12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • bgabor
    "Ám mit is beszélek, nem értünk mi ehhez..."

Ez már a beszélgetés elején kiderült.
  • tomonor
    igen, de én csak a tapasztalatokat nézem. Látom hogy van egy Taikodom nevű brazil játék amelyben 35 szektor van talán egy szerver, tele élettel, kb 100 játékossal egyszerre, és mit kapsz? Floodot. Laggot. Ezért mondom hogy több szerverre van szükség ahhoz hogy lagmentesen játszható legyen a játék. Ám ez az egész egyszerű. Mindegyik szerver gépre fel van rakva a játék, és egy szerver ki van nevezve arra hogy azt vagy azt a tömböt támogassa. Ha egy játékos egyik szerverről a másikra utazik, abból semmit se vesz észre, ugyanis a szerverek egymással összehangoltan működnek.

Ám mit is beszélek, nem értünk mi ehhez... Inkább hagyjuk.
  • r4pt0r
    A WoW az teljesen más, ott nem 1 világ van hanem kb 5-10k emberenként egy új realm. Mivel itt közel se lenne több millió ember ezért Xnél is azt kell követnie hogy csak 1 univerzum legyen, ahol mindenki bent lehet.
  • tomonor
    csak hallkan megjegyzem hogy a WoW sem egy szerverről fut...
  • RJoco
    Nalátod!

Én erről beszéltem, te miről? Mert az már nem X!
    Nem lehet capital hajóm! Ez milyen műsor lenne?! Gagyi!

Azt sem írtam, hogy az összes regisztrált tagnak egy szektorban kellene lennie. Sőt, ami azt illeti igazán részletekbe bele sem mentem.

10-15 szerver? Álmodozz csak! 10-15 szerverpark esetleg elbírná az elképzelésed rengeteg optikai kábellel összekötve.

X3 motor? Hát akkor másikat kell írni, ami bírja az adatküldést. Persze ez biztos, hogy nem csak úgy megy, de gondolom ezt az Ego is tudja.

Nem kéne annyi bejelentkezett felhasználó, hogy legyen élet az Xverzumban. Hisz mint minden online stratégiai játékban nem áll le a termelés, ha csak te nem állítod le. X-ben meg nem is lenne lehetőség leállításra. Így kereskedni mindig lehetne. Így a lakott szektorokba, minek NPC gyár vagy hajó.
    Ki lehet alakítani néhány szektort harci térré, ahol NPC vs Player lenne más-más nehézségi szintben. Nameg persze a faji háborúk sincsenek kizárva, hisz Argonok utálják Paranidokat, viszont Boronokkal nagyon jóban vannak. Ki milyen fajt választ, aszerint választja ellenségeit, barátait.

Vállalható lenne küldi az EQ-ban vagy SY-on. Sőt, mi is feladhatnánk küldit. Persze angolul.

És utoljára: azt hogy én minek megyek és minek nem, azt NEM TE HATÁROZOD MEG!
  • Vitez77
    Lehet, de a kis elrugaszkodás nem szabad hogy új játékot jelentsen ;)
    Az elsőt tudtam a második viszont meglepetésként ért :O
  • tomonor
    néha muszály elragaszkodni a vanilla valóságtól. Tudtad amúgy, hogy a Taikodomban van harci és különböző szektorzene amit nem raktak be, illetve eredetileg 3 fajt terveztek: Belter, Spacer és Neutralt? o.o
  • r4pt0r
    Lényegében egy EVEonline, Terran fajokkal és némi változtatással. 10-15 szernél biztos hogy több lenne, ilyen méretben már nem is szerverekről beszélünk, inkább szerver szobákról. :D

Egyébként az elhelyezkedésnél nyilván oda teszik a szervert ahol a legjobb áron tudják szerezni, vagy pedig oda ahol a legtöbben fognak játszani. Szerintem.
  • Vitez77
    Minek megnövelni a meglevő szektorokat? Elég "rátalálni" egy kapura, ami új rendszerekbe vezet s bumm, akkora szektort teszel oda amekkorát akarsz.
    Amit te leírsz az nem X-online, inkább Tomonor-online.
  • tomonor
    Az én ötletem egy X MMO-ról sokkal valóságszerűbb, ám költséges lenne, de azért leírom.

Először is, a játék az X3-TC után VAGY X-Tension idejében játszódik. Az univerzum tulajdonképpen 10-15 szerverből állna, egy szerver 1 szektorhalmazt látna el, amely kb 10-15 szektorból áll. Így picit jobb eredményt érnénk el lag terén mint a Taikodom. Arról nem is beszélve hogy a szerverek a föld közepén, UK-ban lennének elhelyezve, így mindenki ugyanolyan jól járna.

