12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Masakari #7299 hali
arra kéne valami tipp hogy főquestnél amikor a 200 teladianiumot kell az argon katonai szektorba vinni a szallítóval akkor honnan szerezzek teladianiumot ha az általam ismert 2 szektorban ahol lehet venni nincs(scale plate green és PTNI headquarters)? -
tomonor #7298 TL-nek nincs TS-hez kampója. Egyenlőre. Modommal lesz. -
mindero #7297 Nekem nagyon jól működik az automata bányászás, a transporter device a Base Ship-re transportálja az ásványokat. Egyetlen bajon van h folyton megszakítják a parancsot, százszor el kell őket küldeni mire megtelik a TL.
Szerintem Nividiumot nem fogsz tudni vele bányászni, csak Ore-t és Silikon-t. (Mine Minerals parancs).
Válassz olyan szektort amibe eleve sok az apró kavics. -
bentorrents #7296 sziasztok,
mobil (nividium) bányászatra keresek alternatív megoldásokat és ebben kérem a segítségeteket:
az ego fórumon több helyen olvastam, hogy van ahol működik, van ahol nem: TL +szállító hajók, TL kijelölve bázisként, a szállítóhajók pedig felszerelve a szokásos ore collector, illeve spec. sw-el, bányszó lézerrel (MDS), +transporter device. A felszedett nividiumot pedig, ha megtelt a hajó, egyből a TL-be tölti.
- Erre kontrázva olvastam, hogy ez tulajdonképpen nem műxik, mivel a TS-ek nem tudnak dokkolni a TL-be (de lehet, hogy egyéb bug miatt?).
Szóval Falcon-t érdemes párat beszerezni, aminek XL-es a raktere (felszerelni a szükséges szoftverrrel), ezzel odaugrani a megfelelő helyre (előaprított kövek) és kiadni a "collect rocks" parancsot...
- nyilván egy csomó scriptes megoldás ami nem ismerek, sajnos...
Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Van esetleg olyan megoldás, ahol nem kell manuálisan neked felaprítani a köveket??(ez a leggázosabb része, hiszen az automate bányászati módnál a nividium nem jelenik meg mint bányászható "érc").
Olvastam továbbá, hogy az sem mindegy, hogy ott tartózkodsz az adott szektorban, ha felaprítottad a köveket, vagy sem, vagy később személyesen visszamész vagy sem. (Pl. valamelyik fórumozó azt írta, hogy felaprította a nivídium aszteroidát, majd elugrott. Amikor később visszement nem volt ott. A v. 2.1 óta állítólag respawnolnak az aszteroidák is...Ezzel kapcsolatban van valamilyen pozitív/negatív tapasztalatotok?
üdv,
B. -
Gunslinger #7295 Az M7-es kategória felének is van hangárja. Split hajók koszosak meg csövesek? Mi van? Ugyanúgy csillognak-villognak, csak vörösen, nem értem mitől lennének koszosak, ráadásul átlagban valamivel jobb hajókat csinálnak, mint a Paranidok. A Paranid hajók közül egyedül az M7 kategória jó, meg a Hades. Legjobb szállító hajókat a Splitek csinálják, meg az OTAS, legjobb M7-es is az övék szerintem (Panther) és a vadászaik is jobbak, mint a Paranidoké, bár mindkettő közepes kategória. Reunionban is sztem a legjobb M2 a Split Python volt, csak sajna a TC-re egyrészt legyengítették másrészt kijött egy rakás sokkal jobb M2-es is. A Paranid M1/M2 kategória csak a PSG-k miatt jók valamire, amúgy abszolút felejtős. Tőlük M7-est kell vásárolni, meg Hyperiont és Agamemnont foglalni, azok tényleg jó hajók, de a Zeus elég ratyi M1-esnek is.
