X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Ha kell segítség a Treasure Hunthoz, itt megtalálod: http://argonopedia.ppcis.org/
- Na main plot kész (ha minden igaz annyi a vége h elérsz a földre??? ugye)
- Goner plot kész
- Military plot kész (nem tom ez e a hivatalos neve, khaak gyilkolós)
- csinálom a xenon hub plotot is bár idõbe telik az 500 microchip
- közben nyomom a treasure hunt küldetést
két kérdésem lenne:
- a plotokat végigtolva milyen bónuszokat kap az ember, hol lehet ennek utánajárni?
- treasure hunt küldetéshez nincs valami mentõövgyûjtemény mert Hint 1-hez köszönöm a segítséget, de olyan zavaros feladatot ad h az hihetetlen, mer a számokat általában meg tudom határozni (most Hint 2-nél is az x, y megvan) de h mit kell vele kezdeni az talány. Mer ha repüljek egy kisszámolt szektorba az még oké, de egy, honnan? kettõ ha már ott vagyok akkor mit csináljak.
Lehet még nem állt erre rá a logikám, de ha tud kérem valaki segítsen
Köszi
Én szépen épitgetem a komplexeimet, most épp jobban érzem magam ha igazgatom a gyárakat, de lehet lassan elkezdem a plotokat megcsinálni 😊
Ráadásul a városon egy misc_train megy végig, ami annyit tesz hogy ha egy helybõl nézed a várost akkor látod hogy itt-ott néha valami eltûnik... Ez azért van mert egy tracken megy végig a fog, az egész animáció, és a játékos millitary transportját e pont felé tervezték, így kevesebbet laggol. Ez akkorát szenvedett a konvertálásban, hogy amikor benne vagy a hajóban és lövöldözöl, szabályszerûen van amikor átlátsz egy épületen :S Szal ezért hanyagolták már a TC-bõl az efféle orientált plotot, noha nagyon jó a reunion plotja, szar a megvalósítása. Ám az X3 enginetõl 'ennyi' tellik ebben az esetben.
2006-os E3-on jelentették be, azóta folyamatosan tologatják a megjelenést, sajnos. Kissé Duke Nukem Fornever-re hasonlít ebben 😞
Anno mikor elõször megláttam a gépigényét, megijedtem, ma meg leröhögöm.
天使たちは私を見守る
+Ott a kérdés, eddig miért nem olvastam róla sehol? Na mindegy.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
天使たちは私を見守る
Viszont este megyek - Shanonn vagyok ingame, egy uncsi bányász egy Morey II-vel. Csak ne lenne az a laaaaag 😄
@r4pt0r: nehéz volt, az igaz, de ha már (bocsánat) megvan 1 vonal, akkor a többi majdnem ugyanolyan. Most meg füszálakat és csillagokat is kellene csinálni. Viszont cockpit nekem sem hiányzik - megszoktam 😄
Ja, eszembe jutott még egy pár játék, ami tetszene nektek:
Precursors - ûrhajóban mászkálhatsz, irányíthatod azt, leszállsz a bolygóra, FPS, gyilok meg minden.
Hasonlít a Parkan 2-re.
Vmint ott a Tomorrow War, bolygóraszállás meg minden. (az oroszok legalább próbálkoznak).
天使たちは私を見守る
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ha ilyeneket ír márpedig sok ilyen lesz, akkor mindig szektorban gondolkodj.
Ha jól tudom az elsõ szám a horizontális (balra/jobbra), a 2. meg a vertikális (fel/le).
ha jól emlékszem ez az Ore Belt lesz, ott pedig kezd el szkennelni a kavicsokat, egyikben ott lesz a megoldás.
A játékról: valóban megér egy próbát, nekem bejött, ám épp most volt egy szerver shutdown xD
Treasure Hunt - küldetésben nem tudna valaki mentõövet adni?
Mert már az eslõ útkeresésnél elakadtam.
"Menj a királyság végétõl 1-t és 5-t, ott lesz egy szikla sok közt mely meglepetést tartogat...."
Na ez számomra talány.....
királyság vége talán=Kingdom End
de ha így is van a többi akkor sem tiszta
Elõre is köszi a segítséget.
Nézzük meg volt cockpit nézet X2ben? Volt. (Nem toltam vele lehet már abban sem volt), és most van? Nincs. Miért? lehet nyomni a rizsát, biztos hogy azért nincs mert sok idõbe telt volna.
Fel lehet hozni hogy gépigény így, gépigény úgy, de valójában ha akarták volna megtudták volna csinálni hogy ne legyen sokkal nagyobb a gépigénye.
Attól független jók az Xjátékok, csak valami hiányzik belõlük sajnos.
Elite grafikával meg azért ne essünk túlzásba, lehet egyszerûbb a grafika de abban az idõben ezt az egyszerûbbet is nehéz volt megcsinálni.
Mindenesetre ez a feature két dolog miatt nem került az X sagaba:
-A motor képtelen megváltoztatni a gravitációs erõket, és picit érdekes lenne egy bolygón a szokásos siklásos módon repkedni...
