12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Nothing117
    felraktam a modmanagert is de nem akar elindulni mert valami x3mmext.dll fájl hiányzik
    ez miért lehet?
  • tomonor
    igen, és ha lehet a mod manager 2-t szedd le, az jobb (mondjuk az 1-es verzióhoz jobban hozzávagyok szokva)

Az ágyúsorok variálásához gmax vagy 3D Studio Max kell, illetve Modellezési tudás, reeeengeteg idő, és tudni kell hozzá kezelni a Components, Animations, Tcockpits fájlokat is a tship-en kívül.

Én olyasmit terveztem amúgy hogy az M1 és M2-esek csak oldalra kapnak ágyúkat a szélükön, melyek a kapitális fegyvereket kapják (pl PPC), az oldalukba 2 vagy 4 sor ágyút, mely salvo vagy heavy ion beam fegyvereket lő, ám nem mozdítható a löveg, illetve még néhány apró légvédelmit (antifighter)

Így már egy M3-as nehez tudna hozzáférkőzni egy M2-eshez.

Ám nem, sajna valahogy még sose sikerült, csak az atlantiszból megnézni pár epizódot.
  • Nothing117
    ha jól látom akkor csak a modmanager kell nekem doubleshadowtól
    az kibontja nekem a fájlokat aztán kedven szerint írohathatom őket
  • Nothing117
    te milyen progit használnál a DAT CAT fájlok átírásához?
    doubleshadow x3 editorja jó hozzá?
    vagy bármilyen mezei DAT CAT fájlkezelő?
  • Nothing117
    most így belegondolva nemtudom mennyire bonyolult a turrteket különválaszatni hogy külön a nagy hajók elleni fegyvert is külön parancs kezelje meg a vadászelhárító fegyvereket is és mindezt ugyanazon az oldalon

tehát a front ágyúsor így nézne ki hogy 1 nehéz turret és 4 vadászelhárító és ezt a 2 fajtát külön parancsal szeretném kezelni mert nem szeretném hogy a vadászelhárító fegyverzet a beam weaponnel eggyütt lője az m2-es célpontot mert a 4 mass driver nem ér semmit m2 ellen
  • Nothing117
    M8 = 4 osztályra lesz bontva: sniper, sharpshooter, bomber és minelayer

na ez nagyon tetszik sniper frigate :D

nemtudom nézed e a csillagkaput na én olyasmire szeretném megcsinálni
    pl a deadalus-on később installáltak 1 asgard sugárfegyvert na én is ilyet akarok majd csinálni a beam weaponokből + még annyit hogy hülyeségnek tartom hogy 10 fegyver megy fel a hajók main turretjeibe, valóságban inkább úgy terveznék a hajókat hogy 1 fegyver menjen a hajó elejére viszont baromi sok energiát töltenének bele hogy az ereje megmaradjon

pl akkor nekem az m2 úgy nézne ki hogy elől hátul oldalt és felül minden irányban csak 1 ágyú lesz a nehezebb hajók ellen jelen estben 1 felturbózott beam weapon ami úgy lőne mint a csillagkapuban a deadaluson plusz még minden irányba mondjuk 4 felturbózott mass driver a vadászok ellen

meg persze sok hajónak maradna a sok weapon slot is mert a ppc lövedékekből tetszik hogy sokat lő az jól néz ki

szóval én ilyen csillagkapus fegyver meg hajó modot akarok csinálni
  • tomonor
    igen, ott.

És igen sok idő, ám egy modnál nem sürget az idő, főleg ha egyedül csinálod :P
  • tomonor
    én speckó a modomba átszervezek néhány dolgot.

M1 = lassú, több hajót képes szállítani mint a vanilla játékban, az npc-k valódi carrierként használják őket, TS/TM/TP, Heavy carrierek pedig M6/M8-asokat is képesek szállíatni.