TL: A TL hajóosztály nem csak állomások szállítására való, nagyon kiválóan lehet használni mobil bázisként is, erre a célra szintén egy Split hajó a legjobb, az Elephant, mert ő a leggyorsabb TL és neki van a legnagyobb hangár kapacitása is, 14 vadász elfér benne. Hiába van már HQ-m, egy Elephantot használok mobil bázisként is az univerzum másik felén, szoktam onnan tankolni cuccokat, OTAS küldikhez onnan tankoltam fel az ott felhalmozott rakétákból, torpedókból, amiket le kellett szállítani alkalmanként. -
tomonor #7294 PSCO1's cockpit mod... -
bgabor #7293 Sajnos az X sorozat hajóosztályai eléggé átgondolatlanok(főleg a TC esetében). Maguk a hajók is rosszul kivitelezettek. (néma vasdarabok, kabin,hajóhíd és legénység nélkül) Elég középszerű a kivitelezés. -
Ignus #7292 Ja kár, hogy alapból nem lehet M1-eken meg TL-eken kívül nagy hajókra dokkolni. TL-nek akkor pl. minek van hangárja? Úgysem a M3-asokkal fogsz mondjuk 30 ezer EC-t vagy akármit ki/be hordani, hanem beugratsz az univerzum másik végéből egy TS-t. Harcra az meg aztán az tényleg alkalmatlan, főleg hogy 18 mill. a legolcsóbb. Vagy talán annak a hangárja pont védelemre szolgál? Van aki jumpdrive nélkül használja? -
tomonor #7291 Hangar mod. X2-s normák szerint az M2-eseken, M6-osokon is volt egykét külső kampó, hogy a hajón kívűl lehessen tartani néhány vadászt. Nem védelmi célból, inkább ellátmány miatt. Emlékszem X2-ben a titánomra 5 db Nova fért fel, ám akkor még csak az M6-osok tudtak equipment dockba dokkolni, szal ellátmányt venni esélyem sem lett volna. Viszont így odaugrottam egy solar power planthez, Broadcast command for docked ships és dock at SPP parancs. Szépen kirepültek, manuálisan megvetettem velük az energiacellát, áttöltöttem a hajómban, és tádáá. Ugrottam is tovább. (pontosan, akkor még nem volt fleet supply command sem) -
Ignus #7290 Tudom M2 az ász, de az olyan frankó mikor kirepülsz az anyahajódból és ott röpködsz körülötte és csodálod . Nyilván nem is arra kell az M1, hogy Xenonokat irtsak (RU-ban lehetett), pusztán a fíling miatt, és azért, hogy legyen miben vinni a kis hajókat, végtére tök mind1 mit rakok rá (akár lehetne fegyvertelen is) csak kíváncsi voltam szerintetek mit lehet(ne) belőle kihozni. Miért Zeus és nem Panther? Mert a Zeus olyan jól néz ki, nem túl nagy, kapuknál nincs ütközés általában (nem tudom anno kisviku hogy bírta a Phoenixet kezelni...), a Panher meg ugyan kicsi és olcsó, de koszos és csöves mint általában a Split hajók.
Kipróbáltam a PSG-t a kalóz M1-en meg M2-n meg egy rakat vadászon, 8-at raktam rá, hát így tényleg nem volt ellenfél, mintha Ody-val mentem volna, csak barát hajó ne legyen a környéken... -
Gunslinger #7289 Arról nem is beszélve, hogy a Tokyo 10GJ-nyi pajzsot tud felmutatni, a Zeus meg 6GJ-t, a Deimos is pont ennyit tud M7 létére és kevesebb, mint fele annyiba kerül. -
Gunslinger #7288 Igen, én sem igazán értem. Aki egyszerre akar capshippel öldökölni nagyobb hajókat és közben vadászozni az operáljon flottákkal vagy még egy alternatíva van, a Terran Tokyo. 300 ezres fegyvergenerátora van, ez a legtöbb M2-nél is nagyobb, pl. a Titannak és a Phoenixnek is csak 276 ezres van, két M6-nyival kevesebb tehát, a legjobb Commonwealth M2-nek, a Boreasnak is 300 ezres van, tehát a Tokyoé igencsak baromi jó, elbírja a PSP-ket bőven, csak előre nem lehet rakni, oldalról kell célba venni a rossz fiúkat. Természetesen a kevés ágyú miatt közel sem ér fel egy jobb M2-essel, de azért megteszi, ja és csak 68 millába kerül, még fullra felszerelve is olcsóbb a Zeusnál. Amúgy Zeus helyett én vettem volna egy Panthert hordozónak 36 milláért, 38-ért egy Deimost a PSG miatt és még ezek után beleférne egy jobb TL is akár, ha meg az van már, akkor lehet M3+ vadászokba fektetni, esetleg spórolni egy jó M2-esre, de elég sok szituban ki lehet váltani egy jó M7-essel egy M2-est az átlagban kb. kétszeres sebességfölény miatt. -
