36194
  • skinnyman
    Hogyan kell csajozni rovat:
  • fery02
    Ez a PH-s hozzászólás talán segítségedre lesz.

Inkább csak a bele linkelt képek miatt rakom ide be, úgy tudod többek között megnézni azzal a GSam Battery Monitor-ral a térerő jellemzőket.

Hasznos progi és tud magyarul. :)
  • skinnyman
    Google Maps Gets A Huge Update To v8.0 With Better Offline Maps Management, Lane Guidance In Navigation, And More [APK Download]
    Ez jonak latszik :)
  • [HUN]FaTaL
    Nem lehet, egy rakás szar.
  • hungary27
    Nem tudjátok miért nem észleli a telefonomat a gép? Eddig jó volt, most pedig csak a hangot hallom, de a sajátgépben nem látom a mappát.
  • Vadnokedli
    Benne van hogy """"mindig"""" erre amúgy én is szeretném a megoldást.
  • precision
    elolvastad amit írtam?
  • grebber
    Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni....
    Nem létezik véletlenül olyan progi ami a térerő meglétét illetve ha elmegy tudja naplózni diagrammaszerűen vagy akárhogy ?
  • BIZ0906
    Tessék.
  • precision
    megújult fb appban be lehet valahogy állítani hogy az üzenőfalat mindig időrendi sorrendben mutassa? felül a legutolsó fül alatt van egy most recent de minden nem akarom mindig megnyomni
  • Chris Lowe
    Beautiful widgetnek van ingyenes élő háttérképe. Fű vagy búzamező alul, amúgy meg az épp aktuális időt mutatja napállással. De lehet olyat is, hogy a te galériádból választasz képet és arra vetítí rá az időjárást.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

LG Optimus F6 készülékem van, és egy kis segítséget szeretnék kérni.

Sok élő hátteret néztem, kutattam, de egyik sem volt az igazi. Android 4.1.2 verzsön fut a telómon, és van egy beépíttet időjárásjelző progi amit elvileg az AccuWeather ad ki. A kérdés az lenne, hogy egyáltalán csak ezen a telefonon/ ezen a verzión található ilyen program, vagy ez egy szabvány android program?

Azért érdeklődöm, mert iszonyú jó élő hátterei vannak az időjárásváltozástól függően, de azt csak az időjárás alkalmazásban látni. Nagyon tetszenek az élő hátterei és szeretném berakni őket rendes háttérnek a telóra, de sajnos nincs ilyen opció.

• theone91
    Benne vagyok hogy temessük a témát.

*hájfájv*
  • GregSB
    Reagálnék még erre, de szerintem a végtelenségig menne a vita, meg amúgy is OFF.

Maradjunk annyiban hogy én is remélem hogy a OnePlus One-hoz hasonló cégek "distruptolni" tudják a nagyokat és afelé tudják vinni a versenyt hogy minél olcsóbbak legyenek a csúcs telefonok amellett hogy a tech fejlődés sebessége sem torpan meg.

Én egyelőre nem látok erre sok esélyt, de ne nekem legyen igazam.
  • theone91
    Ezeket a számokat nem a sajtóval közli, hanem a befektetőkkel.
  • Narxis
    Am. ki hiszi azt el, hogy mennyit költenek R&D-re? Mondanak egy számot azt cső.
  • theone91
    Nálad annyira berögzült álláspont az R&D mint nálam az Apple, úgyhogy:

Az Apple tavaly 32 százalékkal többet költött R&D-re, mint az azelőtt évben. Igen. De ez összesen még mindig csak 3 százaléka teljes bevételnek, amelyet kutatás-fejlesztésre fordítottak. Három százalék! Messzemenően a legalacsonyabb arányt érte el az összes játékos közül (Google és a Microsoft 10-15% között mozog). Úgyhogy ne higgyük azt, hogy az R&D a legfajsúlyosabb költségek közé tartozik, mert nem így van.

Halomban áll a kajmánszigeteken a pénz, de csalunk, hazudunk, monopolizálunk.

Szeretek a föld felett járni, mert innen látszódnak ez elbaszott turpisságai a monopol-cégeknek.
  • GregSB
    Nem.

