12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Alex Griffin
    Hát igen, ha nem viszed vissza a zsaruk szétlövik!
    Van olyan gyár amit "szinte alapból" meg tudsz venni, de szerintem nem a reputationnal lesz gondod, hanem a pénzzel.
  • mrzed
    Ejj, de érzékeny valaki...
    Ha figyeltél, akkor láthattad, hogy én is "virágbolti" verzióval toltam. Többek között itt is próbáltam megoldást találni a kérdésre, de nem volt, de nem is hajtott el innen senki a problémámmal.
    Más fórumokon volt aki a daemon tools 4.30.4.0027 + yasu 1.07 combo-ra esküdtek, de nekem így sem ment. Olvastam olyan javaslatot is, hogy a patch telepítése előtt mentsem el a X3TC.exe és a dvm.dll fájlokat, majd patchelés után másoljam vissza. Így működött is volna, viszont a leírások alapján a hajók rakterében titokzatos ismeretlen, kidobhatatlan, eladhatatlan objektumok jelentek meg.
    Ekkor mérlegeltem, és arra jutottam, hogy ennyi pénzért kapok olyan tartalmat, annyi játékidőt, hogy megérje megvennem. Viszont még így is előfordul, hogy csak másodjára ismeri fel a lemezt, főleg, ha van valami mountolva a daemonba.
  • bgabor
    Tudtam hogy valaki úgyis benyögi majd ezt a baromságot...
    Nincs már egy topic sem, ami mentes lenne az ilyenektől, nagy divat lett a warezosok szívatása.

Nem erre vagyok kíváncsi, a kérdés azonak szólt akik a virágbolti verzióval tolják mint én.
  • mrzed
    Nekem 4990 Ft-ba került a megoldás...
  • bgabor
    Felraktam az új patchet, frissültek a tages driverek. Azóta ha el akarom indítani, a "helyezd be az X3 terran conflict DVD release eredeti lemezét" szöveggel szivat a gép, nem indul el. Ilyenkor mi van? Ugyanúgy be van mountolva a lemezképe a 4.30.3-as daemontolsba, mint eddig, most mégse megy. Ti hogy oldottátok meg?
  • NONPLUSZULTRA
    Az gáz. Akkor mostantól még jobban várom az XTM-et a TC-hez. Ha jól értelmezem, akkor az egyetlen fogas küldetés a HUB Plot, az is csak azért mert túl hosszú idő alatt lehet kitermelni hozzá a javakat. Ennél még a sima X3 Reunion is izgalmasabb. Szerintem le fogom porolni, és a TC-hez majd akkor térek vissza, ha kijött hozzá az XTM. A TC egyszerűen gyönyörű, de annyira egyszerű, hogy nem jelent kihívást a Reunionhoz képest.... Túlságosan amerikanizálták :( ... Azt hiszem újrarakom a Reuniont, és már az elejétől az XTM-el nyomatom... Hadd jöjjenek azok a csúnya kalózok dögivel :)
  • bgabor
    De. Mellékplotok amik többnyire még a terran plotnál is rövidebbek.
  • r4pt0r
    De ott a folytatás az Aldrin misszó. :D
  • Gunslinger
    Ha túl vagy a CPU hajó (Deca) elfoglalásán, akkor biza ott a vége a sztorinak. Dokkolni kell a Toruson és kapsz egy Claymore-t búcsúzóul.
  • NONPLUSZULTRA
    Nyugtassatok meg, hogy a fő sztorinak nem a "Congratulations" felirattal van vége a Terránál.
    Mert nem kaptam utána újabb feladatot, csak szépen elköszöntek. Eddig meg nem ütköztem különösen nehéz akadályokba...
    A legkomolyabb hajóm egy M6-os a Military Centaur, a legnagyobb meg egy Mammoth. Szóval eddigi teljesítményem egy lepkefing, remélem már nem csak a mellékplotok maradtak.
  • Malibutomi
    Hello srácok
    Én csak most kezdtem a játékot nemrég, haladgatok vele, Terranként taxizgatok egyenlőre, ismerkedem az univerzummal. :)
    A minap egy hajóvisszahozós küldetésnél a cél egy Katana volt, nagy volt a kisértés, hogy ne vigyem vissza, de sehogy nem tudom megszerezni, mert alig pár százalék hullja van, és a zsaruk szétlövik nekem.
    Más kb. milyen reputól lehet gyárat venni?
  • Gunslinger
    Egyébként én mikor megkaptam a Truelight Seekert mérgemben majdnem szétlőttem meg mellé a Goner templomot, mert ügyesen benyelte a játék az 5 marineomat, amivel elfoglaltam a hajót, és a legképzettebb 5 marine volt a seregemben, nem kevés millát és időt áldoztam a kiképzésükre, csomó M6-os foglaltam velük mire meglett a 4-5 csillagos fight képzettségük erre üres raktérrel megkapom a Seekert, mega pofátlanság.
  • Gunslinger
    Megvártad míg bedokkol a Goner szektorban lévő egyik állomásra? Mert emlékszem mikor elsőre én csináltam a plotot, akkor hamarabb fejeztem be a küldetést, mint hogy dokkolt volna a Seeker és várnom kellett a küldetés befejezése után kb. egy órát míg jött az üzi, hogy enyém a verda. Gondolom úgy számolták ki, hogy a játékos pár órát el lesz azzal, hogy aknákat és spaceweedet vadászik amit le kellett szállítani, nekem ezzel szerencsém volt, mert squash mine volt egy csomó nálam raktáron (szoktam azzal szórakozni, hogy Xenon kapukat aknásítok el), spaceweedet meg 5-6 kalóz állomásból összevásároltam viszonylag gyorsan. Lehet, hogy nálad is hasonló volt a helyzet, vagy ha becheatelted a nyersanyagot, akkor még gyorsabban kész lettél.
  • r4pt0r
    Valaki aki megcsinálta a final fury missiont mondja el honnan tudom hogy megcsináltam (van e valami tárgyi bizonyíték)? Mert régen játszottam és arra emlékszem hogy csinálgattam de most nincs 1 feladat se, ezért gondoltam hogy már kész.
  • Zilo85
    Köszönöm a segítséget!
    Végül sikerült megoldanom. Még a küldetés elején kaptam egy Baldric Minert (csak ezzel a hajóval tudtam elérni a Unfocused Jumpdrive Sectort).
    Még egy apróság: ha jól emlékszem a goner plot sikeres befejezése után jár egy Truelight Seeker nem?
    Így, hogy újra kezdtem a játékot a goner plot után most nem kaptam meg a hajót!
  • mrzed
    Végigcsinálta már valaki a Terracorp plotot?
  • Gunslinger
    Valamint nem kerül be a raktérbe, hanem a spacesuit alap felszerelése lesz, amit mindig minden hajóba magaddal viszel, mint a police engedélyeket és az SI-ket.
  • r4pt0r
    Nah valaki akkor összefoglalná az összes plotot?
    2.1 The Treasure Hunt Story Mission
    2.0 Aldir küldetés
    alap: Terran, Goner, HUB, HQ, Argon-Split katonai, ??????

