1467
  • viizo
    még annyit, hogy aki ott volt a társaságunkban hétfőn a vetítésen, azok is egyetértettek abban, hogy jobb mint az első rész. ennyit a lehúzó kritikákról. uff.
  • viizo
    öhm, ha nem akarsz kicseszni magaddal, akkor nem hiszel nekik ;)

az indexen olvastál már pozitív kritikát popcornfilmről? mert én talán minden szökőévben egyszer.
  • Orionk
    Jesszusom, ettől én azért megnézem a moziban.

De szerintem igazuk van a kritika íróinak. Miért nem lehetett volna az olcsó poénok helyett a még jobb és KOMOLYABB látványra költeni?
  • Orionk
    Ürdongó már nem is fog tudni beszélni? Nem tudom, hogy a rajfilmben anno beszélt-e
  • Orionk
    Üstökös az egyik legerősebb álca? azért kérdezem, mert az első részben egyetlen lövésével, majdnem két autoboto is elpusztított, pl. Ürdongó is elvesztette a lábait.
  • Orionk
    Hy!

Tud valaki valami honlapot, ahol meg lehet nézni, hogy a mostani részben melyik robotok lesznek benne?

Illetve, hogy az előző részben melyikek azoka a robotok, akiket kinyirtak az autobotok, és már vissz sem térnek.

Pl. megölték Devastator-t, Bonecrasher-t, ők már nem is lesznek benne?
  • immovable
    Ajajj újabb két lehúzó kritika. Asszem mégsem nézem moziban vasárnap, jó lesz az letöltve is, azt ha mégis jó, majd megveszem dvd-n.
  • SLICK
    de kell a Spoiler, én pl. majd csak 2 nap múlva tudom megnézni a filmet.
    És hiába van ott a Spoiler, nem olvasom el.
  • Shep
    Úgy látom te nem unatkoztál :)
    Starscream az 1 végén
    http://www.youtube.com/watch?v=IVB5w0y34XU

Gyakorlatilag felállt a nép és már jött is az első bejátszás (5-10 mp kb)
  • Orionk
    Egyébként az egész spoileres dolog szerintem baromság. Na jó, azért figyelmeztetésnek jó.

De ha én meglátok egy spoilerezett részt, akkor rögtön kijelölöm,és elolvasom! annak ellenére, hogy láttam a filmet, vagy nem. :S
    nem birom ki.

Ugyhogy holnap amikor megyek a moziba, akkor nekem már nem lesz annyira érdekes, mert lentebbi hozzászólásban már írtak spoilereket
  • Orionk
    ja, elolvashatjátok a spoiler-es részben a szöveget, mert az nem spoiler

:D
  • Orionk
    Spoilert így kell készíteni:

Ezt leírod: " [~spoiler][~/spoiler] "
    Magyarázat: Először is a fenti két ~ jelet ne használd, csak azért írtam oda, hogy most a szövegfelismerő ne ismerje fel spoiler-nek.

első szögletes zárójelben nincs / jel. Ez azt jelenti, hogy az első /-jel nélküli rész a kezdete a spoiler szövegnek, a másik szögletes zárójelben levő rész pedig a spoileres szövegnek a vége, mert van benne /-jel.

És, hogy hova kell írnod a spoileres szöveget?: megmutatom:
    A szerinted spoileres részt, a két szögetes zárójel közé

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ide írod a szerinted spoileres részt, a két szögetes zárójel közé
  • Orionk
    és a moziban mennyit kell erre várni, hogy megnézzhessük, hogy mi az az exra jelenet a film végén?

azt írod, hogy pár név után már volt a jelenet, az mennyi idő kb?
  • Orionk
    szóval az első rész végén STARSCREAM-ről volt egy extra jelenet, amikor elrepült?

ezt meg lehetne most nézni valahol?

nem tudtok esetleg youtube videót?
  • Orionk
    meddig kell spoiler-be tenni a spoilereket :)

ugy értem, hogy már elkezdték vetíteni a filmet, és ilyenkor még hány napig kell használni a spoiler taget?
  • MikeKeaton
    Hát vártunk, bepisiltünk a trailertől (jó értelemben) és elmentünk, és megnéztük.

Az első rész nekem nagyon tetszett, bár már akkor tudtam, hogy ez egy popcorn film ami inkább a látványról, mint nem a történetről szól. Ehhez képest az első film storyja jó volt. Egy kicsit idegesített a főhős -ne ne ne ne ne ne ne központi gondolata, de amint optimus megjelent ez a fajta problémám elszált. Na de mind1 itt az új.

