X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Melyik állomáson lehet kapni? Mert eddig nem találtam sehol. Azt is valamelyik késõbbi küldetés során kapok?
Egyébként végsõ elkeseredésemben cheateltem magamnak egyet de az unfocused jumpra adott billentyûparancsra nem jön reakció plusz a a szerkezet nem jelent meg utána a hajóm rakterében sem.
Hol rontottam el?
Emiatt már másodszor álltam neki a játéknak de ugyanott elakadtam.
Az X2 + a X3 Reuban (+XTM) szinte semmi problémám nem volt, bezzeg a TC-vel holnapig sorolhatnám... (pedig eredetiben van meg a game).
hogy elérd, ahhoz kéne az Unfocused jumpdrive.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Üdv Mindenkinek!

Meg tudná valaki mondani nekem, hogy hol található az "unfocused jumpdrive sector"?!
A goner plot után jött az üzenet, hogy utazzak Asteroid Belt-be ahol azt az utasítást kaptam, hogy ebbe a fenti szektorba kellene menni aszteroidákat scannelgetni.
Nem találom ezt a szektort a térképen sehol, még a cheatelés után sem (unreveal all sector...).
Próbáltam Aldrin-t meg a 3 Kha'ak szekort (eddigi játékmenetem során ezek illettek bele valamennyire a fenti szektor elnevezésébe) az Unknown szektorokat plusz a cheat után a Aldrin 2-t meg az Unknown Terran szektorokat sikertelenül.

Elõre is köszönöm!
Lehet, hogy csak véletelen, de akkor is... nekem is mentek a patch után még, de miután kiléptem a játékból, és ujra visszamentem, már nem mentek. Mindegy, hadjuk, nincs kedvem most errõl beszélni...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Úgy nézem, hogy nem a tages kavar be...
Nekem minden korábbi mentésem jó 2.1-el is...

http://a-zcomp.eu/

Nekem mondjátok hogy bekavart a Tages? 3 heti mentésem elszállt...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Itt nincs warez, csak mostanában mindenkihez betörtek <#nyes><#beka3>

És nem csinálnál belõle egy miniimage-t, hogy ne kelljen kínlódnunk? 😉

NONPLUSZULTRA
OFF: friss K-Lite kodek pakkot használok, semmi bajom vele, CSAK a TC hangja olyan, mintha szokolrádióból szólna. Egyéb zenék, filmek stb okésak.

OFF: Nem tudom mit kavar a TAGES, letöltöttem a legfrisebbet mert csak azt komálja a W7, és semmi baj nincs vele. Itt van.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Hmm, valóban bekavar a TAGES ezzel az új patchel.

Hangproblémák akkor lehetnek (recsegés, gyengus minõség), ha öreg kodekek vannak a gépeden. Nekem is bajok voltak a hanggal, recsegett, mono hangzású és alacsony minõségû volt, de aztán feltettem az ffdshow tryouts nevû kodek programot, és azóta szépen szólnak a zenék meg a hangok. A dolog hátulütõje, hogy vannak, akiknek ha a TC ffdshow alatt fut, akkor CTD-zik meg belassul, ezért "hivatalosan" ajánlott nem használni. Viszont én Vista alatt hiba nélkül használom, eddig nincs rá panaszom, és anélkül meg über szarok nálam a zenék minõsége...

passzolok, de a régi gépemen míg tökéletesen ment a reunion zenéje addig a vistán túl mély, meg furcsa. X3TC nem csinálja nekem vistán. Vége. xD

Tudom. Amúgy az Advanced Chokaro korábban is volt a játékban? Még nem találkoztam vele, érdekes masinának tûnik, egy TM 6-os hangárral, adatai alapján messze a legjobb tulajdonságú TM osztályú hajó a játékban.

NONPLUSZULTRA
Ettõl nem lettem okosabb, talán kifejthetnéd bõvebben, hamár pár morzsát idedobtál...

aha, ezt a hajót adja az új patch.

Visszatért az eredeti
Xperimental Shuttle? Hoppá!

Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az érdekelne, hogy Ti milyen fegyvereket raktok az M7-esek main illetve front turretjeibe, mert szerintem az egyetlen értelmes megoldás az IBL lenne (talán az egy Thresher-t kivéve), de az szinte beszerezhetetlen. Olvastam itt a fórumon, hogy van, akinek 7-8 db M7 hajója is van. Honnan vesztek annyi IBL-t?
Én eddig egy Springblossommmal nyomultam, de a Final Fury utolsó küldijéhez kénytelen voltam venni egy M7-est (miután százegyedszerre sem sikerült lenyomnon a Kha'akokat). És ekkor szembesültem a krónikus IBL hiánnyal. Végül a Shrike mellett döntöttem, ami kétoldalt Gauss Cannonokkal felszerelve mégy úgy is elég ütõs, hogy elõre csak összesen 2 db IBL-t tudtam szerezni (a többi helyre CIG került).

Ehhez szorosan kapcsolódik a másik kérdésem, az állomások hackelése. A fent említett 2db IBL-t LooManckStrat's Legacy-ban vettem, ami ugye pirate szektor. Én még kettõ gyárat tudok Weaver's Tempestben, ami pedig Yaki terület. Na már most, nekem a világegyetem összes kalóza és Yaki kalóza az ellenségem (talán mert meglehetõs szorgalommal irtottam õket a különbözõ küldetések során), azaz az összes állomásuk és hajójuk piros univerzum-szerte. Tehát a Weaver's Tempesti gyárba is csak úgy tudtam bedockolni, hogy elõttel hackeltettem egy "lámpás" fószerrel a kettõvel délre lévõ szektor egyik gyárában. Ugyanitt sikerült kalóz bázist is hackelni. Hogy rátérjek a kérdésre is, azt nem értem, hogy ezek a hackelések az egész univerzumban lévõ azonos típusú gyárra, állomásra stb. érvényesek, vagy csak a környezõ pár szektorra. Ugyanis a hackelés óta dokkolni tudok a Weaver's Tempesti gyárba és a galaxis összes kalózbázisára annak dacára, hogy továbbra is pirosak, ugyanakkor a Yaki gyárakba nem, pedig azok "kikékültek".

Ha valaki fel tudna homályosítani ezekrõl a dolgokról, azt megköszönném.
Jah, és ugy néz ki, hogy a thexuniverse.com teljesen törlõdött, ami a fórumot illeti. Megpróbálják ujra megcsinálni, de idõbe fog telni, mert teljes adatvesztés történt a hackertámadás közben...

Tuuuuudom (azért ennyire én is értek hozzá <#nezze>...), de mindent szépen ellenõriztem, nem irt fölül semmit. Ez van, ahogy mondtad, már mindegy, már már 7 mentéssel könnyebb a vinyóm...

de ha modoltad "fake patch"-ekkel, és betettél manuálisan egy 08.dat-ot akkor azt felülírta egy patch file-ra. No már mindegy xD (Apropó, spk scriptek is rakhatnak be dat/cat fájlokat)

hangdriver miatt, nekem Vistán a Reunion csinálta.

NONPLUSZULTRA
Hali.
Tegnap raktam újra a játékot, és fel is peccseltem 2.1-re. A korábbi 2.0-ás mentéseim prímán mennek.
Korábban Vista x64-en, most W7 x64-en megy. Hozzáteszem, teljesen tiszta a játékom, nálam nincs "modified" tehát nem kavar be semmi.

Viszont van egy kérdésem: tudom, hogy már felmerült de nincs erõm visszakeresni - mitõl Szokol-os a zene?? Elõször örültem is neki mert eléggé alteros fílingje van, de már kezd zavarni.
Mindkét oprendszerem alatt csinálta. Van egy megbízható XP-m is, de csak 32 bites, ezért fel sem raktam mert nem tudnám kihasználni a 8 Giga RAM-ot, de ki fogom azon is próbálni.
Meg legalább csinálok egy összehasonlító benchmarkot is, hogy van-e értelme eltúlozni a RAMokat. Mindenesetre 70-110 fps békeidõben kielégítõ 😊

