X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vitez77
Még nem. Majd csak az Aldrin missions kieggel lesz elérhetõ ez az új "szolgáltatás". Ha most próbálkozol vele, akkor
a.) nem sikerül
b.) összeomlik a játék

天使たちは私を見守る

Mondjuk neked E-cellre van szükséged, és 16-ért akarsz vásárolni. Mutatja a gép h milyen hatótávolságban van legközelebb annyiért energia. Minél magasabbra állítod az árat, annál közelebbrõl tudsz. Nyilván ezzel az elõállítási költséged meg nõni fog. Tehát minél olcsóbban kell venni.

Eladáskor meg pont fordítva van. Minél alacsonyabbra állítod az eladást annál nagyobb valószínûséggel tudod eladni közelebb. Persze lehet h veszteségesen adod el, ekkor csökken a gyár pénze.

Ami mindezt még befolyásolja az a jumprange. Pl.: 12-ért energia csak 20 ugrásnyira van, de neked 10-re van állítva a jumprange. Akkor nem fog csinálni semmit.

Egyszóval jól kell belõni az árakat és akkor nem lesz veszteséges. Minél kevesebb nyersanyagot kell szállítsál annál jobban fogsz járni.

Sziasztok!Egy kérdésem lenne .Felraktam a ATF shipyard script-et ,az itt vásárolt gyárakból lehet complexet csinálni a hagyományos módon (complex kittel összekötni)?
Nem egyértelmú? >.< Ha növeled a termék árát akkor csak azon belüli ugrási rádiusz körzetbõl tudja elhozni az árucikkeket. Ha túl kicsire állítod, akkor nem tud olyan olcsón találni azon a körzeten belül. (logika...) Szal a minimumra vagy középpontba állítsd be.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Na igen, csakhogy önmagában a jumpsot nem tudom állítani. Abban a mezõben van kijelezve, ahol a termék eladási árát változtathatom. Ha növelem az eladási árat, nõ a jumpk száma, ha bizonyos szint alá viszem akkor nulla lesz, és nem hoz pénzt a complex. Ezért nem értem a dolgot.

A jumps-al azt állíthatod be hogy az állomás kereskedõ hajói mennyire messze kóboroljanak el a rendszertõl, amelyben a bázis/homebase van. Szal ha argon prime-ba van a bázis, és 2-esre állítod a jumps-ot akkor max ore beltig vagy power circle-ig megy el.

kis helyesbítés: hiperhajtómû nincs a játékban, csak jumpdrive. A kettõ nem ugyanaz, ugyanis a jumpdrive a hajó körül nyit egy féregjáratot, míg a hiperhajtómû elõbb a hipermezõbe ugrik aztán fénysebesség (ha jól tudom)

hmm nos 256 meg 3 giga között azért van különbség, ám így, pl már 1 giga felett már sztem én se érzékelnék változást... Speckó nekem gyárilag van rajta 1,7 giga, ám a procim nem használja ki teljesen a vidi karit (gyengébbecske a gpu-hoz képest), szal most egy erõsebb procira gyûjtök meg +2 giga ramra.

Apropó kicsit off, ám mégiscsak megkérdem: Vista x32 kihasználja a 4 giga ramot, vagy az is csak 64-bites verziótól érzékeli, mint az XP?

Na megszereztem a Boron Threshert. Nagyon jó cucc. Fel is szereltem minden jóval, PPCk-el meg Ion Cannonokkal, oldalra meg FAA-kat raktam.

Végre valahára lett egy hajóm, amivel megsemmisíthettem a gyûlölt Xenon Q-t, ami ellen egész eddig hiába hadakoztam. Most már nem. Könnyedén megsemmisítettem.

Amúgy bárki bármit is mond, nagy pénzeket nem stationokkal lehet keresni, hanem bányászattal. Én perpetual sinben bányászom az nvidiumot. Három hiperhajtómûves TS hajóval gyûjtetem az elõzõleg gondosan apró sziklákká szétlõtt nvidiumot. Majd ha mindhárom megtelik, visszaugornak Omicron Liarybe és megtöltök velük egy kibõvített rakterû Mercury Superfreightert, amit utána eladok a Shipyardban. Utána kezdõdhet az egész elõrõl.
Legutóbb 23 milló pénzt szereztem egy ilyen akcióval. Szóval szerintem egyértelmûen ez jövedelmez a legjobban.

