12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #6615 azt add el, nincs kituningolva alapba, a sabre-del többet érsz. -
Etele1 #6614 Aham...köszi!
Már egy M5-öst kaptam, de nem mertem még eladni, csak jön utánam.
Gondoltam biztos kell majd felderíteni vele, de akkor elsütöm jó pénzért.
Szóval elég gáz,h az embereknél nem lehet az elejé normálisan kereskedni. Rászánnék 1 fél napot,h 1 szektoron belül folyaamtosan elhordjak kismillió úttal energya cellát, de 2 szektornyit ide-oda furikáni mondjuk Protein Paste-val v. Waterral azért,h max. 1-2 ezret keressek vele...hát ez vicc.
Akkor csinálom tovább a küldetéseket, köszi. -
#6613 Terran szektorokban nem érdemes kereskdeni, elször inkább csináld meg a terran plotot akkor kapsz néhány hajót amiket eladva lesz egy kis kezdőtőkéd. -
Etele1 #6612 Sziasztok!
Kicsit megkévsve de tegnap elkezdtem én is játszani ezzel a gémmel.
A korábbiakkal sokat játszottam van elképzelésem a dologról.
Terran-ként kezdtem és elég siralmasnak találom az ottani szektorokban a kereskedelemi hasszonkulcsokat. Igaz csak néhány szektort néztem át tüzetesen, de ami hiánycikk azért sem adnak sokat, ahol meg azt gyártják, ott sosincs kszlet v. max. félig ezért majdnem drágább, mint amennyit adnának érte.
Tudnátok 1-2 jó tippet adni, amivel az elején viszonylag normálisan lehetne hasznot termelni? Vagy át kell menni a Teladikhoz, Argonokhoz már a legelején?
Nem akarok energy cell-t hurcolászni több szektornyira ilyen kis raktérben...
Szívtam már eleget ezzel korábbi részeknél -
tomonor #6611 törölni én tudom, de csak kérésre vagy a piros betűvel kiírt szabály ellenszegülő hsz-eket törölhetem. -
Neoshane #6610 Én egy üzenetre is slankítanám...ha lehetne módosítani az üzeneted amit egyszer leírtál..:S
Vagy törölni...:D -
#6609 Harcolj tovább, a teherhajódat meg utasítsd konténer felszedésre. Idővel ki fogod nőni egy vadászgép rakterét. -
tomonor #6608 huhh, hát, előszöris, legközelebb az élménybeszámolódat próbáld maximum 2 üzenetre slankítani, másodszor pedig a teherhajót tartsd meg, javítsd meg és majd később MK3 kereskedőként alkalmazhatsz, hogy megtudd mi az mk3 trader, keresd fel az X3-Reunion topik FAQ-ját a bannerben, ott elmagyarázza mit hogyan. -
Neoshane #6607 Ehh mit hagytak hátra..:D
Egy 3800rakodóterig felhúzható szállítóhajót..:D
Ezzel micsináljak? Inkább harcos utakat járok jelenleg.
(Nah most mire ezt én megjavítom...xD -
Neoshane #6606 jah valami olyan durvább gép ami azért gyors is...nem 10el tögymörög..xD -
Neoshane #6605 Huhh nem bírtam éjszaka leakaszkodni a játékról, reggel 5kor hagytam abba...
Akkoris azért szerintem, mert már vagy 5jére lőtték szarrá egymás után..:S
Egy gáz van a hajómban...van benne 2 repeater és az energiája a fegyverrendszernek hamar kifogy aztán alig akar visszatöltődni...(2050energiája van meg 50el töltödik azt hiszem)
jó lenne valami durvább gép...de pénzem még csak 150ezer..:S azok meg milliók aztán még fel is kellene szerelni őket... -
tomonor #6604 az miaz -
Gunslinger #6603 10km-en belülre sose menj. Én olyan 12-13 km-ről szoktam őket követni, ha ilyen küldi van.
Még mindig csinálgatom az OTAS küldiket, jó hosszú a csúcsig eljutni, de korábban volt kérdés, hogy mikor lehet kapni Ventit, nah OTAS Master Cheif rangnál adományoz meg a cég minket vele. Előtte még két Solanot ad. A követős küldiről jutott eszembe, mostanában egymás után kettő ilyet is adott.
