X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Továbbá csalódás lesz nekem ezúttal az XTM-be és továbbra is az a tény, hogy nem lesznek játszhatóak a plotok. Továbbá a beküldött kis screenik sem olyan szépek mint mondjuk az SS&B modban... Illetve azt is igyekeztek kijelenteni, hogy többé nem az a célja az XTM-nek hogy több hajót rakjon be, vagy a harcot népszerûsítse... Ezúttal a sztorikra fognak koncentrálni.
Na majd meglátjuk, addig is, a 2.1 changelog-ja:
New Features and Improvements
- The Treasure Hunt Story Mission
- A fabled, unique ship to acquire
- Improved performance
- New Large Crystal Fab factories
- New functionality to run the game in the background, located in the gameplay options menu
- Improved tractor beam tow behaviour
- Improved Universal Trader
- Improved mine minerals command
- Added scan single asteroid command
- Several script optimisations
- Added sector camera button to the sector map
- Improved sector camera contrast
- Additional marine information in trade, freight and ship info menus
- Additional ship information in shipyard and HQ menus
- Reduced the number of crystals needed for the HUB repair mission
- Added mission service to buy asteroid information
- Several missiles rebalanced
Fixes
- Defend sector command fixed
- Patrol command fixed
- Freight transfer with multiple freight drones fixed
- Fixed the unbuyable drone factories in shipyards
- Fixed incorrect enemies during corporation missions
- Fixed several issues in freight scan mission
- Fixed several minor plot and generic mission issues
- Fixed marine selection during boarding
- Fixed marines being replaced by passengers after boarding pod destroyed
- Fixed several Mission Director bugs
- Fixed diagonal cursor movement in the sector map
- Incorrect station wrecks for Xenon stations removed
- Incorrect Terran station icons fixed
- Fixed Argon Gladiator right missile launcher
- Fixed Terran Skirnir forward missile launchers
- Fixed asymmetrical turret configurations on several ships
- Fixed compatible lasers for the Springblossom rear turret
- Fixed several ship graphical issues
- Minor improvements and bugfixes
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Hogy ez miért jó? -Mert javításokat kaptok!
Hogy ez miért rossz? -Mert szerkeszthetem újra a bannert. -_-'
Klikk ide
Bár nem is értem miért kell aerodinamika egy olyan bolygóra aminek mondjuk a földi értelemben nincs légköre?
Egy pöttyet rugaszkodjunk már el...
Important is that we have backups to bring the site back online as soon as the host is ready."
+
"A bit more info on TXU's servers for everyone.
Last night our hosts servers had a hacker attack them. To protect the servers they have all currently been shut down (And there are a few hundred of them).
After the security breach has been fixed, they will be starting the servers up again one by one. A few are reported to have had total data loss before the servers were shut down, while others have only partial data loss.
So worst case scenario is that once our server is restarted, TXU will have to be totally reinstalled. Fortunately the forum had a backup done on it only 4 hours beforehand, so if there is any data loss we can restore the backup.
If this does happen, some posts will have gone missing as they will have been made after the backup. Unfortunately there is nothing we will be able to do about this.
Hopefully when our server is restarted, we are one of the lucky ones that had no loss of data. We can only wait and wonder for now though."
Hah, meghackelték a szolgáltatót...
Úgy értem, hogy nem jellemzi, hogy az X3-nak a modeljei kicsit fan-fikcionáltak. Régen, az X1 és X2-ben a hajók valóban azt a kellemes hangulatot idézték amelyet megszerettem. Szemember a TC csak egy adaptáció, az igazi X számomra mindig az X2 marad.
És mégvmi: Szerintetek melyik a legjobb X játék?
M0 - Szuperhajó, XTM meghatározása szerint szuperanyahajó, ám az téves. Az emók mindig is egyetlen fegyverrel voltak felszerelve, ritkán lõttek, ám bolygó méretû dolgokat képesek elpusztítani. Eddigi feltûnések: Xenon M0-X-BtF, Khaak M0-X2-TT
M1 - Anyahajó
M2 - Destroyer/Pusztító kapitális
M3 - Fighter/Nehéz vadász/Könnyûbombázó
M4 - Interceptor/Elfogó vadász/Bombázó(!)
