12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • r4pt0r
    Nem gáz, én beállítottam 1 TSt ami 2 gyár között folyamatosan járkál, és közben meg csinálom az OTAS küldiket, közben építem a 64 állomásos komplexumot, és képzem a katonákat.

Ha belegondolok a HUB küldi is gyorsan megcsinálható ha eltudod foglalni magad valamivel. Az első szint amit írtál az egyáltalán nem nehéz.

Végig csinálni már nehezebb, de aki nem akar gyárakat építeni az minek akar HQt? Szóval azt ki kell érdemelni hogy bármilyen hajót tudja magadnak csinálni.

De pl nekem a Treasure Hunt küldi néha nehéz volt, pl nem tudtam arra a kérdésre mia válasz: hogy hol kezdődőt el az egész.
    Mivel X3al kezdtem, ha jól emlékszem ott meg nem mondták el hol is volt az indulás az elején. :D
  • bgabor
    Hihetetlen hogy volt pofájuk az új küldiket a HUB plot első kapujának megcsinálásához kötni. Az első feladat 400 computer components leszállítása volt, most le kell szállítanom 500 microchipet úgy, hogy nagyon kevés üzem gyártja, és mindnek nullán van a készlete.
  • bgabor
    Sajnos a vanilla TC-ben egyáltalán nem kapható repair laser.
    Én annak is örülnék ha legalább ezt orvosolnák.
    Az űrruhán lévővel pedig ugye M3+ fölött esélytelen javítani.
  • tomonor
    ja csak míg a goblinok valójában drónok, addig ezek hajók...
  • SaGa
    Hogyne lenne. Veszel pár lézert felszerelsz vele egy hajót és a harcokban zsákmányolt hajókat szépen fel lehet javítani, ingyé...

Megjegyezném, a MARS goblinjai helyből tudnak ilyet...
  • Gunslinger
    Érdekességnek jó lehet, de gyakorlati értéke nem sok van :)
  • tomonor
    találtam egy modot, amely kihasználja a repair lasert, és adható hajóknak olyan parancs, hogy "repair other ships" =D
  • r4pt0r
    Nah belekezdek én is a HUB küldibe, első a microchip komplex lesz:
    64 station
    250 milla
    260microhip/óra

Kemény menet lesz. :D
  • Gunslinger
    Hja, és mégis mekkora feneket kerítettél neki...
  • Pares
    Tudom. De nekem is vadiúj volt a Vidar, és az az egy szlot _Alapból nem volt beosztva_ _Egyetlen szlotba se_. Nem volt melette semilyen sárga vagy piros vagy zöld csik, mint ami jelzi, hogy melyik szlotban van. Elég volt besorolni az egyesbe, és már lő is.
  • NONPLUSZULTRA
    He? Én rendszeresen csoportokba osztom a fegyvereket, tudom milyen az.. Azért nem szoptam be anno, mert Vadiúj hajó volt, és defaultból nem működött. Vettem utána egy másik vadiúj hajót, és defaultból működött. Még a szektort sem hagytam el a két vásárlás között.
  • Pares
    HAH! Zilo mégiscsak közelebb volt a megoldáshoz! Annyit kellett csak csinálni, hogy a szürke szlotra rákattintva ADD TO GROUP 1 és már kész is...

Má nem azé (no offense), de Nonpluszultra ezt egykor jól beszoptad. Majdnem én is olyan elvetemült lettem, hogy eladom a Vidart ez miatt...
  • Pares
    Valszeg Nonpluszultra megoldása a nyertő, mert semmilyen felgyverszlotba nem osztottam be. Mondom, a plot közben szereztem a Vidart, és elejétől kezdve szürke volt... na mindegy...
  • Alex Griffin
    Ide is jöhet nyugodtan: [email protected]
  • Henky13
    Tudom, hogy le lett törölve, és nem lesz ismételve, de nem tudtam elolvasni.

Hogyan kell indítani a 2.1-patch után a nem eredeti játékot?

Ha ütközik a szabályokkal, akkor kérem h aki tudja írja meg a [email protected] mailcímre, köszi.
  • NONPLUSZULTRA
    Nem feltétlenül az a baj, én már találkoztam ilyennel, mikor frissen vettem egy Military Centaurt a bal turret egyik slotja viselkedett így, és sehogy nem tudtam életet lehelni bele semmilyen fegyverrel/párosítással stb.

Visszavittem a gyárba, eladtam majd vettem egy másikat, természetesen ráfizetéses volt, de az új működött.

Pares, ha ingyen vidart akarsz ami fullos akkor tolts be egy korábbi mentést, és próbáld újra.
  • Zilo85
    Pares!
    Ilyen akkor fordul elő ha az a "szlot" más fegyvercsoportba van beosztva. Ugye 4 féle csoportba lehet bepakolni a fegyvereket 1-4 gombokkal állíthatod őket (alapból). Próbáld végig tuti, hogy ez a hiba.
  • Pares
    Teljesen mindegy, mivel szerelem föl, az az egy szlot alappból szürke, minden lézer nélkül. Ha nincs semmilyen fegyver, az az egy akkor is szürke. Nem fatális hiba, mint pl.: a boardingolás, de idegesitő.

