12193
X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Tillabilla #7980 Sziasztok szerintetek a phased schockwawe generátor az jó fegyver mert a final furynál azt használtam és nekem bevált nekem nagyon bejött főleg a scoutoc ellen pillanatok alatt leszedett vagy 10 scoutot. -
kisviku #7979 Ez egy jó kép!Bár nekem van egy, a játékból lopott képem, igaz, az a sima X3-ból van, ahol összehasonlítottam a nagy hajókat, majd előkeresem. -
Tillabilla #7978 Köszi szépen az információt -
mindero #7977 Hát a Hq meg a Phq ugyanaz. De az a pár kristály még csak a kezdet (nem elkeserítésként mondom).
A HUB befejezése után 1 órával kapod.
Így utólag nem tom h megérte-e. Mert ami értékes hajó és kevés van belőle (Carrack, Hyperion) azt iszonyú sokáig fejti vissza, és gyártja le. Ilyen hetekre gondolj az életedből.
-
Tillabilla #7976 Sziasztok lenne egy kérdésem a phq-t mikor kapom meg ami plotot lehetett végig vittem a gonerektöl egy truelight seekert kaptam most kezdem meg a 750 000 kristály gyüjtését ha befejezem ezt a plotot akkor megkapom az hq t de a phq t mikor tudtok nekem ebben segíteni előre is köszi. -
#7975 És tényleg, lassulni nem lassult a játék. Azt még nemtom, mennyivel lett jobb, annyit még nem játszottam vele. -
Scamel #7974 Értem, köszi az infót! -
SaGa #7973 Igen, bármely programon segíthet, de ugyanúgy tönkre is teheti, mert ha magát a programot nem úgy írták meg (nem olyan fordítóval és linkerrel dolgoztak), ami ezt a lehetőséget is beépíti a kódba, akkor lehet, hogy egy csomó "adatvégrehajtási kísérlet miatt a program kilőve" üzenettel leszel gazdagabb. Beavatkozás előtt egy mentést a munkábavett exe-ről mindenképp kötelező... -
Scamel #7972 Nagyon hasznos dolognak tűnik :)
Nem vagyok egy nagy számítógép-guru és kicsit OFF, de felmerült bennem, hogy ez a módosítás esetleg más programokon is segíthet? Ilyen konkrétan például az FSX ami híresen optimalizálatlan... -
SaGa #7971 De jó, hogy rátaláltál, én már teljesen meg is feledkeztem róla, pedig volt közben egy újratelepítésem, tehát ismételten használni kell... -
Scamel #7970 Nekem határozottan jobb lett maxra húzva. Bár a felbontás nem feltétlen olyan ami a játéknak alap, mert egy tévét használok monitornak aminek 1280*768 a natív felbontása.
Viszont a SaGa által 7260-ban leírt módosítást megcsináltam, és az is segített. Igaz, hogy kilépéskor sokkal többet tököl (takarít) a gépem, de az meg kit érdekel :)
Viszont játék közben valahogy folyamatosabb a dolog. Nem FPS-re gondolok, hanem inkább az objektumok kezelése lett gyorsabb, legalábbis úgy rémlik :) -
#7969 Ohh, ezt jó tudni!
Bár én jobban szeretném, ha inkább a Radeon HD4770-esemre támaszkodna, mint a 2x2,2-es AMD procimra. De ezt majd én is megnézem, hátha jobban fut. -
SaGa #7968 Nem, ez nem anomália, hanem valami programozói csalafintaság. Valamiképp úgy van "optimalizálva" a program (a Reunion is ilyen volt), hogy nagyobb felbontásokkal (a Ru konkrétan 1280x1024-gyel) megy jobban. A TC motorja meg kihasználja a 2 magos procikat a grafika megjelenítésére, ha a driver is támogatja a dolgot. Nem kizárt, hogy a driver akkor támogatja, ha minden fel van húzva maximumra... -
Scamel #7967 Sziasztok!
No kérem szépen, most végeztem a topik végigolvasással az elejétől kezdve... :)
Érdekes és néhol igen tanulságos dolgokról írkáltok, le a kalappal! :)
Némi Reunionos "bemelegítés" után megvettem a TC-t, és jópár napja ezzel játszom. Szeretek utána járni a háttér infóknak, ehhez pedig kiváló ez a topik! :) Mellesleg halkan jegyzem meg, hogy a játékhoz adott magyar nyelvű kézikönyv egy rakássz@r... Aki ezt kiadta, az elmehetne nyugodtan melegebb éghajlatra kapálni. Az egy dolog hogy hemzseg a helyesírási hibáktól, de még a tartalma is olyan hevenyészett, összecsapott, sőt helyenként értelmetlen, hogy ha nem lett volna némi fogalmam innen a fórumról a dolgokról, csak néznék mint Rozi a moziban... Szánalmas. Az angol nyelvű köszönő viszonyban sincs a magyarral.
