12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#7539 Még csak most kezdtem így gondolom még nincs meg a rásegítés.
Tudja valaki hogy javíthatnám meg a sérült hajómat ?
Előre is kösz. -
Gunslinger #7538 Ez eléggé érdekes, Family Pride az eléggé főszektor, nálam egy Raptor és egy Python is őrködik ott a Splitek részéről + vadász aprólékok. A border szektoroknál és egy rahedli core-nál is sajnos csapnivaló a fajok védelmi felhozatala, senkinek sincs komoly flottája a játékban a Xenonokon kívül. Amúgy Shipyardot meg EQ dokkot nyugodtan hagyhatsz elveszni, azok gyorsan visszaépülnek. -
#7537 Ezek a kalózok nem semmik. Már két napja épp, hogy megmentettem a Family Pride-on egy Shipyardot 50 %-ig levették a hullját, pedig egy M6-os és a köteléke támadta csak.
Ma meg kapom az üzenetet, hogy 3 Novám megdöglött (ezek pont ott parkoltak). Fasza lehet ott a sector védelem. -
Gunslinger #7536 Egérrel célzok és classic flight mode-ban játszom. -
Zilo85 #7535 Egyén válogatja.
A véleményem szerint a TC-hez jobban passzol a bill. + egér kombináció úgy mint egy FPS-nél.
Nemtom milyen szinten állsz, úgyhogy tanácsolnám, hogy nézd meg hogy a hajódra telepítve van e a Fight Command Software MKI és II. utóbbi adja a teljes célzásrásegítést amit (alapbeállításként) a k gombbal tudsz állítani kikapcsolt, fél, és teljesen automata között.
Vadászok ellen mindig auto módban kell lennie. Ezzel a extrával elég csak körülbelül megcélozni a többit az AI megoldja.
A kikapcsolt üzemmódnak nincs értelme.
A félautomata megadja, hogy a céltárgyhoz képest mennyire kell előre, oldalra, stb. tartani a célkeresztet.
A félautomata funkció segít ha M1-M2 lövegtornyából lősz nagy hajóra nagy stukkerrel mert ott hajlamos az automata félrehúzni. -
#7534 Akkor lehet hogy visszamegyek a harcosomra. Egyébként aki harcos az egérrel lő az ellenségre vagy ha van joystick-al ? Mert nekem van joystick-om de azzal elég nehéz a célon tartani a célkeresztet, de láttam egy videót hogy egérrel lőtt a gyerek és hamar elintézte az ellenséget. -
Gunslinger #7533 Harccal sokkal gyorsabban jön a pénz, más kérdés, hogy kinek mi az egyszerűbb. Ha jól harcolsz, akkor nyilván az, de ha bénán repülsz, akkor jobb a kereskedés illetve a taxizós küldik is jól fizetnek. -
#7532 Hello.
Szerintetek kereskedéssel vagy harccal könnyebb pénzt szerezni az elején ?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Gunslinger #7531 Ezt elsőre is levágtam mikor bevezetted, ettől függetlenül ez is csak egy üres rang. -
Zilo85 #7530 Sztem inkább az a veterán aki a korábbi fórumokon is aktívan részt vett és ott használható infókat adott a kezdőknek, haladóknak. (nem saját ötlet, de egyetértek vele, már nemtom ki hozta fel anno)
Saját példámból kiindulva - X2 óta játszok - de messze nem érzem magam veteránnak mert nincs olyan X-el töltött nap amikor ne döbbennék rá 1-2 új dologra pedig heti 8-10 órát (általában egyhuzamban) eltöltök vele szóval jóindulatúlag vagyok haladó.
Aki meg komolyan gondolja, hogy leül X-ezni az pedig megkeresi ezt a fórumot és ha nem is az elejétől de a közepétől elkezdi olvasgatni (ahogyan én is tettem). Ez ma már egy ilyen jellegű fórumnál. forumoknál talán elvárható, elvárandó.
Aki ezt betartja az nem fog csontig lerágott témákra rákérdezni és nagyjából tudni fogja, hogy kitől szerezhető be hiteles, friss információ. -
tomonor #7529 "a veterán rang arra érthető, hogy játszottál korábbi X játékokkal."
