12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
r4pt0r #7179 Én is amikor elsőnek vettem nem tudtam hogy ennyit lehet lőni vele, ezért vettem elég sokat, és nézem 40.000et lehet lőni. Mondom ez elég lesz egy ideig. :D -
bgabor #7178 Nekem se volt sose gondom vele. Egyszer vettem egy nagyobb mennyiséget, és ami nincs hajóba betöltve belőle azt egy dolphinban tárolom. :D -
Gunslinger #7177 Na megnéztem, egy MAM warhead-el 200-at lehet lőni, tehát mondjuk 5 warhead-el 1000-et lehet, ami összesen 20 egységet foglal el a raktérből. Azért ez sok mindenre elég... -
Gunslinger #7176 Ja és Aldrinban is van kettő MAML warhead gyár. -
Gunslinger #7175 Meg Jupiternél, Uranus 3-nál, Titannál is. Tele van vele az egész Terran felségűr és amúgy sem fogy olyan gyorsan, mint amilyennek itt be lett állítva, mert viszonylag erős lövedéket lő, amiből elég kisszámú is a legtöbb ellenfélre, egy warhead-el, ami 4 egységnyit foglal a raktérből pedig 100-at lehet lőni asszem. -
bgabor #7174 A Venuson van MAML lőszer gyár. -
bgabor #7173 Pont ez lenne elvileg az EMPC lényege. Minimális energiafogyasztása van, lehet lőni vele ameddig csak akarsz. Cserébe sajnos a sebzése kritikán aluli, olyan mintha papírgalacsinokat lövöldöznél. -
Gunslinger #7172 Eclipse-t csak venni lehet, de érdemes, nekem van belőle vagy egy tucat, ne csak saját használatú hajóként gondolj a vadászokra, valamivel meg kell tölteni az M1/M7-eseket is ;-) -
Pares #7171 Na igen, Aldrinban le kell lőni pár Xenont meg azt a Decát elfoglalni, utánna meg jön a taxizós befejezés. -
Pares #7170 Nem arra vettem, hanem áttettem egy korábbi hajómról, egyébként meg a MARS eléggé gyakran használta, addig, amíg ki nem fogytam, aztán nem vettem több lőszert.
Eclipsbe valami csoda folytán mostanáig nem futottam (mármint úgy, hogy elfoglalhattam volna mint elhagyatott hajót, venni meg nem fogok mostmár...). -
Gunslinger #7169 Rosszul emlékszel, mikor eljutsz Aldrinba még hátra van egy-két küldetés ott helyben, köztük a Deca elfoglalása is. Közel a vége, de még az nem a legvége.
Osakához miért használsz MAML-t? PSP + SSC bőven okés, tök felesleges oda a MAML szvsz.
Turret vs saját rakéta probléma: Ki lehet védeni, ha nem pont az ellenfél felé fordulsz és úgy lövöd ki a rakétát, de rohadtul idegesítő, főleg ha egy Hamemrheadet vagy valami hasonlóan masszív rakétát lő ki a saját turreted, mert akkor egyből adios van.
M6 korszak előtt Cutlassnál sztem sokkal jobb választás az Argon Eclipse. Nagyobb raktér (80-nal, nem vacak 28-nyival), nagyobb pajzs, igaz, hogy lassabb sebesség, de több fegyver. Cutlassnak összesen turretekkel együtt 8 ágyúja lehet, Eclipsenek 10. Változatos fegyver és rakétaválaszték. Cutlass csak az EMPC-vel gazdálkodhat, eléggé soványka. -
Gunslinger #7168 Hja, mert 4 ágyú van rajta, a többi turret, az nem éppen sok ;-) A Valkyrie-nek (ATF M5) komolyabb az előre irányuló fegyvere, mert rá 5 EMPC megy fel, igaz jóval kisebb a fegyvergenerátora is. Az ATF M4-nek előre 7 EMPC megy! Ehhez képest a Cutlass valami M3+ vagy mifene lenne... Nem rossz bárka, tényleg, de a fegyverzete nagyon nem üti meg a mércét. -
Pares #7167 Egyébként a cutlassnál már nem okoz gondot a lézer generátor. Mármint egyhuzomban lőhetsz szinte a végtelenségig. 5-10 perc folyamatos lövés esetén se megy lejjebb a lézer generátor energiaszintje 90%-nál. -
Pares #7166 Tudod, most újra legelejétől kezdtem a játékot, és gyűjtök egy M6-osra vagy M7-esre...
