X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak legyen a raktérben (létfentartó rendszerrel egyetemben) a delikvens, meg szatellitek. Ezután bemész a lehetõ legközelebb a középponthoz és ott kidobsz egy szatellitet. Utána mehetsz a következõ helyre amint megkaptad az új helyszínt. Kirakod azt a pár darabot (3 ha jól emlékszem), aztán várni kell és majd értesítenek hogyan tovább.
Ja és fontos, hogy miközben ilyen feladatot csinálsz ne váltogass hajót és ne szállj ki a sajátodból, hacsak nem ez a feladat. Máskülönben megváltoznak azok a paraméterek amikhez a feladat kötõdik. Ilyenkor ne vegyél és ne is szerezz új hajókat, csak a feladattal törõdj.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
beszólsz meghalsz
beszólsz meghalsz
beszólsz meghalsz
a palit meg amugy elég mesze töle de ugyanugy split teületen szedtem fel miközben egy m3 as elhagyot halyot elfoglaltam azt látom ot egy muki az ürben hát vegyük fel azt csak lesz v mi de csak gondok lettek
volt amikor az argon m 148as szektorba kellett vinni valami cuccot a mercurymon csak aszállítmány seta meg pajzs volt erre belépek mondja hogy ja én hoztam a szállitmányt dokkoljak be nemtom milyen bázisra szépen elindulok erre meg nekem ugrk aza összes hajó meg végig mondják h huzzak innen mert szétlõnek aztán mentés ujratölt aztán jó volt
beszólsz meghalsz
beszólsz meghalsz
beszólsz meghalsz
amikor meg kidobtam egy trading stationál akor szépen bement azt rá tiz másodpercel a halyómbol szált ki megin és meg is adta a küldit ami nem müködik
beszólsz meghalsz
nekem meg sikerült megoldanom a kidobásával de most meg rögtön a küldi következö zésze hülyült meg mer most meg azt nem fogadja el h belépek a megadott szektorba és igy megin nem tudok továblépni azt lehet h az lesz h viszamek a palis problémához azt a rakteremben el lesz azt amig nem adják meg az uj küldit adig dobom majd ki azt talán nem zavar be.
beszólsz meghalsz
felvettem egy rohadt terran palit az ürben az egy trading stationál kidobtam be is ment azt jön az üzi h kaptam egy kis kiegészitést a fõ küldimhez :vegyem fel a palit azt inentöl ugyanaz mind volt menjek el a szektorba és rakjak le egy szatelitet de mivel h a palit hiába veszem fel bármijen hajóval nem fogadja el igy a küldivel nem tudok továbhaladni
probáltam kinyirni de sajna cheat et használ igy halhatatlan
Én eme bonyodalmak elkerülése végett minden ilyen scriptet berakok egy pakkba és lesz belõle .spk, amit már kezel a plugin manager. Elvileg települ is a ScriptPackager a PluginManager-rel együtt.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
legalábis más gameknél igy szokott leni, a plug manager meg nem is látja az a másik.
Mod esetében a bekapcsolást a játék indításánál kell eszközölni (esetek 75%-ában), mikor kiválasztod hogy melyik mod mûködjön (modokat amúgy sem plugin manager-el teszed fel, hanem bemásolod a megfelelõ helyre és majd induláskor, mielõtt a játékba belépnél a modok közül kiválasztod azt az egyet amit mûködtetni akarsz).
Scriptekhez kell általában a plugin manager, máshoz nem.
Bekapcsolás az lehet annyi, hogy aktiválod a script editort, netán az artificial life settings menüben bekapcsolod a megfelelõ opciót (normál game menübõl elérhetõ ez utóbbi).
Angoltudás nélkül meg bajban leszel, mert ritkán merül ki pár szóban mindaz, amit egy script bepakol, fõleg gyárak/kereskedelem és ezek mûködtetése kapcsán. Szótár sokat tud ám segíteni. 😉
A linknél meg menjél le egészen a Station Building/Station Management/Trade Scripts részig és csak azokat böngésszed át, mert ezek szerint neked azok kellenek. A nevükbõl (amit szótárral 1-2 perc alatt megértesz) kiderül mégis nagyjából mirõl van szó és ha érdekel akkor elolvashatod a bõvebb leírást is.
amugy amit linkeltél azal csak az a gondom h az angol tudásm elég kicsi igy nem is szoktam elolvasni igazán
jah amire kéne nekem az a gyár épités meg a kereskedelem nagyrészt a töbi melékes.
az itt felsorolt modokat már végig néztem azt amiröl tudtam h mi azt betetem de fökép csak a scripteket tudtam.
Plugin Manager mindenképpen kelleni fog, de emellé ami tetszik innen:
Mod gyûjtemény egy helyen
Itt ráböksz valamelyik modra és elvisz a leíráshoz. Azt elolvasva el tudod dönteni hogy kell neked vagy sem.