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1204839032&no=7520 -
Gunslinger #7528 Mi értelme akkor a veterán jelzőnek? Semmilyen előjoggal nem jár :-) -
tomonor #7527 mi értelme van egy üres rangnak egy fórumon? :) -
Gunslinger #7526 Ja hogy ezek helpdesk beosztások és nem rangok. Szerintem ezek nélkül is segít itt mindenki mindenkinek, ha tudok az adott kérdésre válaszolni és jelen is voltam, akkor eddig is válaszoltam, ezekre a "rangokra" tiszteletbeli jelzőként gondoltam. ;-) -
tomonor #7525 még gondolkodom többféle rangon is, egyelőre egy jut az eszembe, melynek én megfelelnék: Modder. -
tomonor #7524 figyelj, ezek nem rangok, hanem inkább jelzők. Teszem azt, jön egy új játékos, és kérdezni kezd valamit a boardingolásról, akkor megmondom neki, hogy azokat kérdezd akinek a "Boarding Mester" rangja van. Ha vállalod a felelősséget, akkor én a Hazigazda rang kivételével bármelyiket beállíthatom neked, de akkor felelned is kellesz mindegyik kérdésre xD
Szal rang = felelősség. -
Gunslinger #7523 Hehe, sztem mind a négynek megfelelek, ilyenkor választhatok, hogy melyiket akarom? :-D
Már 10 év is eltelt, mikor először érkeztem az X világába 1999 őszén :-) X-Tension kivételével az összes részhez szerencsém volt.
A fő plotok mindegyikét kivégeztem már rég, egyedül a Corporate küldikből van még hátra, de onnan mindegyik ugyanaz a 3-4 típusú feladat random leosztásban.
Trade mester ugyan nem vagyok, de elég komoly complexeim vannak, leginkább csak a saját flottám számára fegyvergyártás végett, persze a fölöslegből szép summát szakítok, rajtuk kívül bányász, teladianium, meg microchip előállító objektumaim vannak, sztem ezek a legjobb bizniszek, főleg a teladianium, microchip leginkább a plotok miatt kellett.
Asszem a boarding mestert választanám, ha lehet, az mégiscsak egyedibb lenne :-D -
Gunslinger #7522 Hub plot lesz az. Hát az bizony hosszú, mivel már csak négy nap van hátra az évből az tuti, hogy csak jövőre lesz meg :-) -
Gunslinger #7521 Ugyan, megtisztelsz :-)
Használd egészséggel írásaimat, Boron Power topictárs észrevételeivel is kiegészítheted a végső "How to"-hoz, már várom a mű megszületését. -
tomonor #7520 a veterán rang arra érthető, hogy játszottál korábbi X játékokkal.
A tc-hez még 3 db rangot fogok csinálni:
-plot mester (végigvitte az utolsó aldrin 2.0 plotot is, és minden plotban tud segíteni)
-boarding mester (gunslinger xD)
-trade mester (akinek nagy komplexei vannak, és tud tanácsokat adni, stb.
apropó, ha valaki saját avatart szeretne, küldjön nekem egy 50x50-es képfájlt. -
#7519 Igen, tényleg nem látni onnan. Egy Gannet-el és egy Springblossommal járok boardingolni. Sprinblossomot előre küldöm, hogy messziről is lássak, aztán ha befogtam, visszahívom magam mellé. Ha már a fedélzeten vannak a marine-ok, akkor átszállok arra. Ha megszorítanak, Gannet-et elugrasztom, Springblossomot meg nem érik utol. -
#7518 Bakker aki 75.000 microchip beszerzését írta elő(egyik küldibe) az @@@@
Betettem az egyik complexbe 10 gyárat, de így is úgy érzem jövőre lesz csak meg :) -
kisviku #7517 Hmmm, nem próbáltam még, de fontos tanács.Így időt is megtakarítok.
Ezt is köszönöm.
De furcsa érzés...miért is vagyok veterán?Olyan vagyok most köztetek, mint egy újszülött. -
kisviku #7516 Na, ez igen!Asszem copy+paste...
