3718
-
Összefoglalom: "Csak alázni szeretnék kőkeményen, de engem ne bántsatok!" :) -
warbar #356 csak nehogy a kezdő ne legyen kezdő :) -
attól lesz izgalmas hogy egy kezdőt pikpak szétkapsz ???
-
ANDAXINx #354 hát wa4rban, ha healer vagyok nem védenek, ha tank vagyok nem healelnek, ha DPS vagyok nem segítenek (persze pugról beszélek). AoC-ban legalább lehetett egyedül is érvényesülni, ha nem volt normális csapat, és ezt várom a darkfalltól is, hogy ha nincs party, akkor egyedül is nijázhatsz/levadászhatsz arcokat de nagyon kegyetlenül. nem beszélve arról, hogy itt nem vagy korlátozva a módszerek között, hogy milyen módon csapod le az ellenséget. persze úgy vélem itt is biztosabb lesz partyban mozogni, több szem többet lát alapon. fenntartásom, hogy a játék grafikája elég gyík egy 2009es év követelményeihez képest, attól még lehet élvezetes. illetve valóban HC, de sztem nem abból a szempontból, hogy full loot meg FFA, hanem hogy aki többet játszik (nolife, büfé/ruhatár meló) az persze szétkapja a kezdőket villámgyorsan. mondjuk ettől meg izgalmas
-
Chris #353 Pont azt várnám egy mmo-tól, hogy az egymásra utaltság érzését keltse, igenis csak teljes partyval érje meg / legyen biztonságos kimozdulni. Vmennyire a war is ezt promótálja, felüdülés ez a single player cooperative wow után.
-
stevyxix #352 Azért ez is érdekes DFO FAQ:
I'm a member of the press and would like beta access.
In that case you can contact me and provide as many details as possible; if possible I'll kick it up the chain to be decided further up.
Hát úgy látszik ez se mindig igaz :D -
erdekes :D -
stevyxix #350 Nah jó, de ha őket nem engedik, akkor majd pont mi fogunk bekerülni!
Egyre esélyesebb a dolog ... -
Pontosan: nem engedték nekik kipróbálni mások előtt. "Majd" (TM) egyszer megengedik nekik. -
EVE-ben ez teljesen normális. Ültem már állomáson, mert kint rám vadásztak, közben meg chateltem a kempelőkkel, ők is tudták, én is tudtam mire megy ki a játék. Volt hogy kempelőket támadtunk meg pont amikor az áldozatukat lőtték, a kempelők meglógtak, de az áldozat lootja a mienk lett. Olyan is volt hogy egyik corp ostromolta a másikat, mi meg szétcsaptuk az ostromlókat, aztán bekempeltük mindkettőt (jó buli volt :) ). -
stevyxix #347 Jaja, csak nagyon optimista vagy!
Ha jól veszem ki, nem engedték az mmorpg.com staffnak, hogy kipróbálja és egy bemutatót írjon a játékról, akkor mit akarunk mi???
Pontosan itt van, 110-es hsz. -
Ezt is EVE kontextusban kell érteni, és nem corp/klán kapcsán. A "group" (wow-ban party) az amikor idegenek összejönnek és a játékban egy csapatként mennek quesztelni/dungeonozni. Régen EVE-ben a group tagjai következmények nélkül ölhették egymást, nem volt büntetés, úgyhogy a group régen arra volt mód, hogy következmények nélkül legankelj valakit. Ez miatt egyáltalán nem is volt idegenekkel groupolás. Vagy corppal vagy egyedül csináltál mindent. -
Igazából meg a játékot sem ismerjük, nem hogy a hibáit :) egyelőre fölösleges találgatni, holnap majd kiderül, vagy majd holnap után, mert 18 gb-os kliens (legalábbis ezt írták darkfallleaks –en) mire lejön.. -
stevyxix #344 Igen normális, mivel mailben értesítenek, ha bekerültél, mást nem kapsz. -
stevyxix #343 "fél órát kellett várakozzak az őrök védelmében, mert hárman kempeltek, nem azért fizetek, hogy a városban ücsörögjek"
Ezt azért nem hiszem, mert jobb esetben neked is van klánod vagy valamilyen klán aktív ott akik segíthetnek megoldani. Megint egy olyan dolog ami egy jó (és szerintem ez az elvárható jó) klánba nem nagyon esik meg. Esetleg berohansz a városba és elújságolod az ott táborozóknak, jobb estben összeverődtök és lerendezitek a pofátlanokat, hisz minden fajnak/klánnak/szövetségnek érdeke lesz a területeinek a védelme, ha csak így a környéken flangálnak az biztos nem jó, főleg ha már meg van ez-az építve, van védelem, hisz ez lénygében kémkedés lesz már és nem kampelés.
