12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #6047 hangdriver miatt, nekem Vistán a Reunion csinálta. -
#6046 Hali.
Tegnap raktam újra a játékot, és fel is peccseltem 2.1-re. A korábbi 2.0-ás mentéseim prímán mennek.
Korábban Vista x64-en, most W7 x64-en megy. Hozzáteszem, teljesen tiszta a játékom, nálam nincs "modified" tehát nem kavar be semmi.
Viszont van egy kérdésem: tudom, hogy már felmerült de nincs erőm visszakeresni - mitől Szokol-os a zene?? Először örültem is neki mert eléggé alteros fílingje van, de már kezd zavarni.
Mindkét oprendszerem alatt csinálta. Van egy megbízható XP-m is, de csak 32 bites, ezért fel sem raktam mert nem tudnám kihasználni a 8 Giga RAM-ot, de ki fogom azon is próbálni.
Meg legalább csinálok egy összehasonlító benchmarkot is, hogy van-e értelme eltúlozni a RAMokat. Mindenesetre 70-110 fps békeidőben kielégítő :) -
Pares #6045 Igen, mindent ugy csináltam ahogy kell. Plugin managerben bettetem hogy "Prepare for patching", aztán feltettem a 2.1-et és visszatettem a pluginnal a modokat, ahogy kell. Felülirni nem irt felül semmit. Persze azelőtt már feltettem a 2.0a-ás patchot, szal azt töltöttem le, ami a 2.0a-t 2.1-re javitja... Ment is szépen, máig, amikor is az összes mentésem (3db 2.1-es és 4 db 2.0a-ás save) corrupt lett... Ujra installáltam a gémet. Letöröltem a Tages dirvert is (nemtudom, ti hogy vagytok vele, de nekem párszor szokott cseszekedni startnál, hogy tegyem be az eredetit, mikor bent volt. De ez csak a 2.1-nél, 2.0a-nál nem), ujra feltettem a gémet, feltettem a 2.0a-s patchot, de nem mennek a mentéseim, még a 2.0a-val készitettek se. A modokat pontosan ugyan ugy raktam vissza. Mindegy. már úgy is letöröltem őket (mérgemben), de külömben se olvastam még sehol olyat, hogy egy corrupt save megjavult volna... Ez van, igy jártam. Remélem ti szerencsésebbek lesztek. -
oGamer #6044 Újratelepítés után felraktad a 2.0(a) patchet? Mert gondolom az a 4 mentés abból a verzióból való.
Csak egy kósza ötlet. -
tomonor #6043 öö várj, a patch felrak egy ilyet: 08.dat, 08.cat - vagyis az előző 08-asod, amely valszeg mod volt az felül lett írva. -
mrzed #6042 Hát nekem nem akarja megadni magát a tages... :(((
Daemonnal mountolod? -
Pares #6041 Nefélj. Ebből tanul az ember. Többet ilyen nem lesz. Folyamatosan fogom késziteni a biztonsági mentéseket, mert máshogy nem lehet biztonságban az ember... Hah, de ilyet én még játékban nem láttam, hogy ennyi játékidő után csak úgy kitörölje a mentéseim... -
Gunslinger #6040 Ohh, az nagy gáz valóban. Ajánlatos akkor biztonsági mentést csinálni, mondjuk másik vinyóra/partícióra áttolni a fontos mentéseket, ott biztos nem nyúl hozzájuk a játék. -
Pares #6039 A patch előttről volt vagy 4 mentésem, ujratelepitettem a játékot, de még igy se mennek. Ezeknek annyi... -
Gunslinger #6038 A régebbi, patch előtti mentések is corruptok lettek? Mert akkor egy újratelepítés lehet, hogy megoldaná a gondot. -
Gunslinger #6037 Igazad van, tényleg, elfelejtettem, hogy abból is prototípus van és nem csak az EMPC-ből. Szorri, igazad van. -
oGamer #6036 PSSC = Prototype Starburst Shockwave Cannon, a sima SSC Aldrinban kapható változata.
