12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • SaGa
    Alapfelszereltség. Az S-ben általában egyetlen pajzs van, az is a lehető legkisebb, fegyver vagy nincs, vagy abból is a minimum. Az M már jobban fel van szerelve, az L meg fullos. A beépített szoftverekben általában nincs különbség...
  • Masakari
    ill Terran v Argon hajót érdemesebb venni?
    sry a dupláért
  • Masakari
    vadászoknál mi a különbség az S,M,L megnevezés között???csak árbeli eltérést látok -.-
  • Gunslinger
    A Border szektorokba még beengednek, csak a Core-ból utálnak ki. Nem valami nagy móka a Duke's Buccaneersnek dolgozni, az ziher.
  • Gunslinger
    Ki csodálkozott? Pusztítani kell erőteljesen a paranid génállományt.
  • bgabor
    Ha a Duke-ot elkezded csinálni, pillanatok alatt közellenség leszel a paranid űrben. :(
  • tomonor
    semmi, csak nem kell csodálkozni rajta, hogy civil-ölős; repu-pusztítós missziókat ad.
  • Gunslinger
    Jaja, ezaz. Csak az OTAS-t, a Jonferco-t és esetleg a Duke's-t érdemes megcsinálni, utóbbit gyűjtőknek a Medusa proto miatt, mert unikum abban a tekintetben, hogy egyedül ez az M3-as tud Typhoon rakétát kilőni.
  • Gunslinger
    És?
  • Phoenix force
    na ezt találtam, hogy melyik corporation mivel hálálja meg a szolgálatot:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Terracorp
    Advanced Express
    Nova Prototype
    Eclipse Prototype

OTAS
    Solano
    Venti
    Skiron + vásárolható Sirokos

Jonferco
    Enhanced Mercury
    Enhanced Elite
    Heavy Centaur Prototype

Plutarch
    Mercury Prototype
    Advanced Discoverer
    Heavy Centaur Prototype

NMMC
    Vulture Prototype
    Kite Vanguard
    Enhanced Kea

Atreus
    Mako Prototype
    Barracuda Prototype
    Skate Prototype

Dukes
    Enhanced Pericles
    Advanced Perseus
    Medusa Prototype

Strong Arms
    Enhanced Jaguar
    Advanced Mamba
    Enhanced Chimera
  • Phoenix force
    ha jól olvasom, a Duke missionok is felvehetőek, ha paranid fighterrel kószálsz arra, és kék a bázis
  • tomonor
    kezdjük ott, hogy a Duke az egy kalóz corporáció.
  • Gunslinger
    Van, persze. Egosoft fórumon keress rá, ott van, több topicban is láttam.
  • Phoenix force
    van erről valahol lista, hogy ki mit ad?
  • Gunslinger
    Szívesen.
    Én eddig az OTAS-t toltam végig, mármint rangban, most a Jonferco van soron, mert kell tőlük az a Heavy Centaur Prototype :)
  • Phoenix force
    köszi :)
  • Gunslinger
    A Strong Arms, az Atreus és a Duke's corpoknál adnak ilyen küldetéseket, a többieknél csak kalózokat kell öldösni, ha számít a repu, akkor ennek a háromnak ne melózzál.
  • Phoenix force
    van mód úgy küldetéseket csinálni a vállalatoknak, hogy ne veszítsek reputációt a fajokkal?
    az előbb az Atreus cég elküldött egy kontakton keresztül kinyírni egy paranidot... erre vissza esett 2vel a paranid repum :(
  • Gunslinger
    Épp ezt tesztelem én is már pár napja, a normal is rohadt lassan megy le, még sehol sincs, de az advanced szinte örökké tart. Heti olyan 9-10 órát játszom, 7-8%-nál jár ezalatt az All Advanced. Remélem baromi sok csillagot kapnak a végére, különben kakit sem ér az egész, egyedüli jó cucc az új tréningben, hogy mindhárom skillt lehet egyszerre fejleszteni, persze ugyanannyi ideig tart a quick, mint korábban, csak nem kell háromszor is rányomni.

Más:
    Most látom csak, hogy kivették a játékból a Boron M8-ast, többé már nem lehet megvenni. Nem nagy veszteség amúgy, messze a legfosadékabb M8-as volt, hihetetlen kicsi raktere volt, alig fért el benne pár rakéta a szükséges EC meg pajzsmodul mellett, de mindenesetre érdekes, hogy kivesznek hajót a játékból egy patchel.

