12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
bgabor #7859 Nálam a 2.0a patch óta a TS szállítóhajók nem csinálnak semmit a "collect rocks in sector" parancsra. Hiába veszi őket körül többszáz felaprított aszteroida darab. -
tomonor #7858 Nem. -
Stief #7857 Sziasztok! Multi játékot tartalmaz a játék? -
Gunslinger #7856 Nividiumot collect rocks paranccsal kell "bányászni". Jó néhány szektorban egyből begyűjthető állapotban van végtelen számú nividium, mert respawnolnak a kis sziklák, úgy hogy még feltörni sem kell őket, persze az ilyen mezőket nem könnyű megtalálni, de ha megvan, akkor oda le kell rakni egy AdvSatot és utána már nagyon könnyű a pozicionálás a teherszállítók részére. Kingdom Endben van a legkényelmesebb ilyen mező, mert helyben van shipyard is. -
mindero #7855 De nagy a pangás megint :(
Biztos mindenki Mass Effektezik. Én még nem tudtam megszerezni úh marad az x3
Tegnap kerestem potom 150 milliót Nividium bányászással. Mondtátok h lehet vele kaszálni, de nem hittem volna h ennyire durva.
4 óra volt az egész és semmit se kell csinálni, tudok közbe harcolgatni, meg építgetni.
Leírás:
Nividiumot ugyan nem lehet konkrétan bányászni a Mine minerals paranccsal, de ha föltörünk egy Nividiumos aszteroidát kis darabokra, és az aszteroida (hűlt) helyére küldjük a Mobil bányászhajóinkat, akkor a collect rock paranccsal mindig a hozzájuk legközelebbi sziklát gyűjtik be. És mivel mindenhol Nividium van körülöttük ...
Aztán ezt a mérhetetlen mennyiségű ásványt vagy néhány HQ-ban (asszem plutarch mining corp.) vagy hajókba bepakolva shipjardokon a hajóval együtt eladjuk (pl demeter sf 500e telepakolva ásvánnyal 10m)
-
Gunslinger #7854 Most meg nem tudok mit csinálni velük.
Robbantsd fel őket. :-)))) -
mindero #7853 Megvagyok a HUB-bal!
Fölraktam az utolsó szakasznál a könnyítést, de a 7500 chip eltartott egy darabig. Most meg nem tudok mit csinálni velük.
Lassan elérhető közelségben a HQ -
Gunslinger #7852 A Tension az egyedüli X ami kimaradt nekem, úgy hogy ott lehet hogy volt, az X-BTF-ben tuti nem volt, azt anno kétszer is végigtoltam :-)
Amúgy Pirate ship mellé négy kísérőhajó is előfordul, általában egy vagy két Elite és két Blastclaw szokta kísérni megfigyeléseim szerint.
A sok Duke's Transporter egy része is sztem ezt a műéletet játssza(sosincs kíséretük), amelyek a dangerous material transporter néven futnak. Érdekes, hogy velem ők ellenségesek, mégis van hogy le akarnak szállni az egyik komplexemben, persze nem tudnak és akkor elkezdenek várakozni a hülyék kint a complex mellett az űrben. -
tomonor #7851 volt ott valami Xenin TS is... vagy már keverem a Tensionnal?
Mindenesetre a TC-ben egy sor a .job fájlban felelős érte, mely 3 kísérőhajót és egy pirate TS-t tartalmaz, kísérettel eggyütt spawnol majd terminálódik. Ez az amit úgy hívnak, hogy "műélet".
X2ben sokkal jobban meg volt oldva. A bayamon meg hab volt a tortán. :D -
Gunslinger #7850 Na igen, ez jó kérdés. Amúgy AI hajónak elmegy, mivel csak kalózok használják jó agyaggalamb lövészetre, mert nem lő vissza. A kalóz bázisok generálják és ahogy megfigyeltem bázistól bázisig halad és ott dokkolás után nullázza is a program, tehát megsemmisül a hajó. Egyből kíséretével együtt generálja, a kíséret nem tudom, hogy nullázódik-e, sztem ők talán tovább repülnek valamerre, ezt nem figyeltem meg, őket mindig leszedtem.
