12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
mindero #8060 És mik azok az alsó kis hajók?
Meg egyáltalán honnan van ez a mod?
ÁÁÁÁÁÁ -
mindero #8059 Te jó ÉG!
De gyönyörű! Végre jól kinéző terran hajókat látok! (Na jó a vadászok eddig is jók voltak) -
tomonor #8058
O_________O -
tomonor #8057 nm, a lényeg hogy gyakran készíts biztonsági másolatokat... Ám mindenesetre a hibáiból tanul az ember :P -
Zilo85 #8056 Hááát nem két klikk (pedig reménykedtem, hogy nem kell a meleg szószban kotorásznom).
Egyébként ahogy leírtad véghez tudom vinni, na de majd ha belekezdek...
THX. -
tomonor #8055 a helyzet nem olyan könnyű hogy megúszod a tship fájlok módosításával (:
Először is csomagold ki a két modot, az és 2 mappára összpontosíts: Objects és Types.
Csinálj egy objects mappát a játék főkönyvtárába, és kezd el bemásolgatni a két mod object mappáját.
Aztán, nézd meg a két mod kibontott fájlai között a types mappájuk tartalmát. Amilyen fájl van ott, azokat kellesz majd módosítani. Mivel hajómodok, lehetséges lesz a components, bodies, dummies, tcockpits és a tship.
Na most, ezeket a fájlokat vanilla játék fájlai között is meg kell keresned (a legfrissebbet, minnél nagyobb a .cat fájl száma, annál frissebb a fájl -> a játék mindig a frissebb fájlt veszi figyelembe, ezért egy fájl többször is felbukkanhat) ... amint megkerested a keresett fájlokat, azokat is másold ki, és kezd el összehasonlítgatni a mod és a vanilla játék fájlai közti különbséget. A mod mindig hozzáad pár sort, na azokat kell bemásolni, illetve a sorok tetejénél van egy meghatározó szám (pl tship tetején lehet [50:450] (450 a hajók száma) -na ahhoz a számhoz hozzá kell adnod annyi számot, amennyi sort hozzáadtál az egészhez)
Picit bonyolultnak tűnik, de ha sikerült a fentit véghez vinned, tulajdonképpen megértetted az engine működésének az alapjait.
Jah, gondolom említenem sem kell hogy még véletlenül se módosítsd a játékon belüli fájlokat, mert ha valamit elkuursz és nem találod a hibát, akkor csak a reinstall segít.
A kész mododat végül becsomagolhatod egy cat/dat fájlba, ám nem szükséges... a prime fájlok nincsenek cat/dat-ba zárva. -
Zilo85 #8054 Scriptelők-Modderek figyelem kellene egy kis help:
A helyzet az, hogy szeretném felrakni a játékra a Caudius féle "ship expansion pack-et" de oly módon, hogy a Tenk féle Thanatos+Lusca csomaggal együtt menjen.
Odáig már persze eljutottam, hogy .spk-t fel tudok pakolgatni az X plugin manager-el meg, .cat -.dat file-okat (pl. 500 km com.range) fel tudok rakni, de megütötte a fülem egy olyan módszer amivel 2 v. több modnak írt csomagot (ez alatt azt értem amit a játék indításakor kell kiválasztani) együtt lehet üzemelni (említésként a fenti példa).
V.mi X3 Editor 2-ről olvasgattam eddig, hogy az erre való (tships fájlok átírása stb.) de nem tudtam felfogni, hogy kell használni.
Lehetséges e amit írok és ha igen el tudná-e v.ki magyarázni v. belinkelni (angol nyelvű is jó) ahol van egy jó leírás.
Előre is köszönöm. -
Gunslinger #8053 Egyébként csak úgy említésképpen a játékbeli hajóleírások is néha le Cruiserezik az M2-eseket, pl. a Tyrnél. A Boreas meg Light Destroyer. -
Gunslinger #8052 Ez az alapelv melyik játékban is valósul meg? -
tomonor #8051 már nem azért, de X alapelv szerint a cruiserek kisebbek az M2-eseknél. -
#8050 Köszi, most már műkszik. -
Gunslinger #8049 Barbatrükk kipróbálva :D
Egész jó. Rosszabbra számítottam.
Na ugye, mondtam én. :-) Hasznos dolog, meg az M5 vadászoknak (de csak nekik) kiadható a Scout for enemies parancs, asszem explorer command sw kell hozzá meg a Nav comm sw mk1. -
Zilo85 #8048 Megjelölte a forrást és ez becsülendő (pl. Tenk-től a Normandy-t bár itt M7-nek van írva eredetben meg M6 - talán lesz méretbeli eltérés (mintha a hajó orra hosszabb is lenne) v. csak elírás...).
