36194
-
#28843 iTunes filmesbolt van már, úgyhogy nekik sikerült végigjárni az itthoni szamárlétrát 3 éve...
Előbb-utóbb lesz itt minden :) (még Amazon Prime is, csak ki kell várni) -
#28842 Nincs egyezményesített, minden országra vonatkozó, általános szerzői jog. Vagyis EU-s kezdeményezés már létezik, de a Google Play és a hasonló tartalomboltok nem tudják alkalmazni. Gondolom minden ország ragaszkodik a saját törvényihez. Ezért szoktak ezek az új tartalmak (fizetős appok, könyvek, zenék, stb.) hullámokban, régiónként elérhetővé válni. És sajnos elég sok idő szokott eltelni két úgy "térképbővítés" közt.
Most a Play Movies lett elérhető 21 újabb országban, de Magyarország még mindig nincs közte. Még így is periférián vagyunk ilyen téren, de ennek szimplán törvényi okai lehetnek, nem pedig technikai vagy demográfiai (lásd a listán milyen országok szerepelnek)
De nem azt mondom, hogy így is szegényes a kínálat. Ha tavaly ilyenkor valaki azt mondja hogy Spotify-on/Rdion/Play Musicon fogok zenét hallgatni vagy vehetek könyveket a Play Storeban az év végére, akkor minden bizonnyal kinevetem. Aztán ezek minden komolyabb előrejelzés nélkül, majdhogynem egyszerre váltak elérhetővé. És így már pl. egy Play Movies és mondjuk egy Netflix hazai jelenléte sem tűnik olyan távolinak. Úgyhogy kitartást. -
#28841 Mert minden országban a jogvédő hivatalokkal, ilyesmikkel le kell futni a köröket, hogy mit hogy lehet árusítani, hogy kell adózni miatta, hogy kell a jogdíjakat fizetni... évek óta próbál az összes nagyobb szolgáltató egy EU-s jogegyezményt kiharcolni, hogy elég legyen egyszer végigverekedni magukat az akadályokon, de nem túl sok sikerrel.
Filmeket még mindig nem lehet Magyarországon se venni, a könyvek is talán idén (vagy múlt év vége felé) jelentek meg, ahogy az előfizetéses zeneszolgáltatások is (nem csak a Google-é, a többi is). -
RYO21 #28840 Miért van az, hogy teljesen más a play store app Magyarországon mint Szerbiában? Pl Magyaroszágon megjelentek a fizetős appok is, illetve valami play movies és books rész is jelen voltak. -
#28839 Van itt valakinek LG G Pad-je? Mi a vélemény róla? Mobilarénán agyonra dicsérték. -
#28838 nekem annyi tapasztalatom van velük, hogy amikor egy Huaweit akartam venni bátyámnak az ő oldalukra tévedtem mert elég jó áron volt... az volt oda írva, hogy 35e Ft-tól... és nem volt megmagyarázva hogy ez mit is jelent... felhívtam őket, hogy ez most akkor mit is jelent, és a fazon kiröhögött, hogy mit képzelek, szerintem ennyi pénzért járnak hozzá a tartozékok is? új készülékről beszélünk... akksi és töltő sem volt a dobozban, az már feláras volt
egyrészt ezt nem tartom szerencsésnek (azóta lehet már nem így van) másrészt velem egy eladó ne beszéljen ilyen hangnemben még akkor sem ha esetleg hülyeséget kérdeztem volna, mert én vagyok a vevő és az én zsebemben van a pénz... :) nem is náluk vettem, de ez már csak lehet az én hülyeségem -
#28837 Személyes tapasztalatom még nem volt velük, de azt tudom, hogy az egyik legismertebb GSM üzlet Budapesten és talán Magyarországon is. A Mobilarénásoknak is sűrűn biztosítanak nehezen beszerezhető tesztkészülékeket. -
#28836 xxlgsm-el van valakinek tapasztalata? -
#28835 *szervizháttere -
#28834 Pont azért nincs is hazai disztribúció, mert nincs szervizhátterem ezért nem is akarnak árusításba bocsátkozni. 70-75-ért a legjobb deal lenne azoknak, akik amúgy is vesznek telefont Kínából. Illetékekkel együtt viszont már nem éri meg. Akkor inkább Nexus 5, de az sem valami olcsó, ha hivatalos (nem bolti) garit akarsz. -
#28833 Igen, a 2. is must play :-) -
#28832 75k-ért itthoni sufniboltól oké, bolti 2 év garral... de kintről 110k-ért, kínai garral? Jó vicc.
Még a neves gyártók vackaival is van gond... hát még ezzel mik lesznek. -
#28831 100k körül lenne áfával.
De akkor se kéne nekem se.
