Conflict-ban is. Van ugyanis egy szkript, a Utilize and Repair Debris, amihez jól jön egy. A dolog lényege, hogy az univerzum roncsaiból ki lehet nyerni némi nyersanyagot, vagy tetszés szerint helyre lehet állítani. A Montaalar melletti Unk. Sectort, ami késõbb úgyis az enyém lesz, be is népesítettem ezzel a módszerrel, ami nem kellett, azt felszámoltam, ami kellett, azt rendbetettem. Kisebb állomásokat SF-el is ki lehet pofozni, de EQ dock-hoz kell egy TL a nagyobbakból. (Oda még az Albatross 43E raktere is kicsi.) Az ügylet a rengeteg nyersanyagon kívül némi készpénzt is igényel, amit lenyes a számláról, valamint idõt, ami kis (TS, TM stb.) hajók esetében nudli, kisebb állomások esetén elviselhetõ, nagy állomások, kapuk és hajók esetében fél-egy nap, szerencsére nem kell ott dekkolni mellette, automatikusan dolgoznak a melósok, ha elindítottad a mûveletet (a mi idõnkrõl van szó, megkíméllek benneteket a mizura-átváltástól). Jut eszembe kapuk: ha egyet rendbeteszel, ahhoz a kapuhoz fog kapcsolódni, amit utána megcsináltál 😉 Rendbehozható roncsokat lehet találni bõven, a fent nevezett szektoron kívül ott van ugye President's End, ahol mellesleg egy "Undefined Hauler" is lebeg valahol, helyreállításához egy csurig pakolt mammut raktér mellett 38 milla is kéne, gondolom nem M5 lesz belõle. Eddig, ebben a játékban össz-vissz talán két hajót lõttem le, azt is védekezésbõl, ámde rengeteget kereskedtem, és a helyreállítások nyomán van egy csodásan mûködõ szektorom, oda járnak kereskedni és hajlongani hét határon túlról is 😉 A héten ugyanilyen csendesen magamévá teszem PE-t is, majd amit még lehet, és csak utána lesz csihipuhi. De addig még írok néhány beszámolót.

Alapanyag hiánya van. Legalább egy adag energiacellát vigyél bele, hogy beindulhasson a termelés. Be kell állítani a vételárakat, és az eladási árakat (annyiért veszi helyben a beszállított alapanyagot az idegenektõl, illetve annyiért adja) és legalább egy TS-t hozzárendelni, hogy ellássa EC-vel, meg eladja a készterméket másoknak, a lehetõ legjobb áron. Pénz is kell az állomásnak. Azok nem a te keretedbõl gazdálkodnak, hanem adnod kell valami kezdõtõkét.

baszus 😞
javitva
itt egy kép
jo reggelt 😊
na sikerult venem egy bányászt csak a sárgán vilog egy 3szogel mikor meg nyomom az r betut hogy megnézem ki mere van ezt mér csinálja??
Lockheed
Amikor nekem elindult az aktuális állapotom a következõ volt:

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Gondolhatod, hogy vettem jumpdrive-ot az összes TL-mre sõt, az M3-asaim jó részén is van jumpdrive, legalább 100 hajómon van. 😊

Továbbá az Argonokkal és Boronokkal is jóban kell lenni, asszem minimum King's Knight rang kell a Boronoknál hozzá.

1 nap alatt 30 új üzenet 😄 hajrá gyerekek n_n

Magas harci és kereskedelmi reputáció, sok pénz megléte esetén Boron szektorokban mászkálgatva majd leszólít egy hajóról valaki (a helyszín ahol ez megtörténik véletlenszerû), hogy menk oda hozzá és lépj vele kapcsolatba. Így lehet elkezdeni a dolgot.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Biztos leírtátok már: a HUB plotot hol lehet elérni?
próbáltam rákeresni, de nemtaláltam.
Nem nagyon kell várni. A felbérelt TL-ek nagyon gyorsan odaérnek a célszektorba (nem tudom, hogyan, mert nem ugranak) a sajátodra meg veszel Jumpdrive-ot. A célszektor elérése után elég szólni nekik, hogy hol dobják ki a gyárat, akkor is azonnal megvan, ha a szektor túlvégében vagytok...

