X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én semmi infót nem találtam ezen az oldalon nemhogy a Treasure Hunthoz, de úgy általában az X3:TC-vel és az X3-al kapcsolatban sem.

Nonpluszultrát kérdezd, neki sikerült valahogy beiktatni a TAGES drivert.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

mano1b
1 kérdés win7 allat megy a játék?

A Treasure huntnál az üzenetben figyelj a végén található 3 számra, amiben - is szokott lenni. Az a szektoron belüli koordináta hogy hova kell menni.

A khaak plot neve Final Fury, a plotoknak akkor van vége ha bejön a Congratulation videó.

Ha kell segítség a Treasure Hunthoz, itt megtalálod: http://argonopedia.ppcis.org/

Hali!

- Na main plot kész (ha minden igaz annyi a vége h elérsz a földre??? ugye)
- Goner plot kész
- Military plot kész (nem tom ez e a hivatalos neve, khaak gyilkolós)
- csinálom a xenon hub plotot is bár idõbe telik az 500 microchip
- közben nyomom a treasure hunt küldetést

két kérdésem lenne:

- a plotokat végigtolva milyen bónuszokat kap az ember, hol lehet ennek utánajárni?
- treasure hunt küldetéshez nincs valami mentõövgyûjtemény mert Hint 1-hez köszönöm a segítséget, de olyan zavaros feladatot ad h az hihetetlen, mer a számokat általában meg tudom határozni (most Hint 2-nél is az x, y megvan) de h mit kell vele kezdeni az talány. Mer ha repüljek egy kisszámolt szektorba az még oké, de egy, honnan? kettõ ha már ott vagyok akkor mit csináljak.

Lehet még nem állt erre rá a logikám, de ha tud kérem valaki segítsen

Köszi
Taikodommal játszok Vitézzel, nagyon hasonlít az X-re, ám mégis más. Nem árt egy kis változatosság.

Hát én a napokba vettem meg a játékot, de h õszinte legyek nem játszottam vele 2 hónapja. Meguntam egyszerûen. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belõle, nagyon egysíkú lett sajna.

Nagy a csend errefelé, mindenki mással játszik már?
Én szépen épitgetem a komplexeimet, most épp jobban érzem magam ha igazgatom a gyárakat, de lehet lassan elkezdem a plotokat megcsinálni 😊
amúgy se tudnál feljönni mert server maintance van 2 órán át xD

nos a város maga X2 motorra lett kitalálva, valahogy így nézett volna ki eredetileg X2-The Return-ben... Hagyjuk. Azt viszont ha észreveszitek ott a városban iirdatlan sebességgel, kb 2000 m/s-el repültök végig egy scriptelt úton.

Ráadásul a városon egy misc_train megy végig, ami annyit tesz hogy ha egy helybõl nézed a várost akkor látod hogy itt-ott néha valami eltûnik... Ez azért van mert egy tracken megy végig a fog, az egész animáció, és a játékos millitary transportját e pont felé tervezték, így kevesebbet laggol. Ez akkorát szenvedett a konvertálásban, hogy amikor benne vagy a hajóban és lövöldözöl, szabályszerûen van amikor átlátsz egy épületen :S Szal ezért hanyagolták már a TC-bõl az efféle orientált plotot, noha nagyon jó a reunion plotja, szar a megvalósítása. Ám az X3 enginetõl 'ennyi' tellik ebben az esetben.

Vitez77
Azért nem olvastál róla, mert nem olvasod a blogomat XD
2006-os E3-on jelentették be, azóta folyamatosan tologatják a megjelenést, sajnos. Kissé Duke Nukem Fornever-re hasonlít ebben 😞
Anno mikor elõször megláttam a gépigényét, megijedtem, ma meg leröhögöm.

天使たちは私を見守る

Ez a Precursors tényleg ilyen jó lesz? Mert a grafikája kb. HL2 szintjén van (ami ahoz képest, hogy mennyi mindent lehet benne csinálni), egyszerûen remek. A bolygók és egyéb karakterek a képek szerint jól kidolgozottak, stb. A képek és elõzetesek szerint rohadtjónak igérkezik, csak ott van az, hogy mekkora hypot kapott, oroszok fejlesztik (bár ha az ukránok képesek voltak egy S.T.A.L.K.E.R. szintû remekmûre), meg ott van ez: "We plan to release versions for the PC and the Xbox 360. The release date is about the end of 2007 or the beginning of 2008."

