12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #6007 X2 The Threat.
Úgy értem, hogy nem jellemzi, hogy az X3-nak a modeljei kicsit fan-fikcionáltak. Régen, az X1 és X2-ben a hajók valóban azt a kellemes hangulatot idézték amelyet megszerettem. Szemember a TC csak egy adaptáció, az igazi X számomra mindig az X2 marad. -
Pares #6006 Hogy érted, hogy nem jellemzi? Egyébként TD ezekszerint van a TC-ben is, csak tudtommal nincs külön osztályba sorolva, csak mint Atmospheric Lifter. JAh, és a GO-knak TC-ben sincs fegyverzetük.
És mégvmi: Szerintetek melyik a legjobb X játék? -
tomonor #6005 Az összes osztály, amelyet a TC nem nyújt:
M0 - Szuperhajó, XTM meghatározása szerint szuperanyahajó, ám az téves. Az emók mindig is egyetlen fegyverrel voltak felszerelve, ritkán lőttek, ám bolygó méretű dolgokat képesek elpusztítani. Eddigi feltűnések: Xenon M0-X-BtF, Khaak M0-X2-TT
M1 - Anyahajó
M2 - Destroyer/Pusztító kapitális
M3 - Fighter/Nehéz vadász/Könnyűbombázó
M4 - Interceptor/Elfogó vadász/Bombázó(!)
M5 - Scout/Felderítő/Light Fighter
M6 - Korvett
M7 - Fregatt
M8 - Bombázó, eredetileg Utility hajó, később, XTM módosítás szerint Utility M7
M9 - Cruiser
TL - StationTransporter/Liner
TS - Medium transporter, X2-es norma szerint Small Transporter és képesek bolygóra szállásra
TP - Személyi Transporter
TD - Transport Dropship, "Atmospheric Lander"
GO - Goner hajó, X-BtF-től X2-es norma szerint nincs fegyverzetük, az X3 bekavart
SA - Szatellit
Az aszteroida, Unkown Object illetve a Space suit jelölései perpillanat nem jutnak eszembe, ám ez a teljes lista. -
tomonor #6004 TC-ben nincs. X2-ben volt.
Nem kell mindig TC-ben gondolkodni, az X széria egy hatalmas fan-fikció tér, nem kell egy olyan játék adaptációnál megállni, amely amúgy nem is jellemzi az igazi X-et. -
Pares #6003 TD tipusú? Az milyen? Előző részekkel nem játszottam, szal bocsi, de TC-ben nincs ilyen osztály.
Bocsi a tripla posztért. -
Pares #6002 Jah, és ha észrevettétek, majdnem minden sektorban van Atmospheric Lifter, és többniyre mindig a bolygók felől érkeznek, szal lehet úgy venni, hogy azok szállitják az embereket meg a terhet az űrbe... -
Pares #6001 Nade ha mondjuk ilyen Mercury-ra ránézel... Hát, nuku aerodinamika... nemtudom hogyan lenne ez képes leszállni. Jó még a Terran Baldric meg Scabbard elmegy, de a a többi... Ránézésre se bolygók légterében való repülésre voltak tervezve... -
tomonor #6000 Eredeti X elképzelés szerint a bolygókra bármely X univerzumi szállítóhajó illetve a TD típúsú hajók képesek leszálni. Ám az X3 reallity engine nem teszi lehetővé a gravitáció szaqbályozását, így értelmetlenné válik. -
mindero #5999 szerintem meg tök értelmetlen :) -
Alex Griffin #5998 Jahhh "csak" felrobbanni lehet sajna.
Gondoljatok bele, mennyivel fel lehetett volna dobni a játékot, ha lennének bolygóközeli küldik!! ÁÁÁhhh... Lenne olyan hajó ami csak a légtérben működne, lenne ami csak az űrben és lennének speciálisak amik jók mind a kettőre, de meglennének a maguk korlátai...
