12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Neoshane
    Lehet...de ma is már vagy 3-4órát olvasgattam...olvastam a manualt, fórumokat is..:S
    Előbb meg már ki****tul fel****ott..:S
    (bocs a csunya szavakert..:P)
    A billentyuzetem kettétört...nade megszereltem....
    Kicsit felhuzott hogy kaptam egy közepes nehezsegu kuldetest 1darab hajot kellet volna leloni...az se sikerult...xD
    Mondjuk lehet hogy nem volt gyenge mert rajtam kivul meg vagy 4en lőtték...
    Az az egyetlen bajom hogy kurva lassú vagyok...72m/s....minden megy vagy 150-300al semmit sem érek utol....szoval a gyorsasaga miatt az az ellen urhajo simán szétlőtt....azt se tudom mit kellene tennem mikor szembelőnek...mer semmi időm kitérni előle ezzel a hatalmas gyorsaságú hajóval..:S
  • NONPLUSZULTRA
    Nem csinálsz semmit rosszul, csak tanulsz éppen. Javaslom vedd sorra a topic fejlécében szereplő linkeket, majd próbálkozz újra a játékkal, és utána kérdezz megint. Sajna ebbe a játékba nem lehet csak úgy belepancsolni, elég sokat kell utánaolvasni de ne félj, minél többet értesz meg belőle lépésről lépésre, annál jobban fog tetszeni.
  • Neoshane
    Hali mindnekinek...
    Tegnap kezdtem a játékkal játszani.
    Már órák óta tolom, aminek nagy része hogy fél órákat repülök egyik állomástól a másikig...a hajóm már sérült 5000be kerül megcsinálni, küldiket nem tudok csinálni, mert mindegyikhez kell valami (transporter, nagyobb rakterű hajó stb.), szal néhány kisebb harci küldit tudtam csinálni, 2-t...azt is kb órák alatt adta be a játék...pénzem 1100credit...és a hajóm csak 72vel megy míg a legbénább ellenfelek is 300al...szal kb semmit sem tudok csinálni, nem tudom elkezdeni a játékot normálisan....valaki segítsen hogy mit kellene tennem vagy mit csinálhatok nagyon rosszul..:S
  • Gunslinger
    Nem ilyen egyszerű, Terran hajókon belül igen nagy a szórás, szinte gyerekjáték egy Aegirt vagy Skirnirt elfoglalni, de a Tyr-el keményen meg kellett szenvednem, vagy ötödikre sikerült, Odint azóta sem tudtam foglalni, általában át sem jutnak a burkolatán, még a mindenből 5 csillagos veterán marine-ok sem, viszont Xenon hajót meg még egyáltalán nem sikerült magamévá tennem. Még egy vacak P-t sem.
  • r4pt0r
    Terran, Xenon, aztán a többiek, kb így mennek nehézségi sorrendben.
  • gallardo
    Kösz mindjárt ki is probálom. Most foglaltam el egy Skirnirt. Olvastam, hogy a terran hajókat nehezebb elfoglalni, de egyszerübb volt mint azt gondoltam(mind a 10 marine túl élte). Lopok a kalózoktól 1-2 Ospreyt aztán jöhet a Q.
  • SaGa Jr
    Ha elég jók a mechanical és engineer skill értékeik a marine srácoknak (4-5 csillag esetén már nem rongálják komolyan a megszállni kívánt hajót, míg ennél gyengébb értékekkel azért alaposan amortizálják azt, sőt a kopaszok esetén simán előfordulhat, hogy fel is robban a célpont a megszállás során), akkor nyugodtan gyilkold le 50%-ra vagy az alá a célpont hajó burkolatát. Ezzel csökken a max sebessége is, így nem kunszt utolérni a kidobott mariskáknak az M6-os gépet sem.
    Ideális célpontnak a pirate osprey mondható. Még nem nagyon találkoztam köztük olyannal ami nagy sebességgel közlekedett, sőt az átlagos kalóz variáns eléggé lassú.

