Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
"Szeressétek amíg még lehet."

A Google nem csak a készülékeket adja kb anyagköltségben hanem sok tucat ingyenes és jól használható szolgáltatást ad mellé.
Ingyen nem kevés tárhelyet,korlátlan videó feltöltést,korlátlan fényképfeltöltést,20.000 darab (per 300 mega) ingyenes zene tárolás lehetõségét,ingyenes navigációt,ingyenes chat programot plsuz sorolhatnám napestig.
A konkurencia még ha tud is néha alternatívát nyújtani azt jó sok pénzért teszi.

Ajánlom tanulmányozni : A Google szolgáltatásainak listája
Vaxi
jaaa értem akkor <#whatever>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

SzirmosSzisza
Õ arra gondol, hogy sok új Android user lesz az olcsó telefon miatt.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Vaxi
a googlenek szerinted mennyire fontos ez az elhanyagolható összeg, amit a tabletek eladásából kap?
az õ bevétele a reklámokból jön, ami több emberhez jut el úgy, ha olcsón árul jó tabletet.
de persze, lehet, hogy neked lesz igazad.

GregSB
Szeressétek amíg még lehet. Hosszú távon tuti nem lesznek ilyen olcsók a Nexusok. Most amíg még növekszik az okostelefon / tablet piac addig megéri a Googlenak benyelni a nyereséget a készülékeken, mert amennyi új usert nyernek ezzel + amennyi új reklámbevételeket hoznak ezek az gondolom bõven visszahozza nekik ezt. De ahogy telítõdni fog a piac úgy már egyre kevésbé fogja nekik megérni echte profit nélkül adni a telefont -> tuti drágulni fognak a Nexusok is.

Vaxi
tehát akkor menjek el agresszív vajaskenyér koncertre deep purple koncert helyett, mert az csak 200 forint? 😊

Kameráról jut eszembe. Tud valaki egy jó kamera appot, ami picit feljavítja a kép minõségét? Mert az Xperia mirom gyári kamerája elég szar, de pl. anno a Camera360 sokkal jobb képet csinált. Csak nagyon igényes volt, és lassan indult be.

theone91
Ha gyorsított felvételeket akarsz, akkor ún. timelapse appok után kutass, ha ezt a telód nem tudja alapból. Lassítani nem igen tudsz, vagy ha mégis az eléggé kakkancs lesz. ~30 FPS-t nem érdemes lassítgatni.

RelakS
Tudtok olyan kamera programot, amiben állítható a felvételi sebesség? A gyári programban nem találtam erre utaló nyomot.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

theone91
Nem a Dévid Gettára kell menni, ugyanis vannak kiváló koncertek olcsón.

Lehet egybõl a memkártyára telepíteni a programot, vagy nem? (nem akarom megvenni a játékot úgy, hogy aztán kuka, mert nem fér el)

every damn day

Narxis
Ezért is szeretjük a Google-t. 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Vaxi
Egy szaros koncert jegyé' meg tízezeré' árulnak a rohattak pedig csak pár forintba kerû' nekik a' papír amire nyomják! jóóóóóóój mekkora mutyi van itt heee.
há' monnyon le mind!

GregSB
Nexus kb tök ugyanez, csak a Manufacturing költségeket a Google kifizeti az LG-nek a reklámbevételeibõl, így az em a végfelhasználókon csapódik le.

theone91
Az elõzõ Nexus tablet 160 (kisebb) és 170 (nagyobb) dolláros produkciós költséggel bírt.

A Nexus 4-et 200 és 250 dollár közé lõtték, de nincsenek olyan pontos kimutatások mint az iPhone esetén.

Dzsini
Ugyanez pepitában.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
Asszem ezt a témát le is zárhatjuk. Nexus telóról van ilyen ábra? Az érdekelne is.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

theone91
Nem kell õket sajnálni:

SzirmosSzisza
Tudtátok, hogy az iPhonehoz használt OS az a fán terem és nem kell fejleszteni? Ugyanez igaz a sok szarra is amivel a Samsung teletömi a telefont, sõt úgy hallottam, hogy pl a felhõ szolgáltatásuk is ingyen hosztolódik (fura szó😄). Ja meg olvastam, hogy a fodrász vesz egy ollót aztán azt használja évekig, szal kb a 20. vevõ után tök sok profitot csinál, mert az anyagára már nincs a dolgoknak, tök durva!!!!