Hiába üzemeltem be már napokkal ezelõtt Duke's domainben a 4 db teladianium L gyárból álló komplexemet, nagyon lassan hozza a pénzt, és néha érthetetlen okokból pénzt is vesztek vele. Volt már hogy 800.000-rõl 400.000-re csökkent az ott lévõ pénz. Miközben 4 TS hajó adja el a teladiumot és látja el EC-vel. Nem értem.

Azt se értem, hogy az 'adjust station parameters' menüben az árú eladási árának beállítása mellett mi az a jumps rész. Csak azt vettem észre, hogy ha a jumps nullán van, nem hoz pénzt a complex. Viszont a jumps számát csak az eladási ár folyamatos növelésével tudom növelni, egyébként egy idõ után újra nulla lesz.
Szóval mit csinálok rosszul, miért nem dõlnek a milliók? <#conf><#smile>

NONPLUSZULTRA
Ahhoz képest nem egy nagy eredmény az 56,5-ös átlag. A proci tünik a gyenge láncszemnek. Persze most már hiába okoskodok: én 50-ig jutottam egy 640MB-os videókarival, igaz elfüstölt a procim meg az alaplapom a tekergetéstõl....ezért nem vagyok itt valami aktív mostanában. PC-szünet van nálam, mondjuk nem is bánom mert túl sokat ültem elõtte.Pillanatnyilag 1 laptopom van, arra még viccbõl sem telepítem kedvenc játékunkat.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Atreus
Sztem van mert az újabb játékokhoz kelleni fog. Sima X3 sokkal jobban megy mint a 256-os 8600gts-emmel. Még úgy is hogy a felbontását feljebb raktam. Én úgy tom hogy a nagyobb felbontál több ramot igényel. De javítsatok ki ha tévedek.

A mai napom elég eredményes volt: 2 Carrack meg egy Brigandine.
Kezd beindulni az elfogósdi. <#eplus2>

De Xenonokat még nem tudok sajna.

De van valami értelme?

Én úgy halottam h még az 1Gb-t se használja ki semmi.

Mondjuk papíron nagyon jól mutat <#vigyor4>

Atreus
Hát 50k volt a 9800gtx+ 1GB videokártya 40k meg a 2ghz-es ddr3 ram. Fogtam a ramot és hozzáforrasztottam a videokártya ramokra. Pikk pakk kész lett az új videokarim...<#alien>

honnan szerváltad és mennyiért? 😮

Jesszus! Bocsánat! Ilyen kártyához csak gratulálni tudok!<#worship>

Atreus
Nem olvastad el elég figyelmesen! <#alien>

"Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 9800 GTX ❤️056 MB>"

Nem rossz!!! De azért olvass vissza, és nézd meg a régi eredményeket is!<#awink>

Atreus
Nektek tuti nincs ilyen videokártyátok<#alien>

--------------------------
X3 - Terran Conflict
--------------------------
Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080425-1930)
DirectX Version: DirectX 10
Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 9800 GTX ❤️056 MB> Driver: 7.15.0011.7519
CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs), ~2.4GHz
Usable System Memory: 6142 MB

Video Settings During Benchmark:
Screen Resolution: 1680 x 1050 * ❤️2>, fullscreen
Using Shader Profile: 3.0
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: NONE

Graphics & Shader Settings:
Texture Quality: high
Shader Quality: high
High Quality Bumpmaps: enabled
Environment Mapping: enabled
Glow Filter: enabled
Ship Color Variations: enabled
More Dynamic Lights: enabled
Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene "Trade" 31.7 average fps 9.0 minimum fps 71.0 maximum fps
Scene "Fight" 67.7 average fps 25.0 minimum fps 152.0 maximum fps
Scene "Build" 86.4 average fps 50.0 minimum fps 124.0 maximum fps
Scene "Think" 40.1 average fps 22.0 minimum fps 68.0 maximum fps

Overall average framerate: 56.5 fps

Értem. A claimolással kapcsolatban érdekelne, hogy mikor kezdenek majd el kiugrálni a hajóikból az emberkék hogy claimolhasam a hajóikat. Master Chief fokozatú a harci rangom, mégsem ugrott ki még soha M4 hajónál nagyobból pilóta nálam.

az ilyen kezdések azért kapnak nehezebb besorolást, ugyanis az egósok arra céloznak az ilyen kezdésekkel, hogy "Ettõl" a ponttól kell nekilátnod, hogy kibékülj a fajokkal.