X-BTF-ben anno amúgy meg csak szállítóhajóval mentek a kalózok, már messziről ki lehetett szúrni őket, mert akármilyen szállító modellben is ültek mindig csak nekik meg a Xenonoknak volt kék a hajtóművük színe, Xenonoknak meg sosem volt szállítójuk. Vadászban sosem ültek kalózok X-BTF idején, akkoriban tehát inkább csempészésből éltek. :-) -
tomonor #7849 annó az X2-ben ilyet használtak a kalózok, Reunionban is benne volt, csak nem került törlésre, ám nem értem hogy miért vették elő a Terran Conflictba megint... Legalábbis mért hagyták ilyen bugosan. -
Gunslinger #7848 Azt hiszem még nem volt erről szó, ha valakinek netán véletlenül kiugrana egy Pirate ship nevű hajó pilótája, az nehogy claimelje a hajót, totál bugos, a property menübe mint satellite kerül be, vagyis azok számlálójához adja hozzá a játék és amint dokkolnak a hajóval többet nem lehet irányítani, az állomás hajó listájában sem jelenik meg, de örökké elfoglal egy dokkoló helyet, vagyis totálisan inaktív lesz. Ez a bizonyos Pirate ship a kalózok szállítóhajója, elég ratyi modell, lassú a sebessége, kicsi a raktere és csak 1x25 MJ pajzs megy rá. -
Gunslinger #7847 A kérdések sorrendjében válaszolok:
1, Ezt a kérdést gondold át újra, mert értelmetlen. Nem a Gannetodra kell képezned, hanem a Military Outpostokban kell, a Gannetra csak utána érdemes átpakolni, nem a hajón képződnek a katonák. Javaslom olvasd el a Boarding leírásom, ott nagyon sok boardinggal kapcsolatos kérdésre választ találsz. Piracy menüt nem lehet venni.
2, Ilyet nem lehet, csak manuálisan lehet túltölteni a fegyvereket és néhányat nem is érdemes.
3, Benne van a kézikönyvben az összes ranglétra, Assassin után még elég sok van. X-Treme-nek hívják a legmagasabb rangot a Fight és Trade listán is. -
Tillabilla #7846 Még lenne egy ha harcolsz és mész fel a ranglétrán melyik a legmasabb szint én az assasinnál járok. -
Tillabilla #7845 Ja és még egy valami azt meglehet adni pl a hajómon van pl PPC vagy PSP vagy Ion cannon azt szeretném hogy be lehet állítani hogy maximum töltéssel löje ki azokat a célpontra? -
Tillabilla #7844 Sziasztok lenne egy olyan kérdésem a piracy menüt hol lehet megvenni mert pl a gannetomra nem tudok marinokat képezni.Vettem egy Boreast igen jó hadihajó szerintem brutál jó -
Gunslinger #7843 Wow, nagyon szuper! :-D -
#7842 Én köszönöm, írásaiddal meg is nyílt a Terran Conflict menü. -
tomonor #7841 nem, olyan patch nincs hogy 1.1, az a játék gamma verziója.
Ami neked kell az a 1.1-ről 2.5-re patch
Guide az a játék dobozában van magyarul, vagy itt fent a manual gomb de az angol. Kalózoknak csak angol jár xd -
#7840 ezt ugy érted,h elég az 1.1-est és a 2.5-öst feltennem?a közteseket akkor nem ?!köszi a helpet!
ja és még vmi...vmiféle leirás van a gamhez,pl a kezdetekhez...magyarul jo lenne.xbtf-et végig nyomtam,szal van vmi fogalmam a játékról. -
tomonor #7839 1.1 -> 2.5 -
#7838 hellosztok!még új vagyok itt és szeretném a segitségeteket kérni.meik patchet érdemes vagy kell feltenni,mert nagyon sok javítást találtam.és persze várom segitségetek mindenben:)köszi előre is! -
#7837 Ha kiadod a command console-ban mit csináljon a turret (pl. a missile defence parancsot), akkor az AI fog lőni. Jelen esetben csak rakétára!
Ha bele szeretnél ülni a lövegállásba(ami itt a hátsó torony, ezen több nincs), akkor nyomd meg az F1-et. Ha töbsször nyomkodod mennek körbe a nézetek. -
wenti #7836 Sajnos azt már megcsináltam, fegyver a helyén hozzá van adva az 1-es csoporthoz de löni nem lehet vele.
