X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Két scriptcsomag kell: Repair Debris és Utilize Debris

3 parancsot fogsz találni: Assess ..., Repair..., Utilize...

Az eslõre felsorolja, mibõl mennyi kell, a másodikkal újjáépíti, ha minden benne van a hajódban, a harmadikkal meg lebontja, és berakja a hajóba, amit kinyert. Ez nem azonos a szükséges mennyiséggel. Ha nem elég a szabad hely, szól...

Ez a Final Fury utolsó misszió felháborító! Szenvedek vele 2 hétig, erre nem kapok SEMMIT!

Egyre gyengébbek a plotok sajnos. A terran még jó volt, csak félkész (kaptuk is ezerel a jutalmakat), a goner volt a legérdekesebb, de a végén a jutalom gyatra volt (a Truelight Seeker is használhatatlan), de ez a Final Fury valami szégyen. Nem elég h rém unalmas, és csak pénzeket kapunk, de a legizzasztóbb küldi után csak vége, még pénz se jár. A HUB meg maga az agyhalál, nem szól másról mint a nyersanyagtermelõ komplexek felhúzásából. Most tartok a 150e Teladiumnál. És ez még csak a kezdet.

Úgy sajnálom h nem tudtak egy épkézláb történetet se kitalálni.
A hajófoglalás az nagyon élvezetes lett. Még képezni kell a Marine-jaimat, mert K-t, meg Q-t még nem tudnak elfoglalni.

Hát ez a Debris repair eszméletlen nagy ötlet !!! Nagyon tetszik. Leszedtem a reunionhoz való verzsönt, ki is próbáltam de gondom akadt:
Egy Orca-val mentem a helyszínre és ráböktem egy hajóroncsra, majd repair debris parancsot adtam ki. Erre közli egy üzenetben, hogy nincs elég Kristály.....na de mennyi az annyi ?

Hol lehet megnézni, hogy mihez mennyi és milyen anyag kell ?

Kössz az infót! Visszateszem a játékot és kipróbálom így.

Aki használja a Debris Repair scriptet, annak szólok: a játékban fellehetõ roncs kapukat is ki lehet vele javítani, elvileg. Elõször oda kell menni az egyikhez, majd kiadni a repair parancsot, majd a másikhoz, ott is repair. Csak a második után kezdi meg a tényleges javítást és veszi el az alapanyagokat. A két kapu ez után össze lesz rendelve, egyiktõl a másikig megy az ugrás.

TL kell hozzá, annyi anyag kell bele...

TC-ben nem próbáltam, ez az eredeti, Ru verzióban van benne, de ahogy látom, a TC verzió is tartamazza a szükséges scripteket...

Igen, így van. Összekötõ elemként mûködnek és a dokkolópont is ezen elemen lesz, de mindig csak egy helyen, asszem ott ahol legelsõnek kijelölted, késõbb ezen nem lehet változtatni, szal erre tessék figyelni.

Amikor gyárkomplexumot építek, két gyár összekötéséhez ugyebár egy complex constr.setet kell közéjük lerakatnom. Ha három gyárat akarok összekötni, akkor már két complex constr.set-re lesz szükségem? Tehát egyfajta összekötõ elemként funkcionálnak, és szükség lesz +1re belõle, ha eggyel több gyárat akarok hozzáadni a komplexumhoz?