Más: Tudja-e valaki, hogy miért van az, hogy egyes hajóknál az előírt pajzsmennyiséget nem képes "bevenni". Az egyik Tyr-emnél vettem észre, hogy csak 10GJ-ra tölti fel magát és ott írja ki, hogy 100% és közben 6 darab 2GJ-os modul van a hajóban és annyi a max amire fel tud töltődni. Úgy szúrtam ki, hogy be van állítva a verda az Unknown Terran sector 3-ba "defend position"-ra, mert állandóan jönnek a Xenonok, kb. 20 percenként egy J, gyomrában minimum 20-25 vadásszal és sok Q és P, igaz gyakran ugranak be a szektorba Terran nagy hajók, főleg Aegirek, Osakák és Tokyok. Szal egy ilyen ütközet alkalmával néztem az eredményt és 7GJ-on volt a Tyr pajzsa és 70%-ot írt ki, nézem már ez hogy lehet, aztán beálltam mellé egy másik hajóval és oda-vissza kellett transzportálnom a pajzs modult, hogy működjön, ezután átnéztem a flottámat, majdnem 300 hajót egyesével és még a Mistral és Caiman szállító hajóknál találtam rá erre a jelenségre, de nem az összesnél, csak egy-egy példánynál, az egyik Caiman SF-nél 4x25MJ helyett csak 2x25MJ-t látott. Ötlet valaki? Lehet sima bug lesz, de elég idegesítő, főleg egy csatahajónál, a szállítókat mondjuk leszarom ilyen szempontból, de a hajóim 99.9%-ára mindig megveszem a max pajzsot. -
#6602 Papír meg a toll ezért van -
tomonor #6601 megnézheted, úgyis elfelejted pár perc múlva :P -
Neoshane #6600 Jah amikor olyan küldi van hogy kövessünk egy hajót úgy hogy ne vegyen észre, milyen messziről kellene követni? mert 6km-ről már észrevett..:S -
Neoshane #6599 Ahh nem akarom megnezni azt a elhagyatott hajoklistat..:D
Ha talalok magamtol akkor ok...
Am M3-asok igen első nem volt jobb amit viszont most találtam gyorsabb, nagyobb a gyorsulása is, pajzsot ugyanannyit bir el, a hpja picit kevesebb mondjuk meg a fordulasi sebessege egy hangyanyit kevesebb...szal örülök ennek a hajónak..:D
Átpakoltam bele mindent meg vettem bele még egy repeatert..:P -
bgabor #6598 Nem azért, de ott van fent az elhagyatott hajók listája a bannerban. Kis sétarepüléssel akár M3+ hajót is tudsz szerezni teljesen ingyen. -
#6597 Attól függ milyen hajó, ha m4 vagy m5 akkor eladhatod bármelyik hajógyárban de ha m3 akkor nézd meg hogy jobb e mint a te hajód és akár le is cserélheted. Én személy szerint gyüjtöm az m3asokat. -
Neoshane #6596 Egy ürge úgy döntött elhagyja a hajóját...mit csináljak vele?
El lehet adni vagy valami?
