X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként a TC-ben már három féle space suit van. A Marineok más ruhában vannak mint a játékos, az övékben nincs repair laser, viszont gyorsabban tudnak haladni és kicsivel nagyobb a páncéljuk.

Az argonopediat már legalább 3x elolvastam, megvan kinyomtatva is, egy szóval nem írják, hogy androidok lennének, a Farnham's Legend meg nem annyira régi. Ha az egosok találták ki anno, akkor miért nincs nyoma egy játékban sem? Nem feltétlenül csak a kiugrott asztronautára gondolok. Átvezetõ animációban, introban, vagy egyszerûen valami BBS szerû infóban is említhették volna. BTW a boronok eléggé eltérõk külsõleg az emberektõl, mégis ugyan olyan ruhában vannak, ha ez akkor nem fájt a készítõknek nem értem, hogy akkor a humanoid xenonok miért ne lehetnének argon space suitban. Sõt, õk különösen hiszen az emberek alkották õket. A Khaak hajóknál simán meg lehet úgy magyarázni, hogy a kis masinák automaták vagy egy Carrierrõl irányítják õket, lásd clusterek meg hogy egy Scout milyen pici, egy normál M5-ösnek a kétharmada kb. A capital shipekbõl meg nem ugrálnak ki. Régi X-ekben unknow object hagyta el a hajót? X-BTF-ben és X-Tensionban semmi sem hagyta el a hajót, nyugodtan elfelejtheted a többesszámot. X-BTF-ben egyáltalán nem ugráltak ki a pilóták a hajókból, át sem ülhettél más hajóba. Nem rágalmazlak, csak szerintem ne vegyük készpénznek amit egy lökött egos kitalált anno és beleszõtte egy regénybe. Ha ott le bírták írni akkor miért nem tették meg egyik játékban sem? Ugyan már, komolytalan és ami a fõbb, hogy logikátlan is.

lol, imádom mikor megtagadják az igazságot...

Még annó az egósok találták így ki õket, természetesen mindennel a játékok motorjainak kódolása hibáztatható. Ugyanis az alap hajó amiben ülhetsz az a space suit. Ám space suitból csak egyféle lehet. Ezért van az hogy csak argon space suit van, és a khaakokat és xenonokat inkább kihagyták ebbõl a részbõl. A Farnham's legendet pedig ne olyan kaptatott regénynek tekintsd, az az igazi X-en alapul. Amúgy ha beleolvasol az argonopediaban (bannerban van) akkor ott is kiderítheted hogy a xenonok androidok.
(továbbá a régi X-ekben valóban, egy unkown object hagyta el a hajót, csak ép láthatatlan volt.) Szal nem kell itt engem rágalmazni o.o''''

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

És hol van az a pilóta? Mert az ûrben nincs egy sem. Hova ugrik? Szublimál egybõl? Vagy még a hajóban párolog el? Ne röhögtess. Ez egyszerûen baromság. Akár leírták egy spin-off regényben akár nem. Soha nem volt errõl szó egyik X játékban sem, pedig van belõle öt.

Hja, a Daedalust én is csipáztam, csak sztem túl erõs volt a 320-as sebességével. Állandóan abban ültem, miután megvettem. Mondjuk az baromság volt, hogy csak a Teladiaknál volt kapható.

Hivatalos infók szerint robotok, androidok. Ha olvastad volna a Farnham's Legend-et, abban kiderül. Annó az emberek építették õket hogy új világokat terraformáljanak.

Na meg az mivel magyarázható, hogy egy Xenon hajóból kiugrik egy pilóta?

Semmi. Nem tud többet vagy kevesebbet a többinél azért mert tanker. A Miner szállítóhajóknál van annyi, hogy van beépített mineral scannerjük és alapból van bennük ore collector is.

Ezt már én is kérdeztem anno, állítólag valami regényben írnak róla. Mindenesetre a játékból nem derül ki és személy szerint baromságnak is tartom, mert mi szükség lenne humanoid robotokra az ûrben.