Command Consol-t is beálitotam de ez se segitet.
Itt vannak a képek hátha azok segitenek :
http://kep.ivpicture.hu/285970.N.jpg
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=285972 -
Gunslinger #7835 A bővített Difficulty állítás baromi jó ötlet, bár lehetne részletesebb is, de tényleg nem rossz :-) -
Gunslinger #7834 Hmm, a Boron M8-as a legvégén eddig is volt, vagy az már nem az update része? Amúgy fasza kis hajókat fognak beimplementálni, de az M0-k értelmét még mindig megkérdőjelezem :-) -
tomonor #7833 ...
Kis update a készülő XTC modon...
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=260554&postdays=0&postorder=asc&start=0 -
Gunslinger #7832 Természetesen, hisz a magyar Terran Conflict közösség számára írom és nagyon megtisztelő is, köszönöm.
Rakétáson meg Vállalatos íráson túl van még egy boarding podokkal történő hajó foglalásos írásom is, ha ezt is megfelelőnek találod, akkor sztem ő is mehetne
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1204839032&no=7512 -
#7831 Kitehetem a portálra - a rakétákat taglaló, és minden eljövendő nagyobb léptékű írásoddal együtt :) - ha elindul a Terran Conflict szekció? -
Zilo85 #7830 És miután megtetted azt amit Gunslinger mondott a Command Console segítségével beállítod, hogy a löveg milyen szisztéma alapján lőjön: missile defense, attack all enemies, attack my target stb.
Ezt minden olyan hajónál meg kell tenni ahol a main turret-eken kívül (amelyeket a hajó irányítása mellett párhuzamosan használhatsz pl. egy vadásznál, vagy egy M7-nél) van alsó, felső oldalsó, hátsó stb. lövegtorony amit a parancs beállítása után az AI vesz kezelésbe.
Minden turretre külön kell beállítanod!
Hogy hatékonyan működjön vásárold meg a Fight Command Software I és II.-t, hogy a legtöbb beállítás között tudj választani.
-
Gunslinger #7829 Scabbardra csak EMPC megy, nem lőszeres, valszeg az lesz a gond, hogy nincs egyik fegyver csoporthoz sem rendelve a fegyver, nyomd meg a G-t és ott add hozzá az adott fegyverslotot a kívánt csoporthoz. Egyértelmű lesz utána a dolog. -
tomonor #7828 attól függ milyen fegyver. Van amelyikhez külön kell venned ammuniciót. -
wenti #7827 Hy all
Van egy kis problémám megvettem Scabbard nevü halyot felrakom a fegyvert de nem tudok vele löni. Ugyan igy jártam az Osaka halyoval is.
Már meg patch eltem, felraktam ujra ugy se lett jó.
Valakinek van valami jó ötlete ?
Elöre is köszönöm.
Bb -
Gunslinger #7826 Köszönöm szépen. -
tomonor #7825 szép írás -
VLaco #7824 Felraktam a javításokat....
És láss csodát működik!
Köszönöm a segítséget. -
Gunslinger #7823 Befejeztem a Vállalatokkal/Corporations foglalkozó írásomat is. Magam nem toltam végig az összes vállalati "plotot", mert néhánnyal nem éri meg szenvedni, szóval az infók egy részét az egosoft fórumról vadásztam innen-onnan, de írásom nagy része saját tapasztalatból van, szóval bárki kérdezhet, ha elakadna vagy nem értene valamit. Hibák jelzését is természetesen várom :-)
Íme:
Nagy vállalatok/Corporations
Összesen nyolc vállalat (Corporation) van az X univerzumban, mindegyik az öt Commonwealth fő fajhoz tartozik. Mindegyik vállalatnak van egy főhadiszállása (Headquarters - HQ), mely könnyen felismerhető nagy méretükről és egyedi alakjukról. Ezeknél, a főhadiszállásoknál lehet felvenni az adott vállalathoz tartozó küldetéssorozatot. Mindegyik vállalatnak saját ranglétrája van, ezt akkor látjuk majd a Player infóban, mikor teljesítettük az első küldetést az adott vállalatnál. Ez a ranglétra független a vállalat fajához tartozó reputációtól.