Igen, mindent ugy csináltam ahogy kell. Plugin managerben bettetem hogy "Prepare for patching", aztán feltettem a 2.1-et és visszatettem a pluginnal a modokat, ahogy kell. Felülirni nem irt felül semmit. Persze azelõtt már feltettem a 2.0a-ás patchot, szal azt töltöttem le, ami a 2.0a-t 2.1-re javitja... Ment is szépen, máig, amikor is az összes mentésem (3db 2.1-es és 4 db 2.0a-ás save) corrupt lett... Ujra installáltam a gémet. Letöröltem a Tages dirvert is (nemtudom, ti hogy vagytok vele, de nekem párszor szokott cseszekedni startnál, hogy tegyem be az eredetit, mikor bent volt. De ez csak a 2.1-nél, 2.0a-nál nem), ujra feltettem a gémet, feltettem a 2.0a-s patchot, de nem mennek a mentéseim, még a 2.0a-val készitettek se. A modokat pontosan ugyan ugy raktam vissza. Mindegy. már úgy is letöröltem õket (mérgemben), de külömben se olvastam még sehol olyat, hogy egy corrupt save megjavult volna... Ez van, igy jártam. Remélem ti szerencsésebbek lesztek.

Újratelepítés után felraktad a 2.0(a) patchet? Mert gondolom az a 4 mentés abból a verzióból való.
Csak egy kósza ötlet.
öö várj, a patch felrak egy ilyet: 08.dat, 08.cat - vagyis az elõzõ 08-asod, amely valszeg mod volt az felül lett írva.

Hát nekem nem akarja megadni magát a tages... 😞((
Daemonnal mountolod?

Nefélj. Ebbõl tanul az ember. Többet ilyen nem lesz. Folyamatosan fogom késziteni a biztonsági mentéseket, mert máshogy nem lehet biztonságban az ember... Hah, de ilyet én még játékban nem láttam, hogy ennyi játékidõ után csak úgy kitörölje a mentéseim...

Ohh, az nagy gáz valóban. Ajánlatos akkor biztonsági mentést csinálni, mondjuk másik vinyóra/partícióra áttolni a fontos mentéseket, ott biztos nem nyúl hozzájuk a játék.

A patch elõttrõl volt vagy 4 mentésem, ujratelepitettem a játékot, de még igy se mennek. Ezeknek annyi...

A régebbi, patch elõtti mentések is corruptok lettek? Mert akkor egy újratelepítés lehet, hogy megoldaná a gondot.

Igazad van, tényleg, elfelejtettem, hogy abból is prototípus van és nem csak az EMPC-bõl. Szorri, igazad van.

PSSC = Prototype Starburst Shockwave Cannon, a sima SSC Aldrinban kapható változata.
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_weapons/x3-weapon.php?c=MTc5MDI2ODM
De nem értem a kérdésed, tudtommal a Springblossomra csak ez megy fel (legalábbis a 2.0 patchet kivéve, de az Neked állításod szerint nincs fenn), a sima SSC nem. Akkor melyik verzió van a hajódon és hol szerezted be?
Ha már igy ujra kell kezdenem, melyik gamestartot ajánljátok? (regediten keresztül unlockoltam az összeset... azok után ami történt...)

Egyszerûen nem jutok szóhoz... még mindig sokkban vagyok... olvastam más helyen, hogy egy alaknak 2 hónapnyi játék után irta ki, hogy save game corrupt. Mondom, én se csináltam semmit, feltettem a patchot, utánna játszottam is, elmentettem vagy 3x, és ma amikor be akartam tölteni, egyik se ment... pffff... nemtudom most mit csináljak. Már volt egy Osakám, teljesen felszerelve. Mostmeg kezdjem újból...ááá

ui.: nem olyan biztos, hogy a patch a hunyó. Máshol is irták, hogy csak ugy tönkremehetnek a mentések...

Jó hogy írtad!

Akkor én föl se teszem egyelõre, nekem 6 hónapnyi játék lenne oda.

WHHHHÁÁÁÁÁ!!!! Kellett nekem feltelepiteni a javitást... Tegnap feltettem, jtászottam a gémmel, már megvettem végre az elsõ m2-esemet, felszereltem fegyverrel meg mindennel, jaj de örültem, hogy ma folytatom. Erre mit kapok? CTD és Savgame is corrupt... ILYEN NINCS... Könyörgöm... AZ ÖSSZES MENTÉSEM CORRUPT. Hogy lehet ez? 5 hét játék kitörlõdött... ááááááá, megyek és<#bdead>

Értem, köszi. De mitõl PSSC? Mi akar lenni a P betû? Simán Starburst Shockwave Cannon a neve.
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_weapons/x3-weapon.php?c=MTYyNTU0Njc

