X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, xenonok jóval többet dobnak, fõleg magasabb harci rangon dobnak egyre több fegyvert. Egy K nálam átlagosan 3-4 milla értékû fegyvert mindig hátrahagy, volt hogy egyszerre 15 Disruptor rakétát dobott.

Elõfordul kalózoknál is, de az egosoftnál is az az infó járja, hogy ha sok kell, kalandozz végig pár xenon szektort és lesz...

Épp kérdezni akartam hol lehet distruptort venni. De akkor sehol.
Mondjuk én fõleg kalózoknál találkoztam velük, nem xenonoknál.

Lockheed
Egy érdekes próbálkozás... Nekem tetszik. Ellátóhajó TL-bõl. 😊

TL SHIP Configurator

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Lockheed
Persze mivel a fórumot linkelem mimdig a vonatkozó információkkal nem direkt linket adok mivel az ott van a fórumban, mint ahogyan most is...

Kb. 250 körüli mennyiségem van belõle most, hogy olyan 30-40-et már ellõttem és OTAS küldikbe is beraktam már ugyanennyit belõle. Pár szektornyi Xenont már leirtottam és kalózok is szokták dobni. X3:R óta a kedvenc rakétám, brutálgyors és nagyon jól manõverezik.

Disruptorokat érdemes nem ellövöldözni, hanem valahol gyüjteni. Az egyes cégek (OTAS, StrongArm, Jonferco, stb...) által osztott feladatok egy részéhez kell belõle 10-15 db alkalmanként. Venni ugye nem tudsz, csak xenonkból lõni, így ha van, tedd el...

Ritkább meg drágább rakétákat összeszedegetem én is, aztán eladom.
Én ezeket használom:
Kis vackok (M5) ellen Disruptor rakéta, nagy ritkán Hurricane, de utóbbit nem szeretem mert feleslegesen sokat foglal a raktérbõl, M4-ek ellen Wildfire rakéta.
Nagyobb vackok ellen a Beluga rakétánál nincs jobb, gyors és erõs.
M6 hajók ellen Typhoon rakéta lehet még jó választás, mert swarm és nagy a találati esélye a sok turret ellenére is. Ezek persze a commonwealth rakéták, vadász és M6 kategória, a többi kategóriában összesen nincs 5 féle amit használni lehetne.

Nexus a legjobb ûrhajós játék. Egyetlen bajom volt vele, az elvont fõellenség.

Nekem a Nexus az etalon. Szinte tökéletes.

mano1b
nem jo a link nem lehet le tölteni

Lockheed
Imádom azt a játékot! Támadható alrendszerek, complex energia és célzás rendszer... Hjajj! Ha az mind egy szimulátorban lett volna! 😊)

Nekem a Nexus játékban jobban tetszett az energiás cucc, mert ott is túl lehetett tölteni a dolgokat de sérültek is tõle, ha sokáig nyomtad bye bye fegyverzet, vagy hajtómû.

Lockheed
Hát ez az energy re-rout akkor lenne amúgy reális ha egy generátorról kapnák az áramot, vagy ha az összes generátor egy központi energiatárolót látna el árammal és onnan kapná minden rendszer az energiát...

Hát én be szoktam szedetni a droneokkal a rakétákat és olyankor jópár féle van a hajón. Egyébként M6-ban is tartok minimum 4-5 félét. Fõleg a gyorsabbakból a kis flik-flakkozó M5ök ellen. És jó ám, ha gombnyomásra indul nem kell keresgélni. Fölraktam a kombinációkat HOTAS-ra, szóval igen egyszerûen megoldható a dolog és nagyon praktikus. Sztem jó kis cucc! 😊

Na ez a Massive Set Home Cmd idáig a leghasznosabb script sztem, amit eddig kreáltak! Ez tényleg nagyon hiányzik az alap játékból, a többi sztem nem nagy szám. Az alrendszerek közti energia átirányítósdit sosem szerettem a sci-fikben, sztem rohadtul életszerûtlen. A rakéták közül meg amit érdemes használni az pont 4-5 féle, maximum, szal ennek a scriptnek sincs sok értelme. Ki a fene táraz be egyszerre 10 féle rakétából meg minek?

Lockheed
Uhh egy kimaradt.