+Ott a kérdés, eddig miért nem olvastam róla sehol? Na mindegy.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Vitez77
Galaxy Editorban elõ lehet hívni ha (jól emléxem) a várost. Télleg ronda XD

天使たちは私を見守る

Vitez77
(Hazajöttem kajálni, szal most nem tudok felmenni, mert Zerbini Node-ban vagyok, kb. mire beloggolok, már léphetek is ki 😞
Viszont este megyek - Shanonn vagyok ingame, egy uncsi bányász egy Morey II-vel. Csak ne lenne az a laaaaag 😄

@r4pt0r: nehéz volt, az igaz, de ha már (bocsánat) megvan 1 vonal, akkor a többi majdnem ugyanolyan. Most meg füszálakat és csillagokat is kellene csinálni. Viszont cockpit nekem sem hiányzik - megszoktam 😄

Ja, eszembe jutott még egy pár játék, ami tetszene nektek:
Precursors - ûrhajóban mászkálhatsz, irányíthatod azt, leszállsz a bolygóra, FPS, gyilok meg minden.
Hasonlít a Parkan 2-re.
Vmint ott a Tomorrow War, bolygóraszállás meg minden. (az oroszok legalább próbálkoznak).

天使たちは私を見守る

ÕÕÕ, Most nyomom az X3-at, és az elsõ goner küldetésben, amikor te csak egy turretben vagy, és a kalózokat lövöd, akkor van egy kisfilm, hogy bolygóra szálsz, és utánna egy ideig egy (rohadtul kidolgozatlan és ronda 😄) "város" "épületei" közt üldöznek. De számomra az egész annyira kusza volt a sok össze-vissza videókkal, hogy ááá hagytam a fenébe.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

végétõl 1-t és 5-t

Ha ilyeneket ír márpedig sok ilyen lesz, akkor mindig szektorban gondolkodj.
Ha jól tudom az elsõ szám a horizontális (balra/jobbra), a 2. meg a vertikális (fel/le).

ha jól emlékszem ez az Ore Belt lesz, ott pedig kezd el szkennelni a kavicsokat, egyikben ott lesz a megoldás.

Nekem egyébként nem hiányzik csak sokan írták hogy miért nincs benne. És valjuk be az tény hogy szinte mindent lehet scriptelni/modolni X-ben de azért egy ilyen alap dolgot õk is betehetnének.

Na kipróbáltam a Taikodomot, nagyszerû játék, szerintem próbáljátok ki, a nevem ott is Tomonor, ha minden igaz a Titán körül keressetek. Vitéz, majd ha vége a melónak, várlak.

A játékról: valóban megér egy próbát, nekem bejött, ám épp most volt egy szerver shutdown xD

Nos cockpitnak érdekes története van, Reunionba eredetileg tényleg azért nem rakták bele mert félkész volt és nem maradt rá idõ, ám késõbb és TC esetében is már azt mondták hogy nincs rá szükség. X2-ben valóban volt, és azokat a dolgokat volt képes mutatni a cockpit, amit most a HUD mutat. Ám hangulat emelõnek próbáld ki Shawn's cockpit modját, egész jó lett, X2-es cockpitokon alapul, ám picit advanced lett az egész

Hali!

Treasure Hunt - küldetésben nem tudna valaki mentõövet adni?
Mert már az eslõ útkeresésnél elakadtam.

"Menj a királyság végétõl 1-t és 5-t, ott lesz egy szikla sok közt mely meglepetést tartogat...."

Na ez számomra talány.....
királyság vége talán=Kingdom End
de ha így is van a többi akkor sem tiszta

Elõre is köszi a segítséget.
X3 motor nem támogatja ez tény, de sajnos a Reunion és TC között nem tudom mit csináltak a fejlesztõk de nem sokat. Bármennyire is jó a TC csak egy bõrlehúzás, mert ezt bármelyik modder ki tudta volna hozni a játékból.

Nézzük meg volt cockpit nézet X2ben? Volt. (Nem toltam vele lehet már abban sem volt), és most van? Nincs. Miért? lehet nyomni a rizsát, biztos hogy azért nincs mert sok idõbe telt volna.

Fel lehet hozni hogy gépigény így, gépigény úgy, de valójában ha akarták volna megtudták volna csinálni hogy ne legyen sokkal nagyobb a gépigénye.

Attól független jók az Xjátékok, csak valami hiányzik belõlük sajnos.

Elite grafikával meg azért ne essünk túlzásba, lehet egyszerûbb a grafika de abban az idõben ezt az egyszerûbbet is nehéz volt megcsinálni.