Már azt hittem én írok a legtöbbet. :)
Ezer köszönet. -
Gunslinger #7515 Igen, ez a nagy capship kategória ellen a legegyszerűbb, bár 40 km baromi sok, előretolt egység nélkül nem is látod, az Adv.Satnak van a legnagyobb gravidar hatótávja és még az is csak 35 km, 20km is bőven elég szokott lenni. Amit írsz az sztem csak a nagy masinák esetében igaz, egy M6-ost nem éri meg lerakétázni, mert a célpont ára nem ér meg annyit, amennyit mondjuk Flail rakétákkal elpuffogtatsz rá. Vadász kíséretes M6/M7-nél sztem jobb, ha a vadászokat leküzdöd előtte közelharcban, mert amikor én ezt elmulasztottam azon nyomban nekiestek az újonnan szerzett hajómnak és gyakran ki is végezték.
A belső lézerek nem befolyásolják a hullon átjutást, az ellen a hull polarising device van, de megjegyzem olyan hajóval még nem találkoztam, amin ilyen lett volna, nem tudom igazából mit csinál az a cucc, a belső őrlézerekkel viszont találkoztam és ez a berendezés gyakorlatilag két 5 fighting csillagos marine-nek felel meg, ha van ilyen a hajón. Létezik még tűzfalrendszer is, ami a central computer feltörését nehezíti, de ilyennel sem találkoztam még boarding során. Sztem a firewall meg a hull polarising cucli a marine-ok esélyét csökkenti, felezi az adott skilljüket vagy valami hasonló. -
#7514 Nividium gyüjtögetéssel 1-2 óra alatt több százmilliót össze lehet szedni, persze ez valamit ront is a játékélményen mert onnantól a kredit többé nem számít, mert bármit meg tudsz venni. -
#7513 Annyival egészíteném ki, hogy nem feltétlenül kell harcba bonyolódni a célponttal és a kísérettel, mert ha 40 km-nél távolabbról kezded el rakétázgatni, nem érnek oda hozzád(ja és vhol a szektor síkja felett vagy alatt legyél, hogy mások se támadjanak be).
Az ATF hajókról írtakhoz: tegnap minden gond nélkül bejutottak egy Tyr-be a marinok, ma meg akárhányszor próbáltam(ugyanaz a csapat, 20-ból 15 öt csillagos) nem értek át a hull-on. Nem scanneltem a hajót, de lehet volt rajta vmi cucc a boarding ellen(mint pl. a belső harchoz lézerek).
Jól összefoglaltad egyébként. -
Gunslinger #7512 Itt a kis hajófoglalásos szösszenetem, akit érdekel elolvashatja és ha valaki hiányol belőle valamit nyugodtan szóljon.
Lényegében a boarding hogy is néz ki, nos.
Kell először is hozzá egy rakétás fregatt osztályba tartozó hajó (M7M), de ebből sem jó az összes, pl. az OTAS Aquilo és az ATF Skirnir nem tud boarding podokat kilőni. Kezdetben a legjobb választás szerintem a Split Cobra, később pedig ha megcsináltuk az OTAS küldetéssorozatot és elértük az OTAS Legend rangot, akkor vehetünk náluk Sirokost, mely fregatt szerintem a legjobb boarding fregatt a játékban, de csakis erre az egyetlen feladatra jó, másra nem, hiszen fegyvere sem nagyon van, csak egy szem hátsó turrete, ahova leginkább flakot érdemes rakni. Boarding podon kívül más rakétát nem tud kilőni, míg a többi M7M a podok mellett jellemzően vadászok és capshipek elleni rakétákat is ki tudnak lőni. Az M7M osztály egyszerre 20 tengerészt tud elszállásolni, kivéve a Sirokost, mert az 30-at. Lényegében tetemes előnye utóbbi tulajdonságában és bőven átlagon felüli sebességében és manőverező képességében rejlik.
Boarding podok: gyakorlatilag ezek egyfajta rakéták, melyek 480-al repkednek és mindegyikbe 5 marine fér. Viszonylag lassan fordulnak, de cserébe azért elég gyorsnak mondhatók és van hulljuk is, bár túl sokat nem segít rajtuk találat esetén, egyéb iránt ugyanazok érvényesek rájuk, mint minden rakétára, a biztos találathoz ésszel kell őket alkalmazni. Becsapódás után a marineok mechanical skill pontjaihoz hozzáadnak egy keveset, ezért már megéri ezekkel hajót foglalni.
