12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
#7579 Kösz akkor beszerzek egyet de úgy tudom kell valami hozzá hogy működjön de nem tudom hogy mi :D -
Tillabilla #7578 Sziasztok Attila vagyok nagy játékosa vagyok az x3 nak lenne egy kérdésem találtam egy aszteroidát és nvidium van benne azt hogy lehet kibányászni belöle vagy csak minerekkel lehet szétlöttem de akkor sem tudtam összesszedni a darabjait. -
Gunslinger #7577 Csakhogy tudtommal a remote guided warhead nem irányítható, csak ez a neve (javítsatok ki ha tévedek). Annyit tud pluszban az átlag rakétánál, hogy ha a célpontjául szolgáló hajó megsemmisült, akkor átáll egy új ellenséges célpontra, ilyen rakéta még a Tempest, Ghoul, Shadow, HH Torpedo vagy Flail rakéta, valamint, ha semleges vagy baráti célpontra lövöd ki, akkor nem azokba fog becsapódni, hanem automatikusan a legközelebbi ellenségre áll rá. Amúgy nem rossz rakéta, majdnem olyan jó, mint a Beluga. -
mindero #7576 Eszembe jutott egy jópofa dolog a mododhoz.
A boardingolást sokkal érdekesebbé lehetne tenni ha a podokat ötvözni lehetne a remote guided warheaddel (magyarul lehetne irányítani). Nem tudom ez mennyire megoldható.
Más: fölraktam a Cmod3-at végre (most már nem jön talán patch) és valami zseniális. Végre van értelme a nagy hajóknak, gyönyörűség nézni ahogy percekig aprítják egymást.
Mindjárt befejezem a 67 ezer kristályt aztán fölrakom a könnyű hubot. fene fog itt évegik chippeket gyűjteni. -
r4pt0r #7575 Ha olyan küldi van hogy meg kell ölni valakit, akkor jumpdrive a minimum, mert amire odaérnél már rég kiszedik. -
#7574 Bocs: fizetségek. -
#7573 Tényleg növekednek a fizetség. Például van olyan küldi hogy meg kell ölni egy ellenséget mert pl. nem fizette ki a tartozást stb. De ezeknek a felét nem tudom megcsinálni mert túl lassú a hajóm :P
Pedig 100-200k körül fizetnek :( -
Gunslinger #7572 Egyre többet fog fizetni, ahogy emelkedik a harci rangod. Ne akard, hogy rögtön sokat fizessen, mert az azt jelentené, hogy komoly méretű ellenséges flottát kell eltakarítanod. Fokozatosság elvét be kell tartani ugye. -
Gunslinger #7571 A 0% az mindegy, az előtte lévő szöveg számít, az náluk a rangod. Úgy tudod növelni, hogy Terran állomásoknál felvett küldetéseket teljesítesz nekik, de a plot vonalát követve is kapod a pozitív reput. -
#7570 Van harcra alkalmas hajóm (Elite) és harcolós küldiket szoktam csinálni de átlagban az se fizet sokat. (bár nem rég egy küldiért 150k-t fizettek :D) -
#7569 Ja és még egy kérdés.
Hogyan és hol növeljem az elismertségemet a Terranoknál mert a főküldetésnél nem tudtam dokkolni egy állomáshoz mert 0%-on volt. -
Gunslinger #7568 Szerintem vegyél egy cargo life support systemet és csinálj taxizós küldetéseket, azok viszonylag jól fizetnek, ha nincs harcra alkalmas hajód, mert a harcolós küldetések fizetnek a legjobban. -
#7567 Kösz a sok ötletet de eltart majd egy ideig mire milliókat gyűjtök.
Esetleg tud valaki egy módot hogyan gyűjthetek gyorsan pénzt ? :D
-
Gunslinger #7566 Az Blastclaw lesz, abból Prototype verziót is lehet fogni és valóban magunkévá lehet tenni jó kis elhagyatott M3-asokat, de a srác konkrétan azt kérdezte, hogy milyet vegyen ;-) A plot során is az emberhez vágnak pár Terran masinát, M6-ost is. -
Gunslinger #7565 És? Ettől még ki szabad javítani, nem? Semmi olyat nem írtam, ami miatt most mosakodnod kéne. -
tomonor #7564 azt mondtam hogy talán... kb 5 hónapja játszottam utoljára a játékkal rendesen, azóta csak a modomat feljesztem, én se tudhatok mindent -
Zilo85 #7563 Miért kéne venni, ha az univerzum összes lakója csak arra vár, hogy neked adhassa a vadászgépét.
