12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • gallardo
    ugorj ki a hajóból és kb 30 méterről kattints a hajóra aztán claim. ha jól emlékszem közben lőni kell a pajzsát, de nyugodtan lőheted mert a hull-ja nem megy le.
  • Gunslinger
    Hi! Olyan nincs, hogy bementek és pár pillanat múlva kijöttek, mivel legalább fél perc míg átvágják a burkolatot és a hajón belül is hosszú percekig tart a harc, harc közben meg szinte sosem lépnek le. Konkrétan mit mondtak, miért fordultak vissza? Sok féle oka lehet ugyanis. A Truelight Seeker egy M6-os, tehát maximum 5 marine fér bele, feleslegesen küldesz rá 8-at, abból 3 mindig vissza fog fordulni. Van egy tippem, hogy a burkolaton sem jutottak át, valószínűleg nagyon képzetlenek a katonáid, vidd őket egy Military Outpostba tréningelni. Amúgy igen, el kell foglalni a hajót.
  • Tillabilla
    Sziasztok lenne egy kérdésem eljutottam a gonereknél egy küldihez van egy pirate truelight hajó csak nem tudom mit kell csinálni vele (capture) az azt jelenti hogy elfoglalni.Próbáltam boardingolni de egyszerüen a marinok bementek és pár pillanat múlva ki is jöttek lehet hogxy túl kevesen voltak kb 8 an lehet hogy több marine kell hozzá,most nem tudom mit kell vele csinálni nem tudjátok véletlenül
  • Gunslinger
    Aldrinban ma ráakadtam egy egészen egyedi ATF Skirnirre, jócskán fel volt tuningolva, 141-el cirkált, az átlagos Skirnirnek a max sebessége 91, én is egy olyat foglaltam magamnak még régen. Ritkán előfordulnak átlagnál gyorsabb egyedi hajók, pl. Mercenaryktól szereztem a Final Fury során egy 140-el hajtó Argon Eclipse-t (alap Eclipsnek ugye 130 a végsebessége) meg ugyanott láttam náluk 195 helyett 202-vel repülő Ventit meg egy hasonló sebesség tuningon átment Heavy Ospreyt is, de ilyen nagy fokú tuninggal eddig még nem találkoztam, 91 helyett 141...durva. Ezt a Skirnirt komolyan őrzik, sok lesz a repu vesztés, de sztem megpróbálom elfoglalni, eddigi leggyorsabb M7 a játékban, ráadásul a Skirnir a második kedvenc hajó is az örök ranglistámon. :-D
  • tomonor
    itt is butítja, + ha bekapcsolod a 3D AQC-t, akkor még jobban. Ha a procid viszont nem képes számolni az adatokat akkor viszont olyan jelenségeket vehetsz észre, hogy be szeretnél lépni egy kapuba, viszont nem ugrik a hajód, csak keresztül megy rajta...
  • Boron Power
    Igen, a legtöbb 3d-s játékban a távoli objektumokat már butítja a grafikai motor. Ha itt nem, akkor érthető a behalás.

Na mindegy, talán ha lesz x4, akkor ott már megoldják.
  • SaGa
    A crysis grafikai képességei meg sem közelítik az X3 grafikai képeségeit ls ez akkor is így van, ha nem hiszed el.
    A Crysisban valóban minden fűszál mozog, azon a kb 30-50 m átmérőjű terepen, amit belátsz, de egyrészt maga a belátható terület is nagyon pici, másrészt a sok egyforma fűszál együtt mozgatása nem egy nagy etvasz, klónozzák őket, nem külön kiszámolják.
    Az X3 azért lassul be amikor egy jó zsúfolt szektorba belépsz, mert az összes ott található objektum adatait végigszámolja, nem csak azt, amit látsz. Egy SPP akkor is többezer tükröződést tartalamz, amikor messze van és annyira pici, hogy te nem is látod....
    Igen, lehetne optimalizálni, de mi így szeretjük...
  • bleifrei
    köszi!
  • tomonor
    azt ne feledd hogy ott a vizen meg pár csilli effekten kívűl nem tükröződik semmi. TC-ben viszont csak néhány olyan tárgy van ami nem veri vissza a fényt.
  • Boron Power
    Hát nem tudom. Grafikailag mondjuk egy Crysis-hez közel sincs, ott fullra húzva minden fűszál mozog. Itt meg pár cső, állomás van és már kifekszik tőle a videokártya. De felhozhatnám akármelyik újabb codot, battlefieldet. Az ember azt várhatná, hogy mondjuk ha leveszed az extrákat róla legalább úgy elfut, de egy ilyen zsúfolt szektorban minimumon sem mozdul meg.