Én meg Dzsini sem tagadtuk hogy "gusztustalanul nagy profit" van a csúcszkészülékeken, csak mi arra próbáltunk rávilágítani hogy ez a profit nem "gusztustalan". Minél magasabb a profit a készülékeken annál több pénzt tudnak R&D-be és egyéb dolgokba fektetni a cégek, és ezért van az hogy a nagy újítások az olyan cégektől jönnek ki amelyek nagy mennyiségekben adják el a magas profitú készülékeket, ők vezetik a technológiai fejlődést.

Tényleg nem tudom felfogni mi lehet a fejetekben, azt gondoljátok hogy a "gusztustalan mennyiségű profit" amit pl a Samsung csinál azt a managerek mind méregdrága sportkocsikra, yachtokra, kokainra meg kurvákra költik, és a Galaxy Gear + Galaxy Gear Fit csak úgy a semmiből, 0 Ft költségből kipattant? Nem beszélve a sok egyedi fícsörröl, ami a Note szériában van (ceruza hover és társaik). Biztos önkénetesek dolgoztak rajta pár szép szóért cserébe. Vagy rabszolgamunkásokat alkalmaz a Samu pincékben.

A Googlenál meg szintén a Máltai szeretet szolgálatból kölcsönzött önkéntesek fejlesztették ki a Nexus 5-öt és az új kameráját, csak hogy a vevőknek jó legyen! Véletlenül sem a reklámbevételeikből finanszírozták meg szinte az egészet.

Értem és tudom hogy a vásárlónak az a fontos hogy minél jobb minőséget kapjon minél olcsóbban, és ha azt látja az ember hogy a Nexus fele annyiba kerül mint egy csúcstelefon akkor könnyű azt vízionálni hogy a Samsungnál, Applenél és HTC-nél Wall Street Farkasa szerű bulik vannak minden este az irodákban, de néha próbáljatok meg leszállni a földre és kicsit racionálisabban gondolkodni.
  • theone91
    Legalább két-három hónapig ment tavaly ősszel főműsoridőben egy zongorás-iPad reklám, amit közvetlenül az anyacég finanszírozott, nem pedig viszonteladók. Emellett egy időben voltak egész oldalas tabloid-reklámok is.

De ne várj túl izmos, nyomulós marketinget hazánkban, egy olyan cégtől, amely csakis a prémium árszegmensben kínál termékeket.

Amikor a Samsung, LG, Sony reklámozza egy készülékét, akkor egy olyan márkanevet hint el, amely forgalmaz olcsóbb készülékeket is, így nekik még akkor is jobban megéri marketingkampányba fogni, amikor csakis egy magas árfekvésű termékre van kiélezve a hirdetés.
  • Vadnokedli
    Pedig van reklámja, igaz eddig csak iPad reklámját láttam idehaza. Annyi volt az egész hogy valaki zongorázott az iPad-en; vegyél iPad-et.
  • Shiwo
    szerintem az apple sose nyomult annyira az eu-ban, mint amerikában
  • Chris Lowe
    Hát itt mo-n nem láttam még apple reklámot, míg samu, lg, sony mindenhol folyik. Persze amit leírtam leginkább eu-ra vonatkozik amerikai helyzetet nem ismerem. A nagy világeseményeket is leginkább ez a hármas viszi el technikai téren.
    Ez a statisztika csak a gyári romokat érinti? Mert akkor a pimpelt gingerbread-emmel benne leszek a 1.6%-ba :D
  • skinnyman
    Android Platform Distribution Numbers Updated – KitKat Climbs Ever Higher To 8.5%, Gingerbread Loses Another 1.6%
    Elvileg ha a trend folytatodik, meg az ev vege elott 10% alatt lesznek a 4.0 elotti verziok,

Here's how Google's modular phone will get its 3D-printed parts

LG's G3 breaks cover with narrow bezels, redesigned back button

Jury Finds Samsung Guilty Of Patent Infringement And Awards Apple Almost $120 Million In Damages
    "The jury dinged Samsung for violating three Apple patents: 5,946,647, the "quick links" patent which facilitates tapping a phone number or email address and having it open in the dialer or email app, et cetera; 8,046,721, the infamous "slide to unlock" patent; and 8,074,172, a word suggestion typing aid patent. The jury decided that Apple patents on universal search and background data sync where not violated. Samsung was awarded its small sum based on patent 6,226,449, which facilitates compact camera and microphone modules. Samsung patent 5,579,239, covering cellular video transmission, was ignored."