Telefonvásárlásnál nekem 50-60k a határ. -
Borg #28830 A végén le is írják a rákfenéjét... kínai garanciával ez egy fabatkát sem ér, de azt a 130 ezret meg főleg nem, amibe idejuttatva kerülne.
Premium termékhez legyen rendes itteni szervizháttér rövid átfutással, addig aztán azt tud amit akar... -
#28829 OnePlus One - Kína már itt One @mobilarena -
#28828 Ez tenyleg eleg furanak hangzik. Es tartosan fenn is all ez a nem reagalos hiba, nem mulik el par 10 masodperc utan? (mar kerdeztem, de nem valaszoltal...)
Az aksi grafon ugy latom az igazan komoly merulesek akkor voltak, amikor hasznaltad. A keszenleti merules merteket eleg sok dolog tudja erosen befolyasolni, pl wifi terero, mobil terero, stb. Ezek mellett persze lehet egy rosszul mukodo progi is, de az eleg ritka, es nyoma kene maradjon az aksi infoban. -
#28827 Vokt már, volt azzal is gond :)
Keyboard: nem csak a keyboard nem mennek, hanem a rendszergombok sem, de a fizikaiak igen. Mintha a touch kontroll menne el.
N5: tegnap miután lőttem a képet, újraindítottam a telót:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Betterbatterystatot majd megnézem, de root kell hozzá, különben kitkat alatt meg sem mozdul. -
#28826 Fura, nem talalkoztam ilyennel. Tenyleg talan megprobalhatsz egy masik keyboard-ot, hatha. Vagy nyomni ra egy clear data-t.
Az aksinal a masik nezetre gondoltam (hogy mi hany %-ot eszik), mert pl ott lehet meg valamennyire programra leszukiteni az okot. Ha valami ebren tartja, wakelock-ot tudsz par progival ellenorizni, pl: betterbatterystats (reszletesebb nezetekhez lehet h kell root) -
#28825 vegyél iphonet/ipadet :p
viccet félretéve, használj másik keyboard appot, az nem lehet megoldás? -
#28824 A keyboardelhalás vmelyik frissítés óta van, mert kb egyszerre kezdték el.
A merülés meg nemtudom...pár napja nem is nézegetem, mert nem volt kirívó eset merülésre, de most hogy szóba került ránéztem. Hát izé...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az anroid, ami sosem alszik :)
És kb semmi nincs fent. -
#28823 Az eleg furanak hangzik. Es ez a nem reagalos hiba meddig szokott fennallni? Nem csak valami pillenatnyi terheles ami miatt lelassul, es mondjuk fel perc mulva mar lehet h jo lenne?
Ez a merulos tortenet is erdekes... Nincs fent sok szemet, apps/running-ba benezel neha, hogy nincs-e valami gyanus dolog? Battery stat mit mutat, mitol merul? -
#28822 Jó akkor egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet. -
#28821 Stabilitás: heti szinten, néha sűrűbben előfordul mindkét nexus tableten, hogy nem lehet gépelni (sem, meg kilépni, stb). Néhány gomb némi késéssel megy, de a nagyrésze nem. Főleg fórumozás közben jön elő. Megtörtént már a nexus5-ön is, de ritkábban(bár ez lehet az eltérő felhasználás miatt is). A nexus5 viszont rendszeresen azt játsza, hogy indokolatlanul merül. Nem fut semmi. Kilövök mindent. Jellemzően akkor van, amikor valami erősen használja a cuccot, és felmelegszik. Valamilyen háttérfolyamat beakad. Ha ilyenkor kikapcsolom, kisimul a batterystat. Ha nem, és így hagyom, egy éjszaka alatt 70%-ról kikapcsolásig merül. -
#28820 Szarul megirt weboldalak vannak, es valoszinuleg mindig is lesznek.
Ahogy egy asztali gepen sem fogsz tudni soha minden weboldalt tokeletesen reszponzivan bongeszni, ugy egy telefonon meg annyira sem.
Kb sehol mashol nincs annyi kontar munka, mint a weblapok kozott. Es erre radob megegy lapattal, hogy bar vannak szabvanyok, sok bongeszonel sok dolog megis mashogy mukodik. Egy C++, vagy Java kodban ha alapveto szintaxis hiba van, le sem fordul, nincs problema. Weben ez nem igy mukodik, a bongeszo igy is probalja osszerakni az oldalt, tobb-kevesebb sikerrel, az eredmeny pedig ezer dologtol fugg. Alig van a weben olyan weboldal, ami ne lenne tele alapveto hibakkal.
