1467
  • Rage47
    most olvasom, hogy szinkronosan lehet csak megnézni a filmet. hát ez szánalom, így várhatok a dvd-re :S
  • EnZsolt
    r4pt0r: így tényleg nem értem, hogy miért is lett volna kavar :)

LasDen: I am Omega-hoz, csak annyit, hogy 1971-ben volt egy film az Omega ember, ami arról szólt, hogy egy férfi a Föld utolsó túlélője, ha minden igaz, ez is egy regény átdolgozás. Szóval a Legenda vagyok is egy másolás, csak nem zs kategória, ezért hívják úgy, hogy remake :D
  • LasDen #940
    ez nagyon kivitelezhető :D rohatt pontosnak kell lenni hogy élvezhető legyen :D

am most megnéztem az első részt....csak úgy....hogy ez az Ironhide mennyit ugrál...egyfolytába vetődött, bukfenceket nyomott...mintha muszáj lenne :D
  • 5c0rp330n
    vagy pedig előtte töltöd a leggagyibb kamerást és hozzáidőzítve a filmhez fülesen nyomod közben a hangot a moziban :)
  • LasDen #938
    nem szánalmas csak ez van :D
    ez hollywood zs része :D
    I am omega, The day the earth stopped és hasonlók :D
  • Suffering
    Na ez már szánalmas:

Jön a Transmorphers 2: Fall of Man:
    http://www.youtube.com/watch?v=VYSVNzJAYaM

1. részét állandoan adják a film+on transformers teljes leutánzása sokkal gyengébb minőségben. Még a fallent is leutánozták, mutatják a trailerben a teleportálo robotot.
  • spedway
    Ugyanígy gondolkoztam ahogy te, volt egy pár film amit meg akartam idén nézni moziban, de mind szinkronba jött/jön így nem nézek meg egyet sem. A TF2-t viszont eldöntöttem már hónapokkal ezelőtt, hogy ezért csakazért is felmegyek Pestre megnézni, de aztán pár nappal a vetítés előtt már nem tűnik olyan ésszerűnek kiadni vonatra 4000 ft-ot egy film kedvéért... bármekkor fan is vagyok. Ugyhogy megnézem egyszer moziba a látványért, utána pedig töltem le azonnal a leggagyibb kamerást, hogy haljam a robotokat eredetiben.
  • Tyler1
    kezedben van egy csoki, akk megkérdezel mást h milyen íze van?? mer hát beszélgetni kell...
  • Orionk
    és, akkor az emberek mindent itt keressenek meg, és már ne is beszélgessenek az emberek?
    Felfordulok az ilyen hozzáállástól!!

• Doddy a düdő
    hm
    hm
  • LasDen #932
    A producer feladata a film elkészítéshez szükséges források biztosítása, kapcsolatok kiépítése.

a rendező meg a filmet csinálja....ő mondja meg mit hogyan kell csinálni.....
  • zoliii
    ez már nekem fáj
  • Orionk
    a magyar hivatalos honlapot láttam. http://www.transformersmovie.com/intl/hu/

Hát bakker még a magyar honlap is egy nagy sz**, nemhogy még a szinkron.
    Láttam az előzetest magyarul. A legnagyobb csalódás optimus magyar hangja. A büdös pi****-ba már, hát miért nem tudnak rendes szinkront keresni? Mi értelme van annak, hogy időt és nagy figyelmet forditanak a szinkronnak, amit összecsapnak?

Egyébként van néhány jó szinkron, csak azok a szinkronok meg rossz karakternek lettek adva. pfff...

meg még, ha nem is az lenne a bajom, hogy rossz szinkronhangot választottak, akkor az lenne a bajom, hogy, amikor szinkront huznak egy filmre, akkor a háttérhangnak romlik a minőságe, és az NAGYON

ááhhh
  • Orionk
    Rendező: Michael Bay
    Producer: Steven Spielberg

Tudja valaki, hogy mi a különbség rendező és producer között? melyiknek mi a feladata?
  • r4pt0r
    Én csak palace mozikról beszélek mindig még ha nem is írom. Nyilván nem ismerhetem mindegyik mozit. És ott csak 1ben adnak, mert a szinkronra nagyobb az igény. Nem értem hol van itt a kavar? :D
  • EnZsolt
    Azért a te fejedben is van kavarodás, mert kurvára nem 1 moziban adnak feliratos filmeket.