A motor leginkább az X3 motorhoz hasonlít grafikailag, de nincs benne korlátozás fizika téren, így variálható lenne kiegekkel, pl bolygóralandolás.

Egy játékos kiválaszthatná hogy melyik fajba kezd az 5-6 közül (terránok, que?). Minden fajnak meglennének az előnyei illetve korlátai, például a Teladiknak nem kell adót fizetni minden egyes árucikk után, Splitek 2x nagyobb dmg-t okoznak és 2x gyorsabbak, Boronok 2x több pajzsot kapnak illetve regenerálódó hull-t, Paranidok 3x erősebb Hull-t és szintén regenerálódó hull-t, Argonok mondjuk mindenből kapnának egy picit illetve a Terránok gyorsak és halálosak lennének.

A szektorok megnőnének, egy szektor tartalmazná az összes bolygóját amit előír a játék, amelyek látogathatóak lennének. Mivel nincs több SETA, így a Quantum Drive jönne szóba, olyasmi mint a Cruise mode a Taikodomban, a lényege hogy lenyomva egy gombot, betölt aktiválódik így nagy sebességre teszel szert, ám közben nem, vagy nehezen tudod írányítani a hajód. Minden bolygónál lenne egy Trading Station, amely a bolygót képviseli, így dinamikus lenne az economy.

Gyárakat és kapitális hajókat az úgynevezett Cégek és Céhek vehetnének, de lenne rá szabály, és korlátozás is hogy mit hova rakhatnak.

Tehát az univerzum nem lenne szabad. Folyt.köv. soon.
  • r4pt0r
    Azért EVEben is lehet 1embernek üzemeltetni több gyárat, ha akar. Igaz bonyolultabb mint az Xben mert itt etetni is kell.

Egyébként a jelenlegi X nem alkalmas online térhódításra, kevés benne a lehetőség. Sokat kéne még dolgozni ezen.

Persze lennének fanok akik játszanának vele, de gondolom az Egosoft se akar pár ezres tömeget. Ha majd 1x megcsinálja akkor az nem ilyesmi lesz. :D
  • tomonor
    jah és képzeld el az univerzumot Xenonok meg Khaak nélkül... Ennyit a nem kell NPC dologról.
  • tomonor
    nagyon, de nagyon rosszul képzeled ezekszerint.

Először is, npc-kre szükség van. Questek, economy, stb. Játszottál már akár egyetlen űr MMOG-vel? Mindenütt vannak NPC-k. Annyi játékos egyszerre nem játszana a játékkal, hogy betöltsenek minden szektort, ráadásul mindenki (mint mindig) a fő szektorokban tartózkodna, tehát Argon Prime csak úgy simán tele lenne.

Másrészt: X3 Engine. Amint mondtam képtelenség, ha akarod előszedem a topikot amelybe próbállgatták, de nem jártak szerencsével és kb 7 féle módon nekifutottak. X3 motor egyszerüen NEM képes folyamatos online adatküldésre. Az X3:R és X3:TC motorja teljesen ugyanaz, tehát megint csak fail volt amit írtál, a kódolás más, és tulajdonképpen amitől szebb a TC az X3R-hez képest azok a feljavított shaderek és a Suns as Lightsource kivétele.

Az 5. pontod alapba az X univerzumot gyalázná meg, mindenki szinte 'Rohadt Easy' módba kezdene egy gyárral... Ezt nem gondoltad végig rendesen.
    Továbbá, ha minden játékos birtokolhatna egy vagy több gyárat, az azt jelentené, hogy 300 000 játékosnak van mondjuk 3-4 gyára, számold ki. Ezt a szerver nem bírná. Épp ezért korlátozzák az űr MMO-k hogy max csak Corporációknak és klánoknak lehessen építménye. A hely igényről nem is beszélve, illetve arról hogy a gazdaságot hogy felborítaná hogy Home of Light-ba és környékébe van 300 SPP...

6. A kommunikáció nem csak egy nagy flood és lag halmaz lenne ez esetben, hanem percenként kapcsolná le magát a szerver.

Mégvalami: az X3-as motort nem mindenki gépe kezeli. Ezért az X2-es motor lenne optimális talán egy X MMO-hoz, ám az már régi, és annak is voltak korlátai ha jól emlékszem.

+még azt is megemlíteném hogy a jumpdrive valami rohadt nagy csalás lenne.

Tehát összeségében, te ne menjél X-szériás MMO játékot készíteni.

