36194
  • Borg
    Érdekes ez a Shield kérdés. Én akarok tabletet venni ősszel, de sokkal inkább hajlok afelé, hogy Tab S legyen.
    Ugyanakkor a shield mellett szól a Tegra, meg hogy van pen, és controller... ami utóbbi mondjuk max a gyereknek lesz jó. A Tab S viszont gyönyörű, és a kijelzője is brutál... de nem is értem, hogy az s-pent miért hagyták ki pont ebből. Bár persze, valszeg azért, mert lesz Pro verzió ebből is...
  • skinnyman
    I guess not. Kifejtened?
  • skinnyman
    Itt a regi n5 arlista amit ismerek, ha valamit segit, de nem sok horvat arat latok rajta: n5_arak
    A legtobb helyen amugy valszeg olcsobb mint itt, csak persze a gari ami kerdeses lehet ugy. Ha hivatalos garival kell, telenor-nal kartyasan mar viszonylag jo ara van asszem (115k - persze meg mindig lehtne jobb), es ugy 2 ev gari van ra, es persze fuggetlen ugyanugy, mint mindenhol.

Mas:
    NVIDIA SHIELD Tablet Review: It's Hard To Overstate My Satisfaction

First Wave Of Android TV Preview Dev Kits (ADT-1) Arriving Now To Developers
  • Jim Morrison

if you know what i mean. I guess not :(
  • skinnyman
    Es ki a halal beszelt a szavak jelenteserol? Nem olyan nehez pedig megmondani pedig, hogy melyik Nexus-ok illeszkednek az uj elnevezesi semaba: az elso Nexus 7 ota az osszes megjelent Nexus neveben szam van, az elott pedig egyik neveben sem volt szam.
    80 IQ-nal egeszen biztos, hogy nem kell tobb, hogy barki levonja ezt a kovetkeztetest, de ugy tunik itt sokaknak tenyleg nagyon komoly problemaja van vele. (Ami megegyszer hangsulyozom, hogy onmagaban nem baj, csak ha mar ennyire hulyek vagyunk valamihez, legalabb ne terjesszunk baromsagot. Nem hiszem, hogy ezzel olyan sokat kerek.)
  • kifli
    igaz, csak hirtelen felindulásból reagáltam :D
  • theone91
    Kiflinek ment, duplakommentes bug.
  • theone91
    Eh. Hagyd inkább.
  • kifli

szavaknak van jelentésük is. és az 1 és "egy" szó ugyanazt jelenti nem?
  • Falkon
    Sziasztok!
    A horvatoknal nem olcsobb a nexus 5? :D

Valakinek megvan az a lista, ahol le van irva, hogy amerikaban mennyiert mennek most ujonnan?
  • skinnyman
  • theone91
  • skinnyman
    A "one" nem egy szam, hanem egy szo. Szamkent igy lenne: 1. Tudod, vannak betuk es szamok. A szamok azok, amik a billentyuzeteden, a betuk felett vannak.
  • kifli
    nexus one is a képernyőre utalt
  • skinnyman
    Anyam, borogass.

A falnak is beszelhetnek, egyszeruen kar koptatnom a billentyuzetet. Sokszor elofordul, hogy valaki nem ert valamihez, vagy hulyeseget gondol valamirol, es ezzel onmagaban nincs problema, senki nem erthet mindenhez. Ami viszont problema, ha valaki ennek ellenere holt magabiztos magaban es meg terjeszti is a tevkepzeteit, renduletlenul a vegletekig kitartva a butasag mellett, minden eszhez terito komment ellenere is, nyilegyenesen szembemenve minden jozan racionalis ervelessel. Ez a leheto legrosszabb.

Csak ebben a topicban is tobbszor reszletesen is kifejtve elmondtam (es szerintem nem csak en), hogy miert utal minden szammal jelolt Nexus neve elsosorban a kepernyomeretre. Nem fogom tobbszor elmondani. Ha a tobbi kontextusbol kiragadott dolgokat sikerult ilyen hatekonyan visszakutatni, ennek sem kellett volna problemasnak lennie. De gondolom az mar tul racionalis.