Atreus Shipbuilding Currents:
Faj: Boron
HQ helye: Queen's Harbour
Speciális áru: Jumpdrive
Követelmény a küldetésekhez: Semlegesnek vagy barátságban kell lennünk a Boronkkal.
Leírás: Távolról irányítható, pilótanélküli és AI irányította űreszközök fejlesztésére specializálódtak.
Duke's Buccaneers:
Faj: Paranid (különválva a birodalomtól, kalózok, csempészek)
HQ helye: Unknown Sector 10-16 Heaven's Assertion-tól délre Duke’s Haven néven
Speciális áru: Software Signature Scrambler/Cargo Bay Shielding
Követelmény: Paranid vadászban kell megjelennünk az első küldetéshez, mely teljesítése után bármilyen hajóval visszajöhetünk. Jóban kell lennünk a kalózokkal, mivel a Duke’s is egy kalózvállalat és ezért a kalóz reputációnk szorosan összefügg az övékkel. Ha túl alacsonyra kerül a reputációnk a kalózokkal, akkor a Duke’s is megszakítja velünk a kapcsolatot, a HQ-ban lévő kapcsolattartónk is eltűnik. Attól függően, hogy milyen kezdést indítottunk, egy kalóz összekötőn keresztül lehet, hogy meg kell hackeltetnünk a HQ-t. Ha a HQ eltűnik, vagyis megsemmisül, akkor újramegjelenése után (respawn) a korábbi kapcsolattartónk nem jelenik meg, tehát ekkor sem tudjuk folytatni a Duke’s küldetéssorozatot. Ez igen kellemetlen, mivel Duke’s Haven illegálisan működik, tehát időnként megpróbálja őket kikészíteni egy-egy faj támadó flottája.
Leírás: Illegális fuvarozásra és biztonsági szolgálatok ellátására specializálódott vállalat.
Jonferco Space Dynamics Division:
Faj: Argon
HQ helye: Belt of Aguilar
Speciális áru: Bioscanner/Transporter Device
Követelmény: Semlegesnek vagy barátságban kell lennünk az Argonokkal.
Megjegyzés: Ehhez a HQ-hoz nem lehet dokkolni M6-nál nagyobb méretű hajóval!
Leírás: Űrállomások tervezésével és kivitelezésével foglalkozó civil vállalat.
NMMC:
Faj: Teladi
HQ helye: PTNI Headquarters
Speciális áru: Nividium
Követelmény: Semlegesnek vagy barátságban kell lennünk a Teladikkal.
Leírás: Nividium kitermeléssel és értékesítéssel foglalkozó vállalat.
OTAS:
HQ helye: Legend's Home
Speciális áru: Jumpdrive/Salvage Insurance
Megjegyzés: Az OTAS Shipyard-nál történő vásárlási lehetőségek összefüggnek az Argon Föderációnál lévő reputációnkkal!
Leírás: Magánkézben lévő, védelmi berendezések kifejlesztésével foglalkozó vállalat. Rendkívül fejlett fegyverrendszerek megalkotásában jeleskednek, komoly magánhadseregük van.
Plutarch Mining Corporation:
HQ helye: Ore Belt
Speciális áru: Nividium
Megjegyzés: Ehhez a HQ-hoz nem lehet dokkolni M6-nál nagyobb méretű hajóval!
Leírás: Főleg különböző ércek bányászásával foglalkozó vállalat.
Strong Arms Company :
Faj: Split
HQ helye: Thyn's Excavation
Speciális ár: Cargo Lifesupport System/Cargo Bay Shielding
Követelmény: Semlegesnek vagy barátságban kell lennünk a Splitekkel.
Leírás: Fegyverek gyártása és forgalmazására specializálódott vállalat.
TerraCorp :
HQ helye: Home of Light
Speciális áru: Bioscanner/Transporter Device/Jumpdrive/Salvage Insurance Követelmény: Semlegesnek vagy barátságban kell lennünk az Argonokkal.
Leírás: Biztonsági szolgálatokkal és kormányzati tanácsadással foglalkozó vállalat.
A Cargo Bay Shielding Duke’s-nál és Strong Armsnál csak azután jelenik meg a készletben, ha a HQ már egyszer elpusztult és respawnolt.