A Reunionban használtam néhány scriptet (nem cheatnek hanem hogy színesítse a játékot), és természetesen az XTM-et. De nagyon hamar eljutottam oda, hogy a kihívás része a dolognak szinte nullára redukálódott.
Itt a TC-ben még nem akartam scriptet használni, nehogy a játék élmény rovására menjen. Amit eddig kivettem a szavaitokból, a jelenleg elérhető scriptek szinte mindegyike megosztja a társaságot - kinek mi jön be - így nem érzem feltétlen szükségét, hogy bármit is feltegyek.
Csak meg kell találni a célokat a játékban, és máris odaszögez a gép elé, script nélkül is :)
Egyébként számomra egyértelmű, hogy az idetévedő többség aki mostanában találkozik a játékkal nem olvassa végig a fórumot. Hiszen szinte minden felmerülő kérdés többször ki lett tárgyalva, mégis rendre jönnek az alap kérdések :) Az más tészta, hogy az itteni topik lakóknak hála, türelmesen válaszolgattok még az ilyen X+1szer feltett kérdésekre is... :) Szóval respect!
Az olyan oldalak pedig mint Amaroé aranyat érnek, Gunslinger, SaGa meg a többiek írásai nagyon jó alapot adnak - sokkal jobbat mint a játékhoz adott korábban említett kézikönyv - szóval csak így tovább :)
Bocs a hosszú postért, meg kéne tanulnom röviden és tömören fogalmazni :D
Ja, hogy a játékról is írjak valamit: csak egy érdekesség. Mikor először feltettem a játékot, néhol kissé szaggatott (CoreI7 920, ATI4870X2, 3GBRAM, Win7X64)
Szóval tököltem a teljesítmény javításán, hátha javul. Driverek, egyéb beállítások, stb. Aztán egyszer bedurrant az agyam, és feltettem mindent maxra a játék indító képernyőjén a grafikus beállításoknál. AA és Aniso ugyanis lejjebb volt véve. Nos miután feltettem maxra mindent ami ott volt, sokkal folyamatosabban fut a játék! :D Szóval vagy nálam van valami general bug (PEBKAC hehe) vagy egyéb anomália, de fullra állítva jobban fut mint levéve. Találkoztatok már ilyen jelenséggel? -
Nothing117 #7966 pluginmanager lite ki is írta hogy ez 1 reunion-hoz való script de engem nem érdekelt ez túlságosan ezért feltettem, és működött -
Nothing117 #7965 nekem az egyik reunionos script valavohgy mégis működött ami jumpdriveot és tranporter deviceot rak az EQ-ba -
#7964 Vagy mégsem, úgyhogy marad script nélkül... -
tomonor #7963 Valahol az egosoft fórumain van, csak megtalálod.
Más, érdemes most Vitez barátunk oldalára tévedni, mert rakott fel 3 képet a TC hajóinak méretei összehasonlításáról... Érdekes.
-
#7962 A scriptekkel is vannak gondjaim. Mint lentebb írtam, a plugin manager valamiért nem látja a TC-t.
Valami megoldás?
És melyik az a script konkrétan?
Bár lehet, kezdek egy újat.
Argonoknál jártam sokat Reunionban, inkább kezdem Terranban. -
tomonor #7961 nem, a pont azt a kezdést találtad meg, ahol nem lesz plot xD
Ám van rá script hogy ott is legyen. Mindenesetre ha ahhoz hasonlót akarsz, akkor argon patriotot ajánlom. -
#7960 A plugin managerem miért nem látja a TC-t?
A legújabb 2.12-esem van. -
#7959 Akkor ezek szerint nyugodtan maradhatok a Custom-nál azzal az egy kis gyenge Busterral, meg fogom találni valahogy majd a küldiket, meg a fő plotot?
Azt már néztem, összeszedek egy-két elhagyott hajót, lesz mivel kereskednem.
Esetleg vannak elhagyva konténerek is?
Kezdésnek megpróbálom beüzemelni a G15-ös scriptet, ha már vettem a játékhoz egyet-kettőt. -
tomonor #7958 Hopp mit találtam :)
http://x3terranconflict.filefront.com/ -
tomonor #7957 jah, meg a youtube-os fanok :P -
mindero #7956 Akkor csak mi fogunk vele játszani -
tomonor #7955 nem állapodtam én senkivel :P ez egy illegális mod lesz, egosoft fórumait aligha fogja bejárni. -
mindero #7954 Honnan fogsz ennyi hajót szerezni?