Kifejezetten jó a CIG ilyen feladatra. Az ugyanis kis időre (1-2 sec) leállítja a célpontot (csak mozgásilag). Ha vadászok ellen veted be ezt a fegyvert, akkor el is taszítja az áldozatot mindemellett, de M6-nál már nem nagyon lökdös, csak bénít.
  • gallardo
    2-t foglaltam el és átlagban fejlödtek egy csillagot (respawnolnak magyarul végtelen van belölük), egyébként a repum 1-2 százaléknál többet nem romlott mivel elnézést kértem a hajótól miután bejutott a boarding team, de nem értem hogy kell elfoglani ezeket az m6-osokat. Boarding poddal eltalálni nem lehet és ha kidobom a marine-oket akkor 30-al nehéz utolérni egy hajót ami 110-el megy.
  • Gunslinger
    2 csillagnyi fight skill miatt csináltad? 2 csillagost, sőt ritkán még 3 csillagos fight skilles marine-t is lehet venni Military Outpostokban, ezért kár volt elpocsékolni egy bérelhető TL-t, meg rontani a reput az adott fajnál. Rohadtul nem éri meg. Ha van valami tétje, szvsz csak akkor jó biznisz a repu rontás, pl. a már említett Hyperion Vanguard és két Agamemnon miatt bőven megérte hogy ideiglenesen haragudtak rám a Paranidok. Egy vacak TL-ért meg 2 csillagos fight skillért nem éri meg. Arra ott vannak a kalóz M6-osok. Annyi van belőlük, mint a szemét, gyakorlatilag a fight küldiket elvállalva végtelen mennyiségű rendelkezésre áll, míg TL-ből tényleg csak pár darab kószál itt-ott.
  • gallardo
    Most foglaltam el a második TL-t, azért jó mert kihívom egy unknown szektorba aztán pls stop your engines berepülök felé és még csak lőni se tud engem. Sajnos mindkét akcióval 1-1 embert vesztettem. Most már meg van nekik a 2 csillagos fight skill. Megyek is megnézek magamnak egy Centaurt vagy egy Ospreyt.
  • SaGa Jr
    Ahogy Gunslinger is említette, legjobb a kalóz M6-os hajók ilyen célú betámadása. M6-on úgyis csak maximum 5 marine van. M7/TL/M2/M1 hajókon 10+ és egyéb védelmi berendezéseik is lehetnek.

Ha a csapatban nincs legalább 1-2 2*-os katona, akkor tuti lesz veszteség még kopaszok ellen is. Ilyen 1-2*-os srácok meg összevadászhatóak azért kis odafigyeléssel és a túlélésük is biztosabb. Az eddigi legerősebb ellenfeim Terran hajók védelménél voltak. Ott volt már 2*-os harci tapasztalatú védő is, meg védelmi rendszer (ez átlagban 2*-os harci tapasztalatú ellenfeleknek felel meg). Ez így együtt nagyon komoly veszteségeket okozott. A hajók többségében azonban szinte mindig tapasztalatlanok, esetleg 1-2 1-es fokozatú baka ücsörög. Védelmi rendszer is elég ritka és egy scan úgyis kideríti hogy van a célpontnak vagy nincs. Ha van és nem elég tapasztalt harcászat terén a boarding party-nk, akkor jobb szétlőni a célpont hajót mint megszállni és elbukni az értékes csapat egy részét (úgyis átlagban többe fáj egy-két rendesen kiképzett marine mint egy megrongált M6).

Részemről én a kalózok mellett a Terran hajókat vadászgattam lelkesen és persze a Paranid Hyperion Vanguard volt még előkelő helyen a levadászandó hajók között. M7-ből csak párat támadtam be ilyen céllal és általában több csapattal, több hullámban gyengítettem le a célpontot. TL-re nem pazaroltam energiát (bár egyet azért foglaltam kíváncsiságból meg hogy ne kelljen venni de azért a Goner plot számára szükséges állomás szállítás meg a későbbi gyűjtögetések számára legyen egy mobil bázis), M2 és M1 meg nekem már túl nagy. Nem tudom élvezni a velük való játékot.
  • SaGa
    Valamit azért tisztázzunk. Ez itt nem chat, így van idő elküldés előtt újraolvasni a szöveget. Én is sokszor elütöm a beírtakat, mert az egyik kezem kicsit gyorsabban jár, mint a másik, gyakori a betűcsere, de a kollega úr nem elütéseket produkál, hanem egyszerűen olvashatatlan amit ír. A böngésző is segít a beírás hibáinak kiszűrésében, mert szépen aláhúzkodja, amit nem tud értelmezni, csak fél percet kell még a dologra szánni.

