12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • gallardo
    Köszi. Lehet majd kiprobálom. Egyébként boarding poddal nem lehet? Vagy csak nehéz? Most 2 állomáson fejlesztem a marine-jeimet. Gondolom a feladathoz szükség lesz némi skill-re.
  • Alex Griffin
    Xenon Q?
    Van vagy 7-8 darab. EZZEL próbáld meg. Nullára viszed a pajzsát, és abban a pillanatbam, mikor a következő lövedéked becsapódik (de pontosan akkor) rácsapsz a teleport gombra (amire lebindelted). Ha sikeres a transzport (női hang bemondja) húzol onnan és megvárod, mig az átteleportált Computer Component átveszi a gép fölött az irányítást, és kidobálja az "utasokat".
  • gallardo
    A split szektorokat nézegetem mert ott szoktak feltünni. Csak az a baj hogy mindig feltűnik egy másik m7 vagy nagyobb ami szét lövi nekem.
  • Pares
    Nekem 2x sikerült, de csak 5% Hull és 0% shield maradt...
  • gallardo
    Valakinek sikerült már elfoglalni egy Xenon Q-t? Többször probáltam de mindeddig sikertelenül.
  • Pares
    Igen. És a pluginjait is!

bgabor: Cmoddal kapcsolatban a problémádra valamelyest gyógyir lehet, hogy a CIG-t is átalakitja a Reunionból már ismert Alpha PPC-re.

Plugin - Alpha PPC Converter
    I'm a old school X3:R fanatic and one of my favorite things in the game was to blast things to bits in a corvette armed to the teeth with Alpha PPC. When Concussion Impulse Generators were introduced with the Bala Gi Missions I hated them immediately, seeing them as a gimmicky weapon with no real punch compared to A-PPC, this was especially annoying when most ships used them in preference.
    One of my big disappointments in TC was that they removed A-PPC in favor of CIG, so I decided to bring them back to their rightful place as the weapon of choice for corvettes and light battleships. None of this 'push-things-away nonsense, I prefer blasting things out of the sky with fireballs. If you're old school like me, give it a try.

Sztem próbáld ki.
  • Nothing117
    Hi!
    A cmod3-at szerintetek érdemes feltennem?
  • gallardo
    egy ideig figyeltem a hajókat amik dokkolnak az állomáson hátha az egyiket kitudom majd rabolni de túl nagy forgalom nem volt és azok is csak alapanyagot hoztak.
  • Gunslinger
    Ne sajnáld, az egy alig használható fegyver és eszi rendesen a VGA kapacitást, jobban lagol tőle a harc, mint a PSG-től.
  • bgabor
    Én ugyanebből az okból nem tudok plasma burst generatorhoz jutni, az is kalóz fegyver, csak kalóz gyárban kapható. Oda meg nem engednek dokkolni.
  • tomonor
    no igen, ilyenkor jött jól a BBS a Reunionban...
  • bgabor
    Én a villanykörtés ikonos küldetéseket sokáig vizsgálgattam, ilyet keresve, de mindössze egyszer találkoztam ilyennel, akkor is azért, mert a küldetés része volt a kalózbázison dokkolás.
  • Gunslinger
    Asszem a villanykörtés ikon alatt lehet ilyet találni, persze nem az univerzum másik végén.
  • gallardo
    sajnos nem vagyok a yakik kedvence. az utobbi időben elég sokat legyilkoltam. valahol olvastam valami olyasmit hogy egy állomás számítógépét meg lehet hackelni hogy barátnak nézzen.
  • bgabor
    Weaver's Tempestben, a Core Yaki szektorban van két IBL gyár. A Yakikkal való viszonyod fogja meghatározni, hogy adnak e majd el neked belőle.
  • gallardo
    üdv! incendiary bob launchert hogy tudok beszerezni? egy helyen találtam egy kalóz állomáson de ellenségnek mutatja és nem tudok leszállni.
  • Pares
    Sorry
  • tomonor
    Legközelebb ha lehet, ezeket az üzeneteket maximum 2 üzenetbe sűrítsd már össze légyszi.

~a HG.
  • Pares
    Jah, és erről jut eszembe, a Combat mod-ban is kicsit átcsinált interface van. Kijavit pár dolgot, mint a nehezen látható ikonok, stb...
  • Pares
    szerk.: ...annyit ír,...
  • Pares
    Egyébként ő csak annyit it, hogy High-Velocity, magyarul nagy sebességűre alakitotta. Arról nem ir, hogy a Hull vagy Shield damage meg lett volna változtatva...
  • Pares
    Nézd, már egy jó ideje játszom, és ugyebár egy misszió folytán elég sokat voltam Split területen. Hát mitmondjak, azért elég nagy ellenállást tudodd képezni egy pár Dragon egy Xenon Q-nek meg tömérdek L-nek... Nem nagyon vettem észre kiegyensúlyozatlanságot egyik félnél sem. Persze amint mondatm a többi plugint is ajánlatos feltenni. Én azt mondom, hogy a helyedben legalább egyszer kipróbálnám...
  • bgabor
    Na és mi lesz az ISR-el mint főfegyverrel grasszáló gépi split,paranid és teladi M6/M7-esekkel? Ők többet nem jelentenek veszélyt az osztályukbeli hajókra?

