36194
-
#27637 Rosszul dekódoltam a mondatot szerintem. De a lényeg, hogy szerintem pedig Nexus árában lesz az új Moto. De csak spekulálok. Az is lehet hogy lesz egy szélesebb Moto-garnitúra, mondjuk három árlépcsőben. -
#27636 És is ezt mondom. 350 dodó köré tippelném. -
#27635 Ez tenyleg arra utal, hogy kevesebbel nyit, de a Nexus arszintet en azert nem varnek. A moto x normal ara jelenleg 400/450 dollar (csak ma ilyen olcso), annal ketlem hogy lejjebb fog nyitni, annak atveszi a helyet az meg talan realis lehet. -
#27634 Az esemény hivatalos sajtóközleményből főként ezt emelte ki a Verge: "made to last [and] priced for all"
Nexus árszegmenst sejteti igencsak. Valószínűleg ezzel a Moto X egyik legnagyobb problémáját akarják kigyomlálni. Annak ellenére, hogy nem annak szánták, ugyan az lett végül a célközönsége mint a Nexusnak. Azzal meg ne vette fel a versenyt a drágább ár és gyengébb specifikációk mellett. Gondolom most ezt vették észre. Reméljük dobbantanak. :) -
#27633 Valszeg bejelentik az ujat, de a legutobbi infok alapjan nyar vegeig nem jelenik meg. Es valszeg eleg draga lesz azert megjeleneskor, ahogy az eredeti is az volt. -
#27632 Nagyon szórják a készletet, de én tuti megvárnám még azt a május 13-at. -
#27631 Örülök, hogy (még) nem dobta a Lenovo a Motorola márkát, remélem nem is fogja. Hülye dolog is lenne tőlük, ha számottevőek akarnak lenni a nyugati piacon. -
#27630 Egy ember tobb korben is benne lehet, es egy korben beallithatod, hogy megjelenjen-e a home screenen. Innen nekem az a logikus, hogy ha valaki egy korben is benne van amire az van beallitva, hogy megjelenjen a home screen-en, akkor meg fog jelenni, en ezt a mukodest varnam (anelkul, hogy kiprobaltam volna), es akkor ugy tunik, hogy igy is mukodik, szoval jol van ez igy sztem.
Mas: Akinek van Amerikaban ismerose: Moto X ma jo olcson van, $299 a 16 gigas, $324 a 32 gigas es a developer edition Motorola -
#27629 Nagyon várós!!! -
#27628 Az e célból létrehozott "Némítva" körömön kívül benne hagytam az alapértelmezett "Ismerősök" körben is.
Most onnan kiszedtem és úgy néz ki így valóban megoldódott a problémám.
Köszönöm a segítségedet! :)
Nem gondoltam volna, hogy ez az alapértelmezett kör felülírja a továbbiak működését, szerintem nem teljesen egyértelmű ez továbbra sem, de tanultam valamit mindenképp. -
#27627 Nagyon valoszinutlennek tartom, hogy egy ilyen szintu dolgot elcsesztek volna, nagyjabol biztos vagyok benne, hogy ott valami user error lesz. Olyanokra gondolok, hogy pl egy embert tobb korbe is berakhatsz, es lehet hogy egy olyan korben is benne van, amire az van beallitva, hogy megjelenjen a home screen-en.
Ami a facebook-ot illeti: szerintem sokkal bonyolultabb, lassabb ilyesmit csinalni, es sokkal kevesbe mukodik ott barmi is. -
#27626 Köszönöm szépen, hogy bővebben leírtad a menetét a dolognak!
Igen, nálam is ugyanígy van minden és ennek ellenére rohadtul látom továbbra is a Kezdőlapon az illetőt, de akkor többet ez ügyben ebbe a topikban nem írok erről a problémáról, hanem elkönyvelem magamban, hogy ezt a részét a Google+-nak csúnyán elb@szták és van akinél működik, van akinél nem.
Nekem eszem ágában sincs védeni a Facebook-ot, csak leírtam, hogy ott egyértelműbb, gyorsabb és egyszerűbb, nem utolsósorban biztosan működő mód van erre. -
#27625 Egyelore ugy tunik, teljesen ugyanaz a Docs es a Sheets is, mint ami a Drive appban van ha ranyomsz egy olyan doksira. Egyes elmeletek szerint ez igy is marad, es csak a lathatosag miatt csinaltak kulon appokat, erdekes... -
LG Is Holding An Event On May 27th To Announce The LG G3
Motorola Will Announce Its Next Phone At A London Press Event On May 13th X2? (bar nem hiszem h ez lesz a neve)
Google Releases Dedicated Docs And Spreadsheet Apps For Android And iOS, Slides App Coming Soon - mondjuk nem ertem miert nem a drive-ba integraltak ezeket -
#27623 Politikus? Azok is rohogve kerulik az adot. Meg a milliardos cegek. A hetkoznapi, tisztessegesen, 40 orat dolgozo ember probalja megkerulni, azt azonnal megb@sszak. -
#27622 Hogy használna egy T-rex a rövid karjaival egy iPhonet? :) -
#27621 Addig önti a szart a nyakába az ellenzék, a sajtó és a közvélemény amíg le nem mond.
