X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

talán nem írja felül a régit?

Sztem az egosoft fórumain okosabb leszel, ott kérdezd meg.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
Vki pls tudna nekem segíteni? Csináltam magamnak egy új térképet, de nem tom, hogyan csomagoljam be úgy egy .cat fileb, hogy mûködjön :S
Fennvan Doubleshadow meg minden cucc amit írt a honlapján. Megnyitok 1et, new folder vagy mi, beleteszem Vitezmap.xml-t, kész a .cat.dat, de amikor fake patchelem, új gamet kezdek, akkor vmiért nem mûxik, a régi jön be.
Mit rontottam el?

天使たちは私を見守る

Vitez77
Sexy 😉

天使たちは私を見守る

Lockheed
Használja innen valaki a Conflicts modot ?

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

azt mondtam hogy a bannerban, nem a downloadsban...

shop gomb alatt

Hol?

A Downloads ott van, de amint látod, onnan nem mindenki találja meg...

ott van a bannerban ám mindegy o.o

Vitez77
Az érdekes..... nincs benne egy olyan, hogy "show X directories" vagy vmi?

天使たちは私を見守る

lol random

Vitez77

天使たちは私を見守る

Pluskast
Hm nálam nem akarja megtalálni az exe fáljt akárhogyis mutatom meg neki a program files-ban az exe helyét.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Vitez77
http://www.xpluginmanager.co.uk/
Leszeded, installálásnál beállítod a TC helyét, és kész (legalábbis én így csináltam).

天使たちは私を見守る

Pluskast
Sziasztok!

Most kezdtem el a játékot és az lenne a kérdésem, hogy a plugin manager hányas verziója a jó amivel a X3terrant is lehet moddolni?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Lockheed
Ott lesz a Downloads lapon a link rá.

Cyrow's Plugin Manager

thx, utánanézek

és melyik progit érdemes használni ezek feltöltéséhez?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Lockheed
Hát nálam a MAIN mod a CMOD3 és a MARS script. Mindkettõt megtalálod itt fönt a bannerban. Egyikre van direkt link, másik a downloadsban van.

A Scripteknek van külön saját topicja ahol megtalálod a leírást is róla. Te tudod mit szeretnél magadnak és mit nem...

Improved Sector

milyen modokat javasoltok amiket érdemes feltenni?

az új háttérmodot merre találom?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

hmm, volt egy ilyen mod a Reunionhoz is, csak az a hajóknak varázsolt roncsokat, és abból lehetett kinyerni a dolgokat. A modra már nem emléxem, csak annyira hogy nagyon kellett hozzá a comm_chatter scriptgyûjtemény, amely nagyon laggossá tette a játékot még a régi gépemen.

Asszem valami Salvager volt a script neve... Vagy Salvage guild o.o

Amaro
<#vigyor5>
Apró gond van ezzel a megoldással, roncs az lesz bõven, de egyik sem lesz célként kijelölhetõ, ergo nem lehet helyreállítani... Ami nincs ott a játék kezdetekor, az halott a salvage szkript számára (is), csak a helyet foglalja, míg a GOD meg nem unja.

NONPLUSZULTRA
Mondom a tutit: telepítsél minél több Station-t a szektorba, majd használd õket céltáblának.
Voilá: kész a roncstelep.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Lockheed
Nos mûködik, köszi az infot! 😊 Bár hiába nincs sajátom mert felrobbantottam és lementettem, új gamet kell kezdeni, hogy érvénybe lépjenek a változások. Sajnos hibaüzivel kilép betöltéskor. És nem corrupt savegame miatt, hanem standard hibajelentésküldõs üzenet. Mindegy a lényeg, hogy a Tyr végre értelmes cargoval használható. Vicces, hogy az összes pajzs és egyféle fegyverzet ( ha az PSP ) nem fér föl rá. Szerintem ez nagyon nagy hiba.

Sajnos a Raptorból nem sikerült boarding shipet csinálni. 😊 Köszi mégegyszer a segítséget.

Lockheed
Uhh nem, 18 cat/dat van a modok miatt. Gyorsan átnézem akkor a többit is! 😊

Amaro
Jaja, van rengeteg roncs, de Avarice-ben egy sincs, megnéztem a universe.xml-ben. Nem értem, miért pont azt a szektort mentesítette...

Amaro
Elvileg ez csak akkor lehet, ha a Tyr adatait egy késõbb betöltött mod felülírja. Az 5. az utolsó nálad?