Egy dologra vigyázni kell. Ha valaki használja az FCC-t, a bevállalt gyáréptéseknél ne az FCC builder parancsaival, hanem a raktérbõl kidobós (és felépítõs) parancsokkal tegye a helyére a gyárat, másképp nem teljesül a feladat...

A felbérelhetõ TL-ek neve általában "Supply" vagy "Supplier" kezdetû. Ezeket keresd. Minden olyan szektorba, ahol van shipyard, kóborol egy...

Na ennyit nem ér egy TL... Elég az is amit meg lehet venni. 😄.
Mondjuk én nem foglalgatok hajókat, csináltam 2-3 elfogást az a része speciel nem nagyon izgat.
amióta játszom, mindig is merchant voltam elsõsorban. Harcolni csak szórakozásképpen, meg a
fõküldetések miatt szoktam. Jobban izgat, hogyan lehetne a Terran sectorokat gazdaságilag ki-
csit felélénkíteni, mint bármilyen fight.
Illetve a Yaki Ryu gyorsabb, az 120-al megy, tehát az Atm. Lifter a 3. leggyorsabb, ez is szép sebesség TL-nél, fõleg ekkoránál.

TC-ben én egy másodpercet nem ültem TL-ben 😄 BTW szerintem meg lehet próbálkozni a Terrant Atmospheric Lifter elfoglalásával is. Neki a legnagyobb, tehát 80ezres a raktere és a második leggyorsabb TL a 112-es sebességével, tehát õ a legjobb 😄

Igen tudom hogy 3-hoz 2. kell, csak a max. rakteret írtam... 😄. (meg csak az elsõ háromhoz kell kettõ...)
A dokkolásról annyit, hogy pl. a Legends Home-i shipyardra, ha te is a szektorban vagy kb 20-
percig tököl a dokkolással, forgolódik össze-vissza, ha más szektorban vagy, akkor 5-perc alatt bent van a hajó. Ha nem ülsz benne, fele annyi idõ sem kell hogy beszerezd a cuccot.
Ezt a játékhibát én ki szoktam használni. Csak odarendelem ahova telepíteni akarok, és mellé-
ugrok. Még az X3-ban rengeteget ültem a TL-ben, a TC-ben jó ha 20-percet. Az áráról meg
annyit, hogy még az X3-ban tényleg mellbevágóan sokba került a Mammoth, itt még az elején
is csak +2 óra játékidõ néhány küldetés megoldásával, és már meg is van rá a pénz.
Annyit meg megér szerintem, de ez ízlés dolga.
Ugrókaputól shipyardig is el kell jutni, oda kell a sebesség. 3 gyár mellé meg csak 2 complex constuction kit kell.
Reunion valóban más volt, de egy Panther meg egy Elephant árának duplájába kerül. A játékostól függ, hogy milyen beállítottságú. Én elég harcolós beállítottságú vagyok, Pantherem kettõ is volt mire megvettem az elsõ TL-t, de ha valakinek nincsenek ilyen ambíciói, akkor jobban megéri egy TL-el mobil bázisost játszani. A Mammoth csak a nagy raktere miatt elõnyös, a többi tulajdonsága miatt sztem rossz vételnek számít. Ha olcsóbb lenne mondjuk 8 millával, akkor megérné az árát, de így, hogy a legdrágább TL, elsõ TL-nek sztem nagyon rossz választás. Késõbb, mikor már nem számít annyit a pénz akkor tök mindegy, de az elején számít.

