X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ugye tudod hogy nem 10%.on hanem 0-án kell tartani a pajzsot a mûávelet közben? Mellesleg igen, a boardingolás az egyik legelcseszettebb része a játéknak.

<#falbav>whááá, elõre ittam a medve bõrére... Most másik hajót kell elfoglalnom, és ugyan ugy csak köröz a hajó körül, egy katona se csinálja azt, amit kéne... Most visszatöltöttem az elõbbi részt, és a Vidart se tudom megint elfoglalni, ugyan ugy köröz a hajó körül. Én nemtudom mi ez... Uninstalláltam a Mars-ot, köüzvetlenül utánna egyszer kiugrottak a katonák, elfoglalták a hajót, de azóta megint nemtudom megcsinálni...<#falbav>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

OK, már meg is oldottam, a MARS volt a gond. Uninstall és elsõre sikerült... Az hétszentség, hogy többet nem teszem föl...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jah, és szóban nem hivaj fel a figyelmem semmire, csak kb. elkezdi mondani, hogy "Nesze itt ez a hajó, a kommand konzolban megtalálod a board ship parancsot...", ennyi. Semilyen tipp...

Kb. úgy néz ki az egész szánalmas jelenet, hogy a Scabbardom ott köröz a Vidar körül, akármit csinálok...

Hát akkor mit kell csinálni? Én 3x is elolvastam a Manualt, és abban az van leirva, hogy lõni kell a pajzsot, mer amugy elvesztem a katonákat. Külömben se csinál semmit, ha lövöm, ha nem lövöm...

ÖÖÖÖ.... Izé....
Én úgy emléxem nem kell meglõni a Vidart, amire fel is hívja a figyelmedet szóban!!...
És az már régen rossz, ha kiugranak a gépbõl.
Legalábbis én így emlékszem, de javítsatok ki...
Hú de felcseszte az agyam a TC... Nemtudom, ti hogy vagytok vele, de a boardingolás rettentesen el van cseszve. Elváltam azt a missziót, ahol a Vidart kell boardingolni gyakorlás képp... Csinálnám én, csak nem megy:
1. odarepülök a vidarhoz, lövöm addig, amig ellenség nem lesz
2. a scabbardomnak a commandconsole-piracy-board ship-(kiválasztom a katonákat és😊Start Boarding parancsot adok. Meg is indul szépen...
3. Megyeket a vidar felé, ÉN KÖZBEN LÖVÖM A VIDAR PAJZSÁT, úgyhogy 10% fölé nem megy...
4. a scabbard csak körözget a vidar körül, körözget és körözget...
5. és még mindig csak köröz... én meg mindig 10%-on tartom a pajzsot...
6. még mindig csak köröz... katonák sehol... egy se ugrik ki...
7. a csávesz, aki a missziót adja, megunja, és "elfoglalja" (pirosról átvált zöldre) nekem....

Egész tegnap este meg ma ezt próbálgatom, utánna néztem vagy 10 helyen, nemtudom mit csinálok rosszul. Egyébként párszor, talán 2x kiugrottak, és elkezdték elfoglalni, de aztán mégse sikerült. Gondoltam, hogy az elfoglalásra küldött katonák számával van a baj, megpróbáltam 2 katonával meg 3-al, 4-el, de semmi...

Modjaim: Cmod3, Mars...

Nemtudom, hogy a modokkal van-e gond, nemghiszem, hiszen 2xsikerült, igaz akkor nem sikerült elfoglalni a vidart, és ujrakezdtem, de azóta még kiugrani se hajlandóak... A scabbard csak köröz, néha még neki is megy. Egyszerûen elképesztõ.

Jaja, én is ezzel szívtam anno.

Mellesleg tegnap végigvittem a Final Furyt, és az utolsó nagy csata után találtam egy Alpha és egy Beta Kyon Emittert. Csalódottan tapasztaltam, hogy kizárólag khaak hajókra lehet felszerelni õket, még a Truelight Seeker se tud mit kezdeni velük.

Mellesleg nem semmi csatát nyomtak be a Final Fury végére. Még szerencse, hogy a vadiúj Titanommal mentem, így 50%-alá még a legrosszabb esetben se ment a pajzsom, így nem volt nehéz.
De nemtudom mit kezdtem volna kissebb hajóval. Esetleg még a Thresherrel tudtam volna megcsinálni, de a többivel? <#confused>

Arra is figyelj oda, hogy csak akkor engedi átpakolni õket egyik hajóból a másikba, ha mindkét hajón van Cargo Life Support system.
A Transporter device meg minden általad repült hajódra és az összes teherhajódra 'must have' alkatrész. Bõven fog elõfordulni olyan eset amikor egyik hajódról kell majd azonnal energy cellt vagy fegyvereket átpakolni a másikra, és közel és távol nincs dokkolható állomás.

Arról nem is beszélve, hogy az M7,M1,M2,TL hajóosztály a shipyardot és az equipment dokkot leszámítva egyáltalán nem képes állomásokra dokkolni.

