X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ctrl+N a sidebar eltûntetés és régi irányítás. Terranoknál nincs illegál áru.

Sziasztok!
Anno végigvittem az X3-at, és most kezdtem el az új részt.
Tudtok mondani valami jó quick start guilde-t, illetve hogy honnan szerezhetnék fegyvereket illetve egy teherhajót? (Terran hadjáratot kezdtem). És mi a terran sectorban a jó öreg space fuel/weed megfelelõje? 😊
Utolsó kérdésem, hogy nem lehet e visszaállítani valahogy a régi menürendszert, mert az újban nemigazán tudok eligazodni, illetve el lehet e tüntetni a bal oldalról azt az illúzióromboló windows-taskbar szerûséget?

Lockheed
Jaja, nekem is van azért mindenhonnan, de fõleg az általad is említett 2 helyrõl. A Teladik érdekes hajókat gyártanak amik igencsak nagy böszme barmok de nagyon jól bírják az ütést! 😊 Sok pajzs, nagy raktér. A Tern Sentinel (M7) például gusztustalanul nagy raktérrel ( 16500XL ) rendelkezik aminek a közelébe sem ér semmilyen más fregatt. A két ATF fregatt van a második helyen ugyanakkora ( 9500XL ) raktérrel de még ez is sokkal kevesebb. Ráadásul szerintem az a hajó elég jól felszerelhetõ változatos fegyverzettel ami megintcsak elég jól kiemeli a kategóriából...

CIG, IBL, GAUSS, FLAK, úgyhogy szerintem legalább annyira jó M7, mint a Panther csak mindkettõ más-más tulajdonságokkal emelkedik magasan a kategóriája fölé.

Másik érdekes hajó a Griffon, ami egy remek könnyûfregatt bár dronet már nem tud gyártani de azért OTAS részrõl is egy remek minicarrier. 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

X3:R-ben Split és Paranid vegyes flottám volt. Más fajtól szinte alig volt valamim vadászokon kívül, de így visszagonodlva ott is volt minden fajtól valamim. Most TC-ben mindenfélébõl van, még Teladi M7-esem is van, pedig a Teladi masinákat sosem értékeltem sokra. De a flottám gerincét a Terran/ATF és OTAS hajók adják, de megint tényleg minden fajtól van hajóm, még két Khaak Interceptorom is van, kiugrottak belõlük. Érdekes, hogy az R-ben is csak az Interceptorból ugráltak ki.

az odin az szebb sztem o.o

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Lockheed
Én személy szerint tartom a véleményem, hogy nekem a Terran/ATF és az OTAS hajók a kedvenceim. Valamiért a Split hajók soha nem tetszettek persze ettõl még elismerem, hogy remek hajók. Amit igazán szeretek az a Panther. De ha tehetem az említett hajók közül veszek valamit. Amit még nagyon szeretek az a Deimos. Szerintem a legszebb Paranid Capital ship. A nagyok nem tetszenek tõlük sem. OTAS hajó mind szép. Nekem számít az is hogy néz ki, mert szeretek gyönyörködni a hajókban harcok közben... 😊

Az Odin meg oldalról összetéveszthetõ a Tyr-el. Egyébként szintén impozáns hajó. Ha neked a nagy hangár nagyon számít és a többi elhanyagolható, akkor meg Split Raptor. Õ is szép, csak az a 4 GJ pajzs elég gyengusz sajna.

Lockheed
Hát nekem a hajtómûve melletti két nagy hátranyúló elem miatt nem szimpi de impozáns hajó hasonlóan vidám tukajdonságokkal! 😊

TC-hez nem tudom hogy van-e külön, de az R-hez létezik complex calculator, de szerintem csak akkor van értelme, ha nagyon ki akarod centizni a termelést. Én mindig direkt túlméretezem a komplexeimet, persze osztok/szorzok fogyasztás és szükséglet alapján, nem nehéz, mert az állomások megadják, hogy mibõl mennyi kell mennyi idõ alatt és mikor lesz valami kész, bõven el lehet végezni a számításokat papíron is pár másodperc alatt. Célirányos gyártásnál is érdemes túlméretezni és kereskedni mindennel, ha netán túl jól menne egy köztes árú, akkor még hozzáépíteni.