bgabor #7287 Bocsi, de ha össze tudtál spórolni 86 millát akkor mi a frászért M1-est veszel? Az M1-esek nagyon gyatrák harcra, a Xenonok megeszik reggelire. Főleg hogy 86 millából már számos M2 beszerezhető, a Titan, a Phoenix, a Ray, sőt, az Osaka is. Ezek közül egyértleműen az Osaka ajánlott, a 12 Gigajoulenyi pajzsal, és a nyolc elülső Point Singularity projectorral senki és semmi nem áll meg előtted. Ha túltöltöd a 8 PSP-t, akkor egyetlen lövéssel leszedsz egy Xenon Q-t. (Azért az nem kevés tűzerő ami egyetlen lövésből elintéz egy M7-est)
Az M1-esek vásárlása a Split Panther megérkezésével teljesen értelmetlenné vált. Harcra pedig nemigazán alkalmasak. (Nem tűnt fel hogy egy M2 fegyvergenerátora hatszor akkora, mint egy M1-esé?) -
Ignus #7286 "(RU-ba tettem a flak mellé PSG-t...)" - bocsánat FAA mellé PBE-t -
Ignus #7285 Nincs keverve, egy ágyúsoron csak egy féle fegyver van most (RU-ba tettem a flak mellé PSG-t mert kb egyforma volt a hatótávja mindkettőnek (lehet rosszul tudom, bár mindegy mert a vadászokat bedarálta úgy is, szóval nem kísérleteztem sokat vele :) ), ha meg oldalra 4 FAA-t rakok pár lövés után "atensön enerdzsi ló" :). PSG-t csak előre rakok, és csak akkor, ha ellenségek vannak körülöttem és nem küldök ki vadászokat és magam sem szállok ki, mert az a sajátjaimat is "leformázza". Legalábbis a RU-ban ez volt a tapasztalatom. Szóval jó fegyver tényleg, csak én magam is félek tőle :). HEPT meg ilyen "izék" amik vadászokra valók, meg nem rakok capital-ra hé :D . De most tényleg ezen nem is gondolkodtam, lehet az alacsony energiafogyasztás miatt előnyösebb lenne.
Akkor megpróbálom a PSG-t mit alkot élesbe, hátha beválik. -
Gunslinger #7284 Miért veszel Paranid capshipet, ha nem használod a PSG-t? Ez az egyetlen előnyük. Az azonos ágyúsoron(turretben) a lehető legrosszabb taktika keverni a különböző fegyverkategóriákat, mert össze-vissza számol velük a gép, egy oldalra tök rossz PBE-t és PPC-t is tenni, hiszen az egyiknek 1 km a hatótávolsága a másiknak, meg több mint 6, arról nem is beszélve, hogy a PPC miatt sokkal lassabban fordul a torony, hiszen capital shipek ellen van az a fegyver, nem vadászok ellen. Egy turretben csak egy féle vagy azonos kategóriájú fegyvert érdemes berakni, pl. ISR és CIG mehet együtt, de még ISR és HEPT/PAC/PRG is akár. -
Ignus #7283 Sziasztok!
Végre tudtam venni egy Zeust, de fegyverekkel gondban vagyok. Reunion-ban lazán kitakarítottam vele egy Xenon szektort (persze voltak olyanok ahol túl nagy volt a túlerő) 4 PPC-vel egyik oldalon nagy hajók ellen, a többin flak-ok meg PBE-k vadászok ellen úgy, hogy egy darab saját vadászt sem kellett kiküldenem. Szóval egész sikeres volt egymagában m1-es létére. No de itt a TC-ben más... Azt tapasztaltam, hogy a harc nagyobb kihívás, eddig 1 Zephyrus-szal meg egy Boa-val bennük 4-4 m3-assal (Nova Vanguard/Raider, Chimera, Eclipse, Medusa,) vállaltam a harcos küldiket és így egész jó esélyekkel indultam, de most a Zeus-t nem tudom, hogy szereljem fel (plusz a bennük lévő vadászokat) hogy igazán hatékony legyen. Most jelenleg egyik oldalt a szokásos 4db PPC-van, alul-felül FAA-k, elöl-oldalt pedig CIG-ek, rakéta pedig Typhoon. Így egész jó, capital hajók nem nagyon rúgnak labdába, de a vadászok ledarálnak ha sokan vannak (főleg a kalózok amiken Plasma Burst Generator van). Vadászom 11db van (m3) rajtuk PRG-k vagy PBE-k plusz Energy Bolt Chaingun-ok, de hullanak mint a legyek.