@ bolygóraszállás: egyértelmûen nem arra tervezték az X-et, hogy bolygóra lehessen vele szállni. Fantáziája persze mindenkinek van, hogy hogy lehetne megoldani, meg mi haszna lenne, de alapba ha hozzáadnád az X3-hoz ezt az opciót mondjuk úgy hogy a bolgyó egy óriási teladinaium termelésként, vagy egyszerû storage-ként funkcionálna, akkor felborulna a játék balance. (Mondjuk az XTM ezt szívesen tette annó)

Mindenesetre ez a feature két dolog miatt nem került az X sagaba:
-A motor képtelen megváltoztatni a gravitációs erõket, és picit érdekes lenne egy bolygón a szokásos siklásos módon repkedni...
-Bolygó mint objectum és betöltés: eddigi X-ekben a bolygók amolyan háttérként léteztek hogy adják a hangulatot. Annó Realspace (fickó az ego fórumairól) elmondta hogy ezek a bolgyók csak optikai csalódások: tulajdonképpen kicsik, és végülis néhány grafikai rétegbõl állnak + egy triggerbõl amely elpusztítja a hajót ha túl közel mész hozzá. Õ ezt megpróbálta úgy orvosolni, hogy olyan bolygókat csinált, amelyek még kisebbek, ám 3D objektumok - nos azóta sincs kész a mod. Az engine megint közbeszól.

Ha még az X2 engine-je lenne a játéknak, akkor viszont meg lehetne oldani: aki már játszott az X2-vel, az tudja hogy ha dokkoltál valahol, egy opcinális objektumba helyezett be, ami úgy tûnt mintha egy ûrálomásba lennél - nos ezt lehetett volna kihasználni.

lollám, én is kereskedõ/bányászó/han solo pré csempész típus vagyok <#hehe>

Vitez77
Anno meg lett mondva, hogy az X3 motorja nem tud kezelni bizonyos dolgokat, és sajnos (tudtommal) a bolygóraszállás. Meg ugye emlékeztek még az iszonyatos gépigényre, ugye? Annak a javarésze az "élõ univerzum" megalkotása miatt van, amit csak növelne a bolygóraszállás - fõleg, hogy akkor a planéta egészét be akarjuk akkor járni, de akkor már tudjunk fel-le szállni ott ahol akarunk, ergo nagyobb szektorok, ami amúgy is meg tudunk kerülni, de ha már ott vagyunk, akkor azzal a technológiával bolygók között is lehessen utazni stb. Értitek 😊 Bolygóraszállás sztem is nagyszerû lenne egy játékban, csak nem az X-ben; az nem oda való (esetleg módosított TL-ekben, mint X2-ben amikor elmentél Saya-ért meg az egyik Boron-ért a TP-vel), hanem pl az Infinity-be
Elite szerintem nem túl jó példa a "bezzeg"-re, mert azért ne feledjük, akkoriban még egyszerûbb volt a világ és a grafika is; tetszik-nem tetszik, az Elite nagyszerû volt a maga korában, de mára sajnos túltettek rajta (nem feltétlen játékélményben, hanem komplexitásban).
Az Evochron világa eleve azzal a céllal épült fõl, hogy ott majd lehessen bolygókraszállni, míg az X-é nem, s ezért lenne nagy probléma/nehézség az ötlet megvalósítása a fejlesztõknek. Ellenben az új játékukban (ha lesz) akkor lehet beleteszik már. 😄

X-Online: Naja, Egoforumon egyszer leírtam egy ötletem 😊 Ha az õsök egyszer már babráltak a kapukkal, akkor most is simán megtehetik. Az X-Univerzum sztorija lehetõvé teszi, hogy akár egy új galaxis felé is kapuk nyíljanak. S így még mindig megmaradna X lenni, csak nagyobb világgal (a jelenlegi rendszerek lenének a Core vagy Empire rendszerek). Az NPC gyárakat ez (sztori szerint) felbirítaná, és hipp-hopp, máris lenne értelme gyárazni - ami azért költséges lenne, hogy ne legyen mindenkinek. Szerintem 😄

Tomonor: várlak 😄 Ugyan most melóm lesz, de h megtetszik a gamma, szólj (már 2x lõttek le szállítóhajóban, kell egy kis védelem vagy társaság 😄 )

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

? Hol?

Az Elite-t maximum a grafika hiánya miatt nevezheted "kezdetlegesnek". Az összes ûrszimulátor abból veszi az alapokat. A kereskedés, harc, az orbitális állomások, a hiperugrás, mind abból valók. Ráadásul anak newtoni fizikája van, amit nagyon hiánolok a mai ûrszimulátorokból.

Bolygóraszállás nincs benne. Valamelyik utódjában van, de ott meg maga a játék vált érdektelenné...

Nos vegyük az IG játékot. Bolygókat akarok leigázni, városokat pusztítani. 😄

De vegyük az Evochron-t, megnéztem kiválóan lehet benne bolygóra szállni és repkedni. Lehetnének olyan gyárak amit csak a bolygón tudnak termelni, stb stb.

Nem az a kérdés hogy mi hasznuk lenne, hanem hogy miért nincs még benne.