Tovabba: egeszen biztos vagyok benne, hogy -szemben azzal amit allitasz - senkit nem kezeltem le durvan onmagaban amiatt, hogy hogy hivta a kovetkezo Nexus telefont. Amikor valakit lekezeltem, annak alapos oka kellett, hogy legyen, es nem ez volt az oka.

"ráadásul nem is alaptalanul:"
    Ezt majd akkor meglatjuk, ha mar hivatalos lesz a cucc neve, jelen pillanatban semmivel sem lehet tobbet tudni a cucc neverol, mint barmikor is lehetett. Azt, hogy "lehet hogy megis 6 lesz a neve" csak EN fuztem hozza a hirhez, KIZAROLAG azert, mert ha tenyleg egy 6" koruli phablet lesz, akkor tenyleg illeszkedne az eddigi semaba Nexus 6 nevvel. Es hogy neked meg ez sem tunt fel, az sokat elmond arrol amit itt most csinalsz.

Mindenesetre a tema a reszemrol jegelve van, majd amikor hivatalos lesz, visszaterhetunk ra. Addig pedig probalj meg magadban valaszolni arra a kerdesre, hogy vajon a jovo evi modellt vajon hogy fogjak majd hivni.
  • Robi546
    Oké,értem! Hamarosan beszerzek egyet.
  • theone91
    Akkor konyhanyelven:

Arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy durván lekezeltél itt valakit, majd utána kollektíven mindenkit aki Nexus 6-nak hívta a következő Nexust, ráadásul nem is alaptalanul:

A Nexusok telefonok sosem a képernyőméretről kapják a nevüket.

Ezt nem tudod felfogni, pedig nem csak én írtam ezt már neked. Legjobb példa erre a Nexus 4. Nem a képernyő után kapta a nevét, lévén jóval közelebb állt az 5"-hez mint a 4"-hez.

Azért lett Nexus 4, mert sorban a negyedik Nexus telefon volt. A Nexus 5 pedig azért mert az ötödik Nexus telefon. Jön a következő Nexus ami felőlem akár lehet 6+ incses, logikai síkon megközelítve jogosan fogom Nexus 6-nak hívni, anélkül, hogy "fogalmatlan, polgárpukkasztó idiótának" érezzem magam.
  • kifli
    néha olvasd át hogy válaszolsz embereknek, és akkor talán meglátod, hogy mennyire arrogáns tudsz lenni...
  • skinnyman
    Szerintem soha nem volt annyira folenyeskedo es arrogans kommentem, mint most epp neked, de ha megis, akkor nekem legalabb volt mire, mert veled szemben tudom, hogy mirol beszelek. :)

De latom, hogy tenyleg nem erted, szoval turelmesen elmagyarazom, utoljara.
    Mindosszesen annyit mondtam (mar reg), hogy
    -ha lesz egyszer Nexus 6, annak 6" koruli kijelzoje lesz.
    -valoszinutlen, hogy egy sima Nexus telefon 6" koruli kijelzovel jojjon, amikor a legnagyobb, phabletkent reklamozott Note-ok sem volt sosem nagyobbak 5.7"-nel, mert ilyen meret mar a donto tobbsegnek tenylegesen tul nagy egy telefonnak. Azt inkabb elkepzelhetonek tartottam volna (es most is siman lehet, hogy igy lesz), hogy egy kisebb telefon MELLE jon pluszba egy ilyen phablet szeru eszkoz. Ahogy Z Ultra-t is arultak GPE-bol tobb normal meretu telefon mellett.

Most felutotte a fejet egy PLETYKA, amire egyebkent abszolut nem lehetett szamitani, ami szerint lesz egy 5.9" Motorola Nexus telefon/phablet.
    Nem tudom hogy jon ehhez barmi amit ide ideztel, vagy hogy mit akarsz egyaltalan mondani, de van egy nagyon eros gyanum, hogy csak egyszeruen valamit felreertettel, vagy esetleg nem tudsz szoveget ertelmezni.