Elmegy gyűjteményes műnek.
Bár a hajók felszíne túlságosan matt. Kicsit olyan mintha a graph tökig vissza lenne véve.
(gondolom nem visszavett graph-al nyomott screenshot-ot).
Barbatrükk kipróbálva :D
Egész jó. Rosszabbra számítottam. -
Gunslinger #8047 Nekem annyira nem jönnek be. Néhány hajó sima más modokból való lenyúlás és pici átdolgozás eredménye, pl. a Longsword egy az egyben a Normandy. A két Sendai meg egy Argon Minotaur gyakorlatilag, világosabb borítással és élesebb kiszögelésekkel, az új Mobile Mining Base Ship meg két korábbi modell összeillesztésének eredménye, bár azért tetszetős. A szállító hajói igazán jók csak sztem, kicsit túl sok lett az M7, látszik, hogy M7 homokos a csávó, felesleges ennyi belőlük pláne, hogy keveri a hajó osztályok megnevezését. Azt írja, hogy a cirkáló kisebb mint a romboló, meg hasonlók. De a Terran TM, TS hajók jók lettek, ezt el kell ismerni és még a Hiroshima M7-ben is látok fantáziát, a többi csak redundáns hajókat hoz létre. Ez nem a Star Trek ahol egy űrflotta tucatnyi vagy akár több száz féle űrhajót tart egyszerre szolgálatban, többségüket egy azon szerepkörre. -
tomonor #8046 Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a kis szerzeményt Cadiustól:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=269847
Beszarás milyen jól vágja a 3ds maxot. -
tomonor #8045 ööö, TC-hez a plugin manager LITE kell
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=265915
Majd hamarosan frissítem a bannert -
#8044 Hali mindenkinek, pár hónap után ismét felraktam a játékot, és kérnék egy kis helpet. Win 7 van a gépen, az eredeti game-t nem tudom feltelepíteni. A prütykölt verzió simán felment, felpakoltam a plugin managert, de az X directory-ban nem tudom kijelölni ill. nem találja az X3 exe. A 2.12. verzió van fenn, emlékeim szerint pár hónapja még simán működött minden, már próbálkoztam sok mindennel de nem tudok rájönni mi a baj. A játék simán fut, 2.5 patch alatt, és a szoftverek is a legfrissebbek. -
Cobra21 #8043 Köszönöm,így sikerült végre.
Most már legalább földi állomásokat is tudok venni. -
Gunslinger #8042 Úgy lépj át a kapun, hogy be van fogva a tracktor beam-el és vontatod, majd a túloldalon haladj nyugodtan tovább, egy idő után meg fog érkezni utánad, légy türelemmel. -
Cobra21 #8041 Siasztok!
Tudnátok segíteni?Aldrin2 küldiben elakadtam azon a részem,ahol is 1 mining base ship-et kéne ha jól értem vontatni.Lehet hogy vmt félreértettem(csekély angoltudással),mert hiába vontato,a kapun nemakar átjönni.
Amúgy az a hubos küldi kemény volt.6 napot,és temérdek pénzt emésztett fel,mire leszállítottam minden követelést. -
Zilo85 #8040 Az mindegy volt, hogy mennyi ideig nyomtad.
Már kb. 1 napi nettó játékidő után kezdtek eltünedezni.
"Zsenialitásomat" tükrözi, hogy ahelyett, hogy elkezdtem volna más verzió után kutakodni, annyira biztos voltam benne, hogy ez a többibe is benne lehet (hisz rendre jött a megsemmisülésről az üzenet ezért nem gyanakodtam bug-ra), hogy vagy 4-5 hónapig úgy toltam a játékot, hogy 20-30 percenként elmentettem a játékot. Ha eltűnt a 3 hajó közül v.melyik jöhetett a b+elés aztán a reload. -
Gunslinger #8039 Hmm, nekem ilyen egyszer sem volt. Vagy más verzióval toltam, vagy túl keveset az XTM-el. -
Zilo85 #8038 Nem is robbant, csak eltűnt mint a kámfor. Csak onnan lehetett megtudni (mert ha a player benne ült szerencsére nem döglött meg a hajó), hogy jött egy szívbemarkoló üzenet a hajó vezető gépészétől, hogy sajnos a hajót elvitte egy hajtóműhiba...