Tiszteljük már meg egymást azzal, hogy érthetően megfogalmazzuk, és legalábbis minimális helyesírással tesszük közzé, mi a problémánk. Főleg, ha kérdése van valakinek. Én ugyanis a második szónál detektálom, hogy olvashatatlan a beírás, így átugrom az egészet és ha tudnám is a választ a kérdésre, az csak akkor derül ki, amikor valaki végigszenvedte magát a kérdésen és válaszolt és azt olvasom.
    Aki ennyire trehány módon és a többieket ilyen szinten lenézve fórumozik, az nem érdemel választ...
  • Gunslinger
    Kalóz M6-oskon gyakorolj, azokat el lehet foglalni, a Xenonokét nem. TL nem is értem hogy jutott az eszedbe, alig van belőlük a játékban, fajonként van vagy 4-5 maximum, Yaki Ryuból meg asszem csak kettő.
  • gallardo
    Melyik hajót érdemes elfoglalni ahhoz hogy fejlesszem a marine-jeim fight skill-jeit? Mindenük 5 csillagos kivétel a fight. TL-t probáltam de sajnos mindig vesztek valakit.
  • tom36
    hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó
    legközelebb hiába irom akor se fogom tudni hogy kell irni igy a google keresö a barátom a ,hogy jól irjam le.[Spoiler]
  • tom36
    sory
    sajna a helyesirásom pocsék igy mindig viszaszoktam nézni h mit irtam és javitom ami hibás ,de nem mindig van időm rá, ezenkivül van néhány dolog amit röviditve használok (megszokás neten) ,de megprobálom normálisan leirni majd ,van ahol betüket hagyok ki meg miegyéb ...
    meg ahogy néztem most ezt az öz es dolgot azt tényleg nagyon elirtam
    ,az valami ojan akart leni ,hogy "jön az üzi (üzenet)és fordulhatam visza mer jötek a xenon-ok"
    mégegyszer elnézést
  • tomonor
  • Vitez77
    A gond az hogy engem is a tartalom érdekelne (s ha tudok akkor segítenék is), de pl a " jön az öz és fordulhatam visza me jötek a xenon-ok"-nál azt sem tudom mit írt :P Ennyit a tartalomról.
  • tomonor
    xD na jó, inkább visszaírom, nehogy megvádoljanak moderátori visszaéléssel...

Ám itt egy kis emlék :D
  • r4pt0r
    Jaj de rossz. :D
  • tomonor
    csak régen volt :D
  • r4pt0r
    Ezzel nem feldobni lehet hanem csak elzavarni az embereket. Nem kell egyfolytában basztatni az embereket. X3 Terran Conflict a topic neve, nem tanuljunk meg magyarul.

