12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Gunslinger
    Az X3:R-ben a Hammerhead a legerősebb célkövetős rakéta, a Typhoon 240K-t sebez és nem torpedó, a Hammerhead pedig 1250K-t, tehát kb ötször erősebb.
  • Gunslinger
    PHQ-val lehet Hyperiont gyártani csak mire legyártasz 60 darabot az vagy 4 év. Csalók kíméljenek.

A Starburst és az Arrow is benne voltak az alap X3:R-ben, nem XTM-es hajók, TC-ben már valóban nincsenek, csak scripttel lehet előhozni és csakis az Arrowt, a Starburstot kivették teljesen és a pirate Kestrel lett a leggyorsabb M5-ös 635 m/s-el.
  • RJoco
    Hyperion-t a HQ-val tudtál gyártani.
    Azt nemtom, hány M7 tud dokkolni a Levire, mert nekem is csak 1 van, 42 óra játékidő sok, Hyperion nélkül.
    De van olyan ismerősöm, aki nagyüzemben gyártotta, igaz ő BattlestarGalactica-val szállította, ami ugye egy kicsit más.
    A Starburst és az Arrow épphogy Vanilla game.
    A Starburst ott csücsül a Xenon Sector 101 melletti Freedom Reach szektorban, ha jól emlékszem a nevére. Az Arrow-ot meg a Yacht elvontatásánál tudod megszerezni a BalaGi küldiben. Ezt XTm nélkül is megcsináltam, igaz anno az Arrow-ot eladtam és a Starburst-ot tartottam meg.
    Azzal a Kestrel-lel meg találkoztam is, követnem kellett volna, de azt a 638-as sebességet nem tudtam tartani.
  • bgabor
    Izé, a II. világháborús Prince of Wales nem dreadnought volt, hanem egy King George V osztályú csatahajó. És a japán repülőgépek jóvoltából tűnt el végleg.

Mellesleg a mai napig kilenc angol hajó viselte a HMS Prince of Wales nevet.
    Szerintem te az eggyel korábbi Prince of Walesre gondolsz, amit 1902-ben bocsátottak vízre.
  • Zilo85
    Azért M6 mert bár nem próbáltam azt, hogy be tud e dokkolni a Leviatánba a Hyperion (M6+) de mivel az XTM-ben egyedi hajó volt akárcsak a "Levi" aligha jött volna össze belőle a 60 db.
    De igen HA lehetett volna gyártani v. venni a Hyperiont AKKOR...
    M7-ből aszem csak 1 tudott a Leviatánba bedokkolni.
    A Starburst és az Arrow XTM-es hajók, a gyári verzióba nem szerepelnek, majd ha jön az XTC...
    A Kestrel a leggyorsabb hajó a maga 600+ m/s körüli sebességével ami nem egy Arrow a maga 1400+ -val de scriptel persze csodákat lehet művelni... :)
  • tomonor
    nos a fájlok bent vannak, ám nemhiszem hogy meg lehet kaparintani őket. Amúgy felrúgná a balanszot is, szal mindegy.
  • RJoco
    Nem tudom, miért akartok annyira M6 osztályt rakni arra a szerencsétlen Levire?!
    Mikor rámegy az M7 is. 60 Hyperion PSG-vel és mindenkinek lőttek...
    Mellesleg egy Asgard-dal, aminek csak 10 GJ-nyi pajzsa van, viszont 100 felett repeszt és 130.000-es raktere van, asszem elfér néhány Typhoon torpedó a rakterében, amivel bármilyen osztályú hajót lelövök M4 felett. X3R-ben ez a legerősebb rakéta a célkövetősök közül szerintem és nehéz is leszedni. Nemtom, TC-ben melyik a legközelebbi párja.

Ha nincs M0, nincs M0, szerintem az olyan volt, mint M1+M2. Nagy fegyverzet, és hordozó is, nagy pajzzsal.