A hangsúly a meggyőzőképességen van.
Szerintem a legkönnyebb és legjobb választás az elején egy kisebb pirate csapatot levadászni aminek tagja egy Pirate Brastclaw.
Hagyd meg azt utolsónak és mielőtt levadásznád mentsd el a játékot. Ha kilövőd megpróbálhatod újra. 3x-ra már 90%, hogy sikerül.
Én két órányi játék után szereztem így egyet ami ugye már egy M3+. Sőt még grátisz 2x25MJ pajzsot is adott hozzá.
A javítás a űrruhával megvolt 5 perc alatt, eladtam az elitemet kivéve a fegyverzetét meg 1 25 MJ-os pajzsot, a kapott összegből meg szépen feltuningoltam a hajót.
3 órányi játékidő alatt megvolt.
Persze akinek nem tartja fer dolognak a ki-be töltögetést akkor ez nem fog 3 óra alatt menni. De el is lehet menni elhagyott hajókat keresni de ez már vagy a vakszerencse v. cheatelés kérdése kinek szája íze szerint. -
Gunslinger #7562 Omicron Lyrae-ben tudsz venni Nova Raidert, abba a szektorba biztos eljutottál már, ha Terranként kezdtél. Teljesen fullra felszerelve kb. 2 és fél millába fog fájni, alap szükséges cuccokkal megáll 2 milliónál, de nagyon jó kis masina, szal gyűjtögessél, jobb gép, mint a Vanguard verzió és olcsóbban is kijössz vele. -
Gunslinger #7561 Ha ügyes vagy el tudsz lenni vele addig, míg M6-osod lesz, de a Nova után szerintem vegyél egy Argon Eclipse-t még az M6 előtt. Az Eclipse szerintem a második legjobb megvásárolható vadász, M3+ kategória, nagyon erős pajzsa van vadászgéphez mérten, teljes felszereltséggel 7 millióból kijön. Kb. 5 és fél a gép alapára, arra jönnek a fegyverek + extrák. -
Gunslinger #7560 Elég nehezen lenne benne, a Nova Vanguard alapára 2 millió fölött van, amúgy is inkább Nova Raidert vegyen, ugyanúgy 3x25MJ pajzs megy rá, csak 165 helyett 190-el repeszt, csak 8 egységnyivel kisebb a raktere, de csak 1.6 milla az ára, a sima Nova is ennyibe kerül, 1.2 millió környékén egy M3-as sincs, a legolcsóbb is 1.3-1.4 millió. -
#7559 Kösz.
És ezzel kb addig elleszek amíg nem lesz nagyobb hajóm ?
Milyen fegyvereket vegyek ? -
tomonor #7558 argon nova vanguard, 2x HEPT, 3x25 MJ pajzs, jumpdrive, docking computer, trading system extension, engine/rudder/cargo bay upgrade. Ez alapfelszereltségnek minősül, és szimpla 1,2 millába tán benne van. -
#7557 Hello.
Szerintetek milyen M3-as hajót vegyek és milyen felszerelést rá ? (már van kb 250k-m :D) -
SaGa #7556 Az tény, hogy nem egyszerű, és egy idő után kissé uncsi is, de elég sokáig eljutottam egy ilyen Peaceful Goner (vagymi) kezdéssel. Már tudtam nagy goner hajót is venni. Igaz, misszionáriushoz kissé méltatlanul, de sokszor játszottam keselyűt. Vannak szektorok, ahol folyamatos a pofozkodás a kapuk környékén, scak oda kell enni, begyüjteni a széthagyott romokat és "dől a lé".