Topikot pedig lehet nyitni róla, de nem a játékok topikjában, ugyanis a fórumszabályzat kimondja hogy csak a bejelentett játékoknak lehet topikja. Á la saját fórum.
  • RJoco
    Ehhez az X-Online dologhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy nem értem, miért kell olyan nagy dologra gondolnia mindenkinek, mikor szerintem egyszerűbben is meg lehetne oldani a dolgokat:
    1. A játék alapból adott: X3 Reunion, TerranConflict.
    2. A szervernek nem kellene az egész játékot futtatnia, mert akkora szerver nincs és nem is lesz egyhamar.
    3. Mindenki gépén ott van valamelyik játék vagy mindkettő ergo mi futtatjuk a játékot olyan grafikával, mit gépünk megenged.
    4. Minek NPC-k a játékba? Főleg állomásokra gondolok. Bőven elég lenne egy SY és EQ.
    5. Minden játékos regisztrációkor kap egy gyárat full raktárral, hogy legyen miből gyártani. Helyzetét a játékos határozza meg. Ezzel biztosítva az életet az Xverzumban.
    6. Kommunikáció: bőven elég lenne a szerver felé küldeni hajóink koordinátáit és gyáraink anyagkészleteit (a gyár helyzete nem változtatható lerakás után) rövid kódokkal, amit a szerver szétküldene és a játékos szgépe dolgozná fel és rakna rá textúrát. Ezzel nagyon megrövidűlne az adatküldés. Hiszen Mo-on a feltöltéssel van a nagyobb gond, nem a letöltéssel (bár néhol még azzal is).

Én valahogy így képzelnék el egy működőképes X-Online-t.

Amúgy nem ártana lassan egy topicot nyitni neki, mert ez gyakran előforduló téma ahogy nézem.
  • Vitez77
    Igen, csakhogy ott a fejlesztők zsebretették a pénzt. Egosofték pedig nemnagyon viselkednek így (lásd, jön a 2. ingyenes bónusz pakk).
  • Gunslinger
    Szerinted? :-) Itt van a PSG kompatibilis hajók listája: http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/weapon-search.php?weapon=51
  • Lysandus
    PSG-ét sem használ az AI rakétavédelemre? Mert egyedül ezzel le lehetne szedni bármilyen agyafúrt swarm-ot. És maximális, 100 %-os hatékonysággal.
  • gallardo
    Scriptek nélkül el lehet foglalni egy Xenon Q-t?
  • tomonor
    'long term goal' volt ám a Duke Nukem Forever is...
  • bgabor
    Természetesen a capshipeket az első slotokban lévő fegyverekkel, vadászokat a tornyokban lévő flakokkal.
  • Vitez77
    Ne kelts negatív reklámot (hacsak másvalaki nem írt ilyet akkor ez a TC véleményem legvégéből való - mentségemre legyen, hogy gyakran használtam a "lehet" szót).
    Egy X-online-nak nem feltétlen kell X3 Reality Engine, bár kétségtelen, hgy közelítünk ahhoz a szinthez; lásd az általad bemutatott Black Prophecy-t, vagy az EVE-online Trinity-vel bemutatott új képi világát:

de a Jumpgate Evolution-nak sem kell majd szégyenkeznie.
    Amúgyis, a legtöbb adatot az X-ben maga a mesterséges univerzum jelenti, amit a gép kreál; ha a játékosok csinálják a gazdaságot meg mindent, akkor a gépnek csak egy kis hátteret kell ehhez adnia no meg a grafikát. SaGa kimondta a varázsmondatot, az X sokkal több mindent menedzsel, de ez azért van, mert élő világot kell teremtenie élettelen adathalmazokból; ha egy MMO-ban kilépsz egy rendszerből, attól még nem tűnnek el a játékosok, ugyanúgy tevékenykednek, ellenben a legtöbb singleplayer játékban megszűnik minden, amint elhagyod a régiót. Az X azonban tovább kalkulál, nem áll meg az élet, s ez okozza a nagy gépigény javarészét.

327528 regisztrált taggal szerintem nincs mit szégyelni, ennél még az EVE-nek is kevesebbje van (a hőn emlegetett 500.000 játékosnak csak a fele valódi, a többi inaktív vagy dupla accountot használ).

Minden megvan benne ami egy MMO-hoz kell, a helyigényt könnyen ki lehetne elégíteni minden drasztikus változás nélkül.

Amíg Berndt ki nem áll a Reichtag elé és nem jelenti ki hogy "Mein volk: nicht X-Online!" addig én bízok benne.