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

theone91

Így is 290 dollárt hoz házhoz egy 650 dolláros telefon (minél feljebb megy a tárhely annál nagyobb lesz a profit, 30 dollár körül van az amiért az cég plusz 100 dollárt kér).

Ebbõl simán lehet lejjebb csípni annyit, hogy kisebb profittal operáljunk és ne menjen minõség rovására. Erre szerettem volna rámutatni.

Igen a vásárlók irracionálisak. Saját bevallása szerint a Porche is 40-50 százalékot visz haza, ahogy a Nike és a Levi's a farmerek után is. Úgy tûnik ez az állandó kulcsa a "prémium termékeknek".

RelakS
Angol megy?
Akkor a bal alsó sarokban lévõ megjegyzést elolvasd, miszerint ez az anyagár, a fejlesztés, licensek, egyéb sallangok nincsenek benne.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

qetuol
nem az elõállítása, hanem a "cost of components", vagyis maga a készülék anyagára. az elõállításba beletartozik még az összeszerelési költség, a gyár fenntartási költsége, a munkások bére, a logisztikai kiadások, stb.. nem beszélve még a szoftverek licenszérõl, adó, stb..

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Dzsini
Na jó, de csak a vasat számolni egy készülék fejlesztési költségébe az egy csepp csúsztatás - ott a szoftver, a know-how, a fejlesztés, a nem megjelenõ változatok költsége, stb. stb. - És ezeket nem nagyon lehet számszerûsíteni, csak furcsa tekintetek vannak belõle, mint amikor a Microsoft közölte, hogy az X1 kontroller fejlesztése az évek során 100 millió dollárt vitt el.

És ez az a plusz költség, amit pl. a Google benyel a sajátmárkás készülékeknél.

az meg már a vásárlói pszichológia és évtizedes marketing része, hogy sokszor egy drágább készülék jobban is megy, hiszen "prémium érzetet kelt" - még ha bullshitnek is hangzik, egyszerûen így van

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

SrAta
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az milyen alkalmazással lenne megoldható, hogy ha én elindítok egy zeneszámot a táblámon, akkor az a laptopon vele egyidõben (!!!) elinduljon. Addig már eljutottam hogy a tábláról tudom indítani a laptopon levõ zenét (Unified Remote App), de az hogy egyszerre szóljon mindkettõn nem akar összejönni. Azért lenne fontos, mert a táblán egy metronómozott számnak kellene szólni, míg a laptopon ugyanannak metronóm nélkül... És ezért kellene a tökéletes egyszerre indulás.
Köszönettel!
Attila

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

theone91
Sokszor hajlamosak elfelejteni az emberek, hogy a prémium árú készülékeken hatalmas profitmargó van. Mármint tényleg irreálisan nagy, az elõállítási költségekhez képest. Van egy-két olyan cég ami errõl képes lemondani, annak érdekében, hogy könnyebben elhintsenek egy brandet (Nexus-ok, az új Moto felhozotal pl.), vagy a relatíve nagyobb volumenû eladásokból termelt profitban reménykednek.

Nyilván nem nullszaldó volt a célja a Motorolának a Moto G-vel, ezeken a készülékeken még azért van haszon kulcs, ahogy a Nexuson is. De nem akkora mint a high-end Samsungok vagy az iPhone-ok esetén.

650 dolláros iPhone teljes elõállítása 200 dollárból van meg.

(Nem flame-elni akartam, a többi Androidos high-end gyártó is pontosan ezt teszi)

SzirmosSzisza
T-hez valaki vitt mar be nem gyari romos keszuleket gariztatni? Para volt? (kepernyo egett be megint, romhoz sok koze nincs, de biztos ami biztos

LocalPatriot
Nem.
A bankkártya adatot nem akarja megadni. De mind1 már.
Felrakom neki az Android weathert, a Fancy mégse volt jó.
SzirmosSzisza
Google fiók kamu névvel készült akkor? 😊

Meg lehet pl a te bankkártyádat is hozzáadni.

LocalPatriot
Nem az árral van a gond... hanem Muter nem akarja megadni az adatait. Azért kellett neki ingyenes.
De már felraktuk a Fancy widgetet, meg a Kii keyboardot. Azért köszönöm!
skinnyman
Ha megveszi se doglik bele szerintem, plane h most akcios is.

