12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • tomonor
    nem csesztek el semmit ;) Reunion is ilyen volt, TC is ilyen... Egyszerűen nem bírja el a géped.
  • Boron Power
    Először én is nagy vagányan full grafikán toltam, gondoltam 1 éves játékhoz, még régebbi enginehez bőven elég a gép.

Ment is jó darabig, asteroida és complex nélküli szektorokban most is menne, de ahova beköltöztem (map jobb alsó sarka) az tele van asteroidával, egy 70 gyáras komplex van már benne, és a Player HQ is.

Ott ha felé fordulok FPS lagg, ha elfordulok tőle megint normális minden.

Valószínűleg elcseszték a grafikus motort.
  • kisviku
    Ja, folytatom még.

A másik dolog meg az engine.Biztos, hogy vannak sokkal jobb engine-k, melyek merőben mások, nincs akkora erőforrás igényük, de azok meg brutálisan drágák a fejlesztő cég számára és az már sok mindent befolyásol.
    Egyik szemem sír, másik nevet,mikor a Terran Conflict erőforrás igényére gondolok.Örülök, mert végre fel tudtam kapcsolni maximumra mindent és normálisan fut, még a PSG lövésnél is (!), mely ha emlékszünk, a legnagyobb lassulást okozta mindig is.
    Ugyanakkor sírok, mert ahhoz, hogy ezt az élményt egy játékos élvezni tudja, ki kell adni vagy 300 ezret egy gépre...Persze ők nem a magyar piacra és nem a magyar fizetésekhez készítik a játékot.

Nem akarok nagyon eltérni a tárgytól és előre bocs az off-ért, de megmondta a bátyám is, hogy a BSP-t és a BSM-et (Battlestations Pacific és Midway) azért nem adták ki magyarul, mert nem piacképes.Még csak nem is Európa a legnagyobb piac, hanem Japán és az USA.Sajons még mindig ott tartunk, hogy nem tudunk megfizetni egy játékot és/vagy a hozzá tartozó számítógépet.
    Egy nyugati user-nek egy ilyen gép, mint amire én fél évig spóroltam egy havi fizetéséből vagy a zsebpénzéből kijön.
    A másik dolog meg, hogy mivel PC-s játékról van szó, ha el is ba*ák a megjelenésre, ott a patch...majd azzal kijavítják.Így volt az X2 és X3 esetében is, meg az említett PSG-s lassulás ügyében is.
  • kisviku
    Háát, lehet.Bár nekem a konfigom Intel Core I5+Ati HD4890+4 Gb ram+Win7 Ultimate 32Bit.
    A játék nálam tökéletesen fut minden maximális beállítása mellett.
    Egyetlen helyen tapasztaltam lassulást, egy Terran szektorban a sztori végrehajtása alatt, de akkor is csak, ha kidokkoltam az állomásról.Pár percig laggolt, aztán elmúlt.