Ja, és az általam oly gyakran emlegetett videót is megtaláltam :D
    http://x3tc.blogspot.com/2008/10/bernd-some-reviews-and-video.html
    az első az, az X-Online-ról 4:30-tól van szó.
  • Gunslinger
    Nah, faszán elszúrtam a dőlt betűzést a végére... :-(
  • Gunslinger
    Mellesleg az oldalsó tornyairól annyit hogy a bal, jobb és fölső torony tűzzónűja teljesen lefedi a thresher fölötti és előtti területet
    Akkor itt valamit változtattak, mert az 1.2-es patch idején volt a nagy fregatt tesztelő időszakom és határozottan emlékszem, hogy az általad említett zónákban jelentős vakfoltja volt a Treshernek.

Ezáltal teljes a lefedettség, és capital shipet, vadászrajt egyaránt pillanatok alatt elintéz.Capshipet flakkal és cig-el? Csak szemből tudsz capshiept lenyomni a Tresherrel, más oldalakról esélytelen. Harmadszorra írom. A Tresher elülső tűzereje a kategóriájában páratlan, a legerősebb, de minden máshol gyengébb az összes többi M7-eshez mérten. A Panthernél 4 Flakot is rakhatok hátulra. Az oldalsó és elülső ágyúi tudnak föl, le, előre és hátra is lőni. Abszolút 360 fokos a tűzlefedettség, az Agamemnonnál detto. Pantherrel épp hogy picit kell oldalazni és 12 ágyúból tudok lőni! 6 elülső, 2 oldalsó és 4 fölső vagy alsó az irányvektor függvényében!

Igen, kiugrok a szektorból jumpdriveal, ha nincs másik ismert kapu a szektorban. Ha van, akkor a szektor megfelelő kapuján ugrok be(vagy arra ugrok át egyből a jumpdiveal, anélkül hogy elhagynám a rendszert), és így a megfelelő irányból kapom el őket.[i/] Igen, Tresherrel ezt kell tenni, mert a 3 GJ két Q lőtávján belül csoda ha kibírja azt az időt amíg kiválasztod az ugrási célt és beindul a jumpdrive, ez minimum olyan 12-13 másodperc. Egy Pantherrel lazán lenyomom a két Q-t, mert sokkal keskenyebb hajó, sokkal nehezebb eltalálni, mint a Treshert és jobban is manőverezik és egyidejűleg lőhetem mindkét hajót is IBL-el.

[i]Mellesleg az IBL egy kalóz fegyver, csupán három darab gyárban kapható, azokból is egy pirate, kettő Yaki szektorban van. Ők nemigazán szoktak eladni belőle a playernek, lévén hogy a legtöbb playernek elég rossz a viszonya velük. Tehát logisztikai rémálom az IBL beszerzése.

Ez bizony így van, én is csak a LooManckStrat's Legacy-ban lévő gyárból tudok vásárolni, a Yakik nem engedik. Előbbi miatt amúgy már volt hogy keményen összebalhéztam az Argonokkal, időnként ki szokták lőni az IBL gyárat és tök soká építi vissza az AI. Egyszer ledurrantottam miatta egy Cerberust és kíséretét mert éppen elkezdték lőni az állomást...nem hagytam.

[i]A deimosra pedig az IBL csak a tornyokra megy fel, a main slotokra nem, ami édeskevés. Bárki ellenőrizheti a fenti databaseben. Elöl ISR/CIG/PSG a max, és ez roppant kevés a thresherhez képest. [i/]Ez így van, bár attól függ mi ellen mész. A PSG legjobb vadászok ellen, de a Deimos capship elleni tűzereje nem vetekedhet a Tresherével természetesen, én csupán a multifunkciós mivoltja mellett emeltem hangot. Mindazonáltal Deimossal is szedtem már le Xenon K-t kényszerből, tény, hogy nem ezzel szoktam ellenük menni, de az oldalsó IBL is elég, mert a 6 GJ-al bizony kétszer annyi ideig kitart, mint a Tresher.
  • tomonor
    az MMO-kat DIREKT úgy készítik fel hogy még a betárcsázós netes embereknek se legyen laggos a játékmenet. Grafikáról nem is beszélve. Szerinted ha kiadnának egy X online-t akkor az olyan jól nézne ki mint az X3? Nem, valójában, kb úgy nézne ki mint a Taikodom

...viszont vannak kivételek, mint a most készülő Black Prophecy:

(trailer)-Ezért a játékért ha havidíjat kellesz fizetni... Fogom! Túl epikusan néz ki ahhoz hogy ne próbáljam ki...

Amint látjátok bármi megeshet, de a legfőbb ok amiért eddig nem volt X online az a pénz. Az egosoftnak ugyanis nincsen online játékokban tapasztalata, és félnek hogy az egész kudarc lesz. Noha azt kötve hiszem, ugyanis az X-nek kb akkor rajongó tábora van mint az Eve online-nak.