Én egyébként az X3-ban kihasználtam a Mammoth rakterét, mindíg szinte tele volt, Humble
Merchant-ként megvettem ami a legolcsóbb volt, majd a szektorok között mászkálva a
legjobb áron adtam el.
Mobil carriernek, viszont tényleg jó az Elephant, ez igaz, bár erre a TC-ben ott van a Panther.
A Reunion szerintem más volt. A TC-ben több a pénz. Az X3-ban még én is sok mindenre hasz-
náltam a TL-t, de itt csak egy szállítóhajó, másra nemigen kell.
De ez csak az én véleményem.
1db L. gyár, v. XL Solar pp. = 17500 raktérbe. ebbõl csak a Mammoth-ba, meg a Mobil mining
ship-be fér 3db+ 3 Complex const.kit. Beugrasz egy szektorba, és már le is rakhatod.
Hova kell ide a sebesség?
Nálam számít, utálok sokat várni 😄 Az Orca 50ezres raktere sem sokkal marad el a Mammoth-étól. Sima gyárak, bányák építésére általában bõven elég volt az Elephant is. Elsõ TL-nek semmiképp sem ajánlom a Mammothot. X3:R-ben anno azt vettem elsõnek és megszívtam vele, mert egyáltalán nem tudtam kihasználni a 60ezres rakteret és ahhoz meg túl drága volt a hajó, hogy csak a felét használjam ki, a különbözetbõl sok ûrállomás kijön, ha egy kisebb, de használhatóbb TL-t vesz elsõnek a játékos. Pláne, hogy a TL-k kezdetben kitûnõen alkalmasak mobil bázisként is, a Mammothba meg csak 5 vadász fér be, az összes többi TL-be több, az Elephantba pl. 14, az Orca-ba is 10, tehát kétszer több, mint a Mammothba. Szerintem elsõ TL-nél ez is nagyon sokat számít, késõbb persze már egyáltalán nem.

Gyárak telepítésénél szerintem pont nem a sebesség, hanem a raktér számít, de ezen ne vesszünk össze... 😊
Késõbb persze jó többet venni...
Neki mint kezdõnek, elõször jó lesz egy is. 😊
Még kevesebbet kell fordulni, ha több TL-t veszel. Én a The Hub plothoz a komplexemet egyszerre négy Orcaval építettem, nálam a sebesség is nagyon fontos, a Mammoth meg iszonyú lomha. Nálam TL-ben az Orca és az Elephant a nyerõ.

Ha sokat akarsz keresni, építs Computer component-t; Microchip-et; Quantum tube-t.
Ezeket a legdrágábban is el tudod adni. Nekem ezeket max. áron veszik, mindenhol.
Van egy ilyen complex-em is, 3-3-3 gyárral, ami 6-8-millát keres naponta, úgy hogy hozzá sem
kell nyúlni...
Ha fegyvert gyártasz, általában azt neked kell eladogatni,(fõleg a nagyobb fegyvereket, az ol-
csóbbakat még megveszik) de abból is sokat lehet keresni. Én az elején mindíg annál a népnél
adtam el a legyártott fegyvereket amelyiknél kisebb volt a reputációm, mert szépen növeli.
De a TC-ben ez csak hobbi. Elõször harcolj, csinálj bázisvédõ küldiket, hamar lesz elég pén-
zed építgetni... 😊.
Ja, és TL-be azért is érdemes befektetni, mert az építõs feladatokból szintén dõl a lé + egy
csomó új gyár jön létre, fejlõdik az univerzum. (pl. letelepítettem ilyen küldikkel már vagy
4-5 Flak gyárat, úgyhogy a beszerzéssel soha nincs gond.)
Mindenben. Semmi közük a Xenon hajókhoz, inkább automata terran hajók, csak terran fegyverek mennek rájuk, beleértve a rakétákat is.

A fõbb szektorokban minden népnél, TL-ek csatangolnak azokkal kell beszélni.
Felbéreled, beküldöd a shipyard-ba, és amit ott veszel rápakolhatod. (Amíg fér 😊 ).
De ha nagyon sokat építesz, inkább gyüjtsél egyre.
Annyiban különbözik a véleményem az elõzõktõl, hogy szerintem a Mammoth a legjobb.
Igaz 28-milla, de a raktere 60000-es, ami kevesebb fordulást jelent egy komplex. építésnél.
bérelni hol tudok😛 még gyerekcipoben játok ez ugyben 😊
Vitez77
Mondom, bérelj egyet 😊
De ha majd venni akarsz egyet: az Elephant olcsóbb (17m), meg a Hercules (19m).

天使たちは私を見守る