36194
  • skinnyman
    Maga a silver program nem rossz otlet amugy, de a nexus programot rohadtul nem valtana ki (es nem csak az ar szempontjabol), szoval ez a resze nagyon remelem hogy nem igaz. Egyebkent pedig jovo evrol beszelnek, szoval ha igaz is lenne, 1 szeria meg mindenkepp varhato lenne telobol es tabla(k)bol.
  • theone91
    A lényegen nem változtat. A Samsung és cimborái nem fognak 300-350 dollárért adni egy olyan telefont ami semmiben sem különbözik a 600 dolláros társaitól. Fos az egész.

Most akkor már csak a OnePlus-szerű startupokben lehet csupán reménykedni.
  • SzirmosSzisza
    Google+ is sikeres szerintük :D
  • theone91
    Hát akkor kurvára 600 dollár lesz az amit amúgy 300-ért is megszerezhetnénk. Nem jó ez így.

Különösen meglepő ez amúgy, mivel a Google büszkén újságolta alig pár hónapja, hogy több szinten is sikeres a Nexus 5.
  • GregSB
    Google's Nexus phones will reportedly be replaced by premium Android Silver handsets

Ha igazak a Verge értesülései, akkor megszűnik a Nexusok gyártása, és Android Silver készülékek lesznek helyettük, amelyek viszont a prémium árkategóriában fognak versenyezni.

Úgy tűnik eddig volt buli a Googlenek közel nullszaldós telefonokat árulni.
  • Jim Morrison
    Nexus 4 tulajdonosokat kérdem:
    Jó ideje nem követem melyik rom milyen (jb óta biztos nem néztem), melyik rommal szokott többet bírni a teló? Igazából már nem is játszok telefonon, ergó a sima rootos cpu clock speed szabályozása is segíthetne, de ha van olyan rom amivel tényleg, akár 1-2 órával tovább bírná az akksi (mobilnet kapcsolat mellett) az már sokat segítene.
  • Solten
    Cyanogenmod altal is hivatalosan tamogatott.
  • theone91
    Nem lesz több Androidos Nokia amúgy. Le lett szögezve, hogy ez volt az első és utolsó Androidos próbálkozása a Nokiának.

Pláne most, hogy ebben a hónapban száradt meg a tinta a Microsoft akvizíció szerződésén. Stephen Elop le is nyilatkozta, hogy az okostelefokon már nem Nokia márka lesz feltüntetve (tippre rácsapnak majd egy ablakos logót azt ennyi).
  • theone91
    Ez nem az a Nokia már rég nem az a Nokia, mint az előző évtizedben, csak hogy tisztán láss.
  • theone91
    Vagy a "Knight Rider" című sorozatot.
  • szucsy89
    Most volt MATV-ben a Z2, hát el voltak ájulva tőle mind Bogék mind a kommentekben, jelenleg kb. legszebb és legjobb androidos teló, ver mindent (az új HTC-t és az S5-öt is). Hát nem semmi az tuti.
  • skinnyman
    The future of Motorola is on this man's wrist
  • kifli
    A jelenlegi téma szempontjából lényegtelennek éreztem bővebben kifejteni, miután a telefonokról volt szó. De valóban így pontos :)
  • Dzsini
    Hogy pedánsak és pontosak legyünk: a Nokia telefonos üzletágát vette meg a Microsoft, de névhasználat nélkül. Tehát a Nokia, mint cég a hálózati eszközöknél és hasonlóknál megmarad (pl: NSN - Nokia Solutions and Networks*), a telefonokat pedig ezentúl a Microsoft gyártja, saját név alatt (részben ugyanazokban a gyárakban, egy kivétellel, de az a sztori szempontjából mindegy), és azzal a reménnyel, hogy a WP telefonok házon belül hozásával olyan működést tudnak elérni, mint az Apple az iOS + telefonokkal. Azzal a különbséggel, hogy WP telefont továbbra is gyárthat más is.