Mégvalami: X3 Online nem lehetséges. Ezt már próbálták megvalósítani a modderek és a Devek is. Egyszerűen az X3 Reallity Engine túl sok adathalmazt készít, amelyet nem bírna:
    a, szerver processzora feldolgozni
    b, szerver feltöltése
    c, játékos letöltése és átdolgozása

Rengeteg féle módon próbálták meg, de még a multi is nagyon valószínűtlen volt, így hagyták a fenébe.
  • bgabor
    Nem éppen. 7 km-ről azért kezdek el lőni, mert 6 km től sebez a PPC és az IC, így ha közeledik egymáshoz a két hajó, pont becsapódnak a lövedékek 6 km-nél. És de, egészen pontosan hét darab Xenon K-t(M2) szedtem le ezzel a módszerrel úgy, hogy még tüzetnyitni se tudtak rám, mert a lövedékek elintézték őt mire a lőtávolságába értem volna. Ezt egyetlen M7 se tudja a Thresher után csinálni, ezért a legjobb a thresher. Mellesleg az oldalsó tornyairól annyit hogy a bal, jobb és fölső torony tűzzónűja teljesen lefedi a thresher fölötti és előtti területet, ez az a kill zone ahová az ellenséges vadászokat kell kényszeríteni a manőverezéssel, így a bal, jobb és felső tornyokba tett flakok pillanatok alatt kivégzik őket. Alul/hátul is van egy négy slotos torony, négy HEPTel vagy CIG-el az is leoszt bárkit. Plusz a hátsó toronyba is fér egy Flak AA. Ezáltal teljes a lefedettség, és capital shipet, vadászrajt egyaránt pillanatok alatt elintéz.

"A két Xenon Q közrefogása szitu meg sokszor előfordult már nálam mikor átmentem egy kapun egy Xenon rendszerbe, amint átértem gyakran előfordult, hogy szép kis fogadóbizottság várt a túloldalon, közvetlenül ugrás után, volt hogy jóval nagyobb flotta, mint két Q és természetesen egyből lőtávolságon belül! Simán túl lehet élni, nem azt mondom, de a Tresher olyan nagy dög, hogy sokkal könnyebb eltalálni mert több idő kimozogni a tűz alól. De te biztos akkora spíler vagy hogy ezt is kikerülöd, hiperűrsebességre gyorsítasz és elmész köztük, mi? "

Igen, kiugrok a szektorból jumpdriveal, ha nincs másik ismert kapu a szektorban. Ha van, akkor a szektor megfelelő kapuján ugrok be(vagy arra ugrok át egyből a jumpdiveal, anélkül hogy elhagynám a rendszert), és így a megfelelő irányból kapom el őket.

