12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
SaGa #7219 Hali!
Mivel a W7 x64-em valamiért nem szereti a Ru-t, ismét előszedtem a TC-t.
Van valakinek olyan mod/script listája, ami a 2.5-verzióval biztosan működik?
Nézegettem nagyobb modokat, igaz, csak percekig:
TranscendII: teljesen más univerzum, nagyon elvadult hajóadatok, Argon Clusterek, stb. Nem igazán tetszik...
X-Universe: kisebb galaxis (kb az X1-ben megismert méret), visszarakott X2-es hajók, grafikai "butítások", kifejezetten a gyors és harcoktól hemzsegő játékra kihegyezve. Ahogy elnézem, további scriptek és modok csak nagyon óvatosan próbálgathatóak. Moduláris, több spk-ból áll és nem kell mindegyiket feltétlenül használni.
X1:Past and Future: még nem próbáltam, csak letölöttem. Az előző mod készítője jegyzi. "Javított" grafika, beépített Combat mod és RRF, szintén X1 méretű univerzum, plusz hajók, 130 mega körüli letölthető méret...
Apricot's Merged Mod: több mod egybegyúrva, sok berakott hajó (ebből a BSG nagyon durván túllőtt a célon, szerintem), sok új kezdési lehetőség, további scriptek és modok mellé tehetőek. Pillanatnyilag ez van fönt, még birkózok vele...
A modok elérhetőek a banner alatti Downloads oldalról, a lista végén, illetve itt. -
r4pt0r #7218 A 2. lesz. :D -
tomonor #7217 nem tudták megoldani. gondolom. Vagy nem is akarták. xD -
Zilo85 #7216 Viszont az már nem igazán magyarázható elméleti síkon, hogy miért hal be emiatt a játék ahelyett, hogy egy üzenetet írna ki, hogy "not possible" v. "hülyegyerek próbálkozz mással".
-
tomonor #7215 áá nem. Ez egyszerűen magyarázható: a terranok nem komplexeket gyártottak, ugyanis annyira nem fejlett az a gazdaságuk. Ráadásul nézd a méreteket is... -
jozzy #7214 köszi.Pdig mintha azt írták volna hogy megoldják.na mindegy. -
tomonor #7213 Terran gyárakat nem lehet összekötni, csak commonwealth-eseket. -
jozzy #7212 Hi! Felraktam az atf shipyard script-et és szeretnék terran complexet építeni de amikor összekötöm a gyárakat kifagy .Van valami megoldás vagy felejtős a dolog.Köszi. -
Masakari #7211 elvileg 9-es van fent -
tomonor #7210 hmm, steames cucc, egy egyszerű .pdf amúgy. Fent van neked az adobe legújabb verziója? -
Masakari #7209 összeomlott a mozilla:D majd holnap izé...ma megnézem,most alvásé a főszerep^^ -
r4pt0r #7208 Fent 3. ikon a manual, olvasd el. -
Masakari #7207 harci rangom nem rossz olyan közepes szinten van,néha van ien öld meg x-et és 400-900k között adnak érte csak kb nem lehet annyi idő alatt oda érni ahova kéne,de azért 1-2őt bemákoltam és abból szereztem kb olyan 400k-t(nemért oda a célszemélyhez a kalóz vadász fedezet,én lelőttem aztán gyorsan elpucoltam mielőtt kinyirtak volna)
Gunslinger:jaja;) csak jöjjön meg a tám:))
Zilo85:2 napja csak ezzel játszok szal nekell félni a szlogenes témát meg sejtettem,meg igazából ahogy elkezdtem és láttam hogy mien árak vannak 1-2 küldinél meg ienek sejtettem hogy nem 15 órás a játék élettartama+ha megunom kicsit félre rakom megint zúzok cod-ba meg dow2-be utána meg lehet folytatni^^
a kereskedőhajós témára valaki tud valami tippet?megvettem de olyan tetű lassú volt hogy inkább betöltöttem a mentést és hanyagolom a témát 1 kicsit -
Zilo85 #7206 Azért nem ilyen tragikus a helyzet csak szentelj rá sok időt.
Az a bizonyos "forget social life..." és a "trade, fight, bild, think" idézetek nem csak jól hangzó szlogenek, jól körülírják a játékot.
Lényeg a lényeg 2 nap alatt ne várj csodát, ez nem egy buta arcade szimulátor de gondolom erre már másfél nappal ezelőtt rájöttél.
Majd 2 hónap alatt szépen lassan belerázódsz. Nekem legalábbis ennyi idő kellet az X2-höz (amivel kezdtem, és ami a TC-nél sok oldaról egyszerűbb volt) és még ez idő után is ért jó pár meglepetés.
Kitartás. -
Gunslinger #7205 A játék nem most jelent meg, hanem tavaly októberben, anno én még 9k-ért vettem, 3-ért szinte ingyen van ;-) -
tomonor #7204 sok kicsi sokra megy.