Most már foglalkozunk a játékkal, ha lehet. :D
  • NONPLUSZULTRA
    Szerintem a topic pangását nem ezzel kellene feldobni.
    Amíg valaki nem bunkózik addig bárhogy írhat, főleg ha témába vág.
    Tény, hogy szerintem így csak szándékosan lehet írni, de inkább a tartalom érdekel, nem a csomagolás.
    Ha tom36 eddig nem tanult meg helyesn írni, korából ítélve már nem is fog, tehát felesleges b@szogatni érte.
  • Vitez77
    Devianciát az ismeretlen iránti tiszteletből nem írtam (nehogy még a végén félreértés legyen). De ha az, akkor elnézést.
  • tomonor
    mondjuk mentségéül szolgál ha valami betegség miatt nem tud helyesen írni.
  • Vitez77
    On topic: Tomonor, részleteket tudsz az XTM tartalmáról (kivételesen TC-hez letöltöm)?
  • Vitez77
    Pedig az a lényeg :P Ha már egyszer kérdesz valamit, akkor írd már le olvashatóan és értelmezhetően, ezzel is megtisztelve a potenciális válaszadót - tudom nem szoktam TC-ben segíteni =mivel rühellem, inkább Reu), de el se tudod képzelni milyen nehéz kibetűzni azokat a krikszkrakszokat. Nem sértésnek, de kb annyira érthető mint nekem (angol/német tudással) a holland - kisilabizálom, de semmi több. S nem csak én. Ne vedd sértésnek, de sajnos igaz (IIRC vagy te, vagy valami hasonló emberke már eljátszotta ezt) - valahogy 100 mberből csak a te helyesírásod ilyen...
  • tomonor
    XTM-ben pedig nem lesznek játszhatóak a vanilla plotok.
  • tomonor
    ez a terrán plot. Ezen kívül még van 6.
  • tom36
    szal akor mosts jön a punyadás coustom ban mer ha enyi akor mégegyszer nem viszem végig a töbi kezdési fajtához meg kdvem nincs.
    és akor már csak nekem is az XTM re kel várnom me az tényleg jol jöne (adig is megin kitapasztalom amiket feledtem)
  • Lockheed
    Amikor odaérnek a Terran Scabbardok a Deca-hoz elég kiugrani a szektorból és másodperceken belül kész is a mission...
  • tomonor
    jah, először én is boardingolni akartam, mivel előtte azt mondták hogy azt kellesz xD Ám biztos nem tudták megoldani az egészet, mert a deca hajó túl nagy ahhoz hogy boardingolni lehessen, szal nem haragszom az egós srácokra.
  • NONPLUSZULTRA
    Ez a leggagyibb rész a plotban. Amolyan úgyis-megoldódik-magától-ha -pancser-vagy stílusú befejezése és lefejezése a sztorinak. Én csak pancserkodtam a marinokkal, mert nem volt tapasztalatom boardingolásban (azt hittem ennél a résznél kell betanulni), és hopp! Egyszercsak megoldódott úgy hogy nem is kellett annyira aktívan részt venni abban az értelmetlen foglalásban.
    Csak párszor újraküldtem a mearinokat és egyszer csak sikerült....
    Mehettem is utána fogadni a gratulációkat a Terránál. Azóta nem is játszom a TC-vel.
  • SaGa Jr
    Nagyon minimális angol tudással és szótárral is megoldható (tudom, mert németes cimbinek odaadtam aki egy nyikkot nem gagyog angolul és elsőre megoldotta).

Egyrészt mikor végetér a társalgás és elindul a flotta lezúzni a terraformer hajót, akkor kapsz pluszban TP-t az irányításod alá és emellett az összes többi TP-t is meg kell védened. Odamész az ellenséges hajóhoz és vársz. Sokat (közben a gép lövi lelkesen a nagy hajót és vagy elindulnak a gépi csapatok elfoglalni vagy nem). Ha nagyon nem történik semmi már vagy fél órája akkor indítsd el a saját marine egységedet akár a megkapott TP-ről akár a hajódból amiben ücsörögsz (mondjuk a terran vidar-ról amiben amúgy is lehet hurcolni 5 marine-t). Kopasz marine egység valószínüleg elvérzik, de ha van minimális tapasztaltuk akkor sikerrel fognak járni. Ja és amennyire lehet menj szorosan a gép seggébe, szinte érj hozzá és úgy indítsd a gyalogjaidat, mert máskülönben hajlamosak elcsámborogni.

Amint elfoglalták az embereid vagy a gépi csapatok a hajót akkor már csak az állomásra kell bedokkolnod felvenni az utasokat akiket el fogsz szállítani a megadott helyre (konkrétan a Földre). Ezzel vége is az egész Terran plot-nak.

