X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak két hajóm jutott át segítség nélkül: egy Tyr, és a Starburst ...
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
Sokszor úgy tesztelek egy hajót hogy parancsba adom neki, hogy támadjon meg 1 az 1-ben egy ellenséges hajót. /4-5 kísérlet után levonom a következtetést/
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Ismerem a Springblossomot (és a többi M6-ot is) de attól még ez sem képes a gyenge pajzsai miatt (sebessége ellenére) a nagyobb hajók ellen (azok flakjai miatt - gondolom ebben nincs vita).
Sõt sebessége még kifejezetten hátrány is néha mivel nehezen lassul és gyengén manõverezik. Addig marad életben a vadászok ellen amíg a flakjai bírják energiával.
Végkövetkeztetésemként én az M6-os osztályt tipikus öszvérosztálynak tartom. Flották töltelékhajójának (golyófogóknak) és patrolhajóknak jók de szó szoros értelemben vett hadihajóknak (harcértéküket tekintve) pocsékok.
Ezért mondom, hogy vagy M3+ (Fenrir ha van fent ATF script, ha nincs egyéni igények alapján) vagy M7 (Panther stb.) de ami a kettõ között van...
Próbáltál te már M6-ossal M2/M1-re támadni? Esélytelen vállalkozás. Alkalmatlanok a feladatra.
Másfelõl hogyhogy lenézed az M6 osztályt? A játék messze legjobb hajója, a Springblossom is M6-os. 360-al tud menni, és azonos a tûzereje a terran/atf M7-esekkel, és jobb a fronttûzereje, mint a terran/atf M1-eseknek.(8 darab MAML-ja van)
Más utat választottunk. Odavertünk az arcukba egy irdatlan gyárkomplexumot, és amikor megtelt, akkor leolcsóztunk mindent, mint az aldi, egybõl nagy cimbik lettünk 😊 Persze a föld még nem elérhetõ de beljebb jutottunk. 10-15 sectortrader és a föld is behódol kereskedelmi nagyságunk elõtt 😊
www.downtempo.hu picasaweb.google.com/kelemenlajos
Pl olyanokra gondolok h a saját hajóink is küldenek videoüzeneteket (persze van bennük pilóta).
"Pajzsok 10%-on, Eltaláltak, Vészugrás" stb... Mint anno a freespace-ben.
Ez nagyot dobna a hangulaton.
Amúgy pedig ha M6-ban ülve vállalsz el ilyen küldetéseket akkor nem csoda, hogy M2-ket kell kilõni (mivel patrol jellegû feladatok mellett --- elvileg --- erre valók).
http://a-zcomp.eu/
Be kell menni Omicron Lyrae-ba és figyelni a rádiót. Jön egy hívás, hogy kisérõket keresnek egy terran küldöttség mellé. Ezt kell teljesíteni, akkor majd adják a következõ terran feladatot. Vigyázat: a Föld és a Hold tiltott terület, míg el nem érsz egy bizonyos rangot a terranoknál...
HAverral ketten toljuk az x3tc-t és kicsit elakadtunk. Argonokkal kezdtünk, és eljutottunk a terranokhoz, de nem tudun kvelük sehogy kapcsolatot teremteni. Alap játék, friss patchel. Van valami tippetek?
Eddig scak és kizárólag kereskedtünk, és ha van bármilyen nem ahrci megoldás azt támogatnánk.
KÖszi
www.downtempo.hu picasaweb.google.com/kelemenlajos
RakmaTakaTa (defuranévez,te):
Downloads gomb a bannerban. Ott mindent megtalálsz és nem is kell jáhúúznod.
link
Vagy van már jobb ettõl?
ATZC-ben alig néhány nap alatt több milliót lehet keresni, maximumra lépni harci rangban, stb...
Mondjuk a fajok szintjeinek könnyítéseit én se találtam szerencsésnek. Megcsinálok 10 küldetést aztán legmagasabb rangon vagyok.
