X3 - Terran Conflict / Albion Prelude

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NONPLUSZULTRA
Én Reunionban úgy teszteltem a hajókat, hog átküldtem õket kíséret nélkül a Pirate Alley-n: ki meddig jut el?
Csak két hajóm jutott át segítség nélkül: egy Tyr, és a Starburst ...

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Bár az eddigiekben nem tértünk rá de szerintem nem az minõsít egy hajót, hogy a játékos, hogyan tud vele bánni (az a játékost minõsíti), hanem ha AI-ra van bízva. (ha ügyes a player akár egy M4-essel is le tudja szedni az M7-esek zömét (kis ésszel és türelemmel) hát akkor még M6-al mit lehet mûvelni...). Én elsõsorban a fentiek alapján minõsítettem az M6-os osztályt.
Sokszor úgy tesztelek egy hajót hogy parancsba adom neki, hogy támadjon meg 1 az 1-ben egy ellenséges hajót. /4-5 kísérlet után levonom a következtetést/
Nyilván a Panthert meg a Threshert nem számítottam a sima M7-esekhez, mivel ezek egyedi jellemzõkket bíró hajók. A többi M7-esrõl beszéltem. A Yokohama és az Aegir pedig nem lebecsülendõ cucc, mert õk addig tudnak lõni a MAML-jaikkal, amíg csak van lõszer, abból meg soktízezer elfér bennük. Ezzel szemben a többi M7-es ha erõs fegyverekkel lõ, egy percen belül kifogy az energiából. Lehet hogy felmennek rá a flakok,ISR meg egyesekre az IBL is(oldalra), de hogy egy nagyobb lövöldözésnél egy perc alatt kifogynak a szuszból, az biztos.

Azért felhizlalt M6-osoknál jóval többek, mutass nekem egy M6-ost (a Goner T.S. kivételével) amire rámegy az IBL, a PPC, PSG vagy bármelyik commonwealth flak. Néhány M7-esnek meg igen korrekt hangárja is van, nem is beszélve a többszörös pajzs méretrõl. Néhány M7-es inkább lebutított M1-es (pl. Panther) és M2-es (Deimos, Agamemnon, Tresher), mintsem felhizlalt M6-os. Egyedül a Terran Yokohamára és ATF Aegirre érvényes a felhizlalt M6-os kifejezés, mert azok tényleg nem tudnak sokkal többet. Springblossommal meg bármilyen hajót le tudtam szedni eddig a Khaak M2-esen kívül, még Xenon K-t sem túl nehéz.

Mindenestre az M7-esekért nem rajongok, mert igazából felhízlalt M6-osok, az õ fegyvereikkel. Pillanatok alatt kifogynak a fegyverenderiából. Amelyek pedig lõszeres fegyverrel tüzelnek, tehát nem fogynak ki a szuszból (ATF és Terran M7-esek), azoknak a fegyverzete azonos a Springblossommal (8 MAML). Az M7M-ek állítólag hasznosak, nekem még nem volt olyan. Mindenesetre M7-esek várárlása helyett megérte spórolni az M2 Titanra és Tyr-re.

Hát a springblossommal én rendszeresen szedek le Q-kat, persze az M1/M2 osztálynak nem megyek neki vele. Mondjuk a gyenge manõverezõképeséggel és pajzsal nem tudok egyetérteni. Az M6-osok között ez manõverezik a legjobban, a pajzsa pedig áltagos az M6-osok között. Az M6 osztály tényleg nem akkora szám, bár nekem a Teladi Heavy Osprey annó egészen bejött, mint konvojkísérõ hajó.