A küldetések
A vállalatoknál a közvetítőkön keresztül felvehető küldetések random eloszlásúak, melyeket egy előre generált listából válogat a játék. A kapott küldetések nagyjából hasonlók azokhoz a küldetésekhez, amiket random NPC-ktől lehet felvenni, azzal a kivétellel, hogy itt nem a szokásos Commonwealth illetve Terran reputációt befolyásoljuk, hanem csak az adott vállalatnál megtalálható ranglétrán lépkedünk. A vállalati összekötők nem adnak állomásépítő, szkennelő, xenon inváziós, járőr és hajó visszaszolgáltatós küldetéseket, valamint a konvojkísérő küldetések is csak egyszer fordulnak elő, általában bevezető küldetésként. Minden vállalatnál a legelső küldetés fix, amíg nem teljesítjük. Az első küldetés utáni küldetések mind random generálódnak.
A vállatok első küldetései a következők:
Atreus: Merénylet
Duke's: Merénylet
Jonferco: Személyszállítás (TP kötelező)
NMMC: Quantum Tubes leszállítás a HQ-ra
OTAS: Konvoj kíséret
Plutarch: Energy Cells leszállítás a HQ-ra
Strong Arms: Merénylet
TerraCorp: Konvoj kíséret
Amilyen magas a játékos Fight rangja, annyira lesz nagyobb a célpont hajó és ettől is függ a hajó megsemmisítése utáni reputáció emelkedés/esés mértéke.
Merénylet: Egy bizonyos célpontot kell kiiktatni, melynek típusa/mérete nagymértékben függ az aktuális Fight rangtól és jóval kisebb mértékben az aktuális hajótól, amiben ültünk a küldetés felvételekor. Ha a reputációvesztés minimalizálásra törekszünk, akkor csakis a célpontot iktassuk ki, a kíséretét ne, továbbá ha nem szeretnénk, hogy növekedjen a Fight rangunk, akkor egy olyan hajónkkal végeztessük el a piszkos munkát, amelyikben nem mi ülünk. A küldetés akkor lehet sikertelen, ha az időlimit lejárt vagy a célpontot egy NPC hajó semmisíti meg (pl. a Border Patrol, vagy Military Force).
Állomásvédő küldetés: Egy adott űrállomást kell megvédeni bizonyos ellenséges erőktől, leggyakrabban kalózoktól. A támadók száma, típusa és faja ugyancsak a Fight rangtól és aktuális hajónktól függ, ahogy a merényleteknél, de utóbbitól eltérően itt az összes ellenséget meg kell semmisítenünk, mert csak akkor lesz sikeres a küldetés, viszont nincs időlimit. Az állomásvédő küldetésnél beleszámít az NPC-k által megsemmisített hajók is, tehát akár az összes ellenséget kilőhetik NPC erők, akkor is sikeres lesz a küldetés. Csak akkor kapunk Mission Faild feliratot, ha megsemmisül az állomás, vagy ha kilépünk a szektorból. Továbbá tapasztaltam olyan bugot nem is egyszer, hogy az egyik ellenséges gépből kiugrott a pilótája és még a küldetés alatt elfoglaltam, akkor sosem teljesült a küldetés, vagy Mission Faild feliratot kaptam, hogy nem sikerült mindenkit megsemmisíteni. Korábbi verzióval fordult ez elő, 2.0 után már nem találkoztam vele.
Fontos! Ha Duke’s-nál csináljuk ezt a küldetést és kalózok az ellenfelek, akkor ne magunk, hanem egy másik saját hajónkkal végeztessük el, mivel a saját kalóz reputációnkra hat a küldetés kimenetele, mely reputáció összefüggésben van a Duke’s reputációnkkal, így gyakorlatilag öngólt lőnénk.