Meg még a játék stílusa miatt sem, hiszem, hogy hiénák módjára városok közelében fognak kezdőket gyilkolászni, inkább akkor már támadást szervernek jobb esetben.
De lehet, hogy rosszul látom, nincs is különösebb tapasztalatom hasonló játékban, csak nekem ezek a lépések tűnnek logikusabbnak az eddigi ismeretek tükrében. -
stevyxix #342 "nem érdemes groupolni, mert a group tagjai megtámadtak"
ez elég szomorú, ilyenkor erősen elgondolkodnék jó helyen járok-e esetleg nem kellene másfelé mennem, egyébként nem hiszem, hogy lesz ilyen, mert klán vagy szövetség érdekes a nagyobb létszám és nem úgy fognak javakat szerezni (jobb esetben), hogy tagjaikat hátulról lekaszálják. -
RaSzTaH #341 szvsz itt az a normális ami amúgy nem az...:) én se kaptam 2 hete egy e-mailt se tőlük a regre... -
regeltem vlami bétára ami a honlapjukon van, de azt se mondták bakfitty válaszlevélben, ez normális?:) -
RaSzTaH #339 ezek megvoltak L2-ben is nagyjából...:) viszont ha jár bűntetés a PK-ért nem hiszem, hogy nagyon campelnének... dc/lag egyéni szocprobléma, nem ezekkel lesz a gond vszleg, de fő az optimizmus, apropó nem kéne már vmit kirakniuk a hnapi OB startról?!:o -
Főleg attól félek, hogy az FFA PvP kombinálva a "szabályok kreatív használatával" fog frusztrációt okozni sokaknak, amitől lehúzzák a játékot, és bugnak titulálnak olyasmit, amit más MMO szabályoz, de itt a játékosokra van bízva.
Hasonló élménybeszámolókra számítok:
"fél órát kellett várakozzak az őrök védelmében, mert hárman kempeltek, nem azért fizetek, hogy a városban ücsörögjek"
"nem érdemes groupolni, mert a group tagjai megtámadtak"
"DC-t kaptam PvP közben, kérem vissza a cuccaimat"
"XY klánt bannolják, mert a lagot használja fegyverként"
-
ne temessük még, főleg amíg ki nem próbáltuk..
én nem rajongok, mint ahogy aoc-rt és who-t se, aztán meglátjuk milyen érzéseket kelt bennem
-
nagy az esély a buktára szerintem is . jó példa rá ugye DnL amire igencsak hasonlít ez is. nagy elvárások aztán meg....
