X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nos nem hiába van ekkora modding communityja (szép magyar beszéd lol) a gémnek...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Na asszem ezek azok a modok... nekem bejöttek.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez tény ha scripteket/modokat használunk akkor már igaz is lehet amit írtok. De magában az alapjáték egy fapados game, ami ordít azért hogy modold. 😄

Erre meg ott a modok... Most név szerint nem emlékszem rá, de LV-nek van egy modja, ami eléggé feléleszt meg megnehezít mindent, mármint minden faj harcol az adott ellenséggel, inváziók, nagyobb flották, stb. Amikor befejeztem akkor fent volt és a "csöndös" xenon szektorokból meg az univerzumból elég kemény csatatér lett...

Pontosan, ez mind arcade játék. Ha már rep szim játékok, ott van a Microsoft Flight sim, nah ott kb. 105*x gombot használsz, egy géphez.

Xben sem gravitáció, sem sok gomb nincs. Értem én hogy nem támogatja a motor, nem akarnak az emberek üzemanyaggal foglalkozni ilyesmi.

feltéve ha nem rakod fel az RRF és improved races scriptet... Na ott már nem írtasz alap fajokat többé... xD

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

"A stratégia cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében, ami gyakran az úgymond „gyõzelem” vagy probléma megoldás."

Van benne stratégia, punktum!<#mf1>

Mondom másként. 😄
Akkor lehetne stratégia ha az AI nem lenne olyan hülye mint egy fadarab.
Mi legyen a cél: elfoglalni a világot.
Megvalósítás: minél több M2,M1.
Az AI mit fog csinálni: semmit.

Hogy éred el a hajók gyártását?
Kalóz leszel, bányász, küldiket csinálsz, ilyesmi. Ez inkább gazdasági tevékenység mint stratégiai.

De persze mindenkinek más a véleménye. 😄

Il-2 Sturmovik? Esetleg Hawx? Az irányítás ehez hasonlóan történik, márminthogy mindig egy ûrhajóban repülsz, itt-ott landolsz egy ûrbázison, ott kereskedhetsz, aztán missziókat csinálsz, vagy a fõ történeti szálat, amibõl több van, vagy mellékküldiket. Aztán válthatsz hajókat is.
A hajók elég változatosak, mármint a legkisebb "egyszemélyes" kis felderítõtõl kezdve az ultrabrutál rombolókig meg anyahajókig, mindet irányíthatod, persze az irányítás mindnél más.

apropó, ilyen alapon csak az Orbiter nem arcade ûrszimulátor.

na itt választhatsz hogy boarding-olsz vagy elpusztítod 😄

Tisztában vagyok vele, de a Diablo sem RPG csak azért mert lehet benne választani 3 karakter között. Ez sem az mert lehet választani hogy bányászol, vagy bármi.

Nincs flottám ne hülyéskedj. 😄

Nincs benne stratégia, ha van 10 M2esed, az ellenségnek 5 akkor te nyersz. Ez nem stratégia. Gondolom játszottál a Nexusal, abban van stratégia, hogy pl. az ellenség fegyverét, pajzsát lövöd ki. Az már az.

De lényegtelen, mindenkinek mást jelent. 😄

Szerintem van...

RPG-zni lehet benne, attól függ mit értesz ez alatt. Én szerep játékot...

Stratégia is van benne, persze nem olyan, mint a strat. játékok.
"A stratégia cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében, ami gyakran az úgymond „gyõzelem” vagy probléma megoldás."

Repülõ szimulátor: nos ez tényleg nem a legjobb példa, mivel eleve az ûrben játszódik, jövõben, nem létezõ ûrhajókban, tehát eleve nem is lehet szimulátor, mivel nem tudjuk szimulálni a nem létezõ környezetet, csak részben. De szerintem jó az irányítás, annyira reális vagy élvezetes, amennyire kell...

a sztorija abban az értelemben gyenge, mint a játék keveset foglalkoztat a sztori részlegével. Ha a szériás történetet nézzük, akkor legyõzhetetlen.