Úgy tûnik folytatódik a tegnapi hadjárat. A Xenon Sector 101-ben azóta nem jelent meg egy xenon hajó sem, viszont a Xenon Sector 472-bõl megy oda az erõsítés. Folyamatosan respawnolja az ottani Shipyard a Q-kat, amik mind a Xenon 101-be tartanának, néhányuk Danna's Chance-be. Pechjükre Black Hole Sunban mindig van egy kisebb flottám, mivel gyakran jönnek észak felöl Xenonok, egy Boreasom és egy Deimosom néhány vadásszal állomásozik ott most, de az Argonok hadjáratba kezdtek és úgy döntöttem, hogy csatlakozom. Jóval szerényebb flottával indultak a Xenonok ellen, mint tegnap a Teladiak. Eddig egy Titant és egy Cerberust figyeltem meg és kb. egy tucat vadászt. Az egyik Boreasomat át is raktam a szektor 472-be és magam ültem bele, frankón eltakarítottam a szektort védõ K-t és J-t meg néhány Q-t, de olyan iramban respawnolja a shipyard a Q-kat, hogy ehhez egyedül kevés leszek, sztem behívok még egy Tyr-t kezdetnek, M7-est nem akarok, sokat nem érnek a Q-k ellen, majd ha nagyon keményen jönnek, akkor a Skirnirrel szétgyakom az egész szektort. Az Argonok Cerberusa nem bírta sokáig, az elsõ Q eltakarította az útból, a Titan úgy ahogy bírja, bár a hullja már csak kb. 70%-on van.

Vitez77
Egy kis segítség kellene:
Nem tudja vki hogy miért csinálja ezt az én kis mapem (lásd: TextIDNotFound a távolság helyett)?
És egy másik: próbáltam hozzáadni pár szektort, de a mapen való elhelyezés nem nagyon megy, meg a szektorokat nem nagyon köti össze (stb). Ha van itt vki aki ért hozzá akkor pls dobjon meg egy pm-mel.

天使たちは私を見守る

Valószínû videokártya ram hiba. Cseréld ki.

Ez a Hub.

Teljesen alap, semmi hókusz-pókusz.

Amaro
Ez nagyon ffdshow problémának hangzik: ha netán valamilyen kodekkel felkerült, akkor az lesz a baj gyökere. Az ffdshow beállításainál add meg kivételnek az x3tc.exe-t, és kisimul a géped. Már a reunion sem fért össze vele, de tc teljesen megbolondul tõle.

XDDDDD

LOOOL már értem az M8-as gondolkodási módját! Kamikaze!!

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ez tetszik :o

azon kívül hogy SOTW

WOW az meg mi 😮

Vitez77

天使たちは私を見守る

A Database-ben találtam ezt a kis elírást xD

"Founded weapons: 39" -LOL

Vitez77
Asszem várnod kell.

天使たちは私を見守る

Elakadtam. Ott járok, amikor 200 teladinumot kell vinni egy Military Outpostba az Argon Sector M148 nevû szektorba. Ezt gond nélkül meg is csinálom, mert jóban vagyok az Argonokkal, nem bántanak. Utána viszont be kell gyûjteni és le kell szállítani két ûrhajóst a Heretic's End-i állomásra. Ezt meg is teszem, jumpdriveal egy pillanat alatt ott vagyok.
Igen ám, de dokkolok, kiírja hogy mission complete, és utána semmi. Nem ad új küldetést, szürke a my missions menüpont.

Most akkor csak sok idõnek kell eltelnie amíg az új küldit beadják, vagy belefutottam valami fasza kis scriptelési hibába? Kétszer is megcsiáltam már, mindkétszer ez lett az eredmény.