A deimosra pedig az IBL csak a tornyokra megy fel, a main slotokra nem, ami édeskevés. Bárki ellenőrizheti a fenti databaseben. Elöl ISR/CIG/PSG a max, és ez roppant kevés a thresherhez képest.
    Mellesleg az IBL egy kalóz fegyver, csupán három darab gyárban kapható, azokból is egy pirate, kettő Yaki szektorban van. Ők nemigazán szoktak eladni belőle a playernek, lévén hogy a legtöbb playernek elég rossz a viszonya velük. Tehát logisztikai rémálom az IBL beszerzése. Ezzel szemben PPCt bárhol kapsz, és az ICt is árulják a főbb boron szektorkban.
  • r4pt0r
    Ehez nem kell gyors internet. Sőt ma már szerintem nincs is olyan játék ami ebbe beleütközik.
  • Gunslinger
    Én nem egy gyárat meg ellátóhajókat, hanem egy egész komplexet áldoztam a rakéták gyártására :-) Egyébként tényleg érdekes, lehet hogy bug és ettől cheat jellege van, de ha 20km-ről közelebbről lősz akkor már a rakéták felét simán lelövik, ha távolabbról indítod őket, akkor max a harmadát. Az M7M capship elleni rakétái meg jó gyorsak viszont, ettől egyedi kategória. Gyorsak, erősek (Firestorm torpedo kategória a Hammer is) bár lassan manővereznek, M6-tól fölfele jók, kisebb célpontot már nem igazán találnak el, erre van a Ghoul és a Flail Barrage rakéta. Ezek is mind heat seeking swarmok, aktív önirányításúak saját célpont választással, nem repülnek el a semmibe, tök jól radírozzák a gonoszokat.
    Egyébként valahol érthető a dolog. Ha az ember rááldoz több 100 milliót a cuccra akkor kapjon használhatót is cserébe. A gyártás így is sajnos nagyon lassan megy, egy gyár egyszerre 10 Hammert és 16 Flailt gyárt egyszerre, tehát sok kell belőlük. Viszont irtó jó, hogy Shadow rakétát gyártó missle fabet lehet venni az Aldrin plot után, illetve már közben a végefelé. Terran gyárakból több hét alatt csak 57-et sikerült összeharácsolnom nem kis lóvéért és nagy része elment az Aldrin plot alatt az embertelen mennyiségű J-re és K-ra, amit az Unkown Terran Sector 1 elfoglalásakor pakolt be a gép. Oda tuti valami bazi nagy csatát terveztek, hiszen hatalmas Terran flotta gyűlt össze, ha jól emlékszem akkor egy Osaka, egy Tyr, egy Tokyo, 3-4 Aegir és ugyanennyi Yokohama + kíséretnek vagy 50 vadász és egy tucat M6-os Vali. Én is benyomtam egy Tyrt, egy Boreast meg vadász eltakarítónak az egyik Agamemnont csak PSG-vel telerakva, de olyan lassan ment a pucolás a hatalmas terület miatt (vagy 80km-en szóródtak szét a Xenonok), hogy inkább egyszem M7M-be ülve takarítottam el a szektor 90%-át biztos távolságból :-) Mire a Terranok a szektor közepére értek már csak a maradék vadászokkal kellett szórakozni és az időnként egyenként beugráló Q-kkal a küldetés végéig.
  • tomonor
    ilyenekre ne alapozz, az X-online-nak múltja van de fail, az egosoft most nem tervez előre X játékot, ám kijelentette hogy végső célja akkor is az X online elkészítése lesz. Ez lehet akár 6 év múlva is. Ha olyasmi online játékot szeretnél mint az X, akkor Taikodom.
  • Gunslinger
    Bocs, ha arrogánsnak tűntem, nem volt szándékomban, max annyira vagyok az, mint te ;-) A Titant meg sem válaszoltad...
    Mint írtam korábban is a Tresher elülső tűzereje páratlan a sima M7-esek között, de minden máshol gyenge, ha tűzerőről beszélünk én a hajó teljes tűzerejét, összes tornyát nézem. A Deimosra ugyanúgy felmegy az IBL, nem tudom te milyen játékkal játszol vagy hogy figyelsz. Kritizálod a többi hajót aztán ki sem próbáltad őket. A Deimost meg csak multifunkciós szemszögből emeltem a Tresher fölé, hogy több mindenre jó. Nekem egy van belőle és csak a boardingolásnál használom, pont azért mert nagyon sok mindenre jó. A PSG-kkel remek vadász eltakarító (ennél nincs jobb, ez tény), az IBL-el és ISR-el M6-M7 kategória közül bárkit egyből leradíroz és a pocijában tartok 6 Eclipse-t csak ion fegyverekkel a pajzs támadáshoz. CIG-et egyáltalán nem használok, egy-két tartalék korvettemen van belőlük néhány, túl lassú fegyverek közepes tűzerővel, nem rossz, de az ISR-t jobban komálom.

A két Xenon Q közrefogása szitu meg sokszor előfordult már nálam mikor átmentem egy kapun egy Xenon rendszerbe, amint átértem gyakran előfordult, hogy szép kis fogadóbizottság várt a túloldalon, közvetlenül ugrás után, volt hogy jóval nagyobb flotta, mint két Q és természetesen egyből lőtávolságon belül! Simán túl lehet élni, nem azt mondom, de a Tresher olyan nagy dög, hogy sokkal könnyebb eltalálni mert több idő kimozogni a tűz alól. De te biztos akkora spíler vagy hogy ezt is kikerülöd, hiperűrsebességre gyorsítasz és elmész köztük, mi? :D

A PPC egyáltalán nem olyan halálsugárvető az IBL-hez képest, mint amilyennek lefested, sztem ki sem próbáltad még az IBL-t, csak valami lista (pl. beépített enciklopédia) alapján állítod. Már írtam korábban is, max 2-3 lövésből kell kevesebb a PPC-ből ugyanarra a célpontra, mint IBL-el, túltöltés esetén meg ugyanannyi. Jó lenne ha kipróbálnád a dolgokat még mielőtt leszólod őket. Az a 7 km amit írsz az is jó lesz max 6 és félnek. Mire elkezd lőni a PPC, pláne mire odaér a lövedék és netán szemből haladtok az első becsapódásokkor már csak max 5 km-re vagytok egymástól, simán visszalőnek, csak vetítés, hogy még lőtávjukon kívülről végzel az ellenséggel, pláne egy M2-essel, fegyverenergiád sincs annyi. Max azért nem lőnek rád, mert nem te vagy az elsődleges célpontjuk.
  • tom36
    azér reménykedni lehet me kiprobálnám az ako nem csak a számitógép elen lehetne jácani ami nem tud sok ujat mutatni (kevés logika elöre megadot játékmenet náluk ....)

