X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet...de ma is már vagy 3-4órát olvasgattam...olvastam a manualt, fórumokat is..:S
Elõbb meg már ki****tul fel****ott..:S
(bocs a csunya szavakert..😛)
A billentyuzetem kettétört...nade megszereltem....
Kicsit felhuzott hogy kaptam egy közepes nehezsegu kuldetest 1darab hajot kellet volna leloni...az se sikerult...xD
Mondjuk lehet hogy nem volt gyenge mert rajtam kivul meg vagy 4en lõtték...
Az az egyetlen bajom hogy kurva lassú vagyok...72m/s....minden megy vagy 150-300al semmit sem érek utol....szoval a gyorsasaga miatt az az ellen urhajo simán szétlõtt....azt se tudom mit kellene tennem mikor szembelõnek...mer semmi idõm kitérni elõle ezzel a hatalmas gyorsaságú hajóval..:S
NONPLUSZULTRA
Nem csinálsz semmit rosszul, csak tanulsz éppen. Javaslom vedd sorra a topic fejlécében szereplõ linkeket, majd próbálkozz újra a játékkal, és utána kérdezz megint. Sajna ebbe a játékba nem lehet csak úgy belepancsolni, elég sokat kell utánaolvasni de ne félj, minél többet értesz meg belõle lépésrõl lépésre, annál jobban fog tetszeni.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Hali mindnekinek...
Tegnap kezdtem a játékkal játszani.
Már órák óta tolom, aminek nagy része hogy fél órákat repülök egyik állomástól a másikig...a hajóm már sérült 5000be kerül megcsinálni, küldiket nem tudok csinálni, mert mindegyikhez kell valami (transporter, nagyobb rakterû hajó stb.), szal néhány kisebb harci küldit tudtam csinálni, 2-t...azt is kb órák alatt adta be a játék...pénzem 1100credit...és a hajóm csak 72vel megy míg a legbénább ellenfelek is 300al...szal kb semmit sem tudok csinálni, nem tudom elkezdeni a játékot normálisan....valaki segítsen hogy mit kellene tennem vagy mit csinálhatok nagyon rosszul..:S
Nem ilyen egyszerû, Terran hajókon belül igen nagy a szórás, szinte gyerekjáték egy Aegirt vagy Skirnirt elfoglalni, de a Tyr-el keményen meg kellett szenvednem, vagy ötödikre sikerült, Odint azóta sem tudtam foglalni, általában át sem jutnak a burkolatán, még a mindenbõl 5 csillagos veterán marine-ok sem, viszont Xenon hajót meg még egyáltalán nem sikerült magamévá tennem. Még egy vacak P-t sem.

Terran, Xenon, aztán a többiek, kb így mennek nehézségi sorrendben.

gallardo
Kösz mindjárt ki is probálom. Most foglaltam el egy Skirnirt. Olvastam, hogy a terran hajókat nehezebb elfoglalni, de egyszerübb volt mint azt gondoltam(mind a 10 marine túl élte). Lopok a kalózoktól 1-2 Ospreyt aztán jöhet a Q.

Ha elég jók a mechanical és engineer skill értékeik a marine srácoknak (4-5 csillag esetén már nem rongálják komolyan a megszállni kívánt hajót, míg ennél gyengébb értékekkel azért alaposan amortizálják azt, sõt a kopaszok esetén simán elõfordulhat, hogy fel is robban a célpont a megszállás során), akkor nyugodtan gyilkold le 50%-ra vagy az alá a célpont hajó burkolatát. Ezzel csökken a max sebessége is, így nem kunszt utolérni a kidobott mariskáknak az M6-os gépet sem.
Ideális célpontnak a pirate osprey mondható. Még nem nagyon találkoztam köztük olyannal ami nagy sebességgel közlekedett, sõt az átlagos kalóz variáns eléggé lassú.

Kifejezetten jó a CIG ilyen feladatra. Az ugyanis kis idõre (1-2 sec) leállítja a célpontot (csak mozgásilag). Ha vadászok ellen veted be ezt a fegyvert, akkor el is taszítja az áldozatot mindemellett, de M6-nál már nem nagyon lökdös, csak bénít.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

gallardo
2-t foglaltam el és átlagban fejlödtek egy csillagot (respawnolnak magyarul végtelen van belölük), egyébként a repum 1-2 százaléknál többet nem romlott mivel elnézést kértem a hajótól miután bejutott a boarding team, de nem értem hogy kell elfoglani ezeket az m6-osokat. Boarding poddal eltalálni nem lehet és ha kidobom a marine-oket akkor 30-al nehéz utolérni egy hajót ami 110-el megy.