Igen, nem szükséges teljesen befejezni az Aldrin plotot, de nézd,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.az már majdnem a vége a plotnak, már csak azt az egy faszit kell a Földre vinni, és kész (ha jól emlékszem)
Egyébként nálam a MAML muníció igen is ritkaság volt, a fél galaxist be kellett járnom hozzá, hogy összegyűjtsek olyan mennyiségűt az Osakámanak, hogy aztán ne kelljen egy lövéssorozat után újra keresni menni. Asszem még a klónozós módszert is kellett alkalmaznom. Valakik viszont a SSC-vel vagy a PSP-vel vannak így, hogy egyáltalán nincsenek, vagy csak rettenetesen ritkák a játékban. Szóval lehet, csak egy bug volt nálam.
Az igaz, hogy a rakétákat nem használom gyakran (M6 és nagyobb hajókra használom csak...), de akkor sem vettem észre ilyet. Valszeg mert MARS scriptet használok, vagy nemtudom. Mint írtam, turretes hajók esetében alap a MARS használata...
Player shipnek én is csak addig fogom a Cutlasst használni, amíg választok egy jó M6 vagy M7-est, jelenleg 12 500 000 kreditem (vagy mi) van, de még nemtudom, hogy mit vegyek... -
Gunslinger #7165 "Nem a 28-al több raktérről van szó, hanem hogy nem kell muníciót vásárolnom (amiből egyébként sincs sok), szóval az egyébként is kisebb rakteret munícióra kell használni, míg én más rakományt is bepakolhatok helyette..."
Nézd, ha muníció fóbiás vagy, akkor rakhatsz rá EMPC-t is, abból is több fér rá, mint a Cutlassra. Azért van ám egy nagyon komoly előnyük a muníciós fegyvereknek, nem zabálják a fegyvergenerátort, egyhuzamban sokkal többet lehet velük lőni, a MAML warhead meg nem egy ritka dolog a Terran rendszerekben is szinte az összes szektorban lehet belőle vásárolni, az orbital defence stationokban is mindig van belőle dögivel, hiszen az egész haderejük egyik alapvető fegyvere a MAML.
"A Spytfire-hez meg kell végig csinálni a Terran plotot, utánna vásárolható csak meg Aldrinban,"
Nem igaz, amint eléred Aldrint egyből meg tudod vásárolni, még a Springblossomot is, ha van elég repud! A Cutlass mellett valóban ott van, hogy kapsz egyet ingyen, ennek ellenére én utána vettem még belőle, meg vagy 20 Spitfyerem is van. Nem rossz hajó a Cutlass, szállítóhajó kísérésre szoktam használni.
"plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lőni, mert a turret kilövi azt is véletlenül." - Mi van?"
Ha a front turret lő szinte 99%, hogy az általad kilőtt rakétát is kilövi, hiszen az is a hajód elején jön ki. Nekem ezzel mindig problémám volt, ezért szoktam általában a front turretet lekapcsolni vadászoknál, mert nagyon gyakran rakétázok. X3R-ben is gond volt ez, TC-ben is megmaradt, látszik, hogy nem szoktál rakétát használni, ha ezt nem tapasztaltad a Cutlassal.
