X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van ám patch a MARS-hoz hogy rendesen mûködjön a CMOD-al...

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Köszi a válaszokat! Ez az 500 méter valahogy elkerülte a figyelmemet. 😊Igy már ment.
Mars script? Kipróbáltam, de többet inkább nem kérek belõle... Igaz hogy a Combat Mod 3 is fönt volt, de addig minden ment rendesen, miután feltettem, furán kezdtek el reagálni a masináim, aztán a végére már a boarding se ment... Választanom kellett, Cmod3 vagy MARS. Inkább az elõbbi...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

500 m-nél közelebb kell kerülni, ahogy mondják is a feladatban...

nekem alul a szövegmezõbe írta ki o.o mondjuk igaz hogy nekem be van kapcsolva a targeting monitor...

Nagyon közel repülsz hozzá, változtatod a szöget, körberepülöd az állomást, nagyon közel hozzá. Ha jó pozícióban állsz, bal fölül kiírja, hogy scanning.

teljesen mindegy, és nem kell semmit sem venni hozzá. xD

Ajjaj, nem örülök a válaszodnak! 😊 600 méterre repültem tõle, és ott ácsorogtam, hátha történik valami, de semmi. Azzal a Rapier-rel kell közek menni hozzá, amit kapsz a Shipyard-on, vagy mindegy? Nem kellet semmit venni hozzá?
Én még a scorpmap script-jét használom, meg talán a jump to me van még fent. Többen dicsérték még MARS fire control scriptet.

http://a-zcomp.eu/

Repülj hozzá közel...

Szinte szégyelem megkérdezni, de hogy tudom a Pirate Base-t scan-nelni a fõ küldetés egyik elsõ feladatában? Már mindent megpróbáltam, megvettem az összes létezõ scan-ert, de nem találzam ilyen lkehetõséget
Köszönöm szépen mrzed, átfutva hasznos cuccnak tûnik =) Esetleg van még a tarsolyodban ilyen játékmenetet megkönnyítõ modifikáció? Olyasmi ami nem számít csítnek... nálam mondjuk az a script ami rezeteli a hajó páncélzatát vagy pajzsait az egyértelmûen annak hat.

Anno amúgy a Beyond the Frontier, még az õsidõkben elképesztõ újdonságként hatott. Olyan volt, mint az Elite folytatása, berepülni ûrhajóval ûrbázisokba, adni-venni, elsõ ûrbázisom, emlékszem SPP volt 😊 7500 cr volt az ára... mennyi is mondjuk egy M-es méretû SPP a mostani játékban? xD Bármelyik részét is nézem az X-nek, valahogy jelentõsen addiktív játék volt mindazok számára akik fogékonyak voltak erre a játéktípusra.

X2 kivételével mindet végigjátszottam minimum 2x...ja...TC-t még nem =D
Hát, a minõség sztem kiváló mindnél, és mivel elõzõ részekkel nem játszottam, számomra ez igy tökéletes.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A Commercial Agent (CAG) -nél be lehet állítani, hogy csak azokba a szektorokba menjen, ahol van satellite-d.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=224352

hali! azt szeretném megkérdezni, hogy van-e tudtotokkal olyan script vagy mod, amivel globális szinten ki tudnám adni a szállító hajóknak, hogy bizonyos sectorokat elkerüljenek? gondolok itt kalóz szektorokra, meg közbeesõ xenon szektorokra

reuniont is imádtam, de a TC nálam mindent visz ^^
hát talán egyedül a zenékkel nem vagyok kibékülve. Nem azért mert nem jók, sõt, a legjobbak talán az ûropera kategóriában... Hanem azért mert MÉG MINDIG benne vannak a legelsõ X-rész szektor zenéi, amelyeket 1999 óta illendõ lett volna legalább remixelni, vagy valami...

Elõzõ részekkel nem játszottam, de nekem is nagyon megtetszett. A zenék valami fenomenálisak, hátborzongatóak.

Hmm eddig nagyon bejön a játék =D Tetszik az új irányítás, illetve a megújult grafika.

persze hogy lehet mivel már megvettem...

Vitez77
Hehe. Látod, nekem ezért van meg mindegyik rész 2x plussz a gold edition <#idiota>

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Igen, a 2.0-ás patch-el már lehet venni terran állomásokat. Végig kell vinni az Aldrin plot-ot, majd az így felfedezhetõ Terran Unknow Sector egyikében lesz egy shipyard ahol kaphatók lesznek...