Mondjuk az OTAS-os küldetéssorozattal it tele van már a tokom. Kb. 6odjára csinálom meg TÖK UGYANAZOKAT a feladatokat, aztán még a közelébe se vagyok a legmagasabb rangnak.
A Reunion teljesen más dimenzió volt. Nem szerettem benne hogy olyan nehéz a pénzszerzés. Emlékszem mekkora energiámba került egy rohadt teherhajó(TS) megvásárlása, stb. Amikor elkeztem a reuniont tudtam hogy sose lesz benne M2-esem.
A reunionba a legjobb hajóm az aknamezõrõl felszedett M3-as mamba raider volt, illetve a Bala Gi plot során kapott paranid M6 és M7.
A TC-ben pedig hirtelen minde elérhetõ lett.
A TC sok szempontból erõs "visszalépés" a Ru-hoz képest. Egyszerûbbé tettek egy csomó dolgot, amit az X fanatikusok kedveltek, ám sokakat elriasztott a játéktól. Azt hiszem, a Reunionnal többet játszanak a régebbi X-esek, mint a TC-vel. Legföljebb ha a TC XTM visszahozza azokat a dolgokat, amik elvesztek...
Tehát nem attól függnek az ellenfelek, milyen hajóban ülve vállalod el a küldetést.
Ha a szekrényedet egy 3 tengely mentén elbillenni képes alapzatra téve próbálnád vonszolni, az se "állna be egyenes vonalba"...
Képzeld h egy madzagon húzol magad után egy szekrényt. Az se fog elkezdeni rángatózni, hanem egy idõ után szépen beáll egy vonalba. Fõleg ha légüres térben húzom.
Engem teljesen megõrjített. Így is baromi unalmas, hát még hogy EZERSZER ledobta, agyonvágott, tök mindegy h a súlypontjába lõttem-e vagy a szélére, agyrém volt.
Úh a mostani gyárvontatás szerintem király.
Legend rangban vagyok és sector defense (v. protect station stb.) küldetésnél sosem kaptam még M1 és M2-es hajókat amikor M3-ban ültem (akkor csak M3 - M6-os és esetleg M8 kategóriába sorolt hajókat küldenek), csak ha M7 vagy annál nagyobb hajóban ülve vállaltam el a feladatot. Az elért rang (itt értem a harci rang és az adott fajnál elért rangot együtt) a kilõtt hajók utáni javadalmazást és a küldetés alapdíját fogja meghatározni, illetve az elérhetõ küldetések számát fogja növelni.
Inkább repura hajtottam, Argon, Boron, Paranid és Split repum a maxon van. Fõleg bevédõs küldiknek köszönhetõen.
A sztoris küldik elején is adnak szektorvédõ feladatot, és fizetnek is rendesen a kilõtt hajókért. Ilyen küldiket fel lehet venni szinte bárhol, ez a legkönnyebb pénzszerzés nem kell aggódni az elején, mert a fejlettségedhez mérten adagolják az ellenséges hajókat - késõbb, ha már M6-ossal vonulsz fel, már izzasztóbbak lesznek ezek a bevédések. Elég könnyû elintézni a hajókat, mert a kaputól a bevédendõ állomásig libasorban közelítenek, csak az állomásra koncentrálnak, és a kisebbek (gyorsabbak) érnek oda elõbb, a lomhábbak késõbb, tehát nem egyszerre szakadnak a nyakadba.
A található Adv. Perseus volt a kedvenc hajóm, mert erejéhez képest gyors, és kicsi - nehezen célbavehetõ. M6-osokat is aprítja kis türelemmel, csak jól és kitartóan kell manõverezni.
