12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
tomonor #7499 hehe, Daniel Finney észrevette a youtube feltöltéseimet :D -
tomonor #7498 neked is :P -
#7497 Ugyan már egy jó ideje nem vagyok aktív, de akkor is:
Boldog Karácsonyt Mindenkinek! -
tomonor #7496 neked már biztos megvan a boldog karácsony akkor :D -
#7495 Na végre, ebben a percben foglaltam el egy Tyr-t 20 marine-nel veszteség nélkül. A lényeg az ha valaki esetleg még nem tudná hogy a hull-ját le kell szedni olyan 50% köré mert különben nem tudnak bejutni. Megyek nézek magamnak egy Odint is.
Boldog karácsonyt mindenkinek! -
Zilo85 #7494 Hülyeséget írtam a nevedre hivatkozva ezért fogadd bocsánatkérésem.
Azért erősítsetek meg. ATF vadászt (itt elsősorban a Fenrir-re gondolok) nem lehet elfogni ugye? -
#7493 köszi. aszem megyek és szerzek még néhány marine-t és megprobálok egy q-t. -
#7492 Kben. Tyr-nek vissza lehet nyerni a tervrajzát? -
#7491 A tippednek köszönhetően (rakétaeső lekötni a missile defense-t) marine veszteség nélkül lehet foglalni Yaki Ryu-t (TL), és így kiválóan fel lehet nyomni a fighting skillt(amelyiknek nincs). Bár én most már eleve 4 vagy 5 csillagos marinokat veszek meg, akiknek a többi skilljüket pár millióért feltolom. -
Gunslinger #7490 Olvasd el újra a hozzászólást, 1.3 alatt felesleges vele próbálkozni. Nekem már sikerült Tyrt, Aegirt és Skirnirt foglalnom ATF hajók közül. M1-es nem ment, Odin burkolatán kb. 25%-ban sikerült túljutni (tehát minden 4. kísérlet volt sikeres), de mindig elhaltak a srácok valahol a Deck 3, Deck 4 környékén. Egosoft fórumon olvastam, hogy lehet elvileg Odint is foglalni, csak sokszor kell próbálkozni. A Tyr is kb. huszadjára sikerült. ATF capshipekért keményen meg kell szenvedni, ha nem modol az ember. Aegir és Skirnir foglalás ahhoz képest tök egyszerű volt, mondjuk ezeket még 1.4 idején foglaltam, fogalmam sincs, hogy a mostani legújabb verzió alatt mi változott boarding terén, a marine tréninget mindenesetre jelentősen átalakították, de sztem ATF és Terran hajókat még lehet foglalni, 2.0 után csak Xenon-t próbáltam, de nagyon nem akart összejönni. 1.4 alatt simán megvolt a P, de azóta nem igazán megy, a nagyobb Xenon hajókról nem is beszélve. Kár, mert csak foglalással lehet tréningelni a tengerészek Fighting skilljét és nem teljesen pótoltam még az ATF hajók után a létszámot, sok veteránom halt meg. Kénytelen leszek majd visszatérni a kalózokhoz, ha lesz rá időm. -
Zilo85 #7489 Tudtommal nem lehet elfoglalni ATF hajókat. (bár én nem is próbáltam mert egyszerűbb megvenni)
A marine-okkal az M6 feletti hajókat nem lehet elfoglalni. Az M6-nál kisebbeknél meg nem lehet rávenni a pilótát, hogy kiugorjanak a gépből.
Csak az ATF shipyard script az ami orvosolja részben ezt a problémát.
Ha jól emlékszem erről pár hónapja volt is itt egy kisebb eszmecsere...
Meg is van Gunslinger #7235
Szóval 1.3 patch felett ne próbálkozz felesleges. -
#7488 Üdv! Valakinek sikerült már elfoglania egy odint?
Végre fél nap keresgélés után találtam egyet a szaturnusznál, oda is hívtam a cobrámat, a pajzsot faszán leszedem róla, de eddig egyszer se tudtak a marine-jeim (mindegyik 100-as)túl jutni a burkolaton, igaz ha jól emlékszem akkor volt benne hull polarising device. -
tomonor #7487 esetleg később írhatnál egy magyar FAQ dokumentumot, melyet később ki lehetne tenni ide a FAQ gomb alá... tudod az alapokat... hogyan kereskedj, bill. konfigok, mk3 trader, stb. -
kisviku #7486 Köszönöm a kommentet.Igyekszem.Az igazat megvallva akkor is leírtam, hogy lehetett volna még többet írnom, csak már nem bírtam.Meg sokan nem is kiváncsiak a rizsára.