Massive Set Home Command

Ez arra jó, ha mondjuk bedokkolunk egy hajóba 30 vadászt ezzel az összesnek ki tudjuk jelölni egyszerre HomeBase-nek azt a hajót amiben ülnek. Szerintem nagyon jó script, igazán benne lehetne a játékban csakúgy, mint a Create Custom Wing is amit lentebb linkeltem...

Lockheed
Szeretnék ajánlani pár (szerintem) jóféle scriptet.

Weapon Select Extension

Hajókhoz lehet profilokat rendelni, és ami a legjobban tetszik, hogy van négy gomb amihez 1-1 rakétafajtát lehet rendelni és így a harcban kínosan hosszú rakétaválogatás helyett azonnal indítható a kívánt típus.

Transfer Energy

Nagyon jópofa dolog ez. Aki játszott SW játékokkal annak nem lesz idegen. Rövid idõre az alrendszerek között lehet átirányítani az energiát persze a többi kárára. Például a hajtómûvekhez irányított többlettel jelentõsen megnõ a teljesítménye, de ezzel arányosan gyengébb a fegyver és pajzsgenerátor. Nagyon jó volt szerintem és sajnálom, hogy itt nincs olyan lehetõség, hogy a pajzsokat asszimmetrikusan töltsük. Pl egy frontális rohamnál az elülsõ pajzsokat jobban töltenénk. Itt csak pajzs van, az sem látszik. 😊 Mai napig imádom az SW X-W Alliance-t.

Advanced HyperDrive

Többféle ugróhajtómû remek audioeffektekkel. 😊 Nagyon tetszik, hogy az ugrás elõtti visszaszámlálásnál van szövegelés. Lehet vele szektoron belül is warpolni persze mindent energiacelláért cserébe.

Természetesen kísérni kell vadászokkal is az M8 hajókat. Mondjuk a leggyengébbnek is van olyan erõs pajzsa, hogy néhány átlag M4 nem tud vele elbánni egy könnyen, de M4+ fölött minden veszélyes rá. Nem csak M7-esek ellen, hanem M2 és M1 osztályú hajók ellen is eredményesen lehet használni, de mondjuk két-három M1-re is ki kell lõni vagy 60 rakétát, szal iszonyú pénzbe kerül a móka.

Lockheed
Jogos, arról az M7rõl elfelejtkeztem. 😊 Hát én nem sokat kísérleteztem velük. A vadászok életveszélyesek rá nézve és azért abból mászkál a legtöbb szerteszét. M7 ellen tényleg jók de azok ritkán járnak magukban... Szerintem az XTM-es M8 osztály ( Utility Frigate pl.: Griffon ) sokkal használhatóbb volt, mint ez. Ezek inkább olyan M3M-nek tûnnek nekem. Szerintem inkább létre kellett volna hozni egy ilyen és egy M6M osztályt, mint tették azt a fregattoknál is.

Boron Tresherre rámegy a PPC, de mind1, mert amúgy az IBL szerintem jobb fegyver, hát még a PSP.
Egy hajóba tud M8 bedokkolni, és az pedig a Valhalla. BTW szerintem is jobb lenne, ha mondjuk az M1-ekbe is be lehetne dokkolni pár darab M8-ast, sokkal használhatóbbak lennének, mert így a mostani állapotukban az M6-osok feleslegessé teszik õket. Egyébként a Hades-t és egy Claymore-t egész sokáig tesztelgettem, nagyon egyszerûen le lehet velük lõni több M7-est is akár, csak a vadászfedezetre kell vigyázni. Olcsó capship eltakarítónak az M8 páratlan! Illetve relatív, hogy olcsó, mert a sok kilõtt rakéta sok pénzbe kerül. Lehet erre is taktikát építeni ettõl függetlenül, a TC-ben sehol sincs elõírva, hogy minden hajóból kötelezõ venni és csak úthenger taktikát szabad alkalmazni, hogy mindenbõl a legnagyobbat. Elég sok féle harci taktikát kitapasztaltam, kikísérleteztem már a néhány hónapnyi TC játék alatt, ettõl is jó nagyon a játék, hogy tök rugalmas.

Lockheed
Hát a PPC-t felejtsd el. Még Fregattokra sem megy fel a PPC. Max az IBL bár az is jó. Egyébként a Tomahawk Heavy Missile és a Phantom missile is igencsak jóféle rakéta. Ezeket tudják hordozni és rövid idõközönként indítani.