*: hasonló esetek voltak az Alcatelnél, az Ericssonnál és a Siemensnél, ahol a hálózati eszközöket továbbra is a franciák, a svédek illetve németek gyártják, előbbinél a telefonos üzletág (a névhasználattal együtt) Kínába került 2004-ben a TCL-el közös vállalkozásban, Ericsson telefon nincs amióta a japánok kivásárolták őket a Sony-Ericssonból 2011-ben, Siemens telefonok pedig 2005-ben Benq-Siemensek lettek, 2007 óta pedig szintén nincsenek.
  • kifli
    nem lesz olyan androidos eszközük, ezeket azért csinálták csak, hogy megismertessék a wp-re elérhető appokat, és majd jól winphone-t vegyenek köv telefonnak az emberek.
    Google appokat lecserélték nokia és ms appokra. És már a nokia az ms tulajdnona.
  • gabi89
    Nem lesz mivel a Nokia/Microsoft az Androidot az Asha és a WP közé pozicionálta az alsó kategóriába. Play nincs rajta alapvól de már lehet rá rakni meg root is van... Viszont az 512MB ram akkor is kevés.
  • JaSoN HuNTeR #27580
    Várok amíg lesz közép és felső kategóriás telefonjuk.

Azt hallatom hogy nincs rajta play market!?
  • skinnyman
    Ugyanannyit tudok rola mint te, olvass utana...
    Ezt talaltam most hirtelen:
    "All will work,but if you convert to GPE you will have signal just in one sim"
    Android nativan szerintem nem tamogat dual simet, talan azert lehet. Talan ez majd valtozni fog...
  • RYO21
    És ezek működnek a dual sim-es verzióval is?
  • kifli
    droidos nokiát ne vagyél, hacsak nem valami belépő szintet akarsz.
  • skinnyman
    Nexus-t vegyel, mindent ver. Ha ajfonra volt penzed, arra is lesz, fele annyiba se kerul.

RYO21: valszeg lesz ra joideig frissites. Plane, hogy van belole GPE valtozat amire garantaltan kijon 18 honapig minden, es egy cuccal elvileg GPE-t tudsz csinalni a sima valtozatbol is: link
  • bardocz
    Családban az összes android kurvalassú lett, úgy, hogy kettőn alig vannak alkalmazások. Samsung galaxy mini, s2 talán, abban nem vagyok biztos, meg xperia mini pro és j.
  • RYO21
    Szerintetek ha most veszek egy Moto G-t arra jönni fognak a következő android verziók?
  • Dzsini
    Az Androidos Nokia X nagyon alsó kategóriába szánt, belépő "félokostelefon" eszköz, nem biztos, hogy a te igényeidnek megfelel. Olvass utána elsőre, hogy milyenek, milyen célból készültek, nehogy meglepetésként érjen.
  • JaSoN HuNTeR #27572
    Újra húztam a telefont. Most jó, de ki tudja hogy meddig.

Amúgy tavaly áprilisba vettem, én akkor csak jókat hallatom róla aztán kiderül hogy ez is egy nagy sz*r.
    Második Samsung telom amiben csalódok, pedig rendesen karbantartom őket...

Amikor volt Applem akkor azzal csak akkor kezdtek gondok lenni amikor jailbreakeltem, addig tökéletesen futott,

Androidos Nokiak vonzok most nekem azon gondolkozok. Nokiaban még sohasem csalódtam.
  • skinnyman
    Nezzetek meg a "Her" cimu filmet :)
  • Narxis
    De az bolti garis Nexus 4, nem?
  • gabi89
    70-ért már lazán van Nexus 4 ami mindenhol kenterbe veri, vagy 53-ért expansys-nál moto g ami szintén jobb.
  • precision
    egyik ismerősömnek is elkezdett beszarni a vadi új S Advance telefonja
    lassulások, fagyások, utána már a kamera app egyáltalán nem is akart elindulni... volt szoftver újratelepítés, minden, semmi sem segített

szervizben javították neki (most hirtelen nem tudom hogy készülék csere volt vagy valami buhera)

a lényeg, hogy tényleg nem egy megbízható telefon, de én a helyedben 70ezerből már nem S Advance -t vettem volna, hanem valami izmosabb telefont használtan (ilyen max pár hónapos) jó állapotban, normális érvényes garancia papírokkal, gyári függetlenül...stb.stb.stb. lehet már ilyeneket találni apróhirdetési oldalakon... persze azért ésszel, de én eddig az összes mobilomat így vettem és soha nem volt még semmilyen gondom (kivéve az S2 -vel amit sufnigsmben vettem, de apró gondja volt és már megoldottam)

szóval ha van rá garanciád akkor vidd vissza
  • theone91
    Ha a hangfelismerés majd működik annyira tökéletesen, mint egy társalgás egy konkrét emberi egyénnel, akkor lesz majd természetes a dolog.

