12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    Te pedig ezt: repatomonor21's youtube channel - X uploads
  • Amaro
    Te pedig ezt próbáld ki: Alexei Zakharov
  • tomonor
    Próbáljátok ki :P
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1248033326
  • Henky13
    Jó igyekszem kitalálni.
    Majd agyalok rajta, addig csinálok mást, hátha eszembe jut majd valami.
  • tomonor
    azért treasure hunt, mert gondolkodni kell.
  • Henky13
    Hát argonopedia-n nincs semmi a treasure hunt-hoz (legalábbis én nem találok).
    De Hint 2-nél leakadok (ha jól számolom ki az x, y -t ami X=The Hole -tól a Queen's Space -ig ugrások száma Y=x-1) akkor ez alapján az Ore Belt-től számolva az összes lehetséges szektort megnéztem és nem volt semmi a megadott 25-1-50-es koordinátákon.

Nem tom hogy a viharba tovább.
    Please HELP!!
  • tomonor
    Azért mert ez az oldal a régi X-eken alapul, ám a háttértörténetek itt vannak leírva.
  • tomonor
    ez nem videó hanem benchmark, ott van a bannerban a letöltése.
  • Malibutomi
    Le a kalappal szép videó..főleg a vége

http://www.youtube.com/watch?v=IuNGioy-gEo&fmt=22
  • Malibutomi
    Nekem megy Win7 alatt simán.
    Egyszerüen a TAGES oldalról le kell szednia 64 bites drivert, semmi extra.
    http://www.tagesprotection.com/main.htm
  • bgabor
    Én semmi infót nem találtam ezen az oldalon nemhogy a Treasure Hunthoz, de úgy általában az X3:TC-vel és az X3-al kapcsolatban sem.
  • tomonor
    Nonpluszultrát kérdezd, neki sikerült valahogy beiktatni a TAGES drivert.
  • mano1b
    1 kérdés win7 allat megy a játék?

• r4pt0r
    A Treasure huntnál az üzenetben figyelj a végén található 3 számra, amiben - is szokott lenni. Az a szektoron belüli koordináta hogy hova kell menni.
  • tomonor
    A khaak plot neve Final Fury, a plotoknak akkor van vége ha bejön a Congratulation videó.

Ha kell segítség a Treasure Hunthoz, itt megtalálod: http://argonopedia.ppcis.org/
  • Henky13
    Hali!

- Na main plot kész (ha minden igaz annyi a vége h elérsz a földre??? ugye)
    - Goner plot kész
    - Military plot kész (nem tom ez e a hivatalos neve, khaak gyilkolós)
    - csinálom a xenon hub plotot is bár időbe telik az 500 microchip
    - közben nyomom a treasure hunt küldetést

két kérdésem lenne:

- a plotokat végigtolva milyen bónuszokat kap az ember, hol lehet ennek utánajárni?
    - treasure hunt küldetéshez nincs valami mentőövgyűjtemény mert Hint 1-hez köszönöm a segítséget, de olyan zavaros feladatot ad h az hihetetlen, mer a számokat általában meg tudom határozni (most Hint 2-nél is az x, y megvan) de h mit kell vele kezdeni az talány. Mer ha repüljek egy kisszámolt szektorba az még oké, de egy, honnan? kettő ha már ott vagyok akkor mit csináljak.

Lehet még nem állt erre rá a logikám, de ha tud kérem valaki segítsen

Köszi
  • tomonor
    Taikodommal játszok Vitézzel, nagyon hasonlít az X-re, ám mégis más. Nem árt egy kis változatosság.
  • mindero
    Hát én a napokba vettem meg a játékot, de h őszinte legyek nem játszottam vele 2 hónapja. Meguntam egyszerűen. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, nagyon egysíkú lett sajna.
  • Malibutomi
    Nagy a csend errefelé, mindenki mással játszik már?
    Én szépen épitgetem a komplexeimet, most épp jobban érzem magam ha igazgatom a gyárakat, de lehet lassan elkezdem a plotokat megcsinálni :)
  • tomonor
    amúgy se tudnál feljönni mert server maintance van 2 órán át xD
  • tomonor
    nos a város maga X2 motorra lett kitalálva, valahogy így nézett volna ki eredetileg X2-The Return-ben... Hagyjuk. Azt viszont ha észreveszitek ott a városban iirdatlan sebességgel, kb 2000 m/s-el repültök végig egy scriptelt úton.