Követős küldetés: Időlimit nélküli küldetés, mely során követnünk kell egy NPC hajót végső állomása felé. Az, hogy a célpont milyen hajó, az teljesen random, de nem az összes típus közül, mivel sosem TM/M6/M7/M7M/TL/M2/M1 osztályból valók. A követés során sose kerüljünk 10km-nél közelebb vagy 18 km-nél messzebb a célponttól, különben sikertelen lesz a küldetés. Amikor a célpont áthalad egy bizonyos kapun, akkor ellenséges hajók ugranak a nyakunkba, hogy utunkat állják. Ez az esemény a célállomástól 1-3 kapunyira következik be, az út hosszától függően. Ilyenkor két választásunk van. Ha lassú, de erős hajóban ülünk, akkor elintézhetjük a támadóinkat miközben a pajzs kitart, ha viszont gyenge, de gyors hajóban ülünk, akkor ne álljunk le kergetőzni semmiképpen sem, csapjunk inkább a lovak közé különben addig a követendő célpont túl messzire megy és a küldetés sikertelen lesz. Ha követés közben túl közel kerülünk, akkor egyszer a célpont hajó egy hozzánk intézett kérdéssel „figyelmeztet” minket, ilyekor jobb, ha a továbbiakban pontosan betartjuk a minimum távolságot, legjobb, ha 12-15 km-ről követjük. Ha a célpontunk megérkezett a célállomására és végig követtük, akkor a küldetés sikeres, egyéb végeredmény esetén sikertelen.
Személyszállítás: Egy személyt kell egyik állomástól a másikig szállítanunk. Ahol nincs kikötve, hogy TP osztály kötelező, oda elég egy minimum M rakterű hajó, amiben van Cargo Lifesupport System és nem árt, ha van Jumpdriveunk is. Időlimit mindig van, ami alatt teljesítenünk kell a küldetést. Ha a küldetés leírásában szerepel a „luxury” vagy a „passenger transport” kifejezés, akkor csak TP osztályú hajóval teljesíthető a küldetés. Sikeres a küldetés, ha az időlimiten belül leszállítottuk a kívánt állomásra a delikvenst, egyéb esetben sikertelen.
Szállítás: Három különböző rakétát kell leszállítani időre az adott HQ-ba. Mind a kívánt darabszám és az idő limit is fel van tűntetve a küldetés leírásában, tehát akár a küldetés elfogadása előtt is összegyűjthetjük a rakétákat. A kívánt rakéták mennyisége mindig 10 és 20 között helyezkedik el és egy kivételével az összes megvásárolható.
Rakéták, melyek előfordulnak a vállalatok kívánság listáján:
Disruptor Missile (nem megvásárolható)
Hornet Missile
Silkworm Missile
Typhoon Missile
Firestorm Torpedo
Mosquito Missile
Wasp Missile
Dragonfly Missile
Firefly Missile
Tempest Missile
Thunderbolt Missile
Aurora Missile
Tehát a Disruptor rakétán kívül nem kér egy vállalat sem nem megvásárolható rakéta típust, sem Kha’ak, sem Terran rakétát.
Sikeres a küldetés, ha az összes rakétát időben leszállítottuk.
Sikertelen a küldetés, ha lejár az idő.
A jutalmak:
Mindegyik vállalat megjutalmazza a játékost a 4-es, 7-es és 10-es rang elérése után egy hajóval/vadásszal. Minden szinten más-más típussal, tehát kétszer ugyanazt nem adja a 4-es és 7-es szinten. A jutalmul kapott hajó az adott rang eléréséhez szükséges küldetés teljesítése után a HQ-ba dokkolva vár minket.
Atreus HQ:
Rang 4 (Technology Broker): Mako Prototype (M4)
Rang 7 (Shipbuilding Protector): Barracuda Prototype (M3)
Rang 10 (Knight of Atreus): Skate Prototype (M3+)
Duke's Haven (HQ):
Rang 4 (Buccaneers' Professional): Enhanced Pericles (M4)
Rang 7 (Priest's Guard): Advanced Perseus (M3)
Rang 10 (Honour Guard of Priest Duke): Medusa Prototype (M3+)
Jonferco HQ:
Rang 4 (JSDD Professional): Enhanced Mercury (TS)
Rang 7 (JSDD Protector): Enhanced Elite (M4+)
Rang 10 (Hero of Jonferson): Heavy Centaur Prototype (M6+)
NMMC HQ:
Rang 4 (Mineral Specialist): Vulture Prototype (TS)
Rang 7 (Nividium Specialist): Kite Vanguard (M4+)
Rang 10 (Hero of Profit): Enhanced Kea (M3+)
OTAS HQ:
Rang 4 (Armaments Professional): Solano (M4+)
Rang 7 (OTAS Master Chief): Venti (M3)
Rang 10 (OTAS Legend): Skiron (M6+) valamint bonuszként megvásárolható lesz a Sirokos (M7M) az OTAS Shipyard-ban.
