12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    majd mikor az X superbox is emgjön akkor.
  • Defrag
    Nem tudja valaki, hogy a bonus pack mikor jön? Vagy lesz-e egyáltalán?
  • tomonor
    =D
  • kisviku
    Korábban láttam!
    Nagyon szép lett!Gratula!
  • kisviku
    Köszönöm mindkettőtöknek, ha hazaérek letöltök másik drivert.
    Be is sza*nék, ha a videókártyával lenne gond...Sapphire Ati Radeon HD 4890 1Gb rammal.
    Az a durva, hogy az egész játék tök jó, meg jól is megy, úgy hogy csutkán van minden beállítás és nagyon szép, semmi hibát nem találtam eddig.
  • tomonor
    nos modolásról azt kell tudni, hogy az x3 engine korlátozott. Amit nem lehet módosítani, az hardcoded. Ilyen pl az ugróeffekt, amelyet ki/be kapcsolhatsz, esetleg a shadereket átállíthatod rajta, ám az akkor is ott lesz ha nem akarod.

Ez a szektoros megoldás más téme, eddig új dolog, ha valami interakciót sikerül beépíteniük bele, akkor faja lesz, ám amúgy nem sok értelmét látom.
  • Zilo85
    Sejtettem, hogy ez lesz a megoldás, mert ez a legegyszerűbb. Csak a háttér változik.
    Az ugrómotor bekapcsolásánál meg majd megjelenik egy szingularításhoz hasonló effekt, amihez ha a hajó hozzáér átküld a hipertér szektorba. (legalábbis én így látnám legegyszerűbbnek, bár a moddolásról én azt sem tudom, hogy eszik e vagy isszák...)
    Egyébként a képek alapján látszik, hogy odateszik magukat az alaptémához hűen, mert az omega osztályú hajóknak és a többi Earth Alliance hajónak nincs pajzsa!
    Ebből a logikából kiindulva max. a Worlonoknak lesz pajzsa az Árnyaknak meg regenerálódó hull-ja.
    Szóval eddig amit láttam az okés.
  • mindero
    Úgy oldották meg h minden szektort közrefognak hipertér szektorok (tehát egy kapun áthaladva egy hipertér szektorba jutunk). Hogy ez hogyan fog működni jumpdrive-al azt mondjuk nem tudom.
  • Zilo85
    Nagyon baba lesz.
    Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az alap X-el ellentétben lehet e majd közlekedni a hipertérben. Mert láttam olyan képeket is valamikor.
    Az meg már más kérdés, hogy arra az X3 TC motorja képes e.
  • mindero
    BABILON 5 DEMO

Érdemes megnézni a képeket is
  • mindero
    Dehogy is.

Folyamatosan frissülnek az új hajókról a képek.

Elvileg év végén / elején jön egy "demó" ami a földi szektorokat fogja tartalmazni, meg egy kis kereskedelmet.

Csak hogy ízelítőt kapjunk.
  • SaGa
    Driver, videomemória vagy hibás mod....
  • tomonor
    apropó kisviku, legutóbbi videó szerzeményemet láttad már? :)
  • tomonor
    o_O soha az életben nem találkoztam ilyennel, ám valamiért a videó driver gyanús nekem... vagy az ati... vagy a windows 7 :O
  • kisviku
    Az biztos, hogy fel fogom éleszteni. :)
    Mindjárt hadd mutassak valamit, amivel még nem igazán találkoztam.
    Szerintetek ez mitől lehet? Nem sokat csatáztam a játékban, gyakorlatilag az első.Szerintem valami hibás fegyver-effekt lehet ez.Lényeg, hogy egy fehér csík jelent meg a képernyőn, ha forgattam a kamerát, akkor meg az egész elfehéredett...

[IMG][/IMG]
  • tomonor
    a hub plot kell az aldrin plot befejezéséhez.