Ráadásul a városon egy misc_train megy végig, ami annyit tesz hogy ha egy helyből nézed a várost akkor látod hogy itt-ott néha valami eltűnik... Ez azért van mert egy tracken megy végig a fog, az egész animáció, és a játékos millitary transportját e pont felé tervezték, így kevesebbet laggol. Ez akkorát szenvedett a konvertálásban, hogy amikor benne vagy a hajóban és lövöldözöl, szabályszerűen van amikor átlátsz egy épületen :S Szal ezért hanyagolták már a TC-ből az efféle orientált plotot, noha nagyon jó a reunion plotja, szar a megvalósítása. Ám az X3 enginetől 'ennyi' tellik ebben az esetben.
  • Vitez77
    Azért nem olvastál róla, mert nem olvasod a blogomat XD
    2006-os E3-on jelentették be, azóta folyamatosan tologatják a megjelenést, sajnos. Kissé Duke Nukem Fornever-re hasonlít ebben :(
    Anno mikor először megláttam a gépigényét, megijedtem, ma meg leröhögöm.
  • Pares
    Ez a Precursors tényleg ilyen jó lesz? Mert a grafikája kb. HL2 szintjén van (ami ahoz képest, hogy mennyi mindent lehet benne csinálni), egyszerűen remek. A bolygók és egyéb karakterek a képek szerint jól kidolgozottak, stb. A képek és előzetesek szerint rohadtjónak igérkezik, csak ott van az, hogy mekkora hypot kapott, oroszok fejlesztik (bár ha az ukránok képesek voltak egy S.T.A.L.K.E.R. szintű remekműre), meg ott van ez: "We plan to release versions for the PC and the Xbox 360. The release date is about the end of 2007 or the beginning of 2008."

+Ott a kérdés, eddig miért nem olvastam róla sehol? Na mindegy.
  • Vitez77
    Galaxy Editorban elő lehet hívni ha (jól emléxem) a várost. Télleg ronda XD
  • Vitez77
    (Hazajöttem kajálni, szal most nem tudok felmenni, mert Zerbini Node-ban vagyok, kb. mire beloggolok, már léphetek is ki :(
    Viszont este megyek - Shanonn vagyok ingame, egy uncsi bányász egy Morey II-vel. Csak ne lenne az a laaaaag :D

@r4pt0r: nehéz volt, az igaz, de ha már (bocsánat) megvan 1 vonal, akkor a többi majdnem ugyanolyan. Most meg füszálakat és csillagokat is kellene csinálni. Viszont cockpit nekem sem hiányzik - megszoktam :D

Ja, eszembe jutott még egy pár játék, ami tetszene nektek:
    Precursors - űrhajóban mászkálhatsz, irányíthatod azt, leszállsz a bolygóra, FPS, gyilok meg minden.
    Hasonlít a Parkan 2-re.
    Vmint ott a Tomorrow War, bolygóraszállás meg minden. (az oroszok legalább próbálkoznak).
  • Pares
    ŐŐŐ, Most nyomom az X3-at, és az első goner küldetésben, amikor te csak egy turretben vagy, és a kalózokat lövöd, akkor van egy kisfilm, hogy bolygóra szálsz, és utánna egy ideig egy (rohadtul kidolgozatlan és ronda :D) "város" "épületei" közt üldöznek. De számomra az egész annyira kusza volt a sok össze-vissza videókkal, hogy ááá hagytam a fenébe.
  • r4pt0r
    végétől 1-t és 5-t

Ha ilyeneket ír márpedig sok ilyen lesz, akkor mindig szektorban gondolkodj.
    Ha jól tudom az első szám a horizontális (balra/jobbra), a 2. meg a vertikális (fel/le).

ha jól emlékszem ez az Ore Belt lesz, ott pedig kezd el szkennelni a kavicsokat, egyikben ott lesz a megoldás.
  • r4pt0r
    Nekem egyébként nem hiányzik csak sokan írták hogy miért nincs benne. És valjuk be az tény hogy szinte mindent lehet scriptelni/modolni X-ben de azért egy ilyen alap dolgot ők is betehetnének.
  • tomonor
    Na kipróbáltam a Taikodomot, nagyszerű játék, szerintem próbáljátok ki, a nevem ott is Tomonor, ha minden igaz a Titán körül keressetek. Vitéz, majd ha vége a melónak, várlak.