A Titan rombolót túlértékeltem volna-e?! Hm, lehet, hogy igazad van, már nem emlékszem rá... :) Asszem az még az XTM előtt írhattam, mert ha jól tudom, az XTM-ben nem foglalkoztam M2-es hajókkal.Egyébként a lehető legtöbb időt töltötem el tesztelésükkel, mert szinte csak azokat használtam.Meg írtam is, hogy nem kötelező azt csinálni, amit mondok, csak javaslat, vélemény a vásárlás előtt.
Általánosságban elmodható (volt), hogy minden fajnak különböző erőssége, gyengesége van hajók terén.A Titánt azért értékeltem felül, mert az volt az első és nekem az jött be legjobban csatában, egyéb helyeken.Egy Phoenix lehet, nagyobb pajzsa van, meg méretesebb, de az ágyúi nem a legjobb helyen vannak, nagyon nagy és a leglassabb.A Split M2 meg gyors, viszont kevés pajzsa van.Ezek persze Reunion-os adatok.Aztán lehetne még sorolni...
Pl. sokak kedvence a Paranid M2, de az meg a GPSG-vel MINDENT elpusztított, még saját hajót is és civilt is, ami a repunak nem tett jót ugyebár.
Tehát ismétlem önmagam, inkább ajánlat és teszt volt, mintsem kötelező érvényű.Azért írtam ,hogy mindenki döntse el, milyen fegyver párost használ, mert hátha Neked vagy a harmadik, negyedik, ötödik játékosnak más a kedvence.
Végezetül, igen írom a TC-ről is, most a tartalomnál tartok, mert sok mindenre ki kell térnem. -
Gunslinger #7485 Hja, nagyon sok mindenről és viszonylag részletesen ír a kézikönyv, de még így is baromi sok mindenről lehetne külön írni, persze úgy kevésről, hogy ne vegyük el a játékosok saját maguk általi felfedezéséből adódó örömeit :-) Amúgy nagyon jól írsz, sok X3:Reunionos irományodat ki is nyomtattam, az XTM-set, meg a hajós írásaidat és mindegyiket többször is elolvastam, nagyon tetszettek, egyedül az M2-es rombolókról készült irományoddal nem igazán értek egyet, túlértékelted az Argon Titant, holott objektíven nézve jó indulattal is csak közepes a kategóriájában és valahogy úgy éreztem, hogy csak felületesen teszteltél le néhány rombolót, mert egyes hajóknál a jelentkező előnyök és hátrányok egy része egyszerűen kimaradt, legalábbis az egymáshoz hasonlító összevetésben. De ezen kívül tényleg nagyon profi munka minden kezed alól kiadott iromány, le a kalappal :-) Várom nagyon a következő cikkeidet. -
Gunslinger #7484 A boarding az az M6 és annál nagyobb hajók elfoglalását jelenti. Ha vannak marine-ok a hajódon, akkor az adott hajódnál megjelenik egy piracy menü, ott a parancsot kiadva lehet a marine brigádot útnak engedni, akik szépen ellebegnek a célpont hajóra, aminek persze lent kell tartani a pajzsát. Ez rohadtul macerás meló, nekem soha nem sikerült még így hajót foglalnom, viszont van egy egyszerűbb, de drágább megoldás, a boarding podokkal való támadás, azzal már több tucat hajót elfoglaltam már. Amúgy elég összetett a dolog, nagyon sok mindennek kell összeállnia, hogy sikerüljön egy-egy hajó foglalás. Még korábban írtam egy kis összefoglalót a boarding/capture témáról, ha valakit érdekel beírhatom ide is. -
kisviku #7483 Nekem ez is újdonság.Fogalam nincs még mi a boardingolás, de van egy pár ötletem.Szeretnék magam rájönni mi az, és hogy megy.... -
kisviku #7482 Hál'Istennek én jóval a megjelenése után szereztem csak meg, így nekem tök új.De az én kitűzött célom egy hasonló, de sokkal bővebb könyv,mint amilyeneket korábban írtam. Remélem 50-60 oldalba be tudok sűríteni erről egyet.Eleinte 100-on gondolkodtam, de sok minden le van írva a játékban is meg a kézikönyvében is. -
kisviku #7481 Én emlékszem arra, hogy az X2 és 3-ban sikerült kipucolnom szektorokat.Főleg Xenon-t. Csak az volt a lényeg,hogy arra a helyre húztam pontosan egy állomást vagy állítottam egy nagy hajót, ahová "visszarakta" volna a Xenon Station-t.Így aztán egy idő után abbahagyta a nagy jövés-menést.