M2 = gyorsabb, valamivel könnyebb manőverezni vele mint az M1-essekkel, 1-5 max M3-as hajóosztály dokkolhat rájuk

M3 = Médium sebesség, közepes pajzs, M4-estől csak az erősebb fegyvergenerátorában különbözik

M4 = eddig, az M3-asok voltak a leghasználhatóbb hajóosztály bármire, és az M4-es hajóosztályt balanszba tönkretették. Ennek mostantól vége. Az M4-esek képesek lesznek használni 2x25 MJ körüli pajzsot, cseppett nagyobb rakterük lesz, M3-asnál cseppett gyorsabbak lesznek.ű

M5 = marad scoutnak, ám itt is növekedés lesz a pajzs rátában.

M6 = mostantól 1db M5-öst képesek lesznek hordozni minden esetben. Nehezebb lesz mozdítani őket, ám gyorsabbak lesznek

M7 = minden fregatt különleges lesz, erről később

M8 = 4 osztályra lesz bontva: sniper, sharpshooter, bomber és minelayer

M9 = Cruiserek, lassúak ám minden oldalról fel vannak szerelve valami jóval

M0 = óriási hajók, egyetlen mindent elsöprő fegyverrel

TS = sebesség növekedés, esetleg nagyobb fegyverválaszték a turretekbe

TP = sebességnövekedés

TM = nagyobb pajzs ráta, alacsonyabb sebesség

TL = nagyobb pajzs ráta, alacsonyabb sebesség és manőverezhetőképesség

T0 = mobilgyárak

WS = workership, erről később

G1/G2 = Gunship, erről később

C1/C2 = Convoy Cuttership, erről később

HS = Hospital ship

RS = Repairship, javítólézerekkel felszerelt kis szerény darab

MB = millitary Boardingvessel, különleges hajóosztály megszállásra

TD = planetary dropship, ezek fogják majd a cuccokat szállítani a bolygók és a trading stationök között (egy kereskedelmi állomás mostmár dinamikus lesz, és a szektor bolygóját fogja képviselni. Ha valahol hiány van, akkor krízis lesz, stb)

TC = Colony Ship

WH = whitelight, erről később

TG = gate deployement ship

és ugyebár lesznek a régi alapértelmezettek

AS, SA, CV, GO, stb
  • Nothing117
    a tship t bullets fájlok a DAT CAT fájlokban vannak elrejtve???
    most nincs fent a játék aztán nem tudom megnézni
  • Nothing117
    a hajók statjait meg a fegyvere rakéták statjait akarom újraírni
  • Nothing117
    azt tudom hogy nem nehéz
    csak 395 fajta hajó és 40 akárhány fegyver van a játékban
    azért az összes hajónál az összes statot átírni azért sok idő......
  • tomonor
    nos végülis amit te akarsz csinálni, az a tship és tbullets fájlok buherálása, annyira nem nehéz hogy két ember kelljen hozzá :P
  • Nothing117
    idegsít hogy nem megy fel minden fegyver minden hajóra
    mert a fegyverek ugyanakkorák akkor meg miért ne ehetne felrakni minden hajóra őket

meg a fegyverek statjain is állítani akarok

mien poén lenne 1 flakkel szaladgáló m3-as
  • Nothing117
    saját modra gondoltam nem arra hogy valakitől lenyúlom aztán átírok benne pár dolgot
  • Gunslinger
    Miért, mi a probléma a hajókkal meg a fegyverekkel?
  • tomonor
    én speckó fejlesztek egy modot, ám nincs kedvem társulni, meg amúgy is csak másokat keverne bajba helyettem :/
  • Nothing117
    valakinek nincs kedve fejleszteni velem 1 modot?
    szeretném rebalanceolni a hajókat és a fegyvereket mert így nekem nem tetszik annyira

már régen nekiálltam csak abbahagytam mert időhiányában nem tudtam vele foglalkozni
  • Gunslinger
    Cerberus, Colossus? Jesszusom, a lehető legrosszabb választások kategóriájukban. Najó, M1-nek a Teladi Condor rosszabb.

Miért pont a spliteket akarod betámadni? Az argonoknak a paranidok az ős ellenségeik, a boronoknak a splitek.

A PHQ spray shopra gondolsz színezés alatt? Az azért hoz más eredményt, mert minden hajó alapárnyalatához viszonyít. Eléggé korlátozottak a színezési lehetőségek, én nem is használom.
  • mindero
    Hát én épp most vettem egy Cerberuszt :D

Csak hogy teljes legyen az Argon flottám. Még a Colossus föl kell szerelni és jó is vagyok.
    Jöhetnek a splitek.

