X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk én fõleg kalózoknál találkoztam velük, nem xenonoknál.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Én ezeket használom:
Kis vackok (M5) ellen Disruptor rakéta, nagy ritkán Hurricane, de utóbbit nem szeretem mert feleslegesen sokat foglal a raktérbõl, M4-ek ellen Wildfire rakéta.
Nagyobb vackok ellen a Beluga rakétánál nincs jobb, gyors és erõs.
M6 hajók ellen Typhoon rakéta lehet még jó választás, mert swarm és nagy a találati esélye a sok turret ellenére is. Ezek persze a commonwealth rakéták, vadász és M6 kategória, a többi kategóriában összesen nincs 5 féle amit használni lehetne.
Nekem a Nexus az etalon. Szinte tökéletes.
Hát én be szoktam szedetni a droneokkal a rakétákat és olyankor jópár féle van a hajón. Egyébként M6-ban is tartok minimum 4-5 félét. Fõleg a gyorsabbakból a kis flik-flakkozó M5ök ellen. És jó ám, ha gombnyomásra indul nem kell keresgélni. Fölraktam a kombinációkat HOTAS-ra, szóval igen egyszerûen megoldható a dolog és nagyon praktikus. Sztem jó kis cucc! 😊
Massive Set Home Command
Ez arra jó, ha mondjuk bedokkolunk egy hajóba 30 vadászt ezzel az összesnek ki tudjuk jelölni egyszerre HomeBase-nek azt a hajót amiben ülnek. Szerintem nagyon jó script, igazán benne lehetne a játékban csakúgy, mint a Create Custom Wing is amit lentebb linkeltem...
Weapon Select Extension
Hajókhoz lehet profilokat rendelni, és ami a legjobban tetszik, hogy van négy gomb amihez 1-1 rakétafajtát lehet rendelni és így a harcban kínosan hosszú rakétaválogatás helyett azonnal indítható a kívánt típus.
Transfer Energy
Nagyon jópofa dolog ez. Aki játszott SW játékokkal annak nem lesz idegen. Rövid idõre az alrendszerek között lehet átirányítani az energiát persze a többi kárára. Például a hajtómûvekhez irányított többlettel jelentõsen megnõ a teljesítménye, de ezzel arányosan gyengébb a fegyver és pajzsgenerátor. Nagyon jó volt szerintem és sajnálom, hogy itt nincs olyan lehetõség, hogy a pajzsokat asszimmetrikusan töltsük. Pl egy frontális rohamnál az elülsõ pajzsokat jobban töltenénk. Itt csak pajzs van, az sem látszik. 😊 Mai napig imádom az SW X-W Alliance-t.
Advanced HyperDrive
Többféle ugróhajtómû remek audioeffektekkel. 😊 Nagyon tetszik, hogy az ugrás elõtti visszaszámlálásnál van szövegelés. Lehet vele szektoron belül is warpolni persze mindent energiacelláért cserébe.
Egy hajóba tud M8 bedokkolni, és az pedig a Valhalla. BTW szerintem is jobb lenne, ha mondjuk az M1-ekbe is be lehetne dokkolni pár darab M8-ast, sokkal használhatóbbak lennének, mert így a mostani állapotukban az M6-osok feleslegessé teszik õket. Egyébként a Hades-t és egy Claymore-t egész sokáig tesztelgettem, nagyon egyszerûen le lehet velük lõni több M7-est is akár, csak a vadászfedezetre kell vigyázni. Olcsó capship eltakarítónak az M8 páratlan! Illetve relatív, hogy olcsó, mert a sok kilõtt rakéta sok pénzbe kerül. Lehet erre is taktikát építeni ettõl függetlenül, a TC-ben sehol sincs elõírva, hogy minden hajóból kötelezõ venni és csak úthenger taktikát szabad alkalmazni, hogy mindenbõl a legnagyobbat. Elég sok féle harci taktikát kitapasztaltam, kikísérleteztem már a néhány hónapnyi TC játék alatt, ettõl is jó nagyon a játék, hogy tök rugalmas.
Pedig elvileg azok bombázók lennének (én ilyenkor mindig a freespace-es bombázókra asszociálok: lassú, de erõsen páncélozott vadász brutális bombákkal meg turretekkel).
Jó lett volna mondjuk egy 80-as sebességû vadász 2db PPC-vel, a turretbe HEPT-ekkel, meg Firestorm torpedókkal. Na az M8-as lenne.
Gladiátorral semmire sem mégy. M8 osztály felejtõs. Ha lehetne õket dokkolni más hajókra nem lenne olyan rossz, de így használhatatlan.
Velem is ezt tette az új mod, egészen addig, amíg új játékot nem kezdtem.
Ezzel az ûr átszabó moddal valamit nagyon elkavartak arrafelé...
Én meg flottát akarok szerezni. Van egy Hyperion meg egy Minotaur és kész. Nemsokára lesz még egy Hyperion, meg veszek egy Gladiatort hátha azzal könnyebb lesz.
Nekem az a gondom, hogy mint békés, goner fénykeresõ, nem vadásztam senkire, inkább csak építgettem a kereskedelmi flottámat, meg gyárakat, felélesztettem President's End-et, majd elballagtam a goner templom újjáépítését elõsegíteni. Csak jól elfeledkeztem arról, hogy harcolni is kell majd. Most ott várnak a "beholderek" a hajóban, hogy megmentsem õket. Néha jön egy üzenet, hogy siessek...
Még várniuk kell kicsit, mert marine-jaim vannak, meg szállító hajóm is, de hadihajó egy darab se. Meg éppen elkölteni való forgótõke se nagyon...
Plussz nem egy pörgõs játék, egy óra után elalszok <#rinya>#rinya>
Biztos kérdezték már százszor, (de új vagyok szval légyszi nézzétek el) hogyan lehet visszaépíteni a szétlõtt bázisokat? Mer Targetként nem ír ki semmilyen infót. (ha egy sorszámot megírtok nekem h hol keressem a választ azt is megköszönöm)
thnx
Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP
Topic
Túl sokat nem veszõdtem a képzéssel, így nem tudom, milyenek voltak...
Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP
Azt hittem, valahogy úgy mûködik, hogy van hozzá egy-két bányász TS és ide hordják a cuccot...
Megint találtam egy félig szétlõtt Mobile Pirate Stationt. Érdekes egy TL, ugyanis ST Containerek vannak rajta, mégse lehet vele gyárakat venni. Az elõzõ játékban azt hittem, azért, mert tele raktam mindenfélékkel (hagyva elegendõ üres helyet a gyárnak), de most teljesen üresen álltam be vele egy shipyard-ra és mégse...
A yakiknál lehet kapni "normális" Pirate Base-t, 160 milliót kérnek érte. A leírása szerint, ha megtámadják, "elrejtõzik". Gyanítom a Yaki shipyard mod eredménye. Ha lesz annyi pénzem, kipróbálom...
天使たちは私を見守る
Akárhány winget létre lehet hozni vele. Hozzáad egy commandot a General menühöz. Nagyon egyszerûen mûködik: aktiválás után megadod a wing nevét, és már adhatod is hozzá a hajókat... 😊
Create Custom Wings
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Nem hagytam ki semmit akkor, ugye? ^^
天使たちは私を見守る
天使たちは私を見守る