és ha a gép nem elég akor rákötünk egy atomerömüvet azt had zúgjon
    de ami tényleg gondot jelenthetne sokaknak az az h sztem ehez nem kicsi net sebeség kéne (az átlag net használóknál nem mene igazán fökép csata közben)
  • r4pt0r
    Én ahogy látom itt a cpu veszi el az idő nagy részét, az ai amiatt. Nahmármot onlineban ez kuka. Meg amúgy is nem a kliensnek kéne számolna hanem a szervernek.

tom36
    Nem a hajó és tárgyak nehezítik meg a dolgot, mert ez egy ilyen internetes játéknál harmadlagos dolog. Rengeteg dolgot kéne belepakolni még a játékba hogy élvezhető legyen.

Harmadrészt pedig a kis játékos tábor. Ott az EVE, innen elég kevés játékot tudna elhódítani szvsz, és ez a műfaj nem annyira felkapott mint más.

Ha esetleg az online alatt sima multiplayert értesz, akkor az még elképzelhető, de nem tartom valószínűnek.

• SaGa
    Nem sok esélyt látok rá, de nem lehet kizárni sem...

Az X széria single player módban is feszegeti egy bármekkora PC osztályú gép határait. Gondold végig, mekkora gép kellene ahhoz, hogy kiszolgáljon többszáz vagy többezer játékost, nyilvántartva az összes adataikat. A X3 sokkal több dolgot menedzsel, mint a szokésos on-line űrszimek...
  • tom36
    lenne egy oj kérdésem h ki halótt arol h elöfordulhat h lesz online változat ?
    legalábist tegnap olvasgattam azt volt egy illen feltételezés mivel h megvan már a TC ben a szükséges halyó és eszköz menyiség és igy már akadája nem lenne.
    Eben van v mi igazság ?
  • Zilo85
    Azt hiszem kimondtad a rakétás fregattok jelmondatát: "amíg győzöm munícióval". Amit itt leírtál az mind stimmel, csak hát valljuk be, több az M7M osztály hátránya mind előnye. Az említett shadow rakéta meg a többi M7M-es rakéta drága (szerintem) és alig van az állomásokon a capship elleniből készleten (legalább is annyi amiért már megéri egy M7M-et fenntartani), így gyártani kell, tehát kell venni egy gyárat, a gyárhoz meg kellenek ellátóhajók... Egy komplett hátország kell hozzá. Bár ezt még a játék javára lehetne írni, de jön a buktató: A hajók hagyják magukat eltalálni! Te magad írtad le, hogy "20-30km-nyiről lőttem ki őket" és ez így is van! Ki lehet lőni őket és némelyek (kiváltképp a Xenon capship-ek) meg sem próbálnak ellene védekezni. Nem furcsa? Itt szerintem elvész a játék realitása, mert ki v. mi az a bolond aki végignézi, hogy 30km-ről fél tucat rakétával kilövik és még meg sem próbál ellene tenni pl.: IRE-vel v. PAC-al stb. kilőni.
    Ezért nem használok M7M-et (kivéve ha muszáj, mint a Yaki plotnál, és maradok a jó öreg panther-nél) pedig ez a hajóosztály hatalmas újítása (lenne) a TC-nek.
  • tomonor
    nananaanana, nyugi, nehogy összekapjatok, elég a flémből, má'
  • bgabor
    Nagyon nem tetszik az arrogáns stílus amiben beszélsz, de beszélhetünk így is, ha már te így akarod. Az IBL gyengébb fegyver mint a PPC, nem beszélve ha a 6 db IBLt vetjük össze a 10 PPC-vel, mert akkor megint csak erősen a Thresher javára dől a mérleg. Oldalazva menni a hajóval baromira nem jó taktika, capital ship összecsapásoknál a WASD-al végrehajtható oldalazással és a magasságváltoztatással lehet kikerülni az ellenséges capship lövedékeit, amit jóval nehezebbé tesz ha a hajónak egyszerre két oldalát kell az ellenség felé fordítani. Manőverezés közben pedig így könnyen kikerülhet az ellenség a két torony egyikének tüzelési szögéből. Gyatra megoldás.