Ha a közvélemény, a sajtó és igen, még a politikusok is az ilyen cégekre nem csupán legyintenének, akkor ők sem gondolkodnának deviáns üzleti lépések lebonyolításán. Azzal is tisztában vagyok, hogy ezek a kiskapuk pont az ilyen pénzéhes cégek miatt és által vannak nyitva.
Az emberek hülyék, és még mindig a dinoszauruszoknak kéne dominálni ezen az elcseszett bolygón. :D -
#27620 Ha legálisan kerüli akkor nem nagyon van mit tenni, a szabályokkal van baj, nem a politikussal. -
#27619 Érdekes. Amikor a politikus kerül adót, akkor az valahogy nem oké az embereknek. -
#27618 Ha nagy cég vagy és legálisan kikerülhetsz ilyeneket ki fogod használni, nem tudom miért kell ezen csodálkozni. -
#27617 Nem a CEO-k pénztárcájáról beszéltem, az más dobta be. Nekem konkrétan a zsetonban lubickoló cégek pofátlan turpisságaival van tele a tököm. És nem csupán az Apple-ről van szó, és nem csupán az Apple-t szidom ilyenek miatt (csak jelenleg épp az a legékesebb példa). Bill Gates tortát kapott ilyenek miatt, Steve Ballmer pedig hazai tojást, a Google például tavaly Angliában nem fizetett semmilyen adót, mert egy írországi kiskapuval megúszta az egészet.
Mindegyikőjük a csak a profitra utazik, és némelyik már nem látja, hogy iciripicirit pofátlanul túllőtt a célon. -
#27616 szervíz az adott országban, nem csak angol nyelvű szoftverek, nem csak angol nyelvű help center. Esetleg ha valami van kijönnek a telefonért nem neked kell küldözgetned. -
#27615 Mit takar az a rendes support? Helyi szervizt? -
#27614 Pont egy ilyen dolog miatt nem került a Nokia indiai telefongyára a Microsoft kezébe, mert ott is "kreatív adózást" műveltek, és amíg az nem rendeződik, addig az ottani állam hallani se akar vezetőségváltásról...
Igen, sajnos jelen van ez is, és nem lehet fölötte szemet hunyni. De nem csak ez létezik, tehát semmi más fölött se szabadna, mert az ugyanúgy kettős mérce lenne szerintem. Nem csak ez vagy csak az létezik egyetlen cégnél sem.
Egy nagy cég vezetősége pedig igenis keressen jól (és azt a keresetét lehetőleg fordítsa megfelelő irányokba - egyéni vállalkozások, járatlan utak kipróbálása, jótékonykodás, stb. - lásd Bill Gates, Richard Branson, Jeff Bezos, stb.). Minden vezető és olyan személy, akinek komoly felelőssége van több városnyi ember állása felett, azt meg kell fizetni. -
#27613 Sajnos így sem tudok még mindig egyetérteni egy olyan céggel amely szimplán azért tartja évek óta az egetverő profitját olyan országok offshore számláin, ahol szinte nem is kell adót fizetnie, ezzel ráadásul megkerülve a saját országának szánt adókötelezettségét.
Lássuk be 150 milliárd dollár mellett ez rohadtul nem indokolt. De ha ezzel nem értesz egyet, akkor bizony remek szenátor lennél egy Tim Cook meghallgatáson. -
#27612 Samsung saját szoftvereit senki se említi, pedig néha van 1-2 jó a sok szemét mellett :( -
#27611 Senki nem mondta, hogy a CEO pincéjébe megy. De azért ne tegyünk már úgy, mintha a CEO-k, meg a magasabb beosztásban dolgozók éheznek a híd alatt és gyalog járnak dolgozni, a gyártó meg népjóléti intézmény és 3 dollárt keres csúcskészülékenként az egészen.
-
#27610 Kösz hogy válaszoltál helyettem is. Úgy látom itt egyesek nagyon el vannak tévedve.
Nézzük mit tudunk kb: egy csúcskategóriás készülék alapanyag ára $200-$250 körül mozog.