Harcba csak akkor tudsz jól keresni ha jó rangod van és sokat fizetnek egy-egy misszióért ha elvállalod, amúgy még akkor kereshetsz egy picit harcban, ha kiugrik az ellenfeled és neked adja a hajót. -
Masakari #7203 -angol megy tizen x évig "tanultam",külföldiekkel is simán eldumálok majdnem akármiről úgyhogy azzal nincs gond
-hajók eladva az 1ik fegyóval 1ütt úgyhogy "van pénz rendesen",most azon gondolkodom hogy a marson veszek 1 kis szállítót(mivel csak azt lehet)felfejlesztem és akkor kereskedéssel is tudok valamennyire foglalkozni,bár nemtom mivel éri meg mert amiket eddig láttam mind aprópénzes dolgok voltak,bár gondolom a kereskedelmi rang növekedésével lehet a nagyobb hasznot hozó fuvarokat vállalni.
-ahogy néztem a komolyabb hajók vásárlásához nemcsak pénz de repu is kell,namost pl ha földi hajót akarok(ami többet tud mint 1 vadász harcban,pl 1 papamaci(csatahajó szerűség)akkor ahhoz a földi reput mivel tudom növelni? ha a földi bolygóknál veszek fel küldit és azokat teljesítem?sajna ez még nem teljesen világos
-a játék bevallom nem ori,de most hogy ránéztem a cdgalaxison és csak 3k ahhoz képest hogy most jelent meg...ha megjön a szoctám szerintem megrendelem ennyit megér ez a játék szerintem -
Gunslinger #7202 De ezek a legalapabb dolgok a játékban, ha ezek nem mennek magadtól, akkor később nagyon durva gondjaid lesznek. Kézikönyv alatt a játékhoz adott kézikönyvet értem, gond nélkül el lehet sajátítani ezeket az alap dolgokat belőle magadtól is, én is mindenre magamtól jöttem rá anno, csak tudni kell angolul, ennyi a nyitja. Ráadásul nagyon jó és részletes kézikönyv van a játékhoz, mindenképpen ajánlom legalább egyszer elolvasni az elejétől a végéig, a netes adatbázisok tanulmányozásával bőven ráérsz. -
Pares #7201 Angol mennyire megy? Ha nem nagyon, akkor ez sajnos nem a te játékod. Nem rosszból, de rengeteg sokkal bonyolultabb dolog is van ám ennél... -
Masakari #7200 igen tudtam:P és kösz ezt sztem magamtól 20 év alatt nem találtam volna meg(és billentyűhasználati útmutató van,controlsnak hívják de ott nem volt benne így hogy a dokkoltatás hogy működik:P)
Gun:meik kézi könyvre gondolsz?lapoztam én sok mindent az elmúlt 2 napba amióta feltettem,de ez 1 kicsit összetett játék ahhoz hogy mindre rájöjjek magamtól nemde?+olvass utána dolgot szokták ienkor még mindani,igen aztis csináltam de általában az ien adatbázisokan se lehet szinte semmit megtalálnia annak aki azt se tudja mit kell keresnie pontosan blabala(szokásos oltó dumával kíméljetek,ti is kezdtétek 1szer ezt) -
Gunslinger #7199 Kézikönyvet légyszi olvasd már el. -
tomonor #7198 jaah. Kijelölöd őket targetnak (T-betű vagy bal egérgombbal rájuk kattintasz) -> C gomb, az a command console. Ott Navigation menü, Dock At parancs, kiválasztod a rendszert/állomást hogy hova dokkoljon. Kész. Neked inkább egy komplett billentyűhasználati útmutató kéne. Azt ugye tudod hogy a J gomb időt gyorsít? xD -
Masakari #7197 najó ez szép és jó de 1 dolgot felejtettél el " és rohadtul nem találtam semmi gombot arra hogy mivel lehetne őket bedokkoltatni" ergo még mindig nem tudom hogy kell azokat a szerencsétleneket bedokkoltatni:/ -
tomonor #7196 először is bedokkoltatod őket, és te is bedokkolsz. Megnyitod a landed ships menüt, a zöldre nyomod (az a tied) és Freight exchange. Ami a te hajódba kell, jobbra húzod. Majd ha végeztél, Trade menü, és ott a hajóid fel lesznek sorolva. Ha balra húzod, akkor eladod őket, ha jobbra akkor javítod a sérülést a Hull-on. Ennyi. -
Pares #7195 MEg kell vásárolnod a Trading System Extension nevű "upgrade"-et, hogy repülés közben (értsd.: nem vagy bedokkolva sehova) is vásárolhass. Valamelyik Teladi Equipment dockban bitztosan találsz... -