Tegnap óta rágódom rajta, hogy most akkor tetszett a film vagy nem. Ami biztos kötelező moziba megnézni, ez a film tv-n vagy monitoron semmit sem ér. A látvány kihagyhatatlan, és bár az első rész robotharcait többszőr kellett megnézni, itt már egy fokkal átláthatóbbak a harci jelenetek. Nagyobb monumentálisabb, robban szakad törik minden minden mennyiségben. Bay kitett magáért, de ha megnézzük a költséget ezt el is vártuk.
    Na de miért is rágódom: Ha van pénz lerombolni fél egyiptimot, miért nincs pénz egy jó forgetókönyvíróra. De komolyan. Ezt most egy gyerek írta. A túlzott vicceskedés egy dolog, sok kólával elmegy, bár párat azért tényleg kihagytam volna, de a film nyüzsög a logikai bakiktól. Néhány felett elnéz az ember de voltak ütős hibák.
    Ay akció ott van a toppon, nem értem, hogz miért nem lehetett jobban átgondolni ayokat a résyeket, akol nem robbant fel semmi:(

Mivel kifejezetten béna fórumozó vagyok, nem találtam meg a spoiler előhozó funkciót. BOcs

EZÉRT AKI NEM LÁTTA ÉS NEM AKARJA TUDNI AZ NE OLVASSA
    NE OLVASSA
    NE OLVASSA
    ÉS MÉG EGYSZER NE OLVASSA

Az első ilyen hiba ami után majdnem leestem a székről:
    A kormány eltusolta mindazt ami az első részben történt. Senki sem sejti, hogy a robotok köztünk élnek. HOgy mi??????????
    NA ezt mégis hogyan, fényes nappal egymást dobálták át az épületeken a robotok, és lebontottak egy sztrádát, a csúcsforgelomban. Ne bassz a kormány ezt hogyis??? Na de sebaj butítsuk a népet, biztos el lehet hitetni a fél várossal, hogy ez egy szimpla terrortámadás volt.
    A film elején a katonák mindenféle kütyüvel kiszurják az álcát, de amikor a csaj az egyetemen (aki szintén álca) beszáll ürdongóba, hős védelmezönknek lövése sincs mi történik. Ezt mondjuk még megemésztem, de az eltusolás kicsit durva.
    Az erdős jelenetnél nem tudom ki szurta ki, de Optimus eléggé osztje az álcákat, és ebbe Megatron is benne van. Egészen addig a pillanatig, amíg Megatron rá nem jön, hogy: -Még mindíg gyenge vagy. Majd a kijelentés utá egyszerűen likvidálja Optimust.
    A film végéről és a Bukott csatájáról nem is beszélek mert az egy kicsit szánalmas volt. Itt a nagy erős az egyetlen megagonosz kinek neve is csak a Bukott. Megjönn és....... egy perc mulva meghal.
    A jelenet logikájával nincs baj, hisz Optimus akkor már mega, de dramaturgia szempontjából gáz.
    És végül a syinkron, ok ok mindenkinek megmaradt ay eredeti neve tö kó. DE a "-Tedd be a mátrixodat a szikrájába!" kilyelentés kicsit durva volt.
    Az a legnagyobb bánatom, hogz az akcióval nem volt gond, a történeten, viszont csak gondolkodni kellett volna. Kár.
  • sandor8206

Ez is ugyanaz az a látványos SZAR volt mint az első rész! Én élveztem!
  • csum666
    Teljesen egyet értek!! Mitha én írtam volna
  • kovi04
    Valami pár másodperces jelenet volt, de nem a stáblista végén, hanem az első pár név után. Az elsővel ellentétben sokkal több robot volt. Nem tudom, hogy közülük melyik számított meglepetésnek.

És akkor a filmről. Hatalmas pozitívum volt számomra, hogy sokkal jobb volt az operatőri munka, mint az elsőben, ez által a jelenetek is sokkal látványosabbak voltak. A történet és egyben az egész forgatókönyv hihetetlenül gyenge volt, de ez várható volt. Bay filmjeinél mindig előfordul erőltetett humor, de ilyen mennyiségben azért már idegesítő volt.

Ígérték a komor hangulatot, de semmivel sem lett sötétebb az első filmnél. Nevetséges volt, hogy Optimus és a gyerek is feléledt a halálból. Jót tett volna a filmnek, ha az egyik tényleg meghal.Vártam a végén valami nagy fordulatra, amivel lehetene folytatni a történetet, de helyette heppy end lett. Optimus olyan könnyedén nyirta ki a bukottat és majdnem Megatront is, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Látványilag 10/10, történetileg 10/1.