Lockheed
Jaja, sok hajó kell, minél több. Jó lenne, ha a hajó modolást megoldanák cégre. Még régebben írtam arról az Izverg M2-esrõl, és most kijött egy Paranid M6 ( Thanatos, mint a Gallente Carrier az EVE-ben ) és a kettõ együtt nem megy. Ezt szomorúan vettem tudomásul, mert végre van egy M2-esem hangárral és bitang jó hajó bár nemigen ülök benne de van pár. Nagyon örülnék neki, ha a régi modellek berakhatóak lennének. Fõleg az SG hajókat hiányolom nagyon. A Deadalus osztály nagyon szépen meg volt csinálva, és igencsak jól nézett ki amikor shortrange fegyverzettel ( IRE, PAC ) végigcsorogtam Pirate Alley-n. Tisztára olyan volt, mint a filmben. Azt a hajót nagyon hiányolom!

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Azt, hogy androidok mibõl szûrted le? A játék annyit mond, hogy az ember által létrehozott önfejlesztõ AI létformák. Másszóval semmi szükségük pilótafülkére.

Annak, hogy egy mercury tanker minõsítésû, van jelentõsége?

Lockheed
Hát szerintem majd nézzél meg magadnak egy Deimost a Paranidoknál. Egyébként Terran ügyben egyetértünk, tényleg szépek a vadászok de szerintem a Tokyo is ott van. No meg szerintem az ATF összes hajója az új Valhalla kivételével. A Tyr az vmi döbbenetesen szép hajó és a kicsik is jól néznek ki nagyon. Tetszik még az Aegir is de a legszebb hajó az XTM Valhalla volt sztem.

Eleinte én is értetlenkedtem, de végül is így többõl lehet választani, szal már nem bánom.

Nagyon nem, max a sznoboknál :-)

Csak a kinézet számít a világban sajnos 😊

Vitez77
Tomonor, bármi lehet a hajók formájának közös alapja. <#idiota>
Amúgy nekem a Reus hajók tetszettek a legjobban, TC-ben sztem túl sok hajó van már. Meg nem értem miért nem lehetett meghagyni az ATF hajókat a Föld "hivatalos" hajóinak.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Érdekes amúgy hogy mennyire tudják változtatni a normákat az egósok...

X2 profil:
Fontos megjegyezni, hogy X2-ben a fajok hajóinak minden esetben ugyanaz a pilótafülkéjük, és úgy vannak rákapcsolva a dolgok (pl hajtómûvek) tehát mintha konzolok lennének. Ez akkor még elfogadható volt végülis, ám engem személyszerint most se zavar...

Argon: futurisztikus hajók (nova), néhány pedig öreg, Földi design (centaur)
Boron: Helyes zöld hajók, amelyek kék csíkot húznak és víz alatt is mennek (Argonoké is megy a víz alatt TBH)
Teladi: ?ás fajról koppintott technológia, kalózhajókat is õk gyártják
Paranid: No, ÓRIÁS robosztus hajók, és övék a legrandább
Split: ragadozók. Megálják a helyüket
Xenon: Igazi android technológiát idéz a pilótafülkéjük. Teccenek 😄
Kha'ak: akkor még újdonságnak számítottak, ahogy a Carrier-re mondja az unokatesóm: randa bogár 😄
Goner: o.o nemérdekes

X3 verzió
kialakítottak az X3 esetében egy formavilágot amelyet minden egyes faj hajója követ. Tulajdonképpen mindegyik hajóban észre lehet venni az alap vonást amelyet a többire rámásoltak vagy abból alakították ki.

Argon: olyan igazi emberi hajókat idéz. Ám a régi novát visszasírom. 😞
Boron: teccenek a komfi halacskáik, ezesetben szebbek az X2-s társaiknál.
Teladi: randa hajók, és sajna az X2-s M2-s és M1-est visszasírom nagyon. Ha az M3-asuk méretbe egy picit nagyobb lenne, elhinném hogy õk igazi kereskedõ faj...
Paranid: monumentális, star trekket idézõ hajók, jók lettek, ám most szegény teladik helyettük szívnak.
Split: Fuhú. Nos tetszik az új kialakítás, ám unalmas sajnos és elvesztették az X2-s jó kis ragadozó hangulatot a hajóik. Na meg a vörös lángcsóva. Az is nagyon hiányzik.
Xenon: nos, most szebbek lettek, ám nem mondanám meg hol van bennük a pilóta fülke, pedig õk is emberszerû androidok...
Kha'ak: amikor a reunion a khaak LOD problémával küzködött, azt hittem eldobom az agyam. Ám most szépek hogy világítanak is, ám kezd unalmas lenni a szitu...
Goner: lekoppintották a novát meg a centaurt, ez a szokásos egosoft igénytelenséget jellemzi (amely szerencsére nem jellemzõ)

