36194
  • Robi546
    Hali!

Szóval akkor tud valaki ajánlani egy Nexus 5-höz való Wireless töltőt ? Előre is köszi!
  • theone91
    Amúgy, én trendeket megfigyelve, 5.5-re tippelném a képernyőméretet. Így simán lehet Nexus 6 is. De a szám sosem a képernyőméretre utalt.
  • theone91
    "gratulalok, tipikus peldaja annak amikor valaki okosnak hiszi magat, mikozben valojaban nem olyan okos"

Ilyenkor örülök azért. "Fogalmatlan idiotak, vagy tudatosan polgarpukkaszto barmok" lehet, hogy nem is lőnek mellé, mikor Nexus 6-nak hívják a közelgő telefont.
  • skinnyman
    Rumor: Motorola Is Working With Google On Shamu, A Possible Nexus Phone With A 5.9" Display
    Hm, lehet h megis lesz Nexus 6? Remelem ha igy is lesz, azert nem ez lesz az egyetlen modell, telefonnak ez a meret mar sokaknak tulzas. Remelhetoleg lesz mellette telefon formfaktoru cucc is 5" korul.
  • Narxis
    Használ itt valaki Roboform-ot?
  • theone91
    OnePlus One-ra most jött opcionálisan frissíthető, vanilla (azaz a teljesen stock) 4.4.4.

De amúgy igen: Ott vannak a Google Edition telefonok (de ott ahol nem árulják őket, ott nyilvánvalóan többen főzőcskéznek ezekre a prémium telefonokra). És rendszerint jobb visszajelzésekben részesülnek ezek a stock alternatívák. Úgyhogy kijelenthető, hogy inkább szoftveres problémák jellemzik a gyártók flagshipjeit.

És valószínűleg az Android Silverrel majd jobban megtolja ezt a Android-megközelítést a Google.
  • kifli
    htc one-ból is volt, nemtudom most van-e. Bár sense épp szerintem elég jó dolog...
  • szucsy89
    Google edition telók (HTC One-ból is van asszem és S4-ből is)
  • RYO21
    Motorolán és Nexuson kívül van még olyan gyártó amelyik pure androidot tesz alapból a telefonjaira?
  • theone91
    A ROM-főzőcske mindig is rétegfelhasználói tevékenység volt és lesz. Most is sokan főzik egyből dobozból kivéve a legújabb prémium Samsungra, HTC-re, satöbbire a legújabb Cyanogenmodot, vagy egyéb hasonló variációkat, mert összevethetetlenek a gyárilag mókolt rendszerekkel.

De nem értem a kérdésed. Csupán azt mondtam, hogy arányaiban tekintve sokkal több panasz érkezik a Samsungra, Sony-ra satöbbire, mint Nexusokra, vagy akár az új Motorola garnitúrára. Pláne amikor az n+1-edik gyártó évente kiad 30 telefont és a nagy részére magasról szarik. A gyártók észrevehetnék végre, hogy a rengeteg rendszerbe bénán implementált felület, szolgáltatás, szoftveres technológia sok esetben csak a felhasználói elégedetlenség táptalaja.

Ez az a terület, ahol a Nexus lépéselőnyben van, de nem azt mondom, hogy a pure Androidnak sem lehetnek hibái, gondjai.
  • Vadnokedli
    már csak döntenem kell hogy LG G3 vagy egy villa a biciklibe.
  • szucsy89
    jah, múltkor megtapiztam MM-ban... eszméletlen a cucc :)
  • Vadnokedli
    Mostani legjobb telefon LG G3 jól látom? (ár értékben/spec.)
  • Robi546
    Hali!

Még annyi hogy,tudnátok ajánlani egy jó Wireless töltőt a Nexus 5-höz ? Csak azért mert,hogy ne kelljen mindig a kábelt beszúrni,meg nekem töltőm mindig bevan szúrva a konnektorba,és ha épp zenét akarok rakni a telefonra,akkor nem fogom az adatkábelt mindig ki-be szurkodni a töltőből,szóval valaki mondjon egy oldalt,illetve egy pontos típust ami kompatibilis a Nexus 5-el,előre is köszi,és köszi az eddigi válaszokat is! :)
  • SzirmosSzisza
    Nem alsó kategóriás telókra még divat főzött ROM-ot rakni?:o
  • theone91
    Én már annnak is örülök, hogy az előlapon nincs logó.
  • RYO21
    Az a motorola logó ott hátul az valami borzalom.
  • theone91
    Óh, hidd el. Sokkal. SOKKAL több a probléma a gyártók által gányol romokkal.
  • skinnyman
    Leaked Photos Of A Motorola Pre-Production Device: This May Be The Moto X+1