-
tomonor #8037 az elég gonosz húzás volt ám -
Gunslinger #8036 De lehetett, én ott gyártottam hármat, XTM-ben nem. -
r4pt0r #8035 Nem, az űrben csak robbant, be volt építve egy ilyen "vicces" kód. :D -
tomonor #8034 egészpontosan mitől robbantak fel? Csak úgy, vagy mert a HQ kampója túl kicsi volt? -
r4pt0r #8033 Az alap XTMben sem lehetett semilyen M0ás ladikot gyártani, és semmilyen ritka hajót, mert felrobbantak. Aztán később ezt kivették mert mindenki sírt hogy ő márpedig M0ás flottát akar. :D -
mindero #8032 Ha jól emlékszem akkor az alap X3R 2.0-ba nem lehetett Hyperiont sorozatgyártani, XTM-be már igen -
Gunslinger #8031 Biztos lehetett Hyperiont építeni?! Én határozottan emlékszem, hogy nekem nem engedte még szétszedni sem
Pedig lehet, valami csúnya bug bekavarhatott nálad az XTM felrakásával. TC-ben viszont egyedül az XS-t nem lehet szétszedni, de ez a hajóhoz kapott leírásban is szerepel.
Nektek is megsemmisültek (eltűntek) maguktól az alábbi hajók:
Hyerion
Leviathan
Olympos
Nem. -
Zilo85 #8030 Biztos lehetett Hyperiont építeni?! Én határozottan emlékszem, hogy nekem nem engedte még szétszedni sem, ua. igaz az M0-s hajókra.
Na mind1 elhiszem. Régen volt.
Az Arrow meg a Starburst esetében valszeg ott lehetett nálam a hiba, hogy a BalaGi-t meg az XTM-et egyszerre raktam fel és...
Nem mentség.
Nem adtatok választ ezért ismételten megkérdezem:
Nektek is megsemmisültek (eltűntek) maguktól az alábbi hajók:
Hyerion
Leviathan
Olympos -
Zilo85 #8029 Ott a pont.
Munka mellett jobb nem fórumozni... -
Gunslinger #8028 Typhoont nehezebben szedik le, mert swarm, viszont egy-egy rakéta csak 30K-t sebez és baromi lassan ér célba, mert nem egyenesen repül. Typhoon turretes vadászok és korvettek ellen jó rakéta, a Hammerhead meg a nehéz hajók vagy sűrű alakzatban repülő vadászok ellen a legjobb, tök más kategória a kettő. A Typhoonnál a Firestorm torpedó és a Tornado rakéta is erősebb. -
Gunslinger #8027 Asgardot nem próbáltam, a Pegasusból is fele pajzs környékén távozott a Hyperion, a Galacticából meg mindig felrobbant, lehet az bugos volt nekem vagy régi verziót használtam, már rég volt, vagy három éve. -
Gunslinger #8026 Percek alatt lenulláza a fight rangodat az álló SETA, a nyersanyag beszerzésről nem is beszélve! Egy Hyperionhoz baromi sok cucc kell, egyszerre el sem fér 60-hoz a HQ-dban, asszem 700 valamennyi kell csak microchipből, van olyan cucc amiből több ezer. Tudom, mert én gyártottam Hyperiont, Reunionban hármat is, TC-ben már csak kettőt, így is elég szenvedés volt végigvárni, illetve TC-ben nem izgatott, mert ott van nála jobb M6-os, de Reunionban az volt az elsődleges player hajóm és meg kellett először várni míg szétszedik nullára aztán összeraknak egy újat. -
#8025 Nem 4 év és csalni sem kell, egyszerűen, mikor elmész dolgozni otthon hagyod a gépet SETA-n és gyárt az magától. -
#8024 Tévedsz, ugyanis nem robban fel.
De ha elég jól kijátszottad az XTM-et, akkor észrevehetted, hogy pl. bármilyen nagy hajóval (M1, M2) dokkolj is le az Asgard-ról úgy, hogy benne ülsz, a pajzsod olyan 30-40%-on lesz.
És akkor jön a trükk:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kiadod az Idle parancsot a hajónak, amibe át akarsz szállni, majd amikor ledokkolt, egyszerűen áttranszportálsz.
Se robbanás, se pajzscsökkenés. -
#8023 Ja, tényleg rakéta, de vajon melyiket lövik le nehezebben? És ár/érték arányban melyik a jobb?
Én maradok a Typhoon-nál. -
Gunslinger #8022 A Galacticába nem fér be a Hyperion (illetve beférni befér, csak kidokkolásnál robban fel, mert kicsi a gondola hozzá), a Pegasusba fér be gond nélkül. -
#8021 Okés, annyira nem is fontos, mert van rengeteg másik hajó, szal tudok válogatni, meg ismerkedni :))