Kiegészítõ infó: van az az oldalnézeti galaxis háttér, ami majd minden szektorból látszik. Azon van egy "hiba", egy olyan formájú folt, a fehér háttéren, ami nagyon könnyen nézhetõ távoli ûrállomásnak. Többször is megtévesztett, mire megjegyeztem, hol van....

Vannak roncsok máshol is. Contorted Dominion, 12, -1, 12 környékén pl egy állomás, de minimum 5 hajót is láttam ugyanitt. Kell a Video Enhancement Googles nagyon, hogy meglássa az ember õket...

Lockheed
Uhh ezt a hátteret sem láttam még. 😊 Tetszik!

Profit Share

Lockheed
Megnéztem egy TP-t de semmi nem utal arra mi jelöli a passengert vagy marinet. 😄

A Tyr sem lett jó! 😊 Megõrít. Szerintem fölhagyok ezzel.

CAT file
Ship Info közvetlenül a vásárlás helyén.

Egyébként dobál egy hibaüzit a progi de mûködik. error

Letöltöttem a 2 runtime libraryt is hozzá. Az egyiknél nem lehet helyet választani hova telepedjen és azonnal megy a system32 mappába. Hiába rakom föl a másikat nem indult el mert keresett egy filet. Ekkor engedtem azt is a system32-be telepedni és oda raktam a progit is. Igy megy, de jön ez a hibaüzi. Nem értem miért nem lett jó. Egyébként késõbb megnyitva a módosított CAT filet és megnézve a Tyr cargo értékét az általam módosított értéket találom tehát nem vágom... 😊

Amaro
Nyiss meg olyan katalógust, amiben van marine-os hajó. és nézd meg, milyen bejegyzések vannak ott - ha ott találsz marine-re utaló bejegyzést, azt kell létrehozni a raptornál is. Elképzelhetõ, hogy csak raw módban tudsz ilyet tenni, tehát így is nézd meg mindkét hajót.
Az a Tyr, ami a tulajdonodban van, le van mentve minden adatával a mentésedben, az nem fog változni. Lopj egy újat 😉

Vitez77
Köszönöm az infókat!
Sajnos csak részek vannak benne (1-2 szektor, benne az eldugott hajók, extra kövek stb), szal az 1. universe a jó, azt arra importálnom kell a tartalmát.
Már csak az a kérdés, hogy az utolsó patch kódja v200, v205 vagy v250. Mindegy, majd végigpróbálgatom 😊

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Köszönöm az infot de lenne még egy kérdésem. ( nincs más akit zaklassak 😄 ) Megtaláltam a Raptort minden tulajdonságát látom, de nem találom hogyan/hol lehet engedélyezni a marineokat/passengereket. Másrészt kikerestem a Tyrt ( 5.Cat/Dat) és megpróbáltam megnövelni a rakterét, majd lementettem, felülírtam de semmi változás a játékban... 😊 Nem nagyon megy ez nekem! 😊

Amaro
Elfelejtettem hozzáteni, természetesen a .cat-on belül a types\Tships.pck -t választod, mivel ugyi eredetileg is arról beszéltünk, csak a hozzávaló szerkesztõ is megvan már...

Amaro
Vissza az egész, nem tudtam, hogy doubleshadow frissített TC-re. Tehát a módszer: letöltöd az X3 Editor 0.0.24-et , telepíted, megadod az X3TC könyvtáradat (adatnak megadhatsz más könyvtárat is, ahol a mod-ot tartod, ez esetben nem közvetlenül a játékba szerkesztesz bele). A beállítás után az ablakban TXT editor, kiválasztod azt a .cat-ot, amiben a raptor van, és kapsz egy gyönyörûen átlátható és könnyen szerkeszthetõ felületet. Sok sikert!

Lockheed
Ahha! Nos ezzel megnyugtattál, hogy nem azért nem találom benne a dolgot mert vak vagyok. 😊

Amaro
Elvileg elég az utolsó hivatalos patch-ben lévõ, de nem tudom, teljes volt, avagy nem - mert ha nem, akkor akár az eredeti, lemezen lévõ utolsó .cat-ig vissza kell menni, attól függõen, hogy a patch méretének csökkentése és idõspórolás miatt nem tartalmazta a teljes xml-t, csak a módosítást - vagy tartalmazta az egészet. Ha jól emlékszem az utolsó patch fullos universe-t kapott, tehát az a hivatalos up-to-date. Az XTM-ben tuti az van 😉

mano1b
azért látom van itt élet ne ad fel.