Player shipnek amúgy én sem ajánlom a Spitfyre-t, de annak semmilyen M3-ast, maximum a játék legelején, minimum M6-ossal kell mászkálni. Én már nagyon ritkán ülök be M3-asba, M4/M5-el meg tesztelésen kívül nem igazán mentem sehova. -
Gunslinger #7164 BPSG gond nélkül ráment az M3-asokra is, pont erről beszélek már egy ideje ;-) -
tomonor #7163 nos érthetően a TC-ben található PSG erőssége béta fázísú, elég nehéz lenne az egy M5-ösnek. A többit meg csak az egosoftos srácok tudnák megmagyarázni úgyis. -
Gunslinger #7162 Ez még mindig nem magyarázat arra, hogy pl. Paranid M6-ra nem megy rá a PSG, a Hyperionra X3R-ben a legerősebb verzió, a GPSG ráment, ennyi. Egyébként meg tisztán emlékszem, hogy az X3R-ben egy BBS-ben le volt írva, hogy a PSG-t a Teladiakkal együtt fejlesztették ki, az összes Teladi masinára rá is ment anno a PSG, még az M5-ös Harrierekre is az APSG, annyi volt a különbség, hogy a capshipekre is csak BPSG-ig ment rá, a gamma már nem, az volt egyedül paranid M1/M2/Hyperion kiváltsága. -
tomonor #7161 úgy hogy például vegyük a Paranid PSG fegyvert. Ugyebár a paranidokhoz a Splitek állnak közelebb barátságilag. Így a Paranidok kölcsönösen odaadják nekik a PSG fegyver terveit, hogy kompatibilisek legyenek a Split hajókkal is.
Ez ugyanígy működik az Argon-Boronok esetében is. (Ion fegyverek = Boron raciális fegyverek) -
Pares #7160 Látom nem érted.
1. Nem a 28-al több raktérről van szó, hanem hogy nem kell muníciót vásárolnom (amiből egyébként sincs sok), szóval az egyébként is kisebb rakteret munícióra kell használni, míg én más rakományt is bepakolhatok helyette...
2. A Spytfire-hez meg kell végig csinálni a Terran plotot, utánna vásárolható csak meg Aldrinban, addigra meg rendszerint sokkal jobb hajókra is tellik (pl.: az említett Springblossom, de akár egy M2-es is, ha szorgalmas az ember...). A Cutlass-t ingyen kapod minden felszereléssel...
3. Mellesleg próbáltam a Spytfire-t (igaz 2.1-es patchnál, nemtudom, azóta mi változhatott, egy elhagyatottat szedtem össze vhol Aldrinban...), és tapasztalatból mondom, hogy player-shipnek (legalábbis az én játékstílusom szerint...) (ismét hangsúlyozom: szvsz) jobb a Cutlass.
4. "plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lőni, mert a turret kilövi azt is véletlenül." - Mi van?
5. "Fele annyi idő alatt végzek azzal az ellenféllel aminek te kétszer annyi ideig állod a tüzét, de MAML-al még hamarabb elpusztítom." -MAML ide vagy oda, egy kósza találat, és valószínűleg véged. Mellesleg ezért van a Cutlassban dupla annyi pajzs. Lőtávnál ne úgy vedd, hogy pl.: 1v1-ben én egyhelyben állnék.
7. De tényleg, kár hasonlítgatni, mert mint korábban írtam is (meg páran mások is), az összes hajó eléggé jól ki van egyensúlyozva, mindnek megvannak a maga hátrányai és előnyei is. Az a kérdés, hogy kinek melyik jön be. Szóval nincs olyan, hogy abszolút legjobb és legrosszabb (amire a 7114-es hsz.-edben céloztál).
8. Fighter Drone és Jumpdrive úgy jön ide, ahogy az 1.-es pont.
9. Az összes adatot a Databaseből néztem ki (ami lehet, hogy mára már kissé elavult).
10. Ez csak amolyan megjegyzés: turrettal rendelkező hajóknál erősen ajánlott (szinte már-már kötelező) Gazz MARS scriptjét használni, mivel így használhatóak a turretok teljes potenciáljukban.