M5 - Scout/Felderítõ/Light Fighter
M6 - Korvett
M7 - Fregatt
M8 - Bombázó, eredetileg Utility hajó, késõbb, XTM módosítás szerint Utility M7
M9 - Cruiser
TL - StationTransporter/Liner
TS - Medium transporter, X2-es norma szerint Small Transporter és képesek bolygóra szállásra
TP - Személyi Transporter
TD - Transport Dropship, "Atmospheric Lander"
GO - Goner hajó, X-BtF-tõl X2-es norma szerint nincs fegyverzetük, az X3 bekavart
SA - Szatellit
Az aszteroida, Unkown Object illetve a Space suit jelölései perpillanat nem jutnak eszembe, ám ez a teljes lista.
Nem kell mindig TC-ben gondolkodni, az X széria egy hatalmas fan-fikció tér, nem kell egy olyan játék adaptációnál megállni, amely amúgy nem is jellemzi az igazi X-et.
Bocsi a tripla posztért.
Gondoljatok bele, mennyivel fel lehetett volna dobni a játékot, ha lennének bolygóközeli küldik!! ÁÁÁhhh... Lenne olyan hajó ami csak a légtérben mûködne, lenne ami csak az ûrben és lennének speciálisak amik jók mind a kettõre, de meglennének a maguk korlátai...
Brutál lenne!! <#wow1>#wow1><#nevetes1>#nevetes1>
tomonor: tehát akkor el lehet repülni a bolygókhoz? Ez is volt eredetileg a kérdésem. Nem akarok leszállni, csak hogy közelebb-e lehet menni. Mindegy, majd kipróbálom.
Terran Osaka nem rossz választás amúgy, más cap.ship hajók ellen elég tápos, a PSP sztem a legjobb fegyver a kategóriájában, ritkán lõ, de akkor nagyot + az SSC is frankó ellenszere a vadászoknak, ha tömegesen támadnak akkor viszont valami PSG-s hajót illik felmutatni ellenük. Commonwealth M2-esek közül az OTAS Boreas az egyetlen amit megéri megvenni.
Mellesleg szerintem hamár M2-õt vásárolsz, akkor egy commolwealth hajüt vegyél, hagyd a fenébe a Terran Osakát. Kellett volna még a jelenlegieken felül vagy négy-hat terran fegyvert betenni a játékba, hogy a Terran hajók érjenek valamit. Ez a négy fegyver nagyon kevés, ráadásul többel is bajok vannak. A SSC ugyebár Flak-rendszerû fegyver, másra nem jó, az EMPC pedig harmatgyenge. A PSP nem rossz, de ugye csak M1/M2 hajókra megy fel. A MAML az egyetlen tisztességes terran fegyver.
Más:
Most készülök venni egy nagyobb hajót, csak azt nem tudom, melyiket éri meg szerintetek jobban:
Egy M1-es Tokyo-t vagy egy M2-es Osaka-t...
természetesen csak díszek.
A Földet már mondtam hogy mér nem forog, ha annyira nem tetszik nektek hogy nem forog akkor:
a, ne játszatok az X3-al;
b, modoljátok meg hogy forogjon.
Egyébként vki próbált már a bolygókhoz közelebb menni, vagy nem lehet? Errõl még nem olvastam sehol. Azt tudom, hogy az Aldrin sectorban "le lehet szállni" a hatalmas aszteroidára a közepén, de hogy a bolygók hogyan vannak, azt nem tudom. Vagy azok csak olyan hátterek?
Amúgy még nem voltam ott, ám a Föld rendszer ugyanolyat "törött" mint Aldrin. Rossz kivitelezés. Úgy készült hogy ne látogasd sûrûn.