persze az ellenkezője is lehetséges. azaz szépen sunyiban elvannak a srácok és tényleg egy korszakalkotó mmo-val rukkolnak elő. -
RaSzTaH #335 "Szerintem a fejlesztők kb ilyen bővülést képzeltek a DF-nak, és felkészületlenül érte őket, hogy olyan nyüzsgés van a játék körül megjelenés előtt, mint az AoC vagy WAR körül volt. " itt is lehet egy koppanás, ha nem bírják kielégíteni a vágyakat, mint ahogy az szokott lenni:s -
RaSzTaH #334 sokan reménykednek, de vajon hány mmorpg előtt tettük meg ezt?:D ez sajnos már fogyóban van, hiszem ha látom alapon :) ennek a játéknak az emberek keltik a "jóhírét" szájról szájra, ahogy bíszt is írta "odaképzelnek" dolgokat... nem tudom mennyi pénz van a játék mögött de néha az se hátrány, főleg ha a főoldalon fél évvel ezelőtti hírek vannak kint, fórumba meg nem írnak sokat róla... hnap kiderül vmit?!:o -
Tisztában vagyok vele, hogy most más a világ, mint EVE indulásnál volt. Ezért is írtam, hogy örülnék neki, ha a wow-osok nagy része egyenlőre kihagynák a játékot, és csak az próbálná ki, aki sandbox MMO-t akar karakterekkel. Ez a kör elnézné azt is ha bugos a játék. Az EVE indulásnál csak néhány ezer játékos volt online egyszerre, most a rekord azt hiszem 40 ezer. Szerintem a fejlesztők kb ilyen bővülést képzeltek a DF-nak, és felkészületlenül érte őket, hogy olyan nyüzsgés van a játék körül megjelenés előtt, mint az AoC vagy WAR körül volt. -
Gondolom igen :) -
ANDAXINx #331 nem vágom én ezt az alignment dolgot sem. ha provokálatlanul támadsz, akkor az a gonosz felé visz. gonoszokat, faji ellenségeket és háborúban álló klánok tagjait lehet büntetlenül gyakni? na most az Alfarok pl. mindenkivel háborúban vannak, ők vajon hogy kaphatnak "gonszság pontot", saját fajtájuk gyilkolásával? -
Csak egy dolgot felejtesz el, megpedig azt hogy ez mar nem az a vilag amiben egy Eve online megjelenhetne. Anno hatalmasat utott es azota is az egyik legjobb, ha nem a legjobb mmo. Viszont az utobbi par evben jelentek meg meg jo mmok, amiket a kezdeti hianyok miatt olyan szinten lehordott a mar mmokon felnott tomeg hogy azota vagy vegetalnak, vagy be is csodoltek. Itt is ezt velem felfedezni, par ember aradozik a jatekrol, valoszinuleg leginkabb azert mert mar elore tobbet kepzel a jatekba mint amit varhatoan kepesek lesznek megvalositani... a maradek viszont le fogja huzni, mert nem ugy nez ki mint az Age of Conan, mert nem megy mar evek ota mint a World of Warcraft, meg ilyenek.
Majd meglatjuk mi sul ki ebbol :o -
Azért reménykedek én is a DF-ban, mert minden jel szerint olyan mint EVE, csak karakterekkel űrhajók helyett.
A 14 napos trial alatt nagyon sokat nem fogsz megismerni a játékból. Ha egyedül tolod végig a trialt, akkor dögunalom lesz. Keress társaságot, lépj fel a 'hun' csatira, ott megtalálod a magyarokat. Kimondottan RP-s magyar corpról nem tudok, de vannak akik RP-sen játszanak, van aki kevésbé, van aki jobban. Az EVE-ben az RP szervesen a kultúra része, mert csak egy szerver van, és az RP-sek együtt játszanak a többiekkel, így egy kis RP mindenkire ráragad. A játék kultúrája nagyon szórakoztató (főleg ha tudsz angolul). Remélem DF-ban ez is úgy lesz mint EVE-ben. -
Tucker Case #328 Van egy olyan érzésem hogy ez a játék is bukó lesz, ráadásul olyan DDO féle hatalmas. A név is annyira adja magát. Darkfall - Darkfail -
Chris #327 Némi kis lore-összefoglalót nem akar vki idekanyarítani a játékhoz? Nincs érkezésem végigolvasni a hivatalos oldalon lévőt.