• skinnyman
    Eskuszom, hogy fogalmam sincs, hogy mirol beszelsz.
    Legy mar oly kedves, es a rejtelyes utalasok, es vadaskodasok kozben mutasd mar meg, hogy konkretan megis mire gondolsz, mert ezt igy onmagaban a falra kenheted.

Konkretan: Ki mondta, hogy aki ert hozza, annak nem lassulhat be valami? Miert kene emlekeznem, es megis mit kene kezdenem azzal az informacioval, hogy a 4.4.4 megjelenesevel lettek problemaid? Hol nem tudtam en barkinek valaszt adni arra a kerdesre, hogy mit torol egy factory reset? Es mi az, hogy nem kaptal ra valaszt? Elolvastad egyaltalan csak az elozo hozzaszolasomat? De alapbol is ha szazszor nem volt mar leirva itt, akkor egyszer se.

Es amugy igen, biztos uj infot mondok: a processzor, es az egesz SoC szinten erosen befolyasoljak egy barmilyen cucc teljesitmenyet, gyorsasagat. (Nem azert latsz kevesebb lassu iphone-t vagy windows phone-t, mert azoknak olyan jol optimalizalt rendszere lenne, hanem azert nem, mert azokba altalaban joval kevesbe raknak gyenge chip-eket - de semmi nem tart vissza, hogy azoknal is jobbat vegyel android-on. Semmi nem tart vissza arra sem, hogy szart vegyel, de utana panaszkodni es az OS-t szidni - no comment.) Es igen, a kepernyo felbontasa is erosen befolyasolja a teljesitmenyt. No shit. Tenyleg kiseloadast kell, hogy tartsak errol vagy csak tetteted a hulyet?

Senki nem mondta, hogy az oprendszer tokeletes, es hogy nem lehet hibas - amivel vadaskodsz - mikozben ahogy elnezem, a te olvasatodban pedig CSAK az lehet a hibas, semmi mas. Nyilvan nem a lassu flash memoria, nyilvan semmi mas oka nem lehet. Csak siman az OS lassu szar, ugye?
    Egyebkent nemtom tudsz-e rola, de az OS teljes forrasa elerheto az interneten - egyedulikent az osszes elterjedt okostelefon OS kozul. Ha ugy erzed, hogy valami nincs jol optimalizalva, nyugodtan belenezhetsz, megnezheted, hogy mi okozza. Ki is javithatod, ha mar annyira ertesz hozza (mint itt bebizonyitottad). Jaa, hogy fogalmad sincs, hogy valojaban hol a hiba, es nem is akarsz semmi konstruktivat csinalni, csak panaszkodni es szart dobalni amerre epp jol esik? Bocs, hogy megzavartalak ebben.
  • Borg
    Mégis erre veri magát a fél nexusos világ, hogy mert nekik milyen gyorsan jönnek a google updatek. Aztán jól ki is lehet törölni vele.
  • gabi89
    Mondjuk Dzsini is arról híres, hogy szitja a feszültséget.
    Factory image - nél minden tehát minden elveszik a gépről. Olyan lesz mint mikor hazahoztad és kivetted a dobozból. Amiket szinkronizáltál a google-be (névjegy, képek, stb..) azokat persze ha beállítod az acountod akkor visszatölti.
    Programokat is újra letölti de csak azokat a hozzá tartozó beállításokat már nem. Ide még egy kis megjegyzés... én jártam már úgy, hogy cseszte letölteni.
    Remélem elég részletes lett.
  • theone91
    Skinnymannek szokása nekiugrani annak, aki a legapróbb negatív impulzust közvetíti az Android felé. Jobb esetben csak passzív-agresszív hangnemben ír, de sokszor jelzőkkel illett és lekezel csak azért, mert nem egy véleményen vagy vele.
  • Dzsini
    Látom az idézőjelet nem sikerült felismerni :) Nem én mondtam, másokat idéztem (szerte az internetről), akik láthatóan szintén abszolút nem értenek hozzá, hiszen ha valaki ért a rendszerhez, annak nem lassul, nem akad be, nem kell soha újratelepíteni semmit.
    Úgy látom arra sem emlékszel, hogy többször leírtam itt, hogy a 4.4.4 megjelenésével jöttek a komolyabb gondjaim, pedig akkor is írtál ide.