Hogy van az amúgy h a színbeállítás mindegyik hajónál más eredményt hoz? Így elég nehéz együttes flottaszinezést összehozni.
  • Gunslinger
    Hiszek neked :-)
  • Gunslinger
    OOS = Out Of System

Olyan harc, mely során te magad (a játékos) nem vagy a szektorban és a hajóid vagy AI hajók szimplán csak statisztikai adatok, tulajdonságok szerint csapnak össze. Ha van rá igény tudok bővebben írni róla, hogy mik a főbb szempontok amiket figyel a program és milyen hajókkal, azokon milyen felszereléssel lehet eredményes a játékos.
  • Gunslinger
    Hyperion Vanguard foglalható, kettő is van a TC-ben, nem is nehéz célpont. Agamemnon detto sőt, asszem abból talán három is van egyszerre, mert én kettőt foglaltam és még szoktam látni AI irányította Paranid Military Agamemnont. Poisoned Paranid kezdéssel tuning Hyperion Vanguard szerezhető. Vásárolni egyik hajót sem lehet.
  • Gunslinger
    Tévedés! Nothing117 topictárs mondja jól, a Poisoned Paranid miniplot során lehet megkapni, ráadásul tuning változatot! Miután megkapjuk a Boron tudóstól az ellenszert akkor a program random értékek között váltogatva akár 250 sebességű Hyperion Vanguardot is ad! Ajánlott annál a pontnál menteni és akkor ha nem tetszik a Hyperion sebessége, akkor load és lehet próbálkozni.
  • r4pt0r
    Hidd el meg lehet csinálni, nem azt mondom hogy egyszerű, csak nem szabad meghátrálni. :D
  • tomonor
    itt ugyan nem :P Csak elfoglalni lehet. Vagy bescriptelni.
  • Nothing117
    asszem az egyik plot során kapod meg a hyperiont
    legalábbis reunionXTM-ben így volt
  • Tillabilla
    Sziasztok lenne egy kérdésem hyperion vanguardot ha nem lehet sehol venni akkor el kell foglalni és ugyanaz lenne az agamemnonnal.
  • Nothing117
    kössz

amúgy mi az OOS?
  • Gunslinger
    Szerintem nem igazán van olyan, hogy legjobb fregatt, én is 7 félét tartok, valamiből három példányt is. Különböző feladatokra van olyan hogy legjobb.

Capshipek ellen: Boron Tresher (de fokozottan kell figyelni a nagyon pici pajzsra és hogy mellé nagy méretű a hajó, könnyű eltalálni)
    Vadászok, korvettek, kishajós flották ellen: Paranid Deimos/Agamemnon
    OOS harcra: Split Tiger (Xenon Q ebben a legerősebb, de nem megvásárolható)
    Legsokoldalúbb fregatt: Split Panther (személyes kedvencem, hordozónak is nagyszerűen használható)
    Valamint a Teladi Shrike is egy nagyon korrekt jószág, az egyedüli M7-es, amire rámegy a Gauss Cannon.

Egyedül az Argon Cerberust nem éri meg megvenni, az a hajó semmire sem jó.
  • Gunslinger
    Terran M2-vel hogy értél a Military Outpost védelem helyszínére? Gyakran a 107-el repesztő Agamemnonnal is lekéstem a dolgot és mission faild lett. Az uccsó küldetést is meg lehet csinálni egy-két capshippel, csak úgy pokoli lassú meg rizikós, pláne ha a nyakadba ugrik 3 Destroyer, nagy flottával jobbak az esélyek, tuti a siker.
  • r4pt0r
    Nem kell túlzásba esni, elég egy Terran M2es, többet nem használtam, vagy pedig a Spring ha nem kellet nagy hajó. :D
  • Nothing117
    sima fregattból melyik a legjobb?
    most 1 fregattot akrok venni
    nekem stat alapján a tiger meg a deimos tetszik a legjobban
  • Gunslinger
    Elég gyakran újra felajánlja, nem mértem le pontosan, de sztem óránként, mármint egy helyen. Ha mondjuk Blackhole Sunban ellőtted, akkor állj tovább egy másik xenon határ rendszerbe, van pár darab.