Mi a véleményetek, hogy lenne jó? -
Masakari #7282 üdv újra!:D
a földi szektorban sikeresen feltornáztam a repumat meg pénzt is kerestem hála az űrtaxi járművemnek xD úgyhogy újra az argon sector(heretics end) felé vettem az irányt és hála az új scimitaromnak a harci küldetéseket is sokkal könnyebben tudom megcsinálni,viszont vissza érve rájöttem hogy azért itt is elég sok szállítási illetve kereskedelmi küldetés van(több mint a terran sectorban),és mivel 1 ideig nemigen akarok megint szállítással szórakozni(mivel ugye elég uncsi) van-e valami mód hogy úgy scripteljem be a hajókat hogy semmit se kelljen csinálnom,tehát tud-e olyat a scrip hogy felveszi a küldit és megis csinálja? vagy a scriptel csak kereskedni lehet fix áruval?
illetve távirányítással lehet-e olyat csinálni hogy én vagyok 1 x sectorban és a kereskedő hajó van 1 másikban és így veszek a hajóra cuccot és adom el? -
tomonor #7281 Teleport Boarding:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=263116
Igen, ez az a bizonyos XTM-es boarding típus. Aki frusztrálónak találta eddig a boardingolást, annak itt van ez, csak egy hotkey kell hozzá. -
Phoenix force #7280 néhány tapasztalat az új tréninggel kapcsolatban:
a normál tréning 20 pont fölött ad változó értéket
az advanced tréning 40 pont fölött ad változó értéket -
Fickesz #7279 Üdv mindenki!
Nagy sokára ujra kezdtem a játékot és az a problémám, hogy a hajó oldalazásánál nagyon belassul.
Vagy a menük böngészésénél a le nyílra teljesen lefut a menü aljára.
Réges régen olvastam ebben a forumbar (vagy x3-ban), a megoldást de most nem találom.
Ha tudná valaki a megoldást nagyon megköszönném. -
Gunslinger #7278 Nem tudom, nekem van olyan perverzióm már vagy egy évtizede, hogy baromi sűrűn mentek nagyon sok mentésre, ahol végtelen számú mentési lehetőség kínálkozik ott nem ritkán akár egy-két száz mentésem is van, pont ezért az "elbaszok valamit aztán annyi" beidegződésnek, nem csak az X sorozat ilyen, tudnék mondani egy csomó példát, pl. Fallout 3, Stalker akármelyik része sőt, totál lineáris FPS-ek is, ahol nagyon faramuci a szint újrakezdés, mert mondjuk lenullázzák a fegyvereidet. Szal menteni kell, X3TC-vel odáig mentem, hogy külön könyvtárakba mentegetek, van egy könyvtárnyi mentésem a játék azon szakaszából, amikor volt még kb 5 űrhajóm, meg 20 millám, megtartottam, archiváltam annak ellenére, hogy valszeg sosem fogok már annyira visszamenni, hiszen kb egy éve volt. -
bgabor #7277 Hát igen, én is ott tanultam meg. Abban voltak nagyon gázos küldetések is. -
SaGa #7276 Olyan nagyon végleg elcseszni ebben se lehet a dolgokat, mert ha nem sikerül befejezni, "elutasítod" a "My missions" lapon, és egy idő múlva újra elő fog kerülni. Legalábbis, amikor korábban TC-ztem és a Goner plot hajófoglalását elszúrtam (annak dacára, hogy a program mindent megtett azért, hogy ne lehessen elrontani), kénytelen voltam eldobni. Gondoltam, ez van, nem leszek Goner nobilitás. Aztán jártamban-keltemben egyszer csak ismét felajánlották a plot ezon szakaszát, ahol elakadtam. Azt újre el kellett kezdeni, de nem az egészet, csak azt a szakaszt... -
mindero #7275 Aki nem nagyon játszott még x-el az ezt nem tudja. Játékokba azért nem megszokott hogy végleg el lehessen cseszni valamit.
Ezt csak az X3R-t játszottak jegyezték meg egy életre :D
A lényeg hogy nagyon óvatosnak kell lenni, és kihasználni az összes mentési helyet ha meg betelik akkor archiválni a mentéseket. -
SaGa #7274 A plotokban kapott hajókat nem szabad lecserélni/eladni, míg a plot véget nem ér (de leaglább az az alfejezete), ha meg felvettél valakit, akkor pléne ne cserélj hajót, míg ki nem raktad valahol, mert ő nem költözik veled. -
bgabor #7273 Alap dolog, hogy küldetés előtt és után mentünk. Ha szemét a küldi akár közben is, salvage insuraceal. Akit pedig a felügyeletedre bíznak, azt nem hagyod magára egy másik hajóban. Egyáltalán minek váltottál hajót egy éles küldetés közben?