Marine: A marine (tengerészgyalogos) az a valami, ami elfoglalja nekünk a hajót, kilövés és megérkezés után folyamatosan tájékoztatnak minket a fejleményekről, jól felismerhető a különböző fajhoz tartozó marineok hangjai, egyből tudjuk milyen néphez tartozik az, aki éppen beszél hozzánk. A tájékoztatás közben hallatszik a csatazaj is a rádión keresztül, amikor vágják a burkolatot az is, meg jópofa szövegekkel van színesítve a csata, pl. "Stay alert and watch for tangos!"
Skill, mire jók, miből mennyit: Négy skill található egy marine-nál, ebből három skill szerint képezhetjük őket bármelyik Military Outpostban borsos összegekért, 0-5 csillagig jelzi a program katonáink képzettségét. A hajófoglalás közben sorban használt skillek a következők: Először a mechanikal skillt használják, ezzel jutnak be a hajótestbe, gyakorlatilag átvágják a burkolatot. Fontos, hogy ilyenkor folyamatosan lent kell tartani az elfoglalni kívánt hajó pajzsát és akkor is miután bejutottak a hajóba! A következő két skill, amit egyszerre használnak, az az engineering és a fight. Az engineering skill ahhoz kell, hogy ne tegyenek túl nagy kárt a hajóban foglalás közben, minél magasabb a skill, értelemszerűen annál kisebb az okozott kár, előfordulhat, hogy egy nagy hajónál az elhúzódó harc közben annyira leamortizálják a hajót, hogy az megsemmisül. A fighting egy olyan skill, mely nem fejleszthető tréninggel, csakis éles bevetés során lehet fejleszteni! Véleményem szerint ez a legfontosabb skill (és a mechanical), itt dől el, hogy végül is sikerül-e elfoglalni a hajót vagy sem, miután persze bejutottak a srácok. A legutolsó skill amire szükség van, az a hacking. Ezt a foglalás legvégén használják a marineok, miután fedélzetről fedélzetre verekedve eljutottak a hídig és ott e skill segítségével adják át nekünk a hajó irányítását. Kevéssé fontos skill, gyakorlatilag nálam talán egyszer vagy kétszer fordult elő, hogy itt, a legvégén vérzett el a támadásom. A katonákat a Military Outpostokban érdemes megvásárolnunk, igyekezzünk minél több fighting csillaggal rendelkező egyedet megvennünk, a többi skill nem érdekes, azokat lehet fejleszteni tréninggel, a fightot nem, csak éles harcban. 2-3 fight csillagos tengerészek gyakran előfordulnak sőt, én már 4 csillagost is találtam nem egyszer, persze ők már baromi ritkák, ha ilyet látunk azonnal vegyük meg, nem számít, ha még nem építjük a boarding flottánkat, később nagyon jól fog jönni.
Hajók és szintek: Egy adott hajóosztály képviselőjére csak adott számú marine „lőhető ki”, pont annyi, amennyit képes szállítani. M6-ba 5 marine fér, TP-be 10, M7/M7M/M1/M2/TL-be pedig 20, kivéve a már korábban említett Sirokost, amibe 30. Tehát nincs értelme egyből 10 marine-t kilőni egy M6-ra, mert a brigád fele nem fog bejutni, meg sem próbálja, egyből jönnek vissza a kis űrruháikban, csigatempóban. Az M6 hajókon 2 fedélzet van + híd (central computer), M7-nél 3 fedélzet + híd, TL-nél 4 fedélzet + híd, M1/M2 5 fedélzet + híd. A marineok fedélzetről fedélzetre haladnak a központi computerig, mindig Deck 1-en kezdenek, nem lehet ezt kikerülni sehogy.