Nos tõlem ennyi tellet o.o

Lány vagy, hogy ennyire a kinézet a döntõ? :-D

Én is eljutottam oda h veszek egy M7-et, de a boarding podok miatt eléggé le van szûkítve a választék.
A Cobra jó lenne de valami félelmetesen ronda, pedig a split hajók általában tetszenek (olyan brutálisan néznek ki). A boron Kraken túl nagy, lassú könnyen eltalálják, a paranid Ares meg az Argon Minotaur a két szóba jöhetõ hajó, de a Minotaur sokkal szebb úh asszem azt fogom megvenni.
Kiegészítõ hajónak meg Centaurt fogok venni, annak is a katonai változatát, csak az a baj h túlcsicsázták, az a kiugró bigyó a hajtómû fölé nem kellett volna. Sajnos kevés szép hajó van, én meg igyekeznék egységes flottát összehozni, de mindegyik fajnak megvan az éke. Split: nagy hajók, Argon: közepes, Terran: vadászok, Paranid: Hyperion 😊 Boronok jók lennének, csak nem tetszik a szinük, a teladiknak meg ronda az összes.

Ja bocs :-D

Aszteroidák miatt nem érdemes sztem bajlódni. Biztos jó kis szektor, de baromi messze van mindentõl, Terranoktól is, osztan tõlük meg sok fegyvert veszek. Nekem tuti nem érné meg. Monnyuk a déli Paranidokkal is sokat kereskedek, jó biznisz a tractor beam. Nekik van ott gyáruk, meg nekem is mnidenféle és a tractor beam-et mindig el lehet adni és iszonyú jó kereskedelmi rang növelõ is!

Lockheed
Az a bajom azzal a szektorral, hogy nagyon messze van a két kapu egymástól. XTM-ben Ollerussal meg lehetett oldani de itt nincs ilyen. Persze azért már van ott egy FDN node meg pár SPP de nem ott lesz a HQ. Itt alul az a jó, hogy egyetlen kapu van csak, világos a szektor, jó a zene, van 50 fölötti kavics mindkét fajtából és van 4 nividium is. Ez ugye a Boronokkal szomszédos rendszer az Atreus HQ-tól 2 jumpra ShipYardtól 3-ra. Splitek 4 jumpra, Paranidok 6-ra, Teladik 4-re. Az Argonok messze vannak, de azt a HUB-baé megoldom. Be fogok azonnal települni az ettõl balra lévõ déli Paranid "csücsök" alatti 2 unknown szektorba is amik az Unholy Descent szektorból nyílnak ugyanis a délebbi szektorban 4db 64-es Silicon szikla is van! 😊

Vitez77
Összességében értettem a 2mill+-t XD

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Régen sem kaptál M6-ért 2+ millát. Battlemaster rangon kaptam értük maximum 1.2 milliót. A pár százezres érték volt az átlag, még Battlemaster rangon is 800 ezer volt az átlagos. Most is jó biznisz egyébként a patrol, nem lett annyival kevesebb a jutalom, így is bõven megéri. Mondjuk már én is csak poénból és harci rang növelésbõl veszem fel ezeket a küldiket mióta milliárd fölé mentem.

Nah akkor egész jól haladsz. Én két hete csináltam meg a HQ plotot (3 hónap volt így a HUB-al együtt), bár nem sikerült egy nap alatt, picit elhúztam. Az aknás rész sok volt nekem, PSG-vel takarítottam. Az Orca meg Kingdom Endben volt. Egyébként az az Orca tök bugos. Amíg nem foglalod el, addig god modeban van, nem tudod kilõni, de amint elfoglalod már ugyanúgy halandó lesz, mint akármelyik másik hajód. Mondjuk ez lehet, hogy nem bug, inkább feature 😄 Direkt csinálták ilyenre, hogy a bénák ne lõjék szét amikor foglalják. Tök felesleges volt szerintem. A HQ-t a szokásis Montalaar melletti szektorba pakoltam (Avarice). A jobb alsó szélsõ UK szektor mitõl olyan hû de jó? 😄

Vitez77
Változó. Most küldtek elõször rám ennyi hajót (még mindig nincs vége, várom a köv. hullámot), szal ezt még nem tom. De való igaz, nálam nem nagyon éregette el a 2mill+-okat <#szomoru1> Asszem párszázezret ér csak egy M6Csak úgy poénból szoktam vállalni, amíg a köv. patchben vissza nem csinálják.
Aki viszont nem akar várni vele, annak itt van egy kis mod. Ki kell cserélni a 06 .cat .dat-ot, és kapsz egy, a régihez hasonló jutalmazást.