Érdemes belegondolni, hogy az X részek sosem arról voltak híresek, hogy az ajánlott konfigon elfutottak, ráadásul sosem használta ki a géped teljesítményét.
    Anno, az X2-nél volt olyan, hogy megvettem az akkori zsír új Nvidia 6800-as kártyát majd' 130k-ért, ami a leggyorsabb volt akkoriban.A játék döcögött rajta...sokan emlékeznek, mennyit ócsároltam akkoriban az egész Egosoft-ot :)
    Ugyanakkor azt is érdemes fontolóra venni, hogy rendkívül részletesen és szépen kidolgozott a játék, tehát egy óriási komplexum megjelenítése iszonyatos erőforrást igényel.
  • Phoenix lord
    remélem csinálsz hozzá 1-2 ütős küldetéssort is :)
  • tomonor
    jahh, amúgy elég bugos. Modomba kijavítom.
  • Gunslinger
    Ilyet tud a shipyard? Ezt nem tudtam. Ha lehet nyersanyagot szállítani, akkor elvileg raktárazni is tud mindenfélét, de ilyen modot még nem láttam. A Military Outpost hasonló még a PHQ-hoz, de az sem tud gyártani.
  • tomonor
    úgy értettem, hogy azon az elven működik, mármint szállítasz neki nyersanyagot, és összerakja neked a hajókat.
  • Tillabilla
    Köszönöm szépen
  • Gunslinger
    Nem beírni kell, hanem a kurzort mozgatni, ahogy meg szoktad mondani egy hajódnak a command consoleban a Move to pos paranccsal, hogy pontosan hova menjen. Előjön a szektor térkép és ott kell becélozni a koordinátákat. A saját hajódnak kell kiadnod a move to pos parancsot, amiben ülsz, de ha nagyon nem menne, akkor egy másik hajódnak add ki és ő odarepül helyetted, ugyanaz lesz a végeredmény.
  • Tillabilla
    Még egy kérdés hol kell beírni az autópilótának a koordinátákat mert nem tudom hol kell?
  • Gunslinger
    Jóval többet tud, mint egy Shipyard. Shipyardban nincs sparyshop, reverse engineering sem és raktere sincs a felszereléseknek. A PHQ amolyan EQ dokk és Shipyard keverék.
  • tomonor
    lehet, de csak scripttel. Amúgy teljesen úgy működik, mint a PHQ.
  • Tillabilla
    Köszi szépen az információt
  • Gunslinger
    Nem. HQ-t lehet szerezni egy plot során, ami sokkal többet tud egy Shipyardnál.
  • Gunslinger
    Pontos koordinátákat kaptál, az első az X tengely, a második a Z és a harmadik az Y elvileg. Állítsd be az autopilótát ezekre és odavisz.
  • Tillabilla
    Shipyardot lehet venni?
  • Tillabilla
    Na jó de így biztos nem fogom megtalálni melyik tengely felé kell akkor mennem?
  • Gunslinger
    Az Osaka sztem tök szép hajó, nekem nagyon tetszik, ami eléggé elbaszott formatervezésű az inkább a Tokyo. A Tyr amúgy pusztán a fegyverkapacitását nézve papíron erősebb lenne az Osakánál, 8-al több ágyú fér fel rá, persze a gyakorlatban nem lehet maximális pajzs mellett maximális számú PSP és SSC-vel felszerelni.
  • Tillabilla
    Köszi szépen remélem most már megtalálom
  • Boron Power
    Az adatait nézve tényleg jobb az Osaka, de nagyon nem szép. Meg mivel széles, nehezebb az orr, valamelyik oldal és mondjuk a felső tornyokat egy célra tartani, hogy minél több ágyú lőjjön.

Ha nem jön be a tyr, akkor marad a csúnya :)
  • Gunslinger
    Az egész rendszer el van toszva, meg a többi Terran is, ahol nincs normál jumpgate, egyáltalán nem is reagálnak a hajók a Jump and fly to pos parancsra, Aldrinban ráadásul a nagy szikla miatt szarul is navigálnak.
  • Gunslinger
    Lesznek, lesznek, a Goner plotban mondjuk nem igazán :-) Tyr sajnos el van cseszve a kis rakterével, fel sem tudom maximálisra fegyverezni úgy, hogy szignifikánsan erősebb legyen, mint az Osaka. Utóbbinak nem hogy jóval nagyobb a raktere, de a pajzsa is gyorsabban töltődik vissza, igaz 10-el lassabb is a végsebessége, de én jobban megkedveltem, mint a Tyrt. Amúgy én egy szem Skirnirrel végeztem ki a plot végi hatalmas Xenon flottát, közel az összes Shadow rakétámat ki kellett lőnöm, de nem is jöttek 20km-nél közelebb :-)
  • Boron Power
    Aldrinnal azt csináltam, hogy vettem egy Spitfyre-t, feltuningoltam a sebességét a maximumra, raktam rá egy explorer software-t, és felfedeztettem a szektort. Több darabban, mert középen az a sziklagolyó bezavar, ezért a keresés középpontjait távol tettem tőle.
  • Boron Power
    Lásd kivel van dolgod, odaugrottam. Bedokkolva a koordináták:
    100
    13,9
    100
  • Boron Power
    Ja, nem kezdtem el sem azt, sem a Goner Plotot. Először le akarok gyártani 2-3 Tyr-t, hogy kiélvezhessem, ha nagyobbb csaták lesznek :)
  • Tillabilla
    Azt keresem csak nem tudom hol van bolyongok a gépeimmel de nem találom olyan nagy az Aldrin
  • Tillabilla
    Nem sajnos már vagy 3 órája keresem
  • Gunslinger
    1, Ilyet nem lehet, csak ha beleülsz fizikailag.
    2, Kell hozzá Trading System Extension a hajódba amiben ülsz és a célszektorban kell lennie hajódnak vagy műholdadnak. De legegyszerűbb ha veszel Trade Command Software MK3-at és hagyod, hogy a teherhajód maga válassza ki az optimális profitot adó útvonalat, az úgy egyáltalán nem működik, hogy mindig két állomás között kereskedjen, mert úgy 1-2 kör után megáll az élet. Játssz még egy kicsit és rájössz magadtól, hogy a kereslet és kínálat dinamikus, ez nem a Freelancer.
  • Gunslinger
    Nem lag lesz az, az csak hálózati kommunikációnál lehet, egyébként az SPP-k miatt van, külön számol minden pici napelemcella tükröződést, eléggé erőforrás igényes. SPP nélküli complex akármekkora is nem szaggat, legalábbis nálam, az SPP-s verzióknál meg belassul. Az önmagában álló hatalmas Terran SPP-knél is van hogy belassul, ha közel megyek és egyre részletesebben kerül megjelenítésre.
  • Gunslinger
    De ezek szerint bele sem kezdtél. :-) Gyakorlatilag az Aldrin 2 rendszerben kezdődik a plot. Ott már van kiépített Terran állomás, ott gyülekezik a Terran flotta, hogy elinduljanak felfedezni a rég elveszett kolóniákat. Csak komoly flottával szabad belekezdeni, mert a túloldalon elég masszívan gyülekeznek a Xenonok. Amúgy szerintem a legjobb plot a TC-ben, logikus és izgalmas a történet vezetés az alap plothoz képest.
  • Boron Power
    Ja, az aldrin 2 gondolom az Aldrin pot végigtolása közben kerül elő, de azt még én sem toltam végig.
  • Boron Power
    Ezt a gyárat is megtaláltad: Aldrin Experimental EMPC Forge?
    Nálam ez most is tele van.