Ha jól rémlik, csak akkor jelennek meg a marine-ok, ha mindkét hajóban van cargo bay life support system...

http://a-zcomp.eu/

na pont jókor. Már csak a családi segélyre kell várni akkor <#mf2>

Apropó, Tescoba lehet kapni?

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ahhh.... Köszi!
Tudod mi a lehszebb az egészben? HOGY OTT VAGYOK!!! <#falbav>
Vagy vegyél transporter device-t a Terracorp HQ-ba (Home of light). A marinok a raktér lista legalján vannak.

Kérdés:
Hogyan pakolom át a marine-jaimat egyik freighterbõl a másikba?
Bedokkoltattam õket ugyanarra az állomásra, de a freight exchange menü alatt csak a rápakolt cuccok látszanak, a marine-ok nem... Tudom, hogy <#lama> vagyok, de akkor sem találom.
Jó hír: végre megjelent a játék Mo-n. <#worship>
Megvehetõ már egy halom helyen!

A robbanás effekt azért maradt a mai napig 😊

Baromi jó kis játék lehetett ez annak ideján.

új zene o.o

=D

X-BtF elsõ hivatalos trailer. Lám mennyit változott azóta az univerzum...

Pont most fejeztem be a küldit.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
3 szekrorba teszel satelitet, és kész, vársz egy percet, aztán jön is a köv. feladat...

NONPLUSZULTRA
Ja van utas? OK, mert hajót is váltottam. Kösz.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Rakj oda is satelitet! Meg figyelj, h az "utasod" meg a hajóban legyen. En azzal szívtam eleg sokáig, hogy kellett a hely a hajóban, így kidobtam az utasomat (nem tudom mar hogy hívják) és hiába tettem le vag 4-5 satelitet a szektorban, nem fogadta el...
NONPLUSZULTRA
Na. Visszatértem az alap küldihez, a galaxis felfedezése után, néhány komplexum kiépítése után és némi processzor és videókártya csere után. Most megint nyomnám ezerrel, de kicsit megkukult a küldetésgenerátor, mert ott tartanék, hogy látogassak Split szektorokat, és telepítsek Satelliteket. Az elsõ szektorban leraktam, kapom az infót, hogy menjek a szomszéd szektorba. Átmegyek, bámészkodok, semmi. Jó helyen járok? a galaxistérképen ki van emelve ez a szektor, tehát jól. OK, múlassuk az idõt: vannak küldik? nincsenek. OK, hajóparancs Idle, kb egy órára magárahagyom. Semmi. Visszajövök, megunom, elmegyek fájtolni, mert már valamit csinálni akarok, vissza és megint semmi.
Ötlet?

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Megpróbálom ,de ez miatt nem fogok uj játékot kezdeni...

Amaro
Valószínûleg a játék mentésével az aszteroidák is mentésre kerültek. Indíts próbaképpen egy ûj játékot, ha ott normál aszteroidák vannak, akkor ez lesz a baj - ha ott is a gyengébb változat van, akkor valami mégis maradt a szkriptbõl.

Van egy kis gondom: feltettem még régebben a Low Polyroids modot, ami az aszteroidákat egy kicsit rusnyábbá teszi, de növeli a teljesitményt. Spk, szal simán plugin managerrel telepitettem, minden OK, mûxik is. Csakhogy, uninstallálni akartam, ki is irta, hogy sikeresen eltávolitva, de az aszteroidák nem váltottak vissza eredeti kinézetükbe... Nemtudom mi lehet. Megnéztem a játék mappát, semmi ott maradt script nincs...

Csakazértis FELTETTEM AZ UFO KÉPEIMET!!! <#nevetes1><#gonosz2>
A Station nálam is enemy. Szerintem ez így "normális", de a Zeus-nak se híre se hamva... 😞
Óriási...
A képfeltöltésrõl nem lehet idelinkelni, úgyhogy küldtem Neked mailt a linkekkel az UFO-ról

Érdekes ez a kételkedés a részedrõl, hogy nem mondok igazat...
Nem erre gondoltam, hanem:
Nem szeretném ha a skriptek miatt nem tudnák következõ verzióra patchelni.

Nagyon gaz ekezet nelkul, de nincs kedvem atmatricazni a keyboardomat. Sorry.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Heaven's Assertion-tol delre levo Unknown Sector, amiben van egy station, asszem Duke's Heaven a neve. A station nekem alapbol enemy volt, valoszinuleg azert, mert a "Duke's dangerous mat. transp. " ship-eket midig lezuztam, de a poen az, hogy a Zeus az friendly.Ha megnezed, kivancsi vagyok nalad is ez e a szitu. Elmeletileg minden X-univerzum mas, a jatekos viselkedesetol fugg.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Amaro
Nem lesz minden szkripttõl modified a játék - de vanilla is lehet modified, ha bekapcsolod a szkripteditort, pedig nem is tettél fel semmit... Az általam linkelt szkriptek "AI" kategóriába tartoznak, tehát Thereshallbewings nélkül nem teljesen futnak. Aki vanilla jelzéssel akarja használni, annak várni kell a TC Bonus pack-ra, ami ugye az Ego által hivatalossá tett szkriptek gyûjteménye. Szerintem a Ship Killed Notifications benne lesz, elvégre jogom van tudni, hogy csillagpor lett a drága pénzen vett hajómból. Pláne, ha adv.sat is van a szektorban - bár igazi az lenne, ha jönne még elhalálozás elõtt egy "Mayday!", vagy valami.