Lockheed
Mostanában nem nagyon vállaltam Patrol küldiket, mert nem fizet olyan jól, mint régebben. Mennyit keresel egy Hard-Very Hard missionban?

Vitez77
Bakker. 15-óra körül felvettem 2 patrol sector küldit. 10 Akuma, 4 K.....és jönnek....

Vitez77
Terran fegyverek nagyot ütnek, ne félj.
Az ATF és az USC ember, de az USC az a "hagyományos" katonaság, addig az ATF egy elit csipet-csapat, speciálisan az AGI-ok (Xenon, Terraformer, #deca) ellen kiképezve (AGI Task Force).

Valamit nem értek:
A saber-en lévõ alap fegyverek, az electromagnetic plasma cannon alig sebez valamit. Viszont a neten található különféle táblázatok alapján a sebzése kábé a középmezõnyben van. Le lettek gyengítve a fegyverek az X3:Renunionhoz képest, vagy mi a helyzet?

Ezenkívül jól látom, hogy a Terran és ATF hajókra csak emberi gyártmányú fegyverek mennek fel? Ami érthetõ is, hiszen az X univerzum többi népétõl teljesen függetlenül fejlõdtek, de nem gyenge pontja ez a Terran és ATF hajóknak, hogy csak a hurka emberi fegyverek mennek fel rájuk?
Mellesleg árulja már el valaki, mi a különbség a Terran és az ATF frakciók között? Mindkettõ a földrõl származik, nem?

Lockheed
Huhhh tegnap este végre kész lett a HUB plot, ma pedig megcsináltam a HQ plotot.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Õszintén megmondon, nekem nagyon-nagyon tetszett a Plot csak sajnos nagyon rövid... A Yakik ellopták Bala Gi kutatási angyagait és tõlük kell visszaszerezni. Az utolsó küldetésben meg kellett találni egy Orca-t és el kellett foglalni. Na azt elég nehezen találtam meg, mert nem a szektorban mozog, hanem jóval fölötte. Elfoglaltam, és abban van a HQ. Megyek ki is dobom a Menalaus Oasis alatti Unknown szektroba! Jobboldalt a legalsó szektor. Szerintem itt lesz a kis bázisom kiépítve. 😊

Nálam elég rendesen jelen vannak, egyáltalán nincs csönd. Pirate Alley nálam hosszú idõk óta töretlen Boron uralom alatt áll, na ott van kuss 1-2 szektor kivételével.

Lockheed
Egyébként én nem bánom, mert nagyon kevés Pirate van. Emlékszem mennyire jó volt XTM-ben végigcsorogni egy Tyr-ben Farham's Legend-tõl Aladana Hill-ig az összes pirate szektoron. Mennyien voltak! 😊) Jöttek rám veszett módon. Imádtam! Most nagy a csönd arra...

Ianamus Zura shipyardja is folyamatosan respawnolja a kalózhajókat. Sztem inkább az összes Teladi shipyard :-)

Lockheed
Jaja a Teladi gyíkok egy eléggé ssszzzzzunyi népsssszzzég! Tisztára olyanok, mint az Imperium Galactica 2 -ben a Shi'Nari nép, ha valaki emlékszik még rá... Nem egyszer láttam a Grand Exchange-ben lévõ hajógyárból 2-3 fõs pirate winget távozni. Érdekes, hogy ha ott helyben felaprítom õket akkor az tetszik nekik, de lehet ez csak ilyen kényszer mosoly a gyík pofájukon! 😊

Ha egy adott fajnál akarsz bevégódni akkor elsõsorban a hozzájuk tartozók által adott feladatokat kell teljesíteni, szektorfüggetlenül. Második lehetõség az adott faj szektoraiban az ellenségeik irtása, harmadik a kereskedelem a gyáraikkal.

A mésodik lehetõség light verziója a kalóz, khaak, xenon irtás az adott szektorokban. Kevésbé light, ha az adott faj õsi ellenségeit kezded ritkítani azokban a szektorokban. Ennek persze mellékhatása, hogy a másik fajnál csökken a repud, illetve lesz néhány ellenséges ûrgyár a térképen. Azok, amelyeknek a hajóit lelõtted.