Egy M5-tel meg simán fel lehet fedezni egy ellenséges rendszert, főleg ha az Starburst vagy Arrow.
    TC-ben van ilyen gyors hajó?
    De még egy Discoverer is simán kikerül egy PPC lövedéket. PSG-nél már gáz van, de talán még onnan is elhúz.
  • Gunslinger
    A 60 M6 miatt valszeg belepusztulna bármelyik M2-es, de a Leviathan is, ha találkozik egy Terran M2-vel, az ziher :D De mondjuk egy jobb M1 (mondjuk egy Tokyo benne 50 Spitfyer-el amiken PMAML van) és egy Terran M2 már keményen odatenne a Leviathannak és flottájának és árban is olcsóbban kijönnék :D
    Az M0-knak leáldozott az X-BTF után, hihi :D

M7M: Egyedül a Skirnir a csíter hajó, a Commonwealth M7M-ek jól vannak balanceolva. A Skirnir valami brutál állat, egy Shadow missile barrage-ból két Leviathanra is futja, akkora rombolást képes eszközölni. Szal ha megjelennél a szomszédban egy Leviathannal meg 60 M6-ossal és ott a Skirnirem hát rohadtul nem esnék kétségbe :DDDD Persze most mind elméleti eshetőségekről beszélünk, hiszen két különböző játékverziót hasonlítunk össze. TC-ben nincs Leviathan, XTM-ben meg nincs Skirnir.

Barbatrükk: 2D-s képet fogsz kapni, csak egy másik síkról. Ha gyorsan nyomogatod a billentyűt, akkor megkapod 3D-ben :D
  • tomonor
    igen, ez amúgy a trimod és multimod leszármazottja, szal ne csodálkozz.

Viszont az új hajók szinte tökéletesek, ám van néhány nagyon bugos, vannak nagyon csúnyák stb... a modot személyesen nem ajánlom (arról nem is beszélve hogy német nyelvű), hanem a cuccot ami benne van. És aki tud modifikálni, annak nyert ügye van. :P
  • Zilo85
    Kezdem a végéről:
    A Leviatánt a Tyr-hez történő hasonlításához hozzá kell képzelni 60 M6-ot ami a Leviatán dokkjában pihen. (Elvégre egy Nimitz osztályú anyahajó is (túlzással persze) csak egy tengeren úszó lábos lenne a rajta lévő repcsik nélkül)
    Amúgy az írásaidból kitűnik, hogy értesz a hajóosztályokhoz akkor tudod valszeg azt is vajon miért tűnt el a dreadnought-ok 90%-a a II. vh. után (Prince of Wales stb...), na most a Leviatán egy dreadnougt lenne a gépei nélkül.

Azt már kibeszéltük, hogy enyhén szólva érdekes 60 km-ről kilőni egy M7M-el úgy hajókat, hogy azok nem is védekeznek...

A taktika részében egyetértek.

A barbatrükköt kipróbálom!
    de ha azzal is csak egy sík képet kapok... na onnan kezdődik az ábrázoló geometria...
  • Gunslinger
    jobbra-balra össz. 28 löveg...

De minek ennyi? Fél tucat BPSG is elég a Kha'ak vadászok ellen. Ez már brutál overkill, olyan mintha GPPC-vel lőnél egy Xenon P-re.

A gravidar által kapott info-t meg csak 2D-ben kapja meg az ember, persze lehet a kapott koordináták alapján számolgatni de akkor sem kap az ember 3D-s képet

Na most jön a Barbatrükk. Nyomsz egy "Insert" billentyűt a szektor térképen és máris megmutatja neked a gravidar másik sík képét, ergo látod 3D-ben.

ahhoz oda kell menni és akkor már inkább gyors beugrás legyen egy M0-val mint: M5 stb. beül átmegy->felmér->visszamegy->M1 dokk v. M2 teleport ->csihi-puhi

Miért kéne beülni? Át tud menni az magától is, nem kell vele megállni a kapu előtt, hanem át kell küldeni az egész szektoron move to pos paranccsal és le se tudják szedni, de ha leszedik az sem baj, egy átlag M5-ös két-három komolyabb rakéta ára. Egyedül akkor éri meg átszállni és személyesen csinálni, ha szemmel akarod felmérni a távolban lévő ellenséget is, aminek mondjuk túl sok értelem nincs mivel ők meg megtámadhatatlanok egy M0-al, olyan messze vannak.

kevesebb taktika, nagyobb élvezet

Lehet, hogy nálad igen :-) Én is sokszor az egyszerűségre törekszem, akkor jön a Skirnir, ami mindent elpusztít :D

Jav. Leviatán nem 60 PPC csak 48 4x12.