(nem a játék egésze ellenében írom, nekem is tetszik)

• mindero
    Szerintem nincs elcseszve semmi. Egyszerűen csak nincsenek beleépítve azok a korlátok amik más játékba benne vannak. Warcraftba is csinálhatnál 200000 egységet az is szaggatna mint az állat.

Egyedül a komplexek csöveit lehetett volna kiküszöbölni azzal a megoldással h csövek nélkül kapcsolódnak össze (mint az a bazibonyolult komplexépítő szkript).
  • Zilo85
    Nincs is olyan messze Svédország! :)
  • Boron Power
    Ja és tomonor se az én, se a haverod mérése nem hasonlítható össze a tiéddel, mert te nagyobb felbontásban tolod(gondolom nagyobb a monitor, így a native felbontása), így neked eleve rosszabb lenne ugyanolyan géppel is.
  • Boron Power
    Na leszedtem a benchmarkot, továbbra is fenntartom, hogy vmit elcsesztek a játékon, nem a gép a szar. Ha be merték volna rakni a 61 állomásos hubom + PHQ + 22 asteroidás szektoromat, ott 1 fps lett volna végig.

--------------------------
    X3 - Terran Conflict
    Game Version: 1.2.0.0

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
    DirectX Version: DirectX 11
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce GTX 260 [2670 MB] Driver: 8.16.0011.9062
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
    Usable System Memory: 4096 MB

Video Settings During Benchmark:
    Screen Resolution: 1680 x 1050 * [32], fullscreen
    Using Shader Profile: 3.0
    Antialias Mode: 4x
    Anisotropic Mode: 16x

Graphics & Shader Settings:
    Texture Quality: high
    Shader Quality: high
    High Quality Bumpmaps: enabled
    Environment Mapping: enabled
    Glow Filter: enabled
    Ship Color Variations: enabled
    More Dynamic Lights: enabled
    Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 31.7 average fps 11.0 minimum fps 71.0 maximum fps
    Scene "Fight" 67.8 average fps 25.0 minimum fps 154.0 maximum fps
    Scene "Build" 87.8 average fps 50.0 minimum fps 165.0 maximum fps
    Scene "Think" 41.3 average fps 21.0 minimum fps 77.0 maximum fps

Overall average framerate: 57.1 fps

(c)2008 EGOSOFT
    For more information visit http://www.egosoft.com
  • Tillabilla
    Nekem is Acerom van 5536 os notebookom én megvagyok vele elégedve most tesztelgetem a tc t vele remélem megtalálom vele az optimális beállítást és legalább tudom majd játszani meg lecserélem a visztámat is szerintem minnél elöbb mert nekem nem jön be ez az operációs rendszer tudok vele játszani semmi probléma el kell találnom a beállításokat köszi szépen az információkat
  • Tillabilla
    Köszi az információt
  • kisviku
    Ezzel egyetértek.Valóban nem tud többet kezelni...bár én eleve nem csináltam volna 32 bit-es verziót, mert a hardverek ma már úgyis 64-esek, igaz persze, hogy sok szoftver még nincs,ami ki is használná, de ez a ram dolog...háát.
    Majd lehet, később kipróbálom a 64-es Win7-et , de "sajnos" csak így jutottam ingyen full eredeti Win7-hez.Legalább egy videókártya árát megspóroltam vele, mert az Ultimate elvileg még mindig 50k körül mozog.
  • kisviku
    Én lekopogom...egyelőre, mert 20 év után váltottam először Nvidia-ról, Ati-ra.Eddig semmi bajom nincs vele.Ha meg lassul, majd belerakok még egyet, oszt összekötöm.