Masakari #7194 üdv megint én,probléma a következő:van 3 robot vezérlésű(érsd jól)hajóm amiket el akarok adni(feltételezem shipyardnál lehet),tehát a gond a következő,ha bedokkolok rohadtul nem lehet eladni és rohadtul nem találtam semmi gombot arra hogy mivel lehetne őket bedokkoltatni,tehát akkor mégis hogy???!!! ill a rajta lévő fegyvereket átlehet-e adni a saját hajómra?(elég jól jönne) -
Masakari #7193 aha,értem köszi -
bgabor #7192 Azt a hajót amiben nem ülsz éppen, távirányítással tudod irányítani. Alapból csak egyszerűbb parancsokkal(follow,protect,move to position), ha pedig különféle kiegészítő szoftvereket veszel hozzájuk, bonyolultabbakal is. A hajófoglalás úgy meg, hogy kiugrasz a hajóból, megközelíted űrruhában a gazdátlan hajót, és a target menüből 'claim'-et nyomsz. Ettől kezdve a tiéd lesz, beleülhetsz ha akarsz, vagy visszaülve az eredeti hajódba távirányíthatod. -
r4pt0r #7191 Hát az emberek már csak ilyenek, minden sarkon 1 fegyverbolt. :D -
Gunslinger #7190 Nálam ilyen nem volt, viszont néhány űrállomás hiányzott, pl. csak egy PSP gyár volt, de ez nálam csak a 2.1-es patch után javult meg, hirtelen kinőttek az űrből a hiányzó állomások. A Terran űrben amúgy tényleg szegényes a kereskedelem, de sztem azért mert kevésféle termékkel lehet kereskedni, kis túlzással több a kereskedni való fegyver, mint a többi egyéb. -
r4pt0r #7189 Sokan panaszkodtak az elején hogy a terran szektorokban behal az élet és kifogy szinte minden ha az ember nem segít a gazdaságon. Aztán ha jól emlékszem valamelyik patch javított ezen. -
Gunslinger #7188 Volt ilyen bug? Én már az 1.0 idején is a Springblossommal kerestem meg az első 100 millámat a fight küldikkel, sosem volt gondom a MAM warhead utánpótlással.
Más: Végre befejeztem az OTAS küldetés sorozatot, elértem az OTAS Legend rangot, búcsúzóul kaptam egy Skiront, nem mintha nem lett volna már egy, viszont ami nagyon jó, hogy ezután elérhető lett az OTAS shipyardban a Sirokos. Hát mit ne mondjak, ez a legjobb boarding fregatt a játékban, 30 marine fér bele, fordulása valami eszméletlen jó, 3.5, a többi M7M-nek 0.8-0.9 körül van. Egyetlen hátránya, hogy tényleg egyfeladatos hajó, csak boarding podot tud kilőni, rakétákat nem, de szerintem megér 38 millát, egyből eladtam a két Split Cobramat, amiket eddig a boardingra használtam, rakétás M7M-nek ott az Aquilo és a Skirnir amúgy is. -
Masakari #7187 ha van 1 hajó amiből katapultált az ellenfél akkor ha"eject+átlibbenek a hajóba" módszerrel elfoglalom(így kell 1általán?:D) akkor az előző hajómmal mi lesz?távirányítással tudom íránytani?vagy hogy működik ez a hajófoglalósdi dolog?:S sok ien küldetés is van de nemértem a lényeget ezért sose fogadtam el őket -
Pares #7186 Rég is volt, azóta nem volt még alkalmam MAML-t használni... -
r4pt0r #7185 Ezt már rég javították. Nem is tudom melyik patchben. -
Pares #7184 Tudom, hogy vannak MAML gyárak, de nekem rendszerint az összes üres volt. Többnyire mert valami nyersanyaguk hiányzott, amiből valamiért nem kaptak. Az én játékomban az egész Terran "gazdaság" úgy volt kaki, ahogy volt. Sajnos. Remélem, most máshogy lesz már. -
Gunslinger #7183 Én az ellenfél pajzsait csak Ion Disruptorokkal felszerelt Eclipsekkel szoktam lent tartani, azokkal mindig jól elvan a célpont és a boarding podjaimat szinte sosem lövik ki, az Eclipsek meg sokáig bírják a 200 MJ pajzsaikkal. -
mindero #7182 Most néztem hogy végre nem kell átszállni egy M7M-be hogy marinokat lőjek vele, automatikusan csinálja. Most már csak azt kéne valahogy megakadályozni hogy kilőjék a podokat.
Asszem kidobok majd 40 drone-t hátha azzal el lesznek foglalva. -
r4pt0r #7181 Hát az már nem fog. :D De ha el is fogy ennyi idő alatt már az összes gyárban maxon lesznek a készletek. -
Gunslinger #7180 Hja, most néztem, az Aegiremben annyi van, hogy 132 ezret tudok vele lőni :D Nos, most Overlord rangon vagyok és eddig 663 ezret lőttem az egész játékban és ebben benne vannak a kis gyorstüzelő kis zümmögők is, ergo az a 132 ezer soha a büdös életben nem tud elfogyni :D