A beszédhangok valóbban jobbak voltak a Reunionban... Itt nincs élet bennük, nem tudom mi lelte az egosoftos srácokat... Az alacsony frame rate... hát az én gépemmel a legnagyobb csata esetén is 30-al megy, szal a Patch az megoldotta ezt a problémát. Gondolom.

Az utolsó rész pedig azt jelenti, hogy a játék már teljes egészében kihasználja az egér nyújtotta lehetõségeket, így az interfészt is könnyebb használni, igaz nem a veterán játékosoknak, nekünk idõbbe tellett míg betanultuk...

te nem vagy tisztában az RPG fogalmával ezekszerint.

Stratégia is van benne, nem is kevés. Igaz, alap dolgok, de stratégiának stratégia. Az hogy te neked még nincs flottád amivel tudnál stratégiázni, az más dolog.

rákerestem, néztem már videót, mint írtam, de nem jöttem rá, h akkor most hogy kell harcolni, stb., majd mindjárt kipróbálom.
A történet eléggé ahsonlít a Stargate-re, így, h õsök, meg kapuk. Bár wikipedia szerint vhol pont a szegény sztory miatt pontozták le:
"Criticism included slow frame rate on high settings, high learning curve, inconvenient controls, lack of multiplayer, bad voice acting, and poor story, although the critics mention that the severity of most of the frustrations were noticeably reduced when compared to previous games of the X series."
Na majd meglátjuk.

Apropó, ha nem tudsz alapszinten angolul, vagy németül, nagyon el leszel veszve a játékban. Aki profi angolos mint én, az könnyen megérti mit monda a játék, de ha akárkit errõl a fórumról is megkérdezel, megmondja, hogy betanulással fog elmenni az elsõ két hónapod a játékban.

RPG, repszím, stratégia nagyon rossz példák, egyik sem igaz erre a játékra. 😄

RPG ellem nincs benne 1 deka sem.
Inkább egy arcade repcsis játék.
Stratégia sincs benne igazán-

Apropó, elkezdtem modifikálni az SS&B modot, hogy X2 szerû legyen, illetve a régi X3-as normákat szeretném vele visszaállítani (pl, kevésbé megerõszakolt Home of Light a régi Reunionos zenéjével, illetve a kimaradt fegyvergyárak is bekerülnek a játékba, stb)

Illetve tartogatok még meglepetéseket, sõt, még a galaxy editor is tartogat nekem 😮

"Say goodbye to a social life..."

De ez is nagyon igaz, mivel eléggé addiktív a játék, szóval csak mértékkel! XD

Elõre szólok, hogy az csak amolyan bencsmark. Vagyis inkább csak ízelítõ a grafikából.

Azt is elhiszem, hogy nemtudod elképzelni, milyen fajta game ez. Mielõtt nem játszottam vele, én se tudtam elképzelni. Úgy képzeld el, mint egy RPG, egy repülõszimulátor, és egy kis stratégia vegyítve. A grafika valóban nagyon jó, a szektorok is szépek. A modding community hatttalmas, rengeteg mod van hozzá, de ezeket majd késõbb...

Meg tudnád mondani, hogy melyik dátumú kiadásban van teszt az X3-TC-rõl a gamestar-ban? Mert meg akartam venni, csak akkor nem tudtam hogy melyikbe volt, és most úgy néz ki hogy meg kell rendelnem, mert mindenképp látni szeretném hogy mit írt róla a gamestar. 😞

ha játékmenetet akarsz belõle látni, lépj fel a youtube-ra és keress rá hogy "X3 terran conflict gameplay"

Eredetileg ez egy gazdaság-ûr-harc szimulátor. Szabadság van, tehát végülis bármit megtehetsz, kalózkodhatsz, csempészhetsz, bármit felrobbanthatsz, ha van hozzá erõd és gépeid, ám tetteidnek következményei lesznek. Szal ha békésen kereskedsz, akkor max a kalózok jelenthetnek problémát (meg még 2 faj + akiket eddig megtámadtál és ellenségesek veled szemben)

Eredetileg 5+2+1+1 faj van a játékban, akik a következõek:

-5: Argonok, Boronok, Teladik, Paranidok, Splitek -vagyis az X univerzum lakói (argonok az elveszett emberek)
-2: a két ellenséges faj, Xenonok (Terraformálók) és Kha'ak-ok (rovarok, mindent megtámadnak)
-1: Terránok, nos õk a színtiszta emberek
-1:Kalózok, többféle fajok keverékei.