A foglalás a következő képen zajlik: A kiszemelt hajót megfosztjuk kíséretétől majd különböző trükkös vagy akár rém egyszerű módszereket igénybe véve lent tartjuk a hajó pajzsát. Legegyszerűbb szerintem az Ion vagy PBE fegyverekkel felszerelt hajóinkat ráuszítani Attack Enemy Shield parancsot kiadva. Miután kellőképpen lent van a pajzs, kilőhetjük a boarding podokat. Ezt lehet automatizálva is és úgy is, hogy az adott M7M-ben ülünk, én utóbbit ajánlom. Ha burkolatot értek a srácok innentől négy lehetséges kimenetel van. Első, hogy át sem tudják magukat vágni a burkolaton. Ha amiatt történt, mert alacsony a skill és/vagy az AI-nak rossz napja van, akkor visszafordulnak és elkezdenek repülni felénk (99%, hogy a célpont turretei leszedik őket), ha amiatt történt, hogy a pajzs nem volt eléggé lent, akkor egyből meghalnak. Következő lehetőség, hogy bejutottak, de harcközben bent megölik őket (bizonyos esetben a hajó is felrobban), harmadik lehetőség, hogy a harcot túlélték, de a hack nem sikerült, ekkor is a megmaradt katonák élve visszarepülnek hozzánk, legalábbis megpróbálják. Negyedik eset, hogy a foglalás sikerült, ezek után vissza transzportálhatjuk a megmaradt brigádot, vagy maradhatnak ott, ahogy jól esik, a lényeg, hogy a harcot túlélő katonák megmaradnak, nem vesznek el, kivéve a plot vonatkozásos foglalást. Nekem a Goner plot során a Truelight Seeker elfoglalásakor mindegyik túlélte a harcot, de mégis mind az öt tengerészemet benyelte a program, hiába sikerült a foglalás és hozzáteszem az az 5 akkori legképzettebb katonám volt, mindegyik skilljük 5 csillagos volt. Hát nem kicsit voltam bosszús.
Boarding podot nem enged indítani a program Kha’ak hajókra, állomásokra, OWP-kre (hiába kezeli őket technikailag M1-ként). Xenon, Terran és ATF hajókat nagyon nehéz elfoglalni, Xenon M6 fölött nekem nem is sikerült még, igaz túl sokszor nem is próbálkoztam, mert elég vackok. Pirate hajókat a legegyszerűbb elfoglalni, általában elsőre sikerül.
Tippek, trükkök:
-Egyszerre sok rakétát lőjünk ki a célpont hajóra, hogy lekössük a rakéta védelemre beállított tornyait, szerencsére nem rangsorol veszély szerint, ugyanolyan intenzitással lő Rapier rakétára, mint Hammer heavy torpedóra, ill. boarding podokra. Drone-ok alkalmazása nálam nem vált be, de ettől még lehet másnak beválik, ki kell próbálni.
-Miután becsapódtak a podok rögvest mentsünk. Bizonyos hajóknál (leginkább Terran és ATF) még a full 5 csillagos katonáknak is csak 25% esélyük van a győzelemre, tehát mentsünk és ha kell, töltsük vissza az állást a siker reményében.
-A program több helyen a két legképzettebb tengerész adott skilljét figyeli és átlagol, burkolatvágásnál van ez (mechanical) és a computer átállításánál a legvégén (hacking), tehát minimum két-két katonát érdemes ezekben a skillekben fullra képezni, de hangsúlyozom, ez a minimum! Ha harc közben elesik az egyik top hackerünk, akkor lehet a 3. legjobb katonának csak 2 csillagos a hackingje, ez átlagolva talán 3 csillagot fog érni, ha összeveti az 5 csillagossal, tehát érdemes mindenkit maximálisan kiképezni a nagyobb siker reményében. Az engineering és a fighting skilleket harc közben mindegyik katona használja, 3 csillag alatt M6-nál nagyobb célpont ellen el se induljunk! A fighting skill a legfontosabb, 4 csillag alatti katonával ne menjünk M6-nál nagyobb célpontra, igen nagy eséllyel nem fog sikerülni a boarding.
-Kezdetben csak M6-osokat foglaljunk, nem érdemes egyből nagyvadra menni, nem fog sikerülni. A komolyabb M6+ hajókon is nagyon frankón meg lehet tanulni a hajó foglalást és kezdetben azok is nehezek lesznek.