Bizonyára az a probléma, hogy az sokszázmillió Android user nem ért hozzá, és csak fröcsög amikor valami probléma van a készülékkel, amit használni szeretnének, nem újratelepítgetni meg szórakozni oda-vissza másolásokkal.

Amúgy újratelepítés: te se tudtál válaszolni régebben a kérdéseimre az újratelepítéssel kapcsolatban (mi fog elveszni, mi nem fog elveszni), más se. Pont a legutóbbi ilyen beszélgetésnél merült fel, bár akkor nem támadtál ennyire nekem, gondolom azóta utánaolvastál, hogy hogy kell kezelni azokat, akik nem 100% elégedettek az Androiddal. Amgy addig nem fogok ilyen visszafordíthatatlan mókába belemenni, amíg egyértelmű választ nem kapok - azt pedig nem kaptam se itt, se másik, valóban szakmai (nem rajongói) fórumon.

Bár láthatóan haladunk, most már nem (csak) a felhasználó lehet a hibás, hanem a NAND memóriák is :) Még néhány kör és a processzor is, a képernyő is, esetleg az is gond lesz, hogy dokkolón tartom, vagy hogy nyilvános wifit is szoktam használni :)

Az oprendszer az egyedüli ezen a fórumon nem lehet hibás, vagy bármi probléma forrása.Ha valaki ilyet írna le bárhol, azonnal nekitámadsz, amivel nem tudom mit akarsz elérni, de szerintem nem túl illedelmes módszer arra, hogy segítséget nyújts.
  • skinnyman
    Fogalmam sincs, hogy mirol beszelsz.
    Ha van eleg szabad tarhelyed, es legalabb 4.3 fut rajta, akkor valszeg nincsenek TRIM-bol adodo problemak. Ettol fuggetlenul a NAND ami benne van, elvilegeleg sporolos, lassu, amivel nem igazan tudsz mit csinalni.

Egyebkent egy factory image visszaallitas (aminel alaposabban ujrarakni az egesz rendszert ha akarod sem tudod) korulbelul 3 perc szokott lenni (tudom, mert a vegen meg ki is irja a flash-eles vegen masodperc pontossaggal). Igazabol sokkal kevesebb energiabefektetesbol megvan, mint amennyibol most ezt a monologot idehanytad. Es ez utan pontosan minden adatod elveszik. Az osszes adat masolasa oda-vissza (meg akkor is ha tele van az egesz) sem kene szerintem hogy mondjuk fel oranal tovabb tartson.

Egyebkent igen, 2013-as N7-el semmilyen lassulasi problemad nem lenne mert ott mar nem sporoltak olcso NAND-on, vagy igazabol ugy barmi mason sem, nagyjabol teljesen kompromisszummentes eszkoz, csak epp feleannyiba kerul, mint kb barmelyik konkurens termek.

"ez a lassulás minden androidnál természetes, aki mást mond hazudik"
    Te hazudsz. Mint mondtam, kozel egy ev utan nyoma sincs semmilyen lassulasnak a tabletemen (N7 2013), sose volt gyorsabb. Nem csak hogy nem telepitem ujra havonta, hanem ujra sem inditom honapokig, 1000 oras keszenleteket produkal megallas nelkul. Vagy kerdezz meg barkit Nexus 4/5-el, hogy milyen gyakran telepiti vagy egyaltalan inditja ujra a rendszeret, es hogy mennyire szokott belassulni.
    Az a helyzet, hogy fogalmad sincs semmirol, csak frocsogsz.
  • Narxis
    Ne töröld, semmi közük hozzá.
  • RYO21
    Szerintetek ha elutazok olyan nyugati országba ahol meg is b*****k a warezért, és van a telefonomon mp3 illetve pár tört alkalmazás, akkor azokat töröljem le?
  • SzirmosSzisza
    Általában lassulás azért van, mert használnak valamit, így vagy úgy. Windows is azért lesz gyorsabb, mert a user szarjait le kell törölni amiket felrakott. Androidot ráadásul sztem 20 perc kb újratelepíteni (legalábbis, ha nem játszol).
  • szucsy89
    Más: Megvettem a Leo's Fortune-t. Hát ez tényleg prémium cucc, zseniális, még csak a felénél járok, de mind a grafika, mind a zene, mind a feladványok hibátlanok. :)
  • szucsy89
    A tényleges megoldás: le kellett volna cserélni a 2013-as N7 megjelenésekor, majd azt is le kell cserélni a megjelenik az új és így tovább... Ez így van kitalálva. :)
  • Dzsini
    Soha (értsd: soha, egyetlen percre se) nem volt kevesebb, mint 5 giga szabad hely rajta, általában 7-8 szabad a 16 (13,36)-ból.