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_weapons/x3-weapon.php?c=MTc5MDI2ODM
De nem értem a kérdésed, tudtommal a Springblossomra csak ez megy fel (legalábbis a 2.0 patchet kivéve, de az Neked állításod szerint nincs fenn), a sima SSC nem. Akkor melyik verzió van a hajódon és hol szerezted be? -
Pares #6035 Ha már igy ujra kell kezdenem, melyik gamestartot ajánljátok? (regediten keresztül unlockoltam az összeset... azok után ami történt...) -
Pares #6034 Egyszerűen nem jutok szóhoz... még mindig sokkban vagyok... olvastam más helyen, hogy egy alaknak 2 hónapnyi játék után irta ki, hogy save game corrupt. Mondom, én se csináltam semmit, feltettem a patchot, utánna játszottam is, elmentettem vagy 3x, és ma amikor be akartam tölteni, egyik se ment... pffff... nemtudom most mit csináljak. Már volt egy Osakám, teljesen felszerelve. Mostmeg kezdjem újból...ááá
ui.: nem olyan biztos, hogy a patch a hunyó. Máshol is irták, hogy csak ugy tönkremehetnek a mentések... -
mindero #6033 Jó hogy írtad!
Akkor én föl se teszem egyelőre, nekem 6 hónapnyi játék lenne oda. -
Pares #6032 WHHHHÁÁÁÁÁ!!!! Kellett nekem feltelepiteni a javitást... Tegnap feltettem, jtászottam a gémmel, már megvettem végre az első m2-esemet, felszereltem fegyverrel meg mindennel, jaj de örültem, hogy ma folytatom. Erre mit kapok? CTD és Savgame is corrupt... ILYEN NINCS... Könyörgöm... AZ ÖSSZES MENTÉSEM CORRUPT. Hogy lehet ez? 5 hét játék kitörlődött... ááááááá, megyek és -
Gunslinger #6031 Értem, köszi. De mitől PSSC? Mi akar lenni a P betű? Simán Starburst Shockwave Cannon a neve.
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_weapons/x3-weapon.php?c=MTYyNTU0Njc -
oGamer #6030 Igen, azt jelenti. Az SSC-t (egészen pontosan a PSSC-t) újra fel lehet rakni hátulra is. Egyébként a patch (2.0) nem módosította a már meglévő felszereltséget (tehát ha volt egy Springblossomom hátul 4 PSSC-vel, akkor azt továbbra is ugyanúgy tudtam használni), csak új hajóra nem tudtam felrakni, illetve ha a meglévőről leszedtem, nem tudtam újra felrakni. -
tomonor #6029 A hadjáratokat azért nem tervezték alapba bele, ugyanis ha megnézed, egy szektor egy faj kezében van. Nos ez a forgatókönyvet követi. Ha megnézitek, eddig mindig is voltak hadjáratok, csak ezek a sztoriba bele voltak keverve. Pl: X-BtF, Xenon XX-XX rendszerek kalóz rendszerekké változtak, X2-ben President's End végülis nemhivatalosan khaak kézre került, X3:R-ban a Heretics End rendszer Paranid kézről Terránra szállt egy nagy csata kimenetelével. Tehát, ezek mind meg vannak írva. Képzeljétek már el azt a kalamajkát, ha esetleg sztori közben mondjuk Omicron Lyrae Xenon kézre kerülne... Nos, erre van végülis a Conflicts és a RRF mod.
Szak remélem vágjátok mit akar ezzel kimagyarázni az Árpi... A vízbűl veszi ki az ikszhármat. -
Alex Griffin #6028 Abban igazad van, hogy tényleg hiányzik belőle az igazán komoly hadjárat. Akár a saját fajoddal, akár egy másikkal szövetkezve, bárhogy.