2 csillagnyi fight skill miatt csináltad? 2 csillagost, sõt ritkán még 3 csillagos fight skilles marine-t is lehet venni Military Outpostokban, ezért kár volt elpocsékolni egy bérelhetõ TL-t, meg rontani a reput az adott fajnál. Rohadtul nem éri meg. Ha van valami tétje, szvsz csak akkor jó biznisz a repu rontás, pl. a már említett Hyperion Vanguard és két Agamemnon miatt bõven megérte hogy ideiglenesen haragudtak rám a Paranidok. Egy vacak TL-ért meg 2 csillagos fight skillért nem éri meg. Arra ott vannak a kalóz M6-osok. Annyi van belõlük, mint a szemét, gyakorlatilag a fight küldiket elvállalva végtelen mennyiségû rendelkezésre áll, míg TL-bõl tényleg csak pár darab kószál itt-ott.

gallardo
Most foglaltam el a második TL-t, azért jó mert kihívom egy unknown szektorba aztán pls stop your engines berepülök felé és még csak lõni se tud engem. Sajnos mindkét akcióval 1-1 embert vesztettem. Most már meg van nekik a 2 csillagos fight skill. Megyek is megnézek magamnak egy Centaurt vagy egy Ospreyt.

Ahogy Gunslinger is említette, legjobb a kalóz M6-os hajók ilyen célú betámadása. M6-on úgyis csak maximum 5 marine van. M7/TL/M2/M1 hajókon 10+ és egyéb védelmi berendezéseik is lehetnek.

Ha a csapatban nincs legalább 1-2 2*-os katona, akkor tuti lesz veszteség még kopaszok ellen is. Ilyen 1-2*-os srácok meg összevadászhatóak azért kis odafigyeléssel és a túlélésük is biztosabb. Az eddigi legerõsebb ellenfeim Terran hajók védelménél voltak. Ott volt már 2*-os harci tapasztalatú védõ is, meg védelmi rendszer (ez átlagban 2*-os harci tapasztalatú ellenfeleknek felel meg). Ez így együtt nagyon komoly veszteségeket okozott. A hajók többségében azonban szinte mindig tapasztalatlanok, esetleg 1-2 1-es fokozatú baka ücsörög. Védelmi rendszer is elég ritka és egy scan úgyis kideríti hogy van a célpontnak vagy nincs. Ha van és nem elég tapasztalt harcászat terén a boarding party-nk, akkor jobb szétlõni a célpont hajót mint megszállni és elbukni az értékes csapat egy részét (úgyis átlagban többe fáj egy-két rendesen kiképzett marine mint egy megrongált M6).

Részemrõl én a kalózok mellett a Terran hajókat vadászgattam lelkesen és persze a Paranid Hyperion Vanguard volt még elõkelõ helyen a levadászandó hajók között. M7-bõl csak párat támadtam be ilyen céllal és általában több csapattal, több hullámban gyengítettem le a célpontot. TL-re nem pazaroltam energiát (bár egyet azért foglaltam kíváncsiságból meg hogy ne kelljen venni de azért a Goner plot számára szükséges állomás szállítás meg a késõbbi gyûjtögetések számára legyen egy mobil bázis), M2 és M1 meg nekem már túl nagy. Nem tudom élvezni a velük való játékot.

Valamit azért tisztázzunk. Ez itt nem chat, így van idõ elküldés elõtt újraolvasni a szöveget. Én is sokszor elütöm a beírtakat, mert az egyik kezem kicsit gyorsabban jár, mint a másik, gyakori a betûcsere, de a kollega úr nem elütéseket produkál, hanem egyszerûen olvashatatlan amit ír. A böngészõ is segít a beírás hibáinak kiszûrésében, mert szépen aláhúzkodja, amit nem tud értelmezni, csak fél percet kell még a dologra szánni.

Tiszteljük már meg egymást azzal, hogy érthetõen megfogalmazzuk, és legalábbis minimális helyesírással tesszük közzé, mi a problémánk. Fõleg, ha kérdése van valakinek. Én ugyanis a második szónál detektálom, hogy olvashatatlan a beírás, így átugrom az egészet és ha tudnám is a választ a kérdésre, az csak akkor derül ki, amikor valaki végigszenvedte magát a kérdésen és válaszolt és azt olvasom.
Aki ennyire trehány módon és a többieket ilyen szinten lenézve fórumozik, az nem érdemel választ...