Viszont ami kiverte nálam a biztosítékot a gyenge sztori után az volt, amikor nekiálltam az elsõ bányászkomplexemnek: feltelepítettem a gyárakat pár aszteroidára, a Mammothom hasa tele volt SPP-kal, így elkezdem egy helyre vontatni a bányákat. Hát itt majdnem sokkot kaptam. A vonósugár a Military Centaurom hátsó turretébõl elkapja a kavicsot és megindulok vele. Nem pörög. Egyáltalán. Teljesen veszélytelenül, simán lehet vontatni az aszteroidákat. Hát már ezt is levitték dedós szintre??? Reunionban párszor sikerült magamraborítanom a sziklákat, és szerintem még párszor össze fog jönni 😊
Sajna azonban ninemigen látom szükségét felkészülni a "kezdeti nehézségekre", mert nincsenek. Ebben a játékban pofonegyszerû vagyont, rangot és reput növelni. Ezért is tértem vissza a jó öreg Reuhoz (és szopok rendesen a kezdeti nehézségekkel <#vigyor3>#vigyor3>).
Elején nem árt minimális gyûjtögetés, fight küldikkel, taxizással ajánlott minimum pár százezret vagy 1-2 milliót összeharácsolni, aztán indulhat a Terran plot, de nem érdemes benne rohanni, két plot küldetés között ajánlatos megállni gyûjtögetni és felfedezni.
régi reunion motorosként (röpke egy év nyálcsorgatás után), a kedvezõ árazás hatására sikerült végre beruháznom és elkezdenem a TC-t. Sajnos a "main plot"-ról vajmi kevés leírást/infót találtam. Kérdéseim: érdemes megkeresni a fõ küldetést már az elején? Segít valamennyire átlendíteni a kezdeti nehézségeken (humble merchant), vagy elsõnek csak gyûjtögessen az ember szépen csendben? danke
Teszt:
Teladianiumnál se ment, ott is kézileg gyûjtöttem össze a cuccot.
Nekem még a saját gyáraimból is automatikusan vitték a hajók az anyagokat ugrálva !
Le is esett az állam tõle.
Ha minden szükséges szoftver telepítve van, van mûhold a közeli szektorokba, és a hub-ba is van hely akkor nem tudom mi lehet a baj. Script hibát mondanék, de te gondolom nem használsz modokat 😊
A Teladianium az mûködött rendesen? Mit írnak ki a hajók a cmd parancs mellé?
"Kedvenc" HUB plotomban eljutottam addig hogy leszállítottam a 150.000 egység Teladianiumot. Most 450.000 ore leszállítását követelik tõlem, hogy végre elkezdhessem az Aldrin missions plotot.
A problémám az, hogy a Xenon HUB-ot dokkolt transzporthajóim(amiknek home base-nek is a HUB van megadva) nem hajlandóak elindulni Ore-ért, hiába adom ki nekik a "buy for best price" parancsot. Pediga HUB szektorával szomszédos szektorokban van vagy kilenc ore bánya, mind tele ore-al.
Van valami mód arra, hogy automatizáljam a szállítást? Valahogy nincs kedvem 450 szer manuálisan megvásárloni az oret és ide oda küldözgeni a hajókat.(tekintve hogy egy transzporthajóba csupán 1000 ore fér)
Ti ezt hogyan oldottátok meg?
Tapasztalatom alapján nem csak a lent említett hiba miatt szedhetik szét könnyedén a vadászok a fregattokat.
Bár minden M7-re telepíthetõ valamelyik flak de a nagy energiaigényük miatt az 50-70ezres lézergenerátorú hajókra (M1, M7) okosan (nem minden szlotba) kell telepíteni õket.
Eszetlenül csak M2-re.
Eddig azt vettem észre, hogy az AI irányításra bízott hajók igyekeznek beosztani a rendelkezésre álló fegyverenergiát de ha túl sok rajta a flak és a vadászok hemzsegnek a hajó körül akkor már nem osztja be. Fél perc sem kell és kifogy az energia és csak itt-ott dörrent egyet amivel csak 1-1 vadász pajzsának max 30%-át szedi le és mire a sebzett vadász újra támad már ismét 100%-os a pajzsa így a magára hagyott fregattnak elõbb utóbb annyi.
Én azt csinálom, hogy pl.: egy panthernél aminél a felsõ lövegbe 4 fegyvert lehet telepíteni ott csak 2 flakkot ahová 2 fegyvert lehet tenni ott csak 1-et telepítek. Csaták során teszteltem. Nekem így bevált.