Ha hajót akarsz venni, vagy kibékülsz, vagy kalózként claimolsz.

M6: az M6-osok kisebb hajók leszedésére szolgálnak, M3-tól kezdve M5-ig. Jó pajzsképességük megvédhjeti a hajót forróbb helyzetekben.

Továbbá nagy, úgynevezett "Bulk Transporter"-nek is hívják õket, mint nagy szállítóhajóknak. X2-ben volt újdonság a jelenlétük, azok között is a Split Dragon volt nagy kedvencem.
( )

Azt azért nem árt feljavítani, hogy használható legyen. Biztos van valahol baráti, vagy semleges szektor a yaki kezdésnél is. Ha nincs, meg kell érte küzdeni. A "border" (a galaxis térképen látszik, hogy egy szektor border vagy core) szektorokban általában nem bántják az ellenséges hajókat sem, ha nem kezd el keménykedni. Van néhány terület, ahol nem lehet kikerülni a "core" szektorokat (pl Getsu Fune felé menet van olyan rész, ahol elõbb egy split, majd egy boron core szektoron kell átvágni, így ha azokkal nem vagy legalább semleges, nem mész át, csak ha nagyon erõs vagy, vagy nagyon gyors), de lehet a határokon addig ingázni, míg a helyiek ellenségeinek ritkításával eléred azt a szintet, hogy legalább javíttatni tudod a hajóidat.

Egy kalóz meg ne vegyen hajókat, hanem lõjön magának. Ha megfelelõ szektorokban megfelelõ fajok hajóira vadászik, összehozható, hogy 1 vagy két faj kivételével mindegyik legalább semleges lesz...

BuriP
Claim-ol magának?

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Amúgy mire jók az M6-os korvettek? Mert megfigyeléseim szerint alig használhatóak valamire. Ugyebár a nagyobb hajók, pl a leggyakoribb ellenfél, a Xenon Q lazán szétlapítja még az M6+ hajókat is.
Vadászok ellen meg elég reménytelen bevetni õket, túl lomhák hozzá, és ugyebár a FAA meg a FCA se megy fel rájuk.

Akkor mire használhatók.

Más. Azt se értem, hogy ha valaki a Yaki kalóz kezdést indítja el, az hogyan játszik? Honnan vesz új hajókat? Kitõl? Más Yaki hajók barátságosak lesznek akkor? A yaki shipyard script nélkül még új Yaki hajókat se képes szerezni, nem?

A hajónál...

Lockheed
Set Home Base. 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Hello Mindenkinek,

Köszönöm szépen az infókat gyártelepítéssel kapcsolatban!!
Tökéletesen sikerült egy Orcával a telepítés.
Gun: De a 32-re raktam a bányám. Tudatlan vagyok, de hülye azért nem. <#worship>
Milyen paranccsal rendelek hozzá szállító hajót? Support?
Thx!
OK, köszönöm

Annyi a lényege, hogy ha dokkol vhová, ahol van elado EC, hány ugrásra elegendõ EC-vel töltse fel a rakterét minimum
Nekem nem ül benn egy pilóta se. Sima gyárhoz rendelt kereskedõkben van ilyen funkció.

Elvileg automata, de lehet, hogy a bent ülõ pilóta szintjétõl is függ...

De ezt nekem kell újratankolnom, vagy automatikus?

Conflicts. Ott van a banner alatt a linkje. Kissé béta, fagyásokat okoz(hat), bár a topikjában vannak mindenféle okosságok ellene. A CModhoz javasolt a MARS és a cmodnál felsorolt egyebek alkalmazása is.

