12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Phoenix force #7139 jól tudom, hogy az MAML területre sebez? -
Gunslinger #7138 A fegyvergenerátor irreleváns, a MAML nem fogyasztja az energiát, lőszerrel megy. Én mindig jobban favorizáltam a nagyobb sebességet, hiszen akkor én választom meg mikor akarok harcba bocsátkozni és mikor akarok elmenekülni, egy lassú hajóval értelemszerűen ez az előny elvész. Mondom, 1 vs 1-ben a Cutlassal esélyed sem lenne a Spitfyre ellen, a MAML-al egy rárepülés a 6x25MJ pajzs, te az EMPC-vel meg csak forgolódnál és próbálnád eltalálni auto aim ide vagy oda, olyan sokat nem segít. Aztán az Argon Eclipse-ről nem is beszélve, 200MJ pajzs, komoly rakétaválaszték és még nagyobb raktér. A 3x25MJ pajzsot sem kell lebecsülni, bőven benne van az M3-as átlagban, nem egy M3-asnak csak 1x25MJ vagy 2x25MJ pajzsa van. -
Gunslinger #7137 Lópikulát, a Split és Teladi M1-esre is rámegy és attól még hogy a paranidok saját fegyvere még rámehetne mondjuk az M6-osaikra. -
Phoenix force #7136 na most egy kicsit elbizonytalanodtam...
nálatok is azt írja az enciklopédia, hogy a PBE sebzése hull:673 shield: 18,1M ??? -
Pares #7135 SZVSZ a Cutlass jobb, mivel:
Spytfire: Gyors, fordulékony, de nagyon kevés Hullja és Shieldje van (7500 és 3x25MJ) és az energia generátora is csak fele olyan jó, mint a Cutlass-é, igaz, hogy Lehet rá akár 8 darab MAML-t is tenni, de abból is csak az experimentálisat, amit csak Aldrinban kapni. A raktere is jóval kisebb...
Cutlass: Lasabb, nem lehet rá MAML-t szerelni, drágább (igyen kapsz egyet max fölszereléssel a terran plot közben...). Viszont a 4 frontális fegyverslot mellett 2 db turretje is van (2-2 slottal), 6x25MJ pajzsal, 10625 Hullal és dupla olyan jó energia generátorral, ami szerintem egy nagyon jól védhető hajóvá teszi. Aztán ottvan még a jóval nagyobb raktér, és az is, hogy a Poltergeis meleltt a Spectre rakétát is támogatja... Szerintem azért ez egy eléggé jól kiegyensúlyozott hajó. Én legalábbis mindig az mellett voltam, hogy inkább legyek lassabb, de ha eltalál egy pár lövedék, vagy rakéta, akkor ne robbanjak fel egyből...
Ez az én véleményem... Spytfire-t én úgyse fogok soha venni (max ha sikerül egyet ingyen valahonnan), mert addigra valszeg már egy pár osztállyal nagyobb hajóból fogom élvezni a játékot... -
Pares #7134 Én EMPC-al is simán leszedek akár mit a lőtávon belül. Tudjátok Auto Aim is létezik...
Egyébként ITT egy érdekes oldal, véletlenül akadtam rá. Hasonló oldal, mint a feljebb linkelt DATABASE. Egyébként nekem egyszer a NOD trójait észlelt a DATABASE-es oldalon... -
tomonor #7133 azért mert a PSG most már a Paranidok Raciális fegyvere. -
Gunslinger #7132 Naja, X3R-ben még volt, nem is egy. Meg anno használható PSG-t is lehetett M3-asra tenni (BPSG), most már M6-osra sem :-(((( -
Gunslinger #7131 Ha csak a pajzs számít, akkor az Argon Eclipse jobb, mint a Cutlass sőt, a raktere is nagyobb, vagy akkor már Falcon Sentinel 400 MJ pajzzsal! A Cutlassra csak EMPC megy rá, nehezen szedsz le vele élesben egy 400-al haladó hajót, max egy M5-öst, aminek elég belőle egy mázlis sorozat, Spitfyre ellen 1 vs 1-ben esélye sem lenne. A Spitfyre-re rámegy a MAML, akár nyolc is, egyik M3-asnak sincs ilyen tűzereje, kivéve a Deca M3-ast, csak az lassabb és kisebb még a pajzsa is. A MAML-al gyerekjáték még az M1/M7-eseket is hidegre tenni, csak pajzzsal is bírni kell, mert ők is vissza tudnak lőni nagy hatótávolságú fegyverrel. Amúgy a Spitfyre után a legjobb M3-asnak a Fenrirt tartom, csak sajna nem lehet megvásárolni, utána jön nálam az Argon Eclipse, az egy nagyon jól eltalált kis hajó, csak az árából már egy M6-os Springblossom is kijön fegyverzet nélkül. A Xperimental Shuttle is nagyon jó lenne, de vészesen kicsi a fegyvergenerátora. -
Phoenix force #7130 a gyors hajók ellen sem túl fényes :)
mondjuk én a PBEre esküszöm a kis fegyverek közül, csak sajna nincs értelmes kis hajó, ami fogadná... -
Pares #7129 De nem is M1-esek szétlövésére szánták... -
bgabor #7128 Hát igen, az EMPC nagyon gyík fegyver. -
Pares #7127 Szerintem az egyetlen igazi hátrányuk az, hogy nagyon kicsi mennyiségben vehetőek meg. Persze ha közvetlenül akarjuk őket megvenni. Mert van egy olyan módszer, amivel gyakorlatilag végtelen darabot tudsz "csinálni" vételkor az adott fegyverből. Ez a "klónozás"...