Eközben mi van a threshernél? Jön feléd az ellen, te már 7 kilóméterről tüzetnyitsz a 10 PPC/IC-vel, és az ellenséges hajónak jó eséllyel lent van a pajzsa mire tüzelési távolságba ér, de sokszor meg is semmisül addigra. Ha pedig lőni kezd sima oldalazással kikerülöd a lövéseit. Sokkal egyszerűbb és tisztább megoldás, és jóval hatékonyabb is, mint amit te alkalmazol.

Mellesleg roppant nagy spíler lehetsz ha hagyod magad közrefogni két Xenon Q által. A két capship elleni harcnak pont az a lényege, hogy olyan írányból közelítsd meg őket, hogy ki tudd lőni az egyiket, mire a másik lőtávolba kerül és tüzelhetne rád.

A Deimosra meg max korvett osztályó fegyverek(ISR,CIG) mennek rá, nagyon nem egy kategória a Thresherrel ami a capship kategóriás fegyvereivel már hat kilóméterről képes szétlőni az ellenséget.
    Lehet hogy a thershernek feleakkora a pajzsa, de ez érdektelen mivel a Thresher már jóval azelőtt kilövi az ellenségeit hogy azok lőni kezdenének rá, a capship és a korvett fegyverosztályok közötti hatótávolságkülönbség miatt.
  • Gunslinger
    Ezt rettenetesen benézted, a Pantherre előre felmegy az IBL és oldalra is. Én mindig oldalazva megyek nagy hajóval ütközet közben, hogy az oldalsó ágyúk is tudjanak lőni, a Treshernek ezért van előre irányuló 10 ágyúja, mert az oldalsókkal egyáltalán nem tud előre lőni. Agamemnon meg foglalható, nem is nehéz manőver, nekem kettő is van. Valhalla valóban nem beszerezhető, nincs is rá igényem, nem sok mindenre lehet jó a 30-as sebességével. Az M7M-ek rakétáira nem igazán lő a gép, főleg ha sokat indítasz, mivel egszerűen nem vesz rólad tudomsát és a rakétáidról sem ha 20 km-nél messzebbről indítasz, de már írtam korábban is, egyszem foglalt Skirnirrel úgy leradíroztam több teljes Xenon szektort is 10+ capshippel, hogy rám se tudtak lőni, mert 20-30km-nyiről lőttem ki őket. A Shadow rakéta meg swarm kategória, egyszerre 8-at lősz ki belőle és tölcsér alakban spirál pályán mennek rá a célpontra, lehetetlen lelőni, még te sem tudnád manuálisan. Cserébe lassabban indítható, mint a Hammer. Szerintem próbáld ki őket, mielőtt leszólod, egy M7M-el tele rakétával bármit lenyomok és a bármiből bármennyit amíg győzöm munícióval. Az összes M7M kategóriás rakéta olyan, hogy ha a kijelölt célpont megsemmisül, akkor nem repül el a fenébe, hanem új célpontra áll rá, így gyakorlatilag folyamatosan lehet lődözni őket a semmibe az ellenséges flotta felé, ha sok hajóról van szó.

A Tresherrel a legnagyobb baj amúgy az, hogy baromi nagy, nagyobb mint néhány M2-es, ha két Xenon Q közrefog semmit sem ér 3 GJ pajzs, meghalsz. Megfordulni is nehéz vele, ha hátulról betalálnak valami naggyal véged van, mert asszem csak egyetlen egy ágyú fér a hátsó toronyra, baromi szegényes. Elég sokáig teszteltem harcban mindenféle M7-est, a Tresher közepes kategória. Még a Deimos is multifunkciósabb a PSG-kkel meg a hangárjával.
  • Gunslinger
    Miért a Titant? Minden tulajdonságában csak rosszabb a Boreastól, az egyik legratyibb M2-es a Titan.
  • gallardo
    Nekem is nagyon bejön a Thresher, csak nekem elöl 10 PPC van, mert ha valami nagy jön velem szemben azt szeretem gyorsan lerendezni.
  • bgabor
    Mellesleg ha a többi slotba Flakot szerelsz(összesen hetet), akkor nincs az a vadász ami megállna előtte. Konkrétan amikor még nem volt nagyobb (M2)hajóm, a Thresherrel mindent meg tudtam oldani. A hét Flakkal felszerelve egyszerűen be kellett repülni vele a harminc ellenséges vadászgépből álló felhőbe és percek alatt lerendezte őket néhány százalékos pajzsveszteség árán. Miközben ha nagyobb hajó jött, simán lerendeztem a front PPC-kel és CIGekkel.

Szóval a Thresher egy olyan multifunkciós hajó, aminél nincs jobb az első M2-es megszerzéséig.