Továbbá vannak még fajok, akikkel nem találkozhatsz, csak fan fikciókban, modifikációkban, könyvekben (pl Sohnenek, Az Õsök, stb)

Mi a fene...csillagkapuk csak más néven...meg õsök.

Rolling demo is csak egy videó lényegében. Vagyis elindítod aztán megy szépen magától. Nem fog matatni semmit a játékból.

Jah, és elõre szólunk, hogy az irányítás kicsit bonyolult az elején! NEM 10 perces játék, tehát neki kell kicsit ülni, gyakorolni, ismerkedni az interfésszel, és nem elborzadni elsõre, mint azt egyesek teszik! Sok szerencsét!

komplex...hát ezért töltök demót, mert nekem olyan stratégiás, egyszerûen nem tudom elképzelni, de a grafja miatt is kipróbálom...

Na töltöm a demót, X3TCRollingDemo, remélem rendes ízelítõt kapok belõle, mert vhogy nem tudom elképzelni videókból, még egy 8 oldalas GS tesztem is van, csak nincs kedvem végigolvasni😄
De a grafja megfogott...

http://valen.uw.hu/Argonopedia/X2%20tortenelem.htm
Ez az X2-ig sorolja fel a történéseket, és azóta már két rész is megjelent, tehát... HawX-el még nem játszottam, de hidd el, ennek kb olyan kidolgozottságú története van, mint a Star Wars univerzumnak a negyede. Ami azt jelenti hogy rohadt nagy, ahhoz képest hogy egy játékként indult már könyvek jelentek meg róla, és fan videók százai... Továbbá az Elite után ezt a játékot említik a legnagyobb, legelterjedtebb ûrszimulátornak, az offline kategóriában. Egyszóval, ez a játék az ûrszimulátorok Ferrari-ja, míg a régi Elite mondjuk egy... Mercedes? na mindegy xD Szal, próbáld ki, ám elõre szólok, komplex játékmenet.

H.A.W.X-nál ezerszer kidolgozottabb a történet...

Az Aldrin plothoz végig kell vinni a Terran, Goner, és a Khaak polotokat, és a HUB plot elsõ részét, a teladiumot és az oret le kell szállítani.

A történet mindben összefügg, ha nem izgat a régi részek grafikai "minõsége" akkor természetesen azokat is vidd végig, úgy lesz kerek a történet. H.A.W.X.-et nem toltam, vagy csak pár percet ezért ebben a kérdésben nem nyilatkozok.

Hát a történet az átlagon felüli, csak a megvalósítás nem tökéletes itt-ott. De csak ajánlani tudom.

Értem. KÖsz. És az Aldrin plot mikor kezdödik majd vagy mikor adja? Mert a Terránosal végeztem elvileg mert valamit ki irt mikor leszálitotam pár ürhajóst a földhöz.
És komoly története van? Olyan, mint a H.A.W.X., csak ûrben? Megéri a régi részeket elkezdeni? Összefügg velük a történet?

Van története, nem stratégia, rengeteg hajód, gyárad lehet, lehet benne kereskedni, gyilkolni is. Szimulátor erõs szó rá, inkább arcade féle.

Van ennek története?

Üdv. Most ez milyen játék? Mert Ûr szimulációt, meg kereskedést írnak. Ez stratégia? Vagy csak 1 hajód van? Vagy mi ez?

Vitez77
Na, Akenbosch megint alkotott (ha már mûvészetrõl van szó <#hawaii> )

&#22825;&#20351;&#12383;&#12385;&#12399;&#31169;&#12434;&#35211;&#23432;&#12427;

Ez a három pont mit jelent?