-200 millió kredit alatt ne nagyon gondolkodjunk capship elfoglaláson. Eleve egy M7M 50 milliótól kezdődik felszerelés nélkül, kivéve a Sirokos, az csak 38 millió, de odáig el is kell ám jutni, hogy megszerezzük, ami nem egyszerű meló, de leginkább hosszú. Az M7M mellé ugye még jön egy csomó járulékos költség, pl. marine sereg megvásárlása és kiképzése, katonánként eléri a több százezret, esetenként akár a milliót is. Továbbá kellenek még Boarding podok, rakéták, kísérőhajók, egy szóval egy kisebb flotta. Legjobb minimum összeállítás véleményem szerint egy Split Cobra/OTAS Sirokos + Paranid Deimos + 6 Argon Eclipse amik a Deimosban vannak elszállásolva. A Deimos ára is teljesen felszerelve elérheti az 50 millió kreditet. Ettől persze el lehet térni, lehet több hajót is wingben alkalmazni elfoglaláskor, de ez a minimum. Ha nagyon nagy vadra megyünk, pl. ATF Tyr, akkor azok jelentős kíséretével is számolnunk kell, ami akár több M7 és M6 osztályú hajó is lehet, ellenük már illik vinnünk egy komolyabb M2-est, mely osztály két legjobb megvásárolható képviselője a Terran Osaka és az OTAS Boreas, de figyelem, egy OTAS Boreas megvásárlása és teljes felfegyverzése alsóhangon kb. 130 millió kredit! Ha van sok Hammer Heavy torpedónk, akkor nem muszáj az M2-es, mert azokkal a rakétákkal sok minden gond nélkül kiradírozható az űrből.
-
Gunslinger #7511 1.Van L-es Crystal Fab, venni is lehet. Link: Crystal Fabs
2. Moddal lehet venni, de nem érdemes. Ha az adott szektoron belül tartózkodsz, akkor elég erősek, de OOS esetén rohadt szarul számol vele a program, M6-nál nagyobb támadókkal szemben mindig vesztesnek hozza ki még a full IBL-el felszerelt Nagy méretű változatot is. Bármelyik fapadosan felszerelt Xenon Q leradírozza, kipróbáltam. Sokkal jobban jársz egy komolyabb M7-essel "Defend position" paranccsal. Ezt a parancsot kiadva és a helyet kiválasztva annak 10km-es sugarában őrködik az adott hajó.
3. A Lasertower sztem X3:R idején is szar volt már, kivéve ha több tucatot rakott le belőle az ember, akkor talán ért valamit, nem igazán használtam őket, TC-ben meg már egyáltalán nem. Sok értelmük nincs, ajánlom helyette fél tucat M3+ kategóriás vadász alkalmazását szintén valamilyen Defend paranccsal. -
Gunslinger #7510 Könnyű kiszámolni. Egy Hammer Heavy torpedo 300000-et sebez, sector térképen meg lehet nézni a hajók pajzsait és a hullt scannelés nélkül is, vagy a ship infónál is kiírja, még a fegyvergenerátoruk töltöttségi állapotát is. -
kisviku #7509 Mondjuk két-három dolog még van,ami bosszant.
1. Miért nincs még mindig L-es Crystal Fab?
2. Miért nem tudok venni Weapons Platform-ot, kicsit, közepest és nagyot?
3. A Lasertower miért lő pontatlanul?Ezáltal szarabb is lett és ugyanannyiba kerül.. -
kisviku #7508 Örömömre szolgál, hogy könnyebb lóvét szerezni, mint előző részeiben.Sikerült is eddigi teljesítményemmel összehozni egy M7-et, most épp az 50 millás Minotaur-t tesztelgetem, kábé most jutok odáig, hogy megtudjam hogy megy a hajófoglalás.
Először lopkodtam és küldiket hajtottam végre, majd rablóból pandúrt játszva építgetek complexeket. Hm, ismerős a valódi életből is, a kormányunktól tanultam.Először lopunk, aztán átmegyünk becsületesbe és mindenkit kioktatunk :)
Mindegy.A kajagyártás még mindig nyereséges és jó sokat hoz.Elég alaposan megismertem már a játékot, egy-két hajó elképesztően el van rontva felszerelésben.Idegesít, hogy Terran szektorokban nem megy a jumpdrive és hogy egy nagyobb hajóval alig lehet átférni a kicsi "kapuikon"...vagy mik azok.