sajna nincs.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Ezért írtam, hogy az M6-os osztály (és osztályelsõje a Springblossom) csak elvileg alkalmas nagy hajók elfogására mivel gyakorlatilag alkalmatlan. (legalábbis igen-igen macerás)
Ismerem a Springblossomot (és a többi M6-ot is) de attól még ez sem képes a gyenge pajzsai miatt (sebessége ellenére) a nagyobb hajók ellen (azok flakjai miatt - gondolom ebben nincs vita).
Sõt sebessége még kifejezetten hátrány is néha mivel nehezen lassul és gyengén manõverezik. Addig marad életben a vadászok ellen amíg a flakjai bírják energiával.
Végkövetkeztetésemként én az M6-os osztályt tipikus öszvérosztálynak tartom. Flották töltelékhajójának (golyófogóknak) és patrolhajóknak jók de szó szoros értelemben vett hadihajóknak (harcértéküket tekintve) pocsékok.
Ezért mondom, hogy vagy M3+ (Fenrir ha van fent ATF script, ha nincs egyéni igények alapján) vagy M7 (Panther stb.) de ami a kettõ között van...
Hát ezzel nagyon nem tudok egyetérteni.
Próbáltál te már M6-ossal M2/M1-re támadni? Esélytelen vállalkozás. Alkalmatlanok a feladatra.
Másfelõl hogyhogy lenézed az M6 osztályt? A játék messze legjobb hajója, a Springblossom is M6-os. 360-al tud menni, és azonos a tûzereje a terran/atf M7-esekkel, és jobb a fronttûzereje, mint a terran/atf M1-eseknek.(8 darab MAML-ja van)

Köszi mindenkinek.
Más utat választottunk. Odavertünk az arcukba egy irdatlan gyárkomplexumot, és amikor megtelt, akkor leolcsóztunk mindent, mint az aldi, egybõl nagy cimbik lettünk 😊 Persze a föld még nem elérhetõ de beljebb jutottunk. 10-15 sectortrader és a föld is behódol kereskedelmi nagyságunk elõtt 😊

www.downtempo.hu picasaweb.google.com/kelemenlajos

Nincs valami olyan mod amitõl a csaták kicsit mozgalmasabbak lesznek?

Pl olyanokra gondolok h a saját hajóink is küldenek videoüzeneteket (persze van bennük pilóta).
"Pajzsok 10%-on, Eltaláltak, Vészugrás" stb... Mint anno a freespace-ben.

Ez nagyot dobna a hangulaton.

Egy szóval sem mondtam (írtam), hogy M7-est adnának be a küldetések során ellenfélnek. Arról beszéltem hogyha M7-ben ülve vállalok el küldetést akkor adnak cap. shippeket ellenfélnek. (M6-al még sosem vállaltam el ilyen feladatokat, és nem is fogok mivel nem tartom sokra ezt a hajóosztályt az M7-es osztály megjelenése óta.
Amúgy pedig ha M6-ban ülve vállalsz el ilyen küldetéseket akkor nem csoda, hogy M2-ket kell kilõni (mivel patrol jellegû feladatok mellett --- elvileg --- erre valók).
nem tudták, még az a script is nehezen javítja, több egész types fájlt is át kell írni hozzá, hogy kompatibilisek legyenek egymással.

Ezt azért megoldhatták volna egy nehézségi szint állítási lehetõséggel, nem kellett volna ledegradálni az egész X univerzumot...

http://a-zcomp.eu/

A Mars, a Vénusz és a Merkúr is tiltott terület kezdetben.

az argon humble merchant plot kezdetekor kaptok egy üzenetet, hogy omicron lyrae-ban ez meg ez van, és bérelnek pilótákat diplomáciai kíséretekre. Ez a felkérés egy idõn belül leáll ám, de amikor a gép jónak látja újra elindítja a plotot. A legelsõ üzenetek között nézz körül, ám általában az argon trading stationre irányít, omicron lyrae-ban.

A terran kapcsolatot ki kell érdemelni.
Be kell menni Omicron Lyrae-ba és figyelni a rádiót. Jön egy hívás, hogy kisérõket keresnek egy terran küldöttség mellé. Ezt kell teljesíteni, akkor majd adják a következõ terran feladatot. Vigyázat: a Föld és a Hold tiltott terület, míg el nem érsz egy bizonyos rangot a terranoknál...

Sziasztok!