Megint vicc kategoria. Mondjuk legalabb >2 millard dollar helyett csak 120 millio lett, az is valami.
  • fery02
    Nyilván több körben is benne lehet valaki, nem ezzel van bajom.

Nekem az a félreérthető, hogy ha valakit el akarok rejteni a kezdőoldalról, akkor ahhoz azt az ismerősömet ki kell vennem az Ismerősök körből és erről nem vág a képünkbe semmi információt sem az oldal.
    Normál esetben nem gondolná az ember utánanézés vagy kísérletezés nélkül szerintem, mert attól még ugyanúgy ismerősünk marad az illető (szóval jogosan hagynánk meg az Ismerősök körben), egyszerűen csak nem kívánjuk látni a posztjait a kezdőoldalon.
    Érted. :)
  • Gab0523
    Sziasztok!

Először is, elnézést, ha már van ilyen téma, és a saját bénaságom miatt nem találtam meg, de valami eszméletlen lusta vagyok visszakeresni. :$

A probléma:
    Pár hete vásároltam egy Desire 500-as készüléket, amivel nincs is semmi gondom, de ezen felbuzdulva az unokaöcsém is szeretne egy hasonlót. egy HTC Desire X-et választott volna ki, amin a leírás alapján csak Német nyelvű menü van. -de magyar legalábbis nincs, az 100%.
    A kérdés: Megoldható-e a telefon "magyarítása" a MoreLocale2 nevezetű okos ki alkalmazással, vagy ebben az esetben valami komolyabb -számomra ismeretlen- megoldásra volna szükség?

A válaszokat előre is köszönöm:
    Gabe
  • Vadnokedli
    És legalább annyira értelmetlen reklámokkal mint a Samsung.
  • theone91
    Ez én sem értettem, szerintem a Samsung után ők nyomják legjobban a termékeiket.
  • [HUN]FaTaL
    Az Apple nem költ reklámra? Ezt viccnek szántad gondolom :D
  • theone91
    Azért hozzá kell tenni, hogy a Google minden Nexus termék megjelenésekor vagy ünnepi szezonban költ főműsoridős reklámokra olyan országokban, ahol elérhető hivatalosan, Play Store-ból az adott termék, tehát szigorúan véve nem ússza meg ezeket a költségeket.

Ahogy a One Plus sem teljesen. A OnePlus a globális marketing esetén a virális reklámokra ment rá, amely költsége közelíti a nullát a hagyományos marketinghez viszonyítva. (Példák: Never Settle sorozat, Smash the Past kampány, amelyre feliratkozók közül 100 embert kiválasztanak és ha összetöröd a jelenlegi telefonod egy videóban, akkor kapsz egy OnePlus One-t) Viszont Ázsiában kivették a részüket a televíziós reklámokból is. Úgyhogy azért itt sem hagytak ki teljesen költségeket, csak minimalizálták a mamutcégekhez képest.
  • Chris Lowe
    :-P
    Egyszer nem sikerült még elfelejtettem, hogy hol hagytam a kocsit...
    Persze itt mo-n nincs olyan őrült nagy parkoló....
    Más :
    Mocskos profit van a trendi telefonokon, ez tény de az is, hogy az Apple kivételével mind reklámoz ezerrel, az meg brutális költség(persze ez sem magyarázza a nagy különbséget) . HTC a bajnokok ligájában nyomul lg, Sony, s5 meg szinte mindenhol. Ezt spórolja le a google és a kínai kütyü.
  • Jim Morrison
    Google Search frissítés (google now), már azt is jegyzi, hogy hol parkoltad le a kocsid (g+ bejegyzés)

Ezt ugye megint akkor nyomja az arcodba (karórán ugye), amikor szükséged van rá. Valaki itt egyszer szépen megfogalmazta, hogy mindig magától dobja ki a hasznos információkat, és most ezek választéka eggyel nőtt.
  • Willi Betz
    Hi!
    Malata i60 telefonhoz új akksit szeretnék venni,de google-ban csak komplett készüléket hoz be. Ötlete valakinek van,hogy hol tudnék venni hozzá? Ugyanis készenléti állapotban 2 nap alatt majdnem csutkára merül az akku. 2013-as akku van benne és szerintem bemutató darab lehetett a telefon,mert megvételtől számítva másnap már küldte az ember,pedig rendelésre volt,leírás szerint....
  • SzirmosSzisza
    :)

• skinnyman
    Multkor is ugyanezzel jottel, es multkor is elmagyaraztam, hogy miert hulyeseg amit mondasz.
    A nexus vasarloknak szerinted megis mekkora resze "uj user", mekkora reszenek nem volt korabban gmail accountja? Fogalmazzunk ugy, hogy a 0%-hoz konvergal a dolog.

