X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Xben sem gravitáció, sem sok gomb nincs. Értem én hogy nem támogatja a motor, nem akarnak az emberek üzemanyaggal foglalkozni ilyesmi.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Van benne stratégia, punktum!<#mf1>#mf1>
Akkor lehetne stratégia ha az AI nem lenne olyan hülye mint egy fadarab.
Mi legyen a cél: elfoglalni a világot.
Megvalósítás: minél több M2,M1.
Az AI mit fog csinálni: semmit.
Hogy éred el a hajók gyártását?
Kalóz leszel, bányász, küldiket csinálsz, ilyesmi. Ez inkább gazdasági tevékenység mint stratégiai.
De persze mindenkinek más a véleménye. 😄
A hajók elég változatosak, mármint a legkisebb "egyszemélyes" kis felderítõtõl kezdve az ultrabrutál rombolókig meg anyahajókig, mindet irányíthatod, persze az irányítás mindnél más.
Nincs flottám ne hülyéskedj. 😄
Nincs benne stratégia, ha van 10 M2esed, az ellenségnek 5 akkor te nyersz. Ez nem stratégia. Gondolom játszottál a Nexusal, abban van stratégia, hogy pl. az ellenség fegyverét, pajzsát lövöd ki. Az már az.
De lényegtelen, mindenkinek mást jelent. 😄
RPG-zni lehet benne, attól függ mit értesz ez alatt. Én szerep játékot...
Stratégia is van benne, persze nem olyan, mint a strat. játékok.
"A stratégia cselekvések egy hosszabb távú terve egy bizonyos cél elérésé érdekében, ami gyakran az úgymond „gyõzelem” vagy probléma megoldás."
Repülõ szimulátor: nos ez tényleg nem a legjobb példa, mivel eleve az ûrben játszódik, jövõben, nem létezõ ûrhajókban, tehát eleve nem is lehet szimulátor, mivel nem tudjuk szimulálni a nem létezõ környezetet, csak részben. De szerintem jó az irányítás, annyira reális vagy élvezetes, amennyire kell...
A beszédhangok valóbban jobbak voltak a Reunionban... Itt nincs élet bennük, nem tudom mi lelte az egosoftos srácokat... Az alacsony frame rate... hát az én gépemmel a legnagyobb csata esetén is 30-al megy, szal a Patch az megoldotta ezt a problémát. Gondolom.
Az utolsó rész pedig azt jelenti, hogy a játék már teljes egészében kihasználja az egér nyújtotta lehetõségeket, így az interfészt is könnyebb használni, igaz nem a veterán játékosoknak, nekünk idõbbe tellett míg betanultuk...
Stratégia is van benne, nem is kevés. Igaz, alap dolgok, de stratégiának stratégia. Az hogy te neked még nincs flottád amivel tudnál stratégiázni, az más dolog.
A történet eléggé ahsonlít a Stargate-re, így, h õsök, meg kapuk. Bár wikipedia szerint vhol pont a szegény sztory miatt pontozták le:
"Criticism included slow frame rate on high settings, high learning curve, inconvenient controls, lack of multiplayer, bad voice acting, and poor story, although the critics mention that the severity of most of the frustrations were noticeably reduced when compared to previous games of the X series."
Na majd meglátjuk.
RPG ellem nincs benne 1 deka sem.
Inkább egy arcade repcsis játék.
Stratégia sincs benne igazán-
Illetve tartogatok még meglepetéseket, sõt, még a galaxy editor is tartogat nekem 😮
De ez is nagyon igaz, mivel eléggé addiktív a játék, szóval csak mértékkel! XD
Azt is elhiszem, hogy nemtudod elképzelni, milyen fajta game ez. Mielõtt nem játszottam vele, én se tudtam elképzelni. Úgy képzeld el, mint egy RPG, egy repülõszimulátor, és egy kis stratégia vegyítve. A grafika valóban nagyon jó, a szektorok is szépek. A modding community hatttalmas, rengeteg mod van hozzá, de ezeket majd késõbb...