Brutál lenne!! -
tomonor #5997 sok értelme nincs, de természetesen olyan közel repülhetsz hozzá, amíg fel nem robbansz. Ez csak a nagy bolygókra érvényes. A kis bolygók tudtommal utolérhetetlenek (amelyek csak a háttérben látszanak) -noha azok is 3D objektumok, és közel is kerülhetsz hozzájuk, ám akkor is kicsinek fognak látszani. Ez amolyan egosoftos szemjáték. -
Pares #5996 bgabor és Gunslinger kösz a tippeket!
tomonor: tehát akkor el lehet repülni a bolygókhoz? Ez is volt eredetileg a kérdésem. Nem akarok leszállni, csak hogy közelebb-e lehet menni. Mindegy, majd kipróbálom. -
tomonor #5995 itt is. -
mindero #5994 Meg néha fel is robbansz ha közel mész a bolygókhoz (Reunionban legalábbis). -
SaGa #5993 Leszállni ugyan nem lehet, de légkörük van, ami miatt néha hisztizik a fedélzeti computer hölgyemény... -
Gunslinger #5992 "Csak" 32, egyébként egyetértek, a Panther minden megvásárolható M1-est feleslegessé tesz. Ha valakinek kevés a 32 hangár férőhely, akkor még úgy is jobban jár, ha két Panthert vesz, mintha csak egy M1-esre költene.
Terran Osaka nem rossz választás amúgy, más cap.ship hajók ellen elég tápos, a PSP sztem a legjobb fegyver a kategóriájában, ritkán lő, de akkor nagyot + az SSC is frankó ellenszere a vadászoknak, ha tömegesen támadnak akkor viszont valami PSG-s hajót illik felmutatni ellenük. Commonwealth M2-esek közül az OTAS Boreas az egyetlen amit megéri megvenni. -
bgabor #5991 Egyértelműen az M2. Kishajó hordozásra ott a jóval olcsóbb Panther M7, az az összes M1-est feleslegessé teszi. Olyat még nem láttam, hogy a Panther hangárja kicsi lett volna valakinek(36 hajó).
Mellesleg szerintem hamár M2-őt vásárolsz, akkor egy commolwealth hajüt vegyél, hagyd a fenébe a Terran Osakát. Kellett volna még a jelenlegieken felül vagy négy-hat terran fegyvert betenni a játékba, hogy a Terran hajók érjenek valamit. Ez a négy fegyver nagyon kevés, ráadásul többel is bajok vannak. A SSC ugyebár Flak-rendszerű fegyver, másra nem jó, az EMPC pedig harmatgyenge. A PSP nem rossz, de ugye csak M1/M2 hajókra megy fel. A MAML az egyetlen tisztességes terran fegyver.
-
Pares #5990 Jó mindegy...
Más:
Most készülök venni egy nagyobb hajót, csak azt nem tudom, melyiket éri meg szerintetek jobban:
Egy M1-es Tokyo-t vagy egy M2-es Osaka-t... -
tomonor #5989 szerinted?
természetesen csak díszek.
A Földet már mondtam hogy mér nem forog, ha annyira nem tetszik nektek hogy nem forog akkor:
a, ne játszatok az X3-al;
b, modoljátok meg hogy forogjon. -
Pares #5988 Hah, mégha csak ez lenne, de a Holdról nézve se mozdul, egy kicsit se. És még mindigg ott van a Mars is... ááá, mindegy.
Egyébként vki próbált már a bolygókhoz közelebb menni, vagy nem lehet? Erről még nem olvastam sehol. Azt tudom, hogy az Aldrin sectorban "le lehet szállni" a hatalmas aszteroidára a közepén, de hogy a bolygók hogyan vannak, azt nem tudom. Vagy azok csak olyan hátterek? -
Gunslinger #5987 Mi az, hogy a Föld elkezd forogni? Nem áll meg soha, lol. :-DDD -
tomonor #5986 az megmagyarázható: a Torus miatt nem forog, ugyanis a Torus mindig a 0.-ik hosszúsági foknál helyezkedik el. Ha a Föld elkezd forogni, akkor a Torus is elkezd, az pedig kicsikt érdekesen nézne ki Így vedd úgy hogy maga a rendszer forog a Földdel eggyütt.