De az Aldrin Plothoz teljesítve kell legyen a Terran+Goner+Final Fury plot is a Hub elsõ lépcsõje mellett. Ha ezek mind együtt vannak, na azután lehet belevágni az Aldrin plotba.
Elég jó bevétele lehetett Egoéknak...
Az lenne a kérdésem, hogy használja -e itt valaki az FDN-t. ( Logain Industries Freight Distribution Network ) Szerintem nagyon jó dolog és teljesen kiváltja a complexeket ami miatt nem lesz tele a szektor pókhálóval és a gépnek sem kell õket rajzolgatni a hajóknak meg kerülgetni... A kérdésem, hogy lerakok valahová egy Node-ot a világ másik felére pedig egy másikat akkor azok között tudok-e árut mozgatni valahogyan ?? Mert nekem sajnos ez valahogy nem akar mûködni. Lehet ilyet csinálni?
mivel h a módokban meg miegyebekben nem vok járato igy kéne egy kis tanács h melliket éri meg felrakni (mellik bövit rajta a legtöbet a grafot nem beleértve)?
megvettem a gamet de amillen pehes vok több mind 5 orát szenvedtem vele mire elindult.
de már jóóóó 😄
天使たちは私を見守る
Nem kell mindegyik gépre a játék, a teljes EVE-bõl is csak egy példány van, részletekben, összehangoltan.
天使たちは私を見守る
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Ez már a beszélgetés elején kiderült.
Ám mit is beszélek, nem értünk mi ehhez... Inkább hagyjuk.
Én errõl beszéltem, te mirõl? Mert az már nem X!
Nem lehet capital hajóm! Ez milyen mûsor lenne?! Gagyi!
Azt sem írtam, hogy az összes regisztrált tagnak egy szektorban kellene lennie. Sõt, ami azt illeti igazán részletekbe bele sem mentem.
10-15 szerver? Álmodozz csak! 10-15 szerverpark esetleg elbírná az elképzelésed rengeteg optikai kábellel összekötve.
X3 motor? Hát akkor másikat kell írni, ami bírja az adatküldést. Persze ez biztos, hogy nem csak úgy megy, de gondolom ezt az Ego is tudja.
Nem kéne annyi bejelentkezett felhasználó, hogy legyen élet az Xverzumban. Hisz mint minden online stratégiai játékban nem áll le a termelés, ha csak te nem állítod le. X-ben meg nem is lenne lehetõség leállításra. Így kereskedni mindig lehetne. Így a lakott szektorokba, minek NPC gyár vagy hajó.
Ki lehet alakítani néhány szektort harci térré, ahol NPC vs Player lenne más-más nehézségi szintben. Nameg persze a faji háborúk sincsenek kizárva, hisz Argonok utálják Paranidokat, viszont Boronokkal nagyon jóban vannak. Ki milyen fajt választ, aszerint választja ellenségeit, barátait.
Vállalható lenne küldi az EQ-ban vagy SY-on. Sõt, mi is feladhatnánk küldit. Persze angolul.
És utoljára: azt hogy én minek megyek és minek nem, azt NEM TE HATÁROZOD MEG!
Az elsõt tudtam a második viszont meglepetésként ért 😮
天使たちは私を見守る
Egyébként az elhelyezkedésnél nyilván oda teszik a szervert ahol a legjobb áron tudják szerezni, vagy pedig oda ahol a legtöbben fognak játszani. Szerintem.
Amit te leírsz az nem X-online, inkább Tomonor-online.
天使たちは私を見守る
Elõször is, a játék az X3-TC után VAGY X-Tension idejében játszódik. Az univerzum tulajdonképpen 10-15 szerverbõl állna, egy szerver 1 szektorhalmazt látna el, amely kb 10-15 szektorból áll. Így picit jobb eredményt érnénk el lag terén mint a Taikodom. Arról nem is beszélve hogy a szerverek a föld közepén, UK-ban lennének elhelyezve, így mindenki ugyanolyan jól járna.
A motor leginkább az X3 motorhoz hasonlít grafikailag, de nincs benne korlátozás fizika téren, így variálható lenne kiegekkel, pl bolygóralandolás.
Egy játékos kiválaszthatná hogy melyik fajba kezd az 5-6 közül (terránok, que?). Minden fajnak meglennének az elõnyei illetve korlátai, például a Teladiknak nem kell adót fizetni minden egyes árucikk után, Splitek 2x nagyobb dmg-t okoznak és 2x gyorsabbak, Boronok 2x több pajzsot kapnak illetve regenerálódó hull-t, Paranidok 3x erõsebb Hull-t és szintén regenerálódó hull-t, Argonok mondjuk mindenbõl kapnának egy picit illetve a Terránok gyorsak és halálosak lennének.