Pl: HTC One, Galaxy S4
Ezek a készülékek $650 körüli áron mennek függetlenül, tehát $400-$450 a kereset rajtuk az alapanyagárhoz képest. De ez még nem tiszta profit.
További költségek amelyek felmerülnek amig a kész termék eljut a végfelhasználó zsebébe:
alapanyagoknak a gyárba mozgatása, raktározása
gyártás
Fentiekkel kapcsolatosan: munkások, személyzet kifizetése, gyárcsarnokok, irodák, raktárak bérlése vagy fenntartása (fűtés, áram, víz költségek)
kiszállítás, raktározás, továbbszállítás boltokba vagy szolgáltatókhoz, nemzetközi szállítások (hajó, reülő)
reklámok (marketing) költségek: ezzel kapcsolatosan is irodisták fizetése, irodabérletek (víz, áram, fűtés), TV-ben és egyéb helyeken megjelenő reklámok kifizetése, stb.
ha van bolthálózat akkor ottani bérleti díjak, személyzet fizetése
garanciális ügyintézést, supportot megvalósító hálózat költségei (személyzet, bérleti díjak)
Nem tudom mennyi készülékre lebontva, de ezek a költségek még mind lejönnek a $400-$450 keresetből.
A fennmaradó pénzből még adóznak is a vállalatok, a maradékot nevezhetjük tiszta profitnak, amelyet a cégek elsősorban a jövőbe fektetik bebe: a kutatás fejlsztésbe. Hardvert és szoftvert fejlsztő több száz fős mérnök osztályokba, akik a 1-2-3-4 év múlva megjelenő készülékeket fejlesztik. Itt is felmerül személyek kifizetése, irodai bérleti díjak, kísérleti műhelyek fenntartása, stb.
A maradék pénzzel pedig általában játszanak ahogy Dzsini is írta. Visszafizethetik részvényeseknek, gyűjthetik stratégiai befektetésekre (pl startupok felvásárlására és R&D-be integrálásába), csak megújuló energiát használó serverparkok építésére, stbstb.
Ezek a tények nagyon nagy vonalakban. Remélem azt senki nem gondolja, hogy a készülékenkénti pár száz $-nyi kereset postacsőn megy a CEO-k pincéjébe...
-
#27609 Rendben, maradjanak horribilis haszonkulcsok az Apple és a Samsung termékein, de akkor ne basszanak adót mismásolni offshore megoldásokkal, és ne basszanak emelni két dollárral a dolgozó bérét, öngyilkos-hálók telepítése helyett.
A fent linkelt (sajnos fos minőségű) videóban pedig láthatjuk ékes példáját annak, hogy ha egy terméket imádnak, akkor még hatóságok csak megcsipkedik a pofidat, ha a kurvasok pénzed mellett még képes vagy adót is csalni.
*nagyot harap egy almába* -
#27608 "nem keres egyik nagy cég sem a zászlóshajókon, csak mindent visszaforgat"
Visszaforgatni csak azt lehet, amit megkerestek, ha nincs komoly bevétel, akkor nincs forrás további fejlesztésre, bővítésre, stb. - a bevételen és pénzhegyeken üldögélés nem igazán szokás sehol, mert azt a részvényesek nem veszik jó néven. Azt se egyébként, ha nekiállnak nagyobb, nem jelképes osztalékot kifizetni, mert az azt jelenti, hogy a vezetőségnek nincs jobb ötlete a pénzzel, nem tudnak dinamikus növekedést biztosítani.
(lásd: az Apple 1995 után 2012-ben fizetett először egyáltalán osztalékot, a Samsung a 2007-hez képest kevesebb, mint negyedét fizette ki a 2012-ben a bevételeknek osztalékként)
A Google és az Amazon azért (is) adhatta potom áron a Nexusokat és a Kindleket, mert bőségesen megvan a kapcsolt termékekből a bevétele, és az ő üzleti modelljük ezt megengedi. Az Apple-nek is van kapcsolt bevétele bőségesen (iTunes), de ők prémium pozícióba helyezik a termékeiket, így alapból nagyobb rajta a haszonkulcsuk, sokkal többet is költenek mindenféle dologra (most pl. a zöldítés, a gyártás áthelyezése az Egyesült Államokba, stb.). Más cégeknél sokkal nagyobb a függés attól, hogy a telefonos üzletág kitermelje a saját profitját, a Samsung vagy a Sony valószínűleg nem fogja a Hűtőgép / PlayStation eladásokból tolni a telefonok szekerét (főleg, hogy a konzolokat minimális profittal, sőt veszteséggel szokták eleinte árulni).