Amúgy még nem voltam ott, ám a Föld rendszer ugyanolyat "törött" mint Aldrin. Rossz kivitelezés. Úgy készült hogy ne látogasd sűrűn. -
Pares #5985 Csak egy észrevétel:
A Föld nem forog. Egy kicsit se. A Plútótól kezdve egészen a Marsig az összes bolygó mozog, vagy legalább a felhők rajtuk, de a Föld nálam állandóan ugyan úgy néz ki. Talán még a Vénusz felhőrendszerei is mozognak, de a Mars, Föld, Merkúr mindig ugyan olyan pozícióban van... Ez kicsit csalódás... -
SaGa #5984 Még nincs kész...
Bővebb infók itt... -
antigua #5983 Segítségeteket kérném !
Állítólag létezi egy Babylon5 mod a TC-hez, engem nagyon érdekelne, de eddig nem jártam sikerrel a kutatásban, ha valaki tudja honnét lehetne letölteni ezt a modot kérem írjon.
Nagyon megköszönném !!!
Ui: a video bejátszása alapján nagyon tuti modról van szó, mely teljesen átalakítja az x3 világot Babylon5 szerűvé -
Pares #5982 Már sikerült megoldani. -
Pares #5981 Na igen, kéne egy kis tanács:
[Spoiler]Abban a plot misszióban vagyok, ahol egy Vidart kell boardingolni egy Scimitarral. Nos, hiába lövöm a pajzsát, hogy 0%-on maradjon, a Scimitarom csak itt-ott nagyon ritkán engedi ki a katonákat, akkor is olyan kevés Hullja marad a hajónak, hogy nem sikerül elfoglalni. Szal kéne egy kis help. Improved Boarding fent van, de nem sokat segitett... legalábbis ennél a hajónál nem... -
antigua #5980 Hmm, valahol fél úton lehet az igazság e témában, mert tökéletesen egyetértek veled hogy ne azért scripteljn valaki mert türelmetlen, kreatívatlan és 2perc alatt akar hozzájutni egy M2-höz.
Azonban változatlanul kitartok amellett hogy az X3 egy hatalmas világ és a készítők se tudtak bele rakni ebbe a világba egyből mindent, menet közben fejlődött, színesedet ez a világ a jelenlegi formájára és ebben hatalmas szerepe van a scripteknek, modoknak.
( egyébként rengeteg baromság van a játékban amihez szerintem kellenek a scriptek, de ez az én egyéni véleményem ) Aki pedig türelmetlen és kiheréli a játékot azért hogy mimnél hamarabb juthasson nagy hajóhoz,.. az megérdemli saját magát fossza meg rengeteg élménytől, sikertől. Egyebként tényleg jó lenne ha néhány tippről is esne szó itt a fórumban pl. hajó foglalási technikák, szektor foglalások, légiharc technikák, ...stb. -
tomonor #5979 hmm én speciel azért használok scriptetek meg modokat hogy nehezebbé tegye a játékot xD (lásd, khaak invasions, cmod3) -
Pares #5978 Jah, és Cheateket meg soha egy játékban se használtam... -
Pares #5977 Én is használok scripteket meg modokat, de messze nem azért, hogy könnyitsem a játékot, hanem hogy játszhatóvá tegyem. Magyarul olyankor folyamodok modokhoz, amikor vmi baromságot találok a játékban, ami javitásra szorul.
-
Spazz Maticus #5976 Igaz mit írsz, ezzel nem tudok vitatkozni.