Messzirevezető probléma ez, nagyon csodálkozom hogy ulfius, a cmod3 készítője nem gondolta át rendesen.
  • Gunslinger
    ISR-el alapjátékban se menj M7 ellen, arra az IBL való. M6-ra meg sok is az ISR (nagy az energia igénye), HEPT-vel nagyszerűen el lehet lenni.
  • Pares
    Jelenleg egy M6-os Katana-m van, 12 db EMPC-vel (nem nagyon van esélye semminek, ami elém jön), meg egy M3 Cutlass 8db EMPC-vel. Elég nagy tűzerőt képvisel ez a két hajó már igy is. Legalábbis az Improved Ships és Cmod3-al...
  • Pares
    Sztem ez miatt az egy dolog miatt ne hagyd ki. Nem csak az az egy ISR megy fel a Split/paranid M6/M7-esekre, és lehet nem is olyan szörnyű, amiylennek gondolod. Mondjuk én elég messze állok a Split és Paranid hajóktól.

Jah, és a Cmod3 mellé illendő feltenni az Improved Ships plugint is. Abban is van pár módosiás, lehet az egyensúlyozza a fentit.
  • bgabor
    Combat moddal egyetlen bajom van, amit a topijában ki is fejtettem, hogy átalakítja az Ion Shard railgunt egy vadászelhárító fegyverré.
    Ez pedig szerintem elfogadhatatlan, az ISR az egyik legfontosabb korvett osztályú fegyver a játékban, a spit és paranid M6-és M7 hajóknak(mivelhogy a játékban nincsenek fregatt osztályú fegyverek, amik csak az M7-esekre mennek fel, a M1/M2 osztály fegyverei pedig nem mennek fel a thresher kivételével egyik M7-re sem) ez a fő fegyvere.
    A Cmod3 telepítésével ezek a hajók fegyver nélkül maradnak. Elvégre mihez kezdenek majd a módosított anti-fighter ISR-el amikor ellenséges M6/M7-esekkel kerülnek szembe?
  • bgabor
    Köszi, mod nélkül is szaggat csata közben erősen a gépemen, nincs szükség +1000 hajóra még.
  • mindero
    A földet meg a napot csak meg tudom különböztetni, kösz
  • Pares
    NA! Gigászi csatákat akarsz? Ajánlom figyelmedbe:

Combat Mod 3 + Optional Plugins

Valamelyest javitja a teljesitményt is csaták közben... Jelenleg az Extreme difficulty pluginnal játszom, és gyakran megesik, hogy egy szektorba 3-4 Xenon Q, néhány P, L, és temérdek N és M ugrik. Ráadásul ha segitségül jön a megtámadott frakció flottája... na az nem semmi.
  • Gunslinger
    Szerintem meg a Hub-ra gondolt. Az tényleg egy csillag körül kering, a videó végefelé van, mielőtt a Terran hajók a Hold előtt látszódnak.
  • bgabor
    A Napon nincsenek óceánok és földrészek... az a Föld.
    Az előtte lévő állomás pedig az Earth Torus, ha elrepülsz a földre(ATF engedéllyel), akkor megláthatod.

Mellesleg ez a videó jóval többnek mutatja a játékot amilyen valójában, mintha gigászi űrcsaták mennének itt 100 darab csatahajóval, bármiféle szaggatás nélkül.
  • mindero
    Mi az a Nap előtt lévő állomásszerű ojjektum?
  • NONPLUSZULTRA
    Tomonor, Pares: Azért zavar, mert elvileg ez is X3 néven fut, és a korábban hangoztatott okoknál fogva mindenképpen visszatérek a Reu+XTM-hez, ezért fárasztó egy ilyen plusz kellemetlenség, gohy átszokjak, majd visszaszokjak. Szerintem hamar elunom a TC-t, korántsem köt le annyira, mint az elődje, mert kevesebb kihívással lehet villámgyorsan elérni azokat a célokat, amik után már nem találunk újabb kihívásokat (elvileg).

Persze kíváncsi vagyok mit nyújtanak az XTM-esek a TC-hez, kiváncsian várom, remélem nagy durranás lesz.

TC-t csak az új hajómodellek miatt nyomom, de ha ezeket be lehetne rakni az XTM-es Reu-ba, akkor az lenne igazán álmaim játéka...

Ez persze csak az én nyűgöm, a többség tökéletesen elégedett a jelenlegi helyzettel, és ez így van jól.
  • tomonor
    jaja, az a csávó egy zseni aki csinálta, ráadásul, több videója is van, + guide hogy hogyan csinálj olyan vidiket mint ő.

http://www.youtube.com/user/x3tcChannel
  • BuriP
    Ezt megnézve azért bárki kedvet kap a játékhoz.
  • Pares
    Asszem be fog kéni szerezni az előző részeket vhonnan...
  • tomonor
    nekem semmi bajom nincs vele, sőt, jobban bejön mint a reunionos.

Ám az X2 komplex menürendszere örök kedvenc marad. Az egyszerűen egy PDA-ra emlékeztetett, és sokkal egyszerűbb volt kezelni szinte, mint a TC-ét. Mondjuk akkoriban még az egérnek nem sok haszna volt a játékban. Valahogy a Rudder Optimization is elvesztette a lényegét az egeres interface óta...
  • Pares
    De "jó" nekem, nem kell átszoknom, mert előzővel nem játszottam...
  • Pares
    Miért? Mi a bajotok a TC-s interfésszel? Miért legyen ugyan olyan, mint az elődjének? Sztem ez szép...