Azt mondtad h sok modot fogsz összegyúrni eggyé.
A meglévő hajók statjait fogod módosítani? Vagy valakikkel megállapodtál? -
tomonor #7953 nem, nem működhetnek a reunionos scriptek, mert magában a script fájlban egy verziószám határozza meg, hogy az reunionos-e vagy tc-s.
Annó a reunionnal működött néhány X2-s script, de ez most más tészta. -
tomonor #7952 reunionos scripteket felejtsd el.
Öööö a kezdés a te döntésed, ha akarsz egy kicsit kereskedni az elején akkor humble merchant, ha egy argon M4-es elite-el omicron lyrae-ban, akkor argon patriot, ha rögtön az új fajt akarod kipróbálni, akkor terran defender ugyebár. Teljesen mindegy, ezekkel a kezdésekkel minden plot elérhető lesz.
Igaz hogy pont a fő plot sikeredett a leg fantáziátlanabbra, ám mindegy... -
Nothing117 #7951 szerintem terran defender kezdéssel kezdj ha így teszel kapsz 1 terran sabre m4-es hajót+ ezer creditet
azt hiszem hogy mindegyik tartalmazza a sztori küldiket de nem biztos még nem próbáltam ki a többit csak a defendert
persze hogy van sztori, sok plot van a játékban de erről a többiek többet tudnak mondani, fel lehet venni olyan küldiket is hogy például a terracorp HQ-nál valami terracorpos emberke adja neked folyamatosan a küldiket és kapsz terracorpos rangot is a rangok alatt pl terracorp contranced stb
a bbs-t sajnos kivették helyette már csak a comm-ba (c gomb) lehet felvenni a küldiket ha pl célkereszt van az állomás keretén akkor harci küldit akar ott valaki adni stb
én azt vettem észre hogy 1-2 reunionos script is működik a TC-ben de inkáb direkt a TC-hez fejlsztett scripteket tegyél fel úgyis majdnem minden fontos reunion scriptet megcsináltak a TC-hez is
ha nem tetszik a terran kezdéshez kapott hajó akkor szólj és megmondom mit kell átírni a registry-ben hogy USC Commanderes kezdész is elérhetővé váljon így kapsz 1 m3-as scimitart ami 1 nagyon jó m3-as hajó -
#7950 Ja igen!
És milyen scripteket lehet/érdemes felrakni?
Mennek a Reunionos scriptek is (1-2) vagy teljes TC specifikus kell? -
#7949 Üdv!
Elkezdtem játszani a TC-vel, hála a patchnek, ami kiveszi a védelmet, különben W7 alatt nem indult volna el.
Lenne néhány kérdésem:
Milyen kezdéssel érdemes menni?
Van ugye egy Argon, egy Terran, egy Kereskedős, meg egy Harcos, ha jól értelmeztem csekély angol tudásommal a leírásokat.
Aztán meg van a Custom, ahol csak egy lehetőség van <X Universe>.
Mindegyik kezdés tartalmaz küldiket?
Sztori van vagy csak megyek amerre látok?
A BBS helyett mi lett, ami Reunionban volt?
Nekem ez a része kicsit kínai...
Kezdtem a Customban, kaptam egy Buster-t (nem feltuningoltat), meg 1.000 Cr-t. Ez elég gázos kiindulásnak. Jó lenne tudni, fel lehet e venni valami küldit ilyenkor. Az Al nem elérhető, hogy bármilyen beállítást megnézzek. -
tomonor #7948 Jövő karácsony.
XTC talán még idén karácsonykor elkészül. -
Zilo85 #7947 Tomonor, hogy állsz a moddal? Mersz saccolni mikorra lesz meg?
XTC felbukkanásáról tud valaki v.mi megközelítőt mondani? -
Zilo85 #7946 Tele van ilyenekkel a YouTube.
Láttam egy olyat amiben egy Tyr-t felszerelt az okos vagy két tucat Sohnen Beam Cannon-el.
3-4 másodpercenként szedte le az ellene vonuló K-kat!
Nagy dicsőség...
-
Nothing117 #7945 a pajzsgenerátora asszem 10 millió MW volt
szóval csak el kellett ütnöm a hajókat -
Nothing117 #7944 jó csak úgy kipróbáltam hogy mien
próbaképpen kiírtottam 1 terran szektort -
tomonor #7943 na látod, pont ilyen hajóknak nincs értelmük. -
Nothing117 #7942 truelight seekerből csináltam próbaképpen 1 használható hajót
1 maga képes eltörölni az egész x univerzumot
20 GJ pajzs ami rövid idő alatt töltődik vissza
plusz kb 50 állomás is belefér a raktérbe ha éppen költözni szeretnék -
Nothing117 #7941 már mindegy