Ez az alap játékban történt vagy használsz valami kiegészítõt és abban?
Érdekes dolgot vettem észre tök véletlenül. Egy nagyon masszív Teladi flotta ment a Xenon 101-be (amit egyébként kb. 3 napja meglehetõsen kipucoltam, csak a Shipyardot hagytam meg), hogy leszámoljon a Xenonokkal. Úgy szúrtam ki õket, hogy egy Gannet, egy Shrike és egy Phoenix kb. 12 M8 és 40 M3-as kíséretében Split területen, Thuruk's Beardban nem mindennapos látvány, kíváncsiságból szkenneltem a Gannetet, mert mindig csekkolom, hogy az AI egy M7M-et miképpen fegyverez fel. Megint a szokásos volt, egy M7M 3 darab rakétával meg az egyetlen turretjében lévõ önvédelmi fegyverzetével, kiábrándító. Boron Krakent korábban láttam már assault fleet élén csupaszon, fegyverzet nélkül, csak EC meg pajzs volt benne, azoknak még turretjük sincs. Na mind1, nem is ez a lényeges, hanem hogy szkennelés közben kiszúrtam, hogy Dest: Xenon Sector 101. Hoppá. És az összes többi Teladi hajónál is. Ugrottam is be a Xenon 101-be úgy ahogy voltam a Hyperionomban. Mire odaértem már javában püfölték egymást a Xenonok meg a Teladiak, egy Condort fogott közre három Q, egy Shrike és még egy Gannet félúton volt a csatába. A Teladiak egyébként jelentõs létszámfölényben voltak, tele volt az ûr Keakkal meg Falconokkal. Érdekes, hogy a Teladiak nem vittek M3-asnál kisebb hajót, de M6-ost sem a csatába, viszont nagyon sok M8-ast, amik kvázi semmit sem értek. A Condor elég hamar elhullott, de aztán visszamentem egy lementést és behívtam az egyik Osakámat és másodszorra sikerült megmenteni a Teladi Condort, abszolút nullára kipucoltuk megint a sectort, de a shipyardban elkezdtek respawnolni a xenon hajók, egyszerre négy Q jelent meg az állomáson belül meg vagy 20 további vadászgép minden féle típusból. Gyorsan nekiestem az Osakával a Shipyardnak, nem is húzta sokáig és csak 4-5 vadász tudott addig kijönni, gyõzelem. Érdekesség, hogy ugye a Xenon Shipyard gömb alakú, de a roncs ami utána maradt az a hagyományos hosszúkás shipyard roncsa. Fura egy bug. Most kíváncsi leszek, hogy mikor jönnek vissza a robotok. Kb. egy óra eltelt utána, más rendszerekben fel-fel bukkantak, de a 101-be nem jöttek vissza, a Teladi vadászok fele és a két Gannet hazaindultak, a többiek maradtak, a Phoenix és szoros kísérete jól lemaradva jóval a vége után érkezett csak meg. Elég gyökér taktika volt az AI részérõl, hogy három rendszeren keresztül vonult a flottájával, ki tudja már milyen hajói purcantak meg a Condor elõtt, ha nem szúrom ki idõben a két elöl érkezõ Gannet is tutira biztosan elpusztul, semmit sem érnek a Q-kal szemben, egyedül csak a Shrike tud valami tûzerõt ellenük felmutatni, meg az uccsónak érkezõ Phoenix. Így is két Q-t a Falconokkal lõtt le, ez az egyetlen mázlija volt, hogy iszonyú mennyiségû M3-ast vittek magukkal szoros kötelékben.

A space X-BTF-ben meg a sima target volt. Azzal lehetett becélozni dolgokat, ha a célkereszt valamilyen object felé mutatott és ha még egyszer megnyomtuk, akkor kinullázta.

Vitez77
Jóvanna, egész nap gépeltem, fáradt vok 😛

天使たちは私を見守る

aha, szeretem a kaport én is

Vitez77
Tom, de itt ha lenyomod, akokr a világ legszrabb irányítását kapor 😞

天使たちは私を見守る

Space sosem volt a Reu configba o.o X2-ben volt a next target, én a fighter drone-ok indítására használom az X3:R-ben...

Vitez77
No, az én beállításaim, szép sorban. Nekem ettõl a baloldali sávot levéve tökéletes Reu irányítás lett:
---Flight---
Space
RMB
Down
Up
Left
Right
Q
E
X
Y
Tab
Bakspace
Shift+F
-//-A
-//-D
nincs
Shift+E
A
D
W
S

---combat---
CTRL right control
LMB
L
M
I
satöbbi satöbbi lényegtelen
Remélem némelyeknek segítségére lesz, ha meg vki próbálta és nem tetszik neki így sem, akkor az télleg várjon egy scriptre vagy egy jövõbeni patchre. Én ennyit tok segíteni.

天使たちは私を見守る

Csakhogy nem a teljesítmény miatt írtam, ha egyáltalán elolvastad volna amit ír. Hanem valami gubanc van ott.