Cmod3-at tettem fel eddig, ez nagyon jó.Valami hasonlót.Nagy csaták és invázió érdekell.

Milyen szemontból? Harc, építés, kereskedelem, feladatok?

Azt, hogy hány ugrásra elegendõ EC-t tartson a raktérben minimum...

Eltûnõdtem h mit jelent a "jump refuel range" elvileg azt h mennyi ugrás(?) után menjenek el tankolni, nem?
Mindegy mit állítok be, elõbb-utóbb kifogy a szállítóhajókból az E és mennek gyalogosan tovább. Ötlet?

Attól kezdve h az összes hajónak be lehet állítani az automata ugrást, a HUB plot tök értelmetlenné válik. Kit érdekel h 1 0E, vagy 200 E-t használok el az univerzum átszeléséhez, mikor milliós a hasznom. Mikor fogja behozni energiacellákba a ráfordított milliárd crediteket? SOHA!

Sziasztok! Melyik az a mod ami a legtöbb és legjobb változást hozza a játékba? Elõre is köszönöm!

Csak nem te lennél KICK? 😄

Rákérdeztem a készítõknél, nem ismerik az X Univerzumot, tõlem hallották elõször, véletlenek a hasonlóságok.

Lockheed
Hálásan köszönöm az infot! 😊 <#worship> Azért ez az animáció NEM SEMMI!!!

BuriP
Ezt hívják másodlagos másolásvédelemnek. megcraceled a játékot majd mikor javába nyomod KOPP!!! Nincs tovább és dönthetsz hagyod veszni a játékot vagy megveszed mégis! A C&C:Generals-nál van hogy ha nem eredeti a játék az egyik módnál 10 perc után felrobban az összes épület, a Sacred elsõ részénél a fõ sztorivonalon egy küldetésnél (ami nélkül nem megy tovább a történet) vizet kell vinni egy sérült emberkének, de ahol a vizeskulacsot kellene felvenni csak valami csillogás van, a másolt játéknál. (ez utóbbi nem személyes tapasztalat, de számtalan helyrõl hallottam.)
A TC nekem is eredeti, a proci és a RAM megegyezõ SaGa-éval, de sokszor a szívroham kerülget mikor 10x-es sebbeségnél egy aszteroida, vagy állomás közvetlen közelében a hajó hajtû-kanyarokba kezd, és ha magától nem kapcsol ki a SETA, akkor inkább én teszem.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

fingom nincs, ám asszem a gamestarba olvastam ilyesmit xD (ha nem az SG-n)

Lockheed
Jahh Settlers 3 ha jól tévedek... 😊

Jaja. Mikor anno kijött annak az Ion Frigatenek a koncepció képe egybõl beugrott a Xenon M. :-)

Nem hinném, hogy a proci gyenge lenne, bár az X szériában mindig lehet olyan helyet, alkalmat találni, ami egy erõmûvet is megfeketet. E8200-as DualCore, 3.2 GHz-n, 4 GB RAM.
Egyszerûen ilyen a program, amikor kényes mûveleteket csinálnak a hajók, nem seta-zunk. Egyébként se szoktam csak úgy hobbiból, vagy pénzszerzés céllal nyomni a seta-t, csak jeleztem, hogy ez ilyen progi, figyelni kell rá...

egyik torrent oldalon láttam hogy ezt írták... -.-

Ám igen, túl gyenge a procid (amelyet amugy nem a 3D modellezés terhel le, hanem a scriptfuttatási adatok kiszámolása) akkor álítsd alacsonyabbra a SETA Factort.

Csak annyit szerettem vón közölni, hogy nem biztos, amit írtál. Ugyanis az eredeti játékkal is tapasztalható, hogy az autopilóta seta módban rosszul számol, nem feltétlen "büntetõ" jelenség. A Reunion is ilyen, annak meg nincs már semmiféle védelme. Egyszerûen arról van szó, hogy a gyorsított tempóban a procinak nem jut elegendõ ideje a pontos 3D modellezésre és néha téved...

Ettõl még lehet, hogy beleszól, de elég nehezen tudom elképzelni...