Akor hagytam abba, amikor végleg fixálódott, hogy a Goner templomot nem tudom úgy felépíteni, hogy nem harcolok egyáltalán... -
#7555 Thx :D -
Gunslinger #7554 Általánosságban igazad van, sokszor figyeli a játék azt, amit mondasz, de ha jól emlékszem ennél a küldinél pont mindegy, mert én először egy M3-al próbáltam, aztán egy TM-el sikerült végül, mert annak tovább bírta a pajzsa, M6-osom ekkor még nem volt, mikor ezt csináltam és nem balhézott a játék, hogy más hajóval szedtem fel a két Terrant. -
Gunslinger #7553 Goner hittérítőként elképzelésem sincs, hogy hogy lehet túlélni az X-Univerzumot. Terran felségűrben még oké, de az én játékomban a kalózok olyan durván el vannak szaporodva, hogy minimum 2-3 óránként tuti belebotlanék egy rajukba, fegyver nélkül ezt nem lehet túlélni. Durva, hogy annak ellenére vannak ennyien, hogy nálam a Pirate Alleyt gyakorlatilag már a játék kezdete óta (gyak. 14 hónapja) a Boronok uralják, onnan kalóz nem jön ki, csak egyéb kalóz állomásokról, meg Teladi Shipyardokról. Csomószor láttam, amint xenonok vagy kalózok szétaprítanak Goner Rangereket. -
Nothing117 #7552 szerintem vállalj el harci feladatokat amiket állomásokon adnak hogy 1 szállítóhajót meg a kíséretét szétlövöd 1 kis idő után már sok pénzt kapsz értük, nő a harci rangod meg a reputációd a fajoknál
gondolom most még nincsen sok pénzed hogy 1 másik hajót vegyél addig szerintem jó lesz az a terran m4-es aztán ha már több pénzed lesz vegyél 1 m3-ast -
SaGa #7551 Legyél jó vadász...
A TC-ben akkor is fizetnek a kalóz/khaak/xenon hajók kilövéséért, ha nincs Police Licenced, így szép kényelmesen kóricálsz a semleges vagy baráti szektorokban és lelődözöd az Ő ellenségeiket. A xenon-khaak kontingens mindenképp ellenséges, így ha azokra vadászol, újabb ellenségeket nem szerzel. A kalóz vadászat tud ellenséges állomásokat eredményezni.
Az kilőtt hajók által szétdobált cuccokat is be kell gyüjteni, eladni, ebből fejlesztheted a saját hajódat. Figyelj, hogy harc közben nem ugrott-e ki a pilóta valemelyik hajóból. Ha igen, foglald el, javítsd fel, add el, vagy ha jobb, mint a tied, cseréld ki rá, csak a fegyverzetet meg a pajzsokat is pakold át. Gyakorlatilag a kezdő M5 vagy M4 különösebb erölködés nélkül felváltható pár óra alatt egy jobb M3-ra. -
#7550 Én is joystick-al játszok de ha harcolni kell mintha könnyebb lenne az egérrel lőni.
Elkezdtem a fő küldetést és már ott tartok hogy néhány terranival járőrözni mentünk és elintéztünk pár ellenséget; igazából csak ők intézték el mert mire elkezdtem lőni az egyik hajót jött egy haver és szétlőtte ezért én egyet sem lőttem szét. Lehet hogy ezért nem tudok a végén dokkolni egy Terran állomáson, mert nem bíznak bennem ?
Ha nem a főküldetésell akkor gondolom sima melléküldetéssel lehet sok pénzt szerezni. Mit ajánlotok mit vegyek hogy jó vadász lehessek ? :D -
SaGa #7549 Sőt, ha adnak hajót a küldetés elején, akkor abban kell végigmenni az adott feladat elfogadásáig. Ennél az említett kimentős küldetésnél, emlékeim szerint azzal lehet elszúrni, hogy lecseréled a hajót, amibe beült az a tag, aki segít. Valami ügynök... -
SaGa #7548 Nekem a joystick az alapértelmezett X vezérlő, mégiscsak űrhajókkal repkedünk. Kitűnően lehet használni, csak tessék a célzóautomatikát is bekapcsolni, ha már ott van a hajón.
Egyébként harccal gyorsan lehet pénzt és reputációt szerezni, de ellenséget is. Ha felidézed magadban az X Universe jelmondatát: Trade, Fight, Build, Think... akkor tudhatod, hogy a dolog rád van bízva.