Azért van több szinkronos film, mert arra nagyobb az igény, több ember megy el, nagyobb zseton, ez tiszta sor, magyarázni nem érdemes tovább. Adnak feliratos filmeket is, mert vannak akik azt szeretik, és elegendően nagy réteg ahhoz, hogy még megérje vetíteni. A magyar filmipar akkor lendülne fel, ha lenne megfelelő management mögötte, ami nincs. Ha egy film jó, akkor kap pár díjat külföldön is, aztán annyi. Szóval nem kell feltétlenül ahhoz sok pénz, hogy jó filmet készítsen valaki.

BAk3r: ne basszon rá a vidéki, csak ott nem lenne akkora kihasználtsága a dolognak, így nem éri meg levetíteni, mert nem hoz elég bevételt.
  • viizo
    ha Te mozit üzemeltetnél, neked is biztosan nagyon megérné lehozni a feliratos kópiát és egy teremben azt vetíteni 5-8, max 10%-os kihasználtság mellett, míg a szinkronosnál ugyanez 70%-os teremkihasználtság.

muhaha, tényleg zavar van a fejekben :)
  • Optimus Prime
    Azért nagyobb mozikban, Plázákban lehetne max heti egyszeri vetítés felirattal vagy csak simán eredeti nyelven. Mert van, aki úgy szereti a filmeket, és van amit kár szinkronizálni. Főleg sci-fit -> Star Trek, Terminator 4. Transformers 2, G.I.Joe. Én idén ezeket akartam megnézni moziban, mert az elmúlt évtizedben nem voltam ennyit moziban. De így maradt a TF2, mert mind szinkronos. Azért az egyért, meg talán(!) felmegyek a MOM Parkba.
    Egyébként nem felvágáskép írok így az eredeti nyelven mániáról. 3 évet tanultam általánosban és 1 évet estin az angolt. Mégis mostanság már angol nyelven nézzem a filmeket.
  • spedway
    Csúcs!!!:D
  • spedway
    Úgy tűnik, sajnos igen... már megint.:(
    Na mindegy én már szokatom magam a gondolathoz, hogy szinkronosan kell megnéznem.
  • Csaba007
    Tök király már :)
  • Szolnokboy1
    király! robotok mindenhol. :)
  • BAk3R
    a vidéki meg basszon rá mi?
  • r4pt0r
    Azért itt vannak kavarodások a fejben. A feliratos filmek nem bukták, ha kevés helyen adják. Nah most Budapest a pár millió emberrel (a vonzás körzetet is beleszámítva) 1db!!!!! moziban adnak feliratos filmeket, nah most ez szerintem elég hogy az a pár ember aki feliratot akar megkapja.

Másik én a vígjátékokat szeretem szinkronosan megnézni, nem tudom azok jól szoktak sikerülni. Másik ami szerintem klasszikus szinkron a Gyűrűk ura, szerintem ott nagyon el van találva minden.
  • Shep
    TE hol élsz, nem tudom már hol olvastam, de az amcsik úgy gondolják ,hogy ők tudnak angolul aki meg beszélni akar velük az szintén tanulja meg, nehogy már ők tanuljanak másikat.
  • BAk3R
    hát ízlések és pofonok, én még csak jó szinkronnak sem nevezném a trópusi vihar szinkronját. de pl. a blöff, ravasz az agy és ponyvaregény szinkronját annál inkább.
  • Szolnokboy1
    nem mondtam, hogy jobb, nincs jobb szinkron az eredetinél (na jó, kivéve a bud spencer filmeket), de a Trópusi Vihar szinkronja egy rettentően jól megírt és játszott szink lett. a "fekás" beszédet meg egy mucsai paraszt tájszólással helyettesítették, mert valamivel érzékeltetni kellett, na bumm. de ettől függetlenül remek munka volt.
  • BAk3R
    bocs de a trópusi vihar szinkronja okádék gagyi az eredetihez képest, hogy egyet említsek, downey jr. zseniális az eredetiben. össze sem lehet hasonlítani.
  • Szolnokboy1
    Biztosan nem a filmakadémia az, ami ilyenfajta törvényt hozhat. Egyelőre a forgalmazó dönt arról, hogy milyen formátumban kerüljön a mozikba az adott film, viszont az nem lesz olyan hülye, hogy ne szinkronizálja a filmet, ha az hoz több pénzt. Emellett viszont nem értem, hogy akkor miért mennek egyáltalán feliratos filmek? Elvileg a lentebb említett felmérés figyelembe vétele mellett minden feliratos film bukás lesz, sőt, a statisztika ezt mutatja is.