Igen, a 2.0 patch óta lehet vásárolni terran állomásokat, bár én egyetlen terran shipyardban se láttam õket, igaz, nem jártam mindet végig, nem kerestem õket.

Elvileg már lehet venni.

igen tudom... attól még hogy ennyi ideig nem sikerült megszereznem a játékot még mindig pro vagyok, lelkiekbe ott voltam veletek, ill. olvasgattam a dolgokat (elsõ dolgom az volt hogy felrakjam az easy HUB MD-t)

Ám egy kérdés: akkor most végül a 2.0 verzióba már lehet terran állomásokat venni, vagy valaki linkelné azt a terran állomásos scriptet pls mert ebben az esetben nem találom >.<

NONPLUSZULTRA
Jupp! Asszem adok még egy esélyt a W7-nek. Én még az említett fórum elejénél futottam ebbe bele, és akkor a TAGES még nem törõdött egy béta oprendszerrel. És lehet foglak zaklatni magánban, egyéb kompatibilitások miatt.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

NONPLUSZULTRA
Tudom. De gyûjtõ vagyok, és pont tudnám értékelni ha igényes lenne a csomagolása is.
Ha nem lesz más, jó lesz ez is. Megvan eredetiben külön- külön, de a Reu kölcsön van adva (hehe), a TC lemezzel csak szívok sokszor.

Jah, és Khaak meg Pirate kezdés sincs. Pedig mintha vhol láttam volna vmi ilyesmit...

Ja. Sajnos a legérdekesebbet, a Yaki kezdést véglegesen kivették belõle.

Egyébként van egy egyszerû módja, hogyan unlockold a másik 10 startot.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
regedit-et kinyitod, HKEY_Current_User, Software, Egosoft, X3TC, és az oldalt kiugrott sorok közül kikeresed a GameStarts nevû sort, katt rá, Modify..., kiugrik egy ablak, ott az értéket átirod "ffff"-re (persze idézõjelek nélkül), OK, és már élvezheted is az USC Commander vagy a többi játék kezdést...

Nincs jelentõsége, milyen fajjal kezded. Ha nem terranként indulsz, kapsz majd a fõküldetésszál elsõ küldetése elõtt egy átvezetõ küldetést, amivel elkezdheted a fõszálat a terranoknál. Ezzel a küldetésszerkesztési megoldással bármelyik fajjal is kezd a user, végig tudja tolni a fõszálat.

Vitez77
Hacsak nem akarod a dobozt meg a manualt olvasgatni, akkor fölös paráznod a nyelven, mivel az X3: Gold-ban a Reu az angol, a TC meg a szokásos (választható a nyelv telepítéskor)

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

hmm, asszem mégiscsak terránként fogom végigtolni 😉 Argonokból már elegem lett egy idõre.

Apropó, sector takeover scriptbõl csak a claim unkown sector script van? Tudom, az is megfelel a célnak, csak csodálom hogy még nem készült hozzá az eredti készítõtötõl...

Nem hosszú. Ha intenzíven viszed, két nap alatt le lehet játszani.
Még jó hogy van több küldetésszál is.

gallardo
most raktam fel ezt a tages driver-t és tényleg müködik. tökéletesen megy a játék.

A fõszál kb. milyen hosszú?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mert most ott tartok, hogy a fogjul ejtett Split tudós elárulta, hogy vmi lefagyaztott Terran tudós segiti a Spliteket a Xenonok gyártásában.

gallardo
köszi. megprobálom.

NONPLUSZULTRA
Szerintetek ki fogják adni a z X3 Gold-ot angol dobozban is?
A németet értem, de borzasztóan utálom.

hehe, tetszik ez az új irányítás 😄 nekem bejön. Csak nyomok egy space-t és eltûnik a sidebar, és teljes vezérlést a hajó felett ^_^

NONPLUSZULTRA
Nem is fog , mert a lemez másolásvédelme nem kompatibilis a W7-el.

Bár van remény. Telepítsd a legújabb Tages Driver-t, és elméletileg menni fog. Elég hosszú volt a huzavona, de nem vártam ki a végét, mert ha a kedvenc játékom nem fut el rajta akkor le is pucoltam (bár minden más tekintetben tetszett).

Próbáld ki a drivert, és számolj be nekünk róla. Ha jó akkor adok neki még egy esélyt.