Amúgy az szórakoztató, hogy mindenki szakértő módon megmondja, hogy milyen forrása lehet a lassulásoknak (ami nálam nem fordult elő, és természetesen a szakértőknél se), és mit kellene leszedni (ami nincs fent), és hogy nyugodtan toljak rá egy factory resetet (aminél nem tudják, hogy mi fog elveszni és mi nem).

Pont ugyanaz van ezekkel is, mint az összes asztali géppel az elmúlt húsz évben, de én ennyi idő alatt beleuntam abba, hogy fél évente egy hétvégét töltsek azzal, hogy telepítgessek. Használni szeretném, kényelmesen, nyugodtan. Nem szeretném, hogy stream hallgatás közben hirtelen felindulásból újrainduljon, nem szeretném, hogy X szabadon választott programból kilépve 5-10 másodperc legyen mire a 2 oldalas, összesen 5 widgetet és kb. 15 ikont tartalmazó launchert visszatöltse, és nem szeretném, ha így egy év elteltével átlagban 2-3 másodperc lenne, mire az elforgatást érzékeli, és újrarajzolja a fent említett launchert.

De ahogy olvasgatom mindezekre a "factory reset, saját rom, mittudoménmilyen fs, és különben is pár havonta újra kell telepíteni, ez a lassulás minden androidnál természetes, aki mást mond hazudik" a megoldás. Hát toll az egész rendszer fülébe.
  • rage
    Meg lehet valahogy oldani azt, hogy a telefon nyelvét angolra állítom, de ugyanakkor a google navigáció magyar maradjon?
  • Robi546
    Köszi a választ! Remélem így lesz! :)
  • skinnyman
    Nem fog.
    N7 2013-am masfel honap mulva 1 eves lesz. Semmi jele semmilyen lassulasnak, ami azt illeti, gyorsabb, mint valaha volt.

A regi N7-ben olcso NAND-ot hasznaltak, azt olvastam az a legfobb ok annak a lassulasara. Amihez meg hozzajott regen a TRIM hianya ami foleg keves szabad tarhelynel botranyosan lassuva tudta tenni, de regota van TRIM is a szoftverben szoval ha a memoria nincs nagyon teleirva, nem nagyon kene lassunak lennie.
  • Robi546
    Na igen,azt elfelejtettem,Samsung Galaxy S Plus om volt előtte,na attól hánytam,de rendesen. Annyira remélem azért nem fog akadni az 2,5 éves volt.
  • Dzsini
    Ja, a nexus 7-ek se akadnak 1-2 év után ugyebár :) (az enyém sem, csak néha 4-5 másodperc az, ami eleinte pár tizedmásodperc volt...)
  • SzirmosSzisza
    Mondjuk, csak nem ad ki annyira silány telót a Google, hogy ez megtörténjen :)
  • Robi546
    És mégis miért ? Sok helyen azt írták,hogy nem akad meg.
  • Dzsini
    Be fog :)
  • Robi546
    Aha,értem,köszi a válaszokat! Amint tudok,beszerzek egyet lehet,mert azért mégis kényelmesebb. Egyébként egyik nagyon tetszik a készülék,nem akad,nem fagy,simán megy,Real Racing 3,Subway Surf,Google szolgáltatások,gyors GPS,erős GPS jel,Wifi kiváló,eddig minden tetszik,fényképezője is nagyon jó. Remélem ilyen jó lesz 2 év múlva is,és nem fog belassulni. :)