Az meg meg durvabban radob, hogy az egesz modern web alapja a javascript: egy eleg hibavonzo nyelv, ahol pl nem letezik a olyan fogalom, hogy szal, tobbszalusag. Ez kvazi azt jelenti, hogy foghatod a 4 vagy 8 magodat, es feldughatod magadnak. Es igen, a javascript az eroforrasokkal sem banik a legoptimalisabban, nem arra lett kitalalva. Es bar vannak probalkozasok, amik technologiailag igeretesek, arra kilatas sincs, hogy komolyabban fel tudja valtani a kozeljovoben barmi mas, annyira beleitta magat mindenhova.
Hogy a rendszer stabilitasaval kapcsolatban mire gondolsz (hogy befolyasolnak az appok/szolgaltatasok), azt nem tudom. Rendszeresen latok nalam is, korulettem is sok100 vagy 1000 orakat folyamatosan hiba nelkul meno android-os (foleg persze nexus) telokat, tableteket. Asztali gepnel szerintem meg soha nem lattam ilyet. Esetleg linux-os gepeknek, meg persze foleg linux-os szervergepeknel. Sokszor egy fel napnyi (mondjuk komolyabb) hasznalat utan is ugy belassul, vagy olyan hibakat latok, hogy inkabb ujrainditom. Szoval ilyen tekintetben szerintem mar regota ott vannak, ugy is tervezik, hogy folyamatosan menjen, a user valszeg nem fogja naponta ujrainditgatni, mig asztali gepeknel ez sokkal inkabb jellemzo, es a legtobban naponta legalabb ki/be is kapcsoljak.
A smooth scroll pedig mostanra kb teljesen alapkovetelmeny lett, ez nagyjabol azert ertheto is, de ez nyilvan azzal jar, hogy sokszor nincs meg a tartalom betoltve amikor meg odascrolloztal. Mostanra amugy a legtobb asztali bongeszo is ilyen, csak ott persze altalaban tenyleg sorokat ugral es nincs ilyen folyamatos animacio.
Es bar sok negativ pelda van, azert vannak nagyon jol optimalizalt cuccok ra. Appok kozott, de meg weboldalak kozott is. Es maga az OS is nagyon sokat javul folyamatosan optimalizacioban, foleg mostanra, hogy mar karorakon is szepen fut. -
#28819 Sok évvel ezelőtt vettem 3 nexus-s(meg jópár samut). Olyan szívások voltak vekük, hogy a topikot teleírhatnám. Már csak kettő él, és azoknak is nagyon beteg a lelkük. Elfuserált készülékek sajnos vannak. Érdemes inkább a felsőházban lövöldözni. -
#28818 "azon kívül olyan marginális különbségek vannak, amik a használatot túl a marketingbullshiten alig befolyásolják"
Hááát azért megnézném, hogy ha naponta csontra fagy az eszköz akkor az mennyire befolyásolja a használatot vagy ha 10 perc alatt se talál GPS jelet. :) Vagy eldobálja... :) -
#28817 A reszponzivitás sokkal, nagyságrendekkel lényegesebb lenne, mint a smoothness. Itt legalábbis. Az emberek nagyrésze komplett sorokat scrolloz a monitorán, mégis gyorsabban/hatékonyabban navigál, mint a smooth animációt megvalósító mobilplatformokon. Nem jók a prioritások. -
#28816 Persze, értem, nekem is a nokián vannak ilyen microlaggok, de akinek a konstans 30 meg 60 fps között nem látja a különbséget, az ezt se fogja soha észrevenni, és él boldogan :DD -
#28815 Azért ez nem ilyen egyszerű. Nem folyamatos framedropról van szó, hanem hirtelen "röccenésekről" a konstans X fps-ben.
De akinek nem tűnik fel a különbség 60 és 30 fps közt, az igen, feltehetően nem is erőlteti meg magát. :D -
#28814 >Szóval a pure android experience nem kitaláció.
Hát szerintem vegytisztán az :D Telefont viszonylag ritkán cserélek, tabletetek annál sűrűbben, én még a platformok között sem látok olyan különbséget tisztán használati tapasztalatból, amit a rajongók akarnak belelátni, nemhogy azonos platformon belül :) A hardverkülönbségek egymáshoz mérten érzékelhetőek, azon kívül olyan marginális különbségek vannak, amik a használatot túl a marketingbullshiten alig befolyásolják. -
#28813 Vannak aki a 30 meg 60 fps-es videók között sem látják a különbséget, azoknak nem fog feltűnni úgye. -
#28812 Ha az a smooth, hogy ha megtekerem, akkor 60fps-el scrolloz, akkor smooth. Ja. Ha be van töltve minden. Bár az is egyfajta elmeháborodottság, hogy egyáltalán ez fontos lett, és részben ennek köszönhetően a scrollozó tartalom folyamatosan változik szinte minden mobilplatformon, ahogy pl, töltögeti be a képeket. És ez pl. minden mobilplatformon retek. Tudom görgetni a _semmit_.