Apropó, boardingolás.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A terran plotban az utolsó missziónál amikor a Xenon CPU-t kell boardingolni, ugyebár kapok egy Scabbardot katonákkal, hogy boardingoljam + megvédjem a többi hajót. De akár hogy is próbalom boardingolni, perszehogy nem megy. Ez még nem is baj, mert tudom, hogy egy pár próbálkozás után el KÉNE foglalódnia magától is, ahogy az egy előző kijátszásomban volt, de most az istenért se megy...
  • tomonor
    Az egosoft nemhiába erősitette meg a másolásvédelmet az új patchel: hogy vedd meg végre! Mediamarktba is láttam múltkor...
  • tomonor
    Amaro valóbban leírta mit tegyenek a warezesek, ám ő személyesen kért meg engem hogy egy napig legyen látható a kommentje. Így töröltem.
  • tomonor
    Szabályok: szép nagy piros betükkel írtam ki őket. Így értelemszerüen töröltem a kötekedő/warez kommenteket. Kedden jövök haza, addig ha lehet ne borítsátok fel az egész topikot. Nem jó dolog ingyen wifin ilyen hosszú szöveget írni.
  • bgabor
    Ilyen jelenséggel én még nem találkoztam. Mindenesetre a Vidarhoz erősen ajánlott a M/AM Launcherek beszerzése az EMPC helyett, mivel sokkal erősebb fegyver, és még energiát se fogyaszt(persze lőszert fogyaszt helyette).
  • Pares
    Lenne egy (nem is olyan kis) gondom: Megszereztem a Vidart, felszereltem maximálisan, a fő fegyverszlotokba ugyebár 10 lézer mehet. Megvan min a tíz, de a 9-es slot szürke. Mutatja, hogy benne van a lézer, ha lövök, akkor is megy le az energia százalék benne, de ha megszámolom a kilőtt lézerek számát, csak 9 van. Szal vmiért nem lövi ki a 10-et. Nemtudom most mi van. Az info panelen azt jelzi, hogy 100%-on vannak a lézerek meg minden... Mi lehet a gond?
  • r4pt0r
    Csak szerinted, de itt nem fogom tovább boncolgatni, azzal a leírással mindenki jól járt. :D
  • mrzed
    Sajna azzal sem lettél volna előrébb, mert azon alapult, hogy megvan az eredeti lemez...
  • bgabor
    Nem kellett volna eltávolítani közhasznú információt. Mit érünk vele ha csak fél óráig van fent?
  • r4pt0r
    Amaro egyébként leírta, azoknak akik nem akarják használni az eredeti lemezt (de értelemszerűen törtel is úgy kell), viszont ahogy nézem el is lett már távolítva, ahogy amaro kérte.
  • bgabor
    Na nem mintha itt a topicban le lett volna írva, hogyan kell elindítani a warez verziót az új patch felrakása után. Merthogy úgy nem megy, mint a patch előtt. Minek olvassanak akkor vissza?
  • Pares
    Na hogy? 2.0-ás fájlok visszamásolása nélkül persze!?
  • tomonor
    aki warezzal tolja és nem képes visszaolvasni, az magára vessen.
  • Gunslinger
    Nem tudom, sajna hetek óta nem volt időm TC-vel játszani, azóta is 1.3-as verzió van fent. Az X-nek a ruszki oldalról szedtem a statjait (database gombocska).
  • bgabor
    Jó kis oldal, jól össze vannak gyűjtve rajta az infók. Köszi.

Viszont szerintem nagy hiba volt egosoftéknak így egymáshoz linkelni a plotokat. Különösen hogy a tragikomikus HUB plot megkezdését kötelezővé tették az új küldetésekhez.
  • mrzed
    A 2.1-el elérhető Treasure Hunt egy fejtörő sorozat, nekem nem nagyon jött be.
    Itt találod a feltételeit, hogy felvehesd Brennan's Triumph-ban:
    http://www.egosoft.com/support/faq/faq_answer_en.php?answer=1019&version=9

Itt pedig a leírást:
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=250031
  • bgabor
    Miképpen lehet előhozni az új küldetéseket?
  • X3
    conflicts -et toljátok még?
  • Gunslinger
    Egyébként érdekes, hogy visszakerült, mert az egyetlen példányt úgy emlékszem, hogy szétszedték az Argonok. Mindenesetre a korábbi max 2x25MJ pajzs helyett a 200MJ-os pajzsmodul jelentős növekedést jelent. Csak a fegyverenergia generátorát méretezték csúnyán alul. :-(
  • r4pt0r
    El lehet indítani hidd el. :D
  • mrzed
    Brutális az új Xperimental Shuttle... Csak legyen meg a HQ-m, már indul is a sorozatgyártás... nagyon jó elfogó wingek lesznek az Eclipse-k mellé...
    Bár azt írták az utolsó üzenetben, hogy ez az egyetlen példány ebből a hajóból, és a gyártása illegális...
  • bgabor
    Nagyszerű. Aki még nem rakta fel az új patchet, és nem eredetivel játszik, az ne is tegye, mert tönkreteszi a játékot, nem lehet majd elindítani utána!
  • Malibutomi
    eegen sajnos rá kellett jönnöm, hogy muszáj visszaadni..pedig tetszett volna.
    Pénzzel annyira nincs gond, van már 2 millióm, de közben kinyomoztam hogy Terran stationoket csak a plot után lehet venni..ez elég nagy marhaság...
    Na mindegy átugrottam az argonokhoz, csináltam pár küldit és gyorsan le is raktam egy ore mine-t próbából :)