HAverral ketten toljuk az x3tc-t és kicsit elakadtunk. Argonokkal kezdtünk, és eljutottunk a terranokhoz, de nem tudun kvelük sehogy kapcsolatot teremteni. Alap játék, friss patchel. Van valami tippetek?

Eddig scak és kizárólag kereskedtünk, és ha van bármilyen nem ahrci megoldás azt támogatnánk.

KÖszi

www.downtempo.hu picasaweb.google.com/kelemenlajos

Egyszerû. A TC mindenkit hívogatt, nem csak a veterán X fanatikust, aki csak kereskedni szeret. Továbbá ezúttal célközönség nem csak a felnõttek voltak, hanem a fiatalabbak is ezért lett egyszerûbb az egész valójában.

RakmaTakaTa (defuranévez,te):
Downloads gomb a bannerban. Ott mindent megtalálsz és nem is kell jáhúúznod.

Majdnem egy órát gugliztam "no fog" mod után, erre a yahoo egybõl kiköpte 😊
link
Vagy van már jobb ettõl?
Szerintem meg azért, mert nagyobb a kihívás... Nem is tudom hányszor kezdtem újra a Reuniont csak azért, mert egy bizonyos pont után túl könnyûvé vált minden. Akartam egy nagy hajót, már nem kellett érte küzdeni, megvettem, mert volt rá pénz. Igazából egy szint után egyetlen kihívás marad: eltüntetni valamelyik fajt az univerzumból...

ATZC-ben alig néhány nap alatt több milliót lehet keresni, maximumra lépni harci rangban, stb...

Azért játszottak többet, mert minden 8x annyi ideig tartott.

Mondjuk a fajok szintjeinek könnyítéseit én se találtam szerencsésnek. Megcsinálok 10 küldetést aztán legmagasabb rangon vagyok.

Mondjuk az OTAS-os küldetéssorozattal it tele van már a tokom. Kb. 6odjára csinálom meg TÖK UGYANAZOKAT a feladatokat, aztán még a közelébe se vagyok a legmagasabb rangnak.

Azért szerintem a TC-beli könyítésekkel sok új játékost is szereztek, és ez volt a cél az egyszerûsítésekkel.

A Reunion teljesen más dimenzió volt. Nem szerettem benne hogy olyan nehéz a pénzszerzés. Emlékszem mekkora energiámba került egy rohadt teherhajó(TS) megvásárlása, stb. Amikor elkeztem a reuniont tudtam hogy sose lesz benne M2-esem.

A reunionba a legjobb hajóm az aknamezõrõl felszedett M3-as mamba raider volt, illetve a Bala Gi plot során kapott paranid M6 és M7.
A TC-ben pedig hirtelen minde elérhetõ lett.

Csak szimplán nem kellett volna kivenni. A Ru-ban billegnek, forognak, "eldölnek" az aszteroidák vontatás közben...

A TC sok szempontból erõs "visszalépés" a Ru-hoz képest. Egyszerûbbé tettek egy csomó dolgot, amit az X fanatikusok kedveltek, ám sokakat elriasztott a játéktól. Azt hiszem, a Reunionnal többet játszanak a régebbi X-esek, mint a TC-vel. Legföljebb ha a TC XTM visszahozza azokat a dolgokat, amik elvesztek...

Életszerûbb, kérdés hogy játékélmény szempontjából megérné e így megcsinálni ezt a funkciót.

Nekem jelenleg battlemaster harci rangom van, és amikor az M6-os springblossommal elvállalok egy patrol sector küldit(ahol mondjuk Heretics Endbõl Nyana hideout-ig kell járõrözni), simán berak a gép ellenfélnek szektoronként 3-4 xenon M2/M1-et. Tehát összesen több mint tíz xenon capital shipet(M7-est sosem).

Tehát nem attól függnek az ellenfelek, milyen hajóban ülve vállalod el a küldetést.