Nah, innentől meg már nem is kérdés, hogy mennyire haszontalan a cucc. Eleve vadász elleni fegyver nem megy rá, így mégsem 3 in 1, az átlag M2-nek meg 40 ágyúja van, plusz az Osakának is 48 ágyúja van, a Tyr-nek meg 56 és nem PPC megy rájuk, hanem jóval keményebb PSP. Innentől nem is kérdés, hogy melyik az erősebb.
  • mindero
    Azért ebbe a modba elég hullámzó minőségű hajók vannak. Amiket linkeltél azok szépek, de van néhány elég csúnyácska.

+ az se tetszik h keverik a világokat (pl androméda hajók)
  • Zilo85
    Félig-meddig egyetértek veled DE
    A többcélúság nagy érdem. 50-60 bedokkolt M6 sztem elég jó... de értem mire gondolsz (ha az ember vadászt akar bepakolni akkor tényleg kevés) + kb 60-80e raktér...
    Persze, hogy jó a többi Paranid cap. ship is DE erre több fér és nagyobb a lézergenerátora ezért ismétlem legjobb erre. jobbra-balra össz. 28 löveg...
    Az M5 felderítésre jó (magyarán ha nem tudom hol az enemy), de ha már tudom csak az eredmény kétséges...
    A gravidar által kapott info-t meg csak 2D-ben kapja meg az ember, persze lehet a kapott koordináták alapján számolgatni de akkor sem kap az ember 3D-s képet, ahhoz oda kell menni és akkor már inkább gyors beugrás legyen egy M0-val mint: M5 stb. beül átmegy->felmér->visszamegy->M1 dokk v. M2 teleport ->csihi-puhi
    (kevesebb taktika, nagyobb élvezet)
    :D
    Abban igazad van, hogy a Leviatán életképessége a TC-ben az XTM-ből ismert tulajdonságokkal erősen megkérdőjelezhető tekintettel az általad említett M7M és M8 veszélyre. De mivel Barrage és Claymore nem volt az XTM-ben...

Jav. Leviatán nem 60 PPC csak 48 4x12. (elöl hátul nincs turret)
  • Gunslinger
    Tomonor írta, hogy nem lesznek M0 hajók a német modban, szal nem M0. Valszeg M2 lesz, vagy talán egy Heavy Frigate.

M0 osztály szerű monstrumok más játékokban biztos tök jó dolgok lennének, de sztem az X világára erősen túl vannak méretezve, egy M2-est is baromi ritkán lehet teljesen kihasználni, az M7 osztály megjelenésével a feladataik egy tetemes része átvállalható. A 10 in 1 hajóknak meg semmi értelme. M0 egy esetben lenne jó sztem, ha beleférne vagy 2-300 vadász és nem csak vacak 50-60.

A legjobb cap ship Kha'ak vadászok szüretelésére az Olympos. Bár "csak" 3 x 5 GJ a pajzsa de annyi GPSG szerelhető rá amitől olyan lesz mint egy sündisznó.

Fenét, az összes GPSG-vel bíró hajó ugyanúgy jó erre a feladatra, nem csak az M0. Az Odysseussnak sincs sokkal kisebb tűzereje, nem is beszélve a Hyperionról (X3R), melyre lehet 4 GPSG-t feltenni és csak egy M6/M7 hibrid az X3R idején. Akármilyen Kha'ak cluster becserkészhető vele és nem kell megvárni míg megtámadnak, ami szvsz az M0 nagy gyengéje, offenzívára teljesen alkalmatlan, olyan rohadt lassú, hogy várni kell az ellenségre és közben alig lehet helyezkedni.

2x 10GJ pajzsa meg 60 GPPC arzenálja elegendő ahhoz, hogy felmérjük vele, hogy akko' most előre v. hátra.