A win reinstall tényleg sokat fog dobni egy kéthetes gép teljesítményén.
<#nyes>

Nekem is volt ilyen gondom csak wowal, még a régi graf karival, de mióta gépet cseréltem nem jött elõ. Lehet nem ártana 1 win reinstall, vagy csak valami progi bezavar.

BuriP
Igen v1.4-esre. Az a furcsa hogy bármilyen grafikai beállításokkal is indítom, (akár a legalacsonyabb, akár a legmagasabb) lefagy, a Rolling demo-t simán vitte. A legújabb driver van fennt (két hetes a gép), és rögtön telepítéskor ment rá a legfrissebb.
Crysis, Deadspace, Falout3, TR:Underworld, minden más fut rajta zavartalanul max. beállítással. Csak a TC sz@rakodik, pedig bõven az ajánlott felett van a konfiguráció!

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

VGA driver hibának tûnik nekem így elsõre. Egyébként a játékot patchelted?

BuriP
Üdv! Volna egy kérdésem, vagyis inkább egy problémám. A játék 5-20 percen belül lefagy, a képernyõ bekockásodik. A játék megy tovább utána, hallom ahogy reagál a billentyû-parancsokra, de a monitorom visszaáll "stand by" módba, azzal a hibaüzenettel hogy "no signal"!
Hiába kapcsolom ki-be, amíg újra nem indítom a gépet ez nem változik, mégha kilépek a windows-ba sem. A gépem új, elég erõs, simán viszi a Crysis:warhead-et, magas beállításoknál úgy hogy még egy pillanatra sem szaggatott be soha! Erre a TC-t nem bírja?!<#falbav> már egyszer reinstalláltam, de maradt ugyanez a probléma! A játék eredeti, nem tudom miért szórakozik velem!

Ha valaki tapasztalt, vagy hallott már hasonlóról, please <#help>!

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Csakhogy én nem a piros szövegrõl beszéltem, mint ahogy Vitez sem.

csak unatkoztam :Ð

Vitez77
(Általánosságban beszélek) Sajnos elég sok ember nem olvas. Lásd az olyan, ide feltett kérdéseket, hogy pl. hol van egy térkép, honnan lehet leszedni a Cmodot stb. Pedig elég sok minden fel van sorolva, és kevés olyan fórumot láttam, amelyen kapásból ennyi igényes dolog van.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Pirossal is ki van írva ám

Vitez77
r4pt0r:hát, nekem kiszúrja a szemem..meg a vörös szöveg is. Errõl ennyit <#vigyor1> . Felõlem Tomonor-mester csinálhat egy esztétikailag rondábban (sötét alapon fehér).

Freddy TNT: kifogás még mindig nem jó <#idiota> De leírom, amint gépközelbe leszek (laptopon vagyok most), ami feltehetõleg 6 óra magasságában lesz, feltéve, hogy végzek a teendõimmel. De ma meglesz. <#zavart1>
Nem te vagy balf...., hanem az az okos Egos, aki ezt betette. v2.0-ban remélhetõleg már orvosolni fogják, bár az uccsó leírásában nem láttam, azért még a remény hal meg utoljára.

mindenero: <#eljen><#eljen> majd írd le, milyen is az az Akuma (mennyivel jobb/rosszabb, mint a többi. A vélemény mindig jobb, mint egy nyers adat)

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Hi !

Akkor írd le légyszives mert balf@sz vagyok <#nyes>
Próbálkoztam sok mindennel de valahogy nem lett olyan mint a reunionban.
És szerintem jó kifogás hogy nem tetszik az irányítás. De legalább megveszem ha jó lesz ez <#vigyor>
Az oldalt majd otthon elolvasom, kössz a tippet

Emberek, elfoglaltam az Akumát <#wow1>

Igaz 100-ra sikerült, de megérte. Olyan jó kis hajó h most meg sajnálom eladni.

Leírom hogyan csináltam ha valakit érdekel.