11. Szerintem fejezzük be a vitát, mert kezdi értelmét veszteni a személyeskedő hangnemmel, és azt, hogy ez egy értelmetlen veszekedésbe torkolljon, tomonor sem szeretné. Úgyhogy részemről (békével) befejeztem. -
bgabor #7159 Én se értettem hogy ennek mi a jelentősége, vagy hogy jön össze azzal hogy melyik hajót mivel lehet felszerelni. -
tomonor #7158 ez + shawn's cockpit mod + PSC01's cockpit mod... egybe véve benne lesznek a modomban xD -
Gunslinger #7157 Jujj, az Argon hajóknál nagyon csúnyán oldotta meg a gravidart néhány helyen, meg a numerikus billentyűzet is baromi gáz, de a Boron cockpit az valami eszméletlen jó. -
Gunslinger #7156 Nem kételkedek benned, csak az állításodban. Nem csak paranid hajóra megy rá a PSG, csupán ennyit közöltem és igazam is van ;-) Arról nem is beszélve, hogy azt kifogásoltam, hogy korábban ráment PSG fegyver akár M3-asokra is az X3R-ben, te meg erre írtad be, hogy azért nem megy rá, mert most már paranidok saját fegyvere, hol itt az összefüggés? Sehol. Elsősorban a Paranid Perseusokra gondoltam M3-asok alatt. -
Masakari #7155 köszi szépen a segítséget -
Gunslinger #7154 A Spitfyerre is rámegy 8 MAML, csak én szoktam 6-ot rárakni, mert az is bőven elégnek bizonyult még a Xenon J-k ellen is. Amúgy a Woden is M1-es és rámegy neki is előre 8 MAML, tehát van ilyen Terran M1-es, a többi stimmel. ;-) -
Gunslinger #7153 Mi lenne ha kipróbálnád, ahelyett, hogy ekkora baromságokat állítasz? Már önmagában azt is elfelejted, hogy a Cutlassnak 4 ágyúja van elöl + 2 turretben, amik nem olyan gyorsan lőnek automatikusan, mint a saját magad irányította front ágyúsor plusz ha automatikus támadásra van állítva (pl. Attack my target) kizárt hogy tudsz rakétát lőni, mert a turret kilövi azt is véletlenül. A Spitfyernek meg 8 lő előre egyszerre, még ha csak EMPC-t rakok oda, akkor is nagyobb a tűzerőm. Fele annyi idő alatt végzek azzal az ellenféllel aminek te kétszer annyi ideig állod a tüzét, de MAML-al még hamarabb elpusztítom. A fighter drone meg jumpdrive nem tudom hogy jön ide, a Spitfyerrel is el lehet játszani. A Cutlassnak meg mindössze 28 egységnyivel nagyobb a raktere, tényleg erre vered magad? Nevetséges. A majdnem 3x sebesség különbség mögött tényleg eltörpül, 28 egységnyi plusz raktérbe elfér 5 Spectre missile vagy 14 Poltergeist, hűűű, na tényleg komoly különbség. Próbáld már ki a játékban is a masinát vagy legalább a database-ben nézd meg normálisan. Én legalább kipróbáltam a Cutlasst, egy ideig mentem vele a Terran plotban amíg meg nem lett a Springblossom. A Khaak Fighter és LX elég ratyi M3-asok, X3R-ben a legjobb M3-as az LX volt, a TC-ben rohadtul le lett butítva, lejjebb vették a sebességét és kisebb is lett a pajzsa, kár velük villogni, hogy nem okoznak gondot, azért a Cutlass még szép, hogy jobb náluk, de a MAML ellen tényleg nem tudsz semmit csinálni, EMPC-vel 2 km-ig tudsz ellőni, a MAML hatótávolsága meg 3.6 km, majdnem a duplája. -
tomonor #7152 ad1: csak kövesd, kövesd amíg el nem (persze csak kellő távolsággal) amíg el nem juttok egy unknown sectorba, ahol ő bedokkol egy pirate base-be. Nos nem akarom lelőni a többi dolgot, szal az a lényeg hogy kövesd. :P
ad2: Az egy M5-ös, nos tégy vele amit szeretnél, egészpontosan azért kaptad hogy segítségedre legyen a küldiben amiben most vagy, ám valóban nincs kituningolva, ám sokat sem kapsz érte. Én speckó eladtam.