Az a + 14 hajó nem tétel, telepakolni amúgy sem szoktam sosem a hordozóimat. A szépség szubjektív, sztem a Woden szebb az Odinnál. De mi tart vissza, hogy legyen mindkettõ? A Woden az egyetlen M1 szvsz ami akár M2-nek is elmenne, ha nem lenne hangárja és elõre is felmenne rá a PSP, sõt, legjobb M2 lenne akkor :-)

Lockheed
Egy kérdés:

Aki komplexezik használ valamilyen kalkulátort, hogy kiszámolja milyen gyárból mennyi kell hozzá? Eddig nem nagyon komplexeztem soha csak célirányos komplexeket építettem, mint például 5-6 pajzs vagy fegyvergyár összekapcsolása de az alapanyag behordását mindig én vagy a Station manager végezte. Soha nem csináltam önellátót.

Ti hogyan számoljátok ki a szükséges gyárak számát és fajtáját ?

Lockheed
Mindkettõ nagyon jó hajó, de az Odin jobban tetszik kinézetre és nagyobb a hangára, viszont a Woden erõsebb fegyverzetben és pajzsban. 2GJ-al nagyobb és 500MW-al nagyobb a generátora és ugye 8al több fegyver megy rá ráadásul 5el gyorsabb is ami viszont mellékes. Az Odin viszont 44 hajót hordoz szemben a Woden 30-as hangárméretével és szebb is sztem!

Na ne bassz, hogy pont e kettõ közül nem tudsz dönteni...

Lockheed
Bár én még mindig a Cruiserganget részesítem elõnyben. Van egy Panther, Deimos, Agamemnon, Aegir négyesem és ezzel járok harcolászni. Persze azért van készenlétben egy Tyr+2xBoreas Wing nehéz helyzetekre. Én is most veszem meg lassan az elsõ M1-et, csak nem tudok dönteni, hogy Odin vagy Woden legyen-e.

Lockheed
Szerintem a Tyr rakterére a megoldás a MARS script. Ezzel nem kell mindenhová berakni a PSP-t, mert csak oda rak fegyvert ahol lõ is és annyit amennyit a helyzet megkíván. Emellett még nyugodtan lehet a raktérben M/AM launcher és SSC is marad hely. Nekem nagyon-nagyon bejött a MARS script és a Combat Mod együtt... Jelenleg ezek nélkül nem is játszanék. Nagyon jó cucc mindkettõ!

Zászlóshajónak valami hangáros M1 szörnyeteget válassz :-)

Vitez77
Holnapra visszajön az ára, szal nem nagy tragédia akkor. Azért kösz az infõkat- Mondjuk Tyr csak azért kell nekem, mert nagyon jól néz ki, és kellett egy jó Flagship.

天使たちは私を見守る

Osaka jobb. Nekem mindkettõ van, a Tyr-t foglaltam. Nagyon jó lenne a Tyr, csak sajnos nagyon kicsi a raktere, nem lehet teljesen felfegyverezni értelmesen, hogy minden slotba jusson fegyver és mellé még EC is legyen benne, netán pár rakéta, szal ezzel totál tönkre vágták. Az Osakában minden kényelmesen elfér, akár marineok is.

Vitez77
Na, megvan(nak) az újabb gyöngyszeme(i)m: Tyr és Osaka. Mindkettõ Olyan gyönyörû, nem tudtam választani. A holnapi bevételembõl asszem beinvesztálok egy Terran TL-be, hogy jobban menjen az üzlet (2 TL=több gyár=több pénz). Egyetlen gond, hogy Ore Belt-CBSW-Red Light-Home of Light négyes már nagyon akadozik. De áldozatokat hozni kell 😊 Nomeg a névválasztás :S

天使たちは私を見守る

Lockheed
Jaja, teljesen rendben van és jól illeszkedik a Turtle-Terranokhoz! 😊

NONPLUSZULTRA
Nekem bejön a nehezítés, és hitelesnek is tûnik.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Lockheed
Nem rossz hajó! Egész sokáig bírja a generátora 8db front A-PPC/CIG ágyú ellátását...