Kihagytam valamit?

• mrzed
    Ha végigvitted a goner plot-ot, akkor megkaptad azt a kütyüt... viszont hiába hivatkozik a shift+u -ra, mint aktiváló parancsra, az nincs beállítva. Neked kell beállítani manuálisan a billentyűkombinációt...
  • tomonor
    Nyaralni megyek holnaptól számítva 6 napra, ha lehet tartsátok fent a rendet. B)

@Zilo: halványlilagőzöm nincs, még nem tartok ott a játékban, csak hallottam.
  • Zilo85
    Melyik állomáson lehet kapni? Mert eddig nem találtam sehol. Azt is valamelyik későbbi küldetés során kapok?
    Egyébként végső elkeseredésemben cheateltem magamnak egyet de az unfocused jumpra adott billentyűparancsra nem jön reakció plusz a a szerkezet nem jelent meg utána a hajóm rakterében sem.
    Hol rontottam el?
    Emiatt már másodszor álltam neki a játéknak de ugyanott elakadtam.
    Az X2 + a X3 Reuban (+XTM) szinte semmi problémám nem volt, bezzeg a TC-vel holnapig sorolhatnám... (pedig eredetiben van meg a game).
  • tomonor
    hogy elérd, ahhoz kéne az Unfocused jumpdrive.
  • Zilo85
    Üdv Mindenkinek!

Meg tudná valaki mondani nekem, hogy hol található az "unfocused jumpdrive sector"?!
    A goner plot után jött az üzenet, hogy utazzak Asteroid Belt-be ahol azt az utasítást kaptam, hogy ebbe a fenti szektorba kellene menni aszteroidákat scannelgetni.
    Nem találom ezt a szektort a térképen sehol, még a cheatelés után sem (unreveal all sector...).
    Próbáltam Aldrin-t meg a 3 Kha'ak szekort (eddigi játékmenetem során ezek illettek bele valamennyire a fenti szektor elnevezésébe) az Unknown szektorokat plusz a cheat után a Aldrin 2-t meg az Unknown Terran szektorokat sikertelenül.

Előre is köszönöm!
  • Pares
    Lehet, hogy csak véletelen, de akkor is... nekem is mentek a patch után még, de miután kiléptem a játékból, és ujra visszamentem, már nem mentek. Mindegy, hadjuk, nincs kedvem most erről beszélni...
  • mrzed
    Úgy nézem, hogy nem a tages kavar be...
    Nekem minden korábbi mentésem jó 2.1-el is...
  • Pares
    Nekem mondjátok hogy bekavart a Tages? 3 heti mentésem elszállt...
  • tomonor
    Itt nincs warez, csak mostanában mindenkihez betörtek
  • mrzed
    És nem csinálnál belőle egy miniimage-t, hogy ne kelljen kínlódnunk? ;)
  • NONPLUSZULTRA
    OFF: friss K-Lite kodek pakkot használok, semmi bajom vele, CSAK a TC hangja olyan, mintha szokolrádióból szólna. Egyéb zenék, filmek stb okésak.