A szekrényed stabilan áll a talajon, surlódik, ráadásul szabályos forma. Az aszteroida szabálytalan, nem surlódik. Ha valamelyik irányba megindul akkor arra megy, míg le nem fékezed. Mivel nem szabályos, és nem a tömegközéppontjánál kezded el rángatni, valamelyik irányba elkezd fordulni, amit kompenzálni akarsz, de a nagy tehetetlenség miatt ez nem olyan egyszerû, mivel nincs egy halom hajtómû felszerelve az aszterodiára, amikkel tudnál finoman szabályozni. Hidd el, az imbolygás sokkal életszerûbb, mint az egyenes vonalon húzás. Pláne, ha még sebessége is lenne , mint a valóságban...

Ha a szekrényedet egy 3 tengely mentén elbillenni képes alapzatra téve próbálnád vonszolni, az se "állna be egyenes vonalba"...

Nekem az volt a bajom h elkezdett kegyetlenül rángatózni.
Képzeld h egy madzagon húzol magad után egy szekrényt. Az se fog elkezdeni rángatózni, hanem egy idõ után szépen beáll egy vonalba. Fõleg ha légüres térben húzom.

Nem hiba, hanem a "valóság modellezése". Gondold végig. Adott egy baromi nagy tömegû tárgy, amit egy sokkal kisebb tömegûvel vontatsz, egy ponton megragadva. Persze, hogy imbolyog, nem akkor áll meg, amikor te megállsz, ha mér egyszer elindult, stb...

Az aszteroidák rángatózása az nem programhiba volt?

Engem teljesen megõrjített. Így is baromi unalmas, hát még hogy EZERSZER ledobta, agyonvágott, tök mindegy h a súlypontjába lõttem-e vagy a szélére, agyrém volt.

Úh a mostani gyárvontatás szerintem király.

Ez így nem teljesen pontos. Az, hogy döntõen milyen hajók jönnek ellened az extra harci küldetések során az attól függ, hogy milyen hajóban ültél amikor elvállaltad a küldetést!
Legend rangban vagyok és sector defense (v. protect station stb.) küldetésnél sosem kaptam még M1 és M2-es hajókat amikor M3-ban ültem (akkor csak M3 - M6-os és esetleg M8 kategóriába sorolt hajókat küldenek), csak ha M7 vagy annál nagyobb hajóban ülve vállaltam el a feladatot. Az elért rang (itt értem a harci rang és az adott fajnál elért rangot együtt) a kilõtt hajók utáni javadalmazást és a küldetés alapdíját fogja meghatározni, illetve az elérhetõ küldetések számát fogja növelni.
NONPLUSZULTRA
Igen ezt már többször olvastam. Viszont én Vindicator szintig vittem, az még nem a csúcs és amit ezen a szinten bevállaltam a Periclessel azt fel is aprítottam. Ha a Military Centaurral vállaltam be, akkor elugrottam... Nagyobb hadihajót nem szereztem be.
Inkább repura hajtottam, Argon, Boron, Paranid és Split repum a maxon van. Fõleg bevédõs küldiknek köszönhetõen.

Már bocsi, de a küldetésekben az ellenséges hajókat egészen pontosan a harci rangodhoz igazítva adják, nem a géphez amiben ülsz. Ha magas a harci rangod akkor ülhetsz te M5-ös felderítõben is, akkoris M2-es és M1-es Xenon hajók fognak jönni ellened. Ebbõl következõen magas harci rangon csak M2-es hajóval érdemes vállalni ilyen küldiket.

NONPLUSZULTRA
Nos kezdésnek ott van a Lightos csalás, a fellelhetõ hajók fellelése. az én játékom teljesen tiszta módosítatlan, ezért én ehhez folyamodtam. A fõ terran sztorit követve egyrészt remek leckéket kapsz, mit hogyan kell(ene) csinálni. Nem érdemes rákészülni különösebben, az egész sztorit egy M3-assal csináltam végig, ha valami más kellett, a seggem alá tolták.