Így marad, hacsak fel nem rakod a Terrran jump, vagy a Free jump scriptet. Ez utóbbi jobban tetszik. Lehet vele EC nélkül is ugrani, a pénzedbõl von le annyit, mintha EC-ket vettél volna, középáron.

Azok a kapuk nem ugrókapuk, hanem amolyan gyorsítók.

Ez is jól néz ki, bár a seggén sok a fúvóka egy kicsit. De amúgy simán veri a paranid hajókat (kinézetre).

Lockheed
Hmm van itt egy egész jó kis hajó MOD.

Paranid Thanatos M6

Ship stats:-

Speed - 230m/s
Sheilds - 3x 200mj
Reactor - 2200
Acceleration - 7 m/s
Angular Accel. - 35
Hull - 50000
Laser Energy - 15500
Laser Recharge - 375

Lockheed
Van egy script a Downloadsban ami átkonvertálja az Accelerator Gate-ek mûködését a sima kapukéra és mûködik a jump in.

Sziasztok!
Amennyire jól vettem le, a terranok letiltották a kapuk ugróhajtómûvel való használatát, ezért nem tudok ugrálni a terran szektorokban..
Ez meg fog változni idõvel, vagy végérvényessen csak utazással lehet átjutni a terran szektorokban?? Point-point ugrást el lehet valamivel követni a tc ben??
Lockheed

Ha fölteszed az Imperial Laboratories scriptet bármennyi ilyen (idõvel bármilyen) hajógyárat tudsz vásárolni magadnak.

A hajó neve amúgy OTAS Eurus (M4).

Az állomás az XTM-bõl átemelt Boron Shipyard. Itt csak egy van belõle, ha jól láttam, az XTM-ben az összes boron hajógyár ilyen volt. Ha M6-nál nagyobb hajóval szállsz le, akkor a "hasában" kötsz ki. Gyönyörû látvány...

Ez a Military HUD Mk3. Jó kis módosítás. Feltûnõek az elszórt konténerek és a kapuk...

Azt onnan tudom hogy ha kiadom neki a parancsot hogy mondja meg mi kell a helyre állitáshoz.Ott közli,hogy milyen gyár vagy milyen hajó lessz belõlle.Egyébként a jobb oldalt lenti szektorokben idáig csak két féle hajó tipussal találkoztam amit meg lehet javítani.Magnetár az egyik a másik meg a mercuri tanker.Gyárból meg 3 félét találtam.Médium veapons platform,cahona bakkery és még egy tipus csak nem jut a fejembe.
Mondd csak te milyen játékkal játszol?
Az ûrhajó, az állomás, a kezelõfelület, meg az a távolba lévõ hajó-ikon mi a bánat? <#vigyor5>

Ilyet még nem láttam. Logikusan bánya nincs aszteroida nélkül, de tudja a fene. Ki kell próbálni. Lehet, hogy ha nincs aszteroida, akkor rá lehet vontatni egy megfelelõre...

Azt honnan látod, hogy mi lesz a roncsból? Még nem jöttem rá. A formákból persze meg tudom saccolni, de az nem az igazi...

Az imperiál laboratories scriptet már néztem én is de még nem telepítettem viszont a honlapján az ismertetõnél van egy olyan termék aminek a neve:Tomonor technologies price 101 credits.
Köszi,hogy szoltál.Este mindenképp lecserélem.Lenne egy kérdésem .A jobb alsó sarokban már 3-rom gyárat feljavitottam meg két hajót viszont van ore bánya is aszteroida nélkül.Ezeket egyenlõre mindíg lebontottam.A kérdés az lenne,hogy te javítottál e már fel ilyen gyárat?És ha igen akkor lett e aszteroida is utánna?
Aki használja a Utilize and Repair Station modot, annak jelzem, hogy megjelent a 3 verzió. Persze a neve megint eltér az elõzõétõl, mint korábban is, így e kell szedni a korábbit és felrakni az újat, nem lehet "updatelni". Változott a dolog, nem kell számokat beírni. van egy belépõ menü, amibõl 3 nyílik. Az elsõ megmondja, mi kell az adott roncs helyreállításához, a másodikkal javítja (ha megvan a hozzá való összes cucc) a harmadikkal szétszedi, ha elfér a kitermelt anyag a hajóban.