Nem lehet dokkolni az M8-asokkal? lol

Pedig elvileg azok bombázók lennének (én ilyenkor mindig a freespace-es bombázókra asszociálok: lassú, de erõsen páncélozott vadász brutális bombákkal meg turretekkel).

Jó lett volna mondjuk egy 80-as sebességû vadász 2db PPC-vel, a turretbe HEPT-ekkel, meg Firestorm torpedókkal. Na az M8-as lenne.

Lockheed
Hát ez igaz, de én addig el sem lezdtem foglalni míg meg nem volt hozzá a folottám. Elsõ fregattom egy Deimos volt, a következõ egy Panther, aztán a Minotaur. Ekkor kezdtem el egyáltalán gondolkozni a foglaláson. Minderre a pénzt egy Vidarral szedtem össze. Hyperionnal egy Deiomosra nagyon rövid idõ alatt össze lehet kapni...

Gladiátorral semmire sem mégy. M8 osztály felejtõs. Ha lehetne õket dokkolni más hajókra nem lenne olyan rossz, de így használhatatlan.

Ez teljesen új játék, épp csak befejeztem a nem terran területek felfedezését és elindultam oda is...

Valóban!
Velem is ezt tette az új mod, egészen addig, amíg új játékot nem kezdtem.
Tegnap elmentem a terran szektorokba. A Jupiternél kissé felmérgeltem magam. 4 FPS-t produkált a gép. Máshol 30 alá ritkán megy. Túl sok hajót se láttam közlekedni, így az nem foghatta le, meg másutt ha 5 oldalnyi hajó irtja egymást akkor is folyamatos a mozgás.

Ezzel az ûr átszabó moddal valamit nagyon elkavartak arrafelé...

Igen, de neked már van flottád.

Én meg flottát akarok szerezni. Van egy Hyperion meg egy Minotaur és kész. Nemsokára lesz még egy Hyperion, meg veszek egy Gladiatort hátha azzal könnyebb lesz.

Lockheed
Ehh jó taktikával és kellõ felkészültséggel nagyon egyszerû hajót foglalni. Mondjuk ésszel és némi módosítással csinálom de nagyon egyszerû... Gyártom magamnak a podot és kell 2-3 fregatt hozzá, hogy könnyen menjen. De nem bonyolult szerintem. Én napi 1-2 nagy hajót (M7,M2,M1) elkapok.

Fel tudod magadnak turbózni a dolgot. Mész vadászni, az automatikus hajókkal meg összehordatod a HUB-ba a cuccot.

Nekem az a gondom, hogy mint békés, goner fénykeresõ, nem vadásztam senkire, inkább csak építgettem a kereskedelmi flottámat, meg gyárakat, felélesztettem President's End-et, majd elballagtam a goner templom újjáépítését elõsegíteni. Csak jól elfeledkeztem arról, hogy harcolni is kell majd. Most ott várnak a "beholderek" a hajóban, hogy megmentsem õket. Néha jön egy üzenet, hogy siessek...

Még várniuk kell kicsit, mert marine-jaim vannak, meg szállító hajóm is, de hadihajó egy darab se. Meg éppen elkölteni való forgótõke se nagyon...

Nem tudok mostanában játszani. Amióta megtudtam h milyen körülményes hajót foglalni egy kicsit elment a kedvem sajnos. Meg csinálom a HUB-ot ami szintén elég lehetetlen.
Plussz nem egy pörgõs játék, egy óra után elalszok <#rinya>

Alapvetõen sehogy. Az emlegetett Debris Reapir moddal lehetséges azokat, amelyek eleve ott vannak a játék kezdetekor, mint roncsok, az egyes szektorokban.

Hali!
Biztos kérdezték már százszor, (de új vagyok szval légyszi nézzétek el) hogyan lehet visszaépíteni a szétlõtt bázisokat? Mer Targetként nem ír ki semmilyen infót. (ha egy sorszámot megírtok nekem h hol keressem a választ azt is megköszönöm)

thnx
Hát én ezt nem értem. Vettem még katonát így 20-al mentem neki a küldetésnek. Volt 15 db egy csillagos azokat küldtem be elõször majd a végén az 5 legjobb harcosom. A második szint után mind meghaltak megint.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

Aki aggódik, hogy a "háttér mod" által átpakolt aszteroida mezõkben összetöri a hajóit, tegye föl a Rotate and Move objects scriptet.