• kisviku
    Jéééé! Naahháttt!

Hm, majd otthon megnézem, most dolgozok egy kicsit.
  • Ace McCloud
    Szevasztok, és BUÉK!

Régebben olvastam egy scriptről a játékhoz, ami a complexekből egy kockát csinál, és így nincs akkora lag a rendszerben. Erről tudtok valamit??
  • SaGa
    Egyik 32 bites oprendszer sem támogat 4 GB-nál több memóriát. Mivel ebbe minden RAM-ba ágyazott eszköznek is bele kell férnie, minél több memóriát tuszkolsz a videokártyába, annál kevesebb marad az oprendszernek, annál kevesebbet fog "látni". Ez igaz a Windows7 32 bites verziójára is, nem oprendszer függő, hanem a 32 bites címtér ennyire ad lehetőséget.

Egyedűl az W2k3 R2 szerver képes 32 bitesként, spéci trükkökkel fölé menni a 4 GB-nak, azokkal a programokkal, amelyek ezt támogatják.

Ha van 4 giga RAM-od és szeretnéd kihasználni, tessék 64 bites W7-et felrakni. Kiválóan fut rajta a TC is, nincs driver gondja, stabil, gyors. A Vista-nál jobb. A 64 bietes XP-nél meg nagyságrandekkel.
  • SaGa
    A videokártya memóriamennyisége lényegtelen, ha van 128 megányi, már elegendő.

Ami kellene az a proci sebesség és a RAM.

Elég változatos kombinációjú gépeken játszottam az elmúlt években X3-at és a video típusa volt a legkevésbé lényeges. 128 megás NV 6600-as is bőven elég volt.
    Amit kiteszteltem: 1280x1024-es felbontásban adja a legjobb teljesítményt a grafika.

A TC elvileg képes második magot is használni, ha a videokártya drivere lehetővé teszi, hogy a video kezelésének egy részét a második mag végezze. Önmagában a motor nem támogat több magot, de ha a driver tud ilyet, azt képes kihasználni.
  • SaGa
    Erre vannak a Tubeless Complex illetve a Freight Distribution Network scriptek.
    A tubeless complex lehetővé teszi, hogy a koplexed csöveit ne kelljen megjelenítenie a programnak, ezzel rengeteg erőforrást felszabadít. Az FDN meg némi pénzért cserében megoldja, hogy a komplexumodat különálló gyárakból alkosd meg, és transzportálja (teleportálja) a nyersanyagokat és késztermékeket. Nem egyszerű a kiépítése és nem is túl olcsó, van egy halom előfeltétele, hogy működjön, ellenben képes átnyúlni szektorokon is...
  • crossy104
    Köszi! Megvan.Legalább egy kis motortuningot kaptam a Condor-ra.Most 87-el megy.
    Más.
    Ati kártyáknál a driver is bekavarhat, mert mióta 9.12 plusz hotfix van fent gyorsabb a gép, de X3 TC-nél egy nap kétszer úgy belassul, hogy diafilmet nézek, pedig elég durva gépem van.Újra kell inditani a játékot.
  • tomonor
    neki se a legjobb gép van a világon, ám magyarországi átlaghoz képest, ahogy kisviku is mondta, csoda hogy nekünk van gépünk.
  • tomonor
    igen, a benchmark a játékkal csak az X2-ben volt összeömlesztve, de ha körülnézel a bannerban, majd kiszurja a szemedet :)