Amit változatlanul fenntartok, és amiért az első levelet írtam az, hogy viszont nem csak script
ből áll a játék. Hiányzik a kreativitás, sokan minimális gondolkodás nélkül, azonnal mod-ért
sírnak, és mindent (nagy hajó, sok lóvé stb...)azonnal akarnak. Ezt kifogásolom. Eredeti ötletekről, meg jó stratégiákról kevés bejegyzés szól, ami a fórum lényege lenne: megismerni más gondolkodásmódját, ötleteit, hogy azokat kipróbáld, szintén jobbá téve a játékot.
Ezzel szemben 8-ból 10-levél a script-ről szól.
"Tisztelet a kivételnek, aki tényleg JÁTSZIK is a TC-tal." ezt meg már írtam először is.
"Nem sokan vannak" Ezt meg fenntartom.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
-
tomonor #5975 mint mondtam, kb nyárra várható az XTM a TC-hez, na az lesz érdekes. Remélem lesz hozzá SS&B mod, mer eddig nagyon bejött nekem, ám fontos hogy felrakjátok hozzá az AHD modot, mert alig fogtok tudni haladni, főleg a plotba, amikor követni kell a 50m/s-el haladó kalózhajót 4 szektoron át, na akkor falramásztam. Amúgy nagyon jó kis mod az... -
antigua #5974 Teljessen egyetértek Tononorral ! A scriptek nélkül a Reunion csak egy félkarú órjás !
kiegészítve azzal :
Pl. Milyen dolog az hogy nincs például universal szinten termék kereső a játékban, vagy hogy nincs automatta asteroida szkenelési lehetőség mely egy parancs által az egész szektorban leszkeneli a köveket, vagy milyen dolog az hogy az xxx századben nincs a hajókon rakéta elhárító rendszer.... ( a teljeség idénye nélkül csak egy pár dolog, melyet scriptel orvosoltak )
A scriptek pont azért jók mert általa mindenki olyanra alakítja az X3 világot ami neki legjobban fekszik ! Vannak akiknek pl. nem kell termék kereső script hanem kis kockás papíron jegyzetelnek és ez okoz nekik szórakozást, mások ezzel szemben a falra másznának ettől.A scriptet használók nem Noobok hanem nekik így jön be a játék !
Szerintem pont a scriptek teszik naggyá ezt az amúgyis jó játékot, olyan ez mint a csiszolatlan gyámánt és a briliáns mind a kettő értékes de a brillnek van jobb ára a piacon.
A késztők nem egyszerúen egy játékot akartak létrehozni hanem ha nem jöttél volna rá eddig egy X világot, melyben mindenki egyéniségének megfelelően játszhat, szórakozhat !
A TC-nél szerintem jobb a helyzet de itt is van néhány script mely élvezetesebbé, játszhatóbbá válik tőle a játék ! -
Spazz Maticus #5973 Hát nem tudom, én már sok komplexet építettem, egy kis kameraforgatással, meg hogy felírom papírra az előzően lerakott gyárak koordinátáit, egész pofásakat szoktam építeni.
Amibe bánya is van, az kicsit bonyolultabb, de azt meg megpörgetem a tb-mel, hogy irányba
álljon. Nem csak a HUB-miatt érdemes építeni őket, nekem pl. Microchip-ből, medium pajzsok-
ból, fegyverekből, különösen space fuelből dől a lé. Nem tudok eleget gyártani, mind elviszik.
Én általában önellátó komplexet építek, így nem kell hozzá kereskedő, de ha nem, akkor úgy
csinálom mint a Ceo's Doubt-on lévő sf-gyáramnál aminek energy cell- kell, hogy ott van két
XL-es ec.gyár ugyanabban a szektorban, így a kereskedőknek kis utat kell megtenni.
Kalóz szektor mellett vannak, így mégsem lőtték le őket soha.
Egyébként az igaz a játék kb. az első megvett M2-ig izgalmas, ezért nem kell sietni. Én az időm 90-százalékát M3-ban ülve töltöm, úgy izgalmasabb.
A nagy hajók célzása egyébként meg bug szerintem. Van hogy elindítom a játékot, és harc közben az istennek sem találnak el semmit. Ilyenkor kilépek, újraindítom, és utána már jól szoktak harcolni, nekem legalábbis. -
mindero #5972 Én script nélkül nyomom, de néha szétdurran az agyam.