A Föld nem forog. Egy kicsit se. A Plútótól kezdve egészen a Marsig az összes bolygó mozog, vagy legalább a felhõk rajtuk, de a Föld nálam állandóan ugyan úgy néz ki. Talán még a Vénusz felhõrendszerei is mozognak, de a Mars, Föld, Merkúr mindig ugyan olyan pozícióban van... Ez kicsit csalódás...<#rinya>#rinya>
Állítólag létezi egy Babylon5 mod a TC-hez, engem nagyon érdekelne, de eddig nem jártam sikerrel a kutatásban, ha valaki tudja honnét lehetne letölteni ezt a modot kérem írjon.
Nagyon megköszönném !!!
Ui: a video bejátszása alapján nagyon tuti modról van szó, mely teljesen átalakítja az x3 világot Babylon5 szerûvé
Azonban változatlanul kitartok amellett hogy az X3 egy hatalmas világ és a készítõk se tudtak bele rakni ebbe a világba egybõl mindent, menet közben fejlõdött, színesedet ez a világ a jelenlegi formájára és ebben hatalmas szerepe van a scripteknek, modoknak.
( egyébként rengeteg baromság van a játékban amihez szerintem kellenek a scriptek, de ez az én egyéni véleményem ) Aki pedig türelmetlen és kiheréli a játékot azért hogy mimnél hamarabb juthasson nagy hajóhoz,.. az megérdemli saját magát fossza meg rengeteg élménytõl, sikertõl. Egyebként tényleg jó lenne ha néhány tipprõl is esne szó itt a fórumban pl. hajó foglalási technikák, szektor foglalások, légiharc technikák, ...stb.
Amit változatlanul fenntartok, és amiért az elsõ levelet írtam az, hogy viszont nem csak script
bõl áll a játék. Hiányzik a kreativitás, sokan minimális gondolkodás nélkül, azonnal mod-ért
sírnak, és mindent (nagy hajó, sok lóvé stb...)azonnal akarnak. Ezt kifogásolom. Eredeti ötletekrõl, meg jó stratégiákról kevés bejegyzés szól, ami a fórum lényege lenne: megismerni más gondolkodásmódját, ötleteit, hogy azokat kipróbáld, szintén jobbá téve a játékot.
Ezzel szemben 8-ból 10-levél a script-rõl szól.
"Tisztelet a kivételnek, aki tényleg JÁTSZIK is a TC-tal." ezt meg már írtam elõször is.
"Nem sokan vannak" Ezt meg fenntartom.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
kiegészítve azzal :
Pl. Milyen dolog az hogy nincs például universal szinten termék keresõ a játékban, vagy hogy nincs automatta asteroida szkenelési lehetõség mely egy parancs által az egész szektorban leszkeneli a köveket, vagy milyen dolog az hogy az xxx századben nincs a hajókon rakéta elhárító rendszer.... ( a teljeség idénye nélkül csak egy pár dolog, melyet scriptel orvosoltak )
A scriptek pont azért jók mert általa mindenki olyanra alakítja az X3 világot ami neki legjobban fekszik ! Vannak akiknek pl. nem kell termék keresõ script hanem kis kockás papíron jegyzetelnek és ez okoz nekik szórakozást, mások ezzel szemben a falra másznának ettõl.A scriptet használók nem Noobok hanem nekik így jön be a játék !
Szerintem pont a scriptek teszik naggyá ezt az amúgyis jó játékot, olyan ez mint a csiszolatlan gyámánt és a briliáns mind a kettõ értékes de a brillnek van jobb ára a piacon.
A késztõk nem egyszerúen egy játékot akartak létrehozni hanem ha nem jöttél volna rá eddig egy X világot, melyben mindenki egyéniségének megfelelõen játszhat, szórakozhat !
A TC-nél szerintem jobb a helyzet de itt is van néhány script mely élvezetesebbé, játszhatóbbá válik tõle a játék !
Amibe bánya is van, az kicsit bonyolultabb, de azt meg megpörgetem a tb-mel, hogy irányba
álljon. Nem csak a HUB-miatt érdemes építeni õket, nekem pl. Microchip-bõl, medium pajzsok-
ból, fegyverekbõl, különösen space fuelbõl dõl a lé. Nem tudok eleget gyártani, mind elviszik.