Tudom hogy ezek a tanácsok a jelenlegi helyzeten már nem segítenek, se hátha a jövőben el tudod majd kerülni a hasonló incidenseket. -
Gunslinger #7272 Gyakran kell menteni és kihasználni a több mentési lehetőséget és akkor nincs ilyen probléma, vissza lehet tölteni egy korábbit, ha valami nagyon el lett szúrva. -
klman #7271 Köszi a választ..igen énis így gondoltam csak a játék ezt nem veszi tudomásul mert még mindig írja hogy menjek oda és ezért gondoltam hogy valamit lehet tenni esetleg. Egyet énis találtam plot restart script. Csak ez semmit nem csinál de lehet hogy rosszul csináltam valamit. -
mindero #7270 Hát aki meghalt az meghalt.
Van valami plot restart scrip asszem majd holnap megkeresem. De nem tudom h mennyire fog bekavarni. -
klman #7269 Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a Terran plotban elakadtam aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!6. küldetésnél amikor fel kell venni Robert Pearle kapitányt és el kell menni vele kémkedni. Felvettem az állomásról, de közben azt a hajót lecseréltem 1 másikra és amiben ült megölték.. Na most itt járok és nem találom sehol. Van esetleg valamilyen script vagy megoldás erre?
Előre is köszi. -
Masakari #7268 kösz a repülős kiegészítést(SaGa, tomonor )
és kösz ezt a memóriás dolgot,nekem pont jól jön..volt is vele gondom hogy 1ik rendszerben a stabil 40-50 fps-ból a következőben 3-5 lett és léphettem is ki restartolni a gépet.... -
tomonor #7267 az egy dolog hogy nem okoz gondot, ugyanis normál esetbe nem veszed észre. A lényeg hogy amelyiket utoljára raktad fel, az felül írja a másikat. Így például a Patch mod nem kompatibilis mondjuk a Hangar Mod-al. (Igaz, ez a két mod nemcsak 2 különböző TShip fájlt tartalmaz, hanem különböző scene-eket a hajókhoz, így közelről se működnének eggyütt) -
SaGa #7266 Nem tudom, nálam eddig nem okozott gondot, pedig van fent vagy 2 oldalnyi cucc az Xsp installerben... -
mindero #7265 Most lesz egy nagyon láma kérdésem ami régóta foglalkoztat. :)
Ha komplexem van és beállítom h a köztes termékek adja is meg vegye is, akkor a beállított ár mire fog vonatkozni?
Mert tök mindegy hogy eladásra vagy vásárlásra van állítva mindig "resoure buying limit" van kiírva. Ez gondolom értelemszerűen változik eladási ill. vásárlási árra a felirattól függetlenül. -
tomonor #7264 az a gond hogy szinte mindegyik cockpit/pimpout vagy egyéb ilyen modok tartalmaznak TShip fájlt. És mivel ez a mod pont ezt írja át, nem lesz kompatibilis a többséggel. -
SaGa #7263 Van az Improved Ships mod, ez valami ilyesmit csinál. A Combat modhoz ajánlott... -
Zilo85 #7262 Ha már a hajók közötti különbségnél tartunk. Tud valaki olyan scriptet amivel a hajók műszaki paramétereit (persze a hagyományos sebesség-manőverezés-gyorsuláson túl) lehet húzatni?
Példaként a fegyvergenerátor kapacitására, és újratöltési sebessége és egyéb tulajdonságokra gondolok. -
tomonor #7261 ahova a szíved húz. Úgy sincs már olyan nagy különbség a hajók között, mint annó az X2-ben volt. -
SaGa #7260 Tegnap fedeztem föl, lehet, hogy másoknak is segít.
Ha több mint 2 GB RAM-od van, és a 2.5 verziót használod, érdemes visszakapcsolni a programban a LAA (Large Address Afenetudjamiaharmadikbetű) flag-et.
Le kell tölteni hozzá a CFF Explorer-t és telepíteni.
Meg kell nyitni vele az X3TC:exe-t (előtte érdemes egy másolatot csinálni róla). Az ablak bal oldalán meg kell keresni a "File Headers" ágat. A bal oldali lista utolsó eleménél a "Click here" (vagy valami hasonló) blokkra klikk, és a kinyíló ablakban be kell pipálni a ">2 GB" kezdetű sort, majd elmenteni.
Állítólag a 2.1 patchnél bekapcsolták a fejlesztők, de sem előtte, sem utánna nem. Ha engedélyezve van, sokkal simábban fut a program. Tapasztalat.
Esetleg valami FAQ-ba is be lehetne tenni...