Teladi területen ne bánts senkit, emrt a teladik mindekivel jóban akarnak lenni, így rögtön neked esnek, ha nem a 4 mindenkivel ellenséges csapatra vadászol (pirate, yaki, xenon, khaak)

Split és paranid területen a boronok és argonok tekinthetõk szabad prédának és fordítva.

A boronok az argonok szövetségesei, a splitek meg elviselik egymást a paranidokkal, így ezek vadászatát a másik csapat által birtokolt terepen hanyagold inkább...

Nem a szektort birtokló fajnál, hanem annál a fajnál, aminek a képviselõje a feladatot adta. Persze egy állomás védelem vagy szektorvédelem mindenképp ad valamit a szektor gazdáinál is, mert az ellenségeiket irtod, de a feladat megoldása a feladatot adó fajnál számít be...

Aha. És ha teljesítem egy állomás küldijét, akkor javul a megítélésem a szektort birtokló fajnál? Vagy hogyan lehet javítani a megítélésedet egy fajnál? Azon kívül hogy lelövöd a nagyritkán odatévedõ kalózokat és xenonokat?

Lockheed
Hát nem túl bonyolult! 😊 Comm menü.

Na oké, de akkor hogyan lehet ezeket a missionokat felvenni? Hiszen régen a BBS-en kellett. Ha az nincs, akkkor most hogyan kell?

Lockheed
Nincs BBS. A fölvehetõ missionok fajtái.

Valami mondja már meg, ebben a nagyszerû új menürendszerben hol találom a tationok bulletin boardját(ahol régen üzeneteket lehetett elolvasni és küldetéseket felvenni). Bedokkolva a station menüben még véletlenül sincs ilyen.

És az is érdekelne, hogy egyes állomások felett mik azok a különféle ikonok?

Lockheed
Persze nem mindig jön össze az elsõ kör marine-al. Viszont folyamatosan képzek ki katonákat egyszerre négy helyen. 😊

Lockheed
Mostanában hajófoglalással keresem a kenyerem. Mivel az új patch óta az építõs küldik fizetnek a legjobban szemben a régi patrol küldikkel ezért más munka után néztem. A Defend Station küldik eis jól fizetnek. Egy jobb mission könnyen 8-12 millát fizet. Nos a hajók mindig valamelyik kapuról jönnek. Úgy helyezem a hajóimat a szektorban, hogy belássam az összes kaput. Amikor jönnek akkor ugrok rájuk az összes hajómmal, és gyorsan elrendezem õket. Na a lényeg. A Very Hard missionokban az esetek jó nagy százalékában jön egy Pirate M1 vagy M2. Nos ezeket elég könnyen el lehet foglalni 5db 4-5 csillagos tengerészgyalogossal. Ez alsóhangon 80-120 milla. Szerintem nem rossz egy fél órás munkáért ami ráadásul izgalmas is! 😊

Lockheed
Viszont a harcolós küldetéseket ne Terran területen keresd!

Egyáltalán nincsenek eltolva. Legjobb pénzkeresési lehetõség kezdetben mindenképpen a harcolós küldetések.

Na de ha nincs illegális árú, akkor mégis hogyan lehet a pénzt összeszedni szállítóhajóra, meg normális fegyverzetre? A leghasználhatatlanabb fegyver is 300.000 ezernél kezdõdik.
Megint jól el lettek tolva az árak.

Lockheed
Hmmm Shrike-om még nincs. Igazából egy igen jól védett looter hajónak használom. A MARS scriptnek van egy olyan funkciója, hogy a harci droneok behorják a lebegõ konténereket ha beállítom ezt. Van benne 50 drone, amikor vége a harcnak vagy majdnem vége akkor bejön és a srácok elkezdik behordani a cuccot. Ha esetleg betámadják akkor sincs baj mert, megvédi magát. Tartok benne ANTICAP és ANTIFighter fegyverzetet is, a MARS úgyis azzal lõ amit a helyzet megkíván. Régebben TL-t használtam erre a célra de azt nagyon könnyen szétszedik és meg sem tudja védeni magát. Ez tökéletes hajó erre a célra! 😊

Lockheed
"...lletve el lehet e tüntetni a bal oldalról azt az illúzióromboló windows-taskbar szerûséget..."

Hja, nem rossz a Tern Sentinel, de a Shrike ugyanazt tudja és van hangárja, igaz a raktérbõl van leválasztva, mert az kisebb. A Shriek sztem jobb a Cerberusnál, egyik kedvenc M7-esem lett.