ad3: nos. Először is meg kell ismernet hogy melyik Ware mire jó. Van ugyebár Energia osztály (energy cell) van Étel és ellátmány, Technológia (fegyverek, pajzsok, stb), vannak upgrade-ek, és vannak software-ek, amikből csak egyett tehetsz egy hajódba (pl Jumpdrive, Command software-ek, stb)
Na most, megnyitod mondjuk egy Trading station-ben a Trade chart-ot. Látod hogy kaphatóak különböző dolgok. Ha meg szeretnél venni valamit, kijelölöd az árut, és megnyomod a jobbra gombot. Egy jombra nyomás=1db egység az áruból. Mellette a kis számláló azt mutatja hogy mennyi a pénzed, és hogy ha abból az áruból megveszel annyit, akkor mennyi lesz, illetve a teljes összegét írja az áruknak attól jobbra.
Kereskedés a következő elven műkszik: Megveszel valamit olcsón, és eladod azon a helyen ahol a legtöbbet adnak érte. Ha valamit olcsón akarsz venni, akkor azt ne Trading station-ökbe vedd meg, ugyanis ott szép árakat kérnek a dolgokért - Hanem, vannak gyárak, amelyek gyártanak ezt azt. Pl, Cahoona Bakery. Gyárt: Meatsteak Cahoona-kat. Ezt akkor veheted meg tőlük a legolcsóbban, ha túltermelés van. Ha megvetted, akkor keresel egy üzemet, ahol kajára van szükség, és bizony minden üzembe van kajára szükség. Tehát, teszem azt találtál egy Ore Mine-t, ahol teljesen ki vannak fogyva a Meatsteak Cahoona-ból (maximális árat fizetnek a Cahoonakért). Oda bedokkolsz, és eladod. Megkerested a felvett mennyiségednek a 2X-esét, ez bizony profit. Ám ahoz hogy gyűljön a pénz, nem az alap M4-eseddel kell kereskedni, hanem egy TS típusú szállítóhajóval (pl Argon Mercury) tehát azokkal a nagy kamionszerűségekkel.
A másik opció amira gondolsz az a Bartering. Nos ez olyan csere-bere dolog, de csak akkor veszed hasznát, ha megvan az amit a kereskedő kér tőled. -
Masakari #7151 Sziasztok!tegnap tettem fel a játékot és lenne pár dolog amit nem értek és remélem valaki meg tudja válaszolni.
|ad1|:a játékot emberként kezdtem és az első járőr küldetés után(ami a naprendszerben volt) átküldtek a heresy-be és ott 1 ien kivizsgálós küldi van hogy 1 kalóz hajót kell követni,namost ezt már vagy 1 órája követem oda vissza és valami sztem kimarad és nem tudom mit kéne csinálni.
|ad2|kaptam 1 új hajót a naprendszerben csak nincs pénzem hogy fegyvert vegyek rá,érdemesebb eladni?vagy tartalékolni és felszerelni?
|ad3|ezt a kereskedős részt nemigen értem,trade-nél tudok fejleszteni meg vásárolni ha jól vettem ki(bár azt a csíkos dolgot se értem lent hogy a számok mit jelentenek meg azok a betűrövidítések) és a másik opció ami a trade alatt van az mire jó?
remélem érthetően irtam le a dolgokat:/ -
tomonor #7150 hohoó, dicsak, Imp elkezdte csinálni TC-hez a kokszpit modját :D
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=262446
képek -
tomonor #7149 az enciklopédia v1.0 szerint készült, ha annyira akarod, írd át saját magad. Az adatbázis szerkesztői pedig egyszerű orosz emberek, nem xenonok, akik mindent nyílván tartanak (apropó, ők is az enciklopédiából másolták ki a dolgokat.) -
Phoenix force #7148 na feladom...