10/5
  • Kraptor
    Nekem egy problémám van a filmel, hogy mindenhol szinkronosan adják. Csak Pesten és ott is 1 moziba adják angolul:(:(
  • Shep
    Szonkron szerintem ugyanaz. Stáblista elején van megint pár ilyen poén rész, de olyan, mint az egyben ,hogy Starscream elrepül olyan nincs. A végén van még egy nagy Paramount logo és ennyi.
  • SlaCker
    Azt nem tom mert a moziban megindúlt a jó nép és menni kellet az árral. :(( 1 mondjuk van. :)
  • Suffering
    Kinek a szinkronhangját cserélték le az 1. rész dvd változatához képest?
    Van stáblista utáni jelenet? (ne áruljátok el mi, csak hogy érdemes e megvárni a stáblista végét) Volt benne egy meglepetés robot akár a fim közepén akár a legvégén akiről nem is lehetett tudni hogy feltünik a filmben?
  • SlayR
    Én is túlestem a film megnézésén és én nemis vártam többet de amit elvártam az be is jött szerintem hatalmas film lett és iszonyatosan megérte a mozibamenést és még milliószór megfogom nézni amint lehet rendelni dvdn megis rendelem remélhetőleg ez is lesz fémdobozos kivitelben:)
  • SlaCker
    Fúúú!Én most másztam haza a Szolnoki premierről,de csak csatlakozni tudok Shep-hez! Nekem eszméletlenül bejött a film.Valóban sok minden van összegyúrva,de jól!A szinkron hang nagyon ott van kivéve kettőt.Optimus és Üstökös.Ezt nagyon csúfosan elcseszték. :(
    A film teli van humorral jók a poénok(az egyetem tényleg kicsit túlzás bár a kínos szituáció azért jól átjött:) ).A csatákról meg.
    Durva,akció dús és nem spóroltak az efektekel!
    A film nagyon megérte az árát!Bánom hogy az 1-re nem mentem,de sebaj mert a 3.-ra megint menni fogok. (csak azért mondom mert nagyon úgy van vége hogy folytatásos)
    Számomra az 1 is megunhatatlan,de a 2 felülmúlta! :)
    Csak ajánlani tudom a filmet mindenkinek!
    Peace!!
  • Shep
    Na megnéztük mi is, azt kell mondjam nem értem a fanyalgókat. Jóval látványosabb, mint az 1., néhol egész poénos és tetszett ,hogy még jobban hasonlít a mesére. Aki fanyalog az, mit várt egy ez látványos popcorn mozi és annak meg tökéletes. Bár sok összelopkodott elem van a filmben, de mégis jól összegyúrták őket és nem lóg ki a filmből (na jó talán az egyetemes rész egy kicsit). Az akciók még hosszabbak, látványosabbak, pörgősebbek, a robotok még jobban látszanak. Én végig jól szórakoztam (egyedül az anyukás egyetemes poén volt kissé túl erőltetett számomra) és nem bánatam meg, hogy kifizettem érte az 1000 Ft-ot. A szinkron is jó volt (nem a robotok hangja nem, de elment).
  • SLICK
    olyan infókat írt a filmről ami erősen Spoiler
  • immovable
    Majd letöltöm akkor. :D
  • Orionk
    miért megbüntették a moderátorok?
  • Orionk
    hát azért neked is köszi a rohadt spoilert..., azt az egy mondatodat is tehetted volna spoilerbe
  • Orionk
    mit irtál be, amivel ennyire felbőszítetted őket?

törölték a hozzászólásod
  • Orionk
    Ennek a kritikának tetszett a szövege, mármint a megfogalmazása :D

Tudtok még ilyeneket?
  • Orionk
    ez a hozzászólás tetszett :D
  • jamamura
    felnőtt viselkedés. a filmhez illő színvonal.
  • desigo
    már nem fogja egy ideig...
  • SLICK
    mi a faszért írod be bazdmeg?? SPOILERT HASZNÁLD MÁR!!!!
  • Willi Betz
    Nem tudom mit láttál te,de Optimust nem a végén nyírják ki,sőt megsem "ölik".
    megölni megölik,de az nem a végén van
  • 5c0rp330n
    anyád is
  • Grove4
    Hát ha nem veszed észre,akkor még hülyébb!
  • stonesour
    Mert?