Egy Evochrone X3 TC grafikával, és 1-2 dolgot átemelve oda, meglehetne alkotni egy tökéletes világot.

Így marad az Evo sok jó ötlettel, multival, de nem olyan szép graffal.
És marad az X3 kiaknázatlan lehetõségekkel, szép grafikával.

Nah nem baj majd a magyarok megcsinálják, még a hazai úrjûtékokban nem kell sokat csalódni. 😄

Nos, meg kell kérdeznem, hogy miért? X játékokba soha nem volt ilyen feature, és nem is volt rá szükség. Tegyük fel, hogy az X3 motorja engedélyezné a gravitáció megváltoztatását egy bizonyos trigger után, és lehetõvé tenné a bolygóraszállást egy mod formájában. TE mit terveznéd a bolygókkal? Mi hasznuk lenne?

Az X-online ilyen kevés szekottal, és ilyen kis távolságokkal halott lenne. Ha valaha elkészülne akkor nem is hasonlítana a mostaniakra. Szinte egy új játék lene.

Cowek
Persze, tudom én, toltam az elitet, csak az X3-ból nekem ez hiányzik a legjobban :-(

http://www.f1-info.hu/

Kis érdekesség: észrevettétek-e már, hogy a Corporation HeadQuarterseknek különbözõ a felépítése? Néhányat egymás mellé cheateltem, és picit meglepõdtem, noha ugyanaz az alap design, ám mégis különböznek.

Nos kutya legyek, de ezt a Taikot holnap kipróbálom 😄

Amúgy X-online >.< Gondolkodtam rajta, és elég érdekes dolgokra jutottam. Az X eddig egy bizonyos sztorivonalat követett. Ha most minden játékosnak egy kapitális hajót, meg egy tucat gyárat adunk a kezébe, és még mellettük vannak az npc gyárak, akkor felborul a játék kiegyensúlyozottsága. hmm.

Vitez77
Jaja, megvolt (meg még egypár, mint tudjátok). Érdekes egy játék, ugyan nem X, de ez nem is baj. Tomonor fején találta a szöget, ha nem csak interneten lehetne megvásárolni, akkor nagyobb potenciál lehetne benne (személy szerint más fórumokon nem egyszer hoztam fel példának, hogy "bezzeg az Evochron"). A fejlesztõ 1-2 játéka már ingyenes, csak sajnos egyik sem Evochron.
Estelge még a 3000AD játékaira nézz rá, na ugyan nem jöttek be, de 1-2 rész ingyenes.
Én a Taikodom-ot ajánlom, egész érdekes gamma.

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Hát azért már a képek alapján is leveri az X3at pár grafiaki területen 😄

miért olyan érdekes? 😮 már e legkezdetlegesebb ûrszimulátorban, az elite-ben is volt bolygóraszállás.

Cowek
Érdekes hogy van benne felszín is...
Kipróbálom a demót... van tapasztalata valakinek?

http://www.f1-info.hu/

jaja már nézegettem régebben, viszont csak interneten lehet megvásárolni sajna <#szomoru1>

Találtam egy jó kis játékot, EVOCHRON talán tetszik nektek is.

Minden van benne ami X3-ba nincs, ráadásul csak 1 ember készítette.
Persze kicsit randább, de cserébe nem 10Gb helyet foglal, henam 0,1-et.

Azt nem tom mondjuk h lehet-e nagy hajókat vezetni benne, de leírom a lényeget:
-Szabad világ, kereskedelem, felderítés, nincsenek szektorok, egyetlen hatalmas világba kalandozunk
-Diplomácia,
-Egyénileg fejleszthetõ hajók (kinézetre is)
-rengeteg eltérõ küldetés
-felbérelhetõ csapattagok
-BOLYGÓRA SZÁLLÁS
stb....

ez se volt ám csúnya

Így legalább jobban megbecsüljük az X3:TC grafikáját.

X2 The Threat Trailere

ja emlékszem rá 😄

Jaj hagyjuk már az önfényezést, hibáztál már nem egyszer, nem kicsit :-)

Általában én is elolvasom többször amit nézek, csak van néha hogy 2x is kimard 1 szó. Nah néha 1 szó is sokat változtat az értelmén a mondatnak. 😄

hadd pontosítsak: másokkal ellentétben én mindent kétszer elolvasok, és kétszer átgondolom a dolgokat, mielõtt postolnék valamit.

Néha neked is lehet igazad. 😄

mondtam már hogy ne kételkedjetek a mestertamásban...

Valóban, félrefordítottam 😄 Csak a treasure hunt megy story nélkül. 😄

Sajna nem... Nekem is sikerült story nélkül kezdeni elõször... Viszont a Heretics End-ben szépen lehetett emelni a reput, de csak a vénuszig vagy holdig.