Probalod racionalizalni, hogy miert kerul egy gyengebb (vagy max ugyanolyan szintu) telefon tobb, mint ketszer annyiba, mint egy nexus, de soha nem fogod tudni ertelmesen megmagyarazni, mert nem is lehet. Persze, az igaz, hogy sok koltseg irodakat fenntartani, fejleszteni, stb, de ezek egyaltalan nem feltetlenul vannak kozvetlen kapcsolatban magaval a teloval, es egyaltalan nem magyarazzak meg az ilyen szintu brutalis arkulonbsegeket. A titok nagyjabol tenyleg egyszeruen annyi, hogy mocskos nagy profit van a legtobb csucskategorias telefonon. Meg a nexus cuccokon is van egy nagyon kicsi profit (de kozel nulla, a program elsosorban inkabb csak egy gesztus az igazi fanoknak, uzleti szempontbol a google-nek kozel mindegy hogy mennyit adnak el belole).
    A hajpolt csucsmodellekre igaz ez a leginkabb (iphone, galaxy s szeria), amiken bizony mocskos nagy profit van. Egy HTC csucsmodellen is mocskos nagy profit van, de mivel nincs rajta eleg hype, nem adnak el belole eleget (nehany millio vs sok 10millio a "nagyoknal"), igy tenyleg epphogy csak fedezni tudjak a koltsegeiket vele. Kb ennyi az egesz titka.
    A oneplus sem egy jotekonysagi szervezet. Es megis kevesebb, mint fele annyiert fogjak arulni a (jobb) telefonjukat, mint majd barmelyik masik ceg. Nyilvan nincs sok profitjuk a telefonon, de ha eleg sokat eladnak belole, igy is valszeg boven pozitivan jonnek ki belole. Kulonben nem csinalnak ezt, nem lenne ertelme. Lehet, hogy kevesebb irodat tartanak fent, biztos nincs olyan sok bemutatotermuk, meg nem reklamozzak annyira a tv-ben, de a felhasznalot, aki csak meg akar venni egy telefont, es hasznalni, szerinted ez mennyire erdekli? Meg tudjak igy is oldani, mert meg lehet oldani. Ennyi.
  • Solten
    Te, a tiz kommentenkont felugro "el vagy tevedve" kifejezeseddel a Google Maps hasznalatat probalod promotalni?
  • theone91
    Az "el vagy tévedve" mostantól a kedvenc retorikai húzásom.

Mindketten tévedünk, úgyhogy inkább hagyjuk.
  • GregSB
    El vagy tévedve. Az egész abból indult ki, hogy azt állította valaki hogy a Nexusok ára a reális, az összes többi csúcs telefon túlárazott.

Ez egy hülyeség. Amiket leírtam költségeket ugyanúgy jelen vannak egy Nexus telefon fenntartásánál / jövőbeni fejlesztésénél. Csak a költségeket / fejlesztési díjakat a Google nem úgy "gyűjtötte be" hogy $650-ért adott egy telefont, hanem a reklámbevételeit csoportosította át hogy fedezzék ezeket a költségeket / fejlesztéseket.

Ez a model addig tartható fent, amíg nagy léptékben növekszik a piac.
    Az alacsonyabb áron kínált csúcs készülékek rengeteg új usert vonzanak be, amelyek nagy százaléka új Google accountot fog létrehozni -> ami új potenciális személyreszabott reklámfelülettel egyenlő -> ami új reklámbevételekkel egyenlő amit vissza lehet forgatni a Nexus készülékek költségeibe, fejlesztéseibe.

Ha tényleg leáll a Nexus készülékek forgalmazása, akkor az azt jelenti hogy nem volt rájuk akkora kereslet ami elegendő új reklámbevételeket hozott volna.
  • theone91
    Sony + Nexus 4 + iPhone egybegyúrva.
  • skinnyman

Unmasked: The world’s first clear look at Amazon’s smartphone