Főleg mikor nagy hajók esnek egymásnak, vicc. Volt h a teljesen felszerelt M2-őm 4! másodperc alatt fölrobbant. A csatahajók fegyverei teljesen el vannak szállva. Úh nagyon gondolkodom én is a Cmod-on.
Persze tudom hogy te kereskedsz, ami nagyon szép, de órákat eltölteni azzal h építek egy komplexet (ami most kéne a HUBhoz), ami a végén olyan gányul néz ki hogy nemigaz, pepecselni a kereskedőhajóimmal mert nem képesek elugrani ha megtámadják őket, csak utólag derül ki h 4 órája kilőttek 3db 2 milliós kereskedőt, kicsit felhúzza az ember agyát. Főleg ha alig van idejőm játszani.
Amúgy meg mostanában unatkozom a játékba. Amit el lehetett foglalni azt elfoglaltam, vannak gyáraim, küldetések baromi uncsik, egymagam levadászok egy egész szektor Xenont, felfedezni nincs mit (amúgy szerintem a felfedezős részét nagyon elszúrták sajna, minden szektor ugyanaz, csak a háttér változik, meg másak a gyárak, de semmi tényleg egyedi dolog, érdekesség nincs bennük).
ÚH most egy kicsit pihentetem az egészet. -
tomonor #5971 és kész, ezeket a modokat én használom személy szerint, aki esetleg szeretné saját használati modját berakni a bannerbe (csak hasznosat) az írjon ide. -
tomonor #5970 ám vannak még vanilla hívők... -
tomonor #5969 nyugi, nem kell mindenkit leszídni, azért mert valamilyen scriptet használ. Ugyanis, a scripthasználási skála azt mudatja hogy jó dolog, hiszen a TC is az XTM-ből született valójában...
Aki cheatet használ a játékban, az általában csak tesztel valamit, de ha mégis cheathez folyamodik, akkor próbálja ellensúlyozni valamivel (pl spawnol egy valhall-át, ám elpusztít nemtudom mekkora értékű hajókat saját tulajdonából - példa volt)
A boarding pedig azért nyúzta mindenki, mert a Reunionhoz képest az egy új dolog, noha még személyszerint én nem próbáltam, első dolgom volt hogy felrakjam az improved boarding scriptet.
Más: hamarosan frissítem a script listát a bannerban, ugyanis már van tapasztalatom hogy melyik mit csinál, és melyik nektek a jó. -
Spazz Maticus #5968 Van olyan ember ezen a fórumon, aki nem használ mod-ot? A megjelenése óta játszok a Re-
unionnal meg a TC-tal, egyetlen script nélkül. Ez a legjobb űrszimulátor az Elite2-óta, ami az
agyat is mozgatja, itt meg senki nem csinál mást, csak scriptel, meg mod-ol.
Persze sok hibája van a játéknak, de mindent meg lehet tanulni kellő gyakorlással.
A script-elést meg a cheat-ket itt vágja mindenki, meg boarding-ol mint az állat, másról sem
szól ez a fórum.
Kurvanagy flottát teremteni, sok scripttel nem nehéz.
Egyébként a gazdasági részéről, kereskedelemről, komplexumok építéséről,barterezésről semmi. De egyébként harcolni, meg hajót fogni is lehet cheat nélkül, nekem legalábbis
megy a dolog, ez is része persze.
Néha akkora baromságokat olvastam most így visszanézve egy húsz-egynéhány oldalt a fó-
rumon a küldetésekről, meg a játékról úgy általában, hogy nyilvánvalóan a legtöbben csa-
lás nélkül még a főfeladatot sem csinálták végig, a játék többi részéről nem is beszélve...
Tisztelet a kivételnek, aki tényleg JÁTSZIK is a TC-tal. Nem sokan vannak.
Ennél ez a játék egy kicsit több szerintem.