De én azért kipróbálnám ezt a bolygóközeli harcot! Nem igaz. hogy nem változna semmi, hiszen kapásból az egyik irányba korlátozott a mozgásod, tereptárgyakat kell(ene) kikerülni ...stb. Ráadásul a bolygók felszíne, változatossága azért nyújtana nem kis élményt. -
#6027 A portálon megkeresett sucellus, aki szeretné az ott megjelent cikkeket és leírásokat felhasználni egy esetleges X3 magyarításhoz. Részemről az engedélyt örömmel megadtam, kérem a többi szerzőt, tegyék meg ők is. Mivel néhányukat már elég régen láttam, a hallgatást beleegyezésnek vesszük - de szerintem még olvassák a fórumokat, csak ritkán írnak, ahogy én is. Igaz, kisviku? -
Pares #6026 De, simán megy, csak elsőre hülyeségeket ir ki. De ha kb. 3x megpróbálod elinditani, akkor menni fog... -
bgabor #6025 Nem kompatibilis a virágbolti verzió az új patchel? De jó hogy még nem raktam fel! -
Pares #6024 Először nekem is hibát irt ki egy párszor, de kb. 3-4 ujrainditás után végre elindult. Mondom mi ez? -
mrzed #6023 Ez a mocsok újra felrakta a tages drivereket.... nem indul a biztonsági másolattal :(((( -
Pares #6022 Feltettem a javitást, de előtte letöröltem minden modot, utánna pedig ujra feltettem... eddig megy minden rendesen. -
Gunslinger #6021 - Fixed compatible lasers for the Springblossom rear turret
Remélem ez azt jelenti, hogy újra lehet SSC-t tenni hátulra. Emiatt nem raktam fel eddig a 2.0-át, mert ezt elfuserálták. Valaki aki kipróbálta plíz informáljon. -
mindero #6020 Adhatok indoklást is ha kell:
Azon kívül hogy változik a környezet (űr helyett bolygó), semmi valamirevaló új opció nem kerülne bele. Egy idő után ugyanúgy baromi unalmas lenne (még akkor is ha repkedhetnénk a bolygón mint az INFINITY-ben).
Tehát az újdonság amit hozna nem érné meg a befektetett munkát. Nem bővülne a játék olyan opciókkal ami indokolttá tehetné. Fölöslegesen bonyolítaná. Nincs mögötte olyan mély világ ami így ki tudna bontakozni.
Én sokkal inkább hiányolom pl a kutatólaborokat, hogy részesei legyünk a politikának (vagy legalább belepillantsunk), hadjáratokban vehetnénk részt, támogatnánk a saját fajunkat a végső dominanciáig. Ehhez még sztorí se kéne. -
tomonor #6019 próbáltad már az SSB modot? Hidd el... Ha kipróbálod, egy ideig nem fogsz látni szebb virtuális kidolgozott űrhátteret...
A modokkal kapcsolatban: nézd a topikokat, hátha visszajelzik hogy működik 2.1-el, perpillanat én nem játszok a játékkal. -
Pares #6018 Nameg az a felkelő nap az egyik képen... Zseniális... -
Pares #6017 Minden volt XTM-es hajó benne lesz, + lesz egy pár új. Nekem speciel ezek a képek jobban bejöttek, mint az SSB mod... Felrobbant bolygó, két nap,... Szerintem remek lesz, csak az a kár, hogy leghamarább 2009 negyedik negyedévére igérik... -
Pares #6016 Juhéj! CSak egy kérdés: A modokkal mit csináljak? Pl.: Combat mod, Mars, stb...? -
tomonor #6015 sajna. Pedig míly szívesen olvastam volna még az új XTM-ről. Mindenesetre, aki eye-candy modot szeretne míg meg nem érkezik az új XTM, az próbálja ki az SS&B modot, amelyetet megtaláltok a bannerban. Lenyűgöző, ám ha már megvan, akkor az AHD modot israkjátok fel hozzá, ugyanis a szektorokat 3x-osára növeli.
Továbbá csalódás lesz nekem ezúttal az XTM-be és továbbra is az a tény, hogy nem lesznek játszhatóak a plotok. Továbbá a beküldött kis screenik sem olyan szépek mint mondjuk az SS&B modban... Illetve azt is igyekeztek kijelenteni, hogy többé nem az a célja az XTM-nek hogy több hajót rakjon be, vagy a harcot népszerűsítse... Ezúttal a sztorikra fognak koncentrálni.