A Google pedig valószínűleg úgy van vele, hogy most már eléggé megalapozott a telefonpiacon mint márkanév, van egy elég széles biztos vásárlókör (és egyre kevésbé lehet a dinamikus növekedésre számítani, telítődni látszik a Kínán kívüli piac), így átállhatnak arra, hogy innen is megnövelik (vagy egyáltalán megteremtik) a profitot. Mert a sok pénznél bármelyik cégnek jobb a több, főleg, ha komoly kockázat és további befektetés nélkül meg tudják szerezni. -
#27607 Racionálisan? Inkább valami álomvilágban :D A leírásod alapján egy fillért nem keres egyik nagy cég sem a zászlóshajókon, csak mindent visszaforgat. Azért árulják olyan kurva drágán, mert megtehetik, mert így is viszik, ennyi az egész, nem több. -
#27606 :D
Lehet nem vagyok "normális" azért mert racionálisan látom a dolgokat? Ne haragudj de akkor te meg egy idealista álomvilágban élsz, ahol nem szabadpiaci versenyben levő cégek állítanak elő telefonokat hanem a máltai szeretet szolgálat. -
#27605 *S5-öket -
#27604 "Our phone is available in the following countries and areas for now:
United States, Sweden, Denmark, Netherlands, United Kingdom, Spain, Germany, France, Italy, Finland, Belgium, Austria, Canada, Hong Kong, Taiwan, Portugal,"
Itt árulják majd hivatalosan a 1+1-t. Azért elég interkontinentális. És állítólag a lista még bővülni is fog. Nem rossz egy startuptól.
Hozzáteszem azért, ha valaki nem látja, hogy indokolatlanul sok pénzük van ezeknek a cégeknek, azért az sem normális. Az Apple az összes amerikai cég összes vállalati készpénzének 10-15 százalékán üldögél. És idáig főként a a 2007 utáni időszakban kúszott fel.
Ezek a cégek vígan ellenének akkor is, ha a 300-400 dollárért adnák a Galaxy S5-ötöket és az iPhone-okat. -
#27603 Kutatás/fejlesztés. -
RYO21 #27602 mi az a R&D? -
#27601 Nem kell senkit sajnálni, ezek tények.
Cégek meg azért ülnek ekkora pénzösszegeken, és nem fogatnak mindent vissza R&D-be vagy a részvényesekhez, mert ez lehetőséget ad potenciális stratégiai befektetésekre.
A OnePlusnak meg még nem egy világoiaci szereplő. Ahogy itt is írták jó hogy ennyiért össze tudnak rakni ilyen telefont, de nem hiába lehet majd csak limitált mennyiségben és helyen kapni - valszeg nagyon kevés olcsó munkabérű dolgozik rajta. Majd akkor szólj ha minden kontinensen kapható rendes supporttal és akkor is ennyibe fog kerülni. -
#27600 Ha az abszolút origóról indult OnePlus meg fogja tudni oldani ezeket a költségetek úgy, hogy 300 dolláról indul az elképesztő zászlóshajójuk, akkor oldja meg a Samsung, Sony, Apple stb. is.
De amúgy nem fogok még a végén egy olyan céget megsajnálni amely 150 milliárd dollár vállalati készpénzen csücsül. És ezzel nem csupán az Apple-re célzok, más cégeknek is bőven van pénzük nem csak a support finanszírozására, hanem az R&D-re is. -
#27599 Nokia X review: What happens when Nokia makes an Android phone? -
#27598 Persze hogy sikeres volt, évekig árultak profit nélkül olyan telefonokat, amelyek normál esetben 2x-s áron vannak.
Azt kéne felfogni, hogy a többiek (Samu, Sony, HTC) nem azért árulják ennyiért ($600-700) a hasonló minőségű telefonokat, mert gonosz kapzsi kecsegek, hanem mert a különbségből fizetik egyrészt azt amiről a napokban szó volt - support, bolthálózatok kiépítése és fenntartása -, másrészt az alkalmazottaikat meg irodáiknak a költségeit, harmadrészt meg kutatás-fejlesztésbe (1-2-3 év múlva megkelenő termékek) ölik. Erre "megy el" a $300 "felesleg", nem a Samsung CEO-jának pincéjében növekszik egy pénzhalom miközben ő ördögi kacajok közepette dörzsölgeti a tenyerét.
A Google eddig ezeket a költségeket az egyéb bizniszeiből finanszírozta, nem a telefoneladásokból. De az olcsó jó minőségű telefonok visszahozták ezt, mert csomó új usert nyertek akik újabb teklámbevételt hoztak. Valószínű most értünk el ahhoz a ponthoz hogy ez a modell már nem éri meg nekik.