Regards,

LocalPatriot
Muternak kellene... playrõl szeretne valami ingyeneset, + még valami idõjárás app-ot, mert a gyári nagyon rossz.
Ryder159
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy SE Xperia X10i-m 2.3.3-as androiddal. Szóval lehetne erre tenni valami újabb verziót, és hogy meg érné-e, gondolok itt arra hogy esetleg az aksi többet bírna, meg talán egy kicsit gyorsabb lenne. Tudom hogy hardver szempontjából nem egy csúcs telefon, ezért kérdezem tõletek, hogy lenne e értelme... Köszi elõre is...

szucsy89
Swype (szedd le virágbótbó')
LocalPatriot
Üdv!

Tudnátok ajánlani nekem, ingyenes, kevés memóriát igénylõ idõjárás alkalmazást, valamint bill allpot?
Swiftkey helyett kellene valami ingyenes.
LocalPatriot
Nagyon jó akció: OfficeSuite Pro 7
Narxis
Most olvasom, hogy állítólag Bp-n a Cordon szervizeli, hmmm...

LocalPatriot
Nekem is volt ilyen a Dead Trigger 2-nél, de újraraktam, és megoldódott.
Sziasztok 😊

Segítséget kérnék, olyan problémám van, hogy az újabb androidos, fõleg fps játékoknál (pl.: CoD Strike Team, Dead Trigger 2) a kamera forgatása bugos. A járkálás jól mûködik, de amikor forgatnám a kamerát össze-vissza elkezd forogni mintha nem érzékelné rendesen vagy rosszul lenne kalibrálva, a sensitivity-t is levettem akkor se mûködik rendesen, érdekes hogy más fps játékoknál nincs probléma csak az újaknál. Nincs erre valami fix?

Válaszotokat elõre is köszönöm.
benőmenő
Nekem anyum vett karácsonyra és minden kapacitív kijelzõvel mûködik, semmi márkája nincs.
Narxis
Samsung Galaxy Ace 3
Xperia L(nem lesz KitKat hivatalosan..)

Ezek lennének árban a jók, hivatalos 2 év garanciával.

Esetleg ha fogcsikorgatva feljebb emelném az árplafont:

Xperia SP
Nexus 4 16GB

De ez már nem a plafon, ez az ûr. Tablet miatt nem akarok drága telefont, nem játszanék rajta. Az Xperiákat venném a zenei extrák miatt, Defy-re volt egy Xperiás custom ROM ami mindent tartalmazott amit portolni lehetett a Sony-s telókról és veszettül jól szólt a zene rajta meg azért tetszett is kinézetre. Xperia L-re ha nem lesz KitKat akkor annak jövõre jön valami utódja abban az árkategóriában, nem? Akkor inkább várnék vagy nem tom.

Narxis
Elolvastam a mobilarénás tesztet és tényleg bestbuy, fõleg ha olyan országban veszed ahol van support. Én így sajnos nem nevezek be rá, se szerviz, se magyar nyelv(ez mondjuk nem nagy dolog inkább csak az elvrõl van szó).

Az enyémre 16 Gb van forrasztva, memóriakártya formájában. Annak a segítségével próbálnám megoldani a problémámat.

every damn day

[HUN]FaTaL
Ha kellõen ügyes vagy, akkor rá tudsz még forrasztani 3,26 gigabájt helyet.

http://goo.gl/gd6Zi5

Ha egy appnak 2 giga hely kell, de az enyémen nincs annyi, akkor buktam, hogy valaha is játsszak vele?

every damn day

kifli
fémszálak vannak az ujjaiba. Nekem north face kesztyûm tud ilyet...
[HUN]FaTaL
Kapacitív kesztyû, semmi extra.

matyi0323
Hali
Nem teljesen android.. hallottatok már, használtatok már "okoskesztyût"? link
Valami vélemény róla? Normálisan mûködik? Van belõle valami ajánlott márka? Tescoban láttam akcióban, valami piához jár ajándékba, ha jó akkor megvenném 😄 Ja, meg gondolom nem csak iphoneal mûködik, mert szinte csak olyan képeket találtam..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

szucsy89
Nem ezért olcsó, hanem mert a Google nem dolgozik akkora haszonnal, neki az is elég, ha miután kb. nulla haszonnal értékesíti a telóit, a fél világ az õ szolgáltatásait használja, és fizessen értük (Play Store, Wallet stb.).
desigo
Kellemes ünnepeket nektek !
[HUN]FaTaL
Boldog karácsonyt!