A szektorok megnõnének, egy szektor tartalmazná az összes bolygóját amit elõír a játék, amelyek látogathatóak lennének. Mivel nincs több SETA, így a Quantum Drive jönne szóba, olyasmi mint a Cruise mode a Taikodomban, a lényege hogy lenyomva egy gombot, betölt aktiválódik így nagy sebességre teszel szert, ám közben nem, vagy nehezen tudod írányítani a hajód. Minden bolygónál lenne egy Trading Station, amely a bolygót képviseli, így dinamikus lenne az economy.
Gyárakat és kapitális hajókat az úgynevezett Cégek és Céhek vehetnének, de lenne rá szabály, és korlátozás is hogy mit hova rakhatnak.
Tehát az univerzum nem lenne szabad. Folyt.köv. soon.
Egyébként a jelenlegi X nem alkalmas online térhódításra, kevés benne a lehetõség. Sokat kéne még dolgozni ezen.
Persze lennének fanok akik játszanának vele, de gondolom az Egosoft se akar pár ezres tömeget. Ha majd 1x megcsinálja akkor az nem ilyesmi lesz. 😄
Elõször is, npc-kre szükség van. Questek, economy, stb. Játszottál már akár egyetlen ûr MMOG-vel? Mindenütt vannak NPC-k. Annyi játékos egyszerre nem játszana a játékkal, hogy betöltsenek minden szektort, ráadásul mindenki (mint mindig) a fõ szektorokban tartózkodna, tehát Argon Prime csak úgy simán tele lenne.
Másrészt: X3 Engine. Amint mondtam képtelenség, ha akarod elõszedem a topikot amelybe próbállgatták, de nem jártak szerencsével és kb 7 féle módon nekifutottak. X3 motor egyszerüen NEM képes folyamatos online adatküldésre. Az X3:R és X3:TC motorja teljesen ugyanaz, tehát megint csak fail volt amit írtál, a kódolás más, és tulajdonképpen amitõl szebb a TC az X3R-hez képest azok a feljavított shaderek és a Suns as Lightsource kivétele.
Az 5. pontod alapba az X univerzumot gyalázná meg, mindenki szinte 'Rohadt Easy' módba kezdene egy gyárral... Ezt nem gondoltad végig rendesen.
Továbbá, ha minden játékos birtokolhatna egy vagy több gyárat, az azt jelentené, hogy 300 000 játékosnak van mondjuk 3-4 gyára, számold ki. Ezt a szerver nem bírná. Épp ezért korlátozzák az ûr MMO-k hogy max csak Corporációknak és klánoknak lehessen építménye. A hely igényrõl nem is beszélve, illetve arról hogy a gazdaságot hogy felborítaná hogy Home of Light-ba és környékébe van 300 SPP...
6. A kommunikáció nem csak egy nagy flood és lag halmaz lenne ez esetben, hanem percenként kapcsolná le magát a szerver.
Mégvalami: az X3-as motort nem mindenki gépe kezeli. Ezért az X2-es motor lenne optimális talán egy X MMO-hoz, ám az már régi, és annak is voltak korlátai ha jól emlékszem.
+még azt is megemlíteném hogy a jumpdrive valami rohadt nagy csalás lenne.
Tehát összeségében, te ne menjél X-szériás MMO játékot készíteni.
Topikot pedig lehet nyitni róla, de nem a játékok topikjában, ugyanis a fórumszabályzat kimondja hogy csak a bejelentett játékoknak lehet topikja. Á la saját fórum.
1. A játék alapból adott: X3 Reunion, TerranConflict.
2. A szervernek nem kellene az egész játékot futtatnia, mert akkora szerver nincs és nem is lesz egyhamar.
3. Mindenki gépén ott van valamelyik játék vagy mindkettõ ergo mi futtatjuk a játékot olyan grafikával, mit gépünk megenged.
4. Minek NPC-k a játékba? Fõleg állomásokra gondolok. Bõven elég lenne egy SY és EQ.
5. Minden játékos regisztrációkor kap egy gyárat full raktárral, hogy legyen mibõl gyártani. Helyzetét a játékos határozza meg. Ezzel biztosítva az életet az Xverzumban.
6. Kommunikáció: bõven elég lenne a szerver felé küldeni hajóink koordinátáit és gyáraink anyagkészleteit (a gyár helyzete nem változtatható lerakás után) rövid kódokkal, amit a szerver szétküldene és a játékos szgépe dolgozná fel és rakna rá textúrát. Ezzel nagyon megrövidûlne az adatküldés. Hiszen Mo-on a feltöltéssel van a nagyobb gond, nem a letöltéssel (bár néhol még azzal is).
Én valahogy így képzelnék el egy mûködõképes X-Online-t.
Amúgy nem ártana lassan egy topicot nyitni neki, mert ez gyakran elõforduló téma ahogy nézem.
天使たちは私を見守る