Ha meg végigjátszás kell akkor arra ott az Egosoft fóruma, azon belül is a megfeleő (TC) topikokban megtalálod a kérdéseidre a választ, de szerintem majd mindegyik nagyobb game walktrough/FAQ oldalon van fenn végigjátszás szintén lépésről lépésre elmagyarázva.
  • tom36
    ohh megvankezdtem feladni azt viszaindultam a stationhoz ere jön az öz és fordulhatam visza me jötek a xenon-ok
    de h már vége is let enek a karinek ,egy kicsit lehangolt mer amit meg kaptam uj lehtséges kezdést ot men ahogy indulok áááh
    meg nézem a nehézségi szintet átlagos meg a másik normál hát nem is tudom melik a nehezeb
  • tom36
    akor jól gondoltam h Terraformer hajó csak nem akartam irni
    sajan a továbiakban meg nem akar semisem történipedig közel fél orát követtem már de semi.
    max ujrakezdem azt a küldit az elejétöl.
  • tomonor
    a nagy hajó a Terraformer CPU hajó, a #DECA.

És ahogy én vittem végig, csak annyit kellett csinálnom hogy közel voltam ahhoz a bizonyos TP terran hajóhoz, később spawnolt a játék néhány Xenon hajót amiket el kell pusztítani, és utánna el kell repülni a földre. Ennyi a Terran plot.
  • tom36
    jah és elöre is kösz a választ de ne ugy mind ezelöt !
  • tom36
    a helyesirásom pocsák meg még anál is szarab ha ly vagy j -röl van szó de nam az a lényeg mevel h el tudtad olvasni szerintem ,meg érteted is nem ?
    ism megkérdem van valami végigjácási leirás mer hiába forditom le nem mindig segit
    vagy ép egy kis segitség kéne az aldrin rendszerhez: megérkezek a rendszerbe azt be kel dokolnom az egyetlen stationra majd megvédenem egy terran hajót azt egy TP el kel védenem most miközben a töbiek egy másik böhön hajót kapálnak h pontosna milyen azt inkáb nem irom me nem találom és marhaságot meg nem akarok irni. (hasonlóan néz ki mind a stargate ben a replicatorok fő hajója)
  • Lockheed
    Huhh jó darabig nem voltam, csak néha beleolvastam a topicba mert külföldön voltam melózni...
    Az XTM érkezése számomra is remek hír, bár a TC-ben alapból is több a lehetőség a harcra, mint az X3R-ben. Ahogy látom jött jópár patch is jónéhány változást eszközölve, és végre a COMBAT mod is be lett fejezve... Most böngészem át a Downloads Libraryt és vannak igazón jó scriptek sőt egész jó modok is. Azt hiszem újrakezdem a játékot ami itt azért nem olyan nagy érvágás, mint az R-ben. Valaki föltett itt egy kérdést a topicban az FDN-nel kapcsolatban ami engem is nagyon érdekelne, mert azt én sem tudom megoldani, így ha nem bánjátok egy az egyben megismételném, hátha tudja valaki a választ rá:

"Az lenne a kérdésem, hogy használja -e itt valaki az FDN-t. ( Logain Industries Freight Distribution Network ) Szerintem nagyon jó dolog és teljesen kiváltja a complexeket ami miatt nem lesz tele a szektor pókhálóval és a gépnek sem kell őket rajzolgatni a hajóknak meg kerülgetni... A kérdésem, hogy lerakok valahová egy Node-ot a világ másik felére pedig egy másikat akkor azok között tudok-e árut mozgatni valahogyan ?? Mert nekem sajnos ez valahogy nem akar működni. Lehet ilyet csinálni?"

Jó lenne ha lehetne ilyet, mert én is használom/tam használni fogom complexek helyett ezt a modot és jó lenne, ha lenne ilyen lehetőség. Bár ha nincs az sem nagy gond, mert eddig is úgy csináltam, hogy volt egy félreeső szektor egy Node-dal ahol volt 10-15db XL-es SPP és mivel lehet dokkolni TL-lel a node-ra így egyikből a másikba egész takaros mennyiségű EC-t lehetett átvinni egy körben... :) Persze azért jó lenne, ha magától megoldaná a dolgot...