Úgy működik, hogy egy olyan szektorban, ahol van Equipment Dock (akár csak 1db adott fegyverrel) és Shipyard, ott a Shipyardban veszel pl.: 10 darab akár milyen olcsó hajót, amibe belefér a fegyver (persze mind a tizet egyszerre kell megvenni), a felszerelés kiválasztó képernyőn pedig kiválasztod az adott fegyvert (amiből valójában csak egy db van, de mivel 10 hajóba rakod egyszerre, így egy "bug" hatására 10 lesz belőle). Így lett 10 darab az adott fegyveredből, egy-egy minden hajóban.
VAGY:
Nem veszel 10 hajót, csak 2-őt, és a fegyver vásárlásakor, miután jobbra nyomod a gombot, hogy tegye bele a hajóba a fegyvert, mindjárt nyomb balra, hogy tegye vissza, közben persze ismét leklónozta az 1db fegyvert 2-re, és te a 2db-ot tetted vissza, ezt addig lehet csinálni körbe körbe, amíg van elég hely az equipment dockban, és van elég pénzed.
Ezt azért írtam le, mert sokan csak azért húzzák le a Terran technológiát, mert az nehezen elérhető, de ezzel a kis csalással szépen fel lehet szerelni az összes hajódat a kívánt fegyverrel... -
Phoenix force #7126 hogy lehet hozzájutni repair laser-hez? -
Pares #7125 -
Phoenix force #7124 elhamarkodottan ítéltem, bocsi :)
az EMPre céloztam... -
Phoenix force #7123 6x25 pajzs ;)
a scimitárnak van 5x25 -
Pares #7122 Spytfire mint legjobb M3? Nem is tudom... A Cutlass mintha valamivel jobb lenne. Igaz, hogy lassabb, de nagyobb a raktere és 5x25MJ pajzs is felmegy rá és két darab turretje is van, egy-egy elől és hátul... -
Phoenix force #7121 a scimitar vagy a cutlass eddig még nem füstölt el a cluster ellen...
de tény, hogy MAML-t még nem teszteltem :) -
Pares #7120 Ez most valami vicc? A Terran fegyverek hulladékok? Messze jobbak a Commonwealth fegyvereitől... -
Phoenix force #7119 köszi -
r4pt0r #7118 Várjuk ki a végét. :P -
SewerRat #7117 Ez komoly?! Azt hittem meghalt az X-online project. El sem hiszem:) Akkor azért nem tettek multyt egyikbe sem... -
tomonor #7116 De, X-Online még lesz. -
Gunslinger #7115 Hi!