Én általában önellátó komplexet építek, így nem kell hozzá kereskedõ, de ha nem, akkor úgy
csinálom mint a Ceo's Doubt-on lévõ sf-gyáramnál aminek energy cell- kell, hogy ott van két
XL-es ec.gyár ugyanabban a szektorban, így a kereskedõknek kis utat kell megtenni.
Kalóz szektor mellett vannak, így mégsem lõtték le õket soha.
Egyébként az igaz a játék kb. az elsõ megvett M2-ig izgalmas, ezért nem kell sietni. Én az idõm 90-százalékát M3-ban ülve töltöm, úgy izgalmasabb.
A nagy hajók célzása egyébként meg bug szerintem. Van hogy elindítom a játékot, és harc közben az istennek sem találnak el semmit. Ilyenkor kilépek, újraindítom, és utána már jól szoktak harcolni, nekem legalábbis.
Fõleg mikor nagy hajók esnek egymásnak, vicc. Volt h a teljesen felszerelt M2-õm 4! másodperc alatt fölrobbant. A csatahajók fegyverei teljesen el vannak szállva. Úh nagyon gondolkodom én is a Cmod-on.
Persze tudom hogy te kereskedsz, ami nagyon szép, de órákat eltölteni azzal h építek egy komplexet (ami most kéne a HUBhoz), ami a végén olyan gányul néz ki hogy nemigaz, pepecselni a kereskedõhajóimmal mert nem képesek elugrani ha megtámadják õket, csak utólag derül ki h 4 órája kilõttek 3db 2 milliós kereskedõt, kicsit felhúzza az ember agyát. Fõleg ha alig van idejõm játszani.
Amúgy meg mostanában unatkozom a játékba. Amit el lehetett foglalni azt elfoglaltam, vannak gyáraim, küldetések baromi uncsik, egymagam levadászok egy egész szektor Xenont, felfedezni nincs mit (amúgy szerintem a felfedezõs részét nagyon elszúrták sajna, minden szektor ugyanaz, csak a háttér változik, meg másak a gyárak, de semmi tényleg egyedi dolog, érdekesség nincs bennük).
ÚH most egy kicsit pihentetem az egészet.
Aki cheatet használ a játékban, az általában csak tesztel valamit, de ha mégis cheathez folyamodik, akkor próbálja ellensúlyozni valamivel (pl spawnol egy valhall-át, ám elpusztít nemtudom mekkora értékû hajókat saját tulajdonából - példa volt)
A boarding pedig azért nyúzta mindenki, mert a Reunionhoz képest az egy új dolog, noha még személyszerint én nem próbáltam, elsõ dolgom volt hogy felrakjam az improved boarding scriptet.
Más: hamarosan frissítem a script listát a bannerban, ugyanis már van tapasztalatom hogy melyik mit csinál, és melyik nektek a jó.
unionnal meg a TC-tal, egyetlen script nélkül. Ez a legjobb ûrszimulátor az Elite2-óta, ami az
agyat is mozgatja, itt meg senki nem csinál mást, csak scriptel, meg mod-ol.
Persze sok hibája van a játéknak, de mindent meg lehet tanulni kellõ gyakorlással.
A script-elést meg a cheat-ket itt vágja mindenki, meg boarding-ol mint az állat, másról sem
szól ez a fórum.
Kurvanagy flottát teremteni, sok scripttel nem nehéz.
Egyébként a gazdasági részérõl, kereskedelemrõl, komplexumok építésérõl,barterezésrõl semmi. De egyébként harcolni, meg hajót fogni is lehet cheat nélkül, nekem legalábbis
megy a dolog, ez is része persze.
Néha akkora baromságokat olvastam most így visszanézve egy húsz-egynéhány oldalt a fó-
rumon a küldetésekrõl, meg a játékról úgy általában, hogy nyilvánvalóan a legtöbben csa-
lás nélkül még a fõfeladatot sem csinálták végig, a játék többi részérõl nem is beszélve...
Tisztelet a kivételnek, aki tényleg JÁTSZIK is a TC-tal. Nem sokan vannak.
Ennél ez a játék egy kicsit több szerintem.