Plutarch HQ:
Rang 4 (Mineral Specialist): Mercury Prototype (TS)
Rang 7 (Merchant Protector): Advanced Discoverer (M5)
Rang 10 (Industrial Legend): Heavy Centaur Prototype (M6+)
Strong Arms HQ:
Rang 4 (Warrior): Enhanced Jaguar (M5)
Rang 7 (Strong Arms' Protector): Advanced Mamba (M3)
Rang 10 (Honoured Strong Arms Legend): Enhanced Chimera (M3+)
TerraCorp HQ:
Rang 4 (TerraCorp Professional): Advanced Express (TP)
Rang 7 (Security Master Chief): Nova Prototype (M3)
Rang 10 (TerraCorp Legend): Eclipse Prototype (M3+)
Többszörös hajószerzés trükkje
Van egy mód arra, hogy egyszerre több hajót is szerezhessünk, egy-egy helyett, mikor azokat jutalmul megkapjuk az aktuális vállalattól. Amikor megkapjuk azt a bizonyos üzenetet, akkor NE dokkoljunk a HQ-n azzal a hajóval, amiben éppen ülünk. Ha dokkolás nélkül felveszünk további küldetéseket, és azokat teljesítjük is mindaddig kapunk hajókat, amíg le nem szállunk vagy újra nem lépünk a következő rangra, pl rang 4 és 5 között kaphatunk akár 4 Solano-t is OTAS-nál, én ennél a vállalatnál kezdtem anno és csak kettőt szereztem, mert akkor még nem tudtam, hogy ez egy bug kihasználása, véletlenül nem szálltam le, viszont később három Ventit is sikerült így szereznem. Előfordulhat olyan bug is, hogy bukott küldetés után is kapunk ilyenkor egy hajót, de a bukást kerüljük, ha TP hajóval szállítós küldetést bukunk, akkor azon nyomban tönkre is megy az adott vállalati plot, és nem lehet kijavítani, csak ha korábbi mentésre megyünk vissza.
Rang és reputáció emelkedés/csökkenés
Reputáció emelkedés: Miután elvállaltuk és teljesítettük az első küldetést, akkor lépünk a 0. rangra és mellé kapunk 65%-ot. Az első rangig 10%-onként növekszik a reputációnk. Elérve az első rangot minden további sikeres küldetésteljesítés után 13-25%-onként növekszik a reputációnk egészen a 10. rangig. A 13 és 25% közötti ingadozás random, ha valaki nincs megelégedve a százalékkal, akkor visszatöltheti még a küldetés teljesítése előtti állást magasabb % változás reményében.
Rang 0: 10%-os növekedés
Rang 1 --> Rang 10: 13-25%-os növekedés
Rang 10: 13-25%, amíg elérjük a maximális százalékot, ez a legmagasabb rang és 100%.
Reputáció csökkenés: Mértéke attól függ, hogy éppen milyen rangon vagyunk az adott vállalatnál. Rang 0-án 5%-os csökkenés van. Alacsonyabb szinten (Rang 4 alatt) megszakított/elbukott küldetésenként 3%-os reputáció csökkenés várható. Magasabb szinten (Rang 4 fölött) megszakított/elbukott küldetésenként 0-1%-os reputáció csökkenés várható.