Nem lett sokkal rosszabb hajó a Hyperion (itt Hyperion Vanguard) igaz, hogy csökkentették a pajzsát, de cserébe növelték a sebességét és a raktere is maradt ugyanakkora, tehát a legnagyobb rakterű M6-os lett. Azért lett lefokozva, mert ha megnézed a többi M7-es igencsak nem egy kategória vele. Sokkal nagyobbak, nem tudnak akármilyen állomáshoz dokkolni és a legrosszabb M7-es, az Argon Cerberus is mind pajzs, mind fegyverzet szerint sokkal erősebb a Hyperion Vanguardnál. Persze minden hajóosztály esetében lehet trükközni a rakétákkal, csak most a telepíthető fegyvereket tekintve erősebb. Amúgy a legjobb M6-os a játékban a Terran Springblossom, de szerintem az egész játékban a legjobb hajó. Egy darabig el kell jutni a Terran plotban, hogy megvehesd. Első M7-esnek pedig a Split Panthert ajánlom, szvsz a legsokoldalúbb M7-es a játékban, hordozóként is kiválóan alkalmazható, ha megveszed közel M1-es szintű hajót kapsz fele annyi pénzért. -
Gunslinger #7114 Már nem azért, de nem mindegy, hogy milyen hajóval vitézkedik az ember, egy M3-as sem bír elbánni egyedül egy nagyobb clusterrel. Szvsz a Spitfyernél nincs is jobb M3-as a játékban, M5-ös sebesség, 3x25MJ pajzs és rámegy a MAML, méghozzá 8 is akár, de akkor már eléggé kicsi raktér marad a lőszernek, ezért én csak hatot szoktam előre tenni. Rohadt jók a terran fegyverek, csak tudni kell használni őket. -
Gunslinger #7113 Lehet, hogy trilógiának lett szánva, de mégis 5 része van... -
SaGa #7112 Commercial Agent -
SewerRat #7111 Én is úgy olvastam, hogy nem lesz több X. Helyette új sci-fit csinálnak. Az X széria trilógiának lett szánva. -
tomonor #7110 Már nem azért, de az Egosoft most egy új játékon dolgozik (nem X-en), ezt maga Lehahn mondta. xD -
Zilo85 #7109 Vagy épp mindkettőt!
Mindig ugyanaz a nóta! 5% vagy 95% teljesen mind1. Csak azért hangoztatják, hogy vegyük meg az "utolsó" X-et. (mint Madonna nagyi sokadik búcsúkoncert sorozatán a jegyeket)
A jó öreg zöldhasúnak úgy sem fognak tudni ellenállni.
Valamiből meg kell élni és ha már ehhez értenek...
Az Egosoft nem olyan nagy cég akárcsak a mögöttük állók, hogy a célközönségében már jól bejáratott márkanév helyett egy újjal próbálkozzanak egy amúgy is agyontelített piacon.
Így a lesz kérdésre a válasz egyértelmű csak a mikorra nem. -
Phoenix force #7108 még egy kérdés:
van most valami beépített commercial agent (ala bonus pack), esetleg valami megoldás a helyettesítésére, vagy le kell tölteni a scriptet? -
Phoenix force #7107 oké, köszi a tippet :) -
bgabor #7106 Hagyd a francba, a springblossomot szerezd be, az a legtutibb hajó a játékban.(igazság szerint túlságosan tuti is, a teljes M6/M6+ felhozaltal egy vicc hozzá képest, nem tartom jó ötletnek hogy ilyen, a játékegyensúlyt teljesen felborító hajókat tesznek be)
Mellesleg a terran fegyverek közül a MAML nagyon jó cucc. A Terran flak is jobb mondjuk a Cluster Flak Arraynél. A Point Singularity projector pedig messze a legdurvább sebzésű fegyó a játékban, ráadásul túltölthető. Cserébe nagyon kicsi a tűzgyorsasága. De azért elég impresszív amikor egy Terran M2 nyolc elülső PSP-jével túltöltéssel egyetlen lövésből leszedsz egy Xenon Q-t(M7). -
Phoenix force #7105 Nesze neked Spitfire, egy Kha'ak clusternyi raj úgy szét lőtt mint a sz@rt... :D
Hulladékok ezek a terran fegyverek... -
Kipe #7104 Köszönöm. Végre működik. -
tomonor #7103 Mindenki szeretne ilyet, de ha eljutsz addig a szintig, mint én, hogy modolni kezdesz, akkor belátod hogy értelmetlen.
Esetleg X4-be. Aminek kb 5% esélye van, hogy megcsinálják. Akkor már inkább az X-Online. -
SewerRat #7102 A játék könyvtárában kellene lennie egy mods mappának, (ha nincs csinálj) oda kell bedobni. Aztán a játék indító ablakánál válaszd ki a modot a select mod package menüből. -
Kipe #7101 Vmit biztos nem vettem észre, de hogy a fenébe kell feltenni a PSCO1's Cockpit Mod 1.18b - ot? Letöltésnél kapok egy dat meg egy cat file-t, mit kell ezekkel csinálni, hová kell másolni őket? Előre is köszönöm. -
SewerRat #7100 Jó ,jó vágom, de lehetett volna. Mindegy, ez úgy is szubjektív. Mondjuk én szerepjáték fan vagyok, és lehet efféle vágyaimat is ki szeretném élni a játék alatt.
Mindegy, úgy sincs sok időm játszani vele. Naponta egy szállítmányt elviszek átlagosan:P