Amaro
Rendszeresen elõfordulhat, hogy valami hiánycikk lesz. Tegyél ellene, gyárts te olyat, vagy nézd meg, mi kell a gyártáshoz és lásd el a gyárakat nyersanyaggal. Indítsd be a gazdaságot egy két jól irányzott lökettel, légy úrrá a válságon <#nevetes1>

Jah, a kérdés az, hogy a 2.0-ás patchel ez normális? Mármint a hiány?

Köszi, de már sikerült megoldani. Nem volt bugos a játék, csak egyszerûen rohadt ritka nálam jelenelg a satelit. De az a baj, hogy nemcsak az.
Lenen ezzel kapcsolatban egy kérdésem: Eléggé üresnek tûnnek a gyárak. Mind. A satelit és fegyver meg akármilyen gyárakban alig találni productot, mert a primary resourcekból mindig hiánycikk vmelyik. Jelenleg nem tartok ott, hogy mindenhova hordozzak mindent, szal ez igy elég nehéz is meg furcsa is. Van, amikor a fél univerzumot át kell utaznom, hogy végre találjak azt, ami kell.

Jah, és amugy Satelitot se nem a satelit factoryban, hanem egy trading stationön találtam...

képpel tudod bizonyítani? Mert nem hisszük el.

Hali,

Advanced Satelite problémára ez a script megoldást adhat. Trade Command Software MK2 kell hozzá, és csak kiválasztod, hogy mit szeretnél, majd a hajó, hogy ki menjen el érte (akár a sajátodat is). Ennyi.
UFO: Nekem van egy!! <#bee1> Igaz, hogy ezzel szereztem, de csak úgy poénból. LEHET vezetni, tényleg bazi gyors, de csak "collect were in sector"-ra jó. Semmilyen fegyver nem megyrá és nagyon kicsi a cargo bay-e is. Poénból próbáltam csak ki...
LV 426: Pontosan hol is van ez a szektor?? Mert Duke-bol van 3 is... (Domain; Vision; Citadell)
Most nem pont a TC-re gondolok, de bizony elõfordul, hogy egy-egy új patch nem éppen úgy sikerül, ahogy szerették volna és instabillá válik a játék.

Patchek nem szoktak "összeakadni" a játékkal, lévén hogy hivatalosak és a játék készítõje készíti õket a játékoz. A scriptek, amiket sokan használnak, viszont már okozhatnak anomáliákat, de azokhoz semmi köze sincs a játék fejlesztõjének.

Nem. De a modok mellett többnyire fel szokott lenni tüntetve, hogy kompatibilis-e a 2.0a patchal. Pl.: Cmod3, stb...

Fene. És nektek nem szokott összeakadni az új patchekkel a játék? Nem akarnék mindent újra kezdeni (nem is kezdenék).

Minden script modifieddé teszi a játékot.

Kösz az ötleteket!

Ezek nem teszi modified-dé a játékot? Nem szeretném ha összeakadna a patchekkel.

Amaro
Invasion Warnings v1.1 és Ship Killed Notifications kell, mindenrõl tudni fogsz. A Ship Killed szkript alapbeállításon a lelõtt szatellitekrõl nem értesít, de beállítható az is, és akkor tényleg egy kósza spacefly sem zúghat át a szektorodon anélkül, hogy tudnál róla. A konfiguráláshoz fel kell tenni a Community Configuration Menu -t, ha még nem lenne fent.

Visszamentem kis ido mulva miutan elfoglaltam a Zeus-t, es azt latom, hogy ujra ott van. Lehet, hogy ez a szektor egy orok M1 es M2 forras, raadasul buntetlenul. Nekem kicsit cheat gyanus, ha azt vesszuk, hogy kb. 20 perces melo elfoglalni, befektetett osszeg 0, veszteseg 0, es 40%-os hull-al is adnak erte kb 30 millat. A boarding-os hajot ne vegyuk befektetesnek, mert szerintem minden valamirevalo X-univerzum lako ugyis vesz egyet, ha mas nem a hecc kedveert. (Aki nem vesz attol bocs.)

Sokaig kerestem olyan hajot amit el lehet foglalni ugy, hogy ne legyek utana public enemy No1. Erdemes meglatogatni a Duke csalad szektorat delen, foleg ha vki akar cap. ship-eket boardingolni.(Zeus, meg egy Pirate M2) Van kisertuk is boven, fullos fegyverzet, tehat nem konnyu preda, viszont megeri.

Utánna olvastam, még nincs megoldva a probléma, hiába foglalod el a sectort, az ellenfél (legalábbis a Xenonok) respawnolnak...

Õõõ, erre a problémára láttam egy remek kis modot. Belinkelem, ha nem baj:
Claim Sector

Az Extreme difficulty pluginnal. Szal innen nézve, érthetõ, hogy nehéz...<#idiota>