...

Bejutottam végre a script editorba. Egy csomó script fel van sorolva, az ATF shipyard is(a többi gyári?). De hiába megyek rá, nem látok execute gombot. Mit kéne csinálni?

Mit csinál az a 'Reint Script Caches' gomb amit mondtál?

KISVIKU!!KISVIKU!!KISVIKU!!KISVIKU!!KISVIKU!!KISVIKU!!KISVIKU!! 😄DD

Nab@zz, te tényleg jól el tudsz tûnni "az élet"-be xD

Mi visszavárunk 😄 😛

Valóban szép munka!

Hát igen, ez az amikor már valaki olyan fanatikusan rajong érte, hogy képes ilyen mûvészi dolgokra(is).
Még mielõtt megkérdeznéd hová tûntem hónapokkal ezelõtt, rájöttem, hogy van élet az X univerzumon kívül is...<#vigyor> ...amit valami "valóság"-nak becéznek.
Aztán ki tudja, lehet, hogy visszatérek még...
Szép munka és minden elismerésem a topic ápolásáért!

aha értem

Nem, a Hub-al a gonosz kis Khaakokat kell majd átirányítani és így megnyílik majd a rendes Unknown Terran Sector 2, amihez majd a Terran gyártású Neptune kapu is kapcsolódik. Mindegyik Terran rendszerhez vannak saját kapuk, csak fel kell fedezni õket a plot során. Aldrin 2 után még 4 új rendszer nyílik meg.

majd az aldrin plot során kapcsolod õket össze a HUB-al ha minden igaz (még nem járok ott)

na elõször is, 5 féle képpen lehet modolni a játékot:
-SPK-val, amely egy scripteket, hangfájlokat de ha nem nagy akkor akár modifkációs cat-dat fájlokat is tartalmazhat
-ZIP-el, nos egyszerû, csomagold ki és illeszd be ezeket a fájlokat az azonos nevû mappába
-False patch, azaz a .cat és .dat fájlokat átnevezed a következõ sorszámra (pl 09.dat, 09.cat), és a játék fõkönyvtárába másolod
-és hagyományos mod kiválasztásaként az indítóból, nos ez nem ajánlott.

Nem mindegyik script indul el automatikusan, ez inkább az ego hibája, tehát aktiválni kell a script editort -> átnevezed a pilótát "Thereshallbewings"-re, -> belépsz a command console-ba (shift+c) -> megnyomod az S betüt, vagy kiválasztod a scipt editor menüt -> és a végén a Reint Script Caches gombra nyomsz, majd kilépsz. Ennyi.

Ha modokat installáltok, odafigyeljetek miket raktok be, többnyire a TC-hez a modok nem kompatibilisek egymással. Most többnyire egy mod tartalmaz egy ún. Types fájlt (pl tShips, tEffects, tCockpits, stb) ezek az eredeti T fájlokat írják át, és maximum egy lehet berakva modként ezek közül, ha nem így van akkor felül írják egymást. Ezért is van az hogy az Engine Pimpout és mondjuk a Hangar mod nem fér meg egymás mellett.
Ha errõl többet szeretnétek megtudni, tõccsétek le DoubleShadow's Modmanager-ét.

Egy kérdés srácok! Aldrinbol el lehet menni a mellete lévö rendszerekbe is? Mert ha jól tudom az Aldrin mellet van oylan is hogy Aldrin2 rendszer.
Valaki mesélje már nekem el, hogyan kell aktiválni a scripteket.
Úgy tudom két verzó van, az SPK és a másik. Az SPK-hoz kell valami programot telepíteni. A másikat hogyan kell? És utánna mit kell csinálni a programban?

Próbáltam bekapcsolni az ATF scriptet. Letöltöttem belõle a Non-SPK verzsönt, bemásoltam a 'script' mappába. A játékban beírtam név helyett hogy thereshallbewings. És nem tudom felhozni a scripteditort. Hiába nyomkodom a hozzá rendelt gombot. Hogy kéne?