Egyébként találkozott már valaki Astraeus Hauler-el (OTAS M7)? Nem néz ki rossz verdának, szívesen foglalnék egyet magamnak, de sajnos az a sanda gyanúm, hogy olyan, mint az OTAS M8-as és ez sincs benne a játékban és csak modokkal vagy csalással lehet előhozni.
  • Phoenix force
    tudunk arról valamit, hogy az új marine training opciók között szám szerint mi a különbség?
    azt tudom, hogy a quick a régi, de mi a helyzet a normal, és az advanced opcióval?
  • Gunslinger
    Xenon P-t már foglaltam, nagyobbat még nem sikerült, de egosoft fórumon azt olvastam, hogy elvileg el lehet foglalni mindenféle Xenon hajót.
  • Zilo85
    THX az infót!

Egyébként kiegészítve K-t a legegyszerűbb megvásárolni mivel nevetségesen olcsó, csak egy Xenotec shipyard script kell hozzá. A hajógyárat Black Hole Sun-ba rakja (nálam legalább is oda rakta).
    Ha nem idegenkedsz a scriptektől itt a közvetlen link:
    http://www.mediafire.com/download.php?zkwmnmuhbej

• tomonor
    én úgy hallottam hogy khaak és xenon hajót nem lehet boardingolni, ám ne vessetek meg ha nem így van.
  • Phoenix force
    mivel úgy is ez a téma, találtam egy kis infót a hajó foglaláshoz
    ha már volt, akkor elnézést kérek...
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=249534
    természetesen spoiler gyanús, szóval csak saját felelősségre kattintani ;)
  • Gunslinger
    Kha'ak hajót egyáltalán nem lehet elfoglalni, ki sem lehet rájuk lőni a boarding podokat, ahogy OWP-t sem lehet, pedig a játék azokat M1-ként jegyzi. BTW kaptam már olyan fight küldit, amiben Pirate Destroyert kellett kinyírni, csak tudnám honnan volt a kalózoknak Kha'ak M2-esük... Azt lehet engedte volna elfoglalni, mert korábbi patchekben Terran és ATF capshipeket nem lehetett elfoglalni, később ezt feloldották, de nekem sikerült elfoglalnom menetből átlagban 4 csillagos hapsikkal egy Pirate Tokyot még 1.3 alatt. Semmiféle mod vagy script nem futott akkor sem nálam, egyszerűen ilyen fos volt a random fight küldi, hogy a kalózoknak ilyen capshipeket osztott.
  • Zilo85
    Bár K-t speciel nem próbáltam de minden bizonnyal azt is el lehet foglalni (bár szerintem azt nem érdemes mert egy retek hajó és nem lehet túl jó áron eladni, saját használatra meg...). Elvileg minden M6 v. annál nagyobb hajó elfoglalható.
    Az sem mindegy, hogy milyen a csillagok elosztása. Kell jól képzett harcos, gépész meg hacker (de a legjobb, ha mindegyik ért mindenhez).
    Sztem tréningeztesd őket v. kezdj el kisebb hajókat, pl.: M6-okat foglalgatni (élesben nő leggyorsabban a "bicskás parasztok" képessége). Az M2 a létező legnagyobb falat a tengerészgyalogosoknak. Min. 20 jól képzett marine és persze némi szerencse kell így is hozzá.