én egyértelműen felirat párti vagyok, de azért néha készülnek iszonyat nagy szinkronok (trópusi vihar), de azt nem értem, hogy ha egyszer nem működött (T1), miért ismétlik meg a hibát? (T2)
  • 5c0rp330n
    ugyanakkor szokott bd-n megjelenni, mint dvd-n.
  • BAk3R
    fasza lenne, de elég utópikus a dolog, mivel ebből is pénze van a stúdióknak.
    a magyar filmgyártás meg sose fog fellendülni, mármint világszínvonalú sosem lesz. főleg a pénzhiány miatt.
  • Orionk
    tudom, hogy dvd-n kb. december környékén jön ki a film.

De hd-ban mikor jön ki, lesz kapható?

azért kérdezem, mert most nemrég lett gépem a hd minőséghez, és eddig nem foglalkoztam a hd dolgokkal..

üdv.,
  • Orionk
    kellene egy olyan törvény a filmakadémiától, hogy tilos lesz a szinkronizálás.

Csináljanak a magyarok is világfilmeket, és akkor majd a magyar filmek is magyarul mennek akár amerikában is!!!!! nem?

leglább fellendülne a magyar filmgyártás.
  • BAk3R
    én már tökön szúrom magam ettől, hogy mindent leszinkronizálnak...hát nemigaz, egy darab filmet nem tudok megnézni moziban, várhatok dvd, hd verziót..dejó
  • viizo
    legtöbb ember = pár száz ember néhány filmes fórumon? (ami itt az sg-n kb 1-2 tucat ember :D)

én is messze felirat párti vagyok, minden filmet felirattal nézek, eredeti nyelven - de óriási naivság lenne bárki részéről azt hinni, hogy a mozibajárók legnagyobb része felirattal szereti a filmeket.

volt erről régebben egy kimutatás, közvéleménykutattak az átlag mozibajáróknál, és vmi 80-85% nyilatkozta hogy a filmválasztásnál az egyik döntő szempont, hogy szinkronos legyen.

• Shep
    Hát igen, pont ez az oka. Míg pár évvel ezelőtt ha bementél a moziba 10 filmből 7 feliratos volt azok is főleg csak a gyerek filmek addig ma már 10-ből 9 szinkronos. Nincs nagy bajom a magyar szinkronnal, de azért van pár nagyon szar mű, pl. pont a Transformers első része. Lehet hétvégén bemelegítésként megnézem szinkronosan :)
  • Met
    a legtöbb ember lusta olvasni, az meg nem zavarja őket, hogy iszonyat szar a szinkron, minőségre is és a karakterhez nem illő hangot adnak valakinek
  • Orionk
    de egyáltalán miért akarták szinkronosan adni?
    ezzel több pénz jönne be nekik?
    nem látják, hogy a legtöbb ember angolul szeretné nézni?
    ...
  • Shep
    Most hívott haverom ,hogy kedden 19-től T2? Hát mondom nem 24-től adják? Mondjuk a szinkrontól előre félek, az első részt nem is néztem végig szinkronosan, na de hátha nem lesz olyan vészes és nem lesz mindenkinek full béna hangja.
  • Szolnokboy1
    miért ne lenne a dvd-n angol? lol :D am én szolnoki vagyok és ha minden igaz, felmegyek pestre megnézni.