Kalóz M6-oskon gyakorolj, azokat el lehet foglalni, a Xenonokét nem. TL nem is értem hogy jutott az eszedbe, alig van belõlük a játékban, fajonként van vagy 4-5 maximum, Yaki Ryuból meg asszem csak kettõ.

gallardo
Melyik hajót érdemes elfoglalni ahhoz hogy fejlesszem a marine-jeim fight skill-jeit? Mindenük 5 csillagos kivétel a fight. TL-t probáltam de sajnos mindig vesztek valakit.

hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó hajó
legközelebb hiába irom akor se fogom tudni hogy kell irni igy a google keresö a barátom a ,hogy jól irjam le.
sory
sajna a helyesirásom pocsék igy mindig viszaszoktam nézni h mit irtam és javitom ami hibás ,de nem mindig van idõm rá, ezenkivül van néhány dolog amit röviditve használok (megszokás neten) ,de megprobálom normálisan leirni majd ,van ahol betüket hagyok ki meg miegyéb ...
meg ahogy néztem most ezt az öz es dolgot azt tényleg nagyon elirtam
,az valami ojan akart leni ,hogy "jön az üzi (üzenet)és fordulhatam visza mer jötek a xenon-ok"
mégegyszer elnézést
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
halyók

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Vitez77
A gond az hogy engem is a tartalom érdekelne (s ha tudok akkor segítenék is), de pl a " jön az öz és fordulhatam visza me jötek a xenon-ok"-nál azt sem tudom mit írt 😛 Ennyit a tartalomról.

天使たちは私を見守る

xD na jó, inkább visszaírom, nehogy megvádoljanak moderátori visszaéléssel...

Ám itt egy kis emlék 😄

Jaj de rossz. 😄

csak régen volt 😄

Ezzel nem feldobni lehet hanem csak elzavarni az embereket. Nem kell egyfolytában basztatni az embereket. X3 Terran Conflict a topic neve, nem tanuljunk meg magyarul.

Most már foglalkozunk a játékkal, ha lehet. 😄

NONPLUSZULTRA
Szerintem a topic pangását nem ezzel kellene feldobni.
Amíg valaki nem bunkózik addig bárhogy írhat, fõleg ha témába vág.
Tény, hogy szerintem így csak szándékosan lehet írni, de inkább a tartalom érdekel, nem a csomagolás.
Ha tom36 eddig nem tanult meg helyesn írni, korából ítélve már nem is fog, tehát felesleges b@szogatni érte.

Vitez77
Devianciát az ismeretlen iránti tiszteletbõl nem írtam (nehogy még a végén félreértés legyen). De ha az, akkor elnézést.

天使たちは私を見守る

mondjuk mentségéül szolgál ha valami betegség miatt nem tud helyesen írni.

Vitez77
On topic: Tomonor, részleteket tudsz az XTM tartalmáról (kivételesen TC-hez letöltöm)?

天使たちは私を見守る

Vitez77
Pedig az a lényeg 😛 Ha már egyszer kérdesz valamit, akkor írd már le olvashatóan és értelmezhetõen, ezzel is megtisztelve a potenciális válaszadót - tudom nem szoktam TC-ben segíteni =mivel rühellem, inkább Reu), de el se tudod képzelni milyen nehéz kibetûzni azokat a krikszkrakszokat. Nem sértésnek, de kb annyira érthetõ mint nekem (angol/német tudással) a holland - kisilabizálom, de semmi több. S nem csak én. Ne vedd sértésnek, de sajnos igaz (IIRC vagy te, vagy valami hasonló emberke már eljátszotta ezt) - valahogy 100 mberbõl csak a te helyesírásod ilyen...

天使たちは私を見守る

XTM-ben pedig nem lesznek játszhatóak a vanilla plotok.

ez a terrán plot. Ezen kívül még van 6.

szal akor mosts jön a punyadás coustom ban mer ha enyi akor mégegyszer nem viszem végig a töbi kezdési fajtához meg kdvem nincs.
és akor már csak nekem is az XTM re kel várnom me az tényleg jol jöne (adig is megin kitapasztalom amiket feledtem)
Lockheed
Amikor odaérnek a Terran Scabbardok a Deca-hoz elég kiugrani a szektorból és másodperceken belül kész is a mission...

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

jah, elõször én is boardingolni akartam, mivel elõtte azt mondták hogy azt kellesz xD Ám biztos nem tudták megoldani az egészet, mert a deca hajó túl nagy ahhoz hogy boardingolni lehessen, szal nem haragszom az egós srácokra.