Amúgy én azt hallottam, hogy a babylon mod projectet ejtették. Reménykedjetek, hogy ez csak pletyka.
  • Zilo85
    A Babylon 5 mod-ot én is várom.
    Ugye csak poén, hogy még 2 év?
    Szerintem a Hub plotnak nincs semmi értelme. Túlontúl macerás, kredittemető. Jobbnak találtam könnyíteni rajta. Valahogy nem térül meg az a rengeteg belefektetett energia, hogy összekoordináljam több tucat szállítóhajómat + az azok védelmére szánt vadászokat, nameg a gyáraimat a hub nyersanyagellátásának fedezésére.
    És miután elkészült a szerkezet nem is nyitottam meg a többi jumgate-et. Minek. Eléggé hálózatos a kapuk rendszere így, pláne ha a gyáraim óránként fél milla tiszta hasznot termelnek.
  • mindero
    Nekem meg a Hubot kéne befejezni de olyan hosszúúúúúúúúúúúúúúúúúú

Szerintem eljátszok még vele vagy 2 évig mire megjön a Babylon 5 mod.
  • NONPLUSZULTRA
    Amióta elhintették, hogy az XTC egy teljesen más világban fog játszanódni azóta nem izgat annyira. Természetesen alig várom, de félek tőle.
  • Zilo85
    Feléled majd magától is ha majd megjön az XTC a fa alá.
    Ugye megjön!?
  • NONPLUSZULTRA
    Kíváncsi vagyok mikor döbbensz rá, hogy mégis abbahagyható.
    Remélem ez jó soká lesz, és kissé feléleszted addig is a topicot.
  • tomonor
    igen, ám azt mire visszakeresi valaki teljes egészében, addigra bele őszül.
  • Gunslinger
    Sztem pedig itt a fórumon elég rendesen kiveséztük, egy csomót írtam róla én is.
  • tomonor
    boardingolással kezd. Nagyon kevés infó van róla sajna.
  • kisviku
    Jó estét! Néhány órás játék után kezd összeállni a fejemben mi mindenről fogok írni...elképesztő.Sajnos ez a rész is abbahagyhatatlan.
  • tomonor
    jaja, when it's done :D

Az itt lévő topikra is tartogatok egy frissítést hamarosan.
  • Amaro
    Saga: az ME pont annyi volt, kellemes időtöltés - nagy mélységeket a második résztől sem várok, de mivel elfogadható "syfy", meg fogom nézni.
    kisviku: erre a bejelentésre vártam, szóval mégiscsak lesz majd X3TC menü az oldalon :D
    Tomonor: nagy fába vágtad a fejszédet, nem sürget senki, majd "kész lesz, mikor kész lesz".
  • kisviku
    Még annyit, hogy a Win7-em sajna nem 64 bit-es, mert csak így jutottam hozzá full eredetihez ingyé'...Egyébként Win7 Ultimate-em van.
    Most már panaszom sincs az X3 futására, bár meg kell hagyni, hogy egy CoreI5-el+HD4890-el meg 4 giga DDR3-as rammal azért már induljon is el...ja, 20 év után először váltottam ATI kártyára...
    Az a durva tudjátok, amit anno is mondtam, hogy milyen gépen fejlesztették, amikor csak MA (kábé 3 évvel később) van olyan gép,amin max beálítással fut simán?!