Van ugyebár a Hyperionom (M6+) meg a Minotaur (M7M). Hyperionnal bemegyek az Akuma (M2) feje alá ahol az ágyúk nem találnak el, leszedem e pajzsát. Ekkor az Akuma viszonylag közel áll a kapuhoz, ahol a Minotaur várakozik. Lenn van a pajzs, elugrok a Minotaurhoz, átszállok. Kilövök pár rakétát, meg a Boarding podokat, a Hyperiont meg elküldöm a pajzs támadására.
Ez ugye a kulcsmomentum, mert a Hyperionnak esélye sincs az Akumával szembe (1-2mp), a rakéták (elvileg) elterelik az Akuma figyelmét a Boarding podokról, a Hyperionba pedig át kell szállni idõbe h mire a podok odaérnek az idõközben töltõdö pajzsot le tudjam szedni.
Még pár rakétát a Hyperionról is indítani kellett, mert a minotaur elterelõ rakétáit közbe kilõtték.

Szerencsére gyorsan átvágták a burkolatot, innentõl már csak a védtelem Minotaurral kellett elugrani, meg a maradék vadászokat szétkapni.

Érdekes volt mondjuk h egyszer mikor a Hyperion véletlenül fölrobbant, sikerült elfoglalni a hajót, és benne maradt 30db ConcussionImpilse Generator meg 4GJ pajzs, másodjára már tök csupasz maradt (igaz nagyobb HULL maradt meg).

Ha már itt tartunk a szövegdobozban nem látszik a bal alsó szöveg mert feketével van írva majdnem fekete háttéren. Ha nem írja valaki sose vettem volna észre. Errõl ennyit. 😄

Vitez77
Ja, ha elfelejteném feltenni (és ha kell!!!), szóljatok, mert akkor Burnoutozok XD

Vitez77
1. Olvass már pls (szövegdoboz, bal alsó sarok, s ez minden újra vonatkozik, Tomonor nem véletlenül tette ki). Fõleg, hogy senki sem kérdezte, honnan szedted....
2. Ez ám a kifogás, akkor már inkább a kései Hun
megjelenést mondanátok
Válasz a kérdésre:
3. Gyerekek, most komolyan, hova tûnt a kísérletezõ hajlam? Este felteszem ide a bill beállításomat, amivel gyakorlatilag visszakapod a Reu irányítását (most elemzést kell írnom).
4. www.egosoft.com - community - forum - X3TC Scripts and modding

Szevasztok !

Megvan a Terran C. de nem teljesen egyenes úton <#vigyor4> Ha az irányítással nem lenne gond akkor megvenném eredetibe,de egyszerûen annyira felbosszant, hogy inkább a reunionnal tolom.

Nincs véletlenül egy script vagy valami amivel a régi, megszokott módon irányítható bill+egér kombóval?
Tudom, hogy valamelyik gombal aktiválni lehet a játékban,de azt mindig be kell kapcsolgatni, ráadásul épp csak közelíti a reunion irányítását.

Vitez77

zsír :o

Fú gyerekek, ez a Shadow rakéta valami istenkirály. A legjobb fegyver a játékban, komolyan! 755K a sebzése, baromi gyors és mellé még swarm is! Ha a kiválasztott célpont elpusztul, akkor rááll egy újra. Eljátszadoztam a foglalt Skirniremmel a Xenon 347-ben, jött velem szembe négy Q. Kilõttem egy Xenon Q-ra négy Shadow rakétát, mind a négy Q felrobbant, én meg néztem, hogy hoppá! Az elsõ rakéta csoport kinyírta az elsõ Q-t és még maradt is rakéta abból a swarm csoportból a másodikra, mire végeztek a 4.-el is még mindig maradt pár töltet az ûrben. Ja és mind ezt 35 km távolságból követtem el, közel sem kellett mennem! Ez már szinte cheat, annyira jó ez a cucc, meg maga a Skirnir is a legjobb harci M7M fregatt.

Akkor ideje kirándulnom egyet.