Na majd meglátjuk, addig is, a 2.1 changelog-ja:
New Features and Improvements
- The Treasure Hunt Story Mission
- A fabled, unique ship to acquire
- Improved performance
- New Large Crystal Fab factories
- New functionality to run the game in the background, located in the gameplay options menu
- Improved tractor beam tow behaviour
- Improved Universal Trader
- Improved mine minerals command
- Added scan single asteroid command
- Several script optimisations
- Added sector camera button to the sector map
- Improved sector camera contrast
- Additional marine information in trade, freight and ship info menus
- Additional ship information in shipyard and HQ menus
- Reduced the number of crystals needed for the HUB repair mission
- Added mission service to buy asteroid information
- Several missiles rebalanced
Fixes
- Defend sector command fixed
- Patrol command fixed
- Freight transfer with multiple freight drones fixed
- Fixed the unbuyable drone factories in shipyards
- Fixed incorrect enemies during corporation missions
- Fixed several issues in freight scan mission
- Fixed several minor plot and generic mission issues
- Fixed marine selection during boarding
- Fixed marines being replaced by passengers after boarding pod destroyed
- Fixed several Mission Director bugs
- Fixed diagonal cursor movement in the sector map
- Incorrect station wrecks for Xenon stations removed
- Incorrect Terran station icons fixed
- Fixed Argon Gladiator right missile launcher
- Fixed Terran Skirnir forward missile launchers
- Fixed asymmetrical turret configurations on several ships
- Fixed compatible lasers for the Springblossom rear turret
- Fixed several ship graphical issues
- Minor improvements and bugfixes -
tomonor #6014 MEGJELENT!!! -az X3 - Terran Conflict 2.1-es verziója!
Hogy ez miért jó? -Mert javításokat kaptok!
Hogy ez miért rossz? -Mert szerkeszthetem újra a bannert. -_-'
Klikk ide -
Alex Griffin #6013 Nyilván nem ezekkel a hajókkal lehetne leszállni a bolygókra. De hisz ezt is írtam...
Bár nem is értem miért kell aerodinamika egy olyan bolygóra aminek mondjuk a földi értelemben nincs légköre?
Egy pöttyet rugaszkodjunk már el... -
Alex Griffin #6012 Annyira csodálatos az ilyen hozzászólás. No indoklás csak beszólás. Nice! :) -
Pares #6011 "In case someone is worried: TXU is currently down because the hosts servers have been hacked. Or something like that.
Important is that we have backups to bring the site back online as soon as the host is ready."
+
"A bit more info on TXU's servers for everyone.
Last night our hosts servers had a hacker attack them. To protect the servers they have all currently been shut down (And there are a few hundred of them).
After the security breach has been fixed, they will be starting the servers up again one by one. A few are reported to have had total data loss before the servers were shut down, while others have only partial data loss.
So worst case scenario is that once our server is restarted, TXU will have to be totally reinstalled. Fortunately the forum had a backup done on it only 4 hours beforehand, so if there is any data loss we can restore the backup.
If this does happen, some posts will have gone missing as they will have been made after the backup. Unfortunately there is nothing we will be able to do about this.
Hopefully when our server is restarted, we are one of the lucky ones that had no loss of data. We can only wait and wonder for now though."
Hah, meghackelték a szolgáltatót... -
Pares #6010 [URL=http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=248991&highlight=combat+mod]Első "HIVATALOS" info az XTM-ről!!![/URL] -
Pares #6009 Egyébként vki nemtudja, hogy mi történt a thexuniverse.com-mal? Mert ha rákattintok a Comd3 hivatkozásra, akkor 404-et kapok kb. 2 napja... -
Pares #6008 Egyszer végre be kell szereznem... Csak attól félek, hogy Vistán nem fog menni. Olvastam pár helyen, hogy Vistásoknak gondjaik voltak telepitésnél. Nemtudom, ki kell próbálni...