Final Fury: Komoly flotta nélkül ne kezdj bele. Minimum egy jól felszerelt M7M vagy M2-es kell kezdésnek. A Military Outpost védő küldetésekben nekem gyors M1 és M7 feküdt a legjobban, az M2-es túl lassú volt néha. A legutolsó Final Fury küldetést, amikor a Kha'ak anyarendszert kell legyakni, azt vagy 3-4 M7-el, 3 M2-vel meg egy M1-el csináltam meg, vadászt nem használtam, mert csak töltelékek lettek volna, egyértelműen nehéz hajókra van szükség, M6 nem ér semmit egy Kha'ak M2-es ellen, a legjobb M6-al is csak másodpercekig élsz, egy Guardiant egyedül le lehet velük gyakni, de azokból is van vagy egy tucat. Elég rendesen jöttek a Kha'akok, hiszen az otthon rendszerüket védték.
  • Nothing117
    "Van külön inváziós küldetés, csak olyan EQ dockokban és military outpostokban érhető el, melyek Xeenon szektorok mellett helyezkednek el, pl. Menelaus Paradise vagy Blackhole Sun, de itt maximum a helyi erők segítenek neked, ha jelen vannak, mert neked kell megállítanod egyedül a flottáddal az inváziót. Amúgy elég jól fizetnek a TC-ben is. Én most léptem Legend szintre, de már Overlord meg Conquer szinten is keményen jöttek a K-k egymás után, alsó hangon 30 millát össze lehet lövöldözni. Egy J (tele vadásszal), két K meg fél tucat P biztosan átjön a küldetés során, mármint Counqueor és feletti fight rangon. "

na szuper erre voltam kíváncsi, kössz
    amúgy milyen gyakran adja be ezeket a küldiket

ja és a final fury plot az mennyire nehéz? eclipsel bele vághatok vagy várjam meg amíg legalább m6-om lesz?
  • Gunslinger
    A Final Fury maga egy inváziós plot, a Splitekhez és az Argonokhoz lehet csatlakozni a Kha'ak ellen, az Aldrin plot pedig a Terranok oldalán invázió a Xenonok ellen.

Van külön inváziós küldetés, csak olyan EQ dockokban és military outpostokban érhető el, melyek Xeenon szektorok mellett helyezkednek el, pl. Menelaus Paradise vagy Blackhole Sun, de itt maximum a helyi erők segítenek neked, ha jelen vannak, mert neked kell megállítanod egyedül a flottáddal az inváziót. Amúgy elég jól fizetnek a TC-ben is. Én most léptem Legend szintre, de már Overlord meg Conquer szinten is keményen jöttek a K-k egymás után, alsó hangon 30 millát össze lehet lövöldözni. Egy J (tele vadásszal), két K meg fél tucat P biztosan átjön a küldetés során, mármint Counqueor és feletti fight rangon.
  • Nothing117
    tc-ben is van olyan harci küldetés mint ami a reu-ban hogy a xenonok inváziót indítottak valamelyik szektorba és csatlakozni lehet a katonasághoz?
    mert ezek elég jól fizetnek aztán most ilyet keresek
  • Zilo85
    Igen az alapot a föld felszíne adta, csak egy kicsit megkeverték a dolgokat az egyes bolygóknál (nem túl nagy fantáziával).
  • drakulalugosi
    Észrevette már valaki, hogy a bolygók felszíne ismerős valahonnan? Röpködök békésen, lenézek-hoppá az ott nem a Fekete-tenger ?
    De mennyire hogy az! Tennék fel képet is, de ennyire béna legyek-vagy túl nagy lesz vagy csúnya...
    (Ha már valaki írta itt a fórumon,akkor bocs.)
  • Nothing117
    lehet hogy 1 kicsit később fog csak be spawnolni
  • Nothing117
    pedig általában a mission guidance mindíg mutatja a hajókat még radartávon kívül is