Igazából már csak az hiányzik, hogy egy olyan kereskedelmi parancsot lehessen valamiképp kiadni a hajónak, amire nekilát és összevásárolja a szükséges anyagokat, majd szól, hogy lehet javítani. Eddig szétszedtem két hajót, egyet feljavítottam, meg újjá építettem egy Cahoona Bakery-t. Ez utóbbit 10 perc alatt húzta föl a gép.
Elkezdtem feltérképezni azokat a szektorokat, ahol sok a roncs gyár. A jobb alsó sarokban van egymás mellett kettõ is. Csak egy-egy Military Outpost és egy halom rom van bennük...

Xperimental Shuttle - azt vedd meg o.o

Vitez77
Sejtettem, hogy megéri befektetni a BUILD küldetésekbe, no de ennyire: az egy dolog, hogy milliót kapok minimum egy egy gyárért, de jómagam is építek hozzá és kegyetlenül dõl a pénz! Ore Beltben és CBSW-ben rendeltek 1-1 Paranid Mobile Drilling System Factoryt. CBSW-ben felállítottam egy Soyfarm meg Soyeri komplexet, és (a többi frissen felállított gyáram mellett, melyeket ugyanezzel a metódussal építettem+szállítgatások) így gyorsan SETA nélkül visszajön a Tokyom ára (max áron vesznek mindent, min áron veszem az ECellt)!
Most már csak egy kérdésem van: mit vegyek most, hogy ismét átlépem a határt?
Osakan gondolkodtam, de azt ugye nehéz fölszerelni. Valami jó is pimp mobile lenne a jó.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Na még egy pár! Ez nagyon megfogott amikor közel mentem hozzá. 😊

Kép 4.
Kép 5.
Kép 6.

Lockheed
Nagyon durván néz ki ez a feljavított XTM-es ShipYard!

Kép 1.
Kép 2.
Kép 3.

Lockheed
Találtam egy nagyon érdekes scriptet. Ha jól nézem a listát komplett complexeket ( is ) árulnak, és az összes módosított hajót is. ( Hauler, enhanced, advanced )

Imperial Laboratories 1.3 25/1/09

Banner...

Köszönöm, akkor fel is keresem.

Vitez77
Az alapjáték az 1.0.1
Patchek..... relatív. Nekem csak annyit "javítottak", hogy drasztikusan csökkentették a FIGHT küldetések jutalmait. Persze "ahány TC annyi bug", de te döntöd el.
Amúgy Egosoft oldalán nézted?
Ha az 1.0.1-1.4et teszed fel, az mindent tartalmazni fog.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Nos az alapjátékra az tökéletes de az egosoft oldalán mind ott van.

Patchekkel hogyan kell eljárni? Kell mind vagy elég az utolsó? Az alapjáték milyen verziószámú? Mert én csak 1.0.1-1.4 patchet találtam.

Vitez77
Naja. Csinálhatnának esetleg egy másik Terrán frakciót, amelyek nem értenek egyet ezzel a spártai életformával, és el akarnának szakadni (pl. Spaceforce: Rouge Universeben volt ilyen az Earth Military Dictatorate és az Union). Aztán ezek adnának munkát a támadásaikkal.

Hja, a 20. század közepétõl rendületlenül folytatódik a titkos UFO projekt az 51-es körzetbõl, USA kormány helyett Terran ufók 😄

Lockheed
Azt hiányolom, hogy a Terranok nem adnak harci missionokat ezért örültem meg, hogy hátha így majd igen! 😊