Eredetileg ez egy gazdaság-ûr-harc szimulátor. Szabadság van, tehát végülis bármit megtehetsz, kalózkodhatsz, csempészhetsz, bármit felrobbanthatsz, ha van hozzá erõd és gépeid, ám tetteidnek következményei lesznek. Szal ha békésen kereskedsz, akkor max a kalózok jelenthetnek problémát (meg még 2 faj + akiket eddig megtámadtál és ellenségesek veled szemben)
Eredetileg 5+2+1+1 faj van a játékban, akik a következõek:
-5: Argonok, Boronok, Teladik, Paranidok, Splitek -vagyis az X univerzum lakói (argonok az elveszett emberek)
-2: a két ellenséges faj, Xenonok (Terraformálók) és Kha'ak-ok (rovarok, mindent megtámadnak)
-1: Terránok, nos õk a színtiszta emberek
-1:Kalózok, többféle fajok keverékei.
Továbbá vannak még fajok, akikkel nem találkozhatsz, csak fan fikciókban, modifikációkban, könyvekben (pl Sohnenek, Az Õsök, stb)
De a grafja megfogott...
Ez az X2-ig sorolja fel a történéseket, és azóta már két rész is megjelent, tehát... HawX-el még nem játszottam, de hidd el, ennek kb olyan kidolgozottságú története van, mint a Star Wars univerzumnak a negyede. Ami azt jelenti hogy rohadt nagy, ahhoz képest hogy egy játékként indult már könyvek jelentek meg róla, és fan videók százai... Továbbá az Elite után ezt a játékot említik a legnagyobb, legelterjedtebb ûrszimulátornak, az offline kategóriában. Egyszóval, ez a játék az ûrszimulátorok Ferrari-ja, míg a régi Elite mondjuk egy... Mercedes? na mindegy xD Szal, próbáld ki, ám elõre szólok, komplex játékmenet.
天使たちは私を見守る
Mit csinál az a 'Reint Script Caches' gomb amit mondtál?
Nab@zz, te tényleg jól el tudsz tûnni "az élet"-be xD
Mi visszavárunk 😄 😛
Hát igen, ez az amikor már valaki olyan fanatikusan rajong érte, hogy képes ilyen mûvészi dolgokra(is).
Még mielõtt megkérdeznéd hová tûntem hónapokkal ezelõtt, rájöttem, hogy van élet az X univerzumon kívül is...<#vigyor>#vigyor> ...amit valami "valóság"-nak becéznek.
Aztán ki tudja, lehet, hogy visszatérek még...
Szép munka és minden elismerésem a topic ápolásáért!
-SPK-val, amely egy scripteket, hangfájlokat de ha nem nagy akkor akár modifkációs cat-dat fájlokat is tartalmazhat
-ZIP-el, nos egyszerû, csomagold ki és illeszd be ezeket a fájlokat az azonos nevû mappába
-False patch, azaz a .cat és .dat fájlokat átnevezed a következõ sorszámra (pl 09.dat, 09.cat), és a játék fõkönyvtárába másolod
-és hagyományos mod kiválasztásaként az indítóból, nos ez nem ajánlott.
Nem mindegyik script indul el automatikusan, ez inkább az ego hibája, tehát aktiválni kell a script editort -> átnevezed a pilótát "Thereshallbewings"-re, -> belépsz a command console-ba (shift+c) -> megnyomod az S betüt, vagy kiválasztod a scipt editor menüt -> és a végén a Reint Script Caches gombra nyomsz, majd kilépsz. Ennyi.
Ha modokat installáltok, odafigyeljetek miket raktok be, többnyire a TC-hez a modok nem kompatibilisek egymással. Most többnyire egy mod tartalmaz egy ún. Types fájlt (pl tShips, tEffects, tCockpits, stb) ezek az eredeti T fájlokat írják át, és maximum egy lehet berakva modként ezek közül, ha nem így van akkor felül írják egymást. Ezért is van az hogy az Engine Pimpout és mondjuk a Hangar mod nem fér meg egymás mellett.
Ha errõl többet szeretnétek megtudni, tõccsétek le DoubleShadow's Modmanager-ét.
Úgy tudom két verzó van, az SPK és a másik. Az SPK-hoz kell valami programot telepíteni. A másikat hogyan kell? És utánna mit kell csinálni a programban?
Próbáltam bekapcsolni az ATF scriptet. Letöltöttem belõle a Non-SPK verzsönt, bemásoltam a 'script' mappába. A játékban beírtam név helyett hogy thereshallbewings. És nem tudom felhozni a scripteditort. Hiába nyomkodom a hozzá rendelt gombot. Hogy kéne?