Mellesleg itt a témábavágó fórum: én is innen puskáztam, és mivel elég régi az utolsó bejegyzés lehet hogy tényleg múúúkodik.

Jaja. Amíg az ember végig nem viszi az összes küldetésszálat és meg nem szerzi a saját M2-jét, addig tényleg nem lehet megunni.

jó a memóriám. Csak a felfogásom lassú 😄

Vitez77
A szóban forgó comment:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228541&postdays=0&postorder=asc&start=60
és a mod:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228541&postdays=0&postorder=asc&start=0

(tom, használhattam volna a markókat és akkor nem ilyen hosszú lenne a link, dehát 😄 )

Tomonor, te ilyen részletekre is emléxel? o.O

Ilyen ellentétekbõl rengeteget lehetne mondani:
Remek zene vs. szánalmas fegyver és motorhangok
Hihetelenül kidolgozott szektorok, hajók vs. általad emlitett nagyságérzet, kokpit hiánya
Rengeteg nagyon jó ötlet vs. ócska vagy bugos kivitelezés
stb.

Viszont akár mennyi hibája is van, egyszerûen nem tudom abbahagyni, én 100-ból 85-90 pontot adok neki.

Hát igen, ez sajna igy igaz. De már készülget az Xtended mod. Olvastam róla, hogy a Reunionnal csodát tett, remélem hamarosan befejezik és kijavitják ezeket a hibákat benne...

gallardo
Üdv! Nektek hogy indult el a játék windows 7-en? Probáltam de nem megy.

továbbá az a HUD mod is kéne amely eltünteti az oldallécet és csak a gombokat hagyja láthatóan...

Igen, ez bizony így van az X3TC-vel kapcsolatban. Sok tekintetben lenyûgözõ, más szempontokból pedig hihetetlenül gány munka.
A legjobb single player ûrszimulátor a piacon, mégse tudták megoldani hogy rendesen fusson az átlag gépeken is, pedig az X3 alapjáték több mint három éves. Gyönyörû zenék és grafika, miközben a lézerek lövése, hangja borzalmas, semmi látványosság, ami még tutibbá tehetné az egészet. A hajók gyönyörûen kidolgozottak, mégis egy nagy üres fémkoporsó benyomását kelti mind, se belsõ nézet, se hangok, még a hajtómûnek is alig van hangja. A méretkülönbségeket se lehet érzékelni, külsõnézetben az elrontott kameratávolságok miatt ugyanakkorának látszik egy felderítõgép mint egy romboló. Pedig az ilyenekkel lehetne lenyûgözni a júzereket, és az X3TC mégis az összes ziccert rendre kihagyja. A gazdasági részére, stationmenedzselésre szintén nem fordítottak nagy figyelmet, ahogy a küldetésekre sem. Az irányítás a vég nélküli menübogarászásaival és a billentyûkön zongorázással is hajmeresztõ, még sok évnyi gyakorlás után is egyértelmûen nem felhasználóbarát.

Szóval szeretem ezt a játékot, a legjobb a kategóriájában, de ezerszer jobban is meg lehetett volna csinálni.

és én pedig mától egy TC boldog tulajdonosa vagyok 😄

Vitéz, melyik az a background mod, amibe egyszer azt kommentáltad az egó fórumán hogy "Drools over the PC" vagy smthing like that... Amelyikben azt hitted hogy Akeelas Beacon custom háttere Priest Rings-é lesz. (mert nem találom D: )

Vitez77
No, nem tom volt-e itt említve már, de megjelent a TC.
http://cdgalaxis.hu/PC/16519/x3-terran-conflict.html

Nem, ez nem pontos igy van. kb. 10%-ig engedi a játék a pajzsot, utánna kiirja, hogy a katonáknak kampeca. Sikerült is egyszer elfoglalni, de annyira el van ez cseszve, hogy az vmi hihetetlen:
70%-on van a pajzs, amikor elkezdik a "breaching the hull"-t, vagyis a burkolaton átfurni magukat. Mire sikerül, jobbik esetben is 40%-on van a hull. De az elfoglalás közben is csökken a lövöldözés miatt, szal egyszer sikerült elfoglalni, 15%-os hullja maradt a hajónak. Most komolyan, olyan nehéz lett volna ezt rendesen megcsinálni? Komolyan mondom, némelyik fícsöre a gémnek lenyûgöz, némelyikrõl meg azt hiszem, hogy majmok programozták... Egyszerûen elképesztõ...