OFF: Nem tudom mit kavar a TAGES, letöltöttem a legfrisebbet mert csak azt komálja a W7, és semmi baj nincs vele. Itt van.
  • tomonor
    Hmm, valóban bekavar a TAGES ezzel az új patchel.
  • Pares
    Hangproblémák akkor lehetnek (recsegés, gyengus minőség), ha öreg kodekek vannak a gépeden. Nekem is bajok voltak a hanggal, recsegett, mono hangzású és alacsony minőségű volt, de aztán feltettem az ffdshow tryouts nevű kodek programot, és azóta szépen szólnak a zenék meg a hangok. A dolog hátulütője, hogy vannak, akiknek ha a TC ffdshow alatt fut, akkor CTD-zik meg belassul, ezért "hivatalosan" ajánlott nem használni. Viszont én Vista alatt hiba nélkül használom, eddig nincs rá panaszom, és anélkül meg über szarok nálam a zenék minősége...
  • tomonor
    passzolok, de a régi gépemen míg tökéletesen ment a reunion zenéje addig a vistán túl mély, meg furcsa. X3TC nem csinálja nekem vistán. Vége. xD
  • Gunslinger
    Tudom. Amúgy az Advanced Chokaro korábban is volt a játékban? Még nem találkoztam vele, érdekes masinának tűnik, egy TM 6-os hangárral, adatai alapján messze a legjobb tulajdonságú TM osztályú hajó a játékban.
  • NONPLUSZULTRA
    Ettől nem lettem okosabb, talán kifejthetnéd bővebben, hamár pár morzsát idedobtál...
  • tomonor
    aha, ezt a hajót adja az új patch.
  • Gunslinger
    Visszatért az eredeti
    Xperimental Shuttle? Hoppá!
  • oGamer
    Helló!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az érdekelne, hogy Ti milyen fegyvereket raktok az M7-esek main illetve front turretjeibe, mert szerintem az egyetlen értelmes megoldás az IBL lenne (talán az egy Thresher-t kivéve), de az szinte beszerezhetetlen. Olvastam itt a fórumon, hogy van, akinek 7-8 db M7 hajója is van. Honnan vesztek annyi IBL-t?
    Én eddig egy Springblossommmal nyomultam, de a Final Fury utolsó küldijéhez kénytelen voltam venni egy M7-est (miután százegyedszerre sem sikerült lenyomnon a Kha'akokat). És ekkor szembesültem a krónikus IBL hiánnyal. Végül a Shrike mellett döntöttem, ami kétoldalt Gauss Cannonokkal felszerelve mégy úgy is elég ütős, hogy előre csak összesen 2 db IBL-t tudtam szerezni (a többi helyre CIG került).

Ehhez szorosan kapcsolódik a másik kérdésem, az állomások hackelése. A fent említett 2db IBL-t LooManckStrat's Legacy-ban vettem, ami ugye pirate szektor. Én még kettő gyárat tudok Weaver's Tempestben, ami pedig Yaki terület. Na már most, nekem a világegyetem összes kalóza és Yaki kalóza az ellenségem (talán mert meglehetős szorgalommal irtottam őket a különböző küldetések során), azaz az összes állomásuk és hajójuk piros univerzum-szerte. Tehát a Weaver's Tempesti gyárba is csak úgy tudtam bedockolni, hogy előttel hackeltettem egy "lámpás" fószerrel a kettővel délre lévő szektor egyik gyárában. Ugyanitt sikerült kalóz bázist is hackelni. Hogy rátérjek a kérdésre is, azt nem értem, hogy ezek a hackelések az egész univerzumban lévő azonos típusú gyárra, állomásra stb. érvényesek, vagy csak a környező pár szektorra. Ugyanis a hackelés óta dokkolni tudok a Weaver's Tempesti gyárba és a galaxis összes kalózbázisára annak dacára, hogy továbbra is pirosak, ugyanakkor a Yaki gyárakba nem, pedig azok "kikékültek".

Ha valaki fel tudna homályosítani ezekről a dolgokról, azt megköszönném.
  • Pares
    Jah, és ugy néz ki, hogy a thexuniverse.com teljesen törlődött, ami a fórumot illeti. Megpróbálják ujra megcsinálni, de időbe fog telni, mert teljes adatvesztés történt a hackertámadás közben...
  • Pares
    Tuuuuudom (azért ennyire én is értek hozzá ...), de mindent szépen ellenőriztem, nem irt fölül semmit. Ez van, ahogy mondtad, már mindegy, már már 7 mentéssel könnyebb a vinyóm...
  • tomonor
    de ha modoltad "fake patch"-ekkel, és betettél manuálisan egy 08.dat-ot akkor azt felülírta egy patch file-ra. No már mindegy xD (Apropó, spk scriptek is rakhatnak be dat/cat fájlokat)