Amaro
Belenéztem a TShips-be, ehhez teljesen mindegy, milyen kódban vagy járatos, semmire se mész vele 😄 Valami egyedi felépítésû adatfájl a drága, kéne hozzá a kulcs, mi mit jelent. Egy biztos, a cargo típus és méret ebben van, hajónként. Egy sor egy hajó, de hogy azon belül melyik szám mi, ahhoz kéne szerezni valami leírást. Majd ha lesz idõm, fórumozok egyet Egoéknál, biztos megvan valamelyik topicban.

Vitez77
Namost félig off leszek, de vmelyikõtök meg tdná mondani hogy a Reunionban(!) hol találom a leg up-to-date x_universe mapot? Vagy elég az (asszem) 04.cat meg a v13patch mappa?

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Lockheed
Nos igen az FDNre ez logikus válasz... 😊 Attól tartottam, hogy akkor befelé se szállít majd árut...

BSG ügyben csak nem sikerült eljárnom... Megnyitottam a filet de konkrét utalást ott sem találtam sajnos. Nagyon nagy katyvasz ez nekem sajnos. Pedig azért járatos vagyok kódok terén bár igaz ebbe az xml nem tartozik bele, inkább Delphiben szoktam ügyködni.

Lockheed
Értem, köszi a választ.

Amaro
FDN: Riportot kérsz a node FDN menüjétõl, és abban a végterméket gyártó állomást OFF-ra teszed. Az FDN csak onnan szedi be a gyártott cuccot, ahol ON van, tehát folyamat közben is szabályozhatod egy complex ellátását.
BSG: Nem ismerem a modot és felépítését, de alighanem egy 3D filet nyitottál meg, a Raptor "külalakját". Nem foglakoztam még az X3TC-ben plusz hajókkal, de gondolom itt is a types\TShips állományban vannak az összes gép adatai, azon belül kell kikeresned a Raptor blokkját. Notepaddal szerkeszthetõ akár, de ajánlott egy xml editor hozzá ,pl. Notepad++, mert elég ömlesztett anyag kiemelések nélkül <#guluszem1>

Lockheed
Huhh lenne itt más is... 😊 Megnyitottam a BSG modfilet az X3ModManagerrel mert szeretném átírni a Raptor filet, hogy tudjon szállítani 5 marinet. Megnyitom a filet, ott kikeresem a Raptort de csak egy gusztustalanul nagy méretû filet kapok tele számsorokkal... Hogyan és hol tudnám beállítani a kívánt értéket ?

Lockheed
Lenne egy kérdésem. Hogyan lehetne azt elérni ag FDN modnál, hogy a végterméket hagyja benn a complexben ? Lehet ilyet ?

Lockheed
Egyetértek amúgy, nem viccbõl rendezte át a szektorokat. Végre nincs az a nagy zsúfoltság egyes helyeken.

"...made the aldrin sector a little smaller, removed a load of debris, and a few of the stations, performance in that sector should improve..."

Topic

Amaro
Ez egy nagyon átgondolt mod, sok mindent átrendezett, logisztikai szempontból jó és érthetõ, hogy azonos állomások egy csapatba vannak húzva sok szektorban, ami kell is ekkora területeken. Van egy halom plusz állomás is, nagyon megnézte, mit hova tegyen a kereskedelem fellendítése érdekében, ezért fordulhat elõ, hogy a Montalaar - New Income közötti Unknown Sectorban hosszú sorban vonulnak a kereskedõ konvojok már a játék elején. Az viszont nem tetszik, hogy ugyanezen szektorban egy szem roncsot nem találtam, sõt, President End-en kívül az egész univerzumban egyet sem. Megszerettem a Salvage szkriptet, eljátszottam a helyreállítással több helyen, és ezt nem akarom nélkülözni. Remélem, csak én vagyok béna, és nem találtam meg a leamortizált helyeket. Valakinek valami infója ezzel kapcsolatban?

mano1b
én ezt úgy mondom mikor auto pilot ba van egy hajó pl. kerget a vadász ..kalózokat ilyen helyen belemegy az elsõ 2 perc be az 100% túl sûrû helyet nem szereti a játék. a teher hajó
a ugyanez a helyzet minden felé forgolodik és nekimegy.

Lockheed
Nem értem...

Vitez77
Ahogy öregszik az ember úgy romlik a vezetési képessége <#alien2>
Amúgy ha jól emléxem úgy van kialakítva hogyha nem muszáj akkor nem megy bele hajó.
TL-el meg fölösleges odamenni <#bee1>