Pár cuccot megpróbálok belőle kiszedni és áttenni az én hajómba. -
Neoshane #6595 Nah végre max sebességes a hajóm, több ilyen fejlesztés nem megy bele, meg vettem egy új fegyót 36ezerert (Particle AcceleratorCannon) ami vagy 6szor jobban sebez mint az előző..:P
Így már kicsit könyebb..:D -
tomonor #6594 shift+T -
Neoshane #6593 Hmm akkor lehet kozbe mast jeloltem ki mer vmire irta h 10km csak mar nem volt idom megnezni mire mert meghaltam azonnal..xD
lehet a ellen mögé kattoltam veletlenul.. -
Gunslinger #6592 5-10km-re biztos nem lehettél, a Hammerhead rakétának a legnagyobb a "kill radiusa" és az sem több másfél km-nél. -
Neoshane #6591 Uhh ez durva volt...az egyik kalózra kilőtt valaki egy rakétát...a kalóz szétlőtte és akkorát robbant hogy vagy 5-10km-re voltam de max hp és pajzsról azonnal meghaltam..xD -
Gunslinger #6590 Igen, a Reunion esetében is még csak 10 km körül volt, a TC-ben már a pici állomásokkal és hajókkal is 25 Km-ről fel lehet venni a kontaktot. -
tomonor #6589 na,azért mondom mert a régi X játékoknál még csak 10 kb volt a range, ám a nagy állomások miatt megnövelték. -
Gunslinger #6588 Beállításoknál a setát 10x sebességig ajánlatos átállítani, azt hiszem alapbeállításon csak 6x-oson megy. -
Gunslinger #6587 25 km a kommunikációs korlát minden esetben, a docking computer hatótávja dinamikus. A Duplex scanner 20, a Triplex 30 km-re lát el. Az Advanced Satellitek meg 35-40 km körül. -
Neoshane #6586 Ejj rájöttem a SETA csak az időt gyorsítja és "j" gomb..xD
De béna vagyok.:D -
tomonor #6585 Seta=időgyorsítás
nyomd meg a J gombot ha van seta-d, és már repül is az idő.
Ööö, messzebre fog látni a szenzorod, de a kommunikációra van egy korlát, amely marad (asszem 10 km) -
Neoshane #6584 Kösz mindenkinek a segítséget..:D
A javításra szerencsére már tegnap rájöttem, ahogy a fórumot olvagattam, mondjuk az vicces volt ahogy egy nagy harc közepén utolsó reménynek azt láttam hogy kiugrok és megjavítom a gépet..:P (sikerült..:P)
A custom game-t kezdtem és egy Argon Buster-em van, legalabbis ezt mondja a robot.
Most már, pár engine tuningal 119-el megy.
Van rajta SETA, bár nem tejesen értem h kell használni...mintha olyat olvastam volna hogyha manuálisan repülsz át egy féreglyukon akkor van valamekkora esély hogy bekapcsol és gyorsít...
Ha lesz duplex, triplex scannerem, akkor messzebre lát a radarom, ugyebár. De messzebről is tudok kommunikalni a hajókkal? -
tomonor #6583 Argon Merchant plotban Herron's Nebula-ban kezdesz, és add a TS mellé egy Discot is. -
Gunslinger #6582 Lehet, hogy a Terrannal kezdett, csak úgy rommá lőtték már szegény Sabre-t, hogy már csak 72-vel bír menni. -
SaGa Jr #6581 Hmmm... Ha először játszol a játékkal és először indítod el, akkor összesen 3 sztori módbeli indítási lehetőség él. Ebből 2 esetben Terran pilótával kezdesz, igen erős Terran vadászban ami nem 72-vel megy maximum. A harmadik kezdés ha jól emlékszem az ARgon kereskedő. Na vele tényleg az lesz a szitu amit írsz. Ő ugyanis egy TS hajóval kezd, ami egy teherhajó. Nem harcra van kitalálva, lassú, de igen nagy a raktere. Kereskedésre való. Ennél a módnál az Argon Prime rendszerben kezdesz. Innen vedd az irányt az északi kapu felé (Herron's Nebula) és ott az északi kapu közelében találsz 2 szeszlepárlót. Nézd meg melyikben van több pia és onnan vegyél (így olcsóbban veszed), majd irány a helyi Trading Station és ott add el. Szép pénzt lehet így összeszedni pár fuvarral, csak nézd meg mindig az árakat. Ha telíted a központot akkor egyre kevesebbet kapsz az áruért és akár ráfizetéses is lehet. De ha eredeti a játékod (és miért ne lenne az) akkor ott van a manual hozzá. Abban például pont ehhez a kezdéshez le van írva egy kereskedelmi terv amivel 1-2 óra alatt tisztes vagyonkát szerezhetsz viszonylag biztonságosan. Ebből fel lehet szerelni a hjót ha kereskedés meleltt maradsz még vagy átnyargalhatsz vadászra és akkor harcolgathatsz.