Lockheed
Találtam egy topicot ahol leírják, hogyan lehet a Terran Valhallát kompatibilissé tenni a Commonwealth fegyverekkel. Hát igen! Ezért nem tudtam marineokat hozzáadni a CF Raptorhoz.

Topic

Kétszer 10 katonát küldtem ki és talán 8 maradt meg a végére...
Túl sokat nem veszõdtem a képzéssel, így nem tudom, milyenek voltak...

Akkor én is lebontom. Annyira nem hiányzik...

Amaro
A Mobile Mining Base Ship egy Mammuth, ugyanazzal a statisztikával, de megváltoztatott fegyverzettel: laser, drill. Ennyi, így hát nálam visszatöltés és szétbontás volt...

A Goner plot hajófoglalós küldetéséhez milyen erõs katonák kellenek, mert nekem 5 db 3 csillagos sem tudta elfoglalni, mindig kivéreznek a második szint kipucolása után azonnal, pedig az egyiküknek 4 csillagos a harci képessége és csak 4 ellenfél van a hajón.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

Gondoltam, hogy bányászkodik, de arra képes egy ore collectorral és mobile miner ágyúval felszerelt Demeter Miner is, aminek az ára töredéke ennek a masinának. Ráadásul ez TL osztályú...

Azt hittem, valahogy úgy mûködik, hogy van hozzá egy-két bányász TS és ide hordják a cuccot...

Amaro
Bányászkodik 😊 Az olyan kisebb aszteroidákat, amikre nem érdemes bányát telepíteni, állítólag ezzel érdemes kibányászni. A Mobile Pirate Station és a Pirate Ship nem partnerek a Shipyardokban, ez van sajnos.

A Mobile Mining Base Ship mit csinál? Sodródik egy ilyen roncs President's End-ben, és meglehetõsen sokba lenne a helyreállítása. Rengeteg anyag, plusz 14 millió Cr. Azt látom, hogy a Terran szektorokban kapható és 28 millióért mérik, csak nem tudom, érdemes-e vele foglalkozi, vagy inkább bontsam szét.

Megint találtam egy félig szétlõtt Mobile Pirate Stationt. Érdekes egy TL, ugyanis ST Containerek vannak rajta, mégse lehet vele gyárakat venni. Az elõzõ játékban azt hittem, azért, mert tele raktam mindenfélékkel (hagyva elegendõ üres helyet a gyárnak), de most teljesen üresen álltam be vele egy shipyard-ra és mégse...

A yakiknál lehet kapni "normális" Pirate Base-t, 160 milliót kérnek érte. A leírása szerint, ha megtámadják, "elrejtõzik". Gyanítom a Yaki shipyard mod eredménye. Ha lesz annyi pénzem, kipróbálom...

Vitez77
Nnna, minden megoldódott. Köszönöm az infókat!

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Itt egy REMEK script! Nagyon megörültem neki! 😊

Akárhány winget létre lehet hozni vele. Hozzáad egy commandot a General menühöz. Nagyon egyszerûen mûködik: aktiválás után megadod a wing nevét, és már adhatod is hozzá a hajókat... 😊

Create Custom Wings

Lockheed
Ez a topic segítségedre lehet...

Haxor! :o

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
Aha! asszem sikerült! Anno ugye kicsomagoltam az egyik catot. Abban volt csomó minden, többek között egy maps mappa is. abban kicseréltem az x3_universe.xml-t. csak a maps mappát tömörítettem catba, s így most mûködik.
Nem hagytam ki semmit akkor, ugye? ^^

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Vitez77
Naruhodo! Nagyon kösz! 😊

Amaro
Ja és a file neve minden esetben x3_universe.xml, Vitezmap.xml-t nem fog betölteni, fájlnevet nem módosíthatsz, hacsak nem írtad át a hardcoded magban - ha igen, mondd el, hogy kell 😉

Amaro
"maps" alkönyvtárat hozd létre, abba kell betenni az universe.xml-t, és úgy menteni a modot. Nekem tökéletesen mûködik, pedig eléggé átírt univerzummal játszok.

Vitez77
Odáig én is eljutottam 😄 De kösz 😉
Kérdés az, hogy miért nem.
Leírtam, mit csinálok, hogyan. Mi benne a hiba?