ám tessék, megspórolom az idődet. Ezt tőccsed lefele:
    http://www.egosoft.com/download/x3tc/demos_en.php?list=92
  • Zilo85
    Tillabilla!
    Bár én annyira nem értek a gépekhez de nem a hypermemoryra gondolsz (amikor a videokártya a dedikált mellett a ram-ból lop? Mert azt tudtommal automatikusan teszi, így az én karim így 1 Gb-os)
    Amúgy az én AMD Turion X2 2 GHrz-es 2 Gb Ram-os ATI X2400-as 256 Mb-os 32 bit-es Vistás ACER notimmal röhögve játszok az alábbi beállításokkal:
    1280x800
    medium texture
    high shader
    2x antialising
    2x anisotropic
    + glow
    ++ stb.
    és ez csak egy noti ami melegszik meg, hát azért a videokártya sem olyan órajelű mint egy asztali változatba szánté (úgyhogy sok a hibapont :( )
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az HQ-dat (ha majd meglesz) rakd egy aszteroidamentes nyugis Unknown Sectorba a gyáraidat meg szépen elosztva ahogy javasolták. Ne telepíts egy szektorba túl sok lasertowert, se aknát. Ha lehet ne keringőztestd a vadászaid tucatjait egy szektorban stb.

Amúgy meg nem kell meglepődni a nagy gépigényen csak gondolj bele: ez nem egy FPS ahol egy "ketrecbe vagy bezárva v. egy stratégia ahol x számú egységet építhetsz. Itt ilyen korlátozó tényezők nagyon nincsenek. Annyit építhetsz amennyit a creditjeiből futja.

+ Véleményem szerint lehet akármilyen erőműve annak a svéd gyereknek a gépébe rejtve, ha ő is berak egy szektorba 15 méretes complexet meg fog izzadni a masinája. (még akkor is ha DirectX 11 üzemelne benne 10.1 helyett)
  • kisviku
    Én le sem tudom futtatni a benchmarkot, mert nálam inaktív a gomb a kezdőképernyőn.
    De ha jól olvastam, ahhoz valami külön, csak benchmark-os verziót kell letölteni.Ez igaz?
  • tomonor
    Megkértem a svéd haveromat hogy tesztelje le a saját gépén a benchmarkot. Itt vannak az eredmények, először az övé, aztán az enyém:

X3 - Terran Conflict

Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
    DirectX Version: DirectX 11
    Graphics Card Info: ATI Radeon HD 4800 Series [2297 MB] Driver: 8.14.0010.0678
    CPU Info: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz (2 CPUs), ~2.8GHz
    Usable System Memory: 4096 MB

Screen Resolution: 1680 x 1050 * [32], fullscreen
    Antialias Mode: 8x

Used Vertexsize: 28 bytes

Framerates
    --------------------------------------------------------------------------------
    Scene "Trade" 35.0 average fps 11.0 minimum fps 77.0 maximum fps
    Scene "Fight" 74.3 average fps 28.0 minimum fps 170.0 maximum fps
    Scene "Build" 96.6 average fps 56.0 minimum fps 171.0 maximum fps
    Scene "Think" 44.1 average fps 24.0 minimum fps 86.0 maximum fps

Overall average framerate: 62.5 fps

(c)2008 EGOSOFT

enyém:

X3 - Terran Conflict

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
    DirectX Version: DirectX 10
    Graphics Card Info: NVIDIA GeForce 8600 GT [1776 MB] Driver: 8.17.0011.9562
    CPU Info: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
    Usable System Memory: 2046 MB

Screen Resolution: 1920 x 1080 * [32], fullscreen
    Antialias Mode: 8x

Used Vertexsize: 40 bytes

Framerates
    Scene "Trade" 18.4 average fps 4.0 minimum fps 32.0 maximum fps
    Scene "Fight" 18.5 average fps 13.0 minimum fps 22.0 maximum fps
    Scene "Build" 16.4 average fps 10.0 minimum fps 23.0 maximum fps
    Scene "Think" 8.6 average fps 5.0 minimum fps 14.0 maximum fps