A sztoris küldik elején is adnak szektorvédõ feladatot, és fizetnek is rendesen a kilõtt hajókért. Ilyen küldiket fel lehet venni szinte bárhol, ez a legkönnyebb pénzszerzés nem kell aggódni az elején, mert a fejlettségedhez mérten adagolják az ellenséges hajókat - késõbb, ha már M6-ossal vonulsz fel, már izzasztóbbak lesznek ezek a bevédések. Elég könnyû elintézni a hajókat, mert a kaputól a bevédendõ állomásig libasorban közelítenek, csak az állomásra koncentrálnak, és a kisebbek (gyorsabbak) érnek oda elõbb, a lomhábbak késõbb, tehát nem egyszerre szakadnak a nyakadba.

A található Adv. Perseus volt a kedvenc hajóm, mert erejéhez képest gyors, és kicsi - nehezen célbavehetõ. M6-osokat is aprítja kis türelemmel, csak jól és kitartóan kell manõverezni.

Viszont ami kiverte nálam a biztosítékot a gyenge sztori után az volt, amikor nekiálltam az elsõ bányászkomplexemnek: feltelepítettem a gyárakat pár aszteroidára, a Mammothom hasa tele volt SPP-kal, így elkezdem egy helyre vontatni a bányákat. Hát itt majdnem sokkot kaptam. A vonósugár a Military Centaurom hátsó turretébõl elkapja a kavicsot és megindulok vele. Nem pörög. Egyáltalán. Teljesen veszélytelenül, simán lehet vontatni az aszteroidákat. Hát már ezt is levitték dedós szintre??? Reunionban párszor sikerült magamraborítanom a sziklákat, és szerintem még párszor össze fog jönni 😊

csak a rangfejlõdés lett felgyorsítva, ám van egy mod ami reunionosra lassítja.

hát egy kissé rég kezdtem újra a reunion-t és elszoktam attól, hogy ilyen "kis" üzleteket hozzak össze...bosszantó, hogy sok órányi játék után még egy hajóra sem jön össze, nemhogy egy gyárra...persze ott vannak a csalások, de az meg teljesen leamortizálja a játékélményt. Szóval korábban is olvastam, hogy írtad, hogy itt túlságosan könnyen meg tudod szedni magadat, de ezt én eddig nem láttam...<#vigyor3>
NONPLUSZULTRA
Én speciel megkerestem a legyorsabb hajót és feltérképeztem az egész univerzumot, hogy késõbb bárhova oda tudjak ugrani. Ezért kaptam is egy kitüntetést az EGO fórumokon, bekerültem a top 100-ba, de csak a sebességgel <#ravasz1>.
Sajna azonban ninemigen látom szükségét felkészülni a "kezdeti nehézségekre", mert nincsenek. Ebben a játékban pofonegyszerû vagyont, rangot és reput növelni. Ezért is tértem vissza a jó öreg Reuhoz (és szopok rendesen a kezdeti nehézségekkel <#vigyor3>).

Szerintem bármelyik X-ben az a legjobb, ha még bármely sztoriküldetés felvétele elõtt nekivág az ember és végigbarangolja az univerzumot, de legalább azt a részét, ahova beengedik. Miután tudom, mi merre található, lehet foglalkozni a plotokkal, legalább nem nézek bután, mikor elküldenek egy általam sosem látott szektorba valamiért...

köszönöm a gyors választ!!:-)
Hi!
Elején nem árt minimális gyûjtögetés, fight küldikkel, taxizással ajánlott minimum pár százezret vagy 1-2 milliót összeharácsolni, aztán indulhat a Terran plot, de nem érdemes benne rohanni, két plot küldetés között ajánlatos megállni gyûjtögetni és felfedezni.

sziasztok,

régi reunion motorosként (röpke egy év nyálcsorgatás után), a kedvezõ árazás hatására sikerült végre beruháznom és elkezdenem a TC-t. Sajnos a "main plot"-ról vajmi kevés leírást/infót találtam. Kérdéseim: érdemes megkeresni a fõ küldetést már az elején? Segít valamennyire átlendíteni a kezdeti nehézségeken (humble merchant), vagy elsõnek csak gyûjtögessen az ember szépen csendben? danke
Saját gyártól elvileg ingyen viszi a cuccot, ennek ellenére nekem is apad folyamatosan a HUB pénze. Mindegy, csak legyen végre vége ennek a tökkelütött HUB plotnak.