Kérdés! Foglalt el már valaki Kha'ak M2-t Kha'ak szektorban és hogyan? Csak, hogy érdemes e belevágni, mert eddigre egy valag kyon emittert szereztem és nem akarok egy #deca-t venni hozzájuk.
  • maniac78
    Másik kérdés.
    K-t lehet foglalni? 3 csillagos bicskás parasztokat küldtem át, de kis idő után, nagy lövések közepedte azt mondták, hogy a boarding party végetért.
    Elképzelhető, hogy combat skill híján túl nagy falat lett volna ez nekik?
  • Gunslinger
    Másik furcsaság, OTAS Legend 100%-on vagyok már és még mindig adnak küldetéseket, azt hittem, ha elérem a max rangot akkor már békén hagynak :) Meg reménykedtem, hogy ha már hozzám vágtak egy ingyen Ventit, akkor már megvásárolni is lehet majd, de nem, kénytelen vagyok HQ-ban szétszedni, visszafejteni és gyártani, ha akarok belőle. Egyébként kettő van belőle, lehet szét sem szedem, elég az a kettő, úgy sem használom őket, nem valami jó hajók, eléggé közepes M3-asok, irtó pici raktér és baromi gyengusz fegyvergenerátor jellemzi.
  • SaGa
    Akkor már inkább egy explorert bérelek, az ennyiért az egész univerzumot felméri...
  • Phoenix force
    én többször találkoztam már vele
    nálam sincs még fent semmi addon
  • Gunslinger
    Tegnap találkoztam egy tök érdekes hajóval, amivel eddig még soha. Egy sima Boron Dolphin volt amúgy, de valami Boron Mapping Service volt a neve, aszteroida infókat lehetett tőle venni, nem volt olcsó, de kipróbáltam, kb. olyan 10 ezer/aszteroida áron mérte a dolgot és az adott rendszerre volt érvényes, de az jól tele volt kaviccsal. Több, mint negyedmillát fizettem neki és az összes aszteroida infóját megkaptam, aztán egyből el is ugrott a hajó, tök fura. Semmilyen mod vagy script nincs fent, tökre vanilla a játék.
  • SaGa
    Ja: az AMS elég rendesen átalakítja Aldrint. Nincs egy nagy központi kavics, csak sok "kicsi" és az állomások sem egy körbe rendezve ácsorognak, hanem jól szétszórva a rendszerben.
  • SaGa
    Kérdésem lenne: 2.5-ös verzió, Aldrin Adventurer kezdés. Az induló "tanulj meg vezetni és dobozokat kilőni" feladat után hány héttel lehet valami újabbat találni? Többször körbejártam az állomásokat, de sehol semmi. Még egy nyamvadt xenon vagy khaak se...

Leszedtem az AMS modot, hátha az okozza, de teljesen alap, modoltalan telepítéssel is hasonló...
  • SaGa
    Nincs. Másutt is jártam már így. El kell kerülni a tornyot messzire...
  • Phoenix force
    Sziasztok,
    ismét kérnék egy kis segítséget.
    Anno a földi küldetés során az argon M148 szektorban ott maradt egy ellenséges lasertower.
    Úgy gondoltam, hogy majd az idő megoldja, és elmúlik a mérge, de azóta is piroslik, valahányszor arra vetődöm. Ha kilövöm, a military outpost is megsértődik...
    Szóval van valami megoldás a kialakult ostoba helyzetre?
  • mindero
    Csak lődd ki a boarding podokat rakétaként. Nem kell belépni a piracy menübe.

1 Boarding pod 5 Marinet tud szállítani.

Ha fölraktad a 2.5ös javítást akkor úgy is működnie kéne hogy beállítod a hajó rakétafelhasználását 100%-ra fegyvernek meg berakod a podokat. Így már távolról is ki tudod adni a Piracy menün keresztül a parancsot.
  • maniac78
    Meg tudná valaki osztani velem a tudást, hogy miért nem jelenik meg aktív módban a boarding parancs? Pajzs nélkül van a célpont, M7M hajóval lőném manuálisan, van boarding pod és marines is, elvileg minden földi jóval felszerelt hajó (szoftveresen értem). De mégsem tudom kilőni a podot.
  • Pares
    Monnyuk hülyeséget írtam, mert ide is bemásolhatom...

-PSCO1's Cockpit Mod
    -CODEA Weapon System
    -Commercial Agent
    -Commodity Logistic Software
    -Economy and Supply Trader
    -Explorer Command Extension
    -Improved Boarding
    -MARS Fire Control
    -Missile Rebalance Mod
    -No Fog
    -No "Press Space..."
    -NPC Bailing Addon
    -Numeric Race Ranks
    -OOS Damage Rebalance
    -Prospektor
    -Race Response Fleet
    -Resized "Aldrin Big Asteroid"
    -Salvage Claim Software
    -Ship Killed Notification
    -Wing Hotkeys
  • Pares
    Szia, elküldöm PM-ben az én listámat, teljesen jól működik 2.5-ös patchel.
  • tomonor
    két készülő modot ajánlanék: Xtended és New Dimensions.