-Bolygó mint objectum és betöltés: eddigi X-ekben a bolygók amolyan háttérként léteztek hogy adják a hangulatot. Annó Realspace (fickó az ego fórumairól) elmondta hogy ezek a bolgyók csak optikai csalódások: tulajdonképpen kicsik, és végülis néhány grafikai rétegbõl állnak + egy triggerbõl amely elpusztítja a hajót ha túl közel mész hozzá. Õ ezt megpróbálta úgy orvosolni, hogy olyan bolygókat csinált, amelyek még kisebbek, ám 3D objektumok - nos azóta sincs kész a mod. Az engine megint közbeszól.
Ha még az X2 engine-je lenne a játéknak, akkor viszont meg lehetne oldani: aki már játszott az X2-vel, az tudja hogy ha dokkoltál valahol, egy opcinális objektumba helyezett be, ami úgy tûnt mintha egy ûrálomásba lennél - nos ezt lehetett volna kihasználni.
Elite szerintem nem túl jó példa a "bezzeg"-re, mert azért ne feledjük, akkoriban még egyszerûbb volt a világ és a grafika is; tetszik-nem tetszik, az Elite nagyszerû volt a maga korában, de mára sajnos túltettek rajta (nem feltétlen játékélményben, hanem komplexitásban).
Az Evochron világa eleve azzal a céllal épült fõl, hogy ott majd lehessen bolygókraszállni, míg az X-é nem, s ezért lenne nagy probléma/nehézség az ötlet megvalósítása a fejlesztõknek. Ellenben az új játékukban (ha lesz) akkor lehet beleteszik már. 😄
X-Online: Naja, Egoforumon egyszer leírtam egy ötletem 😊 Ha az õsök egyszer már babráltak a kapukkal, akkor most is simán megtehetik. Az X-Univerzum sztorija lehetõvé teszi, hogy akár egy új galaxis felé is kapuk nyíljanak. S így még mindig megmaradna X lenni, csak nagyobb világgal (a jelenlegi rendszerek lenének a Core vagy Empire rendszerek). Az NPC gyárakat ez (sztori szerint) felbirítaná, és hipp-hopp, máris lenne értelme gyárazni - ami azért költséges lenne, hogy ne legyen mindenkinek. Szerintem 😄
Tomonor: várlak 😄 Ugyan most melóm lesz, de h megtetszik a gamma, szólj (már 2x lõttek le szállítóhajóban, kell egy kis védelem vagy társaság 😄 )
天使たちは私を見守る
Az Elite-t maximum a grafika hiánya miatt nevezheted "kezdetlegesnek". Az összes ûrszimulátor abból veszi az alapokat. A kereskedés, harc, az orbitális állomások, a hiperugrás, mind abból valók. Ráadásul anak newtoni fizikája van, amit nagyon hiánolok a mai ûrszimulátorokból.
Bolygóraszállás nincs benne. Valamelyik utódjában van, de ott meg maga a játék vált érdektelenné...
De vegyük az Evochron-t, megnéztem kiválóan lehet benne bolygóra szállni és repkedni. Lehetnének olyan gyárak amit csak a bolygón tudnak termelni, stb stb.
Nem az a kérdés hogy mi hasznuk lenne, hanem hogy miért nincs még benne.
Egy Evochrone X3 TC grafikával, és 1-2 dolgot átemelve oda, meglehetne alkotni egy tökéletes világot.
Így marad az Evo sok jó ötlettel, multival, de nem olyan szép graffal.
És marad az X3 kiaknázatlan lehetõségekkel, szép grafikával.
Nah nem baj majd a magyarok megcsinálják, még a hazai úrjûtékokban nem kell sokat csalódni. 😄
http://www.f1-info.hu/
Amúgy X-online >.< Gondolkodtam rajta, és elég érdekes dolgokra jutottam. Az X eddig egy bizonyos sztorivonalat követett. Ha most minden játékosnak egy kapitális hajót, meg egy tucat gyárat adunk a kezébe, és még mellettük vannak az npc gyárak, akkor felborul a játék kiegyensúlyozottsága. hmm.
Estelge még a 3000AD játékaira nézz rá, na ugyan nem jöttek be, de 1-2 rész ingyenes.
Én a Taikodom-ot ajánlom, egész érdekes gamma.
天使たちは私を見守る
Kipróbálom a demót... van tapasztalata valakinek?
http://www.f1-info.hu/
Minden van benne ami X3-ba nincs, ráadásul csak 1 ember készítette.
Persze kicsit randább, de cserébe nem 10Gb helyet foglal, henam 0,1-et.
Azt nem tom mondjuk h lehet-e nagy hajókat vezetni benne, de leírom a lényeget:
-Szabad világ, kereskedelem, felderítés, nincsenek szektorok, egyetlen hatalmas világba kalandozunk
-Diplomácia,
-Egyénileg fejleszthetõ hajók (kinézetre is)
-rengeteg eltérõ küldetés
-felbérelhetõ csapattagok
-BOLYGÓRA SZÁLLÁS
stb....