még az sem mindegy, hogy milyen pajzsra lövök.
a 200as pajzsból sokkal kevesebbet eszik, mint a 5x25 pajzsból... -
Phoenix force #7147 hát ja... szembe álltam magammal, és elkezdtem tesztelni a fegyvereimet
ahogy elnézem, se az adatbázis, se az enciklopédia adatai nem stimmelnek
mi több, az experimental epmc erősebb mint a sima... -
Phoenix force #7146 most, hogy kitapasztaltam, a játék saját enciklopédiája hazudik, tudnátok ajánlani valamilyen forrást, ami valamivel bővebb információval szolgál, mint a http://eng.x3tc.ru?
ilyenekre gondolok, mint tűzgyorsaság, energiahasználat, robbanási terület (pl.: Flak), stb...
-
bgabor #7145 Csakhogy a MAML egy korvett kategóriás fegyver(magyarán korvettek és fregattok fegyvere), és a sebzése is ehhez mérhető. Még a Terran/ATF M7-esek se tudnak többet nyolc front MAML-nál. Ehhez képest a spitfire a maga hat MAML-jával az brutális fegyverzet egy M3-asnak.
Pont ezért vicces hogy az M6-os Springblossom nyolc MAML-ja pont ugyanaz a fegyverzet amit a Terran/ATF M7-esek tudnak, sőt, az M1-esek első tornyába még ennyi se fér fel. Emiatt gyakorlatilag egyedül az M2-esek számítanak a Springblossomnál erősebb fegyverzetűnek. -
bgabor #7144 Nem. -
Zilo85 #7143 Szerintem nem lehet arról beszélni, hogy melyik M3 a legjobb mivel a Reu-hoz képest (ahol az LX volt a király) elég jól kiegyensúlyozták őket (azt, hogy erről egyáltalán vita van jól alátámasztja ezt).
Talán 1 az 1 ellen (player vs. player) a Spitfire jönne ki győztesen akár a Cutlass akár az Eclipse ellen de ez csak fikció... AI ellen már más tészta
Én speciel az Eclipse-re esküszöm. Alap helyzetben előre 4 HEPT-el és 4 Chain gun-al, 1-1 PRG-vel a turreteken (ezzel már egy 30 főt számláló M6-os flottánknak is kényelmesen neki tudok ugrani bármelyik bonusz küldetés során ami egy Spitfire-el...), ha meg Khaak Cluster ellen kell menni, akkor a 4 HEPT-et felcserélem 4 PRG-re (ha rárontok mielőtt magától szétkapcsolódna a legnagyobb kivitelű cluster is eltakarítható, ha elkések egy ugrás úgy is mindig belefér az erős pajzs 10 mp-ig kitart...
Amúgy meg 130-as max. speed-el is én határozom meg, hogy mikor avatkozok harcba mert mindent amit a gép pirossal jelez ki arra válogatás nélkül támadok :) -
tomonor #7142 aha... Szal már megint kételkedtek bennem.
-
Pares #7141 Egyébként a Shield Power Generatorra gondoltam... nem a Laser Power Generatorra... -
Pares #7140 Ne vedd azt te olyan biztosra... Kötve hiszem hogy egy átrepüléssel levinnéd az összes pajzsot. Ráadásul épp az, hogy a MAML-hez muníció kell, és a Spytfire-nek kicsi a raktere. 15 Fighter Dronom van (MARS turret scriptel vegyítve :P) Egy pillanat alatt szétszednék a Spytfire-ed, nembeszélve arról (főleg ha a MARSot, mint turret-patchot vesszük figyelembe), hogy minden irányban tűz alatt tudlak tartani. Ha meg nagyon rosszra fordul a helyzet, akkor még mindig van hely egy Jumpdrive-nak is... De mondom, ha egyszerre 3-4 LX vagy Khaak Fighter nem okoz gondot, akkor egy darab Spytfire se lehet gond...