Basszus, de ez egy M5 és egyéb gyors vadász feladata. Aki odáig eljut, hogy M0-t szerezzen az már a gravidar jelei alapján szemre fel tudja mérni, hogy rendelkezik-e akkora tűzerővel a flottája, hogy a kaput őrző M1/M2 hadat ki tudja-e lőni vagy sem, ehhez nem kell M0.

Persze azt lehet latolgatni, hogy mivel lehet lekapni, ha ügyes a player de attól még sokoldalú teremtények

Én most egyáltalán nem erre gondoltam, az ügyes player egy M3-al is leszedi, csak megfelelő rakéta javadalmazás kérdése. Egy M8-nak meg finom falat, tisztes távolból. Egy Leviathan négy barrage egy Terran Claymore-tól és pápá.
  • tomonor
    a remény hal meg utoljára.

Alig várom hogy rátegyem a piszkos modmancsom arra az új XTC-s boron M8-asra
  • Pares
    Úúú, nem úgy volt, hogy 2009/2010 telén jön ki valamikor? Ezek szerint kicsit elhúzódott a fejlesztés...

Sebaj! Fogok én még veled játszadozni, X Univerzum!
  • Zilo85
    Tomonor #7948.
    Bízom benne, hogy téved és hamarabb itt lesz akárcsak a modja.
  • Pares
    Szevasztok!

Régen írtam már ide, bár azért itt-ott benézegettem. Azt szeretném kérdezni, hogy mi újdonság a játékkal kapcsolatban? Az Xtended moddal mi van? Kijött már? Esetleg új patchek? Valami új mod?
  • Zilo85
    Ha már felsorolás akkor ne hagyd ki az elejéről (torpedo)naszádot = M8
    :)
  • Zilo85
    Már csak a Teladi M0 nem csináltak, már ha ez egy Boron M0 (bár ahhoz tényleg kicsi).
    Sztem. van helye az M0-nak a játékban.
    Persze azt lehet latolgatni, hogy mivel lehet lekapni, ha ügyes a player de attól még sokoldalú teremtények:
    Ostromhajó - mint a Leviatán amellyel be lehet ugrani olyan szektorba is ahol biztos őrzik a kaput M1-M2-es hajók. 2x 10GJ pajzsa meg 60 GPPC arzenálja elegendő ahhoz, hogy felmérjük vele, hogy akko' most előre v. hátra.
    Mobil Command Post - tulajdonképpen az M0 = M1 + M2 + TL. 3 in 1. Hatalmas a raktere, szállíthat több tucat M6-ot is.
    A legjobb cap ship Kha'ak vadászok szüretelésére az Olympos. Bár "csak" 3 x 5 GJ a pajzsa de annyi GPSG szerelhető rá amitől olyan lesz mint egy sündisznó.
    Ja és még egy: bár a játékban sajna az AI esztelenül támad, az igazi célja ezeknek a behemótoknak a megfélemlítés, kár hogy nem működik ilyen szinten.

Ja és még 1 dolog: Nektek is folyton megsemmisültek maguktól ezek a hajók + a Hyperion egy szép üzenetet hagyva maguk után, hogy a generátor felrobbant v. v.mi hasonló...
  • Gunslinger
    Ha az M1-est és M2-est összekevernénk akkor a kimaradt hajóosztály, az M9-es Cruiser jönne ki.

Hmm, ha az M1-et és M2-őt összekeverjük, akkor kijön a Woden :-DDDDD
    Viccet félretéve az M0 is inkább valami cruisernek felel meg, ha az M2 a destroyer, hiszen a valós haditengerészeteknél is úgy jönnek a kategóriák, hogy: korvett -> fregatt -> romboló -> cirkáló -> csatahajó. Ezen belül is vannak persze alkategóriák, meg csatacirkálók, stb. de az alapok ezek. Arról nem is beszélve, hogy egy mostani modern romboló nagyobb, mint a régi I. vh-s csatahajók.
  • Gunslinger
    Jaja, vágom hogy a német modból van a kép. Nem rossz. Főleg ha egész clustereket lesz képes kilőni, na az beb*szna :-D
  • tomonor
    a khaak carrier az úgynevezet khaak swarm német modba lesz, ám ezek a képen... nagyon ott vannak :D
  • tomonor
    tulajdonképpen eredeti fanfikció szerint az M0-ás hajók nem is carrierek, csak egyszerű szuperfegyver hordozók. Ám az XTM bekavart és mindenki az átlagnál erősebb M1-eseket M0-ának kezdte hívni.