Springblossom túl jó is sztem. M6-os, nagy pajzs, erős, bár csak közelre ható fegyverzet, és olyan gyors mint egy kis vadászgép.
  • Tillabilla
    Sziasztok hogz lehet eljutni az aldrin 2 be?És hol tudok veni experymental electro magnetic plasma cannont mert az aldrinba minden gyárban üres és nem tudom felfegyverezni a spitfiremet.Szerintetek a springblossom jó hajó?
  • Boron Power
    Az normál, hogy a játék laggol mint az állat, ha egy 50+ állomásból álló complexre nézek? Nem értem ez miért dolgoztatja meg ennyire a videokártyát, ennél összetettebb, minden fűszálat mozgató játék is gond nélkül megy. (nvidia gtx260 oc, q9400, 4gb ram, win7 x64)
  • tomonor
    igen, így van ez az X2-ben. Aminek van saját topikja is. Ha lehet legközelebb ott tárgyaljátok ezt meg.
  • Zilo85
    Ügyes. Majd kipróbálom.
  • Phoenix lord
    nah akkor a következő leírás spoilernek számít nem tom hogy jól csinálom az elrejtését ha nem akkor sorry :( (ez a kis trükk repuromlással jár)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a 3.küldetés végén ne menjünk elenának jelenteni hogy megjöttünk a trade ablak megnyitásával a hq-n adjuk el a hajón lévö pajzsot,fegyvert ugye a hajót visszaadjuk a kp-t nem
    az így megszerzet pénzel baktassunk el kingdom endbe majd vegyünk egy makót hozzá 2 GPAC
    (gamma partice acelerator cannon) mentés majd go a boron rendszerekbe barrakudákat támadni a repu miatt nem lesznek ellenségesek egy darabig arra azomban figyeljünk hogy a repu ne legyen ellenséges mert akkor nem tudunk leszállni a boronoknál..
    ha barrakuda lövésből megvan a lé vegyünk egy ion disruptort is a makóra és ezzel már nekieshetünk az argon nováknak(mentés) (ittis figyelni a repura) lőjük őket de figyelem akorra lesz kb. ellenséges mire leszedtük a pajzsát úgyhogy a hátsó turrentre figyelni !
    drukkoljunk hogy kugorjon a pilóta és hopp! meg is van a nova:) fegyót szoftvert átpakolni
    makót eladni a pénzből megjavítani a novát(figyeljünk a sérülésére ha nagyon lebontottuk akkor eladni és megin megpróbálni) és máris megvan a nova még ha nem is 100%-os de megvan :)
  • Boron Power
    B@szki Tyr reverse engineering 2 nap 15 óra. Az igen.
  • bleifrei
    két kérdésem volna.
    1. hogyan tudok távoli, saját hajót irányítani(nem command console-ra gondolok, hanem úgy, mintha benne ülnék)?
    2. van bármilyen szoftver, amit tudok használni árak feltérképezésére? megvan az első pár millám és vennék egy teherhajót, csak nem tudom melyik két szektor/állomás között cirkáljon. ugye nem kell cerkát és füzetet ragadnom, hogy lekörmöljem az aktuális árakat minden szektorban ahol éppen járok.

köszi!