A Xenonok egyébként előszeretettel vándorolnak vissza a szektoraikba.De tulajdonképpen minek is ez nekünk?!
Van egy rakás Pirate és Unknown szektor,ami üres vagy a szánalmas kalózokat ki lehet írtani belőle.Oda tessék építkezni! -
#7480 Kösz a tippet.
Idáig springblossommal holttérből lent tudtam tartani a pajzsot M1-nél, TL-nél, M6-nál(úgy hogy én vezettem), de valószínű egy M2-esnél már nem menne.
Valahol a flail missile-t javasolták, az mondjuk tényleg marha sokat lő ki egyszerre is. -
Gunslinger #7479 20+km távolságból lődd ki a boarding podokat, akkor a célhajó egyszerűen nem veszi őket figyelembe, ahogy semmilyen más rakétát sem, ha közelebb kerülsz, akkor meg lőjj ki párhuzamosan sok kis erejű rakétát is, de ne 5-10 darabot, hanem inkább 40-50-et. Nagy pajzsú és sok M3-ast használj "attack enemy shield" paranccsal a pajzsok lent tartására. Legkényelmesebb a boardingot jó messziről levezetni, pajzs lent tartó küzdelemre szerintem a legjobbak a Teladi Falconok meg az Argon Eclipse. Egyébként csak az 1.3 patch óta ilyen kemény a boardinoglás, előtte az ellenséges turretek majdhogynem ignorálták a podokat. Tyr esetén számolj azzal, hogy jópár M3-asod ott fog maradni, de valamit valamiért :-) -
r4pt0r #7478 Fogsz egy rakat rakétát, és a boarding podokat ezek lövése közben indítod. Több esélyük lesz, DE nehogy nagy erejű rakétát használj mert szétszeded a célhajót is. :D -
#7477 Az nem gyenge. Modot elvből nem rakok fel én sem, az alapot tolom.
A hajó foglalást hogy csinálod? Mert bár sikerült már néhány TL-t elfognom, meg overall 4 csillagos marine-jaim vannak, de a legnagyobb gáz, hogy a boarding podokra egyből ráugranak a capital shipek tornyai(annak ellenére, hogy ott cikázok egy springblossommal, amire addig lő, de aztán le se szarja, amint jönnek a podok).
A boarding podokat egy Gannetről lövöm rájuk. De egy komolyabb hajó, pl. Tyr esetében elképzelni nem tudom, hogy fogom le a missile defense-t. Talán drone-okkal? -
Gunslinger #7476 Én több, mint egy éve játszom vele kisebb-nagyobb megszakításokkal és még mindig ki tudok tűzni magamnak új célokat. Már több, mint 250 hajóm van mindenféle kategóriából és bőven 1 milliárd fölötti pénzem, de vannak olyan dolgok, amiket nem lehet lóvéért megvenni, pl. most bizonyos egzotikus hajók begyűjtésével foglalkozom, melyek a nagy cégeknek melózással érhetők el, pl. Heavy Centaur Prototype. Persze különböző csalásokkal, modokkal, scriptekkel lehet könnyíteni ezen meg azon, de ha valaki direkt tönkreteszi magának a dolgot és felezi meg a kihívásokat, akkor utána ne sírjon, hogy csökkent az aktív játékidő. Ki lehet tűzni nagyon jópofa célokat, melyek persze nem olyan látványosak, mint egy véget nem érő háború (ami sztem bitang unalmas egy idő után, pláne ha céltalan), de attól még jól el lehet lenni. A különböző plotok sem túl rövidek sztem. Mondjuk az Aldrin plot rövidke volt, pedig az volt a legjobb.