-
Chris #326 Tudja már a franc, az maradt csak meg, hogy párszor autorunoltam fejjel a falnak, miközben kimentem wc-re és ez eredményezett pár skillpontot. :D
-
ööö morrowindben nem fogyasztotta staminát vagy mit a futás/ugrálás ? ha jól emlékszem igen tehát csak korlátozottan működött ez. vagy már régen játszottam vele ?
madwe : nekem pont ez az ami nagyon hiányzik EVE-ből .többször is nekifutottam már de emiatt sosem maradt véglegesen :(
-
madwe #324 Na igen, énis elkezdtem szedni az EVE 14 napos trialt. Habár eddig is hallottam sok jót, valahogy az, hogy egy űrhajó legyen a karakterem nem fogott meg... Pedig imádom a jó scifi-t, de azért nekem kéne egy ember akivel azonosulhatok. Tényleg, mennyire szoktak/van lehetöség Eve-ben rpzni?
Bocsi az offért -
Chris #323 Épp ellenkezőleg, baromira generálod a kedvet mindkét játékhoz. Ez a skillhúzás dolog nálam is megpendített pár húrt, mégpedig a morrowind vonatkozásában, ott is nagyjából hasonló elven működött a fejlődés, pl. a futás vagy athletic skillt tudtad úgy fejleszteni, hogy autorun mellett tolta a karaktered a falat, ugrálással haladva fejlődött az acrobatic, stb.
-
Örülök neki, ha negatívumokat írnak, főleg olyat amiben egy nem sandbox MMO-hoz szokott játékos szemszögéből látja negatívnak a dolgokat. Nem milliósra tervezték az indulást, mint amennyien most "beugranának" betázni. Semmi értelme, hogy egymillió wow játékos hirtelen elkezdjen DF-ozni.
Remélem nem untatlak benneteket vele, de még néhány analógia EVE-el:
1. Hosszú skillezés
EVE-ben kb 25 nap a battleship 5 skill (ha jól emlékszem). Az hogy itt makrózással egy hét alatt felhúzta a magic-et, az kb ugyanoda jön ki.
2. Gyorsan átfutott a területen potik használatával, meg gondolom nehéz gear nélkül
Kis gyors rejtőzködő hajóval nagyon gyorsan át lehet jutni az EVE egyik végéből a másikba. Csakhogy ha a szerver tele van játékossal, és nem kicsi gyors rejtőzködő hajóval mész, akkor pár kapu múlva beleütközöl a szomszédokba, akik elkapnak és kilőnek, és nem jutsz sehova.
3. Túl sok grind a vár építés
EVE-ben egy üzleti alapon működő konzorcium alakult az első játékosok által kontrollált állomás felépítéséhez. Rohadt sokba került.
4. A harc túl egyszerű
Wow-hoz képest remélem is hogy egyszerű. Semmi értelme 35 féle skill különböző kombinációjának másodpercre pontos nyomogatásának. Több energia jut arra, hogy a környezetet/körülményeket próbáld kihasználni, a csapattársakkal egyeztess, helyezkedj hozzájuk képest és ne a skilljeid cooldownjától (a véletlentől) függjön a harc.
-
madwe #321 Pontosan! az oldal tele van beszámolókkal, és kb. csak az elsö negativ, de az nagyon is... Érdemes elolvasni a hozzá irt kommenteket is... Ráadásul a postból nekem csak annyi jött le h neki nem tetszik a játékmechanika (ami mellesleg eddig sok beta teszternek bejött) de azt ne is várja senki hogy ez egy tucat (wow) játék lesz, biztos sokaknak nem fog bejönni egyáltalán... neki se jött be... na bumm, én még reménykedek, és hiszek a többi betasnak, hogy nagyjából olyan mint amit igértek... Ha olyan, akkor ismerem magam annyira hogy tudjam, ez az én játékom lesz! -
Mondjuk nagyjából ez az első negatív hangvételű beta beszámoló. -
akkor szar lesz. egy rakás fosbughalmazjátszhatatlanürestrétrutyi . ennyi. már megszoktam .
-
Pedig én is valami ilyesmire számítok.