El is feledtem boldog Karácsonyt kívánni nektek, így 27-én megteszem utólag is... :)
Folytatom a játékot, majd belevágok a remekműbe. -
kisviku #7507 Szia!
Csináljak? :)
Jó, ez csak vicc volt... -
tomonor #7506 Szia! Nincs. -
#7505 Sziasztok ehhez a játékhoz van magyarosítás?
-
#7504 Ja, eleve ellenséges szektorban szétlőttem a kíséretet, de pl. a Tyr foglalásánál a Saturnusnál a kísérete szépen kötelékben, ugyanolyan lassan jött felém, tehát nem tudott rám támadni, a foglalás után meg az egyiktől bocsánatot kértem (egy M7-estől, bár sztem tök mindegy volt, hogy melyik) és egyből kék lett mindenki, max 1 % hullt lőhettek le, vagy annyit sem a Tyr-ből.
Hammernél igazából mivel a flail-ek lekötik a védelmet, mind célba ér, tehát elméletileg pontosan kiszámolható mennyi kell. Yaki Ryunál az additional ship commandnál 2 db barrage-ot választva pont leviszi a pajzsot, utána flail nagy távolságból szinten tart.
De még új nekem a téma, nem igen számoltam utána pontosan hány GJ-t visz le egy hammer barrage. -
Gunslinger #7503 Jaja, hull %-nak nincs befolyása a boardingra, ill. ha túl alacsony akkor visszavonulnak a marineok. Azért Hammerrel elég merész foglalni kívánt hajóra lőni, pikk-pakk kinyír egy pajzs nélküli M2-est is, szal tényleg oda már tapasztalat kell, amúgy az AI nem rangsorol a rá kilőtt rakéták között, ugyanolyan hevesen védekezik a Rapier vagy Wasp ellen, mint egy Hammer ellen. Flail-t szoktam én is lőni, mert az csak hangyányival gyorsabb, mint egy Boarding Pod, tök egyszerre lehet a kettőt indítani, ha meg nem az M7M-ben ülök, akkor Mosquito-t szoktam azután indítani, hogy az M7M parancsra kilőtte a podokat, a Mosquito beelőzi a podokat és általában 10-ből 8-szor sikerül úgy eltalálni az időkülönbséget, hogy még a kb. 40 Mosquitoval van elfoglalva az ellenség turrete, mikor becsapódnak a podok és a Hullban sem tesznek nagy kárt. Rapier rakéta is jó még erre a célra, azt nagyobb távolságokról illik használni, mert annak a rakétának van a legnagyobb hatótávja a játékban. Foglalt hajó kötelékét meg muszáj kilőni, mert a sikeres foglalás után kilövik az exhajójukat gond nélkül, hacsak nem repültünk közel hogy átpakoljunk egy jumpdrive-ot meg a szükséges EC-t. -
#7502 Azt hiszem a marine-ok skilljétől függhet, mert sikerült 94 %-os hullal elfogni egyet (ma).
Egy rakétás cirkálóval megálltam tőle 40km-re. Küldtem neki hammer torpedót 4 barrage-al, meg külön 4-5-öt (első próbálkozásra 5 barrage szétszedte a hullt). Emellett pedig kb. 5 mp-enként flail missile-okat küldtem felé folyamatosan. Amikor beértek a hammerek(lement a pajzs), akkor ment a piracy, a boarding podok. Ezek után még egy darabig nyomtam a flail misseilokat a korábbi időközönként, hogy az esetleges missile védelem azokat szedje, illetve lent tartsák a pajzsot.
Még a közelembe sem ért a Tyr köteléke, már megvolt, 0 veszteséggel, 0 kockázattal. Csak a hammer torpedók számát kell eltalálni, ha nem akarod nagyon leamortizálni. Ja és jól jön, ha tudsz gyártani hammert és flailt, érdemes hozzácsapni a komplexhez. -
#7501 Rájöttem. Vártam, aztán tovább ment. -
#7500 Hm. Terracorp küldtésnél védenem kellene valamit. Ez az üzenet jön fel:
protect: object.name@L1M40 M04.1 Object
Úgy tűnik bug, nem jön semmi, az objectum természetesen nem létezik.
Valaki találkozott már ilyennel? Mi a megoldás?
Kösz!