NONPLUSZULTRA
Ez a leggagyibb rész a plotban. Amolyan úgyis-megoldódik-magától-ha -pancser-vagy stílusú befejezése és lefejezése a sztorinak. Én csak pancserkodtam a marinokkal, mert nem volt tapasztalatom boardingolásban (azt hittem ennél a résznél kell betanulni), és hopp! Egyszercsak megoldódott úgy hogy nem is kellett annyira aktívan részt venni abban az értelmetlen foglalásban.
Csak párszor újraküldtem a mearinokat és egyszer csak sikerült....
Mehettem is utána fogadni a gratulációkat a Terránál. Azóta nem is játszom a TC-vel.

Nagyon minimális angol tudással és szótárral is megoldható (tudom, mert németes cimbinek odaadtam aki egy nyikkot nem gagyog angolul és elsõre megoldotta).

Egyrészt mikor végetér a társalgás és elindul a flotta lezúzni a terraformer hajót, akkor kapsz pluszban TP-t az irányításod alá és emellett az összes többi TP-t is meg kell védened. Odamész az ellenséges hajóhoz és vársz. Sokat (közben a gép lövi lelkesen a nagy hajót és vagy elindulnak a gépi csapatok elfoglalni vagy nem). Ha nagyon nem történik semmi már vagy fél órája akkor indítsd el a saját marine egységedet akár a megkapott TP-rõl akár a hajódból amiben ücsörögsz (mondjuk a terran vidar-ról amiben amúgy is lehet hurcolni 5 marine-t). Kopasz marine egység valószínüleg elvérzik, de ha van minimális tapasztaltuk akkor sikerrel fognak járni. Ja és amennyire lehet menj szorosan a gép seggébe, szinte érj hozzá és úgy indítsd a gyalogjaidat, mert máskülönben hajlamosak elcsámborogni.

Amint elfoglalták az embereid vagy a gépi csapatok a hajót akkor már csak az állomásra kell bedokkolnod felvenni az utasokat akiket el fogsz szállítani a megadott helyre (konkrétan a Földre). Ezzel vége is az egész Terran plot-nak.

Ha meg végigjátszás kell akkor arra ott az Egosoft fóruma, azon belül is a megfeleõ (TC) topikokban megtalálod a kérdéseidre a választ, de szerintem majd mindegyik nagyobb game walktrough/FAQ oldalon van fenn végigjátszás szintén lépésrõl lépésre elmagyarázva.

ohh megvankezdtem feladni azt viszaindultam a stationhoz ere jön az öz és fordulhatam visza me jötek a xenon-ok
de h már vége is let enek a karinek ,egy kicsit lehangolt mer amit meg kaptam uj lehtséges kezdést ot men ahogy indulok áááh
meg nézem a nehézségi szintet átlagos meg a másik normál hát nem is tudom melik a nehezeb
akor jól gondoltam h Terraformer hajó csak nem akartam irni
sajan a továbiakban meg nem akar semisem történipedig közel fél orát követtem már de semi.
max ujrakezdem azt a küldit az elejétöl.
a nagy hajó a Terraformer CPU hajó, a #DECA.

És ahogy én vittem végig, csak annyit kellett csinálnom hogy közel voltam ahhoz a bizonyos TP terran hajóhoz, késõbb spawnolt a játék néhány Xenon hajót amiket el kell pusztítani, és utánna el kell repülni a földre. Ennyi a Terran plot.

jah és elöre is kösz a választ de ne ugy mind ezelöt !
a helyesirásom pocsák meg még anál is szarab ha ly vagy j -röl van szó de nam az a lényeg mevel h el tudtad olvasni szerintem ,meg érteted is nem ?
ism megkérdem van valami végigjácási leirás mer hiába forditom le nem mindig segit
vagy ép egy kis segitség kéne az aldrin rendszerhez: megérkezek a rendszerbe azt be kel dokolnom az egyetlen stationra majd megvédenem egy terran hajót azt egy TP el kel védenem most miközben a töbiek egy másik böhön hajót kapálnak h pontosna milyen azt inkáb nem irom me nem találom és marhaságot meg nem akarok irni. (hasonlóan néz ki mind a stargate ben a replicatorok fõ hajója)
Lockheed
Huhh jó darabig nem voltam, csak néha beleolvastam a topicba mert külföldön voltam melózni...
Az XTM érkezése számomra is remek hír, bár a TC-ben alapból is több a lehetõség a harcra, mint az X3R-ben. Ahogy látom jött jópár patch is jónéhány változást eszközölve, és végre a COMBAT mod is be lett fejezve... Most böngészem át a Downloads Libraryt és vannak igazón jó scriptek sõt egész jó modok is. Azt hiszem újrakezdem a játékot ami itt azért nem olyan nagy érvágás, mint az R-ben. Valaki föltett itt egy kérdést a topicban az FDN-nel kapcsolatban ami engem is nagyon érdekelne, mert azt én sem tudom megoldani, így ha nem bánjátok egy az egyben megismételném, hátha tudja valaki a választ rá:

"Az lenne a kérdésem, hogy használja -e itt valaki az FDN-t. ( Logain Industries Freight Distribution Network ) Szerintem nagyon jó dolog és teljesen kiváltja a complexeket ami miatt nem lesz tele a szektor pókhálóval és a gépnek sem kell õket rajzolgatni a hajóknak meg kerülgetni... A kérdésem, hogy lerakok valahová egy Node-ot a világ másik felére pedig egy másikat akkor azok között tudok-e árut mozgatni valahogyan ?? Mert nekem sajnos ez valahogy nem akar mûködni. Lehet ilyet csinálni?"

Jó lenne ha lehetne ilyet, mert én is használom/tam használni fogom complexek helyett ezt a modot és jó lenne, ha lenne ilyen lehetõség. Bár ha nincs az sem nagy gond, mert eddig is úgy csináltam, hogy volt egy félreesõ szektor egy Node-dal ahol volt 10-15db XL-es SPP és mivel lehet dokkolni TL-lel a node-ra így egyikbõl a másikba egész takaros mennyiségû EC-t lehetett átvinni egy körben... 😊 Persze azért jó lenne, ha magától megoldaná a dolgot...

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

NONPLUSZULTRA
Lyupppííí!
Addig Nyomom a reunion-XTM-et. az baromi nehéz a TC-hez képest, fõleg cheat nélkül. A TC kiábrándítóan könnyû ideje kissé bekeményíteni.

jó nah.. akkor egy hír:

Decemberben érkezik az Xtended TC, karácsony körül.

6489 te meg a muszáj-t írtad 'ly'-al, szóval foglalkozunk inkább a játékkal. 😄

várj... nyugi...

Komolyan gondoltad hogy a "Hajót" 'ly'-al írtad?

az csak 1 dolog h leforditom nagyábol de ha nem teljsen értelmes meg nem is arol karatyol miröl kéne akor hogy csináljam
per pill az aldrin rendszerbe eljutottam azt most egy halyót kéne védeni de minek ott van szembe velem egy böszmenagy hajó (elenséges de nem lö) csak a terranok lövik és ot vok elakadva me nem akar semisem történi bármit csinálok
vagy csak korában amikor megtudtam pár palitol enek a rendszernek a létezését akor volt velük egy m6 ojs hajó meg egy TP amit megkaptam az m6 -os meg véletlenül pusztult.
nyelvtan ftw

már megvagyok vele (véletlenül amikr viszaléptem a játékban akor ráfordultam a halyomal és az m6 os bizonyult gyengébnek az m3+ elen azt a sok kocc azt kimultén egy pici pajzs vesztésel megusztam
nem tudna valaki egy végigjácási utmutatót adni me megin megakadtam
a szatelit telepitös után amior a teránoknál vok és v mi kutatócsoportal kel v mit csiálni akik v mi idegen lény meg miegyéb azt láták a tudásom .... ez a küldi cime The lost colony
igazad van akkor csak emiatt támadtak

beszólsz meghalsz

Ott volt veled együtt a kísérõd is a kérdéses feladatban (az argon elite)? Vele együtt lépj be (pontosabban szorosan ott legyen mögötted mikor bemész). Ha nincs ott mögötted és rá kell sokat várnod míg megérkezik a szektorba akkor nekedesnek. De ha teszemazt elõtte elkedzed csinálni az Operation Final Fury plot-ot (elég az elsõ küldetést amíg eljutsz a katonai szektorba) akkor nem lesz ott egy ellenséges hajó sem.

A raktérben legyen ott a 200 egységnyi árú (ezt sajna meg kell venni, nem kapod meg) aztán padlógázzal start a megadott állomáshoz. Mielõbb dokkolj be (legyen egy docking computer is a gépeden és így tutielõbb benn leszel, mert csak odamész 5Km-re az állomáshoz és kiadod a dokkolási parancsot aztán máris bedokkoltál). A kísérõd meg majd bedokkol magától és onnantól indul a várakozás. Tessék figyelni arra amirõl szövegel és tudni fogod mikor indulj és mit csinálj.