Lenne egy hosszabb beszélgetésem azokkal, akik ezeket kitalálják/éltetik. Hogy amire az ujjam a képernyőhöz ér, már nem az a link van ott. És ezek a problémák az egész mobiltelefóniát szennyezik. És ma ugyanúgy ott vannak, mint 5 éve. Ugyanaz a felhasználó, aki nem torelál millisecnyi lagot az egérkövetésben, annak a sokszorosát elviseli a telefonján. Elviselem én is, de elismerően majd akkor nyilatkoznék, ha lesz kézzel fogható előrelépés a használhatóságot valóban meghatározó pontokon(is) :) -
#28811 Hát nem tom. N7-em nekem is van és még soha nem fagyott le, jó ha havonta egyszer újraindítom. Pedig reggel azzal kezdem a napom, hogy azon olvasom híreket és lefekvés előtt meg youtube-ról elindítok valami relaxing videót. Szóval tényleg csak akkor nem használom ha tölteni kell, már bánom, hogy nem mobilnetest vettem. Sorozatokat is, filmeket is ezen nézem. Félek is, hogy hamar megdöglik az aksija ha ennyit használom.
Ami összehasonlítási alapom volt az a Motorola Defy és a ZTE Blade V és mindkettőn hányinger a gyári szoftver. Motorolánál a CM7 olyan volt mintha új telefont kaptam volna.
Szóval a pure android experience nem kitaláció. A Nexus jelenleg az arany középút a megfelelő hardver és a jó szoftver között egy elfogadható áron. Ezért is írtam, hogy jelenleg A Telefon, persze sokkal több annál. -
#28810 Az is. A legtöbb ember észre sem veszi a mikrolagokat. Pont úgy mint az iPhone esetén. -
#28809 mii? n5-ön akad a böngésző?? azt hittem a nexusok smoothak... :D:D -
#28808 Ezekben az esetekben jóval többről van szó, mint "reccenésről". És nem csak az indexen jelentkezik ez, hanem jópár más oldalon, fórumon, stb. Nem egyszer egyszerűen kilépéssel válaszol ezekre. De előfordul olyan is, hogy az egész gépet kell újraindítani. És nem csak a nexus5, van mellette n7-em is(2012+13), amiket szintén. De volt előtte ipadem is, azzal is voltak nyűgök, szóval ezzek nem tipikusan android related problémák.
Értem, hogy az ilyen problémák jelentkeznek lassabb notebookon is, de arra sem mondom, hogy "A Notebook" :) Vannak tipikus android related problémák is, de azokkal úgy-ahogy az évek alatt megtanultam együttélni. És ezekből (talán) a nexusokból van a legkevesebb, azért is maradtam a nexus vonalon, de azt azért nagyon erős lenne állítani, hogy ezekre az android "optimalizálva van". Kevesebb a beleerőszakolt app meg szolgáltatás, így kevesebb a probléma is, de egyrészt ettől még túró sincs ezekre optimalizálva, másrészt az biztosan nem jó irány, ha az appok/szolgáltatások a rendszerstabilitást ilyen mértékben rontják. -
#28807 Az index főoldal hibája, az új dizájn óta reccenhet meg mivel telebaszták képekkel. Hasonlítsd össze a régi főoldalukkal, ugyanígy az SG főoldalt. A nagy touchscreen-re tervezésben azt felejtették el, hogy ha cikk címek helyett képek lesznek akkor az megakaszt még egy gyengébb notebookot is. -
#28806 Azért van különbség a legjobb telefon és a legjobb ár-érték arányú telefon közt. -
#28805 Hát most csak egy (nem is annyira zavaró) példát mondtam, itt inkább arról van szó, hogy látom én azért ezeknek a gépeknek a korlátait is rendesen. És abból sincs kevés. Ami előtt én térdre tudok borulni - legyen az telefon, vagy bármilyen használati eszköz - azok a meglehetősen finomra csiszolt, letisztult (használhatóságban/műszakilag/stb), _eléggé_kompromisszummentes eszközök, amik létezésükben kiemelkedő teljesítmények. A (z okos) telefonoknál van egy csomó ilyen műszaki részlet, de az egész, mint egységes megbonthatatlan használati eszköz valahogy még nem állt össze. Vannak nagyon fejlődőképes részletei, és vannak nagyon lassan fejlődőek. Nekem olyan, mint egy generációs lépésekben haladó proof of concept :) -
#28804 Javascriptet megéri kikapcsolni általában, sokat dob. Bár Samsungnál S3 óta már sikerült elérni, hogy lehet normálisan böngészni :D