Hát igen, ez nem jutott eszembe. Mondjuk az vicces h a saját gyáradtól is vásárolja a cuccot. Mindig leapadt nekem is pillanatok alatt a 10 milla.

Topik Update: Youtube videó beillesztõgomb. Csak megnyomod, bemásolod a teljes URL-t, majd ez a kis javascript átalakítja a kódot, végülis nektek annyi a dolgotok, hogy megnyomjátok a gombot 😉 Okos kis szerzemény.

Teszt:

A HUB stationnél a 'resource buying limit'-nél milyen értéket kell beállítani, hogy a hajók mindenképpen elhozzák az oret a környezõ bányákból, bármennyibe kerül is?

Kiderült, azt volt a gond, hogy nem volt pénz hozzárendelve a HUB állomáshoz. Így még a saját bányáimból se szállított. Mostmár megy.

Egyedül az ATF shipyard scipt van fent, mert az kellett a Tyr beszerzéséhez.

Teladianiumnál se ment, ott is kézileg gyûjtöttem össze a cuccot.

Elvileg mûködnie kellene.
Nekem még a saját gyáraimból is automatikusan vitték a hajók az anyagokat ugrálva !
Le is esett az állam tõle.

Ha minden szükséges szoftver telepítve van, van mûhold a közeli szektorokba, és a hub-ba is van hely akkor nem tudom mi lehet a baj. Script hibát mondanék, de te gondolom nem használsz modokat 😊

A Teladianium az mûködött rendesen? Mit írnak ki a hajók a cmd parancs mellé?

Emberek lenne egy kis problémám.
"Kedvenc" HUB plotomban eljutottam addig hogy leszállítottam a 150.000 egység Teladianiumot. Most 450.000 ore leszállítását követelik tõlem, hogy végre elkezdhessem az Aldrin missions plotot.

A problémám az, hogy a Xenon HUB-ot dokkolt transzporthajóim(amiknek home base-nek is a HUB van megadva) nem hajlandóak elindulni Ore-ért, hiába adom ki nekik a "buy for best price" parancsot. Pediga HUB szektorával szomszédos szektorokban van vagy kilenc ore bánya, mind tele ore-al.

Van valami mód arra, hogy automatizáljam a szállítást? Valahogy nincs kedvem 450 szer manuálisan megvásárloni az oret és ide oda küldözgeni a hajókat.(tekintve hogy egy transzporthajóba csupán 1000 ore fér)
Ti ezt hogyan oldottátok meg?

Nagyon jók a flakkok (kivéve a Cluster). A "legnosztalgikusabb" fegyver az X3-ban.
Tapasztalatom alapján nem csak a lent említett hiba miatt szedhetik szét könnyedén a vadászok a fregattokat.
Bár minden M7-re telepíthetõ valamelyik flak de a nagy energiaigényük miatt az 50-70ezres lézergenerátorú hajókra (M1, M7) okosan (nem minden szlotba) kell telepíteni õket.
Eszetlenül csak M2-re.
Eddig azt vettem észre, hogy az AI irányításra bízott hajók igyekeznek beosztani a rendelkezésre álló fegyverenergiát de ha túl sok rajta a flak és a vadászok hemzsegnek a hajó körül akkor már nem osztja be. Fél perc sem kell és kifogy az energia és csak itt-ott dörrent egyet amivel csak 1-1 vadász pajzsának max 30%-át szedi le és mire a sebzett vadász újra támad már ismét 100%-os a pajzsa így a magára hagyott fregattnak elõbb utóbb annyi.
Én azt csinálom, hogy pl.: egy panthernél aminél a felsõ lövegbe 4 fegyvert lehet telepíteni ott csak 2 flakkot ahová 2 fegyvert lehet tenni ott csak 1-et telepítek. Csaták során teszteltem. Nekem így bevált.