Megszakított/bukott küldetések után reputációvesztés %-ban:
Rang 0: -5%/-25% csökkenés
Rang 1: -3%
Rang 2 --> Rang 3: 1-3%
Rang 4 --> Rang 10: 0-1%
Vállalati küldetések végleges tönkretétele
Bizonyos személyszállító küldetéseknél előfordulhat, hogy ha nem teljesíthetjük, vagy megszakítjuk, akkor végleg tönkretehetjük azt a vállalati plotot, mivel nem fog megjelenni a vállalati összekötőnk a HQ-nál, akitől kapnánk a küldetéseket. Az ilyen szállítós küldetések rendszerint TP osztályú hajót követelnek meg a sikeres teljesítéshez és általában magát az új összekötőt szállítjuk egy állomásról a HQ-ra, tehát ha mondjuk megsemmisül a hajó vagy lejár az idő, akkor értelemszerűen az összekötő nem tudott az adott HQ-ra megérkezni, és sajnos később senki sem fog a helyébe lépni. Sajnos resetelni sem lehet a plotot, még ezirányú scriptről sem tudok. Azok a személyszállítós küldetések, melyek nem követelnek meg egy specifikus hajótípust sikertelenségük esetén nagy valószínűséggel nem fogják tönkretenni a vállalati plotot.
Commonwealth reputációvesztéssel kapcsolatos küldetések
Merénylős és védős küldetések esetén a Strong Arms, a Duke’s és az Atreus adhat olyat, hogy egy másik faj hajóját kell elpusztítani (Duke’s-nál előfordul a saját faja is), ilyenkor természetesen jön azonnal a reputációvesztés is, ha ezt mindenáron el akarjuk kerülni, akkor ennek a három vállalatnak ne dolgozzunk.
Kiknek éri meg melózni a jutalmakért?
Az OTAS-nak mindenképpen, azon túl, hogy nagyon jó hajókat adnak, még ha nagyrészük megvásárolható is, a 10-es rangjuk elérése után megvásárolható lesz náluk a Sirokos, mely egy igen egyedi Boarding Fregatt, meglehetősen figyelemreméltó repülési jellemzőkkel és olcsó is. A Heavy Centaur Prototype miatt megéri melózni a Plutarchnak vagy a Jonferconak, nagyon jó kis M6+ korvett, bár raktere ultrapici, fegyverzete elég sokrétű és jól bírja a strapát. A Terracorp Rang 7-től adja a Nova Prototype-ot, ami az egyik legjobb sima M3-as vadász a játékban, tovább nem érdemes nekik melózni, az Eclipse Prototype, amit később adnak eléggé közepes vadászgép, pajzsa és fegyverzete ugyan megfelelő, de sajnos baromi lassú, a sima Eclipse sokkal jobb gép. Strong Arms is hasonló vadászokat ad Rang 4 fölött, egyik sem igazán kimagasló, bár az Advanced Mamba sebessége figyelemreméltó. Duke’s Haven a Strong Armsnál is jobb vadászokat ad, ezek közül kettő igencsak speciális. Az első, amit Rang 4-nél kapunk, az Enhanced Pericles elhagyatva az űrben is megtalálható. Az Enhanced Pericles egy egyedi M4-es vadász, méghozzá eléggé ütős, 4x5MJ pajzs és akár 6 PAC is fel fér rá, sajnos csak S méretű a raktere, viszont sebessége kimagasló, 252-vel bír repülni és az átlag M4-nél is erősebb a lézer generátora, tehát egy igen jó tulajdonságú M4-ről van szó, melynél egy nullával kevesebbet tartalmaz minden járulékos költsége, tehát a készítők itt csúnyán elírtak valamit. A hajó a PHQ-ban fillérekért gyártható, gyakorlatilag egy közel M4+ kategóriás vadász átlag M5 árban leledzik, persze csak PHQ tulajoknak lehet érdekes.
A következő kimagasló vadászuk a Rang 10-től megszerezhető Medusa Prototype, mely egy egyedi M3+ kategóriás vadász. A masina különleges és egyben egyedi tulajdonsága, hogy ez az egyetlen vadászgép a játékban, ami képes kilőni Firestorm Torpedót, Hornet és Typhoon rakétákat, melyek segítségével gyakorlatilag feleslegessé teszi az M8-as hajóosztályt, pláne ha van már M7M hajónk is mellé.
Tehát mindenki előtt ott áll a lehetőség, hogy ki milyen hajókat akar begyűjteni, a vállalati küldetéseket leginkább az egyedi hajókat gyűjtő játékosok számára találták ki.
-
Gunslinger #7822 Innen leszedheted a legújabb frissítést.
http://www.egosoft.com/download/x3tc/patches_en.php -
tomonor #7821 2.5-ös patchet rakd fel. -
VLaco #7820 Megnéztem a lemezen az 1.4-es verzió van.