Ha arrogans, idiota kommentet keresel, akkor legkozelebb hozzad kozelebb keresgelj, mert ennel kozelebbit valszeg nem talalsz: "De a szám sosem a képernyőméretre utalt."
  • Dzsini
    Elvileg mindegyik Qi szabványú töltővel működnie kell.
  • Robi546
    Köszi a választ! :) ez működik Nexussal ?

LINK
  • theone91
    Pontosan tudod melyik fölényeskedő, arrogáns kommentedből idéztem, innentől nem nehéz dekódolni az egészet. Ha ez nem megy, akkor csak én voltam naiv. De most már tényleg elég. Peace.
  • Jim Morrison
    Provokatív stílusoddal lenne egy icipici probléma (mint általában :))
  • skinnyman
    Ne hagyjuk, mondjad csak, ha mar elkezdted. Egesz eddig semmi konkretat nem is mondtal, csak szemeteled a topicot homalyos utalasokkal a semmire. Esetleg mondani is akarsz valamit, vagy csak celtalanul rombolsz?

Jim: mi a gond az en stilusommal? Semmi mast nem csinaltam, mint probaltam reagalni es ertelmezni par nekem cimzett kommentet. Ha valahol problema van, az inkabb ott lesz, ahonnan az egesz kiindult. Es nem tolem indult.
  • Jim Morrison
  • Narxis
    Ejnye skacok, mostanság sokszor estek itt egymásnak. Szidjuk inkább az Apple-t. :D
  • theone91
    Ez így elég feneketlen lesz, úgyhogy inkább hagyjuk.
  • Jim Morrison
    stílus
  • skinnyman
    Te legalabb tudod, hogy mirol beszelsz?
  • Shiwo
    nekem úgy rémlik, hogy az SPB Shell is engedte máshogy elrendezni fekvő módban az ikonokat és widget-eket.. csak sok memót zabál, egy jó ideje inkább az Apex-et használom én is
  • gabi89
    Nilkin QI Charger Ebay-ről. :)
  • theone91
    Leporoltál egy klasszikust.
  • skinnyman
    Ha a hulyeseg fajna, orditanal.
  • theone91
    Ennél jobb megoldás nem nagyon lesz. Mondom, még a margókat igazíthatod, mondjuk, hogy fektetve legyen egy homescreen grid 1:1-hez oldal arányú, így kevésbé esik szét az állóhoz képest.
  • RelakS
    Kezd szimpatikussá válni a következő:
    Álló: 5*8, fekvő: 8*5
    Van egy 5*5-ös rész, ami mindig megjelenik, oda óra, akármi, amit mind álló, mind fekvő helyzetben el akarok érni
    Fekvő helyzetben balra olyan dolgok, amik úgyis fekvő helyzetben indulnak: videó lejátszó, engri bördz, stb
    Álló helyzetben alulra olyanok, amik amúgy is álló helyzetben használok: manga olvasó, google play, stb
  • [HUN]FaTaL
    Én sem tudok ilyenről és vagy baromi sok ramot zabálna, vagy lassú lenne mire újra betöltené a widgeteket minden egyes elforgatáskor.
  • theone91
    Margókat próbálj állítani a launcherben. Szerintem álló és fekvő orientációhoz különböző elrendezéseket nem tudsz használni. Legalábbis én még nem találkoztam ilyen launcherrel.
  • RelakS
    Általában beállítható, hogy ha elfordítod az eszközt, akkor a homescreen is utána forduljon. Viszont eléggé eltér a képernyő mérete a négyzettől, ezért ha egy felületet megcsinálsz, elforgatva elég rusnyán tud kinézni: megnyúlik, egyes widgetek egy-egy része hiányzik. Jobb lenne, ha a mind a vízszintes, mind a függőleges álláshoz egyedileg be lehetne állítani, hogy hány ikonhely legyen (ezt az egyet az Apex pl tudja), hol legyenek az egyes widgetek, stb.
    Kézzel elforgatás nem kell :)
  • theone91
    Ez alatt mit értesz? Legyen forgatható a homescreen?
  • RelakS
    Ismer valaki olyan indító felületet, aminek lehet külön konfigurációja fekvő és álló helyzetre?