Overall average framerate: 15.5 fps

(c)2008 EGOSOFT

Szal az övére úgy tekintsetek, mint egy 1 éves gépre, az enyémre meg egy olyan magyarországi felsőkategóriásra egy vidéki embertől xD
  • Tillabilla
    Ja de a videkártyámat fel lehet nyomni 1791 mb ra de azt nem tudom hogy kell,ja amúgy úgy csinálom hogy a komplexumokat próbálgatom hogy mennyit bir el a gépem hét most 3 nál tartok de még jól birja megnézem hogy mennyit bir el addig feltuningolom acompexumomat és amennyit elbir annyit fogok létrehozni különbözö sectorokban többnyire az unknow sectorocat választom mert ott nincs semmi ami leterhelné a gépemet,ja meg ez a vista ami van nekem nem ismeri fel a 4gb ot csak 3 at mert ez a vista még nem támogatja 4 gb ot.Köszi szépen az informáciűkat nagyon sokat segitettél köszi.
  • tomonor
    miért ne tudnál? arra gondoltál már hogy több komplexet csinálsz? Vagy legalább nem ugyanabba a szektorba rakod a gyáraidat...

Mindenesetre a Vista alapba 2x annyit fogyaszt a procidból mint amennyit kéne, ramról nem is beszélve.

Procid 2.1 GHz-e nem lesz elég, még akkor se ha 2 magos.

Videókártyáddal meg két probléma van: 1. hogy ATI, 2. kevés a memória benne.

Ugyan az Atikat nem ismerem annyira mint az nvidia-t, ám azt meg tudom mondani, hogy a játék Nvidia kártyákra lett optimalizálva, így mi bónusz FPS-eket kapunk azért, mert támogatjuk az Egosoft támogatóit. Az az 512 MB benne pedig egyszerűen nem elég, én itt 1800 mb-al szerencsétlenkedek. Noha általában nekem jól teljesít a gépem, igazából most csak a videó szerkesztéssel vagyok elfoglalva. Ám ott nem bűn ha minimális FPS 10-re csökken Full HD-n ugyebár ;)
  • Tillabilla
    Akkor el sem tudok jutni a játékban addig ameddig ti?
  • Tillabilla
    Miért?
  • tomonor
    hibapontok:
    1. Vista
    2. Proci
    3. Videókártya.
  • Tillabilla
    Nekem ilyen a gépem:AMD Athlon 64 x2 proci 2.1ghz ATI 4570 512MB 4 GM memória de lehet a wistám miatt vagy túlyenge lenne igy?
  • tomonor
    egy random kalóz szektorba fogja berakni az univerzum bármely pontján. Csak annyit tudok segíteni, hogy próbáld meg a Scorp's Map-el megkeresni, amúgy neked kéne felfedezni.
  • tomonor
    ez most relatív. X3-ban nincsenek határok. Az egosoft kiadott egy bizonyos benchmarkot, amit a bannerben is megtalálsz. Na ha az utolsó jelenetet viszi legalább 45 FPS-el, akkor pont jó a géped.

Ha 30 FPS, akkor lehetne jobb is, ha pedig 15-20 fps (mint nekem) akkor valami hibádzik, esetemben a RAM és a proci.
  • Tillabilla
    Amúgy igazad van hogy lelassúlahogy ha van egy komplexumod és kb van vagy 20 állomásod nekem is lelassúl pedig nekem megvannak a játékhoz szükséges meghajtók a játék müködtetéséhez és nekem is lelassúl akkor milyen erös gép kell hozzá hogy simán menjen?
  • crossy104
    Sziasztok! Feltettem a Marauder shipyard-ot de nem találom.Bejártam az egész univerzumot, és már unom keresgélni.Hol találom? Segitsetek légyszives! Előre is köszönöm!
  • tomonor
    jah sajna ez így van. Nem győzöm magyarázni az egyik Svéd klántársamnak, hogy mi azért kapcsoljuk ki este a gépet, mert nem bírjuk fizetni az áramszámlát. xD