Ha az M1-est és M2-est összekevernénk akkor a kimaradt hajóosztály, az M9-es Cruiser jönne ki.
  • Gunslinger
    Mondjuk a Boron hajóméretekből kiindulva az Aculeatus M7-es is lehet, hiszen a Tresher is sok M2-nél nagyobb. Egy Boreas kifejezetten törpének néz ki mellette, de még a Tyr is.
  • Gunslinger
    Na végre lesz normális Kha'ak Carrier.

Az Aculeatus sztem is M2 lesz, egyik képen sem látni rajta hangárt, M0-kon meg általában van, M2 osztályon meg általában nincs, TC-ben is csak a Valhallának van, de az meg bugos. M0 osztálynak amúgy sztem semmi értelme sincs ebben a játékban. Az M1/M2 kategóriákkal nagyon jól el lehet lenni és egy lomha M0-t egy komolyabb M7 és erősebb hajóval gyerekjáték lekapni, mert amennyivel nagyobbak annyival alul is van méretezve a pajzsgenerátoruk és pajzs kapacitásuk (XTM M0 persze). Bár igaz az X-BTF-ben az XS-el (ami gyakorlatilag egy komolyabb M3 volt) kellett legyakni a Xenon M0-t. :D Komoly bázishajónak meg ott a Goner Aran, abba még capshipeket is be lehet dokkolni, már ha valakinek nem elég egy komolyabb M1 sem.
  • tomonor
    ez beszarás lesz xD

nem, az egy M2-es szerintem. Ám M0 nincs. Olyan csak az x-btf-be volt, meg az x2-ben, amúgy XTM-es M0-ások ereje egyáltalán nem ért fel a régiekkel, amik bolygókat tudtak elpusztítani. Az XTM-es M0-ák inkább super-M1, vagy M1+-ok, legalábbis a saját modomba super carriereknek fogom őket hívni.
  • RJoco
    Gyönyörű Boron hajó!
    Vajon M0?!
  • tomonor
    Multigalaxy német mod fogja tartalmazni... Az lesz az eddigi legnagyobb mod (igen, XTM-nél is nagyobb)

Érdekes lesz...
  • Gunslinger
    Brutál jól néz ki! Biztos jó nagy is.
  • tomonor
    http://www.shop-center-lange.de/shop/smallsite.php?pic=00156&picid=1&shid=13&lang=de

B@sssszki.... O___O
  • tomonor
    igen mert módosította a map fájlot. Mindenesetre ha csak a .dds illetve az objects fájlokat másolod be, attól még át fogja helyezne a háttereket, noha nem lesz optimalizálva, így néhól nem úgy jönnek majd ki a dolgok, mint kellene. Mindesetre egy próbát megér, az új fórum háttér is onnan van.
  • mindero
    Most nézem h új játékot kell indítani hozzá. Akkor kicsit halasztok rajta.
  • tomonor
    jah ám az új terran rendszerek nekem nem jönnek be :( Ám Red Light sector valami kuurv@ jó lett.
  • mindero
    Hát ez valami eszméletlen szép lett. Ezen a héten ki is próbálom
  • Tillabilla
    Köszi az információt
  • tomonor
    *director mappa
  • tomonor
    MD fájlokat a mission director mappába kell húzni, ám ha már elkezdted a küldit, akkor a régi fájl már be lett töltve, vagyis azt normálisan kell végigcsinálnod.
  • Tillabilla
    Sziasztok nem tudnátok segíteni kellene nekem a hub topic csak az a baj hogy nem tudom hová kell másolni mert lehúztam a very easy hubot de a játék valahogy nem ismeri fel hogyha bemegyek a játékba még mindíg 750 000 kristályt kell összegyűjteni úgyhogy sehogy sem sikrül.
  • tomonor
    1. új hátér
    2. új király kis mod: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=267427
    3. megpróbálok hamarosan egy flash bannert csinálni.