De jelenleg olyan az egész, mintha skizofrénként egy pohár ropihoz beszélnél. Feltűnően artikuláltan, kevésbé visszafogottan érti csak meg a mobilod, hogy mit is akarsz. Így meg kinek van kedve tömött metrón üzeneteket kezelni és lediktálni? Majd ha "lapítva" is megért.
  • szucsy89
    mondod ezt most. aztán lehet 20 év múlva ezen a kommenten felnevetnél, ha olvasnád mert természetes lesz... :)
  • theone91
    Ha lenne teljeskörü magyar hangvezérlés, akkor sem biztos, hogy használnám. Angolul már így is tudok appokat nyitogatni, de nem érzem gyorsabbnak, praktikusabbnak.

Viszont: A diktálást rengetegszer használom, mert ha képes vagy motyogás helyett artikulálva beszélni akkor bizony remekül működik még magyarul is és hihetetlenül meggyorsítja a szövegbevitelt.
  • GregSB
    Bizonyos élethelyzetekben lesz ez jó. Pl kocsi vezetés közben, vagy amikor teli vannak a kezeid / koszosak, stb.

De az hótziher hogy én villamoson vagy kávézóban üldögélve nem fogok a telefonomnak vagy karórámnak pofázni :D
  • Jim Morrison
    igen, ez mondjuk nem a legjobb példa, de nekem tetszik, hogy jobban integrálják a rendszerben a hangvezérlést. Oké, még magyarul nem fog menni, de nekem tetszik az elképzelést (azt hogy mennyit fogom használni nem tudom, váltani appok között meg bizonyos funkciókat csinálni gyorsabban tudok ha nyomogatom)
  • theone91
    Az Android Wear miatt várható volt, hogy adoptálja a szélesebb körű hangvezérlést maga az Android. Opcionális lesz, jópofa, de annyira nem számottevő.

Bár ezt a példát konkrétan nem tudom dekódolni. Hagyományos, UI-bevitellel még gyorsabb is lenne a kép megosztása. Max, ha zsíros a kezem a kajától vagy mittomén'.
  • Jim Morrison
    Rumor: 'Ok Google Everywhere,' Modular Actions, New Navigation Buttons Coming To Android

ez nekem nagyon bejön
  • skinnyman
    Ahogy te magad is leirtad, ugy csinaltam, igazabol nem is nagyon ertem mit lehet elrontani benne...
    g+ fooldalra ramesz, felul kozepen kivalasztod a kort amit nem akarod h megjelenjen alapbol a streamben, fogaskerekre klikk, "show post in home screen"-nel kiszeded a pipat, es kesz. Ez utan a kezdo tabra (all) visszavaltasz, es nem szabadna h ott legyenek post-ok abbol a korbol.

Ami pedig facebook-ot illeti: mindig is nagysagrendekkel szarabb es atlathatatlanabb volt, amikor az ismerosok csoportositasarol van szo, szoval onnan inkabb ne is masoljanak semmit, isten ments.
  • Narxis
    Valamilyen cikkben olvastam, hogy az igazi okostelefon 50ezernél kezdődik bár tény, hogy a 70 nem olcsó hazai viszonylatban, lehet akkor már valami Sony kellett volna vagy franc tudja.

Am. én is csak rosszat hallottam arról a telóról pedig gondolkoztam egy Ace 3-ban, de az 60 lett volna gyári garival. Custom ROM kell azt kész. Jobbat nem tudok. :)
  • fery02
    Irtó kíváncsi lennék te mégis hogy csinálod, mert ezek szerint én valamit biztosan másképp.

Nem értem miért nem lehet olyan egyszerűen megoldani a dolgot, mint Facebook esetében, szarakodni kell itt a körökkel.
    Nem lenne szégyen lemásolni a jobb megoldást szerintem.
  • Chris Lowe
    Leginkább az a probléma a samu telókkal, hogy az s széria és a piacvezető státusz miatt túlárazott típusok. Annyi az előnyük, hogy van support, míg egy ismeretlen kínai vagy egy moto g-t lehet vinni a sarki garázsboltba javítani ha elromlik. De ezen felül egyetlen előnyük sincs az ismeretlen gyártókkal szemben. És ugye a szomorú az az, hogy látjuk, hogy egy moto g-t vagy nexust ki lehet hozni viszonylag normális áron, pedig elvileg kevesebb fogy belőlük és gondolom nem az a cél a motorola vagy Google-nél, hogy nullszaldós legyen...