Igen, azt jelenti. Az SSC-t (egészen pontosan a PSSC-t) újra fel lehet rakni hátulra is. Egyébként a patch (2.0) nem módosította a már meglévõ felszereltséget (tehát ha volt egy Springblossomom hátul 4 PSSC-vel, akkor azt továbbra is ugyanúgy tudtam használni), csak új hajóra nem tudtam felrakni, illetve ha a meglévõrõl leszedtem, nem tudtam újra felrakni.
A hadjáratokat azért nem tervezték alapba bele, ugyanis ha megnézed, egy szektor egy faj kezében van. Nos ez a forgatókönyvet követi. Ha megnézitek, eddig mindig is voltak hadjáratok, csak ezek a sztoriba bele voltak keverve. Pl: X-BtF, Xenon XX-XX rendszerek kalóz rendszerekké változtak, X2-ben President's End végülis nemhivatalosan khaak kézre került, X3:R-ban a Heretics End rendszer Paranid kézrõl Terránra szállt egy nagy csata kimenetelével. Tehát, ezek mind meg vannak írva. Képzeljétek már el azt a kalamajkát, ha esetleg sztori közben mondjuk Omicron Lyrae Xenon kézre kerülne... Nos, erre van végülis a Conflicts és a RRF mod.

Szak remélem vágjátok mit akar ezzel kimagyarázni az Árpi... A vízbûl veszi ki az ikszhármat.

Abban igazad van, hogy tényleg hiányzik belõle az igazán komoly hadjárat. Akár a saját fajoddal, akár egy másikkal szövetkezve, bárhogy.
De én azért kipróbálnám ezt a bolygóközeli harcot! Nem igaz. hogy nem változna semmi, hiszen kapásból az egyik irányba korlátozott a mozgásod, tereptárgyakat kell(ene) kikerülni ...stb. Ráadásul a bolygók felszíne, változatossága azért nyújtana nem kis élményt.
Amaro
A portálon megkeresett sucellus, aki szeretné az ott megjelent cikkeket és leírásokat felhasználni egy esetleges X3 magyarításhoz. Részemrõl az engedélyt örömmel megadtam, kérem a többi szerzõt, tegyék meg õk is. Mivel néhányukat már elég régen láttam, a hallgatást beleegyezésnek vesszük - de szerintem még olvassák a fórumokat, csak ritkán írnak, ahogy én is. Igaz, kisviku?

De, simán megy, csak elsõre hülyeségeket ir ki. De ha kb. 3x megpróbálod elinditani, akkor menni fog...

Nem kompatibilis a virágbolti verzió az új patchel? De jó hogy még nem raktam fel!

Elõször nekem is hibát irt ki egy párszor, de kb. 3-4 ujrainditás után végre elindult. Mondom mi ez?

Ez a mocsok újra felrakta a tages drivereket.... nem indul a biztonsági másolattal 😞(((

Feltettem a javitást, de elõtte letöröltem minden modot, utánna pedig ujra feltettem... eddig megy minden rendesen.

- Fixed compatible lasers for the Springblossom rear turret

Remélem ez azt jelenti, hogy újra lehet SSC-t tenni hátulra. Emiatt nem raktam fel eddig a 2.0-át, mert ezt elfuserálták. Valaki aki kipróbálta plíz informáljon.

Adhatok indoklást is ha kell:

Azon kívül hogy változik a környezet (ûr helyett bolygó), semmi valamirevaló új opció nem kerülne bele. Egy idõ után ugyanúgy baromi unalmas lenne (még akkor is ha repkedhetnénk a bolygón mint az INFINITY-ben).
Tehát az újdonság amit hozna nem érné meg a befektetett munkát. Nem bõvülne a játék olyan opciókkal ami indokolttá tehetné. Fölöslegesen bonyolítaná. Nincs mögötte olyan mély világ ami így ki tudna bontakozni.

Én sokkal inkább hiányolom pl a kutatólaborokat, hogy részesei legyünk a politikának (vagy legalább belepillantsunk), hadjáratokban vehetnénk részt, támogatnánk a saját fajunkat a végsõ dominanciáig. Ehhez még sztorí se kéne.

próbáltad már az SSB modot? Hidd el... Ha kipróbálod, egy ideig nem fogsz látni szebb virtuális kidolgozott ûrhátteret...

A modokkal kapcsolatban: nézd a topikokat, hátha visszajelzik hogy mûködik 2.1-el, perpillanat én nem játszok a játékkal.

Nameg az a felkelõ nap az egyik képen... Zseniális...