Amúgy is érdemes elolvasni a manualt, mert akkor tudni fogod mi és mit jelent a küldetéseknél (például a zöld téglák, a pénz ikon, a célkereszt és a villanykörte más és más típusú küldetéseket takar és így ha valami nem vág a profilodba meg se kérded mit akarnának a pénzért). Az időténmyezőt is vedd mindig figyelembe, mert adott időn belül kell teljesíteni minden nem sztori feladatot.
A negyedik start lehetőség a custom game ami nagyon nem jó ha először játszol a játékkal. Ebben nincsenek plot-ok (sztorik amiket lejátszhatsz és amiken keresztül megtanulhatod a játékot). -
tomonor #6580 Talán egyenlőre csak fel kéne fedeznie az univerzumot, ahogy én is csináltam legelőször az X2-ben... Ha jól emlékszem abban a szektorban lyukadtam ki a végén, ahol azt írta a sector description, hogy a csávó aki designolta a szektort nagyon gazdag lett. (szép volt, az állomásokat nebulák vették körül arany színben.) (talán Njy-'s Deception volt...) -
SaGa #6579 Melyik kezdést választottad? A 72 igencsak lassúnak tünik, az valami TS hajó lehet, mert a vadászok bármelyike gyorsabb, már alaphelyzetben is...
Nézz szét a hajódon, van-e valami, amit el tudsz adni (pl rakéták). Abból lesz pénzed. Amilyen gyorsan csak lehet, vásárold meg (ha nincs eleve a hajódon) a SETA-t, a Fight 1 és 2 szoftvereket, a navigációs programot és a trading system extesion-t. Ez utóbbi nélkül mindaddig nem látod, hogy egy gyárban mi az árukészlet, mí be nem dokkolsz. A saját hajódra, amiben ülsz nem kell a 3 trading szoftver egyike sem.
Meg kell venni a raktér, a motor és a kormánymű kiegészítésekből annyit, amennyit csak be lehet pakolni a hajóba. Kell minimum duplex, de ha lehet, triplex scanner...
Ha ezek megvannak, akkor lehet nekiállni felvállalni a feladatokat. Mihamarabb próbálj meg szerezni Cargo Life Support-ot is. Ez a kalózoknál kapsz leghamarabb. Ahhoz kell, hogy utasokat is tudj szállítani. 1-1 utast el tudsz vinne egyik állomésról a másikra enélkül is, emrt azok ott üldögélnek (szoronganak) melletted a fülkében, de az űrben lebegő hajótörötteket pl nem tudod felszendi nélküle.
Nézz szét alaposan, ha harcoló hajókat látsz. tisztes távolból szimatolj körbe, hátha van valami elszórt cucc. Szedd föl, add el.
stb... -
#6578 Itt a fenti menüben kattints a "Ships"-re, ott találsz spoilerezve koordinátákat eldugott hajókról. Megszerzel 1-2-t, megtartod vagy eladod, te döntesz.
A hajódat (gondolom vmi M4) javítsd meg lézerrel, úgy ingyenes (kiszállsz a hajóból, és űrruhában "lövöd" a testet). Anno az M3-asomat is így javítgattam, igaz, azon már kellett egy kis idő :D
Amúgy milyen típusú harci küldiket vállalsz? Defend, patrol stb? Sztem Defend-re gyúrj, mert (hacsak az új patch nem változtatott) az ellenség ott az állomásra koncentrál, neked elég sora kinyírni őket (kezdve a legnagyobbal). -
Neoshane #6577 Am már vegigneztem meg olvasgattam a fenti cuccokat, vhol meg elmenybeszamolokat is olvastam...de ugy tunik aki irta annak ment jol...nem ugy mint nekem...csak a küldiket nem tudom hogy kellene hogy jó legyen mer alig tudok bevállalni valamit, amit bevállalok azt meg elbukom...mer 28szor gyorsabbak meg jobbak jonneknellenem..:S -
Neoshane #6576 Nem akar valaki Ventrin segíteni?:D (Aki nagyon unatkozik és jót szeretne cselekedni..:P)
Dumálunk aztán hátha..:D