Ha harcos akarsz lenni, azzal, ha kereskedő azzal fogsz pénzt keresni. Játszhatsz mint békés Goner misszionárius, aki egyetlen lövést sem ad le (nincs is a hajóján fegyver), mégis megél valahogy. Igaz a plotokat ehhez ki kell hagyni, mert azoknak nincs békés megoldása. Ez talán az egyetlen hibája az X szériának... -
Gunslinger #7547 Fokozottan ügyelj arra, hogy küldetés közben ne adj el hajót, mert attól is tönkremegy a küldi. Sajna tele van buggal néhány plot. :( -
#7546 Nekem sikerült a játék elején a főküldetésnek beadni olyant, hogy járőrözzek a Circle Of Labour-ben. Ugye ez az elején max M4-es ellenfeleket jelentett volna, amik meg is jelentek, el is lettek intézve. De mit tesz Isten mielőtt az utolsó is kilőttem volna beugrott az mindkét kapuhoz északihoz és délihez is egy-egy Kha'ak Carrier. Természetesen a küldetés jelzője ezeket is célpontnak vette...
A köteléküket még lebontottam a kezdeti M4-emmel, de azután nézegettem.
Itt abbahagytam a fővonalat és elkezdtem fejlődni. Kb. 4-5 nap múlva tűntették el őket onnan, addig ott figyelgettek. Persze ekkorra már Osaka-m is volt, magam is le tudtam volna szedni őket. -
#7545 Én Joystickkal játszom évek óta. Szerintem megszokás kérdése, M3-asommal szívesen vadásztam M6-osokra és el nem tudnám képzelni ugyanezt egérrel. Lehet a fíling miatt van, de amint megvettem a Reuniont akkor eldöntöttem, hogy egy ilyen szimulátort rendesen akarok szimulálni.
Tényleg egyéntől függ, meg talán Joysticktől is, amiket dícsérnek az a Logitech Extreme 3D Pro, és ugyanennek a műterheléses verziója.
A Joysticket nekem is nehéz célon tartani, ha hetekig nem használom, de ha bemelegszik, rendbejön. Fel kell lazítani a kábeleket, amik végigfutnak benne, és azt csak használattal lehet.
Viszont: valóban fel lehet fogno FPS-ként is a játékot csak itt nem stukkerrel, hanem egy q.va nagy hajóval lődözöl. Pont ez a játék szépsége, hogy bármilyen oldalról lehet közelíteni. -
kisviku #7544 Hülyéskedek... :)
Köszönöm a megtiszteltetést és a rangot.
Más.Kicsit folytattam az eredeti sztoriját is a játéknak és arra jöttem rá, hogy a küldetések megint bugosak...Hát ilyet?!
Már az előző részeknek sem a sztori volt az erőssége, de itt...
Most kábé ott vagyok, hogy a tiltott Argon szektorból kell kimenekítenem két Terran-t, de hiába várok, hogy "ugorjanak" má' ki az állomás ablakán, ló*szt sem jönnek.Persze az Argonok meg lőnek engem.Még jó, hogy van ez előtti mentésem is.
De hát szánalmas az egész...Mondjuk már csak halkan megmosolygom, nem létező bajuszom alatt az egészet.
A bátyám volt a Battlestations Midway és a Pacific egyik fő fejlesztője, de náluk nem volt megengedett, hogy a küldetéseket úgy csinálják meg, hogy a user ne tudja végigvinni technikai bug miatt...
Tényleg csak mosolygok az egészen. -
Gunslinger #7543 Szívesen máskor is :-) -
Gunslinger #7542 Egosoft fórumon most olvastam, hogy valaki úgy szerzi a 4 fighting csillagos tengerészgyalogosait, hogy mindig megveszi az összes raktáron lévőt egy Military Outpostból aztán kirakja őket az űrbe a raktérből és várja, hogy respawnoljanak a marineok az állomásra, aztán ha nincs 4 csillagos megint megveszi mindent, kirakja őket űrsétára és így tovább. Hát igen, így is el lehet baszni a milliókat :-D -
#7541 Kösz a gyors választ :D -
Gunslinger #7540 Két módon lehet javítani sérült hajót:
1, Kiszállsz a masinából (shift+e) és az űrruhád repair lézerét használva megjavítod szép lassan és ingyen.
2, Bedokkolsz egy tetszőleges neutral vagy friendly shipyardba és ott kiperkálod a javítás költségét, ilyenkor várnod sem kell, egyből kész a hajód.