Ha tényleg kifogy az ember az ötletekből, akkor pihentetni kell a játékot, simán ki lehet hagyni akár egy-két hónapot is és utána újra elő lehet venni, legalábbis így mindig jött nekem valami új ötlet szikra, hogy de jó lenne vmit megcsinálni. :-) -
#7475 Persze az is igaz, hogy messze több a játékideje mint akármelyik nem online játéknak. -
#7474 Értem, meg jól is van ez így, de egy idő után nem marad célod. Erre lenne jó valamit kitalálni egy esetleges következő részben. -
Gunslinger #7473 Ez a játék nem a totális agyatlan háborúzásról szól, nincsenek is a fajoknak komoly flottáik, néhány M1 és M2 van fajonként/népenként meg talán fél tucat M7-es, egyszem Skirniremmel a megfelelő rakéta javadalmazás mellett bármekkora flottát le bírnék söpörni, de nem erről szól a játék. Ha jól megfigyeled a szektorok nagy része bolygó(k) mellett helyezkedik el, jó néhány szektor gyakorlatilag egy-egy planéta orbitális pályájának felel meg, mely planétán az adott faj képviselőinek milliónyi egyede éldegél, vicces is lenne, ha csak úgy be lehetne foglalni mondjuk Ianamus Zura-t, mikor az a Teladik fő bolygója és nem "respawnolnának" vissza, csak úgy hagynák, hogy másé legyen. -
#7472 Persze azt is megértem, hogy vissza kell, hogy térjenek az állomások, mert a játék egész gazdaságát szét lehetne szedni, ha mondjuk kiírtom az összes solar power plantot, de legalább egy háború lenne. :)
Lehet meg kellene néznem az EVE online-t? -
#7471 Jah, én is azt hiányolom, hogy nem lehet kipucolni mondjuk egy szektort és beköltözni.
Most a térkép jobb alsó sarkába tervezem a betelepülést egy unknown sectorba, tele van asteroidával és egy boron core sector van előtte.
A xenon hubbal majd összekötöm a bejáratát és így (a másik kapupár az Argon Prime és a The Wall között van) minden fontos rendszer 1-2 ugrásra lesz tőle, valamint jól védett. -
mindero #7470 Van pár ilyesmi mod, de azért az nem az igazni.
Én is utálom pl.: a spawnolós xenon hajókat, tök értelmetlen így területeket foglalni. -
#7469 Azért annyira nem lehetsz újszülött, emlékszem x2-ben egész kisregényeket írtál. :)
Kben én is most álltam neki újból az X univerzumnak (reuniont kihagytam), tényleg beszippant addig, amíg vannak vagy a gép, vagy saját magad által kitűzött célok.
Már előre sajnálom azt, amikor ezek elfogynak és kihívás híján megunom. Jó lenne, vmi folyamatos mozgó háború ebbe a rendszerbe, hogy a majdani hajógyáraimnak, flottáimnak legyen értelme. -
kisviku #7468 Egy újszülöttnek minden dolog új :) -
tomonor #7467 mondjuk ez már X2 óta így van hírdetve x) -
kisviku #7466 Mellesleg kiváló a válogatásod!minden elismerésem.Ja és a feltöltött zenékért is ,mert azokra én lusta vagyok :)
Más.Hatalmas dumát találtam a játék angol kézikönyvében:
"Say goodbye to a social life and/or sleep"
Milyen igaz! Én is pont erre gondoltam.Na ezért nem játszottam hónapokig vele!
-
tomonor #7465 jah, Daniel Finney és Alexei nagyon kitett magáért. Fel is töltöttem (és töltöm) az összes X-el kapcsolatos zenéket a youtube oldalamra:
http://www.youtube.com/user/repatomonor21
Már csak kb 8 zene maradt hátra az TC-ből, a többi már alternatív scifi zene lesz (moodflow, alexei, real string theory, stb) -
kisviku #7464 Fantasztikus ez a játék...tudtam, hogy ez lesz a vége,ez az amitől féltem... :)
Nem tudom abbahagyni.És mennyi mindent le kell majd írnom...mert hál'Istennek a kézikönyv elég részletes, de az csak a legalapvetőbb dolgokra tér ki.
Ja,elmúlt a fehér csík.Mai napig nem tudom mi volt, de nem raktam fel az új driver-t csak leszedtem.Most már nem csinálja.Biztos valami programhiba volt.
Kitartást és türelmet kérek, dolgozom a leíráson, de egyelőre inkább csak ismerkedek és élvezem...Minden esetre megtaláltam a másik kedvenc zenémet, a Getsu Fune szektor zenéje mellett a Marsé fenomenális.Megy is a kocsiba rögvest... :) -
r4pt0r #7463 Hát nekem viszont az volt a bajom, hogy marha kicsi a távolság. :P -
Gunslinger #7462 Nem lehet. Vidd távolabb a rácsatlakoztatni kívánt állomást. Baromi nagy távolságokat képes áthidalni a kit. -
SaGa #7461 Nem hinném...
-
#7460 Helló!
Tractor beam-el complex hub-ot is el lehet húzni/tolni?
Mert nagyon nem akar rácsatlakozni, akárhonnan is próbálom.
Kösz!