Hál'Istennek a Terran Conflict is zökkenőmentesen fut, de szerintem itt már csiszoltak a hardverigényeken és azok kihasználásán is.
  • kisviku
    Utolsó mondatodra annyit reagálok, hogy most az Oblivion miatt nem játszottam az X3-mal és utódjával.Sajnos abbahagyhatatlan... :)
    De most hogy másodszor is végigtoltam az Oblivion-t és péppé-rommá játszottam, elvonultam megint a világűrbe.
  • kisviku
    No, barátaim, arra is fogok megoldást találni, hogy "kihalt" a topic.Ma éjjel megálmodtam, hogy írok egy hasonló - bár talán még bővebb könyvecskét a Terran Conflict-ról is. Könnyes szemmel végig olvasván Amaro oldalán egykori írásaimat rájöttem, hogy mennyi mindenről nem ejtettem szót.
    Szóval, ha erőt veszek magamon, ellenállok az X3-nak és abbahagyom, áttérek az X3:TC-re, mert azzal még egy percet nem játszottam.
    Nem tudom, mikorra lesz kész, de sietek, bár tudom,hogy Ti már mindent tudtok, mert én jóval a megjelenése után szereztem csak meg.
  • tomonor
    a kihalvás dolgot nem szó szerint értettem, inkább összehasonlításképp a Reunion topikhoz. És igen, én is várom már a modomat, csak az a gond hogy mindig elakadok vele valahol xD
  • SaGa
    Tartok tőle, hogy a ME2-t én kihagyom. Az elsőt többször is végigvittem, hátha kiderül, mi tetszik benne annyira mindenkinek, de nem jött be. Kellemes időtöltés, de annyi. Az X3, oblivion, stalker örök darabok, mindig előkerülnek.
  • Amaro
    Szia, kisviku! :) A Reunion memóriakezelése nem fekszik a W7 x64-nek, konkrétan teleszemeteli - de ha egy-két óránként mentés, kilépés, visszalépés és betöltés soron végigmentem, akkor nem fagyott egyszer sem. Gond akkor volt, mikor ez el lett felejtve...
    Köszönöm a gratulációt, természetes, hogy ki vagy emelve, a te írásaid képezik az alapot ;)
    Egyszer, ha megint lesz időm, X3TC menü is lesz.

Tomonor, nincs kihalva a topic, csak nem írunk, mert itt nincs mire válaszolni, bár én már oda se, ahova lenne gondolatom, mert Saga leírja, mire billentyűt ragadnék - lásd Dragon Age :D Gondolom így lesz majd a Mass Effect 2 esetében is jövőre :O Lényeg, benézek majd' minden napon, és kíváncsian várom a mododat.
  • SaGa
    XTM-mel nekem is gondot okozott a W7 x64 alatt a Reunion. Nem fagyás, hanem ctd, bizonyos szektorok környékén. Gyakorlatilag a terület 70% körüli bejárása után kezdődtek a bajok...
  • NONPLUSZULTRA
    W7x64 alatt simán futott nálam.
  • tomonor
    hali kisviku, welcome back. Nos, windows 7... Még sosem próbáltam xD Bocsi hogy átirányítalak, ám a Reunion topicba lehet hogy többen meg tudják válaszolni, ez a hely most perpillanat ki van halva :( Na hátha az új XTM, vagy az én Modom ide vonzza majd a játékosokat.
  • kisviku
    Jó napot a régieknek és újaknak!Tudom, a kérdésem a "régi sima" X3-al kapcsolatos, de kérdezném, hogy használ-e valaki Windows 7-et, és ha igen, neki is fagyogat az X3?
    Van-e esetleg valami megoldás rá?

Ezúton szeretném megköszönni Amaro-nak a szép oldalát és, hogy megemlített engem is.Könnyes szemmel néztem végig oldalát.
    Nem is beszélve másik Nagymesterünkről, Tomonor-ról, aki fáradhatatlanul tartja a frontot.Elképesztőek vagytok srácok!
    Szeretnék bocsánatot is kérni mindenkitől a hosszú csöndért, amit hátrahagytam, de "sajnos" van egyfajta valódi világ is,úgy hívják ÉLET :) Nemcsak az X Univerzum, amiben éltem.Amint időm engedi, csatlakozom újra,bár már nem én vagyok a veterán...
  • Ace McCloud
    Szevasztok skacok!
    Van már hír a terranos xtm - ről??
  • kobra223
    zsír a videók sajna a hangot nem lehet az iskolai gépeken lejátszani mivel nincsen hangszoró hozzájuk
  • tomonor
    Freedom Fighters - Two steps from hell <-- a címe
    tessék

és igen, a star trek trailer ösztönzött, ám a zenét magam módosítottam hosszabbra, szal... nem mondom, lehet hogy röbidebb, ám több munkám volt vele mint az előző trailerrel xD

Köszi a válaszokat.