A játékról: valóban megér egy próbát, nekem bejött, ám épp most volt egy szerver shutdown xD
  • tomonor
    Nos cockpitnak érdekes története van, Reunionba eredetileg tényleg azért nem rakták bele mert félkész volt és nem maradt rá idő, ám később és TC esetében is már azt mondták hogy nincs rá szükség. X2-ben valóban volt, és azokat a dolgokat volt képes mutatni a cockpit, amit most a HUD mutat. Ám hangulat emelőnek próbáld ki Shawn's cockpit modját, egész jó lett, X2-es cockpitokon alapul, ám picit advanced lett az egész
  • Henky13
    Hali!

Treasure Hunt - küldetésben nem tudna valaki mentőövet adni?
    Mert már az eslő útkeresésnél elakadtam.

"Menj a királyság végétől 1-t és 5-t, ott lesz egy szikla sok közt mely meglepetést tartogat...."

Na ez számomra talány.....
    királyság vége talán=Kingdom End
    de ha így is van a többi akkor sem tiszta

Előre is köszi a segítséget.
  • r4pt0r
    X3 motor nem támogatja ez tény, de sajnos a Reunion és TC között nem tudom mit csináltak a fejlesztők de nem sokat. Bármennyire is jó a TC csak egy bőrlehúzás, mert ezt bármelyik modder ki tudta volna hozni a játékból.

Nézzük meg volt cockpit nézet X2ben? Volt. (Nem toltam vele lehet már abban sem volt), és most van? Nincs. Miért? lehet nyomni a rizsát, biztos hogy azért nincs mert sok időbe telt volna.

Fel lehet hozni hogy gépigény így, gépigény úgy, de valójában ha akarták volna megtudták volna csinálni hogy ne legyen sokkal nagyobb a gépigénye.

Attól független jók az Xjátékok, csak valami hiányzik belőlük sajnos.

Elite grafikával meg azért ne essünk túlzásba, lehet egyszerűbb a grafika de abban az időben ezt az egyszerűbbet is nehéz volt megcsinálni.
  • tomonor
    @ bolygóraszállás: egyértelműen nem arra tervezték az X-et, hogy bolygóra lehessen vele szállni. Fantáziája persze mindenkinek van, hogy hogy lehetne megoldani, meg mi haszna lenne, de alapba ha hozzáadnád az X3-hoz ezt az opciót mondjuk úgy hogy a bolgyó egy óriási teladinaium termelésként, vagy egyszerű storage-ként funkcionálna, akkor felborulna a játék balance. (Mondjuk az XTM ezt szívesen tette annó)

Mindenesetre ez a feature két dolog miatt nem került az X sagaba:
    -A motor képtelen megváltoztatni a gravitációs erőket, és picit érdekes lenne egy bolygón a szokásos siklásos módon repkedni...
    -Bolygó mint objectum és betöltés: eddigi X-ekben a bolygók amolyan háttérként léteztek hogy adják a hangulatot. Annó Realspace (fickó az ego fórumairól) elmondta hogy ezek a bolgyók csak optikai csalódások: tulajdonképpen kicsik, és végülis néhány grafikai rétegből állnak + egy triggerből amely elpusztítja a hajót ha túl közel mész hozzá. Ő ezt megpróbálta úgy orvosolni, hogy olyan bolygókat csinált, amelyek még kisebbek, ám 3D objektumok - nos azóta sincs kész a mod. Az engine megint közbeszól.

Ha még az X2 engine-je lenne a játéknak, akkor viszont meg lehetne oldani: aki már játszott az X2-vel, az tudja hogy ha dokkoltál valahol, egy opcinális objektumba helyezett be, ami úgy tűnt mintha egy űrálomásba lennél - nos ezt lehetett volna kihasználni.
  • tomonor
    lollám, én is kereskedő/bányászó/han solo pré csempész típus vagyok
  • Vitez77
    Anno meg lett mondva, hogy az X3 motorja nem tud kezelni bizonyos dolgokat, és sajnos (tudtommal) a bolygóraszállás. Meg ugye emlékeztek még az iszonyatos gépigényre, ugye? Annak a javarésze az "élő univerzum" megalkotása miatt van, amit csak növelne a bolygóraszállás - főleg, hogy akkor a planéta egészét be akarjuk akkor járni, de akkor már tudjunk fel-le szállni ott ahol akarunk, ergo nagyobb szektorok, ami amúgy is meg tudunk kerülni, de ha már ott vagyunk, akkor azzal a technológiával bolygók között is lehessen utazni stb. Értitek :) Bolygóraszállás sztem is nagyszerű lenne egy játékban, csak nem az X-ben; az nem oda való (esetleg módosított TL-ekben, mint X2-ben amikor elmentél Saya-ért meg az egyik Boron-ért a TP-vel), hanem pl az Infinity-be
    Elite szerintem nem túl jó példa a "bezzeg"-re, mert azért ne feledjük, akkoriban még egyszerűbb volt a világ és a grafika is; tetszik-nem tetszik, az Elite nagyszerű volt a maga korában, de mára sajnos túltettek rajta (nem feltétlen játékélményben, hanem komplexitásban).
    Az Evochron világa eleve azzal a céllal épült fől, hogy ott majd lehessen bolygókraszállni, míg az X-é nem, s ezért lenne nagy probléma/nehézség az ötlet megvalósítása a fejlesztőknek. Ellenben az új játékukban (ha lesz) akkor lehet beleteszik már. :D

X-Online: Naja, Egoforumon egyszer leírtam egy ötletem :) Ha az ősök egyszer már babráltak a kapukkal, akkor most is simán megtehetik. Az X-Univerzum sztorija lehetővé teszi, hogy akár egy új galaxis felé is kapuk nyíljanak. S így még mindig megmaradna X lenni, csak nagyobb világgal (a jelenlegi rendszerek lenének a Core vagy Empire rendszerek). Az NPC gyárakat ez (sztori szerint) felbirítaná, és hipp-hopp, máris lenne értelme gyárazni - ami azért költséges lenne, hogy ne legyen mindenkinek. Szerintem :D

Tomonor: várlak :D Ugyan most melóm lesz, de h megtetszik a gamma, szólj (már 2x lőttek le szállítóhajóban, kell egy kis védelem vagy társaság :D )
  • SaGa
    ? Hol?

Az Elite-t maximum a grafika hiánya miatt nevezheted "kezdetlegesnek". Az összes űrszimulátor abból veszi az alapokat. A kereskedés, harc, az orbitális állomások, a hiperugrás, mind abból valók. Ráadásul anak newtoni fizikája van, amit nagyon hiánolok a mai űrszimulátorokból.

Bolygóraszállás nincs benne. Valamelyik utódjában van, de ott meg maga a játék vált érdektelenné...
  • r4pt0r
    Nos vegyük az IG játékot. Bolygókat akarok leigázni, városokat pusztítani. :D

De vegyük az Evochron-t, megnéztem kiválóan lehet benne bolygóra szállni és repkedni. Lehetnének olyan gyárak amit csak a bolygón tudnak termelni, stb stb.

Nem az a kérdés hogy mi hasznuk lenne, hanem hogy miért nincs még benne.

Egy Evochrone X3 TC grafikával, és 1-2 dolgot átemelve oda, meglehetne alkotni egy tökéletes világot.

Így marad az Evo sok jó ötlettel, multival, de nem olyan szép graffal.
    És marad az X3 kiaknázatlan lehetőségekkel, szép grafikával.

Nah nem baj majd a magyarok megcsinálják, még a hazai úrjűtékokban nem kell sokat csalódni. :D
  • tomonor
    Nos, meg kell kérdeznem, hogy miért? X játékokba soha nem volt ilyen feature, és nem is volt rá szükség. Tegyük fel, hogy az X3 motorja engedélyezné a gravitáció megváltoztatását egy bizonyos trigger után, és lehetővé tenné a bolygóraszállást egy mod formájában. TE mit terveznéd a bolygókkal? Mi hasznuk lenne?
  • r4pt0r
    Az X-online ilyen kevés szekottal, és ilyen kis távolságokkal halott lenne. Ha valaha elkészülne akkor nem is hasonlítana a mostaniakra. Szinte egy új játék lene